Matchreferat B-Laget 2011

Matchreferat Tabeller Poängligan

Vill du se referat från säsongerna 2002-2010........Klicka här

Seriematcher 2011

2011-10-02
BOIF B - HT B 1 - 2
  
Gurra gjorde målen

B-laget har gjort ett mycket bra säsong och kom till slut trea i sin serie, efter att ha besegrat BOIF i sista matchen
"En riktigt dålig match av bägge lagen. Vi är trots allt det bättre laget och vinner rättvist. Kul att avsluta med en seger efter en fantastisk säsong", säger Todde Coach
Han påstår också att alla kan betydligt bättre än de visade i den här matchen.
Målskytt i HT : Mattias Gustavsson på passningar av Pontus Petersson och Jim Högström.
Målskytt i BOIF: Oskar Kallin
Conny Holmberg

2011-09-25
HT B - Västerviks BoIS 5 - 3
    
Albin och Tom gjorde målen mot V-viks BoIS

HT vände ett 1-3 underläge i paus genom att göra fyra mål i den andra halvleken. Det var tydligen en tuff match för hela fem gula kort delades ut.
Efter en ganska dålig första halvlek ligger våra killar under med 1-3 i paus. Troligtvis fick de på pälsen av Coach-Todde under halvtidsvilan, för i andra halvlek är det ett annat HT på planen. Med fyra mål framåt och noll bakåt vänder man och vinner matchen med 5-3. Stor matchhjälte i hemmalaget var Albin Västerlund, som gjorde hela fyra mål. Tom Nilsson gjorde det femte.
Albin var bäst i laget tillsammans med David Åström.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

 

2011-09-19
Västerviks FF B - HT B 7 - 0

HT åkte på duktigt med smisk mot sereitvåan VFF på Bökensved. Trots ett på papperet ganska starkt HT-lag visade sig VFF vara ännu starkare.

Bäst i HT: Daniel Ringdahl och Mattias Gustavsson

 

2011-09-14
HT B - Djursdala SK B 5 - 3
        
Filip Gustavsson och Martin Degerman var bäst i HT
tillsammans med målskyttarna Johan Karlsson Törndahl och Pontus Petersson

Man lyckades hitta ett nytt speldatum för den uppskjutna matchen ovanstående lag och skönt var väl det. För nu tog B-killarna äntligen en liten revansch efter att ha fått storstryk i de tidigare två matcherna mot DSK.
Som helhet en ganska bra match av HT, som är i ledning hela matchen i stort sett. Litet onödigt låter man DSK kvittera när en kvart återstår av matchen. HT visar dock god moral och kommer igen. Med två mål genom Buken under matchens sista minuter vinner man till slut med 5-3. Onödigt spännande till slut alltså, eftersom hemmalaget borde ha betydlig flera mål med tanke på alla missade målchanser.
HT-målen gjordes av Johan Karlsson Törndahl 3 och Pontus Petersson 2 medan Mikael Karlsson gjorde alla tre DSK-målen. Hela HT gör en bra match. Bästa betygen går till målskyttarna samt Martin Degerman och Filip Gustavsson.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

2011-09-11
Tjust IF FF B- HT B 5 - 0
     
David Åström och Filip Gustavsson var bäst i HT

Efter att ha spelat två målmässigt jämna matcher mot serieledarna Tjust tidigare, så räckte inte våra killar till denna gång. Hela 5-0 slutade matchen.
Första halvlek gör HT det riktigt bra och har flera vassa målchanser utan att lyckas få in bolluslingen. Precis innan domaren blåser för halvtidsvilan gör Joakim Jansson
1-0 till hemmalaget. Tungt för killarna naturligvis.
Andra halvlek har bara spelats i fem minuter när Jocke Jansson gör 2-0 och strax därefter även 3-0. Målen ser litet billiga ut och våra killar börjar hänga med huvudena. Matchen känns körd och inte blir det bättre när Jansson gör sitt fjärde raka mål. Som grädde på moset kommer även 5-0 genom Robin Lundahl.
De bästa insaterna i HT gjorde David Åström och Filip Gustavsson.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

2011-09-04
HT B - Djursdala SK B uppskjuten

Matchen mot DSK blev uppskjuten pga att DSK inte fick ihop lag. Man ska försöka hitta ett nytt speldatum om det går.

2011-08-28
HT B - BOIF B 1 - 2
    
Närmare en kvittering än så här kom aldrig HT.

Efter tre raka matcher utan förlust tog det stopp, när B-laget tog emot BOIF på Tollevi. Synd, för vid en seger hade HT avancerat upp till tredje plats.
Enligt Todde Coach gjorde våra killar en av sina sämre matcher för året. Jag hann inte se mera än sista halvtimmen av matchen och då låg HT redan under med slutresultatet 1-2. HT kämpade då för att få till en kvittering, vilket öppnade för vassa BOIF-kontringar. Vid ett par tillfällen ställdes Sebban i hemmamålet ensam med helt fria BOIF-spelare. Sebban hade vid det skedet i matchen stängd dörren och slängt nyckeln. Närmast en kvittering var Buken på en frispark, som strök överliggaren.
BOIF tog ledningen i 18 min genom Hassan Hadrous. Tom Åberg kvitterade i 39 min efter en bjudning av BOIF-målvakten. Fem minuter senare fastställde Joakim Lönn slutresultatet när han gjorde 1-2.
Enligt Todde så underpresterade hela laget och var tvåa på varenda boll (var det beroende på födelsedagsfesten kvällen innan). Jim Högström fick ändå ta emot priset som Matchens Lirare i HT. Jag tycker också att Sebban är värd ett omnämnande för räddningarna han gjorde i den andra halvleken.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

 

2011-08-21
Västerviks BoIS B - HT B 2 - 3
    
Verner gjorde två och Johnson ett

B-laget imponerar vekligen. På söndagen tog man sin första seger i den nya serien. Motståndare var Västerviks s.k. Brassar.
Matchen som sådan blev en ganska jämn tillställning. V-viks BoIS är det något bättre laget i den första halvleken och tar också ledningen i den 30 min genom Mergim Guraziu. I den andra halvleken vaknar våra killar till och på en kvart, mellan 50 och 75 min gör man tre snabba mål. Målen gjordes av Daniel Vernersson 2 och John Nilsson 1. Visserligen reducerade BoIS till 2-3 genom Magnus Johansson när tio minuter återstod av matchen, men HT-segern var aldrig i fara.
Hela laget gör en mycket bra andra halvlek. Todde ger extra plus till Daniel Vernersson.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

 

2011-08-14
HT B - Västerviks FF B 3 - 3
  
Gurra och Hucke gjorde målen

HT fortsätter att plocka poäng av div IV-lagens reservlag. Nu var det VFF som fick dela med sig av poängen. HT låg under med både 0-2 och 1-3, men kom tillbaka starkt. Liten matchhjälte var Gurra, som gjorde två mål. (Hade inte han lagt av)
VFF startade bäst och gick fram till en tvåmålsledning genom mål av Linus Hällgren och Herman Johansson. I halvlekens sista minut reducerar Gurra till 1-2.
Andra halvlek var jämnare. HT spelade bättre och även om Victor Mellberg ökade på VFF-ledningen till 1-3 i 59 min så gav aldrig våra killar upp. Hucke reducerade till 2-3 i 73 min innan Gurra gjorde sitt andra mål för dagen när han sju minuter senare fastställde slutresultatet till 3-3. På slutet hade HT några riktigt bra målchanser för att kunna avgöra matchen, men 3-3 stod sig tiden ut. Ett resultat som trots allt känns helt OK.
Bästa betyg i HT får David Israel och Gurra.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

 

2011-08-10
HT B - Tjust IF FF B 0 - 0

Matchens lirare: David Israel

Tjust har ett A-lag som är med i toppen av Elitfyran. Mycket starkt av våra killar att kryssa mot deras B-lag alltså.
Trots att matchen slutade mållös så var det här en riktigt bra fotbollsmatch mellan två lag, som gick in för att lira fotboll. Bra spel och många målchanser gjorde att åskådarna trivdes. Att matchen slutade mållös tillskriver vi två duktiga målvakter. HT gjorde en riktig kämpamatch och var spelmässigt precis lika bra som ett starkt Tjust.
Hela HT gjorde en kanonmatch. David Israel utsågs till Matchens lirare i hemmalaget. Mycket bra var också Sebban i målet, som höll nollan. Han spelade lugnt och säkert och gjorde flera avgörande räddningar.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

Träningsmatcher 2011

2011-08-07
Persnäs komb A/B - H/T B 7 - 0

B-laget mötte en Persnäs kombination under träningslägret på Öland och Persnäs var riktigt bra. Det var stundtals spel mot ett mål. Med några få undantag så kan alla bättre i HT.
Uffe Pé


2011-07-31
Djursdala SK B - H/T B 5 - 1


Matchens lirare: David Åström

Målskytt:
Niklas Helgesson

B-laget har det svårt mot Djursdala i år. När lagen möttes i våromgången blev det pisk med hela 2-7. Den här gången kom man ett mål närmare.
Enligt Coach-Todde var DSK-segern glasklar och rättvis. Våra unga killar hade inte så mycket att sätta emot det mera fysiska DSK, vars lag är både större och starkare. Våra killar gjorde ändå en kämpainsats, men räckte helt enkelt inte till. Målet gjorde Niklas Helgesson på straff. Bästa betyget går till David Åström.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

2011-06-30
IF Hebe B - H/T B 5 - 1

Målskytt:
Marcus Fridell

Målskytt på straff: Marcus Fridell
Conny Holmberg

 

2011-06-19
H/T B - Hultsfred FK B 3 - 0
Bildspel

Tvåmålsskytten Martin Degerman på språng

B-laget hade inför dagens match inte spelat någon match på två veckor. Det var tydligen en vila som var välbehövlig, för efter två raka förluster gick man ut på Hjortheden och fullkomligt spelade skjortan av Hultsfred FK.
Tyvärr hade jag inte tid att se mera än den sista halvtimmen av matchen, men det jag då fick se imponerade mycket på mej. Våra B-killar spelar en mycket fin fotboll i sina bästa stunder och en sådan stund hade de i den här matchen. Ändå påstod Coach-Todde att de spelade ännu bättre i den första halvleken. Under den halvtimmen jag var på plats gjorde laget ett mål och skapade ytterligare en handfull chanser, bl.a. hade man en boll i ribban. Man höll bollen bra inom laget och Hultsfred fick knappt låna den.
Tillbaka på planen, efter fem veckors frånvaro, var Ola Johansson och han visade att han fortfarande är en av våra absolut bästa spelare. Han var delaktig i alla tre målen. Ett gjorde han själv när han gick igenom på egen hand. De andra två målen, som Martin Degerman gjorde, stod han för passningarna till. Dessutom har han förmågan att hålla i bollen, så att övriga laget hinner upp i banan. Han borde vara given i A-laget, enligt mitt sätt att se det, oavsett antalet träningar han medverkat på.
Priset till Machens Lirare gick till David Åström, som var duktig som mittback. Bra hela matchen var också Samuel Svensson enligt Todde.
Noterbart: Buken agerade målvakt och höll nollan och dessutom gjorde Fritte comeback
Conny Holmberg

 

2011-06-05
Västerviks FF B - H/T B 2 - 0

Inväntar mera info
Conny Holmberg

 

2011-05-29
H/T B - Djursdala SK B 2 - 7

B-laget åkte på storstryk när man mötte Djursdala på Tollevi. Hela 2-7 blev slutresultatet. Undrar vad Coach-Todde har för en förklaring till det.
Målskyttar i HT: Jim Högström och Tom Nilsson.
Conny Holmberg

 

2011-05-22
BOIF B - H/T B 1 - 4


Albin

Jonas

Daniel

Efter den litet onödiga poängförlusten mot AIS, kom killarna igen och tog en övertygande seger borta mot BOIF.
Första halvlek startade HT matchen bedrövligt dåligt och BOIF tog ledningen med 1-0 efter tio minuter. Vi blev tvungna att göra litet omändringar i laget för att få killarna att vakna till, detta trots att matchen gick på eftermiddagen. Efter halva första halvleken började spelet äntligen att fungera litet bättre, men fortfarande gjorde vi många enkla misstag. 1-0 stod sig halvleken ut.
Andra halvlek kom killarna ut som ett helt nytt lag och gjorde säsongens bästa halvlek. HT vann andra halvlek med 0-4 mot ett på papperet mycket starkt BOIF, men det var som sagt på papperet det. Verkligheten var en annan. HT vann alltså matchen med 1-4 till slut.
Mittfältarna Martin Degerman och Daniel Ringdahl var bäst på plan. Ett extra plus går även till Jim Högström och Albin Västerlund, men alla gjorde en bra andra halvlek.
Målen gjordes av: Albin Västerlund 2, Jonas Nilsson 1 och Daniel Ringdahl 1 på straff.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

2011-05-15
H/T B - Ankarsrums IS B 3 - 3
Bildspel

HT fick två mål bortdömda för offside på fyra minuter. Surt, men säkert helt OK!

Lokalderbyt mellan HT och AIS slutade 3-3, ett resultat som AIS säkert är mest nöjda med. HT dominerade klart och brände mängder av chanser medan AIS (läs Knappen) satte de tre man lyckades gräva fram.
Jag var och kollade in lokalderbyt mellan B-lagen HT och Ankarsrum ikväll och kunde konstatera att det finns hopp om framtiden för oss. Tanken var att jag bara skulle åka upp till Hjortheden för att ta ett lagfoto på killarna, men jag blev kvar hela matchen. Det var faktiskt riktigt underhållande att se killarna spela fotboll. Med en snittålder i laget, som troligtvis inte är mera än 18-19 år, spelade killarna mycket klokt. Man höll i bollen inom laget på ett betydligt bättre sätt än vad jag har sett A-laget göra i år. Man skapade mängder av målchanser, men brände närmare dussinet. Ändå gjorde man tre mål. Killarna hade också en 3-1 ledning, som man borde kunnat ro i hamn. Då kom regnet och under den lilla regnskuren tappade killarna fokus totalt. Evigt unge Knappen (han är väl nästan lika gammal som hela vårt lag tillsammans) utnyttjade passiviteten i hemmalaget och gjorde två snabba mål. På slutet kom HT över chocken och skapade några vassa chanser, men det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.
Tom Svensson, f´låt, Nilsson, blev vald till matchens lirare i hemmalaget. Mycket snabb och målfarlig. Tuff konkurrens om det priset hade han säkert av Krille Kalis pöjk, Adrian Ottosson, kung på mitten och David Israel, suverän och tuff mittback.
I Ankarsrum känner jag inte igen så många spelare, men Knappen känner jag till och han var duktig. Litet onödigt tjafs med domaren i pausen bara. Bra var också Skrotis son, Alfred i målet. David Israels bror, Morgan, spelar mittback i AIS???? och var nästan lika bra som brorsan. De bröderna kan säkert bilda ett mittbackspar i HT om några år.
Per Winqvist, Västervik, gjorde i mina ögon en alldeles utmärkt insats som domare.
Mål HT: Martin Degerman 2 och Martin Arvidsson 1.
Mål AIS: Mattias "Knappen" Karlsson 3
Conny Holmberg

2011-05-08
Tjust IF FF B - H/T B 3 - 2

Tjust har ett A-lag som spelar i Elit-fyran, så här trodde man att våra killar skulle få en tuff match. Så blev det också.
Tjust visade sig vara så duktiga, som vi på förhand befarade. De var mycket spelskickliga och höll bollen inom laget. HT fick mest ägna sig åt att jaga boll och gjorde det bra. Hela laget gör en bra match med ett extra plus till David Israel.
HT-målen gjordes av Albin Västerlund och Tom Nilsson.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

2011-05-01
H/T B - Gunnebo B 7 - 1

Lokalderby mot Gunnebo. HT hade revansch att fordra eftersom man förlorade en träningsmatch i våras. Och våra killar tog revansch med besked.
HT körde över Gunnebo totalt. Hela 7-1 blev det till slut och det kunde ha varit det dubbla. HT ett klart spelövertag och missade mängder med chanser.
Coach-Todde ger hela laget beröm, men plussar extra för Adrian Ottosson och Daniel Ringdahl.
Målskyttar i HT: Daniel Ringdahl 3, John Nilsson 1, Jonas Nilsson 1, Martin Degerman 1 och Adrian Ottosson 1.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

2011-04-22
Västerviks BoIS B - H/T B 4 - 3

På långfredagen åkte B-killarna till Västervik för att möta Västerviks "Brassar", som de kallar sig. Återigen hade killarna en tvåmålsledning, men den här gången höll det inte matchen ut.
V-viks BoIS tog en tidig ledning med 1-0 efter slarv i HT-försvaret. Våra killar lät sig inte nedslås av det utan kom tillbaka starkt och gick upp till en ledning med 1-3. Målen gjordes i tur och ordning av Martin Degerman, Robin Johansson och Daniel Vernersson. Efter det får Jim Högström sitt andra gula kort och blir utvisad, efter att ha satt in en hockeytackling på en BoIS-are. Samtidigt sätter BoIS in ett par A-lagsspelare, bl.a. Ferdi Sajhad och matchen vänder. BoIS gör tre mål och vinner matchen med 4-3.
HT gör en bra första halvlek, men orkar inte riktigt att hålla emot med en man mindre på planen i den andra halvleken.
Bra betyg i HT får David Israel, som var tuff och stabil i hela matchen. Daniel Vernersson första halvlek var också mycket bra.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

 

2011-04-19
H/T B - Storebro B 2 - 1

Förra året möttes HT och Storebro i premiären. Då vann Storebro med 2-1 i Storebro. I år fick HT revansch med samma siffror på Tollevi.
Första halvlek satte hemmalaget fart direktt och efter 20 min hade man tagit ledningen med 2-0. Målen gjordes av Martin Degerman och Robin Johansson. "Tvåmålsledning, i stort sett klart, då behöver vi inte ta i mera" tänkte tydligen våra killar. För efter 2-0 målet slutade man spela eller för att det var att Coach-Todde då anlände till matchen. Storebro tog över matchen. Så mycket spel var det förvisso inte utan mest sparka- springfotboll. Storebro fick in ett reduceringsmål till 2-1, men närmare kom de inte. HT höll undan.
Bäst i HT var Niklas Helgesson.
Tord Degerman gm Conny Holmberg

Träningsmatcher 2011

2011-03-13
Gunnebo B - H/T B 2 - 1

Igår möttes föreningarnas A-lag och då vann HT med 2-1, efter ett avgörande mål i slutminuterna. Idag möttes B-lagen och då var det Gunnebos tur att vinna med 2-1. Avgörandet kom i 90 min.
Målet gjordes av Niklas Helgesson på straff.

 

2011-03-06
H/T B - Ankarsrums IS B 11 - 0

B-laget spelade sin första träningsmatch för året då man mötte AIS reserver på grusplanen i Tuna. Hela 11-0 slutade matchen i HT-favör.
Mål: Werner 6, Jacob 2, Jim , Martin D, Danne Ringdahl