Matchreferat B-Laget 2006

Matchreferat Tabeller Poängligan

Seriematcher

16/9 - 06
H/T B - Tjust Fotboll B 1 - 3

En mycket bra B-lagsmatch med ett högt tempo och stundtals riktig bra spel. Spelmässigt var matchen mycket jämnare än vad resultatet visar. Den stora skillnaden var effektiviteten framför mål där Tjust var klockrena när vi vart lite för passiva i förvarsarbetet. HT skapade sex riktigt heta chanser men avsluten var allt för bleka. HT- målet gjordes av Mathias Klasén utan assist.
Hemmalagets bästa spelare var Jerry Johansson som spelade mittback i första och högerback i andra halvlek.
Uffe Pettersson

10/9 - 06
Överum B - H/T B 3 - 0

Återkommer med mera info när jag fått in uppgifter från matchen.
Conny Holmberg

3/9 - 06
H/T B - Rumskulla B 2 - 2

Olli Lehtikangas placerar snyggt in 2-1 till H/T B i matchen mot Rumskulla

H/T B gjorde återigen en bra insats, när man fick oavgjort mot topplaget Rumskulla B vid söndagens match på Hjortheden. Dessutom var man mycket nära att vinna matchen. H/T ledde nämligen med 2-1 när bara fem minuter återstod av matchen. Då kvitterade Rumskullas Florian Joachim till 2-2 efter ett par felstudsar och att en H/T-försvarare oturligt halkat när han skulle slå bort bollen. Resultatet i sig får nog betraktas som rättvist, för Rumskulla tryckte på ganska rejält mot ett tröttkört H/T på slutet.
Bäst i H/T var Robert Hagelin, Mikael Appelqvist och Jimmi Anderoth. Jimmi blev också vald till matchens lirare i hemmalaget.
Målskyttar för HT var enligt följande:
1:a målet: Mikael Appelqvist som sprang igenom på en lång utspark från Robban Hagelin.
2:a målet: Olli Lehtikangas som snyggt skruvade in bollen i nätgaveln efter ett pass från Mikael Karlsson.
Rumskullas mål gjordes av Torbjörn Karlsson och Florian Joachim.
Conny Holmberg

31/8 - 06
Västerviks FF D - H/T B 2 - 4

Efter två raka förluster så hittade B-laget stilen igen, när man på bortaplan besegrade VFF D.
Återkommer med mera info när jag fått in uppgifter från matchen.
Conny Holmberg

27/8 - 06
Frödinge/Brantestad B - H/T B 6 - 2

B-laget åkte på sin andra raka förlust vid söndagens bortamatch mot FBSK.
Återkommer med mera info när jag fått in uppgifter från matchen.
Conny Holmberg

23/8 - 06
H/T B - Hammarsgärde A 5 - 11

Tyvärr lyckades inte B-laget att hålla i den spelmässigt positiva trenden hemma mot Hammarsgärde. Utan gjorde istället en riktig plattmatch framförallt i första halvlek. Man skulle kunna säga att spelet på plan var lika dåligt som vädret var. Men det är bara att ta nya tag inför Frödingematchen på söndag.
Målskyttar för HT var enligt följande.:
1:a målet Alexander Borg ( Mattias Nilsson)
2:a Mattias Nilsson ( Räka )
3:e Markus Fridell ( Räka)
4:de Jimmy Anderot (Alexander Borg)
5:e  Mattias Nilsson ( Räka )
Uffe Pettersson

13/8 - 06
H/T B - IFK Tuna B 2 - 1
Se bildspel från matchen .....Klicka här

Denna gång tar Tuna-keepern hand om bollen

B-laget har fått en fin start i höstupptakten av seriespelet med två raka segrar. Vid söndagens match på Hjortheden spelade man sin andra match på fyra dagar och det blev vinst igen. Denna gång var det grannklubben IFK Tuna som svarade för motståndet. De ca 50 tappra åskådare som hade trotsat regnet fick se en ganska bra B-lagsmatch.
Första halvlek var det ändå Tuna som svarade för det första målet och gjorde 0-1 redan efter ca 10 min. H/T tog efter målet tag i taktpinnen och kvitteringen lät inte vänta länge på sig. Mikael Karlsson snurrade upp halva Tuna-laget på sin vänsterkant och spelade in bollen till en fristående Jakob Johansson, som bara hade att sätta foten till. 1-1. H/T fortsatte att pressa på och 2-1 fixade numera notoriske målskytten Anders Lindh till i 27 min. Han stod och lullade med bollen inne i straffområdet. "Det här blir det ingenting av", tänkte jag och stoppade ner kameran, när Lindh plötsligt smäller in bollen i mål via stolpen. Resten av halvleken blev ganska jämn utan att några vassare målchanser skapades.
Andra halvlek fortsatte H/T att ha greppet om matchen, mycket beroende på att Tunas Axel Svensson drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. I 10 min fick H/T en frispark, som Anders Lindh sköt direkt i mål. Annars utmärkte domaren Irman Smajic, menade att en offsidestående (vilket man numera får vara) H/T-spelare påverkade spelet och blåste för offside. Hemmaspelarna och hemmapubliken hade en annan åsikt vilket naturligtvis framkallade en del protester. Vem som hade rätt eller fel vågar jag inte skriva. Skönt att det inte var matchavgörande i alla fall. Bästa chansen att göra mål hade annars Mikael Karlsson, när han blev helt frispelad av Lindh bara nå´n meter från mållinjen. Mikael lyckades med konststycket att få bollen både över och utanför målramen. Men var inte ledsen för det Mikael. Det kan hända den bäste. Det hände faktiskt även mej i en match mot Blackstad på 60-talet. Huvudsaken är att man är på rätt plats när chanserna dyker upp.
Bäst i H/T: Bergvall i mål, Flink i försvaret och Lindh i anfallet, men bäst av alla var Jacke. Han gjorde ett jättejobb på mittfältet och fick också mycket välförtjänt priset som bäste hemmaspelare. Kanske dax för en plats i truppen mot Storebro på tisdag.
Tuna hade sina bästa i Uffe Holmberg och Axel Svensson, även om Axel inte var kvar så länge på planen.
Bra domare var Irman Smajic från Västervik.
Conny Holmberg

10/8 - 06
IF Hebe B - H/T B 2 -5

B-laget gjorde en bra start på hösten genom att besegra Hebe på bortaplan..
Första halvlek tog vi ledningen i den 14 minuten. Målskytt var Olli på ett inspel från kanten av Klasén. Efter detta radade vi upp chanser som alla brändes. Med lite mera skärpa kunde vi där gått upp till en femmåls-ledning. Istället så kvitterar Hebe på en feldömd straff i den 40 minuten. En straff som blev tvungen att slås om då det uppdagades att vi under några minuter spelat med en bollstorlek 4. Tyvärr satt även andra försöket. Således gick vi till halvtidsvila med 1-1. Vi bestämde i halvtid att vi skulle försöka vårda bollen lite mera samt att koncentrationen i avsluten måste bli bättre.
Andra halvlek hade bara startat när en Hebe-spelare i solklar offsideposition ger Hebe ledningen på ett friläge. Efter ganska heta protester tog vi oss samman och började att spela bollen på ett vägvinnande sätt. Kvitteringen kom på en hörna i den 56 minuten, målskytt John Nilsson ass Räka. I den 68 minuten slår Peter en frispark in i straffområdet där Klasén når högre än Hebes målvakt och nickar in ledningsmålet. Nu spelar vi bra och i den 80 minuten är det återigen dags för nätkänning. På en bra slagen hörna av Räka är det denna gången Peter som kommer högst och får kanonträff med pannan upp i nättaket. I 89 minuten faställer sedan Klasén slutresultatet till 2-5 på ett kanonskott, efter en retur från Hebe försvaret.
Stundtals var det riktigt bra fotboll med fyndigt passningsspel och skapligt tempo.
Vad det gäller spelarkritik så spelade backlinjen mycket stabilt matchen igenom. Sebastian Pettersson som gjorde B-lagsdebut i målet skötte sig alldeles utmärkt. På mittfältet jobbade Martin Arvidsson hårt i 90 minuter. Framåt var Klasén ett ständigt orosmoment för Hebeförsvaret där de i stort sett använd alla tillåtna och otillåtna medel för att stoppa hans framfart.
Tyvärr var den som höll i pipan en av de sämre på banan denna gången.
Uffe Pettersson

19/6 - 06
Tjust Fotboll - H/T B 3 - 0 w.o.

H/T blev tyvärr tvingade att lämna walk over till bortamatchen mot Tjust Fotboll. Eftersom flera av de unga killarna i laget nu börjat att sommarjobba, och inte kunde komma loss från sina jobb i tid, fick Uffe P. bara ihop nio man. H/T kontaktade Tjust Fotboll för att försöka ändra matchdag, men det ville tyvärr inte Tjust Fotboll gå med på. Tråkigt för våra unga killar som tycker om att spela fotboll och som behöver rutin från tävlingsmatcher att den inte blev av.
Conny Holmberg

11/6 - 06
H/T B - Överum B 2 - 4

H/T förlorade sin andra match på raken. Överum var det lag som behärskade värmen bäst och vann matchen rättvist. Målskyttar för HT var Markus Fridell och Mikael Karlsson och de var också bäst i laget. Övriga kan betydligt bättre.
Emil Johansson/Conny Holmberg

4/6 - 06
Rumskulla B - H/T B 8 - 0

Ojdå, det här var inte bra. 8-0 i baken. Det går väl inte ens att skylla på domaren. Jag har visserligen inte fått någon rapport om matchen ännu, men jag misstänker att det väl inte är så mycket att skriva om.
Det är bara att bryta ihop och komma igen i nästa match.
Conny Holmberg

28/5 - 06
H/T B - Frödinge/Br. B 5 - 0

Spelet var stundtals ganska bra. Tyvärr har vi i även i B-laget tendenser till somna till vissa perioder. Men som helhet var det en godkänd instats segern var aldrig i fara. Målskyttar var 1-0 Räka (Gurra), 2-0 Lind på ett snyggt skott ( Räka), 3-0 Gurra nick på ett snyggt inlägg från Peter, 4-0 Räka (Gurra) 5-0 Gurra eller var det Micke K som skulle gjort det målet( Räka ) Lagets bästa spelare var denna gången Robin Gustavsson i backlinjen. Räka på mitten samt Gurra som denna gången spelade på topp.
Rapport från Uffe Pettersson

21/5 - 06
Hammarsgärde A - H/T B 4 - 1

H/T B åkte på sin första förlust i seriefotbollen borta mot Hammarsgärde A.
Målskytt H/T: Martin Arwidsson
Conny Holmberg

11/5 - 06
H/T B - Västerviks FF D 2 - 2

B-laget radade upp massor av hörnor utan att lyckas få bollen i mål.

2-2 tycks vara ett gångbart resultat för B-laget just nu. Det är bara fyra dagar sedan laget gjorde det senast.
Det var två mycket unga lag som möttes på Hjortheden. Snittåldern för de bägge lagen låg troligtvis under 18 år, ända tills Peter Nilsson kom i på planen. Då höjdes snittåldern betydligt. Nej, skämt åsido. Det var ganska kul att se våra kommande killar i aktion. Några har jag sett tidigare, men många var helt nya bekantskaper för mej i alla fall.
Matchen slutade alltså 2-2, ett resultat som får betecknas som tämligen rättvist även om VFF låg närmast segern. VFF missade nämligen en straff, eller snarare Hjorted-keepern Ollie kanonräddade, vid ställningen
1-2. 1-3 då och matchen hade varit förlorad för H/T.
1-0 till hemmalaget gjorde John Nilsson sedan både kvitterade VFF och gjorde 1-2 innan Leo Sandholm kunde kvittera till 2-2 i slutminuterna.
H/T har flera lovande unga spelare på gång. John Nilsson och Mattias Nilsson är båda mer eller mindre redan etablerade i A-laget. Ingen av dem gjorde väl någon större match den här gången, men visst tillhörde båda de bättre på planen. Nej, mest intryck på mej gjorde "Kalle i Skånes" grabb Mikael Karlsson. Lika snabb om inte snabbare än farsgubben och blir säkert lika bra med bollen som farbror Jonny. Snabba spelare är ju en bristvara i dagens H/T-trupp, så den killen kan göra mycket nytta i framtiden. Mycket bra var också Martin Arvidsson på mittfältet och Lars Essén i backlinjen, men ingen av killarna i laget föll ur ramen.
VFF D är troligtvis någon form av utvecklingslag för några av killarna såg mycket unga ut. Målvakten var inte lång men hade en otrolig spelförståelse och kom rätt på det mesta även om han missade grovt vid 2-2 målet.
Bra domare var Börje Svensson, Gunnebo.
Conny Holmberg

7/5 - 06
IFK Tuna - H/T B 2 - 2

H/T B lyckades bara få oavgjort i bortamatchen mot dittills poänglösa IFK Tuna. I och med poängförlusten förlorade också bilagan serieledningen.
Målskyttar Mikael "räka" Johansson och Anders Lindh.
Ingen bra match alls alldeles för många spelare som tyckte att någon annan kan göra jobbet. Bästa prestationerna denna match stod de rutinerade rävarna för. Räka. Peter och Fritte
Rapport från Uffe Pettersson

4/5 - 06
H/T B - IF Hebe B 4 - 1

En trevande första halvlek. Vi släpper dock inte till något bakåt. ar förutom målen ett par heta chanser till.
I andra halvlek spelar vi mycket bättre där vi gång på gång rullar upp Hebe med ett mycket vägvinnande
kortpassningsspel.
Planens dominanter var Martin Arvidsson på innermittfältet samt Robin Gustavsson I försvarslinjen.
Målskyttar Kim Karlsson 2, Robert Andersson 1, John Nilsson 1.
Rapport från Uffe Pettersson

30/4 - 06
Horn/Hycklinge B (9-manna) - H/T B (9-manna) 2 - 8

För första gången spelade B-laget 9-manna fotboll. 9-manna fotboll spelas med samma storlek på planen, som vid 11-manna fotboll, men alltså med 2 man mindre i varje lag. Vi spelade enligt modellen 3-3-2. Hur HH spelade var svårt att urskilja.
Om vi bortser från 1:a halvleks sista tio minuter och 2:a halvleks första 5, så var det total HT dominans. Våra mittfältare hade ett helt hav att agera på och gjorde det riktigt bra. Spelmässigt var det en riktigt bra match. och med bättre skärpa framför mål kunde detta slutat med ännu större siffror. Våra målskyttar var Mikael "Räka" Johansson 3, Olli Lehtikangas 2, Mattias Nilsson, John Nilsson och Kalle Gustavsson 1 vardera.
Bäst i HT var planens dominant Martin Arvidsson, Christian Hjalmarsson och 3-målsskytten "Räka". Det skall dock sägas att denna gång föll ingen ur ramen utan alla gjorde en bra insats.
Rapport från Uffe Pettersson


Träningsmatcher

23/4-06
Tuna Södra B - H/T B 0 - 3

H/T B tog en ny seger i träningsmatchen mot Tuna Södra i helgen. Hela 3-0 slutade matchen.
Målskyttar för H/T: Mikael Karlsson 2 och Peter Nilsson 1.
Conny Holmberg

14/4-06
Fårbo B - H/T B 1 - 2

H/T B vann träningsmatchen mot Fårbo B på långfredagen med 2-1. Återkommer med mera info.
Conny Holmberg