Matchreferat A-Laget 2012

Matchreferat Tabeller Poängligan

Vill du se referat från säsongerna 2002 - 2012........Klicka här

Seriematcher 2013

2013-11-29
Tjust Open

Bildspel

HT tog bara en seger i Tjust Open och det var mot Överum. Här ser vi Fredrik Lindström,
som gjorde sin sista insats för HT den här gången, i kamp med Överums Magnus Larsson.

Tjust Open tog slut för HT efter de tre gruppmatcherna. Ändå såg det riktigt bra ut efter den inledande matchen mot Överum. Med hela 4-0 slutade den matchen i HT-favör. Målen gjordes av John Nilsson 2, varav en bonusstraff, Robert Hagelin 1 på bonusstraff och Martin Degerman på ett riktigt snyggt spelmål.

Sedan var det roliga slut. VFF körde över HT totalt med hela 4-1. HT spelade extremt defensivt och satsade väl på att man skulle sätta bonusstraffarna. En taktik som inte alls höll. Dels så missade man två av tre straffar och dessutom satte man ingen som helst press på VFF. John Nilsson satte målet på den sista bonusstraffen.

HT hade ändå chansen att ta sig till semifinal om man "bara" fixade en pinne mot Ankarsrum i den sista matchen. Av det blev det ingenting. AIS var betydligt hetare och vann ganska enkelt med 2-0.

I finalen vann sedan VFF över Tjust med 2-0.

Noterbart är att Fredrik Lindström var uttagen som en av tre spelare till årets bästa spelare i kommunen, men priset gick till Daniel Fältsjö, Gunnebo IF.

Conny Holmberg

 

2013-09-29
HT - Storebro IF 2 - 0

Bildspel
 
Grön/Vit/Svart rök från bengaler när HT firade återkomsten till femman.

HT är tillbaka i femman efter ett år i sexan, vilket firades med skumpa och bengaler på Hjortheden. Efter en trög start på årets seriespel, där laget bara tog två segrar på de inledande sex matcherna, har man sedan tagit tolv raka vinster. Mycket starkt att komma tillbaka på det sättet.

Första halvlek såg man direkt att killarna var heltända, till och med kanske litet för heta, vilket gick ut över spelet. Jag tyckte ändå att det såg ganska betryggande ut fram till den sista avgörande passningen. Man försökte rulla boll och skapade ett par riktigt bra målchanser, som borde ha utnyttjas bättre.
Den första hade Nicklas Helgesson, som tajmade ett högerinlägg fel och helt fri nickade bollen någon meter över. På den andra kopierade Ola Johansson, Hukkes nick, och lyckades också få bollen över ribban. På det tredje inspelet nickförlängde Ola bollen i mål på en nick från Fredrik Lindström. Tyvärr blev målet helt riktigt bortdömt för offside. Sedan var det dax för Anders Lindh, som kom in istället för skadade Pontus Petersson. Även han hade en nick i friläge som gick utanför.
Efter en halvtimme ebbade HT-övertaget ut och Storebro kom fram i ett par halvchanser. Inga hemmamål i den första halvleken alltså, men vi såg ändå fram emot den andra med tillförsikt.

Andra halvlek blev spelmässigt sämre från hemmalaget sida, men det var ändå då som matchen avgjordes. In på plan kom 14-årige virvelvinden, Simon Sandholm, och snurrade om i det ganska tröga bortaförsvaret.
I 58 min kom så äntligen det förlösande 1-0 målet. Ola Johansson passade fram bollen till Simon, som rundade ett par försvarare och placerade in bollen i målvaktens bortre hörn. Ett klassavslut, värdigt vilken rutinerad målskytt som helst. Kvarten senare kom 2-0. Tom Nilsson snurrade upp vänsterförsvaret och serverade ett perfekt inlägg, som Ola Johansson elegant nickade i mål. Då kändes det klart. Efter det målet var det bara att spela av matchen.
Ola Johansson blev välförtjänt vald till matchens lirare. Simon Sandholm gjorde ett matchavgörande inhopp. Adrian Ottosson är alltid bra och Tom Nilsson, gjorde sin bästa match på länge. Längst bak har vi Fredrik Lindström, nästan alltid klockren och framförallt "dussinnollan" Robert Hagelin. Traktens bäste målvakt enligt min mening och jag tror att Västerviks-Tidningens utsände höll med.
Men samtliga killar ska ha beröm för den här matchen och för hela säsongen. Beröm ger jag också till ledarstaben Gurra, Jonte och Emil, som rott det hela i land. En tanke går också till Peter Jaldefeldt, som la grunden till det försvarsspel, som varit lagets ryggrad. .
Bara elva mål bakåt på arton matcher. Imponerande och klart bäst i serien.
Storebro har haft det tungt på slutet, men kämpade ändå på bra. Det är inte så lätt att spela matcher, som ingenting gäller. Det var väl ingen i laget, som utmärkte sig över kollektivet.
Mycket bra domare var Zarko Kovacevic, Västervik. Tänk om alla domare var som han.
105 personer hade betalat entré och de allra flesta njöt av segern i det vackra höstvädret.

Kommentaren:
HT är alltså tillbaka i femman och nu får vi hoppas att samtliga killar stannar kvar i laget. Jag tycker HT har en bra spelartrupp med många unga killar, som utvecklas och blir bättre för varje år. Skillnaden är inte så stor mellan femman och sexan så den A-trupp vi har kommer säkert att räcka till. Däremot behöver den breddas, så att inte så många spelare behöver dubblera i A- och B-laget.
Grattis killar och nu tycker jag att vi satsar på att stötta damlaget i det kommande kvalspelet
Conny Holmberg

2013-09-22
Södra Vi IF - HT 0 - 5

Bildspel

HT bortabesegrade Södra Vi IF med hela 0-5 efter en helgjuten insats. HT befäste därmed platsen som näst bästa tvåa i sexan. Vilket i sin tur betyder direktuppflyttning till femman. En match kvar att spela. Tre poäng där så är det klart!

Första halvlek började ändå Södra Vi matchen bäst. De hade två vassa målchanser under de inledande tjugo minuterna utan att riktigt få till det. Därmed var det roliga över för hemmalaget, som fick ägna resten av matchen åt att jaga boll. HT rullade på riktigt bra, mot ett allt mera tröttkört hemmalag. Och målen rullade in med jämna mellanrum.
0-1 satte Poppe från nära håll i 25min, sedan Tom snurrat upp vänsterförsvaret och serverat bollen på silverfat. I 40 min snurrade Tom åter upp samma försvarare och serverade Ola på samma silverfat. Ett mycket vackert mål, som taget ur skolboken.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt. HT rullade boll och Södra Vi fick jaga utan att få tag i den. 0-3 kom i 60 min genom Martin Arvidsson, som säkert satte upp en straff i nättaket. Upprinnelsen till straffen var återigen Tom orsak till. Han snurrade friskt med hemmaförsvararna. Till sist tröttnade väl Filip Frejd och drog omkull Tom. Gult kort och straff.
Virvelvinden Simon Sandholm kom in i mitten av halvleken och gjorde nästan omgående mål. På Olas smörpass satte han 0-4 i 78 min. Simon ville inte vara otacksam utan bjöd tillbaka. I 86 min gled han igenom på högerkanten och passade in till Ola, som nickade in slutresultatet, 0-5.

HT gjorde en spelmässigt mycket bra match. En av de bästa i höst faktiskt och segern var odiskutabel. Hela laget ska ha en eloge för den här här insatsen. Extra beröm ger jag denna gång till Samuel Svensson, Albin Västerlund och framförallt till Tom Nilsson. Tom gjorde en av sina bästa matcher i år och var upphov till de tre första målen.
Bäst i Södra Vi var mittbacken nr 4 Patrik Svensson.
Dömde matchen utan anmärkning gjorde Roger Dahlberg, Mörlunda och 55 personer hade betalat entré. Hälften kom från Hjorted och Totebo.

Nästa söndag kl 15.00 spelas årets sista seriematch. Då möter HT Storebro på Hjortheden. Seger där så är alltså HT i femman nästa år. Då blir åter lokalderby mot IFK Tuna, som vi gratulerar till seriesegern. Den är IFK Tuna väl värda!

Conny Holmberg

2013-09-15
HT - Hammarsgärde BK 2 - 1

Bildspel
 
Foto: Emil Johansson Holmberg

HT tog på söndagen sin tionde raka seger när man besegrade Hammarsgärde BK på Tollevi med 2-1.

Jag var inte själv på matchen, men av det jag har fått mej berättat,så var det tydligen ingen större tillställning. HT gjorde sin plikt och fick med sig alla tre poängen, men det satt hårt åt på slutet.
I första halvlek gjorde ändå hemmalaget någorlunda hyfsat ifrån sig. Det var också då man grundlade segern med två mål. 1-0 gjorde Martin Arvidsson i 13 min och 2-0 kom genom Albin Västerlund i 37 min. Passningarna svarade Tom och Adde för. 2-0 stod sig sedan till halvtidsvilan.
Andra halvlek var visst spelmässigt under all kritik, men blev ändå spännande sedan Johannes Berg reducerat till 2-1 i 61 min. Hammarsgärde tryckte på för att få till en kvittering, men HT lyckades hålla undan. Beröm gick till Adrian Ottosson och Martin Arvidsson i HT medan Hammarsgärdes tränare var nöjd med hela sitt lags insats.
Dömde gjorde Mats Jonsson, Vimmerby och 68 personer hade betalat entré.
I och med segern så är HT fortfarande näst bästa tvåa i Småland, vilket i sin tur innebär direktuppflyttning till femman. Så nu gäller det bara att hänga i de sista två matcherna. I nästa omgång väntar Södra Vi på bortaplan.
Conny Holmberg

2013-09-07
HT - Ankarsrums IS 5 - 2

Bildspel
 

Ytterligare ett lokalderby som slutade med HT-seger. Senast var det IFK Tuna och nu var det Ankarsrums IS, som fick åka hem med noll poäng i bagaget. HT spelar inte så bra som de kan spela, men vad gör det. De vinner ändå. Sedan kryssmatchen mot AIS i maj har de radat upp nio raka segrar. Inget lag i serien kan matcha det.

Första halvlek såg det riktigt bra ut till en början. HT höll bollen inom laget och AIS fick jaga. I 17 min kom också 1-0. Hukke fick tillbaka bollen från sin egen hörna och passade in till Adde, som stänkte in bollen i mål. Poppe var några minuter senare mycket nära att landa en lobb, men bollen la sig ovanpå nätet. Efter en halvtimme började hemmalaget tappa fokus och AIS hade ett par vassa chanser. Bl.a hade Knappen en boll klockrent i ribban i 33 min. Litet turligt fick HT 2-0 två minuter senare, när Robin Arvidsson var alert och utnyttjade en försvarsmiss av AIS. HT slog sig till ro och kände sig nöjda med sina 2-0. Det kan man inte göra när man har två rutinerade rävar i form av Putte Jonsson och Mattias Knappen som motståndare. HT-försvaret sov sött när Putte dunkade in 2-1 i nättaket i 40 min och fortsatte sova när Knappen snyggt satte dit 2-2 tre minuter senare. Ett helt rättvist resultat så långt.

Andra halvlek blev betydligt bättre sett med HT-ögon. Jag vill inte påstå att våra killar imponerade precis, men man skapade i alla fall målchanser. Tre mål lyckades man sätta dit på alla chanser. Dessutom hade Tom en boll i stolpen. Det hade AIS också och då var ställningen fortfarande 2-2. Ett AIS-mål där, så vete tusan hur det hade slutat. Hagge avvärjde också ett par frilägen när AIS kontrade. HT-målen föll så här i andra halvlek:
63 min 3-2 V-lund frispelad av Poppe
73 min 4-2 Poppe frispelad av V-lund
80 min 5-2 Albin Svensson frispelad av Tom
Så dax gick AIS-arna på knäna och hängde inte all med, så någon fara för en ny upphämtning fanns inte.

Albin Västerlund blev vald till matchens lirare i hemmalaget och det var han väl värd. Han lägger säkert ner lika många löpmeter som Johan Elmander gör i landslaget. Många löpmeter lägger också våra innermittfältare Adrian Ottosson och Martin Arvidsson per match. De båda tar alltid sitt ansvar gör väldigt sällan en dålig match. Jag har ofta berömt vårt försvar. Det gör jag inte den här gången. Stundtals var det rena hönsgården och hade det inte varit för Hagge i målet, så kunde mycket väl den här matchen ha slutat med en förlust.
Ankarsrum hade kallat in det gamla gardet i form av nämnda Putte och Knappen. De tillhörde också de bästa i laget även om de, trots det låga matchtempot, såg litet trötta ut mellan varven. Bäst i laget var ändå vänsterbreddaren Robin Thoren Johansson.
Godkänd domare var Zdravko Papic, Västervik, men visst såg det ut som en klar straff när Tom blev fälld i första halvlek.
133 personer hade betalat entré, så det var nog närmare 200 som tittade på i det fina vädret.

Just nu är AIS ett klart sämre lag än HT om man ser till tabelläget. Den skillnaden märkte man inget av i den här matchen. Med litet flyt, så kunde AIS mycket väl ha fått med sig en pinne hem.
Nu fick de inte det och nu innehar äntligen HT andraplatsen, som också innebär kvalspel till femman. Och det är nog kvalspel HT får rikta in sig på. HT har nu allt i egna händer och fötter, men det kommer nog att krävas tre segrar. Lojal vinner säkert resten Seriesegern den kommer IFK Tuna att ta hem. Med tre omgångar kvar har Tuna fyra poäng och en bättre målskillnad ner till HT. Nej, det här släpper inte Tuna även om det har hänt förr.
Ny hemmamatch nästa söndag OBS! söndag på Tollevi. Då är det Hammarsgärde som gäller.
Conny Holmberg

2013-08-30
Horn/Hycklinge IF - HT 0 - 3

Bildspel

Tuna vann, Lojal vann och HT vann borta mot Horn/Hycklinge. Racet om seriesegern fortsätter..........

Horn/Hycklinge på bortaplan var en match som jag på förhand trodde skulle bli en riktigt tuff uppgift för våra killar. Nu blev det inte så, för HT avgjorde matchen redan i den första halvleken genom att göra tre mål. Sedan var det bara att spela av matchen i den andra halvleken. Och Hagge höll nollan för tionde gången, alltså i hela femton timmar.

HT fick en riktig smakstart på matchen. Vi hann knappt och sätta oss innan Poppe passade fram bollen till Martin Arvidson, som i sin tur säkert satte bollen i mål. Då hade det bara spelats i tre minuter. En chock för hemmalaget förstås, som ju spelat mycket bra i höst och hade tre raka segrar inför den här matchen. Med den smakstarten i ryggen fick HT det självförtroende och lugn i sitt spel som den här matchen krävde. Man kontrollerade tämligen enkelt händelserna på planaen, höll bollen inom laget och lät motståndarna jaga. När Horn/Hycklinge äntligen fick tag i bollen, vann HT den snabbt tillbaka och kontrade. 0-2 rullade Poppe enkelt in i 27 min, sedan Tom vunnit en duell med målvakten. Ola Johansson pricksköt sedan in 0-3 via stolpen i 42 min, efter det att Robin Arvidsson vunnit flera närkamper och kämpat fram bollen till honom.

HT gick alltså ut till den andra halvleken med en tremålsledning, vilket ibland kan ställa till problem. Man invaggas i en falsk trygghetskänsla, som kan straffa sig om motståndarna plötsligt skulle få till ett mål. Och visst märktes det att våra killar inte alls var lika mycket på tårna, som man var i den första halvleken. Hemmalaget jämnade ut och tog t o m över bollinnehavet. Som tur var fanns skärpan kvar i HT:s försvarsarbete, där backarna med V-lund, Lindström, Fille och Fritte gjorde en prickfri insats. Längst bak finns ju också Hagge, som alltså höll nollan för tionde gången, om "nå´n jäkel skulle komma över bron".
Två chanser skapade i alla fall HT i den andra halvleken, båda signerade Poppe. Först passade han fram till Tom Nilson, som var mycket nära att komma rätt på inspelet. Sedan skruvade han en frispark upp mot krysset, som hemmakeepern, Mats Eriksson, gjorde en snygg TV-räddning på.
Bäst i HT förutom redan nämnda försvarsspelare var Martin Arvidsson på mittfältet. I hemmalaget var mittbacken Dennis Gustavsson klart bäst. Mustafa Al-Inzi och från Gullringen hemvändande Marcus Oskarsson Johansson glimtade också till mellan varven.
Det var ganska mycket gnäll från båda lagens sida på domaren Thomas Pettersson, Hultsfred, men så dålig tycker jag inte att han var. OK visst blev det ett och annat fel ibland, men vem gör inte det. Framförallt så gillade jag hans kommentar vid ett tillfälle när en spelare protesterade på ett domslut. Istället för att vifta med det gula kortet sa han bara: " Det är min åsikt". Vem kan argumentera mot ett så´nt svar. Det tar död på alla protester.

Nästa lördag kl 15.00 är det dax för lokalderby mot Ankarsrum på Hjortheden. Tänk om det kunde komma 400 personer även på det derbyt.

Conny Holmberg

 

2013-08-23
HT - Rumskulla GoIF 2 - 0

Bildspel
 

Ska vi ta det positiva först så gjorde HT sin plikt, men inte mera, och besegrade Rumskulla GoIF på Hjortheden med 2-0. Annars påminde matchen väldigt mycket om när lagen möttes på Ören i våras. Återigen fick vi bevittna ett riktigt sömnpiller med andra ord. Jag förstår inte varför matcherna mot just Rumskulla blir så andefattiga och utan nerv.

Faktum är att det inte finns så speciellt mycket att skriva om, när det gäller den här matchen. HT började hyfsat och tryckte på riktigt bra framåt. Men när Tom Nilsson placerade in 1-0 på Johns passning redan efter 6 min, så ebbade all energi ut. Det enda som hände under resten av den första halvleken var att Adde räddade en hörna på mållinjen. I övrigt präglades halvleken av ideliga felpassningar och uteblivna löpningar. Trist var bara förnamnet.

Andra halvlek såg det betydligt bättre ut till en början i alla fall. V-lund sattes upp litet högre i banan och tillförde litet mera energi framåt genom sina outtröttliga löpningar. Ola började också få litet mera bollar att jobba med, vilket också resulterade i mål. På en lång utspark från Hagge löpte Ola ifrån sin markering, vann dessutom kampen mot målvakten och rullade in 2-0. Nära 3-0 var det sedan när John tråcklade sig igenom, men fri med målvakten fick han, som det såg ut, en muskelbristning i baksida lår och kunde därför inte få till avslutningen. I övrigt hände det inte ett dugg utan matchen avslutades på samma sätt, som i den första halvleken. Synd för det var ganska mycket publik, som var på plats och vädret var perfekt för fotboll.

Fredrik Lindström blev välförtjänt vald till matchens lirare i HT. Bra var också Albin Västerlund och Ola Johansson. Övriga i HT , inklusive nämnda, kan dock så mycket, mycket bättre. Bra i Rumskulla var rutinerade Ola Bertilsson och Oskar Bjerkinger.
Domaren Mats Jonssons insats var väl i nivå med övriga aktörers på planen.
I nästa match väntar Horn/Hycklinge på bortaplan. Då gäller det att vara betydligt mera på tårna. Ikväll slog de AIS med 6-0.
Conny Holmberg

 

2013-08-14
IK Tuna Södra - HT 0 - 5

Bildspel

0-1 av Poppe i motljus blev till slut 0-5 mot Södra

Jag åkte till Ljungvallen i Ishult och kollade in första halvleken mellan IK Tuna Södra och HT på onsdagskvällen. Andra halvlek skippade jag för att kolla in Zlatan-show i landskampen mellan Sverige och Norge istället. Då var ändå matchen på Ljungvallen avgjord. HT ledde då med 0-2 och det tappert kämpande hemmalaget hade sprungit av sig det mesta av modet från inledningen av matchen. Så inget tydde på att det skulle hända något drastiskt i den andra halvleken.

Första kvarten hängde ändå hemmalaget med ganska bra och skapade faktiskt ett par farligheter framför Robban i HT-målet. Södra gick in ganska så tufft i närkamperna och kändes riktigt heta. Efterhand ebbade troligtvis orken och energin ut. HT tog över helt och det såg mest ut som en handbollsmatch, där HT försökte rulla upp ett Södra, som backat hem med i stort sett hela laget. Två mål lyckades HT få till innan paus, båda efter fina förspel. 0-1 gjorde Poppe och 0-2 gjorde backen Marcus Fridell på svåger Olas pass.

I andra halvlek, som jag inte såg ökade HT på till 0-5. Ola gjorde två och Poppe ytterligare ett.
Enligt Västerviks-Tidningen var väl inte tränarna helt nöjda med spelet, men ändå med att man vann. Personligen tyckte jag att det såg riktigt bra ut under första halvlekens sista trettio minuter. Då hade man ett härligt rull med bollen inom laget och Södra-killarna hade det jobbigt. Silade mygg och svalde kameler gjorde domaren Per Adolfsson, Oskarshamn, men det är vi vana vid. 50 persner tittade på och som vanligt hade det regnat i Ishult.
Conny Holmberg

2013-08-09
HT - IFK Tuna 3 - 1

Bildspel
 
Ola passerar en Tunaback, men HT är fortfarande efter i tabellen trots vinsten i derbyt
Foto: Emil Johansson Holmberg

Över 350 personer hade tagit sig till Tollevi för att se seriefinalen, lokalderbyt, årets match, ja vad du än vill kalla det. Det var matchen med stort M, mellan serieledande IFK Tuna och trean i tabellen, Hjorted/Totebo. Tunasupportrarna hade t o m chartrat ett supportertåg, som anlände till Totebo station tre kvart före avspark. Ett jättetrevligt initiativ. Jag hade tyvärr inte själv tillfälle att kunna se matchen, men så här skrev Västerviks-Tidningens utsände:

Hjorted/Totebo vann "årets derby"

Det var ett minst sagt hett derby i Totebo. Men när krutröken lagt sig efter matchen stod Hjorted/Totebo som segrare och därmed är de bara fyra poäng bakom serieledande IFK Tuna.

Det var uppdukat för fotbollsfest i Totebo på fredagskvällen. Och vilken fest det blev sen.
En mycket fin fotboll av två spelande lag, vackra mål, heta dueller och en inramning värdig många divisioner högre än division VI. Matchen blev därmed, för den som är poetiskt lagd, på många sätt en hyllning till fotbollen.

Vem som vann den hyllningen? Hjorted/Totebo, tack vare Robert Hagelin i målet. "En dag på jobbet det här, haha. Nejvars, det kändes bra i dag", säger matchhjälten. "I första halvlek hade jag inte så mycket att göra men i andra blev det en del. Men vi har ett sånt bra försvar i år, med Fredrik Lindström i spetsen, att det är helt grymt", fortsätter Hagelin.

Matchen inleddes med två mål på skott utifrån av Hjorted/Totebo, båda efter Tunamisstag. Först genom John Nilsson och sedan genom Nicklas Helgesson. Men med ett 20-underläge mot sig började IFK Tuna, anförda av tvillingarna Anton och Martin Carlsson som tidigare spelat i Vimmerby IF, visa klassen. Det märktes att laget bara förlorat två poäng under våren.

Efter halvtid gav det också utdelning, när nämnde Martin Carlsson rullade in reduceringen i 60:e minuten till ett högljutt jubel från de tillresta Tunafansen. Men Hjorted/Totebo försvarade sig förnämligt och var också vassa när tillfälle gavs. Som i den 70:e minuten, när Pontus Petersson gjorde ett fint solomål med ett distansskott från 20 meter. Det blev också det sista målet. Hjorted/Totebo vann med 31 och knappar därmed in på IFK Tuna i topp, och har fyra poäng upp.

"Den viktigaste trean i år. Förhoppningsvis blir de lite nervösa om vi fortsätter att vinna i höst", säger Hagelin.

Tränare Mattias Gustavsson: "Underbart! Fantastiskt skönt. Vi är disciplinerade och har en bra målvakt. Det här var vad vi behövde, säger han.
Om inramningen, med cirka 300 åskådare, var det idel hyllningar.

"Det är fantastiskt med så mycket folk, så här skulle det var jämt", säger Robert Hagelin, som såg till att både bokstavligt och bildligt talat rädda Hjorted/Totebo kvar i striden om platsen till division V.
Saxat från Västerviks-Tidningen skrivet av Filip JohanssonTräningsmatcher 2013

2013-08-05
HT - Gunnebo IF 5 - 3

Bildspel

Den lokala fotbollen startar upp höstomgångarna i veckan. Hjorted/Totebo är med i toppstriden i sexan och Gunnebo kämpar om seriesegern i femman. Ikväll möttes lagen i en träningsmatch på Tollevi, som ett led i uppladdningen inför seriestarten.
Det blev en riktigt målrik tillställning när de båda lagen drabbade samman på Tollevi. 5-3 slutade matchen i hemmalagets favör efter ställningen 3-2 i paus. HT började matchen klart bäst och gick fram till 3-0 under matchens första 30 min. Med litet bättre skärpa i avsluten kunde man ha gjort ytterligare ett par mål. Gunnebo kom dock igen och reducerade till 3-2 innan halvtidsvilan.
Andra halvlek var Gunnebo det spelmässigt bättre laget, men det var HT som gjorde målen. Man ökade på till 5-2 innan Gunnebo reducerade till 5-3 på övertid.
HT-målen gjordes av Ola Johansson 2, Martin Arvidsson, Nicklas Helgesson och Robin Nilsson. För Gunnebo nätade Victor Heiskanen på straff, Christoffer Lindholm och Linus Hällgren.
Dömde matchen gjorde Stig Appelqvist, Totebo.
En härligt ljummen sammarkväll var det och ett femtiotal tittade på.
Conny Holmberg


Seriematcher 2013

2013-06-28
SK Lojal - HT 0 - 4

Bildspel
 
En bra match med ett högt tempo och tuffa närkamper var det när HT vann bortakampen mot SK Lojal

Med ett bra försvarsarbete och ett effektivt anfallsspel vann HT den viktiga bortamatchen mot SK Lojal på Ekensved. Trots att bollinnehavet säkert var 70-30 i hemmalagets favör, var det HT som drog det längsta strået till slut.

Första halvlek startade hemmalaget i ett rasande tempo och var mycket nära att göra mål redan i den första matchminuten. En Lojalspelare (såg inte vem) kom fri och rundade Hagge i målet, men dröjde så pass länge med skottet, så att Fille hann emellan och täckte det. Kanske var det matchavgörande, för mindre än tio minuter senare ledde HT matchen med två mål. 0-1 kom i den 5 min genom Tom Nilsson, efter det att Hukke prickat ribban. 0-2 gjorde Albin V-lund fem minuter senare på Tom Nilssons passning.
Trots de snabba baklängesmålen tappade Lojal ändå inte modet, utan fortsatte att trumma på framåt. Med ett bra passningsspel i högt tempo tvingade man HT att mest ägna sig åt att täcka ytor och ligga rätt i sina positioner. Det gjorde man verkligen bra och det är något som förra tränaren Peter Jaldefeldt kan ta åt sig äran av. Lojal ägde mycket boll, men bortsett från målchansen i match-inledningen, så lyckades hemmalaget inte skapa några vassare chanser. Litet orolig blev man ändå, när Lojals nr 11, Flamur Mullali, rammade Hagges knä med dobbarna före. Jag trodde aldrig att Hagge skulle resa sig efter det påhoppet, men det gjorde han. För övrigt borde det ha varit ett rött kort istället för det gula. Flamur Mullali bad i alla fall Hagge snyggt om ursäkt.
Istället gick det som det ofta gör när ett lag trycker på. Martin Arvidsson passade fram bollen till Pontus Petersson, som i sin tur dribblade av ett par försvarare och satte dit 0-3. Då hade det gått 42 min. Det måste ha varit ganska knäckande för Lojal att åka på det målet strax innan paus.

Andra halvlek blev HT om möjligt ännu mera tillbakatryckta än i den första halvleken. Stundtals såg det faktiskt ut, som att man var och kollade på en handbollsmatch. Jag vet inte om ni såg matchen Spanien-Italien härom dagen, men gjorde ni det så förstår ni vad jag menar. Lojal tryckte på, men var väldigt ineffektiva. Ofta blev det en dribbling för mycket när man hade lägena. Eller så var det någon som drog på ett skott från alltför långt håll i ren frustration. Man hade en boll i ribban, sedan ett skott ändrat riktning på en HT-försvarare. I övrigt stoppade HT alla försök. De farligaste målchanserna hade HT. Jag räknade till en tre-fyra frilägen förutom Poppes 0-4 mål. Det målet kom i 69 min och var till stor del Tom Nilssons förtjänst. På en boll som hemmakeepern enkelt borde ha hunnit plocka upp hann Tom före och passade tillbaka till Poppe, som smekte in bollen i ena hörnet. Go´ natt, Lojal! Efter målet var det bara för HT att spela av matchen.

HT spelade smart och är bra just nu. Med en tät defensiv och effektiv offensiv, så vinner man de flesta matcher. Den här segern var en laginsats och därför vill jag inte nämna någom spelare framför den andra.
SK Lojal var spelmässigt sett bästa lag jag har sett i sexan. Laget består av många tekniska, spelskickliga individualister, som säkert skulle platsa i lag högre upp i seriesystemet. Däremot var de, ack så ineffektiva. Det hände faktiskt inte så mycket framåt. Klart bäst i laget var Albehar Muzlija. Bra var också Dino Teljigovic, Ilhan Jejna och Flamur Mullali.
Bra domare var Sven-Olof Martinsson, Mörlunda även om han var väl snäll med kortet när Hagge blev stämplad och nog missade en straff när Tom Nilsson blev fälld. Fast det kanske är mina HT-ögon som är alltför färgade. Hela 110 personer tittade på i det vackra, men litet kyliga kvällsvädret.

Kommentaren: HT har på de senaste två matcherna besegrat serietvåan Lojal och tidigare serietrean Storebro på bortaplan med
0-4 respektive 0-3. Det är inget annat än rent förbaskat bra. Synd bara att inte matchen mot IFK Tuna ska spelas nu. För med det flow som HT har nu, så tror jag Tuna hade fått sig en tuff match. Nu blir det ett spelupphåll under dryga månaden och HT brukar av tradition vara trögstartade efter ett längre uppehåll. Det är bara att hoppas att killarna håller sig i trim under uppehållet och att man har planerat in ett par träningsmatcher innan höststarten. Nästa match är det nämligen seriefinal mot IFK Tuna på Tollevi.
Conny Holmberg

2013-06-19
Storebro IF - HT 0 - 3

Bildspel
 
Här släpps ingen jäkel över bron. En bra målvakt och ett ramstarkt försvar lägger oftast grunden till en bra offensiv.

Traditionens makt är stor. HT har inte förlorat mot Storebro på bortaplan sedan 2005. Det gjorde man inte i kväll heller.
En annan tradition är att det alltid regnar när HT möter Storebro. Det gjorde det i kväll också. En tredje tradition är att Poppe brukar göra mål. Det gjorde han i kväll också.


Första halvlek var det ändå hemmalaget, Storebro, som anföll bäst och mest. Första kvarten skapade de en hel del halvchanser. Robban och HT-försvaret, med Fredrik Lindström i täten, avstyrde det mesta, så det var aldrig riktigt någon ko på isen. HT hade nog ett större bollinnehav, men skapade i stort sett ingenting framåt förrän i halvlekens sista minut och då blev det mål. Först var det mycket nära att Fredrik Lindström hade gjort ett självmål, när han bakåtnickade. Robban fick där göra sin mest kvalificerade räddning under matchen. Efter räddningen sparkade Robban ut bollen, som Tom Nilsson (sorry Robban) skarvade vidare till Pontus Petersson. 0-1 var ett faktum. Skönt att ha med sig in till halvtidsvilan.

Andra halvlek var det HT, som dominerade mer eller mindre totalt. 0-2 gjorde Pontus efter ett makalöst dribblingsnummer, som avslutades med ett perfekt skott i mål. Då hade det gått 57 min. Tre minuter senare gjorde Pontus även 0-3, sedan han fått bollen serverad på silverfat av, evigt unge, blott 38-årige Marcus Fridell. HT skapade sedan ett flertal chanser, bl.a hade Fredrik Lindstöm en nick i ribban. Mot slutet pressade Storebro på för att åtminstone få till en reducering. Visst var det mycket nära ett par gånger, men 0-3 stod sig matchen ut.

HT gjorde nog en av sina bättre matcher i år, trots att man saknade fyra av sina vanliga startspelare. Borta var nämligen Albin S och John (båda avstängda) samt Ola (skadad) och Adde (sjuk), men inte märktes det så mycket. Bäst i HT var centrallinjen med Robban (sjätte nollan), Fredrik Lindström (helt suverän), Martin Arvidsson (kung på mitten) och Pontus (skönt att han är tillbaka).
I Storebro var det väl ingen, som direkt höjde sig över mängden.
Dömde matchen gjorde Sven-Olof Martinsson, Mörlunda och det var inte många gånger som spelarna och han var överens om domsluten. 80 personer tittade på. En bra siffra i det usla vädret. Kul också att se att förre tränaren Peter Jaldefeldt var på plats för att följa laget, även om han och laget har gått skilda vägar.

Kommentaren: En stark insats av laget att besegra Storebro på bortaplan och stundtals såg det också bra ut spelmässigt. Att Poppe börjar komma tillbaka i spel- och målform igen kommer att betyda mycket. Inte nog med att han gjorde tre mål. Han kan hålla i bollen däruppe så vi får upp mera folk och han la fram ett flertal fina mackor till sina lagkompisar också.
Nästa onsdag är det dax för en kanske än mera viktig match. Då väntar SK Lojal på bortaplan.
Conny Holmberg

 

2013-06-12
HT - Södra Vi IF 5 - 0

Bildspel

Ola 2 mål
Tom 1 mål
Martin 1 mål
Simon ! mål

HT tog en ganska komfortabel trepoängare när man mötte jumbolaget Södra Vi på Tollevi. Hela 5-0 blev det till slut.

Jag var inte själv på matchen, men enligt den rapport jag fick från Emil, så var HT totalt överlägsna. Det var bara under första kvarten av den andra halvleken, som HT hade en svacka. I övrigt såg det mycket bra ut.
I första halvlek gick HT fram till en 2-0 ledning efter mål av Ola Johansson och Tom Nilsson. Notabelt är att en man från vardera laget blev utvisad efter ett privat gruff. För HT:s del var det Albin Svensson.
Andra halvlekens mål gjordes av Ola Johansson, Martin Arvidsson och blott 14-årige Simom Sandholm. som gjorde sitt första mål i seriesammanhang.
Hela laget ska naturligtvis ha beröm för den här matchen, men ett extra plus till Håkan Johansson, som valdes till matchens lirare och Fredrik Lindström. Litet märkligt kanske att berömma två försvarsspelare, när man vinner med 5-0, men funkar det bakåt så brukar det stämma framåt också.
I Södra Vi var det ingen som utmärkte sig mera än någon annan.
Dömde matchen gjorde Irman Smajlic, Västervik
Conny Holmberg

2013-06-05
Hammarsgärde BK - HT 1 - 4

Bildspel

Här var det nära 5-0, men John nr 20 prickade ribban

Tre poäng till HT, soligt och fint, fast ändå litet småkyligt på läktaren och hela 107 personer i publiken. Vad kan man mera begära? Tja, ingenting egentligen. HT vann pliktskyldigast över Hammarsgärde BK med 1-4 utan att behöva förta sig.

Första halvlek tog det bara fem minuter innan Martin Arvidsson snyggt nickade in Ola Johanssons inlägg. HT hade efter målet ytterligare några hyfsade kombinationer, som kunde ha resulterat i mål. Bl.a. hade man en boll i ribban. Efterhand kom hemmalaget in i matchen; man satte hög press på HT, som inte fick tid på sig att spela upp bollen. Hammarsgärde skapade en hel del framåt och hade en boll i stolpen och en som Hagge turligt räddade utan att veta om det. Det hade inte alls varit orättvist om HBK hade fått in ett mål i det läget. Hemmalagets höga press ebbade ut när orken började tryta. När sedan HT ökade på till 0-2 i 30 min genom Filip Gustavsson efter en hörna, kändes matchen ganska avgjord.

Andra halvlek rullade HT på bra inom laget, trots det usla underlaget, och hemmalaget fick jaga boll. Filip Gustavsson gjorde sitt andra mål för kvällen, när han tåade in 0-3 i 57 min, sedan det hade varit litet Hawaii i hemmaförsvaret. 0-4 gjorde Nicklas Helgesson åtta minuter senare. HT fortsatte att skapa chanser. Robin Arvidsson hade ett par, Simon Sandholm en och John Nilsson prickade ribban från 5 meter. Hammarsgärde gav ändå inte upp och till sist kom den välförtjänta reduceringen, när Dzenan Smajlovic nickade in en hörna. HBK skapade ytterligare ett par chanser, men matchen slutade 1-4.

HT hade, som man brukar säja, en dag på jobbet. Man vann och tog tre poäng med sig hem. Det var det viktigaste. Stundtals spelade man också bra, men man hade också ett par svackor som kunde ha straffat sig. Hela laget gör en godkänd match. Extra plus till Filip Gustavsson, inte bara för målen. Bra också Martin Arvidsson, Adrian Ottosson och Ola Johansson, tre spelare som alltid tar jobbet.
Bra i Hammarsgärde var Jimmie Pettersson Juthe, den långe Kristian Wedel och Daniel Farray.
Dömde gjorde var Zarko Kovacevic, Västervik och han gör alltid bra ifrån sig.

Kommentaren: Det slog inte gnistor om HT precis, men vann gjorde de och fyra mål framåt blev det. Nu börjar man också få litet häng på kvalplatsen. Förstaplatsen verkar dock vara vikt för IFK Tuna. Nästa onsdag hoppas jag på en ny trepoängare, när Södra Vi kommer till Tollevi.
Conny Holmberg


2013-05-31
Ankarsrums IS - HT 2 - 2

Bildspel

Lokalderby! Det brukar innebära heta känslor, mycket kamp och sämre spel. Av de bägge första påståenden såg man inte så mycket; av det sistnämnda desto mera. Sanningen att säga så var det inte mycket till spel. Mest sparka och spring, faktiskt!

Första halvlek startade ändå HT upp ganska bra de första tjugo minuterna och pressade på ordentligt mot AIS-målet. HT radade upp hörnor, men var inte tillräckligt taggade för att sätta dit bollen. AIS fick mest ägna sig åt att sparka bort bollen.
På en lång rensning snappade Dali Tesfamikael upp bollen och satte fart mot ett backande, passivt HT-försvar. Tesfamikael fick avancera ända fram till straffområdet utan att bli attackerad och fick där på en riktigt pärla, som satt otagbart i Hagges högra hörn. Då hade det gått 21 min.
Efter det var HT mycket bleka resten av halvleken, medan AIS fick luft under vingarna. Visserligen skapade HT ännu flera hörnor, faktiskt hela tio stycken i första halvlek, men av alla dessa blev det bara någon halvchans. Då kändes faktiskt AIS kontringar betydligt farligare. Framförallt när Tesfamikael kom farande.

Andra halvlek då kommer killarna igång, tänkte man. Jaldefeldt & Co har säkert sagt några allvarsord till dem i paus. Det är möjligt att så också hade skett, men vad händer. AIS får en frispark strax utanför HT:s straffområde efter bara två minuter. Muren ställs upp, men ingen i HT är tydligen utsedd till att springa fram och täcka om det blir en pet. Det är just vad det blir. Bollen petas till Victor Carlsson vid sidan om muren. Victor krutar på; bollen touchar på någon och går i mål. 2-0 och det ser mörkt ut, för HT har inte övertygat. AIS var även mycket nära att få in 3-0 i kalabaliken efter en hörna och då hade det nog varit go´natt.
Matchen fortsatte med samma mönster, som i den första halvleken. HT försökte komma igång med att rulla boll, men hade väldigt svårt att få till det. Om det berodde på att planen är dålig, eller på spelarna själva vet jag inte, men det såg väldigt krampaktigt ut. Derbynerver kanske?
Mot slutet satte HT in nå´t som, i alla fall liknade en slutforcering och den lyckades, åtminstone till en del. Håkan reducerade till 2-1 på en hörna från Hukke i 34 min och Filip Gustavsson kvitterade till 2-2 när han nickade in Johns frispark i 44 min. HT öste på framåt de sista minuterna för att få in ett segermål, men 2-2 stod sig tiden ut.

HT gjorde ingen bra match, men får ändå vara nöjda att man fick med sig en pinne trots allt. Det var väl ingen i laget, som utmärkte sig mera än någon annan. Möjligtvis att Adde och V-lund visade upp litet mer energi.
AIS var nära att ta sin andra seger för året, men det gick ändå inte. Bäst på planen var målvakten Timo Niemi. Dali Tesfamikael var mycket bra i den första halvleken, men försvann totalt i den andra. Försvaret hölls ihop bra av Christoffer Iserstål, som hela tiden spelade på gränsen, och ibland över det tillåtna.
Bra domare var Zdravko Papic, Västervik.

Kommentaren: I tre matcher av sex har HT spelat oavgjort. Det duger inte om man har ambitionen att vinna en serie. Ändå kunde den här matchen ha slutat med förlust. 2-2 var ett ganska rättvist resultat, även om HT hade ett klart övetag i bollinnehav. Däremot tror jag inte att något av lagen var nöjda med det resultatet.
Nöjda var säkert AIS med publiksiffran. Hela 200 personer hade betalat entré. Sköna slantar till föreningen.
Conny Holmberg

2013-05-24
HT - Horn/Hycklinge IF 5 - 0

Bildspel

John Nilsson satte 5-0 på straff

HT spelade på fredagskvällen ut Horn/Hycklinge IF totalt på Hjortheden. Slutresultatet 5-0 kunde ha varit minst det dubbla. Så överlägsna var våra killar faktiskt. Det var en fröjd att titta på. Synd att inte flera var på plats och såg matchen.

Visst är fotboll en märklig sport och visst är HT ett märkligt lag. Från att vara helt utan gnista och totalt ointresserade i förra matchen mot Rumskulla, så går killarna ut och spelar en fantastisk fin fotboll mot Horn/Hycklinge ikväll på Hjortheden.
Första halvleken var det bästa jag har sett laget prestera i år. Fullt i klass med när man slog VFF i våras. Bollen gick som på ett snöre och man radade upp målchanser. Redan i 8 min kom 1-0 genom Albin Västerlund, efter ett fint anfall där Anders Lindh svarade för den avgörande passningen. Tre min senare kom 2-0 genom Tom Nilsson, som förvaltade Albin Svensson fina crossboll på bästa sätt. HT fortsatte att rulla upp bortalaget och målchanserna avlöste varandra. Tyvärr fick Anders Lindh, som för dagen spelade toppforward, gå av planen med en vadskada redan efter 20 min, och då kom spelet av sig något.
Sista kvarten av halvleken kom Pontus Petersson in på planen, efter att ha varit skadad i 10 månader, och då lyfte hemmaspelet igen. HT behöver en stark bollmottagare, som Poppe, Lindh eller Ola, som kan hålla i bollen där framme, så det är kul att Poppe är på G igen. Framförallt nu när både Ola och Lindh är skadade.
3-0 skarvnickade Martin Arvidsson in via en försvarare på Nicklas Helgessons frispark i 43 min.
Andra halvleken började precis lika bra som den första, om inte ännu bättre. Nu tog det bara fyra minuter innan HT gjorde mål. Poppe sköt och på returen höll sih Hukke framme och gjorde mål. 5-0 kom på straff genom John Nilsson, sedan Poppe blivit fälld. John fick ytterligare en chans att göra sitt andra straffmål för kvällen, sedan Fredik Lindström blivit fälld när han gjorde en raid från sin mittbacksplats. Tyvärr smet Johns straff utanför stolpen. HT hade ytterligare ett par chanser att öka på målskörden, men man fick nöja sig med 5-0.
Hela hemmalaget gjorde sin bästa match för året. Bäst på plan var Adrian Ottosson på sin plats som mittfältslibero och han blev också vald till matchens lirare. God hjälp på mitten hade han, som alltid, av Martin Arvidsson. I Fredrik Lindström, har HT fått en mittback med mycket hög kapacitet. Det märks att han har rutin från spel i högre serier. Framåt rev och slet Albin V-lund med framgång.
Bortalagets klart bäste spelare var den stadige mittbacken nr 22 Dennis Gustafsson. Bra domare var Muhidin Bahtanovic, Västervik. Två solklara straffar blåste han för och kanske skulle HT haft en till, när John blev dragen i armen, annars var Muhidin prickfri.
Kommentaren: Äntligen fick HT spela på en fotbollsplan, som såg ut som en fotbollsplan och inte som en ojämn åker. Då fick killarna också visa upp hur fint de kan spela. Till den här matchen hade man också ändrat spelsystem och det visade sig vara rätt melodi. Man ändrade från att ha spelat nå´t som liknat 4-4-1-1 till att spela 4-1-2-3 om jag uppfattade det rätt. Det gjorde att man fick press på motståndarna betydligt högre upp i planen. Helt rätt. Synd bara att inte fler kom och tittade. Bara 30 hade betalat entré.
Vi får hoppas på det fyrdubbla nästa gång.
Nästa fredag blir det lokalderby borta mot Ankarsrum. Det har vi inte haft sedan 2010, så det ska bli kul. Och mycket folk får vi hoppas.
Conny Holmberg

2013-05-19
Rumskulla GoIF - HT 0 - 0

Bildspel

Tom Nilsson hade en av HT:s två målchanser.

Jag ska inte lägga lök på laxen, för killarna är säkert själva mycket väl medvetna om, att de gjorde en riktig plattmatch borta mot Rumskulla. Ordet plattmatch är faktiskt ganska snällt uttryckt. En usel match utan intällning och attityd från våra spelare, som Erik Hamrén skulle ha uttryckt sej. Eller för att citera Gurra efter matchen: " Att en eller ett par spelare kan falla ur ramen händer, men att ett helt lag gör det finns bara inte".

Faktum är att det finns faktiskt inte mycket att skriva om, när det gäller den här matchen. Den var som en enda stor gäspning från början till slut. HT skapade två målchanser på hela matchen. Tom Nilsson hade ett friläge, men avslutade svagt mitt på målvakten och Håkan Johansson sköt över från två meters håll. Det var allt HT skapade på hela matchen och Rumskulla skapade inte ens så mycket.

Man kan undra vad ett så´nt här bottennapp beror på. Var det underskattning? Killarna är säkert duktiga på matematik. Kan man vinna mot Tuna Södra med 11-0, ett Södra som besegrade Rumskulla, så borde man ju vinna med minst lika mycket mot Rumskulla.
Var det så alla tänkte och kände när de gick ut på planen. Personligen trodde jag också det.
Ändå ska man inte undervärdera Rumskullas prestation. De gör det bra. Kämpar på och visar vilja hela matchen och kunde med litet flyt t o m ha vunnit, men 0-0 var ett helt rättvist resultat.

Ska man förmedla något positivt, så är det väl att man nu hållit nollan i tre av fyra matcher. Försvarsspelet är det alltså inget fel på, om man bortser från plumpen i Tuna. Tyvärr har man hållit nollan i lika många matcher framåt.

Det blir till att träna anfallsspel i veckan inför nästa match, som är mot Horn/Hycklinge på Hjortheden nästa fredag. Kanske ska man också försöka sätta press på motståndarna litet högre upp i banan. På så sätt kanske man kan vinna bollen på offensiv planhalva och få med litet mera folk i avslutningarna.
En positiv sak till: Man serverar gourmetkorv i Rumskulla: Bullens, heaven is close!
Go´natt!

Conny Holmberg

2013-05-09
HT - IK Tuna Södra 11 - 0

Bildspel

Ola Johansson spräcker HT:s måltorka när han gör 1-0 på Tuna Södra. Sedan var korken ur!

Det är bara att erkänna. Tänk så fel man kan ha ibland. Jag hade tippat HT-seger mot Tuna Södra med 10-0 och så går killarna och vinner med hela 11-0 i stället.

Annars är det inte mycket att skriva om när det gäller den här matchen. Resultatet 11-0 talar mer eller mindre för sig själv. Det var som ni förstår spel mot ett mål och siffrorna 11-0 var faktiskt i underkant. Hade HT fortsatt att mala på i ett högre tempo och med bättre skärpa, så kunde faktiskt slutresultatet varit det dubbla.
Ändå tog det ända till den 18:e minuten innan 1-0 kom. Så länge orkade Södra stå emot och faktum är att Södra hade det första skottet på mål. Ola Johansson var med igen, gjorde fyra mål och blev vald till matchens lirare. Jag har skrivit det förut och gör det igen. Han är ofta skillnaden mellan vinst och förlust för HT.
Personligen tyckte jag att John Nilsson var bäst i HT, Olas fyra mål till trots. John spelade fram till tre av målen, satte själv en straff och visade upp ett stort spel för övrigt. Samtliga i laget ska naturligtvis ändå ha en blomma för den här matchen.
Södra kommer att få det tufft i år. Truppen är tunn och orken verkar inte räcka i mer än en kvart. Kämpatakter har ändå alltid varit ett signum för laget och är det fortfarande. Bäst i laget var Jimmy Klingstedt och Fregges pöjk Emil Svensson.
Bra domare var Torbjörn Iserståhl och 75 betalade entré, så Nenne var glad. Det blev plus i kassan.
Så här föll målen:

18 min
1-0
Ola Johansson ass Tom Nilsson hörna
22  
2-0
Martin Arvidsson ass John Nilsson
26  
3-0
Tom Nilsson ass Adrian Ottosson
35  
4-0
Anders Lindh ass John Nilsson frispark
39  
5-0
John Nilsson (straff) efter att Filip Gustavsson blivit fälld
43  
6-0
Tom Nilsson ass Adrian Ottosson
60  
7-0
Ola Johansson ass John Nilsson
64  
8-0
Ola Johansson ass Nicklas Helgesson
80  
9-0
Ola Johansson ass Håkan Johansson
85  
10-0
Martin Arvidsson ass Robert Hagelin
88  
11-0
Martin Arvidsson ass Tom Nilsson

Efter 198 mållösa minuter kom så äntligen det första seriemålet för året och sedan var det korken ur. Fortsättning följer fredag 17/5 i Rumskulla får vi hoppas.
Conny Holmberg

 

2013-05-03
IFK Tuna - HT 4 - 0

Bildspel

Tom Nilsson hade drömläge att åtminstone få dit ett tröstmål på slutet, men ack nej det ville sej inte.

Ett hetare och effektivare IFK Tuna vann fredagens lokalderby mot ett blekt HT på Tunhamra med hela 4-0. När 23 min hade spelats av den första halvleken ledde Tuna med 3-0. Redan då kändes det ganska kört, trots att även HT hade skapat ett par vassa målchanser. Något fotbollsmirakel a´la Berlin, fick vi tyvärr inte vara med om.

Första halvlek startades i ett, för att vara div 6, mycket högt tempo och passningsspelet blev därefter. Lokalderby med de känslor det innebär och en ojämn gräsplan gjorde inte saken bättre. IFK Tuna fick en drömstart med ett första mål redan efter 6 min och ett andra mål i den 16 min. Båda målen gjordes av Martin Carlsson och gick till på samma sätt. I en röra framför HT-målet där ett passivt HT-försvar inte fick bort bollen höll sig Martin Carlsson framför att tofflade in bollen. Trots den miserabla inledningen var HT ändå spelmässigt bra med i matchen och började spelmässigt ta över. Målchanser saknades heller inte för HT. Både Albin V-lund och John Nilsson hade frilägen och Anders Lindh hade en boll i virket. Spiken i HT-kisten kom nog i den 23 min när Tuna tilldömdes, en i mångas tycke, tämligen billig straff. Albin Svensson satte in en axeltackling på Mattias Myrén, som föll litet väl enkelt. Magnus Pettersson gjorde inget misstag på den efterföljande straffen och 3-0 var ett faktum. Vid en exakt motsvarande situation i Tunas straffområde när en HT-spelare blev omkulltacklad friade domaren. När sedan Felix Nilsson ökade på till 4-0 i halvlekens allra sista sekund, så förstår man att det inte var speciellt muntert i HT:s omklädningsrum i paus.

Andra halvlek blev också spelmässigt jämn. Tuna backade, i kraft av sin ledning, hem en aning och satsade på kontringar. HT hade precis som i den första halvleken ett större bollinnehav, men utan att skapa några direkta farligheter. En långskott som Tunas duktige mv Mikael Karlsson fick prakträdda uppe i sitt högra kryss och ett friläge som Tom Nilsson missade i slutminuterna var det enda HT skapade. Tuna hade också ett par frilägen, som Hagge räddade och tur var väl det. 6-0 hade bara varit för mycket att smälta.

I HT var det inte många som kom upp i normal standard. Det tidigare så starka fösvarsspelet var som bortblåst. Enbart Hagge i mål och Adrian Ottosson får godkänt. Albin V-lund glimtade till ett par gånger. I övrigt var det blekt, mycket blekt.
Bäst på plan var, i mitt tycke, Tunas nr 13 Anton Carlsson, som med snabbhet och energi ställde till stora problem för HT. Mycket bra var också mittbacken Magnus Pettersson, som styrde och ställde i försvaret. Tvåmålsskytten Martin Carlsson ska också ha beröm.
Mycket bra domare var, trots de båda straffsituationerna, Niclas Skoog från Målilla.

Kommentaren: Att Tuna även i år kommer att strida om seriesegern har vi nog förstått. Laget har gått fram som en ångvält i vårens träningsmatcher och fick nu en riktig smakstart på seriespelet. Jag har ju inte sett laget tidigare mera än i någon enstaka träningsmatch varje år och då har man mest sparkat högt och långt. Nye tränaren Peter Jansson har tillfört ett helt annat spel. Nu är Tuna ett spelande lag.
Jag såg inte HT:s premiärmatch mot Lojal och det var tydligen ingen höjdare. Det var det inte nu heller. Av det fina spel som laget visade upp i vissa av träningsmatcherna fanns inte mycket kvar. Försvarsspelet klickade betänkligt och framåt har laget nu inte gjort mål på etthundraåttio minuter. Visserligen har man nu mött de två lag, som jag tippar att tillsammans med HT, kommer att kämpa om seriesegern i höst, men nog hade jag räknat med att utdelningen skulle vara mer än en poäng och noll mål så här långt.
Men som man säger: Shit happens och solen går upp i morgon också. Det är bara att ta nya tag mot Tuna Södra på torsdag.
Conny Holmberg

 

2013-04-27
HT - SK Lojal 0 - 0mera info senare

Conny Holmberg

 

Träningsmatcher 2013

2013-04-20
Pars FC Örebro - HT 3 - 1

Bildspel

Straffspark, Anders Lindh v. Pars-keepern. Keepern vann på TKO.

HT spelade på lördagen sin andra tuffa match på fem dagar och det visade sig bli en allför tuff uppgift. För motståndet svarade ett mycket bollskickliga Pars FC från Örebro, som förra året spelade i fyran och i helgen varit på träningsläger i Vimmerby. Pars FC vann med 3-1 och matchen spelade på konstgräset i Vimmerby i ett härligt vårväder.

Första halvlek märktes det ganska omgående att urladdningen mot VFF i tisdags kväll, fortfarande kändes i huvud och ben på våra killar. Den där riktiga tändningen infann sig aldrig och då blir det betydligt svårare att spela fotboll. Pars FC visade sig också vara ett mycket duktigt bollspelande lag och hade dessutom mycket rörelse i laget. Ideliga platsbyten och anfallare som föll ner i luckan mellan vårt mittfält och försvar, gjorde det extremt svårt för våra killar att riktigt få grepp på dem. Pars FC tog också ledningen med 1-0 redan efter en kvart, men målet var en riktig gåva från HT. På en djupledsboll, som både våra försvarare och Hagge trodde skulle rulla över kortlinjen, var det en spelare som var på hugget, nämligen målskytten i Pars FC. Han hann upp bollen innan kortlinjen och placerade in den i målet bakom Hagge ur ingen vinkel alls. Pars skapade ytterligare ett par chanser som kunde ha resulterat, medan HT inte alls fick till det framåt. Ändå kvitterade HT till 1-1 innan paus. Fredrik Lindström nickade in en hörna slagen av Tom Nilsson.

Andra halvlek hade Peter Jaldefeldt tagit ett snack med killarna i paus och man lyckades väl till enviss del täta till det litet bättre. Ändå fortsatte Pars att skapa chanser och lyckades också göra både 2-1 och 3-1. HT fick en gyllene chans att komma tillbaka i matchen, åtminstone målmässigt, när Kotten blev fälld, med straff som följd. Fram till straffpunkten klev Lindh, som förresten påstod att han inte missat en straff på två år, men det gjorde han nu. Han slog straffen mitt i målet, men där stod målvakten kvar. Det var bara en så´n dag.

Om alla i laget var bra mot VFF senast, så var alla mindre bra den här gången. Eller om det helt enkelt berodde på att motståndet den här dagen var alltför bra för HT. En kombination kanske.

Även om den här matchen inte var någon höjdare, så tycker jag att det har sett mycket bra ut i träningsmatcherna. Peter Jaldefelt har fått in ett helt annat tänk i laget och alla tycks veta hur man ska spela. Framförallt försvarsmässigt. Framåt finns det fortfarande en del att slipa på. Det räknar jag med att man fixar till under veckan som kommer.

På lördag är det nämligen äntligen dax för seriepremiär. Då kommer SK Lojal från Vena på besök. Var matchen kommer att spelas vet vi i ännu inte. Är Hjortheden spelbar kommer matchen i första hand att spelas där. I andra hand blir det Tollevi, men i nuläget är det konstgräset på Bökensved som gäller.
Tyvärr missar jag själv premiären eftersom jag åker på solsemester (hoppas jag iaf att det blir), men jag räknar med att alla andra Hjorted- och Totebobor är på plats och ställer upp för sitt lag.
Conny Holmberg

2013-04-16
Västerviks FF - HT 0 - 1

Bildspel

HT besegrade VFF:s Elitfyralag i en sen elljusmatch på tisdagskvällen

HT gjorde en riktig kanonmatch när man vann över VFF med 1-0 på Bökensveds konstgräs. VFF spelade den första halvleken med den elva, som man troligen startar med i seriepremiären på lördag. Den elvan besegrade våra killar med 1-0.
I den andra halvleken spelade VFF med B-laget. Den halvleken slutade 0-0. Ola Johansson gjorde målet för HT.
.
Första halvlek var det alltså VFF:s A-lag som stod för motståndet och de satte direkt upp ett betydligt högre tempo än vad våra killar var vana vid. HT blev ordentligt tillbakatryckta under halvlekens första 20 min och Hagge fick göra ett par riktigt högkvalitativa räddningar. Någon panik i de bakre leden var det ändå aldrig nå´t tal om. Killarna är väldigt duktiga på att ha koll på sina positioner i försvarsarbetet och är trygga med bollen när man erövrat den. Efterhand kom HT in i det högre match- och bolltempot och jämnade ut bollinnehavet. Man erövrade bollen högre upp i banan och skapade ett par riktigt vassa målchanser. På den första hade Tom Nilsson bollen på mållinjen, men på den andra gjorde Ola Johansson mål. Tom ryckte sig fri på kanten och passade in bollen till Ola, som tryckte dit 0-1. Ett riktigt vackert fotbollsmål.
Andra halvlek ställde VFF upp en helt ny elva på planen och tempot sjönk betydligt. Det var nog våra killar väldigt tacksamma för. Samtliga hade tagit ut sig rejält under den första halvleken och några av killarna ligger ju efter orentligt med träningen. HT tillät VFF att rulla runt bollen utan att det hände speciellt mycket. Hagge fick göra ytterligare någon kanonräddning, men den vassaste målchansen hade faktiskt Jonte när han kom ensam med VFF-keepern. Halvleken slutade 0-0.
HT svarade för årets bästa match hittills och hela laget ska ha en stor eloge för det sätt man genomförde den. Det måste vara kul för killarna att känna att skillnaden inte är så fruktansvärt stor mellan spelarna i ett elitfyralag och dem själva. Det är också kul att se och höra inlevelsen från ledartrojkan. Jag tycker att de börjar se mycket bra ut inför seriestarten.
Nästa match spelar man också mot ett div 4 lag. På lördag möter man Pars FC Örebro, som är på träningsläger i Vimmerby.
Conny Holmberg

Hyundai Cup
2013-04-06
HT - Frödinge/Br. SK 1 - 1
Bildspel

Jonas Nilsson x 2

HT mötte på lördagen FBSK i sista gruppspelsmatchen i Hyundai Cup. Matchen slutade 1-1, men jag tror inte ens att de mest blåvita anhängarna hade protesterat om HT hade gått segrande från matchen.
Första halvlek var det annars FBSK, som startade klart bäst. Redan i 5 min fick Sebastian Edvinsson litet billigt springa sig fri med Hagge och sätta bollen i mål. Det var väl inte riktigt den start, som HT hade önskat sig. Styrkta av målet fortsatte FBSK att trumma på och spelade faktiskt en betydligt bättre fotboll, än vad man såg dem göra under förra året. Borta var nu de evinnerliga långbollarna man då pysslade med. Nu vårdade man bollen betydligt bättre om laget och kunde faktiskt ha ökat på till både 2-0 och 3-0. Bl.a gjorde Hagge en riktigt bra reflexräddning när Ragnar Styrbjörn kom fri.
Efter hand arbetade sig HT in i matchen och tog över spelet. HT är också ett lag som verkligen försöker spela fotboll, så det var en trevlig match att titta på. HT hade, som jag såg det, tre riktigt vassa frilägen (Jaldefeldt hittade fem), som borde ha resulterat i mål. Tom Nilsson hade det första, men Jonas Nilsson hade de två klart bästa. Helt ensam med målvakten vid straffpunkten, lyckades han med konststycket att träffa keepern bägge gångerna

Andra halvlek var kvalitets- och framförallt tempomässigt sämre än den första. HT kvitterade ganska omgående på en hörna slagen av Tom Nilsson, som FBSK-målvakten själv lullade i mål. FBSK såg efter det betydligt tamare ut än i den första halvleken. De få målchanser som skapades i halvleken, om man nu kan kalla dem chanser, var det HT som hade. Själv minns jag egentligen bara ett fräsande långskott från Albin Svensson, som målvakten tippade till hörna.
Bäst i HT, och i mitt tycke, bäst på planen var Adrian Ottosson. God hjälp hade han på mitten av Martin Arvidsson. Hagge i målet var stabil, som vanligt och räddade laget i början av matchen.
I FBSK kretsar det mesta kring Ragnar Styrbjörn. Alla uppspel går via honom och han gör det bra.

HT gör återigen en mycket bra match. Man rullar runt bollen inom laget, börjar om när man inte har några passningsvägar framåt och backar hem bra när man tappat bollen. Ska man klaga på nå´t så är det väl att den där riktiga skärpan saknas, när man har chansen att slå det avgörande passet eller när man får chansen att göra mål. Där måste man komma upp ett par snäpp, men det kommer.
Och inte kunde jag se att skiljde en division mellan lagen och att FBSK dessutom utpekas som en favorit till seriesegern i femman.
Conny Holmberg

Hyundai Cup
2013-04-01
BOIF - HT 2 - 1

Bildspel

Det var stundtals kalabalik framför BOIF-målet på slutet

HT spelade på annandagen sin andra match i Hyundai Cup och förlorade med uddamålet i en ganska underhållande match.
För motståndet svarade BOIF, som i år tränas av förra årets HT-tränare Knatten Landin.

HT var inte riktigt vakna under matchens första minuter. Istället var det BOIF som inledde matchen bäst och skapade två hyfsade målchanser, som Robban fick anstränga sig litet på. Sedan tog HT över, åtminstone när det gällde bollinnehavet. Killarna vårdade bollen inom laget och det såg tryggt, snyggt och prydligt ut på mittplanen. Några farligare målchanser lyckades man ändå inte skapa. Oftast blev Tom Nilsson, som var ensam på topp, just alldeles för ensam, eftersom inte mittfältarna hann eller orkade upp och hjälpa till. Dessutom spelade BOIF-försvaret mycket säkert. 0-0 stod sig halvleken ut, men HT vann den klart på poäng.

Andra halvlek hade nog våra killar druckit kamomillte i paus, för verkade åter ha somnat till under de första 20 minuterna. BOIF var inte sena att utnyttja det, utan gjorde två mål. 1-0 gjorde Christoffer Gustavsson sedan Fredrik Lindström gjort en dribbling för mycket och tappat bollen. 2-0 fick Jens Karlsson ensam stå och bredsida in. Var var HT-försvaret då? Närmaste försvarare fanns 20 meter bort. Efter 2-0 målet vaknade våra killar till och utsatte BOIF för en enorm press mot slutet. BOIF fick bara ägna sig åt att sparka bort bollen. Reduceringen till 2-1 kom också. Det var Filip Gustavsson, som enkelt satte en frispark i mål bakom en både felplacerad mur och BOIF-keeper. Sista kvarten satte HT in sitt dolda vapen. In på planen kom de båda assisterande tränarna Gurra och Jonte, som båda närmar sig 50-strecket och satte ännu mer tryck på motståndarna. HT radade upp chanser på framförallt hörnor och frisparkar. Närmare än en nick i ribban av Martin Arvidsson, kom laget tyvärr inte.

Det var som sagt en trevlig match att titta på och det unga HT-laget spelar stundtals mycket bra. Med ett par matcher till i kroppen, så kan man nog höja sig ett par snäpp till innan serien sparkar igång. Hela laget får med beröm godkänt för matchen.

En match återstår nu i gruppspelet av cupen och HT har fortfarande chansen att vinna gruppen. Då måste man först och främst besegra Frödinge nästa lördag. Sedan beror det på hur det går i matchen mellan BOIF och Storebro. .
Conny Holmberg2013-03-29
Tunapokalen

IFK Tuna - HT 6 - 0
IK Tuna Södra - HT 3 - 1

målskytt: Tom Åberg

HT spelade på långfredagen två matcher i Tunapokalen och förlorade bägge. Själv såg jag inte eländet och lika bra var väl det. Inställningen från våra killars sida var visst lika med noll och då vinner man inga matcher. Frågan är väl om det är meningsfullt att hålla på med den där gruspokalen. Det kan inte vara så lockande att spela på grusplaner, när det finns fina konstgräsplaner att tillgå.
Conny Holmberg

Hyundai Cup
2013-03-24
Storebro IF - HT 2 - 3

 
Tom & Ola gjorde målen

HT spelade på söndagen sin första gruppspelsmatch i Hyundai Cup. På Bökensveds konstgräsplan mötte man Storebro IF.
HT vann matchen med 3-2 och målen gjordes av Tom Nilsson 2 och Ola Johansson 1.

Enligt de rapporter jag fått så gjorde våra killar tydligen inte nå´n bra match. Årets sämsta läste jag nånstans. Ändå vann man, så det är ju positivt. HT gick fram till 2-0 innan paus. Storebro reducerade till 2-1, men då la våra killar på ett kol och ökade på till 3-1. Storebro gjorde en kraftansträngning och reducerade på nytt till 3-2, med kvarten kvar efter en försvarsmiss av HT. Närmare än så kom inte Storebro utan HT höll ganska lätt undan.
Conny Holmberg

2013-03-14
HT - Gunnebo IF 2 - 0


Ola Johansson sänkte Gunnebo med sina två mål.
Jag såg inte själv matchen, men nedan följer ett referat från VT.

Effektivt Hjorted/Totebo slog Gunnebo

Publicerad 2013-03-15 02:08

Under gårdagskvällen möttes Gunnebo IF och Hjorted/Totebo i en träningsmatch på Bökensved. Slutresultat: 20 till Hjorted/Totebo. Ola Johansson fick två lägen och satte dit bägge.

Vad ska man säga. Vi har tränat mycket försvarsspel och följde våra riktlinjer med att krypa ihop och låta Gunnebo rulla bollen. Jag tycker att Gunnebo hade lite dåligt tålamod och vi är nöjda över vinsten. Men man ska inte dra för stora växlar av en träningsmatch, både vi och Gunnebo saknade ett par spelare och oavgjort hade nog varit mest rättvist, säger Hjorted/Totebos tränare Peter Jaldefelt.

Ingen bra insats av oss. Vi hade kanske 75-80 procents bollinnehav, men får inte fast bollen högt upp i planen tillräckligt länge samtidigt som Hjorted stänger ytorna. Ola Johansson kunde kontra in två mål. Vi fick i alla fall lufta några spelare och det är viktigast i träningsmatcherna, säger Johan Karlsson Törndahl, Gunnebos tränare.
Saxat från Västerviks-Tidningen

2013-03-09
IFK Västervik - HT 1 - 0

HT spelade på lördagen sin andra träningsmatch för året. Spelplats denna gång var Bökensveds utmärkta konstgräsplan och motståndare var nya div 5-laget IFK Västervik. Den jämna matchen slutade med en 1-0 seger för IFK.
HT kom till spel utan sju presumtiva startspelare, men det märktes inte speciellt mycket. Åtminstone inte under matchens första sextio minuter. Istället fick flera nya unga spelare chansen och de gjorde sannerligen inte bort sej. Nej, HT var faktiskt det klart bättre laget i den första halvleken. Man testade spelsystemet 4-5-1. Det såg bombsäkert ut bakåt och våra fem på mitten dominerade mittplanen. IFK lyckades faktiskt inte hota en enda gång under den första halvleken. Å andra sidan skapade väl inte HT så där väldigt mycket heller, men ett par vassa chanser fick man till. Ensamme anfallaren Kotten hade väl den bästa, men dröjde litet för länge med avslutet. Ett par gånger såg det också mycket panikartat ut i IFK-försvaret, när HT tryckte på.

Andra halvlek satte HT upp Tom Nilsson på topp och han hade tre riktigt vassa målchanser utan att riktigt få till det, men det kommer. Sista halvtimmen tröttnade våra killar och IFK tog över. 1-0 målet kom till efter att HT slarvat i uppspelsfasen. Litet onödigt, men det är av misstagen man lär sej. OK att det händer i träningsmatcherna, men när serien startar får det inte hända.
Någon spelarkritik ger jag mej inte på så här i början av året, utan konstaterar bara att samtliga får klart godkänt för matchen.

Jag tycker att det så här långt ser mycket positivt ut. Nye tränaren Peter Jaldefeldt prioriterar så här i början av säsongen försvarspelet i första hand, vilket jag tycker är klokt. Man bygger inget bra hus om man inte har en säker grund att stå på. Kul också att höra hur han med hög röst och positiva tillrop försöka styrr spelarna. Det brukar behövas.
Nästa match blir mot Gunnebo på torsdag kväll.
Conny Holmberg

 

2013-03-02
IFK Tuna - HT 2 - 1

HT och IFK Tuna kommer i år att möta varandra i seriefotboll igen. Det har inte hänt sedan 2007, då Tuna ramlade ur femman. Däremot har lagen varje år spelat träningsmatcher mot varandra, med varierande resultat.
Idag spelade HT sin första match för året och mötte just IFK Tuna, på en utmärkt, men mycket blåsig grusplan i Tuna. Tuna vann den mycket jämna matchen med 2-1. Lagen hade nämligen varsin halvlek. Tuna dominerade spelet i den första halvleken, medan HT var bäst i den andra. Alla tre målen såg litet märkliga ut. Den kraftiga vinden ställde till det för den duktige unge debutanten, Viktor Nilsson, i HT målet vid bägge Tunamålen. Niklas Helgesson utnyttjade en tilltrasslad situation när han reducerade till 2-1.
Annars var den en ganska småtrevlig match att titta på. Båda lagen höll ett hyfsat bra tempo för att vara div VI-lag och visst kunde man se att de här båda lagen kommer att tillhöra toppen, när seriefotbollen kör igång.
HT visade upp flera nya spelare, som vi inte sett i A-laget tidigare. 17 årige Viktor vaktade alltså målet och15-årige Simon Sandholm hoppade in som anfallare och var nära att göra mål i debuten. Robin Arvidsson gjorde comeback på mitten och att nye Fredrik Lindström kommer att bli en tillgång som mittback, visade han med besked. Dessutom var Ola Johansson med igen.
Hela laget får klart godkänt. Det ser bra ut inför säsongen. Nu väntar vi bara på att Poppe, Lang och Jimmi kommer igång oxå.
Conny Holmberg