Matchreferat A-Laget 2011

Matchreferat Tabeller Poängligan

Vill du se referat från säsongerna 2002 - 2010........Klicka här

Seriematcher 2011

2011-10-01
IF Hebe - HT 5 - 2

    
Johan Karlsson Törndahl och Pontus Petersson gjorde målen mot Hebe

Årets sista match för H/T:s del mot ett Hebe som slåss för en kvalplats till div. IV.
Första halvlek präglas av ett Hebe som har ett större bollinnehav. Hebe har längre anfall och har ett större bollinnehav. H/T kryper tillbaka och ligger väl samlat och bra i positionsspelet vilket gör att Hebe har svårt att skapa chanser. Tyvärr har H/T en väldigt stor felprocent i passningsspelet och har många gånger för bråttom när man får tag i bollen vilket gör att det blir väldigt korta anfall. Det är ganska chansfattigt i den första halvleken, H/T har en bra chans när Johan Karlsson Törndahl skjuter i ribban från långt håll. Hebe skapar inte heller många chanser trots sitt stora bollinnehav, men gör två mål efter att H/T ställt till det för sig. Först så slår H/T en kort inspark, men tappar bollen och det slutar med att en Hebespelare fälls i straffområdet. Straffen är säker och ställningen 1-0. Innan den första halvleken är över gör även Hebe 2-0. En Hebe-spelare kan enkelt lägga in 2-0 efter att H/T misslyckats med att få bort ett inlägg. Det känns som att det är lite synd att Hebe bjuds på två mål i den första halvleken, för det känns som att H/T är skapligt med i den första halvleken.
Andra halvlek är mer jämn spelmässigt, H/T spelar upp sig och har en 15-minutersperiod då man spelar mycket bra. Tyvärr är det så att Hebe istället gör 3-0. H/T tappar boll på mitten och Hebe ställer om snabbt. Anfallet avslutas med ett distinkt skott i bortre hörnet. H/T lyckas sedan åstadkomma en reducering efter ett fint anfall som avslutas med att Johan Karlsson Törndahl nickar in Tom Nilssons inlägg.
Glädjen blir dock inte långvarig eftersom Hebe direkt gör 4-1. En höjdboll in i straffområdet missbedöms och en Hebe-spelare kan trycka in bollen. H/T lyckas sedan återigen reducera på straff genom Pontus Petersson, men man kommer aldrig närmare. Man har dock flera fina chanser i den andra halvleken, Johan Karlsson Törndahl har två fina lägen och Ola Johansson ett friläge. Istället gör Hebe 5-2 och punkterar matchen helt.
Hebe vinner med 5-2 och det är ganska klara siffror. H/T är dock ganska bra med i matchen, men är på tok för generösa och bjuder på 3-4 mål samtidigt som man inte har tillräcklig effektivitet framåt. Sett till helheten är det ändå en ganska OK insats och man viker inte ner sig trots underläge hela matchen.
2011 är nu till ända och jag tror att det till sist blev en femteplats för H/T. Man har tyvärr varit lite för ojämna för att nå en högre placering. Nu gäller det att ta sats mot 2012.
Tränare Uffe meddelade efter matchen att han nu slutar efter sex år, så till honom får vi säga: Stort tack för dina sex år!
Skrivet av Hjalle på Totebos hemsida

 

2011-09-24
HT - BK Rödsle 1 - 5
Bildspel

Tom Nilsson var bäst i HT och var den ende som lyckades oroa Rödsle något i alla fall

I fotboll vinner oftast det lag som vill mest och kämpar bäst. Rödsle ville, kämpade och framförallt spelade också bäst. Ett mycket mediokert hemmalag blev utklassat av ett gäng fjunisar från Oskarshamn. Fjunisar, ja ingen i Rödslelaget hade visst passerat 20-stecket.
Första halvlek började Rödsle bäst den första kvarten och hade ett par vassa chanser direkt, Bl.a. räddade en HT-försvarare på mållinjen vid ett tillfälle. Efter hand tog HT över en del och hade en boll i stolpen. Rödsle kom igen sista kvarten och gjorde då två mål. Jonathan Berggren gjorde 0-1 och Erik Bengtsson 0-2. HT åter i ett tvåmålsunderläge alltså. Repris på Stjärnan-matchen tänkte man och var inte speciellt oroad. HT vänder säkert på det här i andra halvlek.
Andra halvlek var om möjligt ännu sämre från hemmalagets sida och när Oskarshamns AIK-lånet Emil Dolk gjorde 0-3 efter bara sju minuter var, om det nu funnits någon, kamplusten i hemmakillarna helt borta. Rödsle spelade ut hemmalaget totalt och målen rullade in. Erik Bengtsson gjorde sitt andra mål när han satte 0-4 och Erik Hultqvist 0-5 innan HT fick sitt tröstmål. Daniel Vernersson skott-pass-lobbade in bollen i krysset från 35 meter bakom en förvånad bortamålvakt. Förutom målet hade Tom Nilsson, bäst i HT, två chanser, men sköt över bägge gångerna.
Det här var en riktigt dålig match av hemmalaget. Tom Nilsson blev välförtjänt vald till matchens lirare. Alla andra kan så otroligt mycket bättre. Rödsle hade tydligen lånat in några spelare från Oskarshamns AIK, men hade troligtvis vunnit den här matchen ändå. Till matchens lirare i Rödsle valdes tvåmålskytten Jonathan Berggren. Mycket bra var också div 3-spelaren Emil Dolk, men hela laget gjorde mycket bra ifrån sig.
Kommentaren: I höst har HT varit ett varannan-match-lag. Vinst ena lördagen och förlust nästa. Det här var den sista hemmamatchen för i år.
Synd då att killarna inte kunde bjuda till bättre inför sin trogna hemmapublik. Det var också den sista matchen som jag hade tillfälle att se, för jag gör som alla andra, nämligen sticker till Turkiet på semester. Synd, för nästa match vinner ju HT om man ska gå efter varannan-match-statistiken. Då väntar ett Hebe som kämpar för en kvalplats på Silvervallen.
Lycka till där killar och ett stort tack för årets underhållning.
Conny Holmberg

 

2011-09-17
HT - IF Stjärnan 5 - 4
Bildspel

HT gjorde fyra mål på 18 minuter och vände ett underläge på 1-3 till seger mot IF Stjärnan

När en kvart hade spelats av matchen mellan HT och Stjärnan var ställningen 0-2. Det var nog inte många som trodde på en hemmaseger i det läget. Våra killar kom så småningom över chocken och vände matchen på 15 minuter i den andra halvleken. Matchen slutade 5-4, vilket får betecknas som rättvist då HT helt ägde matchen i den andra halvleken.
Första halvlek blev ett yrvaket HT brutalt väckta av ett bortalag, som var riktigt taggade. Anförda av bulldozern nr 93 Mattias Arvidsson gav man inte hemmaförsvaret en lugn stund till en början. 0-1 kom redan efter 5 min genom Robert Åström som hann först till bollen sedan Robban fastnat på mållinjen. 0-2 gjorde sedan nämnde Mattias Arvidsson åtta minuter senare från nära håll, medan hemmaförsvaret tittade på. Stjärnan hade sedan ytterligare ett par chanser, men då hade Robban stängt dörren. Efterhand vaknade hemmalaget som sagt till och tog över spelet alltmer. När sedan Pontus Petersson nickade in 1-2 på Bukens passning i 31 min började hoppet spira i hemmapubliken. Trots ett par möjligheter till kvittering stod sig resultatet halvleken ut.
Andra halvlek fortsatte HT att rulla boll på ett bra sätt, medan Stjärnan mest fick ägna sig åt kontringar. När man bara satt och väntade på kvitteringen hände det som då så ofta händer. Liraren Kacke Jasari vände bort Tummen och klippte upp bollen i Robbans vänstra kryss.Då hade det spelats 55 min. Ett mycket vackert mål och otagbart för Robban. 1-3, nu är det nog kört, tänkte man, men hemmlaget ville annat den här dagen. Coach-Uffe reagerade direkt och laget gick ner på en trebackslinje. In med Ola Johansson på planen igen, som så långt inte hade lyckats med ett dugg, men nu fick ordentlig ordning på redskapen. Det var också han som tände hoppet hos hemmalaget igen när han nickade in Hjalles fina hörna i 70 min. Den annars så säkre bortamålvakten Emil Vind missbedömde bollbanan grovt när han skulle plocka ner bollen. Det gjorde han förresten redan på hörnan innan också. Reduceringen till 2-3 gjorde att hemmalaget startade en kanonad i chanser mot bortamålet. Den närmaste kvarten ramlade det in ytterligare tre bollar bakom Emil Vind. 3-3 gjorde Jakob Johansson sedan Emil Vind tappat bollen på Bukens fripark och kolliderat med egen spelare. 4-3 nickade Adrian Ottosson in på Bukens tredje assist för dagen. Pontus avslutade målkavalkaden när han fick en djupledspassning av Ola, rundade sin back och elegant lobbade bollen över den utrusande bortakeepern. Att sedan Christoffer Sundberg på övertid gjorde 5-4 spelade ingen roll. Hemmasegern var i hamn.
Ingen jag frågade ville ta på sig jobbet att utse matchens lirare i respektive lag, så jag fick fixa det själv och de var inte lätt. I hemmalaget var faktiskt hela laget bra efter den bedrövliga starten. Jag valde Pontus, dels för de båda snygga målen, men också för en bra insats för övrigt. Jacke står för det mesta snacket i laget, både på gott och ont, men kommer alltmer även i spelet. Fortfarande slår han bort för många passningar, men var bäst på mitten. Samuel kom in som vänsterback i den andra halvleken. Började med en idiotdribbling på egen planhalva som kunde ha straffat sig, men var klockren sedan. Till sist Buken, som gick mållös av planen, men som svarade för tre assister och var suverän i sina bollmottagningar och små lätta skarvningar till lagkompisarna.
Till bäste Stjärnanspelare valde jag nr 12 Patrik Fransson. Bra var också lagkaptenen nr 4 Christoffer Nilsson, nr 13 Kastriot Jasari och nr 93 Mattias Arvidsson i den första halvleken, men var var han i den andra halvleken.
Kommentaren: Den här matchen var som att åka berg-o-dalbana. Först så går det ner, sen går det upp, sen går det ner och sen går det upp. Ungefär så kändes det. Mycket starkt av våra killar att komma igen två gånger och fixa trepoängaren. Nu är det bara att försöka hjälpa Gunnebo kvar i femman genom att slå Rödsle på lördag. Kan bli kul med lokalderby mot Ankarsrum och Gunnebo nästa år.
Liten kuriosa till slut: När batterierna i min kamera tog slut, så började killarna producera mål. Jag kanske ska lämna kameran hemma nästa match.

Conny Holmberg

 

2011-09-10
IF Ariel - HT 3 - 0
Bildspel

Tycker nog att en så´n här hög spark med dobbarna före borde beivras, men Håkan la sig ju inte ner

En fotbollsmatch vinner det lag som gör flest mål. Inte det lag som har bollen mest. Det blev HT varse när man förlorade med klara 3-0 mot Ariel på Ekskogsvallen. Ett effektivt Ariel utnyttjade sina chanser på ett bättre sätt en ett för dagen mycket uddlöst HT.
Första halvlek hade HT direkt ett par vassa framstötar innan Ariel tog ledningen på sitt första anfall i 8 min. Det var ErikGustafsson, som kom före ett passivt agerande HT-försvar och snyggt nickade in ett högerinlägg. Efter målet handlade det bara om HT resten av halvleken. Ariel blev tillbakapressat och de gånger de var över på HT:s planhalva var lätträknade. HT spelade då mycket bra, men hade väldigt svårt att komma igenom handbollsmuren på åtta man som Ariel radade upp på egen planhalva. Det riktigt vassa målchanserna uteblev och hettade det nå´n gång till framför Ariels mål, så agerade målvakten Marcus Johnsson vägg. Nej, den vassaste målchansen hade istället Ariel på en av sina få framstötar. Trots underläge i paus såg man ändå fram med tillförsikt mot den andra halvleken. HT var det klart bästa laget så långt.
Andra halvlek blev spelmässigt mycket sämre, framförallt för HT:s del. Mycket av gnistan som man såg i den första halvleken försvann nog när Ariel tilldömdes en mycket billig straff i 60 min. Enligt HT-spelarna snubblade en Arielspelare av sig själv och domaren flöjtade för straff. Ariels Patrik Nilsson fick två chanser på sig att sätta straffen av de snälla domaren. Den första missade han grovt, men den andra satte han säkert. Varför han fick två chanser? Jo, en HT-spelare var tydligen inne i straffområdet innan Patrik hann slå till bollen. Ajabaja, det får man inte. Efter 3-0 målet blev det inte mycket till ordnat spel. HT försökte visserligen få till något, men Ariel hade kontroll på det mesta. Spiken i HT-kistan kom i 77 min. Erik Adolfsson (tror jag) tog sig fram på högerkanten och fick till ett bra inlägg och där fanns Erik Gustafsson återigen på plats och nickade in 3-0. Game over. Har jag glömt nå´t? Jo, Niklas Helgesson missade en straff på slutet, men han fick bara en chans. Det var bara en så´n dag. Bollen ville inte in helt enkelt.
HT ska ha en eloge för den första halvleken. Den andra glömmer vi. Bäst i laget var Jacke och Tummen sett till hela matchen. Bra i den första halvleken var också Verner, Tom och Adde, men de fick knappt spela i den andra halvleken. Varför?
Målvakten Marcus Johnsson klart bäst i hemmalaget. Bra var också Erik Adolfsson, Oscar Brynsäther och Daniel Larsson.
I år tycker jag att domarna överlag har varit mycket bra. Tyvärr kan jag inte säga det om Per Adolfsson från Oskarshamn. Ofta var han alltför långt från situationerna och dessutom väldigt snabb med att vifta med det gula kortet. Å andra sidan så drabbade det båda lagen lika illa.
Kommentaren: Den här matchen borde våra killar ha avgjort i den första halvleken, när man hade spelet och trycket mot motståndarmålet. Kanske trodde man att det skulle gå lika lätt att göra mål på Ariel, som på Tuna Södra. Tji fick man och då gick det som det gick. Nu är det bara att komma igen och ta en trea nästa lördag mot Stjärnan på Hjortheden. Visserligen har man inte så mycket att spela för, men går man förbi Överum så är man i alla fall bästa kommunlag i femman. kan det va´ nå´t?
Conny Holmberg

 

2011-09-02
HT - IK Tuna Södra 12 - 0
Bildspel

Nja, det vete tusan du Tom om du var på Hjalles hörna. Däremot träffade den Södraspelaren vid stolpen i ryggen.

När 55 minuter hade spelats av matchen mellan HT och Södra gjorde Tom Nilsson 9-0. Då började Erland Petersson, som sköter sekretariatet på Tollevi, leta efter hammare och spik. Resultattavlan på Tollevi hade nämligen bara en spik för varje lag att hänga upp siffror på. Erland hittade en spik och hann precis få fast den innan Tom gjorde 10-0. Det var det mest spännade som hände på Tollevi den kvällen.
Ni förstår kanske själva att det inte känns som om jag behöver skriva nå´t utförligt referat från den här matchen, utan bara kan konstatera att HT var totalt överlägsna. Trots att 6-7 man saknades från den ordinarie startelvan gjorde de unga ersättarna en helgjuten insats och körde över Södra totalt. 7-0 i halvtid blev hela 12-0 till slut. Jag tror bara att Robban hade ett skott, värt namnet att mota.
Jag hade fått den stora äran att utse matchens lirare i bägge lagen. I Södra var det lätt. Lagkaptenen Magnus Pettersson var i en klass för sig. Däremot var det knepigare att utse nå´n i hemmalaget. Vi hade ju inte priser till samtliga. Jag valde Tom Nilsson, inte bara för att han gjorde tre mål utan för att han hela tiden var rörlig och spelbar.

Målen föll så här:

Albin Västerlund
  1-0
  2 min Årets mål på Tollevi. Ett kanonskott i krysset. Mycket vackert.
Tom Nilsson
  2-0
20 min Nästan lika snyggt
Mattias Gustavsson
  3-0
31 min Gurra hann inte få undan foten på Addes stenhård inlägg.
Mattias Gustavsson
  4-0
33 min Pensionären lever. Tog ner Jackes passning snyggt och la dit den.
Marcus Hjalmarsson
  5-0
41 min Hörna direkt i mål, eller var Tom på den, eller tog det i ryggen på en Södraspelare.
Martin Degerman
  6-0
44 min Minns inte hur det gick till, men tror Jacke passase igen.
Adrian Ottosson
  7-0
45 min Minns inte hur det gick till
Håkan Johansson
  8-0
47 min Minns inte hur det gick till
Tom Nilsson
  9-0
55 min Retur sedan Jacke prickat stolpen
Tom Nilsson
10-0
61 min Hat trick för 16-åringen, Vad månde bliva.
Martin Degerman
11-0
75 min Hade åkt hem för att se EM-kvalet då
Samuel Svensson
12-0
86 min


Kommentaren: Ja vad ska man säja om en så´n här match. Det är synd om Södras killar som i match efter match åker på brakförlust på brakförlust. En eloge ska i alla fall killarna i laget ha, som kämpar på så gott de kan trots alla motgångar.
Även om motståndet inte var det allra bästa så förtar det inte hemmalagets insats. Våra killar gjorde en helgjuten insats och spelade riktigt bra. Det är riktigt kul att se de unga killarna ta för sig så bra. Får vi bara behålla alla så tror jag att vi kan få se HT i fyran igen om ett par år.
.
Conny Holmberg

 

2011-08-27
Mörlunda GIF - HT 4 - 1

Bildspel

Målilla-lånet Essa Fatty utgjorde skillnaden mellan lagen i den här matchen

Det var en härlig sensommardag och i kiosken på Lillesjö IP serverade man Bullens korv, så förutsättningarna för en trevlig eftermiddag var goda. Tyvärr är det så här i livet att man inte kan få allt. Så blev det idag. Samtliga killar i laget hade ett riktigt "sjunk" och gjorde en riktig plattmatch. Då räcker man inte till ens mot ett bottenlag, som kämpar för sin existens i femman.
Första halvlek
var bara tre minuter gammal, när Mörlunda prickade stolpen hos Robban. Tre minuter senare gjorde matchens lirare Essa Fatty 1-0, sedan han rundat sin motståndare. 2-0 kom ytterligare två miuter senare. Det var Viktor Gimolli, som slog ett inlägg från höger, som touchade en HT-spelare och helt ställde Robban. Då var bara åtta minuter spelade av matchen. En bedrövlig start för HT, som aldrig sedan reste sig. Det såg riktigt avslaget ut och de passningar som gick rätt kan jag räkna på ena handens fingrar. I försvaret hade man jätteproblem med Målilla-lånet Essa Fatty, som högg på allt och gång på gång sprang ifrån våra killar. Visserligen saknade HT inte chanser och med litet flyt hade man kunnat kvittera. Albin Västerlund var igenom ensam med målvakten två gånger, men sköt mitt på denne bägge gångerna. Buken hade en vass frispark som målvakten lämnade retur på, men ändå hann rädda.
Andra halvlek trodde man nog att killarna hade fått sig en skrapa i paus och skulle kunna vända på resultatet. Icke, sa Nicke, det såg precis lika trögt ut . I 55 min kom 3-0 genom Rasmus Karlsson. Spiken i HT-kistan? Nej, Mörlunda fick en spelare utvisad och Tummen nickade in reduceringen till 3-1 i 77 min. "13 minuter kvar att spela, gott om tid för en kvittering. Nu går nog HT ner på trebackslinje", tänkte man. Tyvärr hann man inte det förrän Essa Fatty åter sprang ifrån HT-försvaret och satte 4-1. Tack för kaffet och Gonatt!!!!
Jag ger tre man i HT med tvekan godkännt för den här matchen, nämligen Robban (chanslös på målen, men räddade laget från katastrof), Tummen (målskytt och den ende som höll måttet bakåt) och Buken (försökte iaf hålla i bollen). Övriga kan såååå mycket bättre.
Mörlunda
s spelare fick sig en rejäl skrapa av sin lagledare på deras hemsida och det hjälpte tydligen. Hela laget kämpade som vilddjur och gjorde det bra. Bäst i laget och på plan var Essa Fatty i hård konkurrens med målvakten Martin Reinholz, som var som en vägg i målet.
Domare var Irman Smajic, Västervik och han gjorde absolut inte bort sig.
Kommentaren: Mörlunda hade lånat in Essa Fatty, Viktor Gimolli och Anton Elofsson från div IV-laget Målilla och de var naturligtvis en starkt bidragande orsak till att Mörlunda kunde bärga en trepoängare i den här matchen. Kan man använda dem i resten av matcherna, så kanske man kan klamra sig kvar.
HT saknade Lind, Samuel Verner, Håkan, Ola, Poppe och Jonte i den här matchen, men borde ändå kunnat stå upp litet bättre med tanke på att ersättarna håller nästan samma klass. Nu åkte man på två snabba baklängesmål och då är det inte alltid så lätt. Samtidigt verkade inte den riktiga motivationen finnas i laget.
Lillesjö IP var en trevlig anläggning, men var var speakern och bollkallarna. I matchprogrammet fanns bara Mörlundas lag med och inte ens där var det många namn som stämde. Inget pris till Matchens Lirare delades ut. Svagt av Mörlunda GIF! Skärpning, publiken betalar ju ändå entré.
På lördag kommer jumbolaget Södra till Tollevi. Allt annat än en trepoängare då vore en skandal.
Conny Holmberg

 

2011-08-20
HT - BOIF 5 - 0

BOIF var framme vid HT-målet ett par gånger men det blev aldrig farligare än så här

HT tog en lätt seger på Hjortheden på lördagen, när man besegrade ett reservbetonat BOIF med hela 5-0. Efter 20 min ledde HT med 2-0 och redan då kändes matchen körd.
Målskyttar för HT: Johan Karlsson 2, Jonas Nilsson, Håkan Johansson och Tom Nilsson.
Matchens lirare i resp lag: Martin Degerman i HT och Hadi Kawaar i BOIF.
Nu ska vi fånga kräftor och äta, dricka och ha det gott. Återkommer med referat i morgon om jag kommer ihåg nå´t från matchen.
Ha nu en trevlig lördagskväll.

Ja, då är man tillbaka framför datorn igen efter en trevlig lördagskväll. 9 kg kräftor fick vi på två lotter och det får man väl vara nöjd med. Nöjd med lördagen var man annars redan när man åkte hem från Hjortheden på eftermiddagen. Vårat gäng tog ju tre poäng.
Första halvlek hade redan spelats i en kvart när jag kom till matchen. (Hade varit och kollat när P9-laget spelade i O-hamn på fm). Då hade HT redan tagit ledningen med 1-0 och det var tydligen ett riktigt tjusigt mål enligt de jag pratade med. Niklas Helgesson fick en crossboll från vänster och passade in till Jonte, som elegant satte dit ettan. Klapp-klapp-klapp! 2-0 i 20 min var nästan lika snyggt. Nu var Jonte som passade snett-inåt-bakåt och där kom Håkan farande och placerade in bollen. 2-0 stod sig halvleken ut, trots att chanser till att öka på målskörden inte saknades. BOIF stack upp ett par gånger, men var ack så ofarliga.
Andra halvlek fortsatte HT att trycka på. 3-0 kom i 50 min genom Johan Buken, på Håkans passning. HT spelade nu riktigt bra. Man använde sig av hela laget i speluppbyggnaden och rullade upp BOIF fullständigt. 4-0 i 65 min var återigen vackert. Samuel Svensson slog ett inlägg, som Tom Nilsson mötte perfekt. Buken avslutade sedan målskyttet genom att från nära håll bredsida in 5-0 i öppen bur. Återigen var det Samuel som slog fram en djupledspassning. Jonte och målvakten i BOIF, Oskar Hansson, hade en kamp om bollen, som sedan rullade fram till en fristående Buken.
Målskyttarna och matchens lirare har ni redan fått ovan, men jag vill komplettera juryns tyckade litet. Martin Degerman var mycket duktig, men spelade inte hela matchen. Bäst i HT i mina ögon var därför Tomas Lang och Håkan Johansson. Tomas är en klippa därbak och Håkan står för klokskapet i laget. Han är för HT, vad Anders Svensson är för Elfsborg och landslaget.
I ett mycket blekt BOIF var Hadi Kawar den som försökte, men fick ändå inte ut ett dugg. Personligen gillar jag Bosses grabb, Christoffer Sandqvist. Han var klart bäst i Ankarsrums lag förra året och är lika duktig i BOIF.
Zarko Kovacevic dömde och då har man inget att klaga på. Suverän som vanligt.
Kommentaren: Det här
var kattens lek med råttan och HT var närmare 8-0 än BOIF 5-1. Jag hade nog väntat mig en betydligt tuffare match, men när BOIF hade så dominerande spelare som Jensa och Jakobsson borta, ja då kunde det bara sluta på ett sätt. Visserligen hade även HT 4-5 spelare borta, men vi har troligtvis en bättre bredd just nu än vad BOIF har.
På lördag väntar Mörlunda på bortaplan. En ny viktig match alltså. Mörlunda fick ju stryk av Gunnebo och ligger just nu på nedflyttningsplats, så de lär nog kämpa till sista blodsdroppen.
Conny Holmberg

 

2011-08-16
Gunnebo IF - HT 0 - 1
Bildspel senare

Det hettade till ett par gånger framför Gunnebomålet, men annars var det ett mycket tamt derby

HT vann det viktiga derbyt mot Gunnebo med 0-1. Segermålet gjordes av Håkan Johansson i den andra halvlekens 20 min. Annars var matchen ett riktigt sömnpiller. Trots att det gällde så mycket ville den riktiga derbykänslan inte infinna sig. Det var knappt att man såg en enda tuff närkamp på hela matchen.
Skit samma, det viktigaste var ändå de tre poängen.
Första halvlek började ändå HT matchen på ett hyfsat sätt och man försökte hålla i bollen och spela den genom lagdelarna. Däremot var speltempot bedrövligt lågt. Ingen tog löpningarna, så det blev mest gåfotboll av det hela. Efter de första tjugo minuterna började HT i vanlig ordning även att missa passningarna och Gunnebo var faktiskt ändå sämre. Bara tjongfotboll från bägge håll gjorde att man längtade efter att domaren skulle blåsa av halvleken, så man åtminstone kunde få njuta av en Bullens korv. Då började det hända grejer. I 40 min hade Gunnebo en boll i ribban och minuten efter skottpassade Buken tätt utanför Kalle Hestholms stolpe. Ola var ytterst nära att få en tå på bollen, men var hårt trängd av Tor Boman och nådde inte riktigt ända fram.
Andra halvlek trodde man att tränarna snackat igång killarna i paus, men den blev precis lika seg. Gunnebo försökte visserligen få igång litet i början av halvleken, men det ebbade snabbt ut. Istället var det HT som plockade fram de målchanser som fanns. Buken hade en frispark i 50 min, som var värd ett bättre öde. Bollen tog i ribban och ner i marken. Ingen reagerade på om bollen var inne, så troligtvis var den inte det. Från min position var det omöjligt att se och AD:n befann sig 20 meter från linjen så han kunde heller inte se nå´t. I 65 min föll segermålet. Samuel Svensson slog ett inlägg från höger, som passerade ett flertal spelare innan bollen kom fram till Håkan Johansson. Han gjorde inget misstag utan bredsidade in bollen bakom en chanslös Hestholm. Efter målet bevakade bara HT sin ledning. Gunnebo skapade några halvchanser, men farligast blev det när Robban och Tummen kom litet snett på en slumpboll och Tummens rensning höll på att hamna i egna målet.
Dömde matchen gjorde Kristian Svensson och hemmapelarna, framförallt nr 14, fick försöka många gånger innan det gula kom fram. Men han var väldigt noga med inkasten i alla fall.
HT vann matchen, så alla i laget får naturligtvis godkänt, även om man gör en av sina sämre matcher för i år. Klart bäst i laget var Håkan Johansson och Tomas Lang. Ola glimtade till en del under den korta stund han var med, men samtliga kan bättre.
Gunnebo var faktiskt det sämsta lag jag har sett i år och det är inte konstigt att laget ligger där de ligger. Nu saknades Håkan Karlsson och det betydde säkert en hel del. Bäst i laget var Tor Boman, men han var ack så ensam.
Det är bara att hoppas att laget kan skrapa ihop så många poäng att det kan räcka till en kvalplats och på så sätt spela sig kvar i femman. För visst vore det kul med HT, Gunnebo och Ankarsrum i samma serie nästa år. Men var var Gunnebopubliken. Man måste ju ställa upp och stötta sitt lag när det går dåligt. Fy skam!!!
Kommentaren:
Det här var kanske årets viktigaste seger. En riktig sexpoängsmatch och nu skiljer det hela 12 poäng ner till Gunnebo på nedflyttningsplats och sju omgångar kvar att spela. Det känns plötsligt betydligt bättre och lugnare ikväll än efter förlusten mot Överum i lördags. Visserligen väntar många viktiga matcher, men nu kanske killarna kan slappna av litet mera och gå ut på plan, ha kul och framförallt lira boll igen. På lördag kommer BOIF till Hjortheden. Det ser vi fram emot.
Conny Holmberg

 

2011-08-13
HT - Överums IK 3 - 4
Bildspel


Pontus har precis kvitterat 3-3 och man trodde på oavgjort mellan lagen igen, men icke sa ..................

HT inledde höstens seriespel lika illa som man avslutade våromgången, nämligen med förlust. När två minuter återstod av matchen mot Överum på Tollevi gjorde lille Elias Nirvin sitt andra mål för dagen och fixade tre poäng till ÖIK. Surt för hemmalaget som då hämtat upp två underlägen.
Första halvlek startade HT matchen på ett mycket bra sätt och spelade ut ÖIK totalt. Under de första tjugo minuterna var ÖIK knappt över på HT:s planhalva. HT skapade då flera hyfsade målchanser, men saknade skärpan och flytet i avslutningarna. Efterhand så ebbade hemmalagets tryck ut och ÖIK arbetade sig långsamt in i matchen. 0-1 kom ändå litet överraskande i 27 min, när notoriske målskytten Magnus Karlsson fick på ett inte alltför märkvärdigt skott, som letade sig in vid Hagges högra stolpe. Hemmalaget såg plötsligt riktigt trötta och sega ut, medan ÖIK fick mera luft under vingarna. Ändå lyckades man kvittera till 1-1 när Buken i 41 min elegant smekte in en frispark bakom en felplacerade bortamålvakt. Planens gigant, Magnus Karlsson, fortsatte att trumma på mot hemmaförsvaret och satte dem ensam på riktigt tuffa utmaningar. Kanske det var därför man glömde Elias Nirvin, som i halvlekens sista minut litet billigt fick öka på till 1-2. Det kändes då både onödigt och orättvist.
Andra halvlek hade bara spelats i tre minuter när en ÖIK-spelare fick bollen på handen och HT fick straff. Straffen satte Niklas Helgesson säkert i mål. 2-2 och HT var med i matchen igen. Spelet jämnades ut och präglades mest av kamp. Ändå kändes ÖIK, och framförallt då Magnus Karlsson litet vassare. Hagge fick göra ett par svettiga räddningar under halvleken. Tyvärr var det ändå Hagge, som klantade till det när han gjorde sin kanske första miss i år. I 63 min fick ÖIK en frispark, som slås med knappt styrfart in mot mål. Hagge släppte retur och vem var först framme vid bollen tror ni. Om ni gissar på en HT-spelare, så tror ni fel. Nej, de stod som saltstoder och tittade på. Naturligtvis var det Magnus Karlsson och 2-3 var ett faktum. Med tio minuter kvar att spela gick HT ner på trebackslinje och det gav ganska snabbt effekt, för i 84 min kom 3-3. Det var Pontus Petersson, som så långt i matchen inte gjort nå´n ledsen glad, men nu gjordet det. Han bröt igenom bortaförsvaret och satte distinkt dit kvitteringen. Tusan vet om det inte var med högerfoten dessutom. De här två lagen brukar oftast spela oavgjort när de möts och så lär det nog sluta den här gången också, tänkte man. Elias Nirvin ville tyvärr något annat. I 88 min satte han 3-4 och avgjorde matchen, sedan HT onödigt tappat bollen på mitten när hela laget var på väg framåt.
Ingen i hemmalaget kom upp i normal nivå. Hjalle fick priset som Matchens lirare och OK då, han tillhörde väl dem som var minst dåliga. Det var väl ingen i ÖIK heller, som utmärkte sig speciellt, förutom Magnus Karlsson då. Han stod i en klass för sig.
Dömde matchen gjorde inte Ingemar Eriksson, som det stod i programmet. Det gjorde istället Viktor Fransson, Gamleby och han skötte sig helt OK.
Kommentaren:
Om matchen hade spelats i 2x25 min istället, så hade nog HT vunnit den här tillställningen. Nu spelades det i 45 min och då kändes det som om inte våra killar hade ork nog. Hur har killarna skött den egna träningen under sommaren egentligen. Jag vet att många har varit sjuka i veckan (vete tusan vad de hittade för smitta på Öland) och kanske inte var helt återställda, så det påverkade säkert en del. 4-5 man ur den vanliga startelvan saknades också pga av sjukdom och skador, så man knaske inte ska vara alltför negativ. Nu gäller det bara att bryta ihop och komma igen mot Gunnebo på tisdag. Den matchen får absolut inte förloras.
Conny Holmberg

Träningsmatcher 2011

2011-08-06
Böda/Högby - HT 3 - 3

En riktigt bra genomkörare. Böda/Högby var ett spelande lag så vi fick jaga boll en hel del. Chansmässigt var det även där en liten favör för hemmalaget. Men Robbans storspel med 6 st avgörande räddningar ordnade så att vi var kvar i matchen även efter 1:a halvlek. Men hade vi haft lite bättre skärpa i avsluten så kunde vi faktiskt vunnit denna match. Chanser saknades inte. Skall även sägas att Böda/Högbys målvakt även gjorde att par svettiga räddningar. Som helhet får jag säga att jag är nöjd med insatsen, för eftersom vi fick lite avhopp inför lägret så var det 6 st spelare som dubblerade, och att göra det i stekande sol är strongt gjort.
Mål Jacke 2, Johan 1. Ass: Adde och Johan 
Uffe Petersson

 

2011-06-28
HT - Hultsfreds FK 0 - 1

Ola hade två vassa målchanser i första halvlek, men det ville sig inte

Hultsfred besegrade återigen HT med uddamålet. Vimmerbylånet Sebastian Svensson gjorde segermålet i första halvlekens sista minut. Det rättvisa i resultatet kan diskuteras. Visserligen hade HFK det mesta av spelet, men HT hade en boll i ribban och fyra solklara målchanser mot HFK:s två.
Första halvlek öppnade bortalaget riktigt aggressivt de första tio minuterna och såg bestämda ut. De var först på varenda boll och HT fick mest inrikta sig på försvarsspel. Några större målchanser lyckades de trots spelövertaget inte skapa. Efterhand ebbade bortalagets energi ut och HT fick alltmera att säga till om. Framförallt var det Ola Johansson, som nu var tillbaka igen, som snurrade friskt med bortaförsvaret ett par gånger. Två riktigt vassa målchanser skapade han på egen hand, men fri med målvakten fick han inte till avsluten. En fulltränad Ola hade satt minst en av chanserna, nu var han troligen alltför trött för att få till det sista. Istället var det alltså HFK, som fick in bollen i mål. Tummen kom oturligt fel vid en brytning vilket friställde Sebastian Svensson. Sebastian, som var dominerade i Vimmerbys
div 2-lag förra året, men har varit skadad sedan dess, är nu utlånad till HFK för att komma i form. En så´n spelare missar inte när han får en sådan chans. Pang, sa det i maskorna bakom Hagge och precis innan halvtidsvilan var det dessutom. Litet knäckade för våra killar, kan jag tro.
Andra halvlek var spelmässigt jämnare än den första, som jag tycker att HFK dominerade. Hultsfred hade ett gyllene tillfälle att punktera matchen när Magnus Pihl serverade såg-inte-riktigt-vem en riktig smörpassning. Denne,
såg-inte-riktigt-vem, slog bollen förbi Hagge, men på mållinjen dök Verner upp som en räddande ängel och fick bort bollen. Det var HFK:s andra riktigt vassa målchans i matchen. HT vaskade fram ytterligare några stycken. Först hade Pontus ett fräsande skott tätt utanför på en retur sedan Lindh försökt skjuta ihjäl muren på en frispark. I 70 min fick samme Pontus matchens kvitteringschans, sedan han blivit helt frispelad av Ola. Skottet gick tyvärr mitt på duktige Kenneth Ohlsson i HFK-målet. Fyra minuter senare lyfte Jacke in en boll mot mål. Bollen dalade ner i ribban vid bortre krysset.Jacke tar sig för huvudet efter att ha prickat ribban


Sista kvarten gick HT ner på trebacklinje och satte upp Lindh i anfallet. Det gav dock ingen större effekt. HFK spelade smart, drog ner på tempot och tog god tid på sig vi d frisparkar, hörnor och inkast. På slutet hjälpte också HT-spelarna till med att få tiden att rinna iväg, genom att gnälla på domslut istället för att ägna sig åt att spela.
Många i hemmapubliken kanske inte håller med mig, men jag tycker faktiskt att HT står upp bra i den här matchen. Trots avsaknaden av våra två anfallare Buken och Jonte, skapar man fyra mycket bra målchanser mot serietvåan. Förvarsmässigt är det mycket stabilt. Jag tror inte att Hagge haft så litet att göra i nå´n match, Södramatchen inräknad. Missen vid baklängesmålet är sånt som händer. Mittfältet gör det också bra och framåt skapar man ju chanserna. Tyvärr får man inte in bollen.
Alla killar gjorde en klart godkänd insats, men jag gav priset som Matchens lirare till Ola Johansson.
HFK saknade sin skyttekung, Morgan Pihl, men vann ändå vilket tyder på en viss styrka. Spelmässigt var de nu också klart bättre än i vårpremiären, då man bara slog långt. Laget har liksom HT en bra målvakt och ett bra försvar. Duktig var också mittfältsdirigenten Magnus Pihl, men priset till Matchens lirare gav jag till Sebastian Svensson. Han är snart tillbaka i Vimmerbys A-lag igen.
Domare var Mikael Bäckström, Mönsterås. Han hade lika snygg frisyr som jag, men det vete tusan om jag inte dömt bättre. Han var absolut inte dålig, men skapade en hel del irritation bland spelararna med sina domslut.
Kommentaren: Det är bara att konstatera att mot seriens två bästa lag räcker HT inte riktigt till. Visst kan HT ge dem en match, men för att vinna måste man sätta de chanser man får. I vår har inte HT gjort det. I och med förlusten ramlade HT ner till fjärde plats i tabellen och risken är stor att man halkar ner ända till åttonde plats när omgång 13 är färdigspelad. Det kommer att bli en spännade höst för det är väldigt tätt i tabellen efter de två suveräna topplagen.
Conny Holmberg

 

2011-06-23
Fågelfors IF - HT 6 - 2
Bildspel


Andra halvlek vann HT i alla fall med 1-0. Här har Werner precis gjort det målet.

Jag vet inte om laget tog den krokiga vägen via Kristdala/Mörlunda till Fågelfors ikväll, så att de var åksjuka när matchen började. Nå´t fel var det i alla fall, för de såg ut att vara totalt av banan i den första halvleken. Efter 40 min ledde hemmalaget med 6-0, sedan HT bjudit på åtminstone fyra av målen.
Första halvlek märktes det nästan direkt att HT, märkligt nog, inte alls hade tänt till inför den här matchen. Av gnistan man såg mot Hebe i måndags fanns inte ett dugg kvar. Kände man sig slagna på förhand, eller vad var förklaringen? Det tog bara fem minuter innan 1-0 satt i nätmaskorna bakom Hagge. Tom Åberg slog ett blindpass direkt till en framrusande motståndare, när hela HT var på väg framåt. Martin Rannemalm blev frispelad och gjorde inget misstag. Det var inte alls den start man hade hoppats på. HT lyckades ändå för ett tag skaka av sig chocken efter målet och hade ett par framstötar mot Fågelforsmålet, dock utan att nämnvärt oroa hemmamålvakten. Nej, istället var det Fågelfors som höll i taktpinnen. Så fort HT tappade bollen, och det gjorde de verkligen, kom hemmalaget med en blixtsnabb kontring, där man med två-tre pass skaffade sig en målchans. Det tidigare så säkra HT-försvaret såg riktigt yra ut och det var bara Hagges räddningar, som höll oss kvar i matchen så långt. Ändå var det en liten miss av Hagge, som resulterade i 2-0. I 25 min nickade Mattias Asp från 15-20 meter bollen i en båge över Hagge, som var för långt ut och inte nådde bollen riktigt. Efter det kom raset. På en kvart gick Fågelfors fram till en 6-0 ledning. 3-0 målet var ett riktigt klassmål, när Johan Rannemalm blev frispelad. Boll i djupet på högerkanten, pass snett-inåt-bakåt, bollen i mål. Det var bara att applådera. 4-0 kom sedan HT inte fått bort bollen. 5-0 på straff. 6-0 på en ny bjudning. Även om Hucke sedan reducerade till 6-1 i 45 min, sedan FIF-försvaret bjudit tillbaka, så kändes det som om man ville slippa se eländet och åka hem.
Andra halvlek var man ändå kvar. Under har ju skett förr och hoppet är det sista som överger en trogen anhängare. Och visst fick vi se ett annat HT komma ut på planen. Troligtvis hade Uffe gett killarna en riktig uppsträckning i pausen. Nu försökte man hålla i bollen litet mera, ungefär på det sätt som hemmalaget spelade. Faktum är att HT vann den andra halvleken med 1-0. Alltid nå´t att ta med sig till nästa match. Målet gjordes i 87 min av Werner, som fick en riktig smörpassning av Poppe och sedan snurrade upp en hemmaback på samma sätt som Albäck gjorde med Puyol på Råsunda. Även hemmalaget hade en hel del chanser att öka på målskörden, men Hagge höll tätt. 6-2 slutade matchen.
Första halvlek är bara att glömma. Samtliga i HT får en överkorsad geting, för den svaga insatsen. I den andra får alla godkänt, men bäst var Poppe, som gjorde sina bästa 45 min i år. Illa var det att Lindh fick ont i sitt knä igen och fick gå av efter 27 min eller var han bara deppig över att det stod 4-0.
I Fågelfors var alla bra, men den klart lysande stjärnan är naturligtvis Johan Rannemalm. I kväll blev han tremålsskytt. Han är uppe i 20 mål nu.
Domare utan några större misstag var Anders Stenberg.
Kommentaren:
Fågelfors är seriens bästa lag, inte tu tal om annat, och vi önskar dem lycka till i fyran nästa år. Den här serien springer de igenom hur lätt som helst, men för den saken skull behöver man ju inte ge dem hjälp på traven. Första halvlekens HT hade fått däng av vårat B-lag, såg håglöst var det. Möter man ett bättre lag, så måste man kämpa och gå in hundra i duellerna. Det håller inte att bara sträcka fram en fot utan att sätta kraft bakom, som man gjorde i den första halvleken. I den andra tog man kampen och då såg det bättre ut även om hemmalaget slog av på takten en del.
Nästa match, som också är den sista in sommaruppehållet, går på tisdag nästa vecka. Då kommer Hultsfred till Hjortheden på besök. Då hoppas jag verkligen att vi kan få revansch för nederlaget i premiärmatchen i våras.
Glad Midsommar!
Conny Holmberg

 

2011-06-20
HT - IF Hebe 4 - 1
Bildspel


Albin Västerlund har precis gjort 1-0

Efter tre raka matcher utan seger så vände det ikväll hemma på Tollevi i matchen mot IF Hebe. Vi fick se ett starkt kämpande HT, som för kvällen mycket effektiv utnyttjade de chanser man fick. Resultatet speglar inte alls matchbilden, för Hebe hade minst lika mycket, om inte mera av spelet, men i fotboll är det målen som räknas.
Första halvlek startade HT med Albin och Jonte på topp och de satte direkt hög press på motståndarna. Albin måste ju vara skitjobbig för en försvarare att möta eftersom han ligger på som en igel hela tiden. Litet av den frustrationen hos Hebeförsvaret såg man när mittbacken Erik Schults fullkomligt rammade Albin vid ett tillfälle. Märkligt nog friade domaren. Efterhand ebbade HT-pressen ut och Hebes mittfältare tog över taktpinnen. Adrian och Håkan på innermittfältet fick kämpa hårt mot de betydligt större och starkare motståndarna. Precis när man trodde att Hebe skulle trycka dit en boll, slog Albin Västerlund till. På Håkans framspelning bröstade han ner bollen och tryckte in 1-0 i nättaket. Då hade det spelats 23 min. Hebe tryckte då på än mera och HT fick mest ägna sig åt försvarspel. Man hade väldigt svårt att få fast bollen i anfallet mot Hebes många gånger väl tuffa försvarsspel. Men med bra försvarsspel och en Hagge i superform, så lyckades man hålla ledningen till pausvilan. Tomas Lang fick utgå i den första halvleken sedan han åkt på en riktigt ful stämpling. Domaren friade även där.
Andra halvlek var bara 5 min gammal när Hebe kvitterade vid en rörig sitution framför HT-målet. Efter ett par räddningar av Hagge lyckades man inte få iväg bollen, som till slut förpassades i mål av Niklas Nilsson med en bicykletas. 1-1, jäklar nu vänder Hebe på det här, tänkte man för de var riktigt på gång. HT ville annat den här kvällen. Man kom med en replik direkt minuten efter kvitteringen. Buken drog till med ett skott från 30 meter, som Hebe-keepern sjabblade med och troligtvis in över mållinjen. Jonte kom farande och stötte för säkerhets skull in bollen ordentligt, men Buken fick målet. 3-1 kom ytterligare fyra minuter senare. Det var ett riktigt klassmål. Jonte spelade Tom Nilsson, som i sin tur frispelade Buken, som i sin tur vackert lobbade bollen över den utrusande målvakten. Kvällens behållning. Hebe försökte och försökte och skapade en hel del farliga chanser, framförallt på fasta situationer, men Hagge var för kvällen omutlig. När de försökte spela sig fram så strandade de mesta på HT:s mycket duktiga försvar. Sista kvarten gick till HT. Hebespelarna började hänga med huvudena och såg slagna ut. Som grädde på moset kom också 4-1 i 83 min. Daniel Vernersson driver upp bollen på högerkanten och smaskar in bollen i bortre krysset. Säkert en inövad grej. Sedan var det bara att spela av matchen.
Hela HT gjorde en riktig kämpamatch. Killarna visade verkligen att de ville vinna den här matchen. Priset till Matchens Lirare gick till Albin Västerlund, inte helt oförtjänt. Min röst går till Hagge i målet, för utan hans räddningar hade HT förlorat den här matchen. Anders Lindh helt suverän som mittback. Jag undrar om han nå´nsin varit bättre. Bra också Håkan på mitten och litet av min personlige favorit Daniel Vernersson.
Nr 10 i Hebe Emir Brnicanin, var enligt mig i konkurrens med Hagge, planens bäste spelare. Stor, tuff, lagom ful och med en härlig teknik. En lirare helt enkelt. Juryn tyckte annorlunda och la sin röst, som Hebes bäste, på mittbacken Erik Schultz. Bra var också Niklas Nilsson, men var det nå´n som såg till Happe Nilsson.
Alla på och runt planen, var väl inte helt nöjda med domaren Oscar Holmroos, men så dålig var han väl ändå inte. Han tillät visserligen litet väl tufft och från Hebes sida på gränsen till och även över gränsen fult spel, men det är ändå upp till spelarna själva hur tufft man vill gå in i duellerna. Några gula till kunde han ändå ha visat upp och hur var det när Hebes mv snodde bollen med händerna framför Jonte i den andra halvleken. Var han över straffområdeslinjen eller inte?
Kommentaren:
Hebe var ett mycket bra lag. Betydligt bättre än Ariel, Stjärnan och Rödsle, som HT tappat poäng och förlorat mot. Ändå vinner HT med hela 4-1, Fotbollen är inte ett dugg logisk ibland. Ikväll visade killarna upp en helt annan inställning än i de tidigare tre matcherna. Märkligt att laget lyfter sig när man möter bättre motstånd. Det är nästan så att man får en känsla av att man underskattar litet sämre placerade lag. Hur som helst så bådar kvällen insats mycket gott inför nästa match. På torsdag möter man Fågelfors på bortaplan. Den matchen vill man inte missa.
Conny Holmberg

 

2011-06-13
Rödsle BK - HT 3 - 1

Så mycket farligare än så här var inte HT i kväll (HT i orange)

Det verkar vara slut på flytet nu för HT. Segersviten man hade för ett tag sedan har förbytts i förluster och riktiga plattmatcher. Ikväll gick man på pumpen borta ett viljestarkt och kämpande mot Rödsle BK, som vann rättvist med 3-1 mot ett mycket blekt HT.
Första halvlek dominerade hemmalaget matchen totalt. Man ville nog visa sin hemmapublik att 0-4 förlusten mot Ariel senast bara var ett minne blott. Man sprang totalt sönder ett HT som hade lämnat viljan i omklädningsrummet och trampade omkring på hälarna. Jag vet inte om det var underskattning eller brist på tändning, men faktum var att HT-spelarna mest fick ägna sig åt att försvara sig. Fick man nå´n gång tag i bollen så gav man genast bort den igen. T o m vårt tidigare så säkra försvar, såg plötsligt riktigt darrigt ut. Följaktligen kom också 1-0 till hemmalaget på en försvarsmiss. Viktor Andersson snappade upp en för lös bakåtpassning från Lang och satte säkert 1-0 bakom Hagge.
Andra halvlek tog våra killar tag i det litet mera. In på topp kom Albin Västerlund istället för Jonas. Jonas hade absolut inte gjort nå´n dålig första halvlek, tvärtom tillhörde han dem som visade mest vilja, men med Albin fick man en bättre press på motståndarförsvaret. Han far ju omkring som en Duracell-kanin på planen och ger inte motståndarna en lugn stund, så länge han orkar. HT tryckte på framåt och hade mycket boll, men i ärlighetens namn skapade man inte några supervassa chanser. En jättechans till kvittering fick man ändå gratis, när Rödsles annars mycket duktige målvakt, Alexander Brogren, fick ett hjärnsläpp och helt onödigt sprang ner Vernersson med straff som påföljd. Buken lade upp bollen för kvitteringen, målvakten åt ena hållet och bollen...............utanför. Där förlorade vi antagligen matchen. HT fortsatte ändå att trycka på, men det var Rödsle som kontrade till sig målchanserna. HT gick ner på trebackslinje och lyfte mängder med bollar in mot Rödsles straffområde, men nickades de inte bort så var Rödslekeepern där och plockade ner allt. Rödsle kontrade farligt och i 85 min drog Simon Björklund på ett skott från 35 meter, som verkade överraska Hagge och 2-0 var ett faktum. Som grädde på moset kom också 3-0 i 90 min genom Niclas Phung. Var det slut där tror ni? Nej då, in för HT kom Samuel Svensson och klappade in 3-1 i krysset. Då stod matchuret på 92,41. Det var det sista som hände.
Klart bäst i HT var Albin Västerlund. Lindh är aldrig dålig, Niklas Helgesson och Vernersson var hyfsade stundtals. Övriga kan sååååå mycket bättre. Bäst på planen var Rödsles mv Alexander Bogren tillsammans med mittfältets kung Erik Hultqvist, men hela laget visade en vilja av stål.
Bra domare, som vanligt, Zarko Kovacevic.
Kommentaren:
HT gjorde återigen en svag insats. Framförallt skapar man så litet framåt. Bortser man från straffen, så hade man inte en enda riktigt farlig målchans. Ett tydligt bevis på det är också målfabrikationen. 1,7 mål per match skulle kanske vara kanon i italienska serie A, men i div V NÖ är det inte det. Lagen framför oss i tabellen gör minst ett mål mera än vad HT gör. Dessutom tycker jag att killarna ser litet sega och trötta ut på planen, med några få undantag. Hur är det med flåset???
Nästa måndag är det hemmamatch på Tollevi mot IF Hebe. Då vänder ni på det här killar, eller hur?
Conny Holmberg

 

2011-06-06
IF Stjärnan - HT 1 - 0
Bildspel

HT hade sina bästa chanser på fasta situationer

På självaste nationaldagen och i ett, för oss i publiken, underbart sommaväder åkte HT på sitt andra nederlag för året. Hemmalaget IF Stjärnan från Påskallavik vann med matchens enda mål inprickat på övertid i den första halvleken. Matchen som sådan går inte till historien, som den mest välspelade man har sett. Det var helt enkelt en riktigt bedrövlig tillställning, troligen beroende på värmen.
Första halvlek var spelmässigt, om man nu kan kalla den spelmässig, tämligen jämn, men det var hemmalaget som skapade chanserna. Hagge fick göra en handfull riktigt kvalificerade räddningar. HT hade sin bästa chans på en frispark från Buken. Båda lagen satsade märkligt nog, med tanke på värmen, på långbollar upp till anfallarna. Man fick ödsla onödigt mycket krafter med det sättet att spela. När chanserna dök upp var spelarna så trötta att de knappt orkade slå till bollen . I 45 min kom segermålet för hemmalaget genom Mårten Rosén, sedan vänsterförsvaret i HT agerat rundningsmärke och det inte fanns någon täckning bakom.
Andra halvlek var bättre för HT:s del. Man försökte spela bollen efter marken och då hade Stjärnan det betydligt svårare att hänga med. Hemmalaget tvingades att ta till litet bryskare metoder, vilket resulterade i mängder med frisparkar för HT. Spelet sinkades upp vid varje frispark, vilket troligtvis var hemmalagets taktik. Stjärnanspelarna såg nämligen väldigt tröttkörda ut i den andra halvleken. Det fanns inga bollkallar på plats och hemmamålvakten tog lååååång tid på sig vid insparkar etc. HT lyckades trots spelövertaget inte skapa några större farligheter. Anders Lindh hade väl den bästa men missade. Vid ett tillfälle var Buken helt ren igenom, men blev felaktigt avvinkad för offside. Bollen nickades nämligen fram till honom av en hemmaspelare. Även Stjärnan hade ett vasst tillfälle att måla, men Hagge räddade snyggt.
I HT räddade Hagge laget från flera baklängesmål. Han gjorde flera riktigt svåra räddningar. Bra var också Lindh och Verner i vanlig ordning, men bäst i laget tycker jag att Adrian Ottosson var. I Stjärnan var målvakten Emil Vind bra. Bra var också i den första halvleken nr 9 och nr 10. Namnen på dem vet jag inte för det var inte mycket som stämde i matchprogrammet. Domare utan större missar var Björn Gustavsson, Kalmar.
Kommentaren: Två jämna lag möttes i en jämn match som kanske borde ha slutat med ett kryss. Stjärnan skapade flera målchanser, så OK då, vi säger att de vann rättvist. Nästa måndag får vi åter styra kosan mot Oskarshamnstrakten. Då är det dax för match mot Rödsle. Då måste vi vara tillbaka i vinnarvästen igen.
I morgon hoppas jag också få se en seger. Då sitter jag nämligen på Råsunda för att se Sverige vinna över Finland. Heja Sverige!
Conny Holmberg

 

2011-05-30
HT - IF Ariel 1 - 1
Bildspel

I 80 min kom äntligen målet, när Poppe nickade in Niklas hörna

HT visade upp årets bästa spel under den första halvtimmen vid hemmamatchen mot Ariel och skapade inte mindre än sex klara målchanser utan att få in bollen. Närmast var Buken med en nick i ribban och ett mål som helt riktigt dömdes bort för offside.
Första halvlek tog HT kommandot direkt. Man höll bollen inom laget och efter marken. Ariel backade hem, men hade ändå svårt att komma åt bollen. Ht radade upp chanser och var inte Ariels, i mitt tycke, klart bäste spelare målvakten Marcus Johansson i vägen, så var ribban det. I 4 min räddade han Jonas fräsande närskott med en fotparad, i 5 min rusade han ut och stoppade Albin Västerlunds genombrott, i 18 min var Niklas Helgesson igenom, i 21 min missade Pontus Petersson, i 38 min nickade alltså Buken i ribban och i 40 min gjorde Buken mål, men var offside när han slog in bollen. Chanser saknades alltså inte, men det var bara en så´n kväll. I ärlighetens namn ska sägas att Ariel också hade två vassa chanser. Den ena kom till sedan AD Per Winqvist vinkat för offside och HT-försvaret stannat upp, men domaren lät spelet fortsätta. Vid den andra chansen räddade Hagge snyggt. HT:s fina spel kom av sig efter en halvtimme och resten av matchen var tämligen medioker.
Andra halvlek var alltså ingen höjdare. Hemmalaget såg riktigt slöa ut och Ariel kom in mer och mer i matchen. I 60 min tappade en HT-spelare bollen på mitten vid en onödig dribbling när hela laget var på väg framåt, Ariel kontrade och en fristående Patrik Nilsson kunde behärskat göra 0-1. Då trodde man att HT skulle skruva upp tempot igen, men det såg märkligt nog fortfarande totalt avslaget ut. Trodde man att man skulle fixa det utan att behöva jobba för det, eller? Ariel gjorde det bra, man försökte säkra bakåt med mera folk och satsa på kontringar. På italienskt vis tog man låååång tid på sig vid frisparkar etc. HT gick ner på en trebackslinje för att skapa mera tryck framåt. I 71 min jublade både spelarna och vi på sidan om för då var vi säkra på att kvitteringen kom, men tydligen var bolluslingen inte över mållinjen. Det dröjde ända till 80 min innan kvitteringen kom. Pontus tog revansch på sig själv för missen vid 0-1, när han nådde högst på en hörna och nickade in 1-1. HT fortsatte att pressa på för att få dit ett segermål, men det lyckades inte.
Till Matchens Lirare i hemmalaget valde juryn Tomas Lang och i Ariel valdes Jon Böhlmark. Bra i HT var som vanligt också Anders Lindh, även om han drog på sig ett onödigt gult kort. Hagge alltid säker i målet, Hjalle gjorde sin bästa insats för i år, Håkan och Niklas bra på mitten.
Böhlmark var bra i Ariel, men utan målvakten Marcus Johansson hade inte Ariel fått nå´n poäng med sig hem. Annars kämpade hela Ariel bra.
Domaren Aldin Imamovic gjorde inte bort sig, men jag har svårt att förstå varför han inte litade på sin AD vid två tillfällen.
Kommentaren: Den här matchen borde HT ha avgjort under den första halvtimmen, men som det sedan utvecklade sig får man väl, med viss tvekan, vara nöjd med poängen man lyckades bärga. Det man ska ta med sig är just spelet under den första halvtimmen. Då såg, enligt mitt sätt att se det, riktigt bra ut. Det märkliga var att "experterna" på berget tyckte att första halvleken var bedrövligt dålig. Det kan jag inte alls hålla med om. Vad tyckte ni?
Conny Holmberg

 

2011-05-21
IK Tuna Södra - HT 1 - 6
Bildspel

Bollens väg vid 1-2. Frispark Hjalle, nickpass av Buken, mål av Håkan. Tjusigt!

Det gick litet enklare att man på förhand trodde. Trots att flera spelare saknades körde HT över Tuna Södra totalt i lokalderbyt. Hela 1-6 slutade matchen och med litet bättre skärpa i avslutningarna kunde det ha blivit tvåsiffrigt. Ändå fick Södra en smakstart med ett ledningsmål redan efter tre minuter.
Första halvlek hängde Södra ändå med hyfsat bra. De tog ledningen med 1-0 redan efter tre minuter. På en hårt pressad hörna från Fredrik Adolfsson, fick en omarkerad Jerker Hultgren gå upp mellan Robban och våra backar och nicka in ledningsmålet. Glädjen blev dock tämligen kortvarig för hemmalaget. Minuten efteråt fick HT en hörna. På hörnan höll sig Jacke framme och tryckte in kvitteringen. HT tog nu över det mesta av spelet, men Södras kontringar var hela tiden farliga. Planen var hård som betong och det var ett underlag som hemmalaget var mera vana vid än våra killar. Vårt försvar hade stora problem med den höga studsen i början innan man kom underfund med att man måste ta bollen innan studs. Mycket av Södras spel bygger ju på långa bollar upp till anfallarna Fredrik Adolfsson och Ronny Pettersson, så i början hotade de en aning. I 20 min gjorde Håkan 1-2 (se bilden ovan) och då gick luften mer eller mindre ur hemmalaget. 1-2 stod sig ändå till halvtidsvilan. Första halvlek var annars bedrövlig spelmässigt. Nästan bara tjongfotboll.
Andra halvlek blev bättre. HH kom ut och försökte spela bollen efter marken och då hängde Södra inte med. Halvleken var bara tre minuter gammal, när Buken tryckte dit en frispark rakt upp i krysset. 1-3 och Södra var ett slaget lag. Resten av matchen var det bara ett lag på planen. 1-4 gjorde Albin Västerlund i 50 min, sedan han fått bollen gratis av en Södraspelare som slog på en riktig rundpall och missade bollen. Albin gjorde också 5-1 i 69 min. Buken avslutade målskyttet i 82 min och gjorde i vanlig ordning två mål på Ljungvallen. Däremellan hade HT mängder av chanser och borde ha gjort minst fem mål ytterligare.
Många spelare saknades i HT, men av det märktes inte ett dugg. In kom de unga killarna Tom Nilsson, Adrian Ottosson, David Israel, Albin Västerlund, Samuel Svensson och Martin Degerman och gjorde jättebra ifrån sig. Bäst betyg i laget ger jag ändå till Daniel Vernersson, Håkan Johansson och Johan Karlsson Törndahl. John Nilsson, tillbaka från sin knäskada, gjorde några korta inhopp, men visade på den tiden vilken lirarare han är. Han hade lekstuga med hemmaförsvaret. Fulltränad och några kilo lättare blir han en jättetillgång.
Södra var en besvikelse. Visserligen saknade man, liksom HT, några ordinarie spelare, men många av spelarna på planen verkade vara otränade och om jag har uppfattat saken rätt, så är det dålig tillslutning på träningarna i Södra. Varför håller man då på med fotboll kan man fråga sig om man inte orkar ta sig till träningarna. Ojust mot de killar som ställer upp kan man tycka. Bäst i laget var gamlingarna Adolfsson, Agebjörn och Ronny Pettersson. Målvakten Christoffer Franzén kan heller inte lastas för nederlaget. Tvärtom räddade han laget från ett riktigt ras.
Domartrion med Zarko Kovacevic, som huvuddomare, klarade sin uppgift klanderfritt.
Kommentaren:
HT är nu uppe på tredje plats endast tre poäng efter topplagen Hultsfred och Fågelfors. Man har nu sex raka matcher utan förlust och spelet kommer mer och mer. Bakåt är det bombsäkert och det krävs nästan straffsparkar eller som i den här matchen en fast situation för att göra mål på HT. Nu lossnade det även ordentligt målmässigt även om motståndet inte var det allra vassaste. Sex mål är ändå kanon.
Nästa match är inte förrän på måndag den 30/5. Då kommer IF Ariel till Hjortheden.
Conny Holmberg

 

2011-05-16
HT - Mörlunda GIF 1 - 0
Bildspel

Buken fick Mörlunda på fall

HT vägrar att förlora. Ikväll kom den tredje raka segern när man mötte Mörlunda på Tollevi och nu har inte HT förlorat på fem raka matcher. Segermålet kom i den 88:e matchminuten. Målskytt Johan "Buken", vem annars?
Första halvlek såg det också riktigt bra ut spelmässigt för första gången i år. Nu försökte man verkligen spela bollen till varandra efter marken och Mörlunda fick knappt låna den. Spelet var till 80% förlagt till Mörlundas planhalva. Lyckades bortalaget erövra bollen slog man bara långbollar upp till kvicke Målilla-lånet Essa Fattay. Bollar som HT:s mittbackar enkelt tog hand om. Trots det stora spelövertaget lyckades inte HT göra mål. Närmast var en kanonträff i ribban från Buken och ett skott från Pontus som svedde stolpens utsida. De flesta runt Tollevi tyckte nog också att hemmalaget borde fått en straffspark när Buken blev krokad bakifrån när han var fri. Tyvärr ramlade inte Buken. Hade han gjort det så är jag säker på att domaren hade flöjtat för en elvameter. 0-0 i paus.
Andra halvlek var spelmässigt jämnare än den första. Faktum var att det var Mörlunda som skapade de vassaste chanserna. Hemmalaget såg aningen trötta ut i mitten av halvleken, man slarvade i hemjobbet och återföll litet i de gamla synderna med att mata långbollar på måfå. Sista kvarten kom HT igen och pressade på för att avgöra. Två gånger blev Buken avvinkad för offside i frilägen. Kanske var det offside, kanske inte, ingen av oss på sidan kunde avgöra det, så vi liter på AD:n Lalla. Hårfint var det i alla fall. Det hettade till på slutet också och domaren fick ta fram det gula kortet, framförallt mot protester ett flertal gånger. Efter HT gjort 1-0, fick han även visa det röda. In i duschen fick Rasmus Karlsson gå, sedan han först försökt att sparka in dörren. Jag uppfattade inte vad han fick det röda för, men troligtvis var det för snack.
Målet då? Ja, det var en riktig delikatess. Pontus väggade fram Hjalle på vänsterkanten, Hjalle slog sitt patenterade bananinlägg, upp i luften lyfte Buken och nickade in segermålet. Då var det bara två minuter kvar.
Desa och undertecknad fick den stora äran att utse matchens lirare. I hemmalaget var det inte så svårt. Det gick till Buken, inte bara för sitt avgörande mål utan också för att han gjorde sin klart bästa match för året. Rörligare som aldrig förr, tog han emot och fördelade bollar med det spelsinne och rutin han besitter. Kul att se. Mycket bra var också Vernersson på högerbacken. Hagge i målet är alltid så duktig, så man ofta glömmer att nämna honom.
Svårare var det att ta ut Mörlundas bäste spelare. Egentligen var det ingen som utmärkte sig mera än någon annan. Vi valde till slut mittbacken Henrik Eskilsson. Mörlunda har ett farmarklubbavtal med Målilla och hade till den här matchen lånat in nämnde Essa Fatty och Marcus Håkansson. Jag kan inte påstå att de utmärkte sig så speciellt.
Domare var Irman Smajic, Västervik. Så nu vet ni det också.
Kommentaren: HT vann igen och börjar nu flåsa topplagen i nacken. Som laget uppträder nu så är de mycket svårslagna. Försvarsspelet har fungerat i det närmaste klockrent i samtliga matcher och nu börjar man skymta litet bättre spel framåt också. Ska man gnälla på något så är det väl målskyttet. Litet oroväckande är det att det bara är Buken, som gör mål. Han får gärna fortsätta med det, men det skulle vara skönt om några fler fick till det.
På lördag är det dax för ett nytt lokalderby. Då går resan två mil söderut till Ishult. Där väntar ett alltid lika hårt kämpande Tuna Södra. Tro inte att det går att hämta några lätta tre poäng där inte. Det har Södra visat ett otal gånger.
Conny Holmberg

 

2011-05-11
BOIF - HT 1 - 2

Här blir det match igen, när BOIF får två chanser att reducera på straff. Andra försöker sitter.

Tack vare ett klockrent försvarsspel och en s.k. klinisk avslutare i Buken, så tog HT sin andra raka trepoängare i kommunderbyt mot BOIF. Återigen skrevs siffrorna till 2-1, och återigen fick man kämpa hårt för segern.
Första halvlek var spelmässigt ganska jämn, men det var HT som gjorde målen. Redan i 5:e minuten gjorde Buken 0-1 sedan han fått en smörpassning i djupled av Håkan Johansson. Håkan serverade i 35 min på nytt en djupledsboll fram till Buken, som sedan väggspelade med Jonas Nilsson, innan han bredsidade in 0-2. I övrigt hade lagen ett par vassa målchanser vardera. Annars präglades halvleken av mycket kamp och hög intensitet. Skönspelet lyste med sin frånvaro, då båda lagen mest satsade på "långa bollar på Bengt". Efter 0-2 hade HT ändå ett par fina anfall där bollen spelades mellan varandra på ett tillslag. Då såg det hoppfullt ut.
Andra halvlek kom hemmaspelarna ut och såg betydligt mera taggade ut än våra killar. Troligtvis hade gamle HT-tränaren Bosse Sandqvist gett dem en skopa ovett under halvtidsvilan. Några större farligheter lyckades man ändå inte skapa utan det var först med hjälp av domaren, som BOIF kom in i matchen.
Tja, hjälp kanske är ett starkt ord, men BOIF fick i alla fall med sig en mycket tveksam straff. En HT-försvarare blev träffad av ett skott på armen som han höll längs kroppen. Många domare friar medan en del blåser straff. Domaren, Tomas Nilsson, valde det senare alternativet och blåste straff. Våra spelare protesterade vilt, men som alla vet är det ju totalt meningslöst. Det brukar bara resultera i gula kort. Den här gången slapp killarna det. Domaren tyckte väl att straffen var straff nog.
Jens Karlsson, som väl aldrig har missat en straff, lägger upp bollen på elva-metern och klappar till. Robban gör en formidabel Ravelli-räddning och HT-fansen jublar, men vad händer. Jo, domaren blåser om straffen för att en spelare springer in i straffområdet innan straffen är slagen. Det hade väl varit OK om det hade hade varit en HT-spelare. Nu var det en BOIF-are?????????? HT-killarna protesterar ännu vildare, men som sagt..........Straffen går om och nu gör Jensa inget misstag.
1-2 och match igen. BOIF-arna blir ännu mera taggade medan HT-killarna i ilskan över straffen tappar både spel och fokus. Jag hör Uffe från sidan försöka lugna ner sina spelare, men de verkar ha svårt att ta det till sig. De hamnar fel i sina positioner och BOIF får alltmer att säga till om. Nästan hela HT hamnade i knät på Robban och sätter ingen press på hemmalaget. BOIF skapade mängder av halvchanser och man satt bara och väntade på ett kvitteringsmål. Det kom aldrig och HT fick med sig en trea hem.
HT har i Lindh och Lang ett mittbackspar, som är klippan i laget. De är just nu felfria. Ändå överglänstes de av högersidans Daniel Vernersson och Niklas Helgesson i den här matchen. Bägge gjorde sina bästa insatser i år. Robban i mål måste vara en av seriens bästa målvakter. Fortsätter han så, och det får han gärna göra, är väl risken stor att andra lag får upp ögonen för honom. Jonte väggspelade fram till ett av målen och gjorde ett jättejobb i övrigt. Bukens känsla för var målet är beläget är ovärderlig.
I BOIF var unge målvakten Oskar Hansson bra liksom mittbacken Peter Jakobsson. Framåt var tuffe Rickard Svensson den som oroade mest.
Domaren Tomas Nilsson hade väl inte sin bästa dag om man så säger.
Kommentaren: En spännade och stundtals en ganska underhållande match var det, men ska sanningen fram så inte såg man till nå´t skönspel precis. Å andra sidan, vad gör det? Hellre ser jag HT vinna med uddamålet och spela mindre bra än att förlora med samma siffror och finlira. Spelet kommer nog i takt med segrarna.
I nästa match möter HT Mörlunda. Matchen går på Tollevi måndag 16/5.

Conny Holmberg

 

2011-05-06
HT - Gunnebo IF 2 - 1


Kommunderby och två lag i stort behov av en trepoängare. Gunnebo är än så länge poänglösa efter tre förluster, medan H/T har två poäng efter två oavgjorda matcher. Matchen inleds med att H/T har den större delen av bollinnehavet, Gunnebo backar hem väldigt långt med hela laget och bryr sig inte om att börja jaga boll förrän på egen planhalva. Det gör att H/T försöker rulla boll, men får väldigt mycket tid på sig att spela bollen, man går ner i tempo och har till sist svårt att hitta upp med bra passningar på offensiv planhalva. Det är inget skönspel i den första halvleken, inget av lagen visar upp något bra spel och det är ganska ont om målchanser. För hemmalagets del så har Pontus Petersson ett skott som målvakten gör en bra räddning på och Niklas Helgesson har ett skott som går tätt utanför. Gunnebo har en kvalificerad målchans i den första halvleken när en Gunnebospelare rinner igenom och avslutar i straffområdet, men skottet går rakt på hemmamålvakten. I slutet av den första halvleken kommer det så psykologiskt viktiga ledningsmålet, Niklas Helgesson bryter fram i straffområdet och avslutar distinkt med vänstern stolpe in. Det är ingen bra första halvlek, men jag tycker ändå att H/T är det bättre laget i den första halvleken och leder rättvist med 2-1.

Den andra halvleken är ännu sämre spelmässigt, den är ganska jämn spelmässigt även om det känns som att H/T har ganska bra kontroll på det hela. Gunnebo känns ganska uddlösa framåt och ägnar sig mest åt att gnälla på hur dåliga H/T är. Det där med självinsikt verkar inte finnas i Gunnebo…… Gunnebo lyckas skapa några halvchanser i den andra halvleken, men det är mest långskott som stryker tätt utanför stolparna. H/T skapar inte heller några mängder av chanser. Jonas Nilsson är fri en gång, men skjuter rakt på målvakten och Johan Karlsson Törndahl är nära att rinna igenom flera gånger, men varje gång är en Gunneboförsvarare framme med en tå och avvärjer. När ungefär 15 minuter återstår kommer dock 2-0 målet. Jonas Nilsson får bollen på högerkanten och lyfter in en boll (misslyckat inlägg?) som går över målvakten och in i det bortre hörnet. Matchen känns nu avgjord även om Gunnebo lyckas åstadkomma en reducering i slutminuten efter det att H/T agerat passivt i eget straffområde.

Det är en dålig match sett över 90 minuter, men H/T tar tre viktiga poäng och vinner i mitt tycke rättvist. När man dagen efter matchen läser tidningsreferat kan man se att Gunnebo tycker att hemmalaget inte hade något spel och att vinsten var orättvis. Det är ganska fascinerande hur olika man kan se på en fotbollsmatch. Jag tycker segern var ganska odiskutabel trots att H/T inte gör någon bra match. Gunnebo borde nog börja fokusera på sig själva och sitt spel istället för att fokusera på motståndarna och framför allt göra något åt sitt anfallsspel som kändes uddlöst. Annars är risken stor att de spelar kommunderby mot IFK Västervik och de andra lagen i div. VI nästa år. H/T gör som sagt ingen bra match, men tar trots allt tre viktiga poäng. Återigen gör man en bra försvarsinsats samtidigt som man har svårt att få till spelet offensivt, det finns mer att hämta där.

Hela laget gör en bra kämpainsats. Robert Hagelin fick pris som bästa hemmaspelare, jag vill inte på något sätt förringa hans insats, men personligen tyckte jag Niklas Helgesson och Håkan Johansson höjde si g lite över mängden.

/ Hjalle

 

2011-04-29
Överums IK - HT 1 - 1
Bildspel


I 85 min trodde nog alla att Buken avgjorde matchen, men bollen smekte stolpens utsida

Det blev ingen trepoängare att ta med sig hem från Överum för våra killar, även om det var nära på slutet. Matchen slutade 1-1, vilket får betecknas som rättvist, då lagen dominerade varsin halvlek.
Första halvlek var det hemmalaget som startade bäst. De ville nog visa sin hemmapublik att debaclet mot Hultsfred senast var glömt. Redan i 5 min fick Robban i
HT-målet göra en kvalificerad räddning. ÖIK fortsatte att trumma på och var både etta och tvåa på alla bollar. HT fick mest ägna sig åt försvarsspel, men hade ändå ett par par vassa kontringar. I 20 min kom 1-0 till ÖIK, då en helt frispelad Krzyzstof Biela satte bollen i nät. Det luktade litet offside på killen som spelade fram Biela, men vi får lita på att AD hade kontroll på det hela. Efter en halvtimme ebbade hemmalagets frejdiga spel ut och HT tog över allt mer. För första gången i år började passningsspelet att fungera och det såg riktigt bra ut sista kvarten för våra killar. I 43 min iscensatte HT i jättefint anfall där Buken till slut blev totalt frispelad vid straffpunkten av Pontus. 99 gånger av 100 gör Buken mål på ett så´nt läge, men nu prickade han stolpen. Bollen kom ändå tillbaka till honom, nytt försök, men då kom en spelare emellan. 1-0 stod sig halvleken ut.
Andra halvlek fortsatte HT med sitt fina spel från slutet på den första halvleken. Hemmalaget såg sega ut och blev tillbakapressade. Det flesta HT-anfallen strandade dock på planens bäste spelare, Emil Blomberg. Ändå hade man hela tiden på känn att HT skulle fixa det här. Gång på gång kom man i anfall på anfall, men bollen studsade alltid litet fel i det avgörande läget, Mitt i HT-pressen kontrar ÖIK och får till en lobb över utrusande Robban. 2-0 trodde man, men på mållinjen dyker Tummen upp och nickar bort bollen. Minuten efter är det HT som anfaller och får till en hörna. Håkan slår hörnan och vid bortre stolpen dyker Ola upp och nickar in kvitteringen. Så fort kan det gå i fotboll ibland. När fem minuter återstod av matchen fick Buken åter en jättechans att bli matchhjälte, när han springer sig fri och rullar bollen förbi målvakten mot det öppna målet. "Bosse i Pilviken", ni vet, som satt bredvid mig på läktaren öppnade spjällen och vrålade: JAAAA, men tystnade när bolluslingen försmädligt smekte stolpens utsida. Buken gör bara mål 98 gånger av 100, alltså. Matchen slutade 1-1.
Försvaret, utan Lindh, gjorde med Tom, Hjalle, Tummen och Robin återigen en helgjuten insats. Bäst var Tummen och Robin. Tom bryter bra och är stenhård i närkamperna, men slarvar i uppspelen. Hjalle är ingen raket, men står rätt och utstrålar lugn. Framåt finns det fortfarande en hel del mera att önska. Nu började ändå passningsspelet att fungera stundtals, men fortfarande slår man på tok för många på-måfå-pass. Ola var den som såg vassast ut.
ÖIK hade i mittbacken Emil Blomberg planens klart bäste spelare. Läste spelet bra och är så där lagom smart och ful i närkamperna. Bra var också mv Andreas Ohlsson och mittfältets Michael Printz. Framåt var Joel Gullqvist och Magnus Karlsson vassa första halvtimmen, men sedan såg man inte till dem.
Dawan Mofak Ahmad, Tranås, som dömde HT senast fanns återigen på planen och gjorde återigen en kanonmatch. Han kommer snart att återfinnas på en betydligt högre nivå än femman.
Kommentaren: Det ser bättre och bättre ut spelmässigt, även om det inte blev vinst mot Överum. Många lag kommer att tappa poäng på Bruksvallen, så en pinne är inte fy skam. Nästa fredag är det lokalderby på Hjortheden, mot Bukens ganla lag, Gunnebo. Då kommer första trean. Tyvärr missar jag den matchen. Åker till varmare breddgrader nästa vecka. Läs referatet från den matchen på Totebos hemsida.
Conny Holmberg

 

2011-04-21
HT- Fågelfors IF 2 - 2
Bildspel


Nicken i första halvlek missade Buken, men sedan kom han igen och blev tvåmålskytt

HT hade inför kvällens möte förlorat fem raka matcher mot Fågelfors och hade den föga imponerande målskillnaden 2-16. Ikväll dubblade HT målskörden och lyckades för första gången knipa en pinne från storfavoriterna till seriesegern. Trots ett underläge med 0-2 kämpade våra killar ända in i kaklet. Det var härligt att skåda.
Första halvlek präglades och mycket kamp. Fågelfors var det lag som hade bollen mest och även svarade för det bästa spelet. Anförda av mittfältarna Martin Rannemalm och Stefan Jansson kom man i flera blixtsnabba attacker. De flesta anfallen strandade dock på vårt duktiga försvar och några direkta farligheter skapade inte bortalaget. Det var väl endast vid ett tillfälle i slutet av halvleken som Robban behövde anstränga sig litet extra.
HT stod upp mycket bra och hade också den klart bästa målchansen i 32 min, när Buken helt ostörd fick gå upp nicka på ett perfekt inlägg från Pontus. Tyvärr strök bollen målställningen på fel sida. (se bilden ovan) 0-0 stod sig halvleken ut.


0-1 på gång


0-2 på väg in i mål

Andra halvlek var bara 5 min gammal när bortalaget tog ledningen. Lindh gjorde sitt enda misstag för kvällen när han förlorade en närkamp. Tom hamnade på fel sida om Martin Rannemalm och 0-1 var ett faktum. Fem minuter senare kom 0-2 sedan HT inte lyckades komma upp i press efter en hörna. På Robbans utboxning höll sig återigen Martin Rannemalm framme och formligen pangade in bollen i mål. I det läget såg HT ut som ett slaget lag. Våra killar hängde med huvudena. Fågelfors hade fått luft under vingarna spelade då en riktigt bra fotboll. Man satt bara och väntade på att trean skulle ramla in. Som tur var hade Anders Lindh vaknat på rätt sida och gjorde en match i Hysénklass. Mitt i Fågelforspressen kontrade HT. Pontus fick fram en djupledsboll till Buken som läckert lobbade in 1-2 över den utrusande bortakeepern. Tänk vad ett mål kan betyda, för nu plötsligt vaknade fighterandan i våra killar igen. Upp var huvudena och tillbaka var glöden i ögonen. Då hade det gått en timme av matchen Det tidigare så segersäkra bortalaget såg nu inte så säkra ut längre. Man kunde skönja och höra litetmiismodighet i laget. Inte blev det bättre när Buken i 69 min kvitterade till 2-2, efter ett fint anfall där HT Buken och Jonte klapp-klapp-passade sig genom bortaförsvaret. Sista tjugo minuterna präglade återigen av mycket kamp, med ett litet övertag av bortalaget. 2-2 stod sig dock matchen ut.
Jag hade fått den stora äran att utse matchens lirare i båda lagen. Efter den första halvleken var jag benägen att ge priset till Jonas Nilsson i hemmalaget och till lille Stefan Jansson i bortalaget. Jonas kämpade då som ett djur, pressade bortalagets backlinje stenhårt och vann dessutom allt i luften. Stefan Jansson var överallt på planen och hann även med några farliga inlägg och ett par avslut. Båda försvann dock mer eller mindre totalt i andra halvlek. Istället var nog alla överens om att priset skulle gå till Anders Lindh i hemmalaget. Han har varit helt suverän i bägge årets inledande matcher. Bra i hemmalaget var också Tummen, Håkan och Robban, men hela laget gjorde återigen en bra match. Buken ska naturligtvis ha en extra eloge för sina två mål.
Det var svårare att utse den bäste i Fågelfors. Laget innehöll många bra spelare, så jag gjorde det enkelt för mig och utsåg tvåmålskytten Martin Rannemalm.
Mycket bra domare med hög spelförståelse var Dawan Mofak Ahmad, som hade åkt ända från Tranås. Det får han gärna göra flera gånger.
Kommentaren: HT har nu mött de två favorittippade lagen i serien och stått upp mycket bra i bägge matcherna. Vändningen ikväll efter underläge med 0-2 var inget annnat än en bragd. Faktum är att jag hade tippat 3-2 till HT i tipstävlingen på Ariels hemsida IF Ariel | Professorns Blogg inte kanske för att jag trodde så där på det till 100%, men man kan ju aldrig tippa emot det lag man håller på, eller hur? Med litet flax så hade mitt tips gått in.
Nästa match går nästa fredag mot Överum borta och ta mej tusan ser jag inte att det är Dawan Mofak Ahmad, som dömer då oxå.
Läs Fågelfors referat av matchen
Conny Holmberg

 

2011-04-16
Hultsfreds FK - HT 2 - 1
Bildspel

Till slut fick HT in bollen. Jacke, längst till vänster, blev premiärmålskytt.

Ja, så var då premiären avklarad och det var med delade känslor man åkte hem från Knektavallen. Dels så var man något upprörd och besviken över två domarmissar, som troligen kostade HT i alla fall en poäng. Dels kände man sig ändå ganska nöjd över att våra killar spelade jämnt med en av favoriterna till seriesegern trots att man fick spela en halvtimme med en man mindre.
Första halvlek var spelmässigt helt jämn. Spelmässigt är kanske synd att påstå, för mycket till spel var det verkligen inte. Bägge lagen gödslade på med höga långbollar upp till anfallarna och de stackars mittfältarna fick väl nästan nackspärr av att kolla upp i luften. Långbollandet verkade passa HT bäst, för det resulterade ofta i att HFK-försvararna fick paniksparka bollen till ett flertal hörnor. I 40 min kom så den första domarmissen. HT hade en boll inne i HFK-målet vid en hörna, men varken ass. domaren eller domaren uppmärksammade det. Surt för HT. HFK hade några blixtsnabba kontringar, men lyckades bara skapa en vass målchans, som Robban räddade i 19 min.
Vid halvtidspausen råkade jag befinna mig utanför HFK:s omklädningsrum och hörde då deras spelare, på väg in, högljutt diskutera vad som skulle göras åt HT:s alla hyperfarliga hörnor. Vad som skulle göras fick jag aldrig reda på för en av spelarna sa: "Killar vi tar den diskussionen när vi kommer in".
Andra halvlek var till en början den första lik. Båda lagen fortsatte med långbollar och det såg mer och mer ut som en 0-0 match. Efter ca en kvart kom så domarmissen, som troligtvis avgjorde matchen. Vernersson sprang ifatt en HFK:are och gjorde en klockren brytning. HFK-aren föll samtidigt och domaren flöjtade felaktigt för frispark. Protester från HT-spelarna naturligtvis, vilket är förståeligt men tämligen meningslöst, eftersom ju domaren dömer efter det han ser. Vernersson gick tydligen alltför långt med sina protester och sa troligtvis nå´t illa valt, a´ la Zlatan, till domaren och fick se det röda direkt. Jag vet inte vad han sa och det spelar ingen roll. Domarna har visst fått instruktioner att stävja sådana påhopp direkt i år, vilket jag tycker är bra.
Efter utvisningen kom HT av sig totalt under en kvart och då passade HFK att ta över totalt. Man satte ett hårt tryck mot HT-målet och skapade flera vassa målchanser. I 25 matchminuten avgjordes matchen. 1-0 kom på en hörna. Speakern påstod att det var Pierre Fransson som gjorde målet, men i själva verket var det Hjalle, som självmålade. I anfallet efter kom 2-0. Det var ett snyggt och klassiskt fotbollsmål. Högerspringaren Elias Lövqvist avancerade ner till kortlinjen och passade snett-inåt-bakåt och där kom Andreas Lövgren farande och satte bollen otagbart i nät. Efter målen verkade HFK komma av sig eller om de var nöjda och trodde att det skulle räcka. HT tog över och skapade fyra bra målchanser, varav en resulterade i mål. Jacke lobbade in 1-2 på övertid, sedan Ola nickpassat. Innan dess hade både Jonte och Buken varsitt friläge, men avsluten var bedrövliga. De träffade inte ens målet. Ska vi skylla på en ojämn plan? Även Ola dribblade sig fram till ett avslut, men fick inte riktigt träff
Hela HT ska ha en eloge för en stark kämpainsats. Bäst var mittbackarna Tpmas Lang och Anders Lindh. Jakob Johansson kämpade bra på mitten och Robban gjorde det han skulle och litet till i målet.
Hultsfred hade sina bästa på högersidan i backen nr 20 Kevin Olsson och nr 10 Elias Lövqvist. I övrigt imponerade inte laget och bakåt såg det riktigt darrigt ut. Tur då att man har rutinerade Kenneth Olsson i mål.
Irman Smajic, Västervik, dömde och gjorde inga större misstag förutom vid frisparken. Att den till slut blev avgörande berodde mera på Vernerssons agerande än på feldomslutet. Utvisningen var klockren. Hörnmålet hade han ingen chans att se. Det är den ass. domarens sak att ha koll på.
Kommentaren: HT föll med flaggan i topp och hade säkert fått med sig minst en pinne om man haft fullt manskap på planen hela matchen. Laget borde komma stärkta till matchen mot Fågelfors på torsdag. Det saknas fortfarande en hel del innan man är på topp tempo- och spelmässigt. På fasta situationer är man, som HFK:arna sa, livsfarliga.
Det jag inte förstår är varför man inte utnyttjar möjligheten med flygande byten mera. Laget kan ju inte vara betjänt av att ha trötta spelare på planen. Nej, ut och vila en kvart och sedan in och kör igen borde vara modellen. Det funkar ju i alla andra sporter, så varför inte i fotboll.
Conny Holmberg


Smålandscupen 2011

2011-04-06
Smålandscupen Grupp 9
Fågelfors IF A - HT A 2 - 1

Fågelfors blev en övermäktig motståndare för Hjorted/Totebo i gårdagens träningsmatch i fotboll. Siffrorna skrevs till 1-2 efter 0-1 i halvtid. Det var ändå ett steg i rätt riktning för laget efter den senaste tidens klena resultat.
- Fågelfors är ett riktigt bra lag och hade mest boll i matchen. Men jag tycker vi försvarade oss på ett bra sätt och hade ett par bra chanser till flera mål under matchens gång. Skönt att få en sån här match i benen, säger tränaren Ulf Pettersson.
Hjorted/Totebos mål gjordes av Johan Karlsson Törndahl.
Referatet saxat från VT

2010-04-03
Smålandscupen Grupp 9
Björnhults IF A - HT A 6 - 0

Ni som vill läsa ett positivt referat kan sluta att läsa redan nu, för dagens match var allt annat än bra. I den andra omgången av Smålandscupen spelade H/T mot Björnhult på konstgräset på Arena Oskarshamn.
Tidig avspark och det var en sömnig matchinledning av H/T. Björnhult tog genast kommandot och H/T visade upp sig från sin sämsta sida. Närkampsspelet är obefintligt, det är ett tvekande H/T som bjuder Björnhult på stora ytor. Istället för att med ett par steg kliva in i situationerna så backar man två steg från situationen och studerar Björnhultspelarna när de ostört kan ta emot och leverera boll. Man ligger på tok för långt ifrån sina motståndare och agerar passivt och för snällt i det egna straffområdet. Björnhult tar också ledning i matchen när H/T tappar boll på mitten. Istället för att starta ett anfall så får man försvara sig mot en Björnhult kontring och efter att flera H/T spelare agerat statister i eget straffområde så kan Björnhult göra 1-0. När väl H/T får tag i bollen så är det mängder med felpass eller så dräller man med bollen tills man blir av med bollen. Trots det miserabla spelet så lyckas H/T skapa ett par, tre bra chanser, men avsluten går rakt på målvakten eller utanför målburen. Björnhult utökar sedan ledningen till 2-0 efter att H/T återigen agerat för snällt i försvarsspelet. Det är en riktigt dålig första halvlek och man trodde inte att det kunde bli sämre. Men det kunde det.....
I den andra halvleken får Björnhult göra ytterligare fyra mål och flera av målen uppkommer efter grova misstag i H/T. H/T skapar ett par bra chanser i den andra halvleken också, men idag kändes som en dag där man kunde spelat hela dagen utan att göra mål. Björnhult vinner matchen helt rättvist med 6-0. För H/T:s del är det bara för varje spelare att rannsaka sig själv, för nu spelar i stort sett alla långt under sin normala nivå. Nu gäller det att glömma dagens match, radera, sudda ut och dra ett streck över det hela. Nu väntar en tuff match i Smålandscupen mot Fågelfors innan det blir ytterligare tufft motstånd i form av Hultsfred i seriepremiären. Nu gäller det att komma upp i normal nivå, se till att få försvarsspelet att fungera och ligga rätt i positionerna och utgå från det. Det gäller att ta på blåstället för att komma tillbaka till en acceptabel nivå, för det måste till en rejäl höjning framöver.
Idag var det inte bra, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Det kan i alla fall inte bli så mycket sämre.....

/ Hjalle


2011-03-27
Smålandscupen Grupp 9
Oskarshamns UBK A - HT A 4 - 5

H/T gjorde på söndagskvällen sin första match i Smålandscupen, när man mötte och besegrade div 6 laget Oskarshamns UBK på konstgräset i Oskarshamn.

En munsbit trodde man väl kanske på förhand att det skulle bli för HT, eftersom Oskarshamnslaget bara lyckades med att skrapa ihop fem poäng i sexan förra året.
Tji fick man, för det var först i slutminuterna som Buken avgjorde matchen när han satte dit slutresultatet 4-5. O-hamns UBK hade faktiskt ledningen med 1-0 i paus och ökade sedan på till 2-0 direkt i början av den andra halvleken, innan HT vaknade till. HT-målen gjordes av Johan "Buken" Karlsson Törndahl 3, Pontus "Poppe" Petersson. 1 och David Åström 1.
Visserligen saknades en hel del spelare i HT, men ändå....... Fyra mål i häcken mot ett jumbolag i sexan imponerar verkligen inte. Skönt med en seger ändå.
Nästa match i Smålandscupen ska tydligen spelas på lördag kväll samtidigt som vi har Quiz-kväll i Hjorted. Vi får hoppas att det går att ändra på.

Träningsmatcher 2011

2011-04-02
Södra Vi IF A- HT komb. 5 - 1

HT:s mål gjordes av Albin Svensson på John Nilssons passning.

2011-03-26
Tunapokalen

Alla mötte alla i Tunapokalen och HT gick obesegrade genom den. Man vann två matcher och kryssade i en. Man hade dessutom bäst målskillnad.
Ändå räckte det bara till en andraplats efter IFK Tuna, som alltså tog hem årets pokal.

Tuna Södra - HT 0-3
Mål: Johan "Buken" Karlsson Törndahl 2 och Håkan Johansson 1

IFK Tuna - HT 0-0
(Tunavinst efter straffar)

HT-Lojal 2-0
Mål: Johan "Buken" Karlsson Törndahl och Pontus "Poppe" Petersson.

 

2011-03-20
Frödinge/Br. A - HT A 2 - 3

H/T fick en drömstart i matchen mot div. VI-laget Frödinge när man redan i matchinledningen gör 1-0. Niklas Helgesson hittar in med en boll till Johan Karlsson Törndahl som kan vända bort en försvarare och sätta 1-0. Tyvärr är det en av få ljusglimtar i den första halvleken, den första halvleken är långt ifrån bra ifrån H/T:s sida. Man har svårt att hitta rätt med uppspelen och hittar man upp med uppspelen så blir det snabbt ett felpass därefter och i många situationer dräller man för mycket med bollen. Frödinge kliver in rejälare i närkamperna, vinner många dueller och är nära att komma igenom flera gånger när man lägger djupledsbollar bakom H/T:s backlinje. Frödinge spelar med en ensam forward på topp vilket gör att H/T får svårt att försvara sig när deras mittfält får vända upp och komma rättvända mot backlinjen. Då anfaller de med tre mittfältare som kommer i djupled och det är i dessa situationer som H/T får problem. Frödinge lyckas också sätta en kvitteringsboll när de erövrar boll på mitten och gör en snabb omställning. Första halvlek slutar 1-1.

I den andra halvleken spelar H/T upp sig, det känns som om Frödinge kroknar lite, samtidigt som H/T börjar vinna fler dueller och visar upp ett bättre passningsspel. Trots det så är det Frödinge som tar ledningen efter en felstuds som ställer Robban i målet. H/T kan dock kvittera ganska omgående när Pontus Petersson trycker in 2-2 från nära håll. Strax därpå får även H/T straff när Pontus Petersson efter en tilltråcklad situation blir nedsparkad. Johan Karlsson Törndahl sätter straffen säkert. H/T skapar utöver detta en del halvchanser, men har svårt att komma till de riktigt heta chanserna. Matchen slutar hursomhelst 3-2. Frödinge var ett helt OK fotbollslag och därför känns det skönt att H/T trots att man inte gjorde en jättematch kan vinna med 3-2.

I dagens match tycker jag Tom Nilsson kan vara värd ett omnämnande. Han kom in och tog för sig på ett bra sätt.

/ Hjalle

 

2011-03-12
Gunnebo IF A - HT A 1 - 2
Släkten är värst

Buken gjorde bägge HT-målen, detta på straff

HT kom snabbt över debaclet mot AIS senast, när man på lördagen besegrade seriekonkurrenten Gunnebo med 2-1.
Årets tredje träningsmatch för H/T och i dagens match väntade seriekollegen Gunnebo IF. Första halvleken är ganska jämn spelmässigt och den är väldigt chansfattig. Tyvärr är inte planen på Karstorp i Västervik av bästa kvalité, den är väldigt hoppig och studsig vilket gör att spelkvalitén påverkas. Båda lagen har svårt att få igång ett fungerande spel och det är mycket ställningskrig i den första halvleken. H/T skapar några halvchanser på frisparkar. Det är nära att man lyckas nicka in någon inläggsfrispark och Johan Karlsson Törndahl har en frispark som är på väg in i mål, men som träffar en Gunnebospelare. Den första halvleken slutar 0-0. H/T gör en helt OK första halvlek även om man i slutet av den första halvleken har svårt att hålla spelet uppe när man börjar missa uppspel och har svårt att få bort bollen när Gunnebo anfaller.

Den andra halvleken inleds med fint spel från H/T och Daniel Wernersson har två fina chanser utan att få in bollen i mål, det ena avslutet går i stolpen och ut. Istället är det Gunnebo som tar ledningen efter ett riktigt drömskott av en Gunnebospelare. Tyvärr försiggås målet av minst fem felpass och missade mottagningar från H/T vilket gör att Gunnebo kan kontra och avsluta med ett avslut som går i mål. Det är sådana situationer som man måste försöka slipa bort, misstag som leder till att motståndarna gör mål. H/T tar sig dock tillbaka in i matchen när Johan Karlsson Törndahl rinner igenom och fälls av Gunnebos målvakt. Straffen är solklar och straffen slås säkert i mål av Johan Karlsson Törndahl. Minuterna tickar iväg, spelet böljar allt mer tillbaka, det är två utdragna lag och det finns stora ytor för båda lagen. Det känns som att matchen är på väg att sluta med ett oavgjort resultat, men när endast några minuter återstår får H/T in bollen i straffområdet där Johan Karlsson är påpassligt framme och sätter 2-1. Det är sedan aldrig nära att Gunnebo kvitterar och H/T vinner matchen med 2-1. Det är ingen jättematch spelmässigt, H/T spelar helt OK stundtals, men som tidigare nämnts så gör underlaget att det stort sett är omöjligt att spela fin fotboll. Mest positivt är att man inte har samma rejäla svacka som föregående match. Sedan är det alltid skönt att få slå en seriekollega.

/ Hjalle

(Foto:Emil Johansson Holmberg)

2011-03-05
HT A - Ankarsrum A 3 - 4
Segt HT fick däng av div VI-laget AIS

Buken gjorde alla tre målen för HT

Årets andra träningsmatch och för motståndet står Ankarsrums IS. Lite derbykänsla över det hela skulle man kunna tro, men av den första halvleken att döma så hade inte H/T någon derbykänsla.
Första halvleken skulle man nog helst bara vilja dra ett streck över. Det är mängder med felpass, till och med de allra enklaste passningarna missas och allt som oftast kommer de även i helt fel läge vilket gör att AIS kan kontra effektivt. H/T ligger för långt ifrån i markeringen, sätter dålig press, springer bredvid och går inte in i några närkamper. AIS är det klart bättre laget i den första halvleken och AIS ledningsmål till 1-0 är fullt rättvist. Den inledande texten känns gnällig, men den första halvleken är riktigt, riktigt dålig.
Andra halvleken kommer H/T ut som ett nytt lag. Man kliver in bättre i situationerna, börjar vinna närkamper och höjer framför allt sitt passningsspel. Det börjar med att Daniel Wernersson frispelar Johan Karlsson Törndahl med en perfekt slagen långboll. Johan är kall, rundar målvakten och sätter 1-1. Strax därpå kommer även 2-1, det är återigen Johan Karlsson Törndahl som gör mål på frispark sedan AIS målvakt ställt upp muren lite märkligt. Frisparken är dock bra slagen och sitter i bortre hörnet. Av bara farten kommer också 3-1 på straff då Johan Karlsson Törndahl gör sitt tredje mål för dagen. Utöver detta har Håkan Johansson ett skott i utsidan av stolpen, Anders Lindh nickar en hörna i ribban och även returen sitter i stolpen. Under inledningen av den andra halvleken är det bara H/T och AIS lyckas inte skapa några chanser.
Sedan rasar det fullständigt……. Ärligt talat vet jag inte vad som händer, men allt som man gör bra i inledningen av den andra halvleken är helt borta. Om man ändå ska försöka att hitta en förklaring så känns det som att H/T slutar att springa, man tar inte jobbet, börjar återigen slarva med passningarna och ägnar sig framför allt åt ett försvarsspel som inte duger. Även om man spelar dåligt så måste man kunna grisa sig till en seger när man leder med 3-1 i mitten av andra halvlek. Istället tillåts AIS springa igenom gång på gång när H/T tappar boll och förlorar närkamper på mittplan. Först kontrar AIS in 2-3 och strax därpå får även AIS straff efter en hörna. Straffen är säker och kvitteringen är ett faktum. Det slutar inte med det utan H/T tappar på nytt bollen när man är på väg att gå till anfall och en AIS-spelare kan rinna igenom och chippa in 4-3 bakom en chanslös Robban i målet. Ankarsrum vinner matchen med 4-3 och sett över 90 minuter är det nog rättvist.
H/T blandar och ger på tok för mycket. Man gör en underkänd första halvlek, spelar sedan bra i inledningen av andra halvlek och avslutar matchen katastrofalt. Det känns som att H/T har en högstanivå där man kan spela oerhört bra, men samtidigt är lägstanivån på tok för låg. När spelet är dåligt, ja, då är det riktigt dåligt. För att kunna bli ett stabilt div. V-lag eller hamna på den övre halvan av tabellen måste lägstanivån höjas rejält, med så djupa dalar blir det många poängtapp annars. Det är bara att hoppas att dessa djupa dalar försvinner desto fler matcher som spelas.
Nu gäller det att se fram emot nästa helgs match mot Gunnebo.

/ Hjalle

2010-02-26
IFK Tuna - H/T 1 - 2
HT vann årets första träningsmatch.

(Foto:Emil Johansson Holmberg)

I vanlig ordning började HT årets träningsmatchande mot IFK Tuna och som vanligt vann man också. Förra året blev det 0-5, i år "bara" 1-2. Inte så imponerande kanske, men att börja med en seger är ju ändå rätt skönt.
Första halvlek hade bara spelats i två minuter innan HT spräckte nollan på en Hjalle-frispark som seglade över Tuna-keepern in i mål. HT spelade sedan ganska bra i ytterligare tio minuter. Efterhand kom IFK mera in i matchen och de lyckades också kvittera tre minuter innan halvtidsvilan.
Andra halvlek var det HT som svarade för den mesta och det bästa. Ändå lyckades man bara göra ett mål. Det var Jacke som efter några nickar hit och dit nickade bollen i mål.
Som helhet gjorde killarna en hyfsad insats utan att glänsa.
Conny Holmberg

Inomhusturnering i Ankarsrum 2011-02-05 Grupp 1
Hjorted/Totebo - Gunnebo 0 - 1
Gunnebo - AIS 1 - 1
AIS - Hjorted/Totebo 1 - 0

1. Ankarsrum lag 1
2. Gunnebo lag 1
3. Hjorted/Totebo lag 1

Grupp 2
AIS - Hjorted/Totebo 0 - 0
Hjorted/Totebo - Gunnebo 2 - 1
(målskyttar David Israel och Pontus Petersson)
Gunnebo - AIS 1 - 3

1. Ankarsrum lag 2
2. Hjorted/Totebo lag 2
3. Gunnebo lag 2

Semifinal
AIS lag 1 - Hjorted/Totebo lag 2 0 - 0 (2 - 3 efter straffar)
(målskyttar på straffar: Robert Hagelin, Pontus Petersson och Anders Lindh.
Gunnebo lag 1 - AIS lag 2 2 - 1

Final
Gunnebo lag 1 - Hjorted/Totebo lag 2 0 - 0 (1 - 0 efter straffar)