Matchreferat A-Laget 2010

Matchreferat Tabeller Poängligan

Vill du se referat från säsongerna 2002 - 2009........Klicka här

Div V Nordöstra
Seriematcher 2010

2010-09-25
IF Ariel - HT 1 - 1
se bildspelNågra gånger hettade det till framför målen även i andra halvlek

HT:s förlustfria svit utökades till sex matcher, när man, på Ekskogsvallen i Kristdala, delade poängen med IF Ariel i årets sista tävlingsmatch. Matchen slutade 1-1. Ett rättvist resultat mellan två jämna lag, som inte hade mycket mera än äran och en betydelselös fjärdeplats att spela för.

Första halvlek tycker jag att det var HT som började bäst. Man försökte att hålla bollen efter marken och inom laget. Ändå var det hemmalaget som gjorde det första målet efter 11 minuter. Det var lille 11:an Filip Ödlund, som gjorde 1-0 genom en soloprestation. Han fick enkelt sick-sack-dribbla sig förbi tre HT-försvarare, som stod lika passiva som dribblingskoner. Efter målet fick Ariel övertaget i en dryg kvart utan att skapa några farligheter. HT kom igen en aning sista kvarten och kvitterade också till 1-1 i 38 min. Hjalle lyfte fram en frisparkslyra från mittplanen, som såg ut att bli för lång och väldigt misslyckad. Hemmamålvakten, vem det nu var av de tre ettorna i programmet, gick ut för att plocka ner bollen, men missbedömde bollbanan totalt. Bollen seglade över honom och in i mål. 1-1 både i mål och i försvarsmissar.

Andra halvlek var ett riktigt sömnpiller. Båda lagen verkade vara nöjda med resultatet och mest gå och tänka på att matchen skulle ta slut. Åtminstone verkade våra killar tänka mer på kvällens avslutningsfest än på fjärdeplatsen i tabellen. Visst skapade båda lagen några halvchanser var, men det var ack så andefattigt och tamt. Ändå lyckades domaren hitta tre gula kort på våra killar och mängder med frisparkar för hemmalaget i den tämligen justa matchen. HT tror jag bara fick tre frisparkar med sig på hela matchen. Det var det enda som fick oss i HT-klacken att tända till i den andra halvleken.

Det är svårt att hitta någon i HT som utmärkte sig mera än någon annan. Gurra gjorde nu sin sista match och försökte få igång laget i vanlig ordning. Det blir nog väldigt tyst på planen när han nu lägger av. Tack för de här åren Gurra!
I Ariel blev jag väldigt förtjust i vänsterbacken nr 2 Andreas Brynsäter. Han vann faktiskt matchen i matchen mot våran Ola och det är det inte många som lyckas med. Bra var även målskytten Filip Ödlund i den första halvleken. I den andra togs han litet tuffare och då var han betydligt mera anonym.
Domaren Per Adolfsson började bra avslutade sämre. Han lyckades med konststycket att reta upp spelarna med sina något inkonsekventa domslut i en tämligen snäll match.

Det här var ingen bra fotbollsmatch. OK, i den första halvleken försökte killarna spela boll, men den andra glömmer vi. HT har annars gjort en fantastiskt bra höstsäsong och bara förlorat en match. Efter den bedrövliga vårsäsongen, då man ett tag nästan var rädd att laget var på väg att ramla ur serien, landar man till slut på en femteplats. Det är mycket starkt och nu är det bara att ta med sig det positiva till nästa år.

Tack för årets underhållning killar!

Conny Holmberg

 

2010-09-18
HT - Rödsle BK 3 - 1
se bildspel


Gamle Gurra påstår att han gjorde sin sista hemmamatch och ska lägga skorna på hyllan efter närmare 50 år i A-laget.
Fan tro´t, jag tror att han mest ville ha en bukett med sig hem. Peter gick iaf på´t och köpte en halv rabatt.

HT besegrade tämligen enkelt Rödsle på Hjortheden med 3-1 efter 0-0 i halvtid. Mest nöjda över det resultatet var nog Rödsle, för HT kunde ha gjort minst fem mål ytterligare med tanke på det stora spelövertaget och alla sumpade målchanser.

Första halvlek, liksom hela matchen, dominerades totalt av hemmalaget. Om man hade haft en dator som räknade ut bollinnehavet, så tror jag att den hade visat 80-20 i HT:s favör. Hemmalaget, anförda av de bägge innerfältarna Håkan och Martin, visade upp ett passningsspel i klass med Barcelonas (inga jämförelser i övrigt). Bollen gick som på ett snöre och man radade upp målchanser. Det var bara en suverän bortamålvakt och oflyt för eller snarare okoncentration av våra killar vid avsluten som gjorde att det inte stod 5-0 i paus. Jag vet inte hur många hörnor HT hade i den första halvleken, men det var närmare ett tiotal. En boll hade man i mål, men den dömdes tveksamt bort för ruff mot målvakten. Rödsle var endast över mittlinjen ett par gånger, men skapade vid ett tillfälle halvlekens vassaste målchans. 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt som den första. HT pressade på och Rödsle fick allt svårare att freda sig. Efter en timmes spel orkade i bortalaget längre. På sju minuter gjorde HT tre mål och Rödsle var ett slaget lag. Buken gjorde både 1-0 och 3-0 och Pontus satte däremellan 2-0. Jacke passade till två av målen och Samuel till ett. HT hade sedan flera chanser att öka på sin ledning, men stod inte målvakten i vägen så var det någon stolpe. På övertid fick Rödsle dit ett tröstmål på straff genom Marcus Sundström.

Det är nästan synd att säsongen snart är över, så bra som våra killar spelar nu. Idag var det en ren njutning att, trots snålblåsten, se killarna lira. Det är så här som jag vill se fotboll spelas. Borta var alla tjongbollar, alla tog löpningarna och det fanns alltid en fri spelare att passa. Det är ju nästan så att man sitter och blir litet lyrisk när man skriver om det. Egentligen borde jag inte framhäva någon spelare mer än någon annan när hela laget spelar bra, men Håkan Johansson var planens suverän. Han styrde spelet på ett briljant sätt. Vid sin sida hade han Martin Arvidsson och han var nästan lika bra.
Jag vet inte om det här var Rödsles rätta lag eller om man hade några spelare borta, men det var faktiskt klasskillnad mellan lagen. Målvakten Alexander Bogren var en av de få, som kunde mäta sig med någon av hemmalagets spelare.
Bra domare var Dawan Mofak Ahmad från Vimmerby. Bara 52 betalande tittade på och det var nog sämsta siffran i år.

En match återstår och den är mot IF Ariel i Kristdala nästa lördag. Vinst där och HT slutar fyra i tabellen efter en riktig kanonhöst. Den matchen spelas redan kl 12, eftersom alla våra killar vill åka till Ankarsrum och heja fram (nästan i alla fall hoppas jag) AIS till en kvalplats mot Överum. Vi vill väl alla se lokalderbyn mot AIS även nästa år, eller hur? Trots det där med medioker och psykningar i varandras gästböcker.
Därefter åker killarna till Totebobaren och har en liten avslutningsfest. Det är de värda.

Conny Holmberg

 

2010-09-11
HT - Långemåla IF 2 - 2
se bildspel


Det var tuffa tag vid de fasta situationerna

HT:s fina höstform håller i sig. Ända in i den 80:e minuten hade man serietvåan Långemåla IF i brygga. Då tappade man koncentrationen för några sekunder, vilket inte LIF var sena att utnyttja. Matchen slutade 2-2, vilket får betecknas som rättvist i en mycket jämn match.

Första halvlek började HT matchen klart bäst och jag tror inte att jag är alltför hemmabetonad om jag påstår att man åtminstone borde ha gjort minst två mål på de chanser man skapade. Jonas och Pontus var båda helt rena med Långemålas målvakt och hade gott om tid att bara bredsida in bollen i mål. Båda missade. Sådana chanser får man inte många på en hel säsong och det måste bara vara mål på dem. Alla vi s.k. experter på sidan om var bergsäkra på att vi själva hade gjort mål i sådana lägen.Hmmm!
Nåväl, efter 25 minuter tog bortalaget över spelet och skapade även de några riktigt vassa chanser. I Robbans frånvaro vaktades HT:s mål av Sebastian Petterson i den här matchen och han gjorde en kanonmatch. Bl.a. svarade han för en frilägesparad, han gjorde en snygg TV-räddning på ett kanonskott och plockade ner hörnor och inlägg med bravur. Inga premiärnerver där inte. 0-0 stod sig halvleken ut i en så långt bra div.V-match.

Andra halvlek började olyckligt för hemmalaget, för redan efter fyra minuter gjorde LIF mål. Vid en hörna klungade Långemåla ihop sig a´ la Brasilien i VM, och då är det mycket svårt att kunna komma åt att markera för försvararna. HT är och har alltid varit litet för ärliga i sådana situationer, vilket många gånger utnyttjats av motståndarna. Så även nu. Michael Sohlberg fick tämligen ostört nicka in 0-1. Efter målet hade LIF en bra period och det var bara Sebban och ribban som hindrade bortalaget att öka på sin ledning. HT kom dock igen. På en hörna nådde Lindh högst och nickade in 1-1. Tre minuter senare klantade LIF-målvakten och en försvarare till det för sig och sådana misstag är Buken aldrig sen att utnyttja. Han rullade enkelt in 2-1 till bortalagets frustration. HT hade då ett säkert grepp om matchen och gick nog mest in för att säkerhetsspela hem en trea. Vid ett inkast för LIF, med tio minuter kvar att spela, blev man alltför bekväma och struntade i att ta markering. Sådan nonchalans brukar straffa sig och det här var inget undantag. Bollen spelades fram till Daniel Arvidsson, som från nära håll slog in kvitteringen. Hemmalaget ville ha det till offside, men Tobbe Iserståhl på linjen var säker på sin sak och det får vi lita på. 2-2 slutade det och det får nog båda lagen var nöjda med.

Jag tycker att alla i hemmalaget åter gör en bra match. Sebastian Petterson valdes till matchens lirare i hemmalaget, vilket var ett mycket bra val av juryn. Inte ett misstag på hela matchen. Mycket bra var också Anders Lindh i mittförsvaret. Extra plus ger jag även till innermittfältarna Martin Arvidsson och Håkan Johansson.
Långemåla behåller i och med poängen sin andraplats, men såg inte alls ut som att man är 18 poäng bättre än HT. I ett mycket jämnt lag valde juryn nr 10 Erik Olsson till matchens lirare.
Domartrion med Muhidin Bahtanovic, som huvuddomare, skötte sig mycket bra.

Om den här matchen spelats i våras, hade nog HT vikit ner sig och förlorat med ett par mål. I höst har vi sett en helt annan inställning i laget. Trots att man även nu saknade några spelare, så håller man jämna steg med ett topplag. Endast en förlust (mot omöjliga FC Vimmerby) på hela hösten är imponerande. Tänk om vi hade haft alla spelare tillgängliga under våren. Då hade vi kvalat till fyran, som sämst.

Conny Holmberg

 

2010-09-03
Ankarsrums IS - HT 1 - 4

Anders Lindh fick beröm av tränarna

"Man ska inte slå på den som redan ligger" och "man inte strö salt i såret" heter det i några gamla ordspråk. Det ska jag heller inte göra, men jag ljuger om jag inte påstår att jag kände en viss skadeglädje, när jag på Råsunda fick reda på slutresultatet i, det man på AIS hemsida kallade för ett lokalt El Classico. Tyvärr hade jag inte tillfälle att se matchen, så referatet nedan är skrivet på hörsägen.

Första halvlek trodde man väl att hemmalaget AIS, som var i störst behov av poäng, skulle komma ut på planen heltaggade. Det är mycket möjligt att de var det, men vad hjälper det när inte kunnandet räcker till. Istället var det HT som direkt tog tag i taktpinnen och också tog ledningen med 0-1 efter ett mönsteranfall. På Olas inspel i från höger gjorde notoriske målskytten Johan Karlsson Törndahl inget misstag. HT fortsatte att rulla upp AIS-försvaret och man väntade bara på tvåan. Nära var det när Pontus efter ett nytt mönsteranfall lobbade bollen i stolpen.

Andra halvlek befäste HT sin överlägsenhet. Ola nickade in 0-2 på Håkans frispark och Buken gjorde sitt andra och HT:s tredje mål, sedan AIS-försvaret ställt till ordentligt för sig själva. Albin stod för inspelet. Det krävdes en straffspark för att AIS skulle få hål på ett säkert spelande HT-försvar. Knappen gjorde inget misstag på straffen. 1-3 och litet hopp tändes kanske i AIS-ögonen. Ett hopp som snabbt försvann för i 73 min fick HT en straff sedan Jonte blivit nedtacklad bakifrån. Hjalle var utsedd till exekutor och han missar sällan en straff. Det gjorde han inte nu heller. 1-4 och mörkret lade sig över Bruksvallen i dubbel bemärkelse.

Hela HT gjorde tydligen åter en bra match och tacka tusan att man tycker det när man på nytt vinner ett lokalderby mot AIS. Mest rosor går till Anders Lindh, som har kommit tillbaka starkt efter sin skada och verkligen stadgat upp försvarsspelet.
Om någon var bra i AIS har jag inte fått reda på. Men å andra sidan, är det nå´n som bryr sig?

Ja vad säjer man om det här efter allt man läst på AIS hemsida om vilket mediokert lag man där tycker att HT är. "Tomma tunnor skramlar mest", eller?

HT har gjort en jättebra höstsäsong och är nu helt klara för div V-spel nästa år. Enbart en förlust under hösten, mot omöjliga FC V-by. Tänk om alla killar hade fått vara friska hela året. Då är jag säker på att vårt "mediokra" lag hade tampats i toppen istället för i botten.

AIS har det tufft nu och jag vet inte om deras läge blev sämre eller bättre genom lördagens Överumsseger mot Tuna Södra. AIS möter ÖIK i sista omgången och då avgörs det troligtvis. Personligen hoppas jag på AIS (sorry Överum). Derbymatcherna mot AIS är alltid de roligaste att se på.

Till sist: Vilken fredagkväll det blev. HT vann derbyt, Sverige vann EM-kvalmatchen mot Ungern med 2-0 och maten och vinet vi inmundigade på den spanska restaurangen "El Toro" i Sumpan innan EM-kvalmatchen var en kulinarisk höjdare.
Kan inte säja annat än att jag känner mig mycket nöjd.

Conny Holmberg

2010-08-28
HT - Mönsterås GoIF 5 - 2
se bildspel


Det hjälpte inte ens för Mönsterås att sätta sig på HT-spelarna

HT tog en mycket välbehövlig och rättvis seger när man besegrade Mönsterås med hela 5-2 i lördagens match på Hjortheden. Ändå hade Mönsterås en tvåmåls-ledning redan efter en kvart. HT visade precis som mot BOIF senast att, som Gunde säger, ingenting är omöjligt.

Första halvlek tog HT direkt hand om taktpinnen och blev troligtvis berövade på ett ledningsmål, när Ola helt obegripligt blev avblåst för vad-ingen-såg, precis när han skulle lägga in bollen i öppet mål. Nåväl, Ht lät sig inte nedslås utan fortsatte att trycka på. Mitt i HT-pressen hände det som inte får hända, men ofta ändå sker. Mönsterås, Daniel Wesslund, tjongar iväg en luftpastej som seglar över en överrumplad Robban i hemmamålet. 0-1, och som inte det var nog, så sprintade Daniel Skaret ifrån ett mycket passivt hemmaförsvar och ökade på till 0-2 minuten efter. En hundraprocentig utdelning för bortalaget, som gjorde mål på båda sina besök in på HT:s planhalva.
Som tur var så gick det bara ytterligare någon minut innan HT reducerade. Det var Ola som snyggt nickade in Pontus perfekta inlägg. Resten av halvleken, utom några minuter på slutet, dominerades totalt av hemmalaget. Någon rejäl målchans skapade man dock inte.

Andra halvlek fanns det bara ett lag på planen. Mellan 55 och 65 min formligen exploderade hemmalaget i en målorgie. När Pontus kvitterade till 2-2 i 55 min gick luften mer eller mindre ur Giffarn och fanns det någon gnista kvar i dem så försvann den totalt när Håkan tryckte in 3-2 fem minuter senare. Fyra minuter senare ökade Jonte på till 4-2. Albin ville inte vara sämre än morbror Jonte när han minuten senare gjorde 5-2 efter en målvaktsretur på Pontus frispark. Resten av halvleken var bara en ren expeditionsaffär. HT hade full kontroll på matchen och med litet mera skärpa i avslutningarna så hade man kunnat gjort tvåsiffrigt på ett slutkört och desillusionerat Mönsterås.

Hela HT gör en kanonmatch om man bortser från ett par olyckliga minuter i första halvlek då Mönterås gör två, visserligen vackra, men mycket onödiga mål. HT ska absolut inte behöva ställa sig i samma uppförsbacke med ett 0-2 underläge i match efter match. Nu kom reducerigen snabbt, men vem vet hur det hade gått om den inte hade kommit. Juryn hade flera olika förslag, för många var ju bra, till vem som skulle utses till matchens lirare i hemmalaget. Utslagsrösten hade jag och jag valde Pontus Petersson. Han gjorde själv ett mål och spelade fram till ytterligare tre. En matchvinnare med andra ord. Mycket bra var också Ola Johansson och Anders Lindh. Men som sagt alla får MVG för den här matchen.
När det gällde att utse matchens lirare i Mönsterås var juryn däremot helt eniga. Priset gick till mittbacken Ako Eliassi. Bra var också mittfältets nr 2 Jamal Eliassi.
Domaren Dawan Mofak Ahmad från Vimmerby gjorde sin debutmatch i femman och kom ifrån matchen med hedern i behåll. Spelare och publik var inte alltid överens med honom i hans bedömningar, men det har väl å andra sidan aldrig hänt. Bra stöttning hade han av sina assisterande kollegor.

Både HT och Mönsterås är indragna i bottenstriden och riskerar att få kvala sig kvar i femman. Mycket märkligt då att Mönsterås kom till matchen med endast elva spelare plus en omklädd assisterande tränare. Tränaren fick hoppa in i fem minuter i andra halvlek och blev på den korta tiden dessutom skadad. Mönsterås hade 28 spelare anmälda i matchprogrammet och hade alltså bara elva med sig. Mycket märkligt, men inte gjorde det HT något.

På fredag spelas en kanske ännu viktigare match, då HT möter Ankarsrum på Bruksliden. Då får inte Jacke vara med eftersom han drog på sig sin tredje varning. Han såg bedrövad ut när det gula kortet kom upp.
Efter vad jag har hört så kommer flera spelare att saknas i HT, eftersom en del har köpt biljett till VM-kvalmatchen på Råsunda. Där kommer jag själv att befinna mig. Så det blir inget blåögt, inkompetent referat från den matchen från mej i alla fall, vilket säkert gläder några AIS-are.

Otroligt, förresten, att man kan lägga en så viktig derbymatch samtidigt som Sverige spelar VM-kval, när veckan har ytterligare sex dagar.
Snälla ansvariga ändra matchdag.

Rättelse: I efterhand har det kommit till min kännedom att det var Samuel Svensson som slog det perfekta inlägget till Olas 1-2 mål. Sorry Samuel!
Pontus får behålla priset som Matchens lirare ändå han var värd det. Dessutom har han väl redan käkat upp det som var i påsen.

Conny Holmberg

2010-08-23
BOIF - HT 2 - 2
se bildspel


Lindh & Co lyckades bara halvvägs med att lägga BOIF på rygg

Inför kvällens drabbning så hade inte HT förlorat en bortamatch mot BOIF sedan 2006. Det gjorde man inte i kväll heller även om det såg mörkt ut i paus.
BOIF ledde med 2-0 efter två tidiga mål. Personligen var jag ändå inte ett dugg orolig. Jag trodde stenhårt på att HT skulle vända till seger. Traditionens makt är ju stor. Tyvärr så räckte det bara till ett kryss, ett resultat som änd¨får betecknas som rättvist.

Första halvlek hade jag inte ens hunnit bänka mej på Torvalla (var tvungen att klippa gräset hemma först) förrän det stod 2-0 till hemmalaget. 1-0 gjorde nr 21 Richard Svensson (tror jag numret saknades i programmet) efter passivt spel av HT-försvaret. 2-0 nickade Peter Jakobsson in på en frispark. BOIF dominerade tydligen stort i början av halvleken och HT var inte alls vakna. (Detta har jag fått berättat för mej från en, som Evald brukade säja, säker källa.) Nåväl när jag äntligen kom på plats så tyckte jag nog, med mina HT-ögon, att HT började att ta över allt mer spelet. Några större farligheter lyckades man ändå inte skapa. 2-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek kom våra killar ut och var betydligt mera taggade. Man hade gjort några byten i laget vilket visade sig vara lyckade. Det gav omgående resultat för i 48 min fick HT en frispark. Pontus dundrade den i muren, Håkan snappade upp returenoch tryckte upp bolluslingen i nättaket. 1-2 , nu j---klar var vi på G. HT tryckte på framåt med allt man hade och BOIF fick ägna sig åt att försvara sig. Det gjorde de bra för HT hade väldigt svårt att komma ända fram till avslut. BOIF:s kontringar var hela tiden livsfarliga och Robban fick göra några svettiga räddningar. Kvitteringen kom dock till slut. I 76 min nickade Pontus in 2-2 på Hjalles hörna. Båda lagen hade sedan nägra chanser att avgöra matchen på slutet, men resultatet stod sig tiden ut.

HT gjorde en bra andra halvlek då alla verkligen tog jobbet. Tre avbytare, Ola, Lindh och Albin, kom in och satte litet fart på laget. Mina plus får Robban, Tummen, Håkan och Pontus. Buken, Lindh och Jonte gick av planen troligtvis skadade igen. HUUVA!
BOIF hade också en mycket bra keeper. Han fanns inte med i programmet (Skärpning BOIF) men jag tror att han är ny från V-viks BoIS och heter Mathias Hansen. Framåt var tuffe nr 10 hela tiden farlig. I programmet hette han Martin Kruger, men det tror jag inte att det var. Tror han heter Christoffer Gustafsson. Bäst i laget och på planen var ändå mittbacken nr 19. Enligt programmet heter han Joakim Karlsson, men jag tror att rätta namnet är Jimmie Pettersson/Juhte. Rätta mej om jag har fel. han stod i vägen för det mesta som HT försökte sig på.
Konkurrent om titeln bäst på plan var domaren Aldin Imamovic från Mariannelund. Visst gjorde han några fel, men det kan man ha överseende med när man har en domare om låter lagen få spela matchen utan att blåsa sönder den och vifta med korten i onödan. Rejäla nieochfemton tar han ut också.

Det här var en match som HT behövde vinna med tanke på tabelläget. Som matchen utvecklade sig får man ändå vara nöjd med att ha fått en poäng med sig hem. Lagen hade varsin halvlek så 2-2 var rättvist. Nästa match går på Hjortheden på lördag mot Mönsterås. Då är det bara tre poäng som gäller om man vill undvika kvalspel. Sedan väntar i tur och ordning AIS borta, Långemåla hemma, Rödsle hemma och Ariel borta. Jag tror att 20-22 poäng räcker för att slippa kvalspel. Ht har i nuläget 15 poäng. Ytterligare 5-7 poäng behövs alltså. Varför inte ta en trea redan på lördag?

En undran till slut: Varför ändras inte speldagen för derbyt mot Ankarsrum? Sverige möter ju Ungern i VM-kval på Råsunda då och hur många väljer inte Råsunda före Bruksliden. Jag gör det i alla fall.
Conny Holmberg

2010-08-09
HT - Överum IK 3 - 3
se bildspel


Överum var klart hetare än ett mediokert hemmalag

HT och Överum delade på poängen vid måndagens match på Hjortheden. Mest glada över det resultatet ska hemmalaget vara, för ingen hade nog protesterat om ÖIK hade fått med sig en trea hem. En straff i slutminuten räddade poängen till ett mycket svagt hemmalag.

Första halvlek var den mest händelserika och minst dåliga av de båda halvlekarna och det var bortalaget som hade hand om taktpinnen. Visserligen hade Buken ett friläge, där han dyngade istället för att placera in bollen som han brukar,redan i 7 min. Annars handlade det mesta om ÖIK. Joel Gullqvist sprang sig elegant fri mellan våra mittbackar i 13 min och gjorde 0-1. Överum fortsatte med sin höga press och det var bara Robban som med tur och skicklighet höll målet borta från flera påhälsningar. Efter hand tröttnade ÖIK en aning och det var inte hemmalaget sena att utnyttja. I 24 min gjorde Ola Johansson sitt första mål för året, när han först fintade iväg en ÖIK-are upp i korvkön med högern och sedan la in bollen i mål med "vänstern"!!!! Fem minuter senare gjorde Albin Västerlund, även han sitt första mål för året och 2-1 var ett faktum. HT visade då upp sin bästa fotboll för kvällen och man väntade bara på trean. Istället fick en HT-spelare hjärnsläpp och drog onödigt omkull en motståndare med straff som följd. (samma sak hände i Mönsterås) Straffen satte Joel Gullqvist säkert i mål och ÖIK var med i matchen igen. 2-2 stod sig sedan halvleken ut.

Andra halvlek blev till en enda lång gäspning. Tjongfotboll och felpassningar var det som vi blev bjudna på. Hur svårt kan det vara att slå en enda passning till rätt adress, istället för att bara tjonga iväg bollen på vinst och förlust? ÖIK försökte i alla fall spela litet fotboll och man väntade bara på ett bortamål. I 75 min kom det, då Linus Kasselstrand fick stå helt omarkerad och prickskjuta in 2-3. I det läget var det inget som tydde på att HT skulle få någon poäng med sig. Ingen gnista i laget och från sidan hände ingenting. "Det här är för bedrövligt. Nu åker jag hem" sa Rör-Håkan, en av våra största anhängare, "Vänta kvitteringen kommer, sa jag när tre minuter var kvar, utan att egentligen tro på det. När matchuret stod på full tid kom straffen som en skänk från ovan. Ass domaren Irman Smajic vinkade för straff när Buken blev dragen i tröjan (tror jag) och påkallade domarens uppmärksamhet. Vilda protester från ÖIK-arna naturligtvis och Rör-Håkanhade stannat vid biljettkuren. Straffen, ja den satte Buken naturligtvis även om ÖIK-keepern var på bollen. 3-3 och en poäng, jo man tackar.

Bollen är rund är en gammal klyscha. Ibland har man flytet på sin sida. Det hade HT ikväll. Hade jag varit ÖIK-are så hade jag nog åkt hem och varit väldigt besviken. De var helt klart värda alla tre poängen. Nu är jag tack och lov inte det, så jag känner mig trots allt ändå ganska nöjd. Med poängen, ska jag säja. Med spelet var vi många, som för att vara snäll, var mindre nöjda.

I Överum spelade planens gigant. Mittbacken nr 16 Abdoulaye Bah tog udden ur det mesta som HT försökte sig på. En spelare för ett lag betydligt högre upp i seriesytemet. Nästan lika bra var mittbackskollegan Emil Blomberg. Framåt handlar allt om Joel Gullqvist, ständigt hyperfarlig. ÖIK kommer att ta många fler poäng.
HT gör en plattmatch i paritet med Södra-matchen i våras. Det kan inte ha varit lätt att utse en matchens lirare i hemmalaget. Valet föll på Martin Arvidsson, som aldrig gör en riktigt dålig match. Han kämpar i alla fall hela tiden. Godkänt får också Robban och Tummen. Ola kommer också mer och mer och blir en tillgång framförallt när nu också Jonte blivit knäskadad. Märkligt att det har blivit så mycket knäskador i år förresten.

Nästa match är inte förrän om två veckor, så nu har laget litet tid på sig att träna upp passningsspelet.
Conny Holmberg

 

2010-08-06
HT - FC Vimmerby 1 - 5


FC pressade tillbaka HT under hela matchen i stort sett
(Tyvärr så ballade kameran ur, så det blir inga flera bilder från matchen. Sorry!)

Jag trodde faktiskt på fullt allvar att HT skulle kunna vinna mot FC Vimmerby. Dels pga att FC saknade flera tongivande spelare ( det gjorde i och för sig HT oxå) och dels pga av det fina spelet HT visade mot Södra senast. Av det blev det inget. FC är ett flera klasser bättre lag än Södra och HT var faktiskt totalt chanslösa i den här matchen. Det var som att se en tungviktare möta en mellanviktare i boxning.

Första halvlek startade FC i ett tempo som var betydligt högre än det som HT är vana vid. Hög press och full satsning i alla närkamper gjorde att HT blev stressade i uppspelsfasen och mest fick slå ifrån sig likt Södra mot HT senast. HT försvarade sig ändå mycket bra och den enda riktiga farligheten kom när Johan Runesson prickade stolpen.. Efter en halvtimme ebbade FC-pressen ut en aning. Tempot sjönk till en nivå som passade hemmalaget bätte, som då fick lite mera att säga till om. Halvleken slutade mållös. Klart spemässigt övertag för gästerna, men det kändes ändå som att HT hade nå´t på G.

Andra halvlek började mycket olyckligt för HT. Redan efter en minut kom 0-1. Robin Petterson på en halvträff, som en HT-försvarare ändrade riktning på och ställde Robban i målet. Sex minuter senare fick FC en billig straff. Bollen studsade upp och träffade handen på en HT-spelare. Straff ???? Tja, domaren ansåg det, så det är bara att acceptera. En hands är ju alltid en hands, men ändå inte alltid. Straffen satte Johan Runesson säkert i mål. Litet dystert kändes det. När sedan HT-bekantingen Robert Lärk, som agerade målvakt i FC, gjorde en kanonräddning och tippade Pontus fina frispark i ribban så trodde man att det var kört. I 58 min kom ändå chansen. Pontus blev fälld med straff som följd. Buken gjorde inget misstag. 1-2 och HT var med i matchen igen. I två minuter, sedan kom 1-3. Johan Runesson kroppsfintade bort HT-försvaret till korvkiosken och sköt snyggt i bollen i mål. Ett riktigt klassmål av planens bäste spelare. Efter det målet handlade det bara om FC. 1-4 kom på en frispark i 62 min genom Robin Pettersson. Även detta skott från Robin ändrade riktning på en försvarare och ställde Robban. Anton Carlsson avslutade sedan målskyttet när han gjorde 1-5 77 min.

HT var ett par nummer för små i den här matchen. Laget fick mest ägna sig åt att jaga boll och hade svårt att få till ett eget spel. I första halvlek kämpade man på riktigt bra. I den andra tröt krafterna i takt med att bakängesmålen rullade in. Det är bara att hoppas att man har litet ork kvar i kroppen till nästa match, som är redan på måndag. Då möter man Överum på Hjortheden i ett viktigt bottenmöte. Till matchens lirare i hemmalaget utsågs Martin Arvidsson. Kul också att se att Ola Johansson var tillbaka på planen igen.
FC kommer troligtvis att springa hem femman. Inget annat lag håller så högt speltempo som de gör. Många var bra så det var nog inte lätt för juryn att välja ut en matchens lirare. Valet föll till slut på Niklas Nilsson. Jag hade nog lagt min röst på Johan Runesson om jag blivit tillfrågad, men det var hugget som stucket. Robert Lärk visade sig vara en alldeles ypperlig keeper.
Dömde helt OK gjorde Irman Smajic, Västervik.

På måndag möter HT Överums IK på Hjortheden. En viktig match i jakten om att undvika nedflyttning, så jag hoppas att flera än på Tollevi kommer och tittar då.
Conny Holmberg

 

2010-08-02
IK Tuna Södra - HT 0 -2
se bildspel


Regnet stod som spön i backen i början av matchen. Södra-väder, nej faktiskt inte.

HT visade äntligen litet av sitt kunnande när man besegrade Tuna Södra med 0-2 på Ljungvallen. Stor matchhjälte var Johan "Buken" som avgjorde matchen med sina två mål i andra halvlek. En rättvis seger för ett klart bättre bortalag.

Första halvlek startade i ösregn. Ett väder som man trodde skulle passa ett kämpande och mera fysiskt spelande Södra bättre än HT. Så blev det inte. HT tog direkt hand om taktpinnen och spelade mycket bra den första halvtimmen. Man höll bollen inom laget med ett mycket bra passningsspel och fin rörelse i laget. Flera målchanser skapades, den bästa hade Jonas när han blev frispelad i 8 min. Nu är det ju så att Södra har seriens bästa målvakt i Peter Jansson och han står i vägen för det mesta. Så var också fallet när Jonas kom fri. Södra fick mest jaga boll och inrikta sig på försvarsspel i början av matchen. Några gånger var man över mittlinjen och då hotade man Robban i HT-målet rejält. Halvleken klart till HT även om det stod 0-0 i paus.

Andra halvlek var spelmässigt sämre och Södra jämnade ut HT:s övertag en aning. Ändå var det då som HT-målen gjordes. Redan i 47 min var det nära ett bortamål. Jonas kom åter fri med Jasse, som gjorde en ny kanonräddning. Bollen tog sedan i stolpen och rullade på mållinjen innan den slogs bort. Jaha, tänkte man, inte mål nu heller. Då kommer det väl snart en Södra-kontring och ett nytt skitmål i baken. Och visst, Södra hade ett par riktigt vassa lägen, framförallt vid några fasta situationer. Ändå kändes det som att HT var numret större den här kvällen och man radade också upp flera målchanser. Till slut kom också målet. I 65 min blev Johan Buken frispelad och då spelar det ingen roll vad motståndarmålvakten heter. Buken är iskall i de lägena och gör mål nio gånger av tio när sådana chanser dyker upp. När de flesta spelar dunkar på för allt smör i Småland smeker Buken in bollen i mål. 0-1. Tretton minuter senare upprepas situationen. Buken sätter elegant 0-2 bakom Jasse. Södra försöker pressa på mot slutet och även Robban får briljera med en jätteräddning. 0-2 står sig matchen ut.

Det här derbyt var betydligt mera händelserikt och framförallt trevligare att se på än när lagen möttes på Hjortheden i våras. Inte bara för att HT fick med sig alla tre poängen hem utan för att båda lagen försökte spela fotboll. HT gjorde sin klart bästa insats sedan förlustmatchen mot FC Vimmerby. Södra hade frångått sitt handbollsförsvar och försökte nu betydligt mera framåt. Deras kontringar var hela tiden farliga.
Johan Karlsson Törndahl och Mattias Gustavsson var tillbaka i laget efter sina skador och vad det betyder förstår väl alla. Johan fick också priset som bäste spelare i HT, matchvinnare som han var. Personligen tyckte jag nog att Hjalle också var värd ett pris. Han gjorde sin bästa match för året och tog hand om alla höjdbollar som Södra envisades med att slå. Tyvärr drog han (i ordets bemärkelse) på sig en onödig varning. De tre poängen var framförallt ändå en seger för kollektivet.
Hemmalaget har i Peter Jansson en målvakt som borde spela på en betydligt högre nivå än i femman. Ikväll mötte han ändå sin överman två gånger. Annars blev jag mycket imponerad av den "rundmagade" nr 13 Ronny Pettersson (Buken 2 ????). En enorm arbetskapacitet och hela tiden livsfarlig i straffområdet. Vald till matchens lirare i hemmalaget. Fredrik Adolfsson visade också att han håller än.
En ny trevlig bekantskap var unge domaren Martin Mosskull från Eksjö. Frågan är om inte han var bäst på planen.

Nästa måndag möter HT Överums IK på Hjortheden. Återigen en viktig match i jakten om att undvika nedflyttning.
Conny Holmberg

Träningsmatcher 2010

2010-07-30
HT - Västerviks FF 2 - 3

Hagge åt rätt håll men var ändå chanslös på Toms straff
HT hade flera hörnor som var nära att resultera

HT fick en välbehövlig genomkörare när man mötte div IV-laget VFF i en träningsmatch på Hjortheden. Framförallt så får man ett litet högre tempo i benen genom att möta ett bättre lag. 2-3 slutade matchen och HT kunde mycket väl ha fixat till en kvittering på slutet. Chanser saknades inte.

Ändå var VFF det klart bättre laget även om HT hängde med hyfsat bra. Att det skiljer en division mellan lagen märkte man bl.a. på just tempot och när det gäller bollbehandlingen. VFF:arna var betydligt bekvämare med bollen och slog inte så många blindpass som våra killar gjorde. Vi fick se några fina anfallskombibationer från VFF:s sida. De flesta iscensatta av Tom Josefsson och den ene av Bäck-bröderna, han som inte hade hårknut.
HT spelade stundtals riktigt bra. Personligen gillar jag när man håller bollen på marken inom laget och spelar upp den till forwards. Det är mindre jobbigt att spela fotboll på det sättet. De långa uppspelen är ju ett vasst anfallsvapen, men ibland tycker jag att det blir väl mycket av den varan. 9 av 10 långbollar tar motståndarförsvaret hand om och sedan är det bara för våra killar att börja jaga boll igen.

Hela laget får godkänt för den här matchen. Klart bäst i laget var Jonte. Kul att se att Gurra är redo att vara med igen efter sin meniskoperation.
Jag vet för litet om VFF, men jag tror att de saknade ganska många A-lagsspelare. Några kände jag igen, bl.a. Tom Josefsson, som för några år sedan var på gång till HT. Han var duktig. En av bröderna Bäck har jag redan också nämnt. Bra på topp i första halvlek spelade också nr 14, som jag tror heter Linus nå´nting.
Målskyttar för HT: Daniel Vernersson och Adrian Ottosson.
Målskyttar för VFF: Tom Josefsson 2 och Joel Karlsson.

På måndag blir det litet mera allvar. Höstpremiär och lokalderby. Då väntar nämligen ett säkerligen heltaggat IK Tuna Södra på Ljungvallen nere i Ishult.
Conny Holmberg

Div V Nordöstra

Seriematcher 2010

2010-06-28
HT - Fågelfors IF 0 - 5


Nej det ville sig inte

Fågelfors är verkligen inte någon önskemotståndare för HT. Lagen har mötts fyra gånger och Fågelfors har vunnit samtliga matcher. Målskillnaden är förkrossande 14-1. Kvällens match på Tollevi var inget undantag. Hela 0-5 slutade det och våra killar fick en ordentlig lektion i konsten att göra mål
Första halvlek var ändå spelmässigt ganska jämn i en halvtimme. HT var mycket nära att ta ledningen när Hjalle servade in en frispark framför FIF-målet i 24 min. Det var i stort sett hemmalagets enda riktiga farlighet på hela matchen. Istället tar FIF ledningen på en straff säkert slagen av Joakim Blomberg i 33 min. Strax före pausvilan kommer 0-2. Målet dundrar Stefan Jansson in bakom en chanslös Robban.

Andra halvlek handlade nästan bara om Fågelfors. 0-3 gjorde Joakim Blomberg i 67 min, 0-4 gjorde Christoffer Dahl efter ett mönsteranfall och 0-5 pricksköt Johan Rannemalm i slutminuten.

Det här var ingen rolig tillställning mera än för några tillresta Fågelforsanhängare. Vi fick se en match som gick i lustempo (berodde det på värmen) och ett hemmalag som inte verkade ha hämtat sig efter midsommarfirandet. Av det fina spelet man visade upp i den andra halvleken mot Ariel fanns inget kvar. Nu var man tillbaka i långbollstrallen igen. Väldigt få passningar hittade rätt adress och försvarspelet liknade Englands mot Tyskland härom dan. En man får godkänt och han spelade märkligt nog bara en halvlek. Martin Arvidsson kom in efter paus och tillförde litet mera kraft och pondus på mitten. Dessutom försökte han etablera litet spel och hålla bollen inom laget. För det blev han av juryn vald till matchens lirare i hemmalaget. Ett val som jag instämmer helt i. Övriga kan så otroligt mycket bättre.
Fågelfors, då? Ja det är inget snack om annat än att de vann rättvist. Frågan är bara om det var de som var bra eller om det var våra killar som underpresterade. Vi säjer att det var Fågelfors som var bra. Det låter bättre. Laget hade ett bombsäkert bakre försvar med lagkaptenen Patrik Jonsson i spetsen. På mitten fanns en riktig Duracellkanin i nr 9 Stefan Jansson. Han fanns överallt och ett snyggt mål gjorde han också. Laget innehöll också två stycken Rannemalm, Martin och Johan. Båda var bra, men bäst var Johan och jag undrar om inte han fick priset som matchens lirare i bortalaget. Jag hörde inte riktigt speakern där.
Domare var Enver Omanovic och han får godkänt.

Det här var den sista matchen innan sommaruppehållet och det tror jag killarna tycker känns skönt. Det har gått väldigt tungt på slutet, så ett break är nog välkommet. Nu får alla våra skadade spelare en dryg månad på sig att slicka sina sår.
Nästa match är inte förrän 2/8 och då får vi åka de två milen till Ljungvallen i Ishult för att försöka ta revansch på Södra för förlusten i våras.
Glöm nu kvällens match och ha en skön sommar!
Conny Holmberg

 

2010-06-17
HT - IF Ariel 2 - 3

se bildspel


Så här nära var det att Hjalles hörna gått direkt i mål, men Ola Molin räddade på mållinjen

Trenden håller i sig. Ikväll mötte HT Kristdalalaget Ariel för fjärde gången på hemmaplan och för fjärde gången åkte Ariel hem med alla tre poängen. Lagen dominerade varsin halvlek och jag tror inte någon protesterar om jag påstår att ett oavgjort resultat bäst hade speglat matchbilden.
Första halvlek hade spelats en halvtimme när jag kom till matchen. Jag var på ett av mina barnbarns första examen först. Allt här i livet handlar ju inte bara om fotboll, bara nästan. Nåväl, jag fick rapporter om att Ariel hade dominerat första halvtimmen totalt. Redan efter 5 min hade man tagit ledningen med 0-1 genom Jonas Olofsson.
HT-försvaret uppträdde tydligen mycket passivt vid målet. I 43 min kom 0-2 sedan en hörna olyckligt träffat på Daniel Vernerssons ben och studsat i mål. Första halvlek klart övertag för Ariel alltså.


0-2 när bollen träffar Vernerssons ben och studsar i eget mål


Andra halvlek var det ett helt annat HT som kom ut på planen. Killarna satte en hög press på Arielspelarna som inte fick någon tid på sig att behandla bollen. När HT väl erövrat bollen vårdade man den fint inom laget, vilket gjorde att Ariel mest fick jaga boll. Reduceringen lät heller inte vänta på sig. 1-2 gjorde Pontus i 48 min sedan han vänt bort en försvarare och iskallt dundrat bollen i nät. Vernersson stod för förarbetet. Tända av målet fortsatte HT att jag en kvittering. Man radade upp upp chanser, bl.a. hade man fyra hörnor som alla var nära att resultera i mål. Närmast var man när Ola Molins räddade Hjalles hörna på mållinjen. Som ofta när ett lag pressar på för en kvittering så åker man på en kontring bakåt. Det var precis vad som hände även här. I 70 min sprintade Patrik Nilsson ifrån sina bevakare och satte behärskat 1-3 bakom Robban. Hemmapressen kom av sig och våra killar började se litet trötta ut. Ariel kom tilbaka in i matchen och skapade ytterligare någon halvchans. Ytterligare ett mål fick vi se innan matchen var slut. I slutminuten tryckte Pontus dit sitt andra mål för kvällen. 2-3 slutade alltså matchen.

Jag tycker alla i hemmalaget gör en kanonmatch i andra halvlek. Priset till matchens lirare gick till Pontus Petersson och det var han väl värd. Två mål och bra spel i övrigt. Jontes andra halvlek var också formidabel. Nicke tar för sig mer och mer på vänsterkanten...........ja, jag kan fortsätta att rabbla upp hela laget, trots förlusten.
Ariel hade jag väntat mig mera av efter lagets fina start på årets seriespel. Nu såg jag som sagt inte första halvlek, men det jag såg i den andra imponerade inte. Eller var det bara ett smart taktikdrag av tränaren/målvakten Roger Nilsson att ligga på försvar och satsa på kontringar? Hur som helst segern kan man inte ta ifrån dem. Klart bäst i laget var mittfältaren nr 4 Fredrik Aldebert. Jag satt också och väntade på att få se den fantastiske Professorn på planen. Visserligen är han ju inte så storväxt, men jag såg honom inte. Det var en klar besvikelse.
Domare var Lars Lindström och han får godkänt.

Manfallet i HT är stort. Förutom alla skador så saknades nu ytterligare några spelare pga studenten m.m. Jag tycker ändå våra unga killar går in och gör det fantastiskt bra. Framförallt i den halvleken jag såg. Visst saknas det litet i rutin i vissa situationer, men den kommer ju mera man spelar. I den andra halvleken var det en fröjd att se laget spela. Fortsätt så.

Nästa match, som också är den sista innan sommaruppehållet, går på Tollevi nästa fredag. Fågelfors står för motståndet och då hoppas vi på vinst.
Conny Holmberg

 

2010-06-10
Rödsle BK - HT 2 - 1

målskytt HT: Tomas Lang

Läs Hjalles referat från matchen på Totebos hemsida.......här

2010-06-03
Långemåla IF - HT 2 - 0


Läs Hjalles referat från matchen på Totebos hemsida.......här

2010-05-28
HT - Ankarsrums IS 3 - 1
se bildspel


Rör-Håkan myste ihop med pressens utsända, som hårdbevakade matchen, liksom killarna på stationstaket

HT vann lokalderbyt över AIS med 3-1. Segern grundlades framförallt i den första halvleken då HT dominerade matchen totalt. Killarna, med en formidabel och heltaggad Jonas Nilsson på topp, spelade då stundtals mycket bra och ledde med klara 2-0 i paus.

Första halvlek handlade som sagt det mesta och bästa om HT. Laget spelade då sin bästa fotboll man visat upp hittills i år. En hög press, rejäla löpningar och fyndiga spelkombinationer gjorde att AIS knappt kom över mittlinjen. Ändå var AIS mycket nära att göra mål på en av sina få kontringar i slutet av halvleken. HT tog ledningen i 12 min genom Jonas Nilson, som fick en boll i djupled av Pontus. I det läget är det få försvarare som hinner med Jonte och ensam med mv placerade han säkert in bollen. HT fortsatte att trumma på efter målet, men hade svårt att få till några klara lägen. Inte förrän i 34 min kom 2-0. Pontus fick en boll på djupet in i straffområdet. Precis när det verkade som om bollen var på väg ifrån honom blev han fälld bakifrån, med straff som följd. Straffen satte Hjalle säkert i mål. Många i publiken vill ha det till målchansutvisning för AIS-spelaren. Så blev det inte eftersom Pontus inte hade full kontroll på bollen. Gult kort borde det väl ändå ha blivit, kan man tycka.

Andra halvlek blev spelmässigt betydligt sämre från hemmalagets sida. Framförallt efter det att Jesper Skälhammar blivit utvisad i 19 min sedan han, riktigt fult, sparkat ner Håkan Johansson bakifrån när denne var på väg igenom. Efter utvisningen hände, det som faktiskt ofta händer, när ett lag får en spelare utvisad. Laget, i det här fallet AIS, tar över matchen helt. Jag vet inte vad det beror på, men troligtvis infinner det sig en känsla i laget med en spelare mera av att, nu när vi är en man mera så behöver man inte ta i så mycket. Hur som helst, AIS började då, för första gången i matchen, visa att man kunde lira boll och tog över matchen. Reduceringen till 2-1 kom i 20 min. På en frispark från vänster kom Erik Fahlström rätt till bollen och förpassade den i mål. Stärkta av målet fortsatte AIS sin press och spelade då riktigt bra. Några vassare chanser fick man dock inte till. En nick ett par meter utanför var det närmaste man kom. Istället var det HT, som skapade de farligaste målchanserna. Jonte träffade ribban och Pontus sköt över från nära håll. I 35 min var det ändå go´natt för AIS. Då kom 3-1. Pontus chansade på ett skott från 35 meter och Timo Niemi i AIS-målet fumlade in bollen över mållinjen. Game over.

Båda tränarna och en spelare avstängda, sex man skadade. Ändå går HT in och kör över AIS i en dryg timme. Det är starkt. Hela laget gör en strålande insats.
Ett bombsäkert försvar, ett slistarkt mittfält och två anfallare som gör mål. Bättre kan det knappast inte bli. Men över allihopa glänste ikväll matchens lirare Jonas Nilsson.
AIS såg inte alls bra ut i en timme. Laget verkar litet tunnt. Det var först efter utvisningen man visade litet av vad man kan. Erik Fahlström gjorde målet och blev också vald till lagets bäste spelare. Personligen hade jag nog valt någon av "di gamle", Tobias Ring (hur skulle det gå utan honom), Niklas Cederlöf eller Mattias Knappen.
Traktens bäste domare, Zarko Kvacecevic, dömde matchen. Då är det lugnt. Skönt med en domare på planen igen, efter det vi fick var med om i Mönsterås.

HT har nu tre raka matcher utan förlust (fyra om vi räknar bort matchen mot div 2-reserverna i FC V-by) och det ser också allt bättre ut spelmässigt. Positivt är det också att Johan börjar att känna sig bättre i sin ömmande hälsena. Jag pratade även helt kort med Ola Johansson och han sa att han ev. skulle försöka börja träna i veckan som kommer. Då ni, då får vi väl se en fyramannakedja framöver. Bäva månde motståndarförsvaren.
Nu väntar två svåra bortamatcher. Serietvåan Långemåla på torsdag och Rödsle fredag veckan efter. De matcherna missar jag. Är på semester så ni får vänta på referaten.
Conny Holmberg

 

2010-05-21
Mönterås GoIF - HT 2 - 2
se bildspel


Han i grönt hittade både en straff för hemmalaget och hela sex tilläggsminuter. Man kan bara ta sig för huv´et.

89 minuter spelade och HT har en 0-2 ledning, men då reducerade plötsligt Mönsterås till 1-2. Domaren Thomas Eklund lade till tre minuter (som blev sex) var han nu hittade dem. Dessutom hittade han i 93 min en straffspark för hemmalaget. Så var den trepoängaren borta. Tack för den.

Första halvlek påminde väldigt mycket om matchen mot BOIF senast. Det handlade mest om kamp på mitten och inte så mycket ordnat spel. Jag noterade en hyfsad målchans för vardera laget, men framförallt en solklar straff när Jonas Nilsson drogs ner. Det tyckte inte domaren och inte heller hans assisterande.

Andra halvlek blev mera händelserik. Våra killar hade nog blivit tillsagda att vara mera aggresiva framåt och det gav resultat. Mellan 49:e och 53:e min gjorde HT två mål och då trodde man att matchen var vunnen. 0-1 satte Daniel Vernersson efter en snabb och mycket snygg kontring. 0-2 tryckte Niklas Helgesson in vid en tilltrasslad situation efter en Hjalle-hörna.
Hemmalaget började hänga med huvudena och inte mycket tydde på att de skulle komma igen. Ödet och en del annat ville dock annorlunda.
Coach-Uffe blev utvisad från bänken efter att ha påpekat något, vilket även Mönsterås-coachen gjorde vid ett par tillfällen. Han fick vara kvar och med ca kvarten kvar att spela gjorde han några offensiva byten och fick fart på sitt lag igen. Hemmalaget tryckte på med allt de hade framåt, samtidigt som några av våra killar började kippa efter luft. Klockan tickade på. Mönsterås hade en boll i ribban. Klockan närmade sig 90 minuter, man suckade, man stönade, man svettades, man kollade klockan igen. Då reducerade Jimmy Nilsson till 1-2.
"Vad gör det", tänkte man, "matchen är ju ändå slut". Men ändå inte, domaren höll upp tre fingrar, vilket betydde att det var tre minuter kvar. Var hittade han dem? I första halvlek blåste han av efter exakt 45 minuter. Det fanns inga skador att lägga till tid för i någon av halvlekarna. Märkligt!
Nåväl matchen fortsatte och till slut hittade domaren även en straff, som bara han såg, för hemmalaget vid en 50/50 situation och Jacke blev utvisad. Straffen satte Daniel Skaret säkert i mål. För säkerhets skull två gånger eftersom domaren blåste om straffen. Avspark och matchen var slut och då hade domaren även visat ut Johan Buken från tränarbänken. Klockan stod då på 96 minuter.
Jag trodde nästan att jag hade hamnat på Old Trafford i Manchester, för när Man U ligger under där så brukar matcherna pågå till dess man har kvitterat.

Med Gurra, Ola, Lindh och John knäskadade, Johan med hälseneproblem och Håkan bortrest gjorde killarna en kanoninsats. Det nykomponerade försvaret med Hjalle som härförare spelade prickfritt. Martin var stabil på mitten och Vernersson blir bara bättre och bättre. Pontus och Jonte fick löpa mycket på topp och gjorde det bra.
Mönsterås ska naturligtvis ha en eloge för att man inte gav upp matchen vid 0-2. Saknade namn på spelarna i matchprogrammet (uruselt) men jag tror att de tre spelare jag fastnade för var nr 2 Jamal Eliassi, nr 8 Ardi Ejeti och nr 9 Ako Eliassi. Siffrorna är i alla fall rätt. Tre killar med mycket boll i sig.
Domaren Thomas Eklund,Kalmar, skötte sig hyfsat i 70 minuter, men vad som hände med honom efter avvisningen av Uffe, vete tusan. Trist!

Kommentaren: Jag säger inget om resultatet. 2-2 var egentligen ganska rättvist, för hemmalaget pressade på ordentligt mot slutet. Det som är trist är ju att inte spelarna själva fick avgöra matchen. På en direkt fråga efter matchen om straffsituationen, sa domaren ordagrant så här: "Killen (Jacke alltså) var ju ute efter motspelaren vid en tidigare situation". Kontentan av den förklaringen, som jag tolkade det, var alltså att när de nu sprang ihop vid hörnan, så blåste han straff retroaktivt.
Ska man tolka det så, eller??????
Conny Holmberg

 

2010-05-14
HT - BOIF 3 - 1
se bildspel

Gurra & Co fick stopp på Jensa Karlsson i BOIF

"Funkar det inte så bra spelmässigt så får man ta fram kämpatakterna istället", sa lagkapten Gurra efter matchen. Och det var precis vad killarna gjorde ikväll. Efter en mycket stark kämpamatch kryddad med en Jonas Nilsson i gammal god målform lyckades man bärga årets andra trepoängare.

Första halvlek var till en början ganska fattig på målchanser och präglades mest av kamp på mittplanen. HT hade väldigt svårt att få fast bollen på motståndarnas planhalva. Spelmässigt svarade BOIF för det mesta och bästa. Jensa Karlsson hade ett par stenhårda inlägg, som ju är mycket svåra att försvara sig mot. Det var också BOIF som hade den första farliga målchansen, när Anders Wilén träffade ribban i 20 min. Efter hand jämnade spelet ut sig och HT kom fram i några attacker. Bl.a. räddade en BOIF-försvarare på mållinjen efter en halvtimma.
1-0 kom i 40 min och det var riktigt vackert. Daniel Vernersson fick en boll i djupled och drog iväg i ner mot kortlinjen. Precis när man trodde att den förföljande backen skulle hinna ifatt honom, slog han ett perfekt inlägg mot bortre stolpen. Där kom Jonte perfekt och nickade in bollen. Fotbollsgodis! Skönt, tänkte man, att killarna får gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning i ryggen. Men, icke, när endast en minut återsod av halvleken fick "jag-såg-inte-vem" på ett långskott, som väl både Robban och resten av försvaret trodde skulle gå utanför och över. Bollen träffade istället ribban och studsade ner framför fötterna på en fristående, förvånad Joakim Lönn, som bara föste in den i öppet mål. 1-1 och en förbannad Robban sparkade nästan av målstolpen i frustration.

Andra halvlek påminde mycket om den första, men det skapades betydligt mera chanser åt bägge håll. Robban fick göra ett par riktigt svettiga räddningar bl.a vid en frispark från Jensa. Unge Oskar Hansson i BOIF-målet räddade, eller stod i vägen för, en riktig kanon från Pontus i 61 min.
Jonte avgjorde matchen på åtta minuter i andra halvlek. I 70 min fick han en boll från Pontus i djupled. Han höll bort sin försvarare och chippade elegant bollen, a´la Leonardo Messi, över den utrusande BOIF-målvakten. I 78 min gjorde Oskar Hansson i BOIF-målet sitt enda misstag i matchen, när han missade att få bort bollen vid en utrusning. Bollen hamnade istället hos Jonte, som bara hade att promenera in med bollen i mål.
3-1 och bara tolv minuter kvar att spela, då borde det väl vara klart kan man tycka. Vi som var på plats den 10 juni 2006 och såg HT tappa en 4-2 ledning till
4-4 mot BOIF med bara två minuter kvar att spela var ändå litet oroliga. Två BOIF-frisparkar och Jensas vänsterfot skulle kunna förändra det mesta. Och vad hände. Med fem minuter kvar fick BOIF en straff för hands på en HT-spelare. Nu är det klippt, tänkte man, för fram klev naturligtvis Jensa Karlsson. Han la upp bollen, för säkerhets skull två gånger, klev fram och gjorde en Beckham eller John Terry (och då menar jag inte nå´t vänsterprassel). Nej karln halkade, tror jag, och sköt straffen skyhögt över. Tack för det, sa vi på sidan om, åtminstone vi med HT-sympatier.

Tremålskytten Jonas Nilsson fick naturligtvis priset som Matchens Lirare i hemmalaget. Skam vore det väl annars. Hela försvaret gjorde återigen en kanonmatch. Bästa betyget ikväll får Hjalle av mej. Robbans enorma räddningar tillsammans med Jontes hat-tric var det som fixade kvällens trepoängare. Robbans enda miss kom just vid baklängesmålet. Daniel Vernersson gjorde återigen en toppmatch och var bäst på mitten tillsammans med Håkan.
Anders Wilén (är han släkt med Pelle) valdes till Matchens Lirare i BOIF. Han var även mitt val. I unge mv Oskar Hansson har BoIF ett jättelöfte (jag tror att han bara är 16 år). Jens Karlsson är alltid hyperfarlig och kan blixtra till när som helst. Ikväll blixtrade det, tack och lov, inte så mycket.
Dömde gjorde traktens bäste domare, Zarko Kovacevic.

Kommentaren: Jag tyckte att jag såg en helt annan inställning än tidigare i laget vid matchen mot FC Vimmerby i onsdags. Det var ingen synvilla för samma inställning hade killarna även i kvällens match och nu räckte det till seger. Spelmässigt är man en bra bit från toppformen, men med segrar kommer självförtroende och med bättre självförtroende kommer också spelet. Mycket kul att Jonte fick sätta tre mål. Blir sedan Johan ordentligt skadefri, så får moståndarförsvaren se upp.
På fredag åker vi till Mönsterås och fredagen därpå blir det lokalderby mot Ankarsrum på Tollevi. Det ser vi fram emot.
Conny Holmberg

 

2010-05-12
FC Vimmerby Fotboll - HT 3 - 0

HT-chans 1........ Johans straff
HT-chans 2........ Johans nick
ursäkta den dåliga bildkvaliteten

Ett, till en början, mycket taggat HT svarade för en tapper insats mot ett spelmässigt överlägset FC Vimmerby vid onsdagkvällens match på Vimarvallen.
Faktum är att HT kunde ha tagit ledningen, när man fick en straff, redan efter tre minuter. Tyvärr så missade man den chansen.


Första halvlek var som sagt bara tre minuter när Johan smart dribblade i Vimmerbys straffområde och blev fälld. Straffen tog Johan själv hand om och då hade jag redan noterat 0-1 i mitt block, för när missade Johan en straff senast? Nu gjorde han det, eller för att vara bussig mot Johan så räddade Torbjörn Fors i Vimmerbymålet den. HT deppade ändå inte, missen till trots, ihop utan spelade väldigt optimistiskt under halvlekens första 25 minuter. För första gången i år så började passningsspelet och löpningarna att fungera. Så långt var det en fröjd att se laget spela. Efter hand mattades våra killar av det höga tempot. Flera av Vimmerbys spelare har ju erfarenhet från div 2 -spel, vilket också visade sig vara avgörande ju längre matchen fortgick.
På en Vimmerbyhörna i 26 min tog det roliga mer eller mindre slut för HT. I trafiken framför mål kom inte Robban riktigt ut och hörnan nickades i mål. Efter målet tog V-by över alltmer, våra mittfältare gick på knäna och vårt försvar fick jobba som aldrig förr. Halvtidssignalen kom som en befrielse.

Andra halvlek handlade det bara om Vimmerby. Visserligen hade Johan, återigen efter tre minuter, ett gyllene tillfälla att måla. På Jontes perfekta inlägg mot bortre stolpen kom Johan farande, men nicken gick precis utanför Fors målstolpe. Det var den enda farlighet förutom straffen som HT skapade på hela matchen. Vimmerby var helt enkelt allför bra. Resten av halvleken var bara en enda stor uppvisning i fotbollskonst från Vimmerbys sida och bara en storspelande Robban tillsammans med rutinerade Gurra i försvaret gjorde att förlustsiffrorna stannade vid 3-0. I 61 min kom 2-0. Det målet borde aldrig ha godkänts. Gurra blev nämligen regelvidrigt borttryckt i situationen innan. 3-0 kom i 84 min genom Johan Happe Nilsson efter att han snurrat upp ett par HT-försvarare å det grövsta.

Trots förlusten ger jag ändå killarna godkänt för den här matchen. Det är bara att lägga sig platt och erkänna att man har mött ett bättre lag. Toppar i HT var alltså Robban och Gurra. Bra i första halvlek var även Pontus Petersson, som nu gjorde sin bästa insats för året.
I Vimmerby var många bra. Mittbacken Jim Halvorsen var outstanding i försvaret och på mitten visade Sebastian Svensson varför att gjort så många matcher i VIF:s
A-lag. Thure och Jimmy måste vara fantastiskt bra som kan hålla Johan Happe Nilsson utanför startelvan i div 2-laget. Tvåmålsskytt och dessutom en mycket duktig fotbollsspelare. Johan Happe Nilsson gjorde alltså två mål och Anton Carlsson ett för Vimmerby.

Kommentaren: FC Vimmerby kommer att bli mycket svårslagna i årets div V under förutsättning att man kan hålla laget intakt. Blir det mycket skador i VIF:s A-lag, så att flera av lagets tongivande spelare behövs där kan det se annorlunda ut.
För HT:s del tycker jag ändå att den här matchen innebar ett steg framåt. Nu fick man sig en riktig genomkörare och en spelmässig tempohöjning som man kan ha nytta av framöver. Litet oroande är det ändå att man skapar så otroligt litet målchanser. Förutom de tre målen mot Överum så har man faktiskt bara skapat de två målchanserna i dagens match. Mot Fågelfors och Tuna Södra skapade man ingenting.
Det är bara att hoppas att de kommer mot BOIF på fredag.
Conny Holmberg

 

2010-05-01
Överums IK - HT 0 - 3

se bildspel

Johan sätter behärskat dit 0-2
Pontus lobbade elegant in 0-3 till pappa Uffes förtjusning

Sköna maj välkommen......Så där ja, där satt den. Årets första seger bärgad och med hela 0-3 också. Skönt för killarna i laget och även för oss på sidan om.
Om ett lag vinner med så klara siffror som 0-3, så tror man ju att det laget har varit helt överlägset i matchen. Så var det inte alls i sen här matchen. Spelmässigt var matchen helt jämn och ÖIK skapade flera bra målchanser. Men nu är det ju så att det är målen som räknas och på det var HT klart bäst.
Första halvlek var bara halvminuten gammal när ÖIK var mycket nära att ta ledningen. Efter litet Hawaii i HT-försvaret skickade en ÖIK-spelare upp bollen i ribban. Några minuter senare agerade Daniel Vernersson räddande ängel på mållinjen efter en ÖIK-nick på hörna. 2-0 till ÖIK där och det hade blivit en helt annan matchbild.
I 25 min kom Johan Karlsson Törndahl helt fri med ÖIK-keepern och sådana chanser missar inte Johan. Förlösande 0-1 var ett faktum.Det tog alltså HT 205 minuter att göra årets första mål. Men den som väntar på nå´t gott............................................
Annars var det en halvlek som inte präglades av något skönspel utan mera om kamp på mittplan.HT:s passningsspel fungerade fläckvis hyfsat, men för det mesta gick det mesta till fel adress. HT testade, i Jontes frånvaro, till en början med en 4-5-1 uppställning, vilket killarna inte verkade så bekväma med.
ÖIK:s yttermittfältare, framförallt nr 77 Joakim Svensson, fick stora ytor och slog fina crosspassningar, vilket tvingade HT-försvaret till snabba omställningar.Efter 20 minuter ändrade Uffe om till mera bekanta 4-4-2 och då såg det genast bättre ut.
Andra halvlek var den först lik. Mycket kamp och litet spel. ÖIK pressade på till en början för att nå en kvittering, men återigen kontrade Johan in ett mål sedan han kommit helt ren med mv. 0-2 kom i 70 min alltså i andra halvlekens 25 min. Verkar som om 25 min är en bra minut. Spiken i ÖIK-kistan satte sedan Pontus i 78 min när han ensam med mv kallt lobbade över densamme.
Kommentaren: Det här var en match som gick i div V-tempo, till skillnad mot Södra-matchen, som var ett riktigt sömnpiller. Nu var det också en helt annan inställning i laget än tidigare. I skönspelets frånvaro räcker litet jävlaranamma långt. Försvaret spelade i stort sett prickfritt. Håkan var tillbaka och fick ordning på mittfältet, om än fortfarande litet hämmad av sin skada. Daniel Vernerssons inställning gillar jag. Han ger 110% hela tiden. Johan Karlsson Törndahl gjorde sin bästa match hittills inte bara för sina matchavgörande två mål. Ett mycket piggt inhopp gjorde Albin Västerlund. Var inte så blyg bara Albin utan kör rakt på mål när du får chansen.
ÖIK var klart bättre än sin nuvarande placering i serien. Får de bara ordning på målskyttet, så kommer de att klättra. Toppar i laget var Emil Blomberg i försvaret, Mange Larsson på mitten och Joel Gullqvist längst fram.
Domare var Enver Omanovic.
Grattis till segern killar!
Conny Holmberg

2010-04-24
HT - IK Tuna Södra 0 - 1HT fick aldrig till det mot ett kompakt spelande Södra

Skammens rodnad har lagt sig som ett tungt mörkt täcke över Hjortheden, men i Ishult skiner solen. Våra killar förlorade nämligen lokalderbyt mot Tuna Södra, trots att Södra spelade med en man mindre under matchens sista 25 minuter. Huuva!
Man hade ju väntat sig en hel del av den här matchen. Jag menar hemmapremiär, lokalderby, hyfsad stor publik och allt. Av det blev det nada. Ingen intensitet, ingen kamp och absolut ingen derbykänsla varken på eller vid sidan av planen. Faktiskt var det en av de sämsta matcher jag någonsin sett våra killar spela. Jag har faktiskt bara fyra noteringar i mitt block på hela matchen.
Första halvlek fick Södra till en farlig nick när Hagge kom ut fel och Peter Jansson fick göra en kanonräddning på en HT-frispark.
Andra halvlek snackade Södras Danny Larsen till sig sin andra varning i 68 min och fick lämna planen. I 85 min avgjorde två f.d. Hjortedskillar matchen när Lars Essén slog in Fredrik Adolfssons frisparksretur. 0-1 och ridå ner. Jubel på Södra-bänken.
Kommentaren: Jag trodde att den dåliga inställningen HT visade mot Fågelfors var en engångsföreteelse, men det är bara att inse att laget inte är bättre än så här just nu. Visserligen blev det svårt att forcera "handbollsmuren" Södra ställde upp efter utvisningen, men kan man inte manövrera ut en decimerad nykomling, så är det bara att glömma tankarna om att var med i toppen av tabellen. En man kämpade och tog löpningarna, nämligen nye Daniel Vernersson. Han fick också mycket välförtjänt priset som matchens lirare i HT. Övrigas insats vill jag inte kommentera. De vet bäst själva.
Tuna Södra behöver inte alls skämmas över den här segern. I första halvlek tyckte jag faktiskt att de var snäppet bättre än HT. I andra halvlek spelade man smart, när man la sig helt på försvar och bara satsade på kontringar efter utvisningen Priset till matchens lirare i Södra gick till Thom Simonsson Karlsson.Personligen ger jag mina röster till mittbackarna Jerker Hultgren och Kenneth Larsen, som inte gav Johan Karlsson Törndahl en enda millimeter, även om Johan inte gjorde det allt för svårt för dem. Mv Peter Jansson betyder jättemycket för laget, liksom förra HT-spelarna Micke Pettersson, kung på mitten och alltid lika målfarlige Fredrik Adolfsson.
Domare var Johan Thorell.
Grattis Södra!
Conny Holmberg

 

2010-04-16
Fågelfors IF - HT 3 - 0

se bildspel

HT fick sig en rejäl omgång i premiärmatchen borta mot Fågelfors. Efter en mållös första halvlek, så gjorde hemmalaget hela tre mål med mersmak i den andra halvleken. HT skapade inte en enda målchans förutom en frispark i ribban från Johan i sjunde minuten. En rättvis hemmaseger med andra ord.
Första halvlek började HT ändå ganska hyfsat och skapade alltså matchens första farlighet, när Johans frispark träffade ribbkrysset. Hemmalagets första målchans kom i 12:e min när Zlatko Alkic kom helt fri med Hagge, men Hagge gjorde en fenomenal räddning på närskottet. Fågelfors tog över matchen mer och mer. När sedan vår mittfältsmotor, Håkan, fick utgå pga skada efter 25 min så var det ingen som kunde hålla i bollen på mitten. Hemmalaget pressade på, men Hagge med hjälp av ett bra försvarsspel gjorde att halvleken slutade mållös. Zlatko Alkic hade en stenhård frispark i ribban, så det slutade oavgjort i ribbträffar också.
Andra halvlek handlade det mesta om hemmalaget. De ökade sin press mot HT-målet och i 55 min gav det resultat. Det var en av de killarna jag varnade för inför matchen, Martin Rannemalm, som satte dit 1-0. Tre minuter senare kom 2-0 genom Pontus Persson, ytterligare en spelare jag varnade för. Efter det målet sjönk spelkvaliteten betydligt och båda lagen ägnade sig mest åt att sparka-spring. Sista tio minuterna satsade Tränar-Uffe, helt riktigt, på att skicka upp Anders Lindh i anfallet tillsammans med Johan och Jonte. Visst blev det litet mera tryck mot hemmamålet, men riktigt nära någon reducering kom man aldrig. Istället kontrade Fågelfors in 3-0 genom Eldin Sarhatlic i 85 min. Game over, Ten and out.
En hyfsad första halvlek av HT, men jag ger bara godkänt till tre man för hela matchen. Det går till Hagge, Lindh och nye Vernersson. Övriga kan mycket bättre.
Fågelfors var bättre på nästan varenda plats En bra målvakt, ett ramstarkt försvar och tre mål framåt. Det laget kan gå långt i år.
Domaren, Aldin Imamovic, blåste ofta och stegade nästan komiskt noggrannt upp nio meter vid frisparkarna, men gjorde absolut inte bort sig.
Kommentaren: Första matchen på gräs i år för HT och det märktes. Killarna saknade en hel del i tempo och i bollkontroll. Visserligen var planen litet ojämn, men det var faktiskt inte många passningar som gick till rätt adress. Jag tycker ändå inte att vi ska deppa alltför mycket över förlusten, för jag tror att många lag får det svårt på Hyltamalms IP i år. Dessutom saknade HT Hjalle, Ola, Martin och Jacke i laget plus att Håkan fick utgå, så det kan bara bli bättre.
Det hoppas jag att det blir redan nästa lördag. Då är det nämligen dax för det första lokalderbyt i år, då en säkerligen heltaggad nykomling, Tuna Södra, kommer till Hjortheden på besök. Den matchen får ni inte missa.
Conny Holmberg

 

Tjust Open 2010

Grupp 1. Tjust, Ankarsrum, Västerviks Bois, Hjorted/Totebo, Hammarsgärde

HT:s speltider

Kl.17:18
Kl.18:12
Kl.19:50
Kl.22:32

HT - Ankarsrum
HT - Tjust
HT - Hammarsgärde
HT -Västerviks BoIS

0 - 1
1 - 1
2 - 1
1 - 2
HT kom trea i gruppen, som vanns av V-viks BoIS.
Noterbart är att HT missade samtliga sina bonusstraffar. Våra killar ville väl inte ha några fördelar.
Finalen vann sedan VFF över IFK Västervik med 2-0

Träningsmatcher 2010

2010-04-02
Södra Vi - HT 3 - 3

Hjorted/Totebo spelade 3-3 borta mot Södra Vi. - Vi är inte nöjda. Det kändes som vi hade en del underskattning och nonchalans, säger tränare Emil Johansson. Extra beröm går till vänsterbacken Tomas Lang. Hjorted/Totebo dominerade annars spelet. - Jag är nöjd stundtals, men det är i alldeles för korta perioder, säger Emil. Johan Karlsson Törndahl blev tvåmålsskytt och Jonas Nilsson gjorde ett mål för Hjorted/Totebo.
Referatet saxat från Västerviks-Tidningen

 

2010-03-27
HT utan poängförlust i Tunapokalen

HT gick obesegrade igenom Tunapokalen och släppte bara in ett baklängesmål på de tre matcherna. Samtliga spelare gjorde mycket bra ifrån sig. men ett extra plus till Johan Karlsson Törndahl som gjorde hela fem mål på de tre 35-minutersmatcherna.


HT - SK Lojal             2 - 0
Bra spel av HT fram till andra målet. Slappnade sedan av och släppte in Lojal i matchen. Ingen fara för segern ändå.
1-0 Johan Buken pass Gurra
2-0 Johan Buken pass Jonte

HT - IK Tuna Södra   3 - 1

Dålig match av HT. Starkt att ändå vinna mot seriekonkurrenterna.
1-0 Johan Buken på egen hand
2-1 Johan Buken pass Pontus
3-1 Albin Västerlund pass Pontus

HT - IFK Tuna           4 - 0
HT verkar inte ha några större problem med att besegra IFK Tuna. 4-0 på 35 minuter nu. 5-0 på 90 minuter senast.
1-0 Gurra pass Buken
2-0 självmål pass Jonte
3-0 Hjalle pass Pontus
4-0 Buken pass Vernersson

 

2010-03-20
Storebro IF - H/T 1 - 3
se bildspel från matchen

HT ångar på i vårens träningsmatcher. Idag tog man en ny 3-1 seger mot Storebro borta.
Första halvlek dominerades totalt av HT. Framförallt spelade laget väldigt bra i sista tredjedelen vilket resulterade i flera målchanser. 0-1 kom genom Martin Arvidsson som vis en tillkrånglad situation etfer en Hjalle-hörna förpassade bloolen i mål. 0-2 gjorde Jonte på pass från Lang.
Andra halvlek såg det mindre bra ut. I kraft av tvåmålsledningen tog killarna det litet lugnare och Storebro fick litet mera att säga till om. Ändå ökade HT på till 0-3. På Lindhs pass gjorde Johan Karlsson Törndahl sitt obligatoriska mål. I slutminuterna fick Sorebro in ett tröstmål.
Hela laget får beröm för den första halvleken. Det säkra försvarsspelet med Hjalle och Lindh vid taktpinnen är värt ett extra beröm.
Conny Holmberg

 

2010-03-07
H/T - Gunnebo IF 3 - 1

HT tog en fin skalp när man besegrade div IV-laget Gunnebo IF med 3-1 på Tunhamras grusplan. Matchen mot det bokade motståndet IFK Västervik blev inställd pga att Fritidsförvaltningen i Västervik inte kunde fixa en spelduglig plan. Det kunde som tur var frivilliga krafter i Tuna och Gunnebo kunde ställa upp med kort varsel.
Första halvlek var spelmässigt ganska jämn. HT vårdade bollen bättre och hade ett större bollinnehav än Gunnebo, medan Gunnebo satsade mera på snabba omställningar. Ett mål gjordes i halvleken och det var Anders Lindh som på mållinjen nickade in Pontus Peterssons frispark i 24 min. Förutom målet så hade spelande tränaren Johan Karlsson Törndahl två frilägen utan att riktigt få till det mot sina gamla klubbkamrater.
Andra halvlek var det Gunnebo som kom ut mera taggade och verkligen ville visa att de spelade i en högre division. I 51 min kom också kvitteringen, men det var en HT-spelare som gjorde målet. Henke Stenborg fick en snedträff a´la Puyol och satte bollen i eget mål. Gunnebo fortsatte att trycka på ända till den 68 min. Då satte Johan Karlsson Törndahl 2-1 med en chipp över mv på Jontes pass. Efter målet ebbade Gunnebos övertag ut och HT fick alltmera att säga till om. Spiken i Gunnebokistan satte Jacke i matchens sista minut när han gjorde 3-1. Efter litet flipperspel i Gunnebos straffområde fick Jonte tag i bollen och passade Jacke som förpassade in kulan i nätet.
Ytterligare en bra insats av HT, som verkar ha kommit igång bra i år. Hela laget får naturligtvis överbetyg för sin insats. Framförallt spelade försvaret med Lindh och Gurra som dirigenter i mitten prickfritt hela matchen. Ett extra plus även till Håkan på mittfältet.
Conny Holmberg

2010-02-27
IFK Tuna - H/T 0 - 5
HT vann årets första träningsmatch.

Inte för att det är så mycket vår i luften, men det är i alla.fall kulan. HT spelade i vanlig ordning årets första träningmatch mot IFK Tuna och vann med hela 0-5.
Så här kommenterade lagledaren Emil Johansson Holmberg matchen i VT:   "Första halvlek var riktigt bra från vår sida, vi ägde matchen. Men i andra ändrade vi om lite i laget och då blev det rörigt och vi tog inte i lika mycket", sa lagledaren Emil Johansson. "  Det märktes att det skiljde en division mellan oss, men det var skönt att få komma igång och spela utomhus för första gången", fortsatte Johansson vars lag möter IFK Västervik kommande helg.
Målen gjordes av Johan Karlsson Törndahl 2, Pontus Petersson 2 och Håkan Johansson 1. En eloge till IFK Tuna som lyckades få till en utmärkt plan i det usla vädret.
Läs Hjalles referat från matchen på Totebos hemsida.......här