Matchreferat A-Laget 2009

Matchreferat Tabeller Poängligan

Vill du se referat från säsongerna 2002 - 2009........Klicka här

Div V Nordöstra

HT kom tvåa i Tjust Open 2009 ......läs mera

2009-09-26
HT - Fårbo FF 0 - 4
Se bildspel från matchen....klicka här


Pontus hade läget men det ville sig inte


HT fick sig en riktig lektion i hur fotboll ska spelas när man mötte seriesegrarna Fårbo FF i säsongens sista match på Tollevi. Visserligen hängde HT med bra den första kvarten i varje halvlek, men sedan var det Fårbo för hela slanten. 0-4 kunde lika gärna ha blivit tvåsiffrigt, så överlägsna var Fårbo.
Första halvlek började HT mycket bra trots avsaknad av flera spelare (Grattis Ola & Lotta till sonen som föddes i natt förresten.). Bl.a. hade man en boll på mållinjen, som Jonte signalerade för att den var över linjen, men det höll inte domarna med om. Våra killar, med Jonte i spetsen, satte en hög press på Fårbo som mest fick slå ifrån sig. Det var under den första kvarten det, därefter var det bara Fårbo. På en hörna nickade planens suverän nr 7 Petter Jonsson in 0-1 och det var början på en sällan skådad utspelning av våra killar. Fårbo, med ledningsmålet i ryggen, spelade ut hela sitt register. Man hade en rörelse i laget, a´la Barcelona, spelade med ett tillslag på bollen a´la Barcelona, gjorde eleganta spelvändningar a´la Man U och kontrade blixtsnabbt a ´la Liverpool. Det var en fröjd för en fotbollsälskare att se även om det var våra killar som fick jaga livet ur sig. På en av dessa snabba kontringar gjorde Mikael Bengtsson 0-2. I 23 min hade HT en gyllene chans att ta sig in i matchen. Tyvärr lyckades Pontus med konststycket att missa det öppna målet från tre meter. Vi skyller missen på planskötaren. Förmodligen var det en tuva i vägen. Nu spelade inte den missen någon större roll för Fårbo var alltför överlägsna. 0-3 kom i 39 min, målskytt Petter Jonsson återigen.
Andra halvlek var den första lik. HT började bra den första kvarten, men sedan tog Fårbo över. Några mål blev det dock inte förrän i 89 min när snabbe Mikael Bengtsson åter sprang ifrån hemmaförsvaret och lugnt bredsidade in 0-4. Innan målet hade Fårbo dessutom två bollar i ribban, ett mål helt riktigt bortdömt för offside plus att man borde ha fått en straff när Mikael Bengtsson drogs ner. Å andra sidan kanske Jonte skulle ha fått en straff med sig i första halvlek när han blev neddragen. HT hade genom Pontus ett bra skott på mål i andra halvlek. Det var allt.
Även om HT mötte ett klart bättre lag så kämpade man bra hela matchen och gav aldrig upp. Bäst i HT var i mitt tycke Tom Åberg och Jonas Nilsson, som båda gjorde sin bästa match för året. Priset som Matchens Lirare i hemmalaget gick tillSamuel Svensson, som också kämpade bra.
I Fårbo var många bra. Priset som Matchens Lirare i laget fick mittbacken Peter Hällblad och han är klart mycket bättre som mittback än när han spelade anfallare. Lugn. säker och alltid på rätt plats. Planens gigant var ändå tvåmålskytten Petter Jonsson. Mikael Bengtsson gjorde också två mål, är alltid farlig och gör aldrig en dålig match.
I vanlig ordning fanns det många åsikter om domsluten. Dagens domare var Håkan Karlsson, Överum. Han missade en del, vem gör inte det, men får på det hela taget godkänt.
Det här var årets sista match och den här säsongen är faktiskt den sämsta HT har gjort sedan sammanslagningen. Förklaringar finns dock.
HT genomgår ju en generationsväxling och många tonåringar har i år spelat sig in i laget. Det tar ett tag att spela in nya kuggar, men framtiden ser ändå ljus ut. Vi får ändå vara nöjda med att killarna klarade av att få spela kvar i femman nästa år. Jag hoppas också att våra äldre rutinerade killar
fortsätter ytterligare något år. De behövs.
Tack för i år och väl mött nästa år.
Conny Holmberg

2009-09-19
Överums IK - HT 3 - 2
Se bildspel från matchen....klicka här


Publiken hade det i alla fall gott i höstsolen


HT åkte på en ny uddamålsförlust i den betydelselösa bortamatchen mot Överum. I en spelmässigt ganska jämn match drog ÖIK åter det längsta strået, Matchen i våras slutade ju också med uddamålsseger för brukslaget.
Första halvlek startade ÖIK klart bäst och satte vårt försvar under stark press den första kvarten. Redan i den 5:e minuten kom 1-0, mera som ett slumpmål ängenom frukten av ett genomtänkt anfallsspel. David Kasselstrand satsade på ett inlägg, men fick en felträff som lurade Hagge i HT-målet totalt och seglade över honom in i mål. Efter 15 min hade hemmalaget sprungit av sig den värsta tändvätskan och HT började komma in i matchen, för att så småningom dominera halvleken totalt. 1-1 satte Pontus dit i 20 min med en riktig vänsterrökare som satt otagbart i mål bakom en maktlös hemma-keeper. Håkan stod för passningen. 1-2 kom fem minuter senare. Jonte passade till Ola som skottfintade en motståndarback halvvägs upp på Huliganberget och sedan lugnt bredsidade in bollen i bortre burgaveln. Ett klassmål. HT fortsatte med bra spel halvleken ut.
Andra halvlek var Jonte nära att punktera matchen redan efter fyra minuters spel, men hans nick räddades på mållinjen. Istället kontrade ÖIK och blev mer eller mindre "bjudna" på en straff sedan bollen nuddat Henkes arm i en luftduell. Magnus Larsson skämdes inte över den billiga straffen utan satte 2-2 säkert i mål utan att ha någon som helst empati för domslutet.Vete tusan om den killen får fiska några fler kräftor i Hjorten. Överums segermål kom i den 65 min vid en hörna. Hagge boxade ut bollen och där kom Jimmy Gullqvist farande och klämde in 3-2 vilket också skulle bli slutresultatet. Henke fick sitt andra gula kort i 32 min och blev alltså utvisad, vilket naturligtvis minskade HT:s chanser att få till en kvittering. Trots en man mindre på planen lyckades killarna ändå kämpa till sig ett par halvchanser. Även ÖIK hade några målchanser men Hagge stod pall i vanlig ordning.
Eftersom jag inte själv var på matchen så kan jag inte komma med någon spelarkritik, men Emil tyckte att alla kämpade väl. Han nämnde också att Hagge svarade för några avgörande räddningar. I ÖIK ville han nämna mittbacken Kasselstrand och Jimmy Gullqvist. ÖIK saknade visst fem-sex ordinarie spelare och ställde upp med ett mycket ungt lag, så en extra eloge till ÖIK alltså.
Domarens insats glömde jag att fråga Emil om, men han var väl värdelös eftersom vi förlorade.
På lördag spelas årets sista seriematch när redan klara seriesegrarna Fårbo FF kommer till Tollevi på besök. Visst skulle det smaka fågel att skicka hem seriesegrarna med en förlust i kappsäcken.
Conny Holmberg

2009-09-12
Ruda/Fliseryd IF - HT 2 - 3
Se bildspel från matchen....klicka här


Martin Degerman & Co fick slita för trepoängaren


Efter en suverän första halvlek och ledning med 0-2, som borde ha varit större, klantade våra killar till det i början av den andra halvleken och fick verkligen kämpa ordentligt till slutminuten innan segermålet och trepoängaren satt som en smäck.
Första halvlek var våra killar riktigt på hugget från början. Det märktes både på inställningen och på snacket att den här matchen skulle man bara vinna. Det tog heller inte mera än 6 min innan 0-1 målet kom. På Pontus hörna fick Ola, efter litet flipperspel och en touch av Jonte, till slut (med magen på Zlatan-vis tror jag) bollen i mål.
Rättelse: Jontes nicktouch gick via en försvarare i mål. Målet var alltså Jontes och inte Olas.
HT fortsatte att spela mycket bra. Alla tog jobbet och man skapade en hel del chanser utan att riktigt få till det i avluten. 0-2 kom istället litet turligt i 25 min. En hemma-försvarare fick kortslutning i tankeverksamheten och slog en helt onödig bakåtpassning utan att notera att Jonte stod bredvid målvakten. Visserligen är ju inte Jonte så stor, bara två-och-en-halv meter ungefär, så han kanske inte såg honom. Hur som helst så tackade Jonte för mackan och gjorde 0-2. HT spelade formligen skjortan av hemmalaget , men trots ytterligare chanser så stod sig resultatet halvleken ut.HT spelade formligen skjortan av hemmalaget

Andra halvlek hade man väl väntat sig att HT skulle fortsätta i samma stil och trycka in ett par bollar till. Ack, vad man bedrog sig. Istället klantade man till det ordentligt och hjälpte hemmalaget både till att reducera och kvittera. I 50 min var Hagge litet noncharlant när han skulle plocka ner en hörna och tvingades till slut att vräka omkull en hemmaspelare med straff som följd. Nr 9 Fredrik Lindh satt säkert straffen i mål. Tre minuter senare kom 2-2 genom samma spelare efter att HT-försvaret agerat mycket passivt. Resten av halvleken präglades mera av kamp än skönspel vilket mest gynnade hemmalaget. Jonte hade en boll i mål i 58 min, men det dömdes bort för offside. Tusan vad onödigt, tänkte man, ska HT missa en trepoängare efter att ha varit så överlägsna i första halvlek. Rättvisa skipades ändå till slut, men det tog till den 89 min. Martin Degerman slog en frispark fram till Ola, som satte dit 2-3 vid ena stolpen.
Alla i HT gjorde alltså en mycket bra första halvlek, den andra glömmer vi. Toppar i HT var i mitt tycke Lindh, Henke och Jacke. Ruda/Fliseryd är nykomlingar i femman och får alltså respass direkt. Liksom HT verkar de vara inne i en generationsväxling med många unga spelare i laget. Jag fastnade för två unga killar nr 6 Viktor Jonsson och lille teknikern med de smala benen, nr 12 Oliver Andersson.
Domare var Lars Högstedt från Timmernabben och han fick duktigt på pälsen av en uppretad hemmasupporter när han gick av planen. Ganska onödigt för han gjorde inte alls bort sig även om han var långt ifrån händelserna på planen ibland.
Två matcher är kvar av årets säsong och det är nu helt klart att det blir div V-spel även nästa år. Säsongen blev väl inte riktigt vad vi och laget hade hoppats på. Målsättningen var väl om jag inte minns fel en topplacering. Det tar ett tag att spela in så många nya unga spelare i laget och därför har det varit mycket berg-och-dalbana i spelet. Framtiden ser ändå mycket ljus ut.
Grattis killar till segern och till fortsatt spel i femman nästa år.
Conny Holmberg

2009-09-05
HT -Fågelfors 0 - 4
Se bildspel från matchen......klicka här


Mycket närmare ett mål än så här kom aldrig HT mot Fågelfors


Med sex man borta ur startelvan hade inte HT mycket att sätta emot ett heltänt Fågelfors vid lördagens match på Hjortheden. Fågelfors var bättre på precis allting och att slutresultatet stannade vid 0-4 ska vi enbart tacka Hagge i hemmamålet för. HT hade ett enda skott på mål och då vinner man inga matcher.
Första halvlek var bara 5 min gammal när Fågelfors tog ledningen genom Viktor Eliasen. Han mötte ett högerinlägg med huvudet och nicksköt bollen förbi en chanslös Hagge i hemmamålet. Ett skolexempel på hur mål ska göras. Minuten efter var det nära 0-2, men Hagge gjorde en kanonräddning uppe i ena krysset. Fågelfors fortsatte att dominera mycket tack vare att hemmaspelarna inte alls kom upp i någon press. Man var långt, långt ifrån sina motspelare, som helt ostörda fick passa bollen till varandra. Som tur var för hemmalaget så sprang nr 11 Zlatco Alkic offside i nästan varenda anfall. Hade han hållit sig litet kallare så hade man åkt på ytterligare ett par baklängesmål i första halvlek. Nära 0-2 var det ändå i slutminuten, men Hagge gjorde en dubbelräddning när han lämnades solo med bortaspelarna.
Hemmalaget gjorde en bedrövlig första halvlek och hade inte ett enda skott på mål.
Andra halvlek såg betydligt bättre ut till en början. Uffe hade säkert gett killarna en ordentlig uppsträckning i halvtidspausen och ändrat om litet i laguppställningen. Håkan hade, trots sin skada, kommit in på mittfältet och vilket bidrog till att man höll bollen inom laget på ett helt annat sätt än vad man lyckades med i den första halvleken. Ett litet hopp om kvittering tändes men slocknade tyvärr ganska snabbt när Zlatco Alkic gjorde 0-2 i 50 min, efter det att en HT-spelare slarvat med bollen på mittplan. Sådana bjudningar har man inte råd med. HT fortsatte trots baklängesmålet att spela hyfsat och i 60 min fick man matchens enda målchans. Lindh kom fram på högerkanten och spelade in bollen till Jonte, men mv avvärjde. När Zlatco Alkic sedan snyggt lobbade in 0-3 i 70 min så var matchen körd. HT bytte ut i stort sett alla sina äldre spelare och lät de yngre killarna avsluta matchen. Debut i A-laget fick 16-årige Albin Svensson och 14-årige (tror jag) Adrian Ottosson göra och de gjorde absolut inte bort sig. Fågelfors gjorde ytterligare ett mål när nr 9 Stefan Jansson snitsade in en yttersida vid ena stolpen. 0-4 till slut, alltså.
Jag fick äran att utse Matchens Lirare i bägge lagen och det var inte så svårt. Lättast var det i hemmalaget för jag kan bara ge Hagge i målet godkänt. Var övriga hade sitt engagemang vet jag inte. Det var i alla fall inte på planen. Matchens klart lysande stjärna var nittfältaren nr 7 Viktor Eliasen i Fågelfors. Han fanns överallt och dominerade mittfältet totalt. Dessutom gjorde han det viktiga 0-1 målet.
Lasse Lindström dömde matchen och höll minst samma klass som de övriga aktörerna på planen.
Kommentaren: Det hårdnar till i bottenstriden När tre omgångar återstår är det mer eller mindra klart att Ruda/Fliseryd åker ur, men sedan står kampen mellan fem lag varav HT är ett. Just nu lutar väl det mesta åt att det blir IFK V-vik som får lämna femman, men vinner de sina återstående tre matcher så kan det istället bli HT, BOIF, Fågelfors eller Rödsle.
Har man 25 poäng så är man på den säkra sidan. Se till att fixa det mot Ruda/Fliseryd nästa lördag killar.
Conny Holmberg

2009-08-28
IFK Västervik - HT 3 - 0
Se bildspel från matchen.......klicka här


Det var ingen höjdare även om det ser ut så på bilden


Gäsp, killar! Dax att vakna för matchen är slut nu. Ett taggat, heltänt IFK Västervik spelade ut ett gäng halvsovande HT-killar som alla trodde att någon annan de själva skulle göra det jobb som krävdes för att vinna. Det var det ingen som ville göra.
Första halvlek gick helt till IFK. 1-0 kom redan efter 5 min sedan HT missat i markeringen vid en fast situation. Målskytt tror jag var Erik Gustavsson. Tror gör jag för det saknades både speaker på Bökensved och tröjnummer på IFK-spelarna i programmet. Bedrövligt!!! IFK fortsatte att skapa chanser och Hagge fick bl.a. göra en fantomräddning nere vid ena stolproten.2-0 kom i 35 min, återigen efter en markeringsmiss på en fast situation och det var samme IFK-are, troligen Erik Gustavsson alltså, som gjorde målet. Hade inte HT någonting, kanske du undrar. Jo, Samuel hade en långboll, troligen ett inlägg, i ribban och Appel hade två framstötar, men skotten gick knappt fram till mål.
Andra halvlek trodde man att våra killar skulle vakna till för Uffe gav dom tydligen en uppsträckning i paus. Tyvärr så hjäpte det inte ett dugg. Andra halvlek var bara som en lång dags färd mot natt. Urusel fotboll i ett så lusigt tempo så t o m jag hade sett ut som en Usain Bolt i jämförelse om jag kommit in på plan. IFK var mycket nära att göra 3-0 direkt på avspark sedan hände inte ett dyft förrän i matchens sista sekunder då Anton Lindmark (tror jag) satte dit trean från nära håll.
Hagge får godkänt trots tre baklängesmål. För övriga blir det priceless.
I IFK kämpade alla bra, men bäst på plan var Arber Hasangjekaj, snart 39 år. Bra var också mittbacken Björn Boman och tvåmålsskytten Erik Gustavsson.
Domaren Stefan Johansson har vi ingen större tur med. Han missade ju en frillägesutvisning i matchen mot V-viks Bois på Tollevi. I kvällens match gick nio av tio frisparkar i hemmalagets favör och så mycket ojustare var inte våra spelare. Nu förlorade vi ju inte matchen på det för IFK var det klart bästa laget på planen, men ändå.
Kommentaren: Så här skrev jag efter matchen mot IFK i våras: "Vill man inget så vinner man inget, Det är en gammal regel som bekräftades ikväll. HT förlorade hemmamatchen på Hjortheden mot det starkt kämpande bottenlaget IFK Västervik med 2-3. Ett resultat som får betecknas som helt rättvist, då killarna i IFK var både etta, tvåa och trea på varenda boll. 2-3 kunde lika gärna ha slutat 2-5, inte för att IFK var så mycket bättre utan för att IFK var så mycket hetare helt enkelt."
Historien upprepade sig ikväll alltså,men nu blev det hela 3-0. Jag vet inte varför vi har så svårt för IFK, men det här var återigen en riktig skitmatch, som jag hoppas vi snabbt glömmer. Dä ä bare te å ta nye tag mot Fågelfors nästa lördag.
Tilläggas bör att både Håkan och Ola spelade halvskadade och fick utgå pga av sina skador i 30 resp 60 min, vilket naturligtvis påverkade matchbilden.
Conny Holmberg

 

2009-08-22
HT - Besa FF 2 - 0
Se bildspel från matchen.......klicka här


Ola ökade på till 2-0


HT tog en ny seger när man besegrade ett mycket gnälligt och ett mot alla domslut vilt protesterande Besa FF på Tollevi med 2-0. Det var bland det tråkigaste och mest osportsligaste jag någonsin hört och sett på en fotbollsplan. Glädjen över hemmasegern tar jag i alla fall med mig från matchen och att domaren Tobbe Iserstål lyckades behålla lugnet och fokus på matchen. Resten hoppas jag att jag snabbt glömmer.
Första halvlek började med att bägge lagens målvakter fick visa sig på styva linan. Besas Pierre Torndahl gjorde en jätteräddning i 5 min och hemmalagets Hagge en suverän dubbelräddning två minuter senare. Sedan dröjde det ända till halvlekens sju sista minuter innan det hettade till igen. Ola, Pontus och Appel hade varsin farlig målchans för HT och Besas nr 16 Kardo Bektari hade en i slutminuten.
HT som hade tre ordinarie spelare borta på mittfältet hade svårt att få tag i spelet. Man låg för långt ifrån i markeringen och det håller inte mot ett tekniskt och spelskickligt lag som Besa. Dessutom fick lagets bäste nr 8 Nehat Jashari omarkerad stå i ytan mellan våra mittbackar och mittfält och dirigera spelet. Bara Hagge, turen och oskärpan i avsluten från Besas sida räddade oss från baklängesmål. Sammanfattningsvis ett litet spelövertag för bortalaget, som också hade vinden i ryggen, i första halvlek. Bästa målchanserna hade dock hemmalaget.
Andra halvlek var det ett betydligt tuffare och aggresivare HT som kom ut på planen och det tog inte mera än sju minuter innan 1-0 målet kom. På en suverän djupledspassning från Hjalle sprang sig Jonte fri med Torndahl och chippade läckert in bollen i mål. Fyra minuter senare var det dax för 2-0. Hjalle slog en inåtskruvad frispark som inbytte Samuel nickade fram till Ola som från nära håll prickade in tvåan. Minuten efter 2-0 målet hade Besa en stolpträff. Hagge fick fingrarna på bollen annars hade 2-1 varit ett faktum. Hjalle hade dessutom en frispark i ribban och Torndahl fick åter göra ett par kanonräddningar i 29 minuten.
Efter hand som tiden gick utan att Besa-spelarna lyckades skapa någonting framåt ökade deras irritation på domare, motspelare och medspelare.(om det nu gick att göra det). Främst i ledet gick i vanlig ordning nr 8 Nehat Jashari, han har ju varit på tapeten förut. Kolla bara på det här.
De ord som den mannen häver ur sig på planen lämpar sig inte för att återges här. Bedrövligt och tråkigt att höra. Tyvärr hörde väl inte Iserståhl vad han sa, för då borde han väl ha fått sett fram emot en lång avstängning.
Publiken och våra spelare hörde det i alla fall och jag vet inte om det var det som fick Hjalle att gå in litet väl tufft bakifrån på Jashari i en situation vid sidlinjen mot slutet av matchen.. Rött kort till Hjalle, något som han själv tyckte var en för tuff bedömning. Gult kort hade räckt tyckte Hjalle och det tyckte Iserståhl också först men ändrade sig efter att ha pratat med ass.domaren Lasse Lindström.
Själv missade jag händelsen, men flera runt omkring mig tyckte att utvisningen var ok.
Hela HT gör en kanoninsats framförallt då i andra halvlek. Extra plus vill jag ge till Tom Åberg, som blommat ut ordentligt i de senaste matcherna. Han blev också välförtjänt vald till Matchens Lirare i HT. Hjalle tycker jag också gjorde sin bästa insats för året. Han var också delaktig i bägge målen. Framåt är det kul att se Ola och Jontes uppoffrande slit. Målskyttar båda två dessutom. Till sist, Hagge, som nu hållit nollan i två matcher på raken. Mycket avgörande för matchutgången var nog hans dubbelräddning i första halvlek. Däremot bör han nog vrida till dojorna litet åt vänster. Sex utsparkar slog han ut över sidlinjen till höger. En eloge också till Uffe P., som coachade i Stuart Baxter stil. Högljutt och engagerat.
Bäste spelaren på plan, även om jag har svårt att skriva det, var Besas nr 8 Nehat Jashari. Hans fotbollskunnande kan ingen ta ifrån honom, men snälla Besas lagledning, prata allvar med killen om hans uppträdande. Suverän i målet var återigen spelande tränaren Pierre Torndahl.
Båda lagen hade synpunkter på Tobbe Iserståhls domarinsats och de var inte positiva. Det har jag väldigt svårt att förstå. Jag tyckte att han skötte sin uppgift i det närmaste perfekt. Visst hade han kunnat vifta med det gula kortet betydligt mera för allt snack, om han nu hörde det, men då hade det säkert ballat ur totalt. Nu valde han att istället prata med spelarna, vilket jag tror var det rätta. Tyvärr hjälpte det inte på vissa.
Kommentaren: "Efter regn kommer sol", som komikern Robert Gustafsson i dansbandet Rolandz säger i reklamen. Efter de tre inledande höstförlusterna har nu HT tagit två raka och har mållskillnaden 7-0 på de två matcherna. Det är inget annat än förbaskat bra gjort. Det är bara att hoppas att flytet fortsätter i kanske höstens viktigaste match, den mot IFK V-vik på fredag.
I första halvlek stod jag bredvid några Besa-supportrar. Kul att se och höra deras engagemang. Vi hade riktigt trevligt ihop. Det vore kul om våra supportrar levde med åtminstone hälften så mycket. I andra halvlek de bytte plats, för att de ville se när Besa gjorde två mål och vann matchen med 2-0 sa de. 2-0 blir det men målen kommer att göras där jag står, svarade jag. Tänk så rätt man kan ha och jag vann 507 spänn på travet oxå. Rätt där med!
Ett tillägg till ovanstånde referat:
Nehat Jashari ringde mej efter att ha läst mitt referat ovan och hävdade bestämt att det var vår lagkapten Gurra som startade ordväxlingen genom att säga något kränkande till honom och att han därför kände sig provocerad att svara med ovan nämnda grova ordalag. Gurra hade en annan version.
Vem som har rätt eller fel får vi väl aldrig veta. Själv skrev jag bara om det jag själv hörde.
Hur som helst så sägs det enligt Nehat tydligen väldigt mycket, inte alltid så vackert, till varandra under matcherna, men som sedan är glömt när man tar varandra i hand efter matchen. OK då, men varför tjafsa överhuvudtaget. Fotboll ska ju vara kul och är världens bästa sport, eller hur?

Conny Holmberg

2009-08-18
BOIF - HT 0 - 5
Se bildspel från matchen.......klicka här


Jonas visade vägen med sitt 0-1 redan efter 7 min

Bortaseger med hela 0-5 mot BOIF och pekar mungiporna pekar uppåt igen på oss igen. Ola var tillbaka i laget igen och vad han betyder för HT kan inte nog poängteras.
Första halvlek visade våra killar direkt att efter tre raka förluster skulle det definitivt inte bli en till. Man visade upp en helt annan inställning än i förlustmatcherna och var vann varenda andraboll. En kraftig medvind gjorde väl också sitt till och BOIF kom knappt över mittlinjen den första halvtimmen. Det tog bara 7 min innan BOIF:s blott 15-årige målvakt Oscar Hansson fick plocka ut den första bollen ur nätet. Jonte fick ett smörpass från Pontus och satte 0-1 på andra försöket. Oscar räddade det första. I 17 min lät Pontus sin vänsterslägga tala. Från 35 meter sköt han 0-2 via en BOIF-försvarare på Jackes pasning. I slutminuten av första halvlek gjorde Ola 0-3 efter Appels förarbete. BOIF hade som sagt ingenting mera än att Jens Carlsson i vanlig ordning försökte filma sig till en straffspark. Det resulterade bara i ett gult kort för Jens. HT-supportrarna applåderade. Ungefär så här såg filmningen ut
Andra halvlek var det BOIF som hade stormvindarna i ryggen och pressade tillbaka HT. Några större farligheter lyckades de in skrapa fram. Däremot så hade BOIF väl dryga tiotalet hörnor. Mot slutet av matchen gick väl luften mer eller mindre ur hemmalaget och HT kontrade in både 0-4 och 0-5. Målskytt bägge gångerna Ola Johansson. Pontus stod för passningarna till bägge målen.
Hela HT gjorde en kämpamatch med Ola Johansson som den klart lysande stjärnan. Tom Åberg gjorde också en jättematch och raderade ut Jens Carlsson totalt ur matchen i den första halvleken.
Bäst i BOIF var mittbacken nr 4 Erik Larsson.
Vetlandatrakten har tydligen förmåga att ta fram bra domare. Vår förra match dömde Ilija Miketa från Ekenässjön alldeles utmärkt och nu gjorde Rasim Kadiric från just Vetlanda en kanonmatch. Skönt med en domare som inte går på Jens Carlssons filmningar.
Kommentaren: Härligt! Nu är vi på banan igen. Jag började bli riktigt orolig när förlustmatcherna radades upp och nedflyttningsstrecket närmade sig. Annars är det oftast småtrevligt att komma till Odenskans. Där har man ju själv satt en och annan balja en gång i forntiden. Så kallt som det blev i stormen den här gången kan jag dock inte minnas att jag har upplevt där nå´n gång. Brrr!
Conny Holmberg

2009-08-14
H/T - Långemåla 1 - 4
Se bildspel från matchen.......klicka här


Varför skjuta ner domaren, han var ju bäst på planen!

I förra matchreferatet skrev jag att det verkar som att HT är tre för dåliga för att matcha topplagen, men att jag oxå hoppades att jag hade fel. Tyvärr så hade jag tydligen inte det. Långemåla var inte mycket bättre ute på planen än våra killar, men vann ändå med tre mål. 1-4 slutade sömnpillret på Hjortheden.
Första halvlek hade knappt kommit igång och definitivt inte våra mittbackar, när nr 3 Nick Svensson sprang emellan dem och enkelt bredsidade in 0-1. Då hade bara fem minuter gått av matchen. Målet gav naturligtvis Långemåla råg i ryggen medan våra killar hamnade i uppförsbacke direkt.Våra killar gav ändå inte upp utan skapade en del halvchanser, framförallt då på fasta situationer. Ändå hettade det aldrig till ordentligt framför utmärkte Roger Lander i bortamålet. Istället var det Långemåla som svarade för det mesta och bästa av spelet, medan HT återigen återföll, till att på Vimmerbyvis, slå omöjliga långbollar till våra toppar.I 32 min fick Långemåla en frispark på högerkanten ca 35 meter från mål. Nr 17 Christoffer Jonsson slog en inåtskruvad frispark, som letade sig direkt in i mål förbi en något passiv Hagge i hemmamålet. 0-2 stod sig till halvtidsvilam Noterbart från första halvlek var att Tom Åberg i HT och Viktor Blom (han med kalsongshowen ni vet) skallade ihop och fick utgå. Tom försökte spela vidare ett tag medan Viktor fick den värsta smällen och låg bredvid planen resten av halvleken. Det är bara att hoppas att båda tar det det lugnt ett tag och frisknar till utan att få några men av smällen.
Andra halvlek såg det betydligt bättre ut sett med hemmaögon. HT tog över och försökte då att börja spela fotboll igen, samtidigt som Långemåla, medvetet eller omedvetet drog sig tillbaka och försvarade sin tvåmålsledning. Pontus, Håkan, Jonas och Jacke hade några bra tillfällen att reducera. Tyvärr var inte skärpan framför mål den allra bästa. Istället gick det precis som i matchen mot Ariel senast. Mitt i HT-pressen fick Långemåla en hörna, som nickades i mål av nr 7 Johan Blom. Där var Hagge inte heller riktigt på tårna. Då hade 80 min spelats. HT gick ner på trebackslinje och fortsatte att kämpa för en reducering. I 85 min kom äntligen målet när John rann igenom och säkert satte 1-3. HT pressade på ytterligare och litet panik spred sig i bortalaget. Den paniken gick snabbt över när nr 16 Daniel Arvidsson kontrade in 1-4 och säkrade bortasegern.
Bäst i hemmalaget var återigen Henke i försvaret. Han fick också priset som matchens lirare i HT. Pontus, som denna gång spelade på topp, gjorde också det mesta rätt utom mål. Rollen som forward verkar passa honom betydligt bättre än som yttermittfältare. Håkan kämpade bäst på mitten utan att komma upp i normal nivå.
Matchens lirare i Långemåla blev suveräne mittbacken nr 5 Johan Nyström. Bra var också nr 3 Nick Svensson och tidigare nämnde mv Roger Lander. Min favorit i Långemåla var ändå nr 15 Anders Persson. En härlig lirare som snurrade friskt med HT-försvaret framförallt i första halvlek.
Bäst på planen var domaren Ilija Miketa från Ekenässjön. Detta tycker jag trots att HT förlorade. I mitt tycke den bäste rättskipare jag sett i år med en fin spelförståelse. Ändå klagade Långemålaspelarna på varje domslut som gick dem emot. Ofattbart och mycket tråkigt att höra.
Knappa 70 personer hade betalat entré. Sämsta siffran på flera år.
Kommentaren: Släpper man in flera mål än man gör så vinner man inga matcher. Det är en enkel och mycket lättfattlig matematik. HT har på tre höstmatcher målskillnaden 3-12 utan att vara spelmässigt speciellt mycket sämre än motståndarna. Då är det nå´t som saknas. Jag tror att det är en kille med tre bokstäver i förnamnet. Nästa match spelas mot BOIF i Odensvi på onsdag. Jag kan bara hoppas att han är tillbaka då.
Tack för mej.
Conny Holmberg

2009-08-08
IF Ariel - H/T 3 - 0
Se bildspel från matchen.......klicka här


Hagge åt ett håll bollen åt det andra. Ariel gör 1-0 på straff i 32 min.

Höstomgången har börjat precis lika dåligt som våromgången gjorde för HT. Idag inkasserade laget en ny förlust i bortamatchen mot IF Ariel från Kristdala. Hela 3-0 vann Ariel med och det värsta var att resultatet helt speglade matchbilden, även om HT hängde med bra de första tjugo minuterna i varje halvlek.
Första halvlek började HT matchen bäst, framförallt snurrade John ordentligt på sin högerkant. Tyvärr så skapade man inga större målchanser utan det var istället Ariel som skapade den första farligheten. I 15 min hade hemmalaget (tror det var Ola Molin) en nick i ribban. HT kvitterade dock ramträffen när Pontus sköt i stolpen i 22 min. HT tröttnade, i vanlig ordning efter 25 min, och Ariel tog över spelet totalt. 1-0 till hemmalaget kom på straff, sedan Samuel klockrent sparkat omkull en anstormande Arielspelare. Straffexekutor var nr 6 Erik Gustafsson, tror jag. Det fanns ingen speaker på Ekskogsvallen.
Rättelse: Det var nr 4 Fredrik Aldebert som slog straffen.
Tack Coach Ariel för rättelsemejlet!
Efter målet spelade Ariel riktigt bra och HT ägnade sig mest åt att tjonga långbollar på måfå. Det säkra Arielförsvaret tackade, bockade och nickade bort allt. 2-0 kom i 43 min. Återigen var det Erik Gustafsson som höll sig framme. I klart offsideläge tofflade han in bollen från nära håll. Ariel hade förutom målen bud på flera, men Hagge gjorde ett par kanonräddningar.
Andra halvlek hade nog våra killar fått litet påskrivet av Uffe, för borta var långbollarna och man försökte spela sig fram, på det sätt som man brukar vara så bra på, istället. Helt plötsligt var det Ariel, som fick slå ifrån sig. "Skärp er killar, vi har ju inte varit upp vid deras mål än i andra halvlek" skrek Roger Nilsson i hemmaburen. Tyvärr gick det, som det ofta gör, för lag i motgång respektive, medgång. På Ariels första besök på HT:s planhalva gör laget 3-0 i 62 min. Målskytt Jacob Carlsson från nära håll. "Fotbollen är konstig" sa en Arielsupporter på bänken bredvid mej, "här blir våra killar totalt tillbakapressade och på första chansen gör de mål". Jag håller med. Efter målet gick luften ur våra killar och Ariel försvarade ledningen utan större besvär.
Håkan kämpade som vanligt bra på mitten. John var duktig, de få minuter han orkar, och Pontus, tycker jag på sistone, har börjat visa litet mer tåga. Tåga är det oxå i Henke. Han lägger inga fingrar emellan. Alla kan ändå så mycket, mycket bättre.
Ariel är med i toppstriden och har säkert kvaliteter för att vara kvar där. Jag trodde, när jag såg det inte alltför storväxta försvaret och när inte suveräne Jimmie Karlsson var med, att det här ser bra ut för de våra. Tänk så fel man kan ha. Arielförsvaret spelade prickfritt och gav inte våra anfallare en lugn stund. På mitten var Jon Böhlmark outstanding. Ola Molin är alltid livsfarlig framåt, även om han gick mållös från den här matchen. Skyttekung i laget nu är visst Erik Gustafsson istället. Hans två mål i första halvlek avgjorde matchen. I matchprogrammet läste jag litet om Professorns Blogg på Ariels hemsida och jämförelsen med Kalmar FF:s Henrik Rydström. Likheten är slående. Båda skriver bättre än de spelar fotboll, men läs gärna deras skriverier. Kul läsning, jag lovar.
Domaren Anders Stenberg hade åkt ända från Färjestaden och solsäkra Öland. Ibland undrade man om han inte hade vistats för mycket i Ölandssolen. Bl a ansåg han tydligen att det räckte med att ass.domaren viftade med flaggan för frispark. Signal med domarpipan, äsch vad är det för larv!!!!!!!!! Några matchavgörande feldomslut
svarade han i alla fall inte för.
Kommentaren: Det vill sig inte för våra killar just nu och till det finns det säkert många förklaringar. Många i laget brister konditionsmässigt, men det är det ju lätt att råda bot på om bara viljan finns. Det måste ju vara roligare att spela fotboll om man också orkar genomföra det man tänkt sig. Visst har man haft litet oflyt med utvisningar och straffar emot sig, men den bistra verligheten är nog, fast jag har svårt att inse det, att man helt enkelt inte är tillräckligt bra för att matcha topplagen. Laget är tre mål för dåliga helt enkelt. Hoppas jag har fel, för i nästa match kommer topplaget Långemåla till Hjortheden på besök.
Conny Holmberg

2009-08-01
H/T - Västerviks BoIS 2 - 5
Se bildspel från matchen.......klicka här


Så här långt såg det bra ut. Ola sätter dit 2-1, men sedan.............................

Det positiva först. Kul att fotbollen är igång igen och att första halvlek var riktigt bra av HT. Det negativa är naturligtvis förlusten mot en inte alltför märkvärdig motståndare och att en artikel i VT tydligen gav förväntad effekt.
Första halvlek var den klart bästa. BoIS fick en drömstart för redan i 5 min gjorde Christoffer Karlsson 0-1 på ett skott som visserligen var välplacerat vid ena stolpen, men som inte såg alltför otagbart ut. Troligtvis var Hagge litet skymd, annars borde han ha tagit skottet. HT lät sig inte nedslås. Tvärtom så väckte baklängesmålet killarna ordentligt. Man tog över spelet och tre minuter efter 0-1 gjorde Ola 1-1 på Lindhs passning. 2-1 kom i 18 min. Återigen var det Ola som satte upp bollen i nättaket efter ett flipperspel i straffområdet. Jag tror det var Hjalle som svarade för inspelet, så han får väl assisten. Spelet böljade fram och tillbaka med halvchanser från båda håll. Litet onödigt, men ändå inte orättvist, fick BoIS till en kvittering i 40 min. På ett högerinlägg fick BoIS specielle måltjuv Daniel Farray stå helt omarkerad och skarvnicka in 2-2.
Andra halvlek avgjordes "kanske" när Ola på väg igenom blev brutalt nedsparkad av BoIS bäste spelare Ajan Sajhadi. Klar målchansutvisning och rött kort trodde väl alla påoch runt Tollevi, men icke. Annars duktige domaren Stefan Johansson visade bara upp det gula. Var det artikeln i VT om att BoIS blir misskrediterade av domarkåren som påverkade hans domslut? Hur som helst så försvann målchansen och Sajhadi fick vara kvar på planen. Strax efter så sätter Ferdi Sajhadi distinkt 2-3 på ett snyggt snett-inåt-bakåt pass och fem minuter senare nickar Dzenan Smajlovic 2-4, sedan hemmaförsvaret agerat något passivt. När sedan Jacke drar på sig sitt andra gula kort och blir utvisad är matchen naturligtvis körd. Killarna försökte visserligen, men var tämligen chanslösa mot ett bollskickligt BoIS, som växer i medgång. Att sedan Daniel Farray nickar in sitt andra mål för dagen är mera en formalitet.
HT har haft svårt mot BoIS i år. Förlust med 6-1 i våras och nu med 2-5 talar sitt tydliga språk. Förlusten i våras var inte mycket att säga om för då var BoIS outstanding, men dagens förlust kändes litet onödig. Men so what, shit happens, dä ä bare o komme igen. Ola blev Matchens lirare och tillsammans med Håkan var han bäst i hemmalaget. Henke Stenborg får också godkänt. Övriga är jag säker på kommer igen mot Ariel.
Matchens lirare i BoIS blev Ajan Sajhadi. Mycket bra var också mittbackskollegan Gustav Grumert och målvakten Mattias Hansen. Framåt handlade det mesta om
nr 99 Mirjet Sfishita.
Domaren Stefan Johansson skötte sig bra utom vid det ovan omtalade tillfället.
Kommentaren: Det var en match som egentligen kunde ha slutat hur som helst, med tanke på hur första halvlek såg ut. Att det sket sig i andra halvlek var inte så mycket att göra åt. Som det utvecklade sig vann ändå BoIS matchen välförtjänt. Tråkigt bara att så många av våra ordinarie spelare var borta utan att för den skull förringa insatsen från de som kom till spel.
PS! Om ni undrar över vad jag menade med artikeln i VT så klicka på länken nedan och bedöm själva:
http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5001995
Conny Holmberg

2009-06-22
Fårbo FF - H/T 0 - 0
Se bildspel från matchen.......klicka här


En jämn och tät match blev det mot Fårbo

0-0 i en fotbollsmatch kan låta tråkigt, men den här 0-0 matchen var absolut inte det. Nej, tvärtom så skapade båda lagen så många målchanser att 2-2 eller kanske t o m 3-3 bättre hade speglat skeendet på planen. Hur som helst så var det rättvist att båda lagen fick dela på poängen.
Första halvlek började hemmalaget klart bäst och skapade flera vassa chanser redan första kvarten. Där måste t o m jag erkänna att HT hade en hel del tur som klarade sig från baklängesmål. Hemmaspelarna var riktigt på hugget och löpte friskt i djupled, men HT-försvaret stod emot det mesta. Största farligheterna skapades på fasta situationer. Efterhand kom HT in i matchen och den andra delen av halvleken var det HT som hade hand om taktpinnen. Både Ola och Jonte brände varsitt friläge.
Andra halvlek förlöpte nästan på exakt samma sätt. Fårbo började bäst och HT tog över efterhand. Fårbo hade en boll i ribban och HT hade ett par riktigt bra chanser inne i straffområdet, men man duttade för mycket med bollen och fick inte till något riktigt bra avslut. 0-0 stod sig tiden ut.
HT gjorde på nytt en mycket bra insats, framförallt försvarsmässigt och då menar jag att hela laget försvarade sig bra. Framåt blev det inga mål, men man skapade chanser vilket är positivt. Denna gång är det svårt att berömma någon av spelarna före någon annan i laget utan det här var en triumf för kollektivet.
Fårbo är serieledare, men var inte ett dugg bättre än HT. Bäst i ett övrigt jämnt lag var mittbackarna Magnus Nilsson och Peter Hällblad.
Den bästa domaren jag sett i år var Andreas Söderman från Virserum.(Om det nu var han som dömde. Det framgick nämligen inte av det handskrivna matchprogrammet.) God hjälp hade han av sina assisterande.
Kommentaren: HT gör tydligen sina bästa matcher mot topplagen och på bortaplan. Vinst borta mot Långemåla och oavgjort mot Fårbo. Det är tamejfasen starkt. Tyvärr så har laget också gjort några riktiga bottennapp. Jag tänker framförallt på matcherna mot Fågelfors och IFK V-vik. Det var matcher som man borde ha vunnit om inställningen hade varit den rätta. Sex poäng där, tja då hade man varit med och lekt i toppstriden.
Men varför gnälla över spilld mjölk, bättre då att glädjas över kvällens poäng och att vi nu kan ta semester. Sedan kommer höstomgången och ni minns väl fjolårets höstomgång. Det ser vi fram emot.
Ha en trevlig sommar!
Conny Holmberg

2009-06-16
Rödsle BK - H/T 1 - 3
Se bildspel från matchen.......klicka här


Ola t.h. gör här 0-1 när HT vann borta över Rödsle med 1-3

Att se HT spela fotboll i år är som att åka berg- o. dalbana eller som att lyssna till Kalle Jularbos "Livet i Finnskogarna, ni vet den där låten som går; "Först så går det opp, sen går det ner, sen går det opp.........osv". Mot Rödsle på bortaplan fungerade plötsligt spelet hyfsat igen och killarna tog för sig i närkamperna. Då vinner man också matcherna.
Första halvlek förstod man direkt att den här matchen skulle bara HT vinna. Killarna visade en helt annan inställning än mot Överum senast och Ola och Jonte jagade som hungriga vargar på topp. Rödsleförsvaret fick inte många sekunder på sig att spela upp bollen utan fick mest ägna sig åt att lyfta långt på en tvåmeterskille på topp. De luftpastejerna hade Kalle, förlåt Hjalle och Knatte, Fnatte och Tjatte (dvs. Tom, Samuel och Henke, i andra halvlek Martin D) inga som helst problem med att ta hand om. Missade de något så har vi ju säkerheten själv numera, i form av Hagge, längst bak. 0-1 var mycket nära redan i matchinledningen, men Jonte fick ingen ordning på avslutet. Det fick inte Ola heller när han kom helt ren i 9 min. Ett riktigt uselt avslut var det, inte alls i närheten av de klininska avslut jag hade på min tid. Nåja, Ola tog revansch på sig själv två minuter senare när han satte 0-1 på Jontes passning. HT fortsatte att dominera händelserna på planen och man hann med att missa ytterligare ett par givna målchanser. Efter en dryg halvtimmes spel började HT:s höga press ebba ut och Rödsle fick litet mera att säga till om. När sedan Håkan och Martin sjabblade med bollen på mittplan kontrade Rödsle och Robin Olsson kvitterade till 1-1 i 38 min. Mycket orättvist i det läget, men det är målen som räknas
Andra halvlek hade Rödsle ändrat om både i laget och i sitt spelsystem. Man hade bytt ut de två fyrtornen och spelade högre med en av mittbackarna, som då fick en friare roll och som man ofta använde att vända spelet på. Rödsle slutade med sina långbollar och försökte med framgång spela bollen efter marken. HT hade stora problem att komma rätt i banan och det såg plötsligt riktigt oroväckande ut. Hjalle och Co. längst bak spelade som tur var otroligt säkert och några större chanser skapade inte Rödsle. Efterhand började Håkan och Jacke, som kommit in och smittade övriga med sin frenesi, få grepp om mitten igen vilket också grundlade segern. Det var också Jacke, som gjorde det viktiga 1-2 i 73 min, när han satte en retur efter det att Ola återigen missat ett friläge. Dessförinnan hade även Jonte nickat strax utanför. John satte sedan spiken, 1-3, när han i vanlig ordning gjorde mål på sin egen retur. Jonte får assisten.
Hela HT svarade för en kanoninsats. Absolut ingen föll ur ramen. Mest nöjd är jag över försvarets insats. Försvarschefen Gurra var ju avstängd, så litet orolig var man ju. Det fanns det ingen anledning till visade det sig. Henrik Stenborg spelade mittback med den äran i första halvlek, men fick utgå pga skada. Tom Åberg flyttande då in i mitten från sin högerback och spelade precis lika prickfritt. Hjalle var ändå den som stod för stabiliteten, när de yngre killarna ibland gick bort sig. En extra ros vill jag också ge till John, som nu gjorde sin bästa insats för året. Han behöver dock köra litet extra konditionsträning.
Rödsle hade sina bästa i liberon nr 6 Jonathan Olsson och anfallaren nr 9 Fredrik Nilsson.
Godkänd domare var Jan-Åke Aronsson, Kalmar.
Kommentaren: Att återväxten är god i HT fick vi ytterligare ett bevis på i den här matchen. Att med åtta tonåringar i laget åka till Oskarshamn och hämta tre pinnar mot Rödsle är starkt. Ge de här killarna ett par år till, så har vi säkert ett nytt lag i fyran så småningom. Orutinen lyser igenom mellan varven och de är litet för mycket upp och ner, dock inte i den här matchen. Ändå känns det tryggt att ha de äldre killarna, som Gurra, Hjalle, Håkan, Ola och Jonte med i laget. Gärna ett par år till.
På måndag väntar serieledarna Fårbo på bortaplan. Det ser vi fram emot, men först ska vi fira både segern och midsommar.
Conny Holmberg

2009-06-13
H/T - Överums IK 0 - 1
Se bildspel från matchen.......klicka här


Nära kvittering var det flera gånger mot slutet av matchen

Hjortheden verkar inte vara någon lyckoarena för HT i år. Förlust mot IFK V-vik senast och i lördags en ny uddamålsförlust mot Överum. Överums mål var dessutom ett klockrent självmål av Tom Åberg, som olyckligt fick på en riktig snedträff á la Micke Nilsson. Annars är det väl inte så mycket att invända mot slutresultatet. Överum var det bättre laget under större delen av matchen och skapade också de farligaste chanserna.
Första halvlek började ändå HT matchen bäst och skapade ett flertal chanser. Håkan hade en nick, dock för lös, direkt i början, och John hade två gyllene frilägen, varav i alla fall det ena borde ha resulterat i mål. Överum jobbade sig efterhand in i matchen och i 20 min fick de alltså hjälp med att göra 0-1. Tom försökte rensa bort ett inlägg från höger, men bollen borrade sig istället upp i nättaket. En kalldusch för hemmalaget naturligtvis, samtidigt som Överum fick luft under vingarna och spelade ut ordentligt. Överum försökte hela tiden spela bollen efter marken och varierade med krossbollar ut på kanterna. Det såg riktigt bra ut från Överums sida sett, medan HT envisades med att slå långbollar upp till Ola och Jonte på topp. Långbollar som planens bäste spelare, Emil Blomberg, enkelt tog hand om.
Andra halvlek trodde man att HT hade pratat sig samman och skulle komma ut och försöka trilla boll istället. Icke, sa Nicke, man fortsatte med sitt meningslösa långbollande och skapade nada. Det var först i under matchens sista tjugo minuter som spelet äntligen lossnade något och då skapade man så många chanser att man åtminstone borde ha fått in någon boll. Vid ett par tillfällen rullade bollen längs med Överums mållinje. Innan dess hade ändå Överum haft tre-fyra chanser att avgöra matchen. Bästa chansen hade nr 8 Joakim Svensson på en straffspark, men Hagge räddade suveränt nere vid stolproten. Hagge gjorde dessutom ett par fantastiska dubbelräddningar på frilägen efter att hemmaförsvaret gått bort sig. 0-1 stod sig alltså matchtiden ut.
Matchens lirare i hemmalaget utan konkurrens var Hagge, alltså Robert Hagelin i mål. Jag tycker också att Henrik Stenborg gjorde bra ifrån sig. Övriga kan bättre.
Överum spelade stundtals riktigt trevlig fotboll, ungefär som HT kan spela när det fungerar. Mot slutet tröttnade laget och var nära att bli av med de tre poängen. Bäst på plan var mittbacken Emil Blomberg. Framåt satte hela tiden Jimmy Gullqvist hemmaförsvaret på svåra prov. Mv Anton Kasselstrand fick priset som Överums bäste, varför vet jag inte. Jag såg inte att han gjorde någon avgörande räddning.
Domaren Mattias Hugosson övertygade varken mig, eller något av lagen
Kommentaren: HT har tydligen svårt att få någon stabilitet i sitt spel. Av det som såg så bra ut mot Ruda/Fliseryd senast, fanns inte mycket kvar av i den här matchen.
Överum höll i och för sig en helt annan klass än Ruda/Fliseryd, men nog borde vi kunna kräva litet mer spelmässigt av våra killar. Det HT får ta med sig från matchen är första och sista kvarten. Då spelade man bra och då skapade man målchanser. På tisdag väntar Rödsle på bortaplan. Vi ses då. Sveriges U21 får klara sig själva.
Conny Holmberg

2009-06-05
H/T - Ruda/Fliseryd 6 - 0
Se bildspel från matchen.......klicka här


HT körde över Ruda/Fliseryd totalt vilket Gurra illustrerar här

Oj, vilken urladdning och äntligen har det blivit fart på målskyttet också. 6-0 på Tollevi ikväll mot Ruda/Fliseryd i den mycket viktiga matchen kring nedflyttningsstrecket. Det smakade mumma det!
Första halvlek visade våra killar direkt var skåpet skulle stå och man hade en helt annan inställning och vilja än i de senaste matcherna. Håkan tog tag i taktpinnen från sin mittfältsplats och visade också vägen när han tryckte in 1-0 på sin egen retur efter Johns luriga hörna i 12 min. John ökade sedan själv på till 2-0 i 17 min när han nickade in målvaktsreturen på sitt första skott. 3-0 gjorde Ola i 37 min. På Johns passning lurade han omkull mv och rullade sedan in bollen. Ola hade dessutom en nick i stolpen i halvlekens absolut sista sekund. HT gjorde en av årets bästa halvlekar. Målmässigt den absolut bästa, spelmässigt och försvarmässigt i klass med första halvleken mot Långemåla. Man gav inte Ruda/Fliseryd en chans att sticka upp och jag tror inte de hade ett enda skott mot Hagge.
Andra halvlek var en kopia av den första. Total dominans av hemmalaget i stort sett hela halvleken. Det var faktiskt nästan spel mot ett mål och även om spelkvalitén sjönk en aning så producerades det mål. 4-0 kom i 64 min då Ola snappade upp Hagges långa inspark (äntligen gick den hem) och inte gjorde något misstag ensam med mv. Sju minuter senare blev Ola på nytt frispelad, denna gång av Håkan, och återigen rundade han mv och gjorde 5-0. Jonas avslutade målorgien två minuter före slutsignalen när han från nära håll bredsidade in Jackes passning.
Alla i hemmalaget gjorde naturligtvis en kanonmatch. Ola fick priset som "Matchens lirare i hemmalaget", mycket för sina tre mål naturligtvis, men också för att han betyder så oerhört mycket för laget. Jag tycker ändå att han hade sin överman på planen i den här matchen. I mitt tycke var Håkan Johansson planens gigant. Han gjorde sin klart bästa match för året, slog nästan aldrig bort en boll, styrde sina medspelare och lugnade upp genom att hålla i bollen när det hettade till. John ska också ha extra beröm för sin insats i matchen.
Ruda/Fliseryd kommer att få det tufft att hänga kvar. Visserligen kämpade man så gott man kunde mot ett för kvällen övermäktigt motstånd, men spelmässigt handlade det mest om att skicka iväg långpastejer upp till anfallare som aldrig fick tag i bollen. Klart bäst i laget var mittbacken, Fredrik Karlsson, tror jag han heter.
Bäst i domartrion var ass. Lalle Olsson. Huvuddomaren Håkan Karlsson blandade och gav i vanlig ordning.
Kommentaren: Den här segern var jätteviktig. Dels så lämnade HT det hotande nedflyttningsstecket, del så bröt man den negativa förlusttrenden och dessutom gjorde man hela sex mål. Jag har säkert skrivit det förut, men påstår det gärna igen, nämligen att Ola är ofta skillnaden mellan vinna och förlora för HT. HT hade aldrig förlorat matcherna mot IFK och Fågelfors med Ola i laget. Den här matchen ska ändå samtliga i laget vara stolta över.
Nu får vi hoppas att även Sverige gör sin plikt och vinner mot Danmark i morgon kväll.

Conny Holmberg

2009-05-30
Fågelfors IF - H/T 2 - 1
Se bildspel från matchen.......klicka här

HT hade flera chanser att döda matchen vid ställningen 0-1, men icke sa..........John och Jonte i det här fallet.

Ny uddamålsförlust mot ett lag i botten av tabellen och nu är vi själva där. Killarna bjöd i alla fall till någorlunda den här gången och borde ha fått med sig åtminstone en poäng hem. Tyvärr brister det i målskyttet. Tio gjorda mål på åtta matcher är sämst i serien.
Första halvlek var det Fågelfors, som med hjälp av medvinden, dominerade matchbilden utan att skapa några större farligheter. Det var väl endast vid något tillfälle som det osade litet hett. framför Hagge. Å andra sidan skapade inte HT så värst mycket heller. Jag noterade något farligt inspel från Jonte och något skott från Pontus. HT spelade heller ingen bra fotboll och man slog bort massor av passningar. Fågelfors försökte rulla litet boll, men man kan inte heller påstå att de lyckades så bra. En tämligen medioker halvlek med andra ord, men det var skönt att sitta och titta på i solskenet.
Andra halvlek blev något bättre än den första. HT tog över spelet och under en halvtimme spelade man ganska bra. Man skapade en hel del chanser under den perioden och borde faktiskt med bättre skärpa i avslutningarna ha avgjort matchen då. 0-1 kom i alla fall efter 58 min och var ett skolexempel på hur mål ska göras. Håkan bredsidade in ett inlägg från John, som trixat sig fram på vänsterkanten. Mycket snyggt! HT fortsatte att trycka på efter målet. Man startade pressen mycket högre upp i banan och Fågelfors fick mest ägna sig åt att slå ifrån sig. Hemmaspelarna såg faktiskt riktigt tröttkörda ut och man trodde då att HT lätt skulle springa hem tre poäng. Jonte hade två ypperliga chanser att döda matchen, men fick inte alls till det i avslutningarna. På en kontring efter Jontes andra chans gjorde nr 11 Zlatco Alkic 1-1 i 77 min efter ett tafatt försvarspel av HT. Målet tände naturligtvis och fick trötta hemmaben att börja kämpa igen. Det höll i en femminutersperiod sedan kom HT över chocken av baklängesmålet och pumpade på igen för ett segermål. John hade en chans men fick inte träff efter att ha dribblat sig fri (se bild ovan).
I 89 min var John på gång igen, men blev neddragen vid straffpunkten utan åtgärd från varken domaren eller den assisterande trots att de stod mycket bra till. Svagt! På nytt kontrade Fågelfors och kom fria med två man. Hagge räddade första skottet, men returen förpassades i mål. 2 -1 och ridån ner. Målskytten missade jag och någon speaker fanns inte på Hyltamalms IP. HT försökte få till en kvittering på övertid, men det ville sig inte.
Matcher mot lag på under halvan måste HT vinna, därför kan jag inte ge någon spelare i HT godkänt för den här matchen. Fågelfors hade en spelare som höjde sig över mängden, nämligen nr 10 Eldin Sarhatlic.
Domaren Irman Smajic var betydligt bättre när han dömde matchen HT-Ariel på Tollevi, även om HT fick pisk då också. Å andra sidan hade han inte mycket hjälp av sina kollegor på linjen.
Kommentaren: Tja, det är kanske bara är så att årets HT inte är bättre än så här. Åtta matcher, alltså 720 minuter, har spelats i år och HT har bara spelat bra fotboll i max 90 minuter av den tiden. Jag tyckte jag hörde Uffe fälla en Barcelona-kommentar under matchen. Den löd: "Vi ska inte bara vinna utan vi ska vinna snyggt oxå."
Det instämmer jag gärna i, men mot Ruda-Fliseryd på fredag är jag nöjd om det bara blir en vinst.
Conny Holmberg

2009-05-25
H/T - IFK Västervik 2 - 3
Se bildspel från matchen.......klicka här

Här går ridån ner. Åtta HT-spelare tittar på när IFK nickar in segermålet.

Vill man inget så vinner man inget, Det är en gammal regel som bekräftades ikväll. HT förlorade hemmamatchen på Hjortheden mot det starkt kämpande bottenlaget IFK Västervik med 2-3. Ett resultat som får betecknas som helt rättvist, då killarna i IFK var både etta, tvåa och trea på varenda boll. 2-3 kunde lika gärna ha slutat 2-5, inte för att IFK var så mycket bättre utan för att IFK var så mycket hetare helt enkelt.
Första halvlek började annars ganska bra med att Viktor Hilding snyggt chippade in 1-0 redan i 5 min. Efter målet tog IFK över spelet. Tja, spelet förresten, något spel var det inte tal om utan mera ett evigt långtjongande från bägge lagens sida. På det spelet var IFK, med sin för kvällen mycket större vilja att springa och kämpa om varje boll, klart bättre. Store, tunge anfallaren nr 13 Christoffer Sjögren satte hela tiden HT-försvaret på prov. IFK:s slit lönade sig till slut och nr 15 Mattias Svenssson kvitterade i 17 min till 1-1. Ojdå, de kanske inte är så dåliga ändå verkade då HT-killarna upptäcka , för efter baklängesmålet fick HT äntligen igång litet spel. Det spelet varade i ca tjugo minuter. Under den tiden skapade HT också några målchanser och Jonas gjorde 2-1 i 32 min. Pontus hade ett bra skott och Hjalle slog en hörna, där bollen förmodligen var över mållinjen innan den nickades bort av en IFK-försvarare. På den perioden borde HT ha dödat matchen.
Andra halvlek var den sämsta jag sett i år. IFK fortsatte med sina långbollar och HT föll in i samma trall. Skittråkigt att se på och det kan inte ha varit så kul på planen heller. HT skapade ingenting på hela halvleken. IFK skapade däremot en hel del, framförallt på några fasta situationer. På två hörnor i rad stod HT-spelarna och diskuterade, vem som skulle markera vem, när IFK snabbt slog hörnan. Hagge räddade den första men på den andra nickade en helt fristående Christoffer Sjögren in 2-2. Då hade det gått en kvart av andra halvlek. OK, tänkte vi på sidan om. Nu vaknar killarna till igen och sätter ett par mål. Märkvärdigare var ju inte motståndet, men icke. Det var istället IFK som fick ny luft under vingarna, satsade ordentligt i närkamperna och vann varenda andraboll. IFK fick också frisparkarna med sig. På en billig sådan kom också segermålet. Frisparken slogs mot bortre delen av HT:s straffområde och nickades in mot straffpunkten. Där kom Christoffer Sjögren återigen farande, mellan åtta beundrande stenstoder i HT-tröjor, och nickade in bollen bakom Hagge. Så var den kvällen förstörd.
Hagge är den ende som får godkänt i HT. Övriga kan så oerhört mycket bättre.
IFK är nog egentligen inte bättre än vad tabellen visar. Ändå vinner de rättvist över HT. Det säger väl det mesta om HT-spelarna ikväll. Bäst i IFK och bäst på planen var, enligt mitt tycke, nr 13 Christoffer Sjögren. Hela IFK ska dock ha en eloge för sin kämpainsats.
En som verkligen ville vara i centrum var domaren Rasim Kadiric, Vetlanda. I en ganska snäll match lyckades han, om jag räknade rätt, hitta hela åtta gula kort. Jag tror HT fick fem och IFK tre. Fördelsregeln hade han nog inte hört talas om och han blåste för frisparkar både i tid och otid. Matchen blev totalt sönderblåst och det gick inte att få något flyt i spelet. Bedömningsnivån växlade också hela tiden, så det måste ha varit omöjligt för killarna på plan att veta vad som gällde. Jag skyller däremot inte förlusten på domaren, för båda lagen blev lika drabbade.
Kommentaren: Den här matchen är bara att glömma, för ikväll visade inte killarna ett dugg av vad de visat i de senaste matcherna. Det känns bara trist att man missade chansen att hänga med i toppen, för vill man tillhöra den så måste man slå bottenlagen. Ola Johansson är skadad och var inte med ikväll. Det märktes!
Fattas nu bara att blåvitt får däng av Malmö ikväll också.

Conny Holmberg

2009-05-16
Besa FF - H/T 3 - 1


John har just reducerat till 3-1 på straff och grattas av lagkompisarna längst till vänster (HT i vitt

HT förlorade bortamatchen mot Besa FF, men behöver inte alls skämmas över det resultatet. Tvärtom så gjorde våra killar återigen en bra match och borde ha fått med sig en pinne hem. Besa visade sig vara ett spelande lag och var litet vassare framför mål än HT. Som helhet var det en trevlig match att titta på i ett härligt vårväder.
Första halvlek började med att Ola blev helt frispelad, men avslutet var det ingen högre kvalitet på. Mål där och det hade säkert blivit en helt annan match. Nu var det istället Besa som svarade för det första målet. Hagge gjorde sin första miss i år när han missbedömde bollbanan vid en hörna. Bollen gick över honom och bort till Amel Gozic, som lobbade bollen mot bortre stolpen. Pontus försökte nicka bort den, men nickade istället in den i eget mål. Då hade det gått 6 min. Besa fick efter målet en adrenalinkick och våra killar fick ägna sig åt att jaga boll. På mittfältet styrde och ställde nr 14 Admir Dautovic spelet och Håkan hade alltför dålig hjälp av övriga på mitten i hemjobbet. I 20 min kom 2-0. HT tappade bollen på mittfältet i en uppspelsfas, Besa kontrade blixtsnabbt och Avri Jashari gjorde inget misstag. Efter 2-0 målet verkade Besa litet nöjda för då tog HT över spelet. Albin slog ett inlägg som träffade ribban och Viktor fick inte ordning på returen. John dribblade sig igenom och sköt stenhårt nere vid målvaktens högra stolpe, men planens främste aktör Besa-mv Pierre Tornedahl gjorde en suverän räddning. 2-0 stod sig halvleken ut.
Andra halvlek var det HT som dominerade matchen. Håkan fick bättre hjälp på innermittfältet i och med att Jacke hade kommit in där. HT började också rulla boll på ett sätt vi inte såg mycket av i den första halvleken. Man skapade flera bra målchanser bl.a. hade Pontus en riktig rökare från 25 meter och John ett mycket vasst skott, men Tornedahl i Besa-målet var omöjlig att få hål på. HT fortsatte att trycka på, men hade väldigt svårt att spela sig in i boxen utan fick mest ägna sig åt långskott. Mitt i HT-pressen och när Besa började se tämligen tröttkörda ut hände det som inte fick hända. På en kontring i 65 min gjorde Ardian Gashi (som inte är BOIF-Ardian) 3-0. Ridå ner naturligtvis, men våra killar gav inte upp utan fortsatte att trycka på. I 72 min blev Pontus fälld och John lekte in straffen. 3-1 och nytt hopp för både oss i publiken och för laget. Besa-försvaret med nämnde Tornedahl längst bak var dock omöjligt att få hål på.
HT hade fem man borta, men av det märktes inte mycket. Jag tycker samtliga gjorde en mycket bra match, framförallt i den andra halvleken. Egentligen var det väl ingen som stack ut mera än de övriga i laget, men jag vill ändå ge extra rosor till ett par killar. I Hjalles frånvaro fick Lindh spela mittback (det har han väl inte gjort på ett) och han skötte sig med den äran även om han var litet passiv vid 2-0 målet. Jacke kom in på mittfältet och gjorde ett stort jobb med sitt uppoffrande slit. Martin Degerman besitter en härlig snabbhet och har framtiden för sig.
Besa var ett bollskickligt lag och hade många bra spelare. Bäst på plan och den som räddade trepoängaren till laget var mv Pierre Tornedahl. Nästan lika bra var mittbacken nr 7 Nehat Jashiri. Mittfältets nr 14 Admir Dautovic är redan nämnd även om han försvann i andra halvlek. Framåt handlade det mesta om Ronaldo-kopian Fredrik Harai. Han hade samma löpstil som MU-stjärnan och t.o.m. ramlade på samma sätt när han blev fälld en gång
Bra domare var Kari Lindén, Trekanten.
Kommentaren: Jag tycker att HT gör en ny bra match och med en mera normal målvakt i Besa, så borde man ha fått med sig åtminstone en poäng hem. Spelmässigt ser det nu ganska bra ut, däremot händer det för litet i sista tredjedelen av planen. Sju mål på fem matcher är inte godkänt.
I helgen som kommer är det spelledigt. Nästa match är på måndag. Då kommer jumbolaget IFK Västervik till Hjortheden. Tre nya poäng då, eller?
Conny Holmberg

2009-05-07
H/T - BOIF 2 - 1
Se bildspel från matchen.......klicka här


Pontus har just nickat in "årets mål" och gett HT ledningen med 2-0

Nu börjar det likna nå´t! HT har börjat spela det spel man kan spela och då kommer också segrarna. Visserligen "bara" en 2-1 seger på Tollevi mot BOIF, men att det bara blev 2-1, ska nog BOIF vara väldigt nöjda med. HT borde ha vunnit matchen med minst fyra måls övervikt. Ändå blev det litet nervöst på slutet.
Första halvlek började med litet trevande spel från båda håll med många felpassningar och mycket tjongfotboll i den starka blåsten. Efter en kvart tog HT tag i matchen och släppte sedan aldrig taget om händelserna. HT började att passa bollen efter marken, det spel som laget är så bra på och som är mycket trevligt att titta på för oss åskådare. Tyvärr hände det inte speciellt mycket framåt för våra killar, men å andra sidan hade inte BOIF några chanser heller eftersom de inte fick låna bollen. Det enda som oroade BOIF-keepern var några vassa Hjalle-hörnor. Först i 38 min osade det riktigt hett framför BOIF-målet, när John två gånger om var nära att näta.Vid Johns första målchans dribblade han sig igenom BOIF-försvaret på ett elegant sätt, men ensam med mv satte han bollen mitt på densamme. Där var han värd ett mål.
Andra halvlek var den första lik, men HT radade upp många flera målchanser i medvinden. Ändå dröjde det ända till 75 min innan 1-0 målet kom. Det var John som kom segrande ur en närkamp med Ricky Gashi och serverade en passning till kusin Viktor. Viktor nöp till direkt och fick se bollen gå stolpe in. Tre minuter senare kom 2-0. Micke Appel slog ett perfekt inlägg på bortre stolpen och där kom Pontus farande och kastade sig framåt, orädd som en Kamikazepilot, och nickade snyggt in tvåan. Årets mål på Tollevi???? HT hade de följande minuterna bud på ytterligare mål, men det ville sig inte riktigt. Istället var det BOIF, som på en straff reducerade till 2-1. Jens Karlsson blev fälld av Appel och satte själv straffen stenhårt och otagbart bakom Hagge. Trots att HT dominerat hela matchen blev de sista minuterna därför mycket nervkittlande. Det man fruktade var att BOIF, i vanlig ordning, skulle få en frisparm i slutminuterna och kvittera. HT höll tätt och tre mycket rättvisa poäng var i hamn.
Alla i HT gjorde en kanonmatch och man börjar se att laget är på G nu. Visserligen skällde Gurra, som en kapten ska och med visst fog, på att alla måste göra sitt jobb. Det ser fortfarande litet lojt ut på vissa håll ibland, men många killar är nya på den här nivån och det tar litet tid att anpassa sig. Ola, för dagen på mittfältet, fick priset som "Matchens lirare" i HT och visst var han duktig även om han fortfarande har en bit kvar till fjolårets form. Jag har Micke Appel och Albin Västerlund i topp på min lista i den här matchen, mest för deras energi och frenesi. Försvaret med Hagge längst bak är f.n. bombsäkert, medan det finns mera att önska framåt. Sex mål på fem matcher är på tok för litet.
BOIF var blekt, mycket blekt och det tuffaste ingripandet Hagge fick göra var när han fick sätta stopp för Tito. (Tito är Hagges hund som sprang in till husse,) Det var länge sedan jag såg Jensa så anonym i en match och gamle skyttekungen Ricky Gashi märktes heller ingenting. Priset som "Matchens lirare" i BOIF, gick till mv Magnus Johansson. Jag hade satt mina pengar på mittbacken nr 4 Erik Larsson. Bra domare var, en ny bekantskap för mig, nämligen Mattias Hugosson från Gamleby. Bra assistans hade han av sina assisterande även om Lalle stod i vägen för min kamera emellanåt.
Kommentaren: Den här segern var egentligen aldrig hotad, även om det hårdnade till på slutet. HT var nämligen bättre på allt, men det är ju inte alltid som det räcker. Jag var litet orolig för den här matchen, för bägge våra ordinarie innermittfältare Håkan och Martin var borta pga skada. Nu visade det sig att den oron var helt obefogad, för Ola tillsammans med först Appel och sedan John, skötte det jobbet perfekt.
Annars fortsätter resultaten i serien att överraska. Just nu toppar Långemåla, som HT besegrade senast, serien. De slog nämligen seriefavoriterna Fårbo med 5-0 på bortaplan och vad som har hänt med V-vik Bois vete tusan. Nu åkte de dit med hela 5-2 mot Överum.
På lördag åker vi till Oskarshamn för att möta Besa, som nu ligger tvåa, på Kristineäng. Kan vi hoppas på tre nya friska då?
Conny Holmberg

2009-05-02
Långemåla IF - H/T 0 - 2
Se bildspel från matchen.......klicka här

Håkan har just satt 0-1 och tackar Lindh för smörpassningen

Det blev en skön eftermiddag på Långemåla IP. Ett härligt sommarväder, Bullens korv i serveringen och dessutom fick HT tre poäng med sig hem från den svåra bortamatchen mot ett fram till den här matchen obesegrat Långemåla. Vad mer kan man då önska sig? Bra spel i en halvlek och en kämpainsats av försvaret i den andra halvleken bäddade tillsammans med de två målen för de tre poängen.
Första halvlek hade man ställt in sig på att få se ett, som man trodde, starkt hemmalag trycka på ordentligt mot HT-försvaret. Matchbilden blev helt annorlunda. Det var istället HT, som förde kommandot och äntligen visade upp det spel man kan prestera. Våra killar rullade upp hemmalaget gång på gång och var först på varenda andraboll. Man visade en helt annan inställning än i de tidigare matcherna. Några målchanser lyckades man ändå inte skapa, men det gjorde inte hemmalaget heller. Det närmaste HT kom ett mål var en frispark från Hjalle någon meter över mål. Kanske borde Albin också ha fått en straff med sig när han blev nersparkad bakifrån i straffområdet.
Andra halvlek var det istället Långemåla, som dominerade totalt. Våra killar såg plötsligt mycket trötta ut och orkade inte alls ta jobbet som i den första halvleken. Vete tusan vad de dricker i pausen, men inte verkar det vara nå´t uppiggande i alla fall. Hemmalagets dominans till trots, så var det HT som gjorde målen. 0-1 tåfjuttade Håkan in i 66 min helt frispelad av Lindh. 0-2 kom på övertid genom Viktor Hilding, som bara hade att lägga in Pontus passning i öppet mål. Hemmalaget tryckte som sagt på ordentligt i andra halvlek, men ett ramstarkt HT-försvar släppte knappt till någonting. Ett par vassa inlägg var det närmaste målkänning Långemåla kom. Det som annars rörde upp känslorna bland HT-anhängarna var när Ola, på ett mycket fult sätt, blev nedsparkad bakifrån av redan varnade nr 11 Viktor Blom. Domaren visade upp det gula kortet för nr 14 Michael Sohlberg, istället för nr 11 Viktor Blom. Fel kille alltså. När de tillresta HT-anhängarna försökte få domaren att inse sitt misstag, så drog nr 11 Viktor Blom ner brallorna och visade sin vackraste sida mot publiken. Bland det barnsligaste, löjligaste och mest osportliga jag har sett på en fotbollsplan och då har jag sett tämligen mycket. Frugan, som nästan aldrig går på fotboll, undrade om det brukar gå till på det sättet. Att domaren inte kan se allt det har jag förståelse för, men att den assisterande inte assisterar i ett sådant läge är rent ut sagt bedrövligt.
Hela HT gör en kanoninsats, men försvaret med Tom, Gurra, Hjalle, Henrik och på slutet även Martin var de som räddade hem poängen. Längst bak har Hagge växt ut till en riktig kanonmålvakt i år.
Långemåla var en klar besvikelse. De hade nästan inget eget spel alls och jag hade väntat mig betydligt mer av ett lag, som kvalade till fyran ifjol och varit obesegrade i seriespelet hittills. Kunde inte se någon i det laget, som hade platsat i HT. Inte ens Viktor Bloms kallingar.
Domaren Michael Hellqvist, Vetlanda, blandade och gav. Bra domslut varvades med mindre bra, men det kan ju hända alla domare. Som helhet får han godkänt, men missen vid den omtalade situationen ovan, var en riktig dundertabbe. Å andra sidan gjorde ju domarbasen Bosse Karlsson en liknande vid en VM-match en gång.
Kommentaren: Bra för självförtroendet med en seger igen efter två raka förluster. John, Jonte och Micke Appel saknades av kända och okända skäl och man fick bara två avbytare med sig, så det var en riktigt bra insats av våra killar. Tur och otur jämnar som regel också ut sig. Nu hade man den lilla tur, som man saknat i de två förlustmatcherna tidigare.
Det verkar också som att det blir en högintressant serie i år, för alla lag verkar kunna slå varandra. Idag åkte BoIS, som spelade ut HT totalt, på däng mot Rödsle. Ett Rödsle som HT besegrade på Hjortheden.
Nästa lördag tar sig HT an BOIF på Tollevi. Dax för tre nya pinnar då? Hoppas bara att gräsmattan på Tollevi blivit litet jämnare.
Conny Holmberg

 

2009-04-29
H/T - IF Ariel 0 - 1
Se bildspel från matchen.......klicka här

HT tryckte på men inget hjälpte

Ny förlust, men den här matchen borde HT ha vunnit. Man skapade chanser, men tyvärr så fungerar det ännu inte i sista tredjedelen av planen.
Första halvlek var det Ariel som var det bästa laget i matchupptakten. Hemmaspelarna hade svårt att hitta rätt i positionerna, ändå var det HT som skapade den första målchansen. I den 12 min nickade Ola, mv räddade och på returen får Ariel bort bollen på mållinjen. Efter den tröga inledningen började hemmalaget så smått ta tag i matchen, men då kom kallduschen (som om det inte var kallt nog på Tollevi). Gurra missade, för en gång skull, och det var måltjuven Ola Molin inte sen att utnyttja. när han rullade in 0-1 i 26 min. Efter baklängesmålet tog HT över helt, dock utan att skapa några hetare chanser. Några lägen hade man, men nära gäller inte på fortet. Däremot var Ariel mycket nära att öka på till 0-2 i slutminuten av halvleken när man prickade stolpen.
Andra halvlek gick helt till hemmalaget. Ariel lämnade två spelare vid mittlinjen, resten stod parkerade likt ett handbollsförsvar strax utanför straffområdet. Det var som när man såg Barcelona-Chelsea i UCL igår. HT försökte förgäves att rulla upp köttmuren, men det var inte lätt att få fart på passningsspelet på den ojämna planen. Bollen hoppade och studsade som den ville. Håkan hade ett kanonskott i stolpen och Albin hade tre avslut på mål, som var värda ett bättre öde. I 38 min fick John sitt andra gula kort och blev utvisad, när han onödigt fällde en motståndare på Ariels planhalva. Det skyller vi på orutin. I 43 min låg bollen och studsade på Ariels mållinje, men inte ville den rulla över inte. Ariel hade en enda målchans i andra halvlek. Detta efter en feldömd frispark, sedan Gurra på ett just sätt tacklat en motståndare av planen. Vem motståndaren var skriver jag inte. Hursomhelst, Hagge gjorde en kanonräddning på frisparken i Almunia-stil (ni som såg matchen Man U-Arsenal senare på kvällen förstår vad jag menar). 0-1 blev det och tungt var det. Dessutom fruktansvärt kallt.
Priset som "Matchens lirare" gick till Hagge i hemmalaget och till Ola Molin i Ariel. Båda gjorde mycket bra ifrån sig. Hagge har varit mycket bra i år. Han har en helt annan pondus, tar allt i luften och sätter igång spelet snabbt. Han långa utsparkar är också ett vasst vapen. Ska man anmärka på något, så är det att han skriker litet för sent när han är på väg ut ur målet för att ta bollen. Försvararna hinner inte undan om man skriker en meter från bollen. Bäst i försvaret var Hjalle och Martin Degerman. På mitten kom Martin Arvidsson äntligen in och gjorde bra ifrån sig, men bäst där var Micke Appelqvist till höger. Albin Västerlund gjorde återigen ett piggt inhopp. Han rev upp hål i köttmuren, med sin aldrig sinande energi. Jonte och Ola på topp hade ingen större kväll. Det är å andra sidan inte lätt att stångas mot åtta man. Ola startade förresten som innermittfältare, men det visade sig snart att han behövdes bättre på topp.
Hela Ariels försvar var bra, men bäst i laget var enligt mitt tycke nr 15 Patrik Nilsson. Ola Molin är alltid hyperfarlig. Får han en chans så sätter han den. Mycket bra var också mv, om det nu var Tobias Brink eller Roger Nilsson som stod i målet. Det fanns nämligen två nr 1 i programmet.
Domaren, Irman Smajic, Västervik, gjorde tydligen en testmatch i div V och han borde väl få ett bra betyg av Stickan, för han gjorde vekligen inte bort sig.
Kommentaren: HT är fortfarande fjärran från den form och det spel man uppvisade i höstas, men lugn, det kommer säkert att bli bättre när alla fått upp matchtempot. Tollevis ojämn matta gynnade ju heller inte våra killar, som brukar kunna rulla bollen efter marken. Det som oroar litet är att man skapar så få målchanser och gör så få mål. Två mål på tre matcher är inte godkänt.
Nu behöver vi inte skämmas mera över förlusten mot BoIS heller, för som jag trodde är de ett riktigt bra lag. Segern på bortaplan mot Fårbo, efter underläge, var ett styrkebesked. Jag blir inte förvånad om de vinner serien.
På lördag får vi åka till Långemåla. Där har väl inget Hjortedlag spelat sedan damlaget var där i slutet på 70-talet.
Dax för tre pinnar då?
Conny Holmberg

 

2009-04-25
Västervik BoIS - H/T 6 - 1
Se bildspel från matchen.......klicka här

HT var inte med på banan mot BoiS vilket här illustreras av Jonas

Det var som att se en Formel 1 bil möta en gammal hederlig herrgårdsvagn. Västerviks BoIS spelade en snabb, härlig och fyndig fotboll medan våra killar såg viljelösa, trötta och långsamma ut. Frågan är om det var BoIS som var bra eller om det var HT som var dåliga. Jag hoppas på det förstnämnda.
Första halvlek började annars HT hyfsat, bl.a. var Ola mycket nära att näta på en långboll. Ändå var det BoIS som tog ledningen i 14 min med 1-0 genom nr 99 Mirjet Sfishta, som tog sig fram på vänsterkanten och satt bollen otagbart i Hagges vänstra hörn. Nämnde Sfishta fortsatte att oroa och snurrade friskt med Henrik på högerbacken. Henrik låg ofta alltför långt ifrån i sin markering, men lyckades ändå komma tillbaka och bryta ett par gånger. Så småningom hämtade sig HT och kämpade sig till tre-fyra hörnor på raken. Alla var nära att resultera och på den sista som John slog nådde Ola högst och knoppade in 1-1. Resten av halvleken var det BoIS som förde spelet. HT-spelarna var tama i närkamperna och låg alltför långt från sina motståndare, som tilläts att dominera totalt. När HT äntligen fick tag i bollen lyckades man inte hålla kvar den inom laget utan fick börja om att jag boll på nytt. Som lök på laxen nickade dessutom nr 20 Daniel Farray in 2-1 ett par minuter innan paus.
Andra halvlek hoppades man väl på att det skulle komma en uppryckning av våra killar, men icke. BoIS fortsatte att trumma på, både på planen och på läktaren Daniel Farray ökade på med både 3-1 och 4-1 i 56 resp. 64 min. HT gick ner på trebackslinje, men det resulterade bara i att man öppnade sig bakåt. 5-1 satte Mirjet Sfishta mycket snyggt i 69 min när han mötte ett inlägg på volley. Förnedringen var total när Edin Skeja gjorde 6-1 i 79 min.
Utan Hagges kanonräddningar kunde det ha blivit tvåsiffrigt. Han var klart bäst i laget. Jonas fick priset som "Matchens lirare" och han kämpade väl så gott han kunde. Annars tycker jag att Albin Västerlund gjorde ett piggt inhopp.
Många var bra i ett mycket duktigt BoIS-lag. Nr 14 fick priset som "Matchens lirare", men vem som hade det numret framgick inte av programbladet. Bra tyckte jag att nr 2 Andres Canas och nr 23 Endrit Hasani var i försvaret. Nr 99 Mirjet Sfishta var hela tiden farlig framåt och Daniel Farray avgjorde mer eller mindre matchen med sitt hat-tric.
Domaren, Zarko Kovacevic, har vi sett gjort bättre matcher, men är troligtvis ändå kommunens bäste domare. Det kändes ändå som att han tillät hemmalaget att spela tuffare än våra killar. Minns bl.a en situation i andra halvlek, där en BoIS-are frustrerad över en utebliven frispark, sprang ifatt och gjorde en riktig dunderkapning bakifrån på en HT-spelare. Rött kort tyckte jag, med mitt HT-hjärta, men domslutet renderade bara i en frispark
Kommentaren: Det är ingen skam att förlora mot ett bättre lag för visst var BoIS klart bättre än HT. Däremot kan man ju ha invändningar på sättet som HT förlorade på, men det vet säkert killarna själva. Vad årets HT går för har vi ännu inte fått nå´t svar på och visst saknar man några killar från fjolårets lag. Hörde att Martin börjat röra på sig i alla fall. Han behövs som bollvinnare på mitten. Nu är det bara att glömma det här bottenappet och ta nya tag mot Ariel på onsdag.
Det ska också bli mycket intressant att se hur pass bra årets BoIS är framöver. Med två storsegrar i serieupptakten och en entusiastisk publik i ryggen kan laget säkert gå hela vägen.
Conny Holmberg

2009-04-18
H/T - Rödsle BK 1 - 0

Seriepremiären är avklarad och HT klarade hem alla tre poängen. Härligt med en så´n start. Förra året började ju seriespelet med idel förluster. Matchvinnare blev, som så många gånger förr, Ola Johansson, naturligtvis. .
Första halvlek var det annars gästerna Rödsle som inledde matchen bäst. HT såg mycket vilsna ut och kom hela tiden fel i positionsspelet. Rödsles nr 10, Andreas Ekström, sprang på allt och hotade vårt försvar gång på gång. Det var enbart Gurras rutin som höll honom borta från hemmamålet. Efter tjugo minuter hade Rödsle sprungit av sig den värsta entusiasmen och HT började få ordning på spelet. Ola och Jonte höll i bollen där framme och Micke Appel och John kom i djupled på kanterna på ett bra sätt. HT skapade några halvchanser utan att få in bollen, men efter dryga halvtimmen kom äntligen premiärmålet. Det var Ola Johansson, som från nära håll efter en tilltrasslad situation, halvliggande tryckte in 1-0. HT fortsatte sedan att föra matchen halvleken ut.
Andra halvlek såg också bra ut för HT till en början och man skapade flera chanser där åtminstone någon borde ha förvandlats i mål. Precisionen i avsluten var tyvärr inte den bästa. Rödsle, som ett tag såg tämligen körda ut, kom tillbaka de sista tjugo minuterna samtidigt som hemmaspelarna såg något trötta ut. Några större farligheter lyckades dock inte Rödsle skapa, utan hemmasegern satt klockrent.
Till matchens lirare i respektive lag valdes John Nilsson i HT och mittbacken Denis Huseinovic i Rödsle. Personligen hade jag två andra kandidater nämligen nr 10, Andreas Ekström i bortalaget, som blev skadad och bara spelade en halvlek, vilket nog var tur för hemmalaget. I HT tyckte jag faktiskt att Micke Appel gjorde en helgjuten insats hela matchen, inte bara en halvlek som John. Annars är det ju Gurra, Jonte, Ola och Håkan som drar det stora lasset och aldrig gör några dåliga matcher. Säkerheten själv var också Hagge i målet även om han var ute och fladdrade ett par ggr på slutet.
Domarteamet från Virserum med Andreas Söderman i spetsen får också godkänt och det får även publiksiffran som översteg hundratalet i snålblåsten.
Kommentaren: Det här kom nog bli bra i år också, framförallt med en premiärseger i bagaget. Stundtals såg det riktigt bra ut för att vara en premiärmatch. Bra kan ändå bli bättre och det blir det säkert när alla fått några flera matcher i benen.
Nu är det dax att duscha och göra sig vacker till kvällens Showu i gympasalen. Vi firar segern där.
Conny Holmberg

Träningsmatcher 2009

2009-04-10
Frödinge - H/T 2 - 1


Ny förlust i en träningsmatch och dessutom mot ett div VI lag..........igen. Det ser verkligen inte bra ut inför seriestarten på lördag. HT har bara spelat fyra hela träningsmatcher + tre halva matcher i Tunapokalen. På tok för några matcher om jag får tycka till och det får jag ju här iaf. Dessutom har laget bara lyckats med att vinna en match mot IFK Tuna och en halv match mot Tuna Södra, trots att motståndet inte hållit någon högre standard. Det är bara att hoppas att laget vaknar till på lördag. Själv har jag inte sett nå´n match, men det här är vad Hjalle har skrivit om matchen på Totebo IF:s hemsida.
Conny Holmberg

Genrep inför seriepremiär, strålande sol och match på gräs. Ändå var det inte så jäkla roligt efter 90 minuter……….
H/T spelade idag genrep inför seriepremiären nästa helg. För motståndet svarade div. VI-laget Frödinge på gräs i Frödinge.

H/T inledde matchen tveksamt och var nära att ställa till det för sig redan i matchinledningen. Tom Åberg gör ett vågat inkast hem till Robert Hagelin i målet som slår en rundpall och en Frödingeanfallare får tag i bollen, men skjuter i stolpen. H/T har svårt i den första halvleken och Frödinge är långa stunder det bättre laget. H/T skapar dock några riktigt heta chanser. Ola Johansson kan ta emot ett inlägg från höger vid den bortre stolpen, men skjuter över från ett par meters håll. Strax därpå får Ola Johansson en liknande chans, men lyckas inte få in bollen den här gången heller.H/T tar ledningen till sist efter en hörna från höger. Jonas Nilsson når bollen vid den bortre stolpen och kan nicka in 1-0. Tyvärr bjuder H/T in Frödinge i matchen när man ger bort kvitteringen. H/T tappar bollen i uppspelsfasen och Frödinge vänder snabbt. Anfallet slutar med att en Frödingespelare går omkull i straffområdet med straff som följd. Straffen är säker och ställningen 1-1.Frödinge är hetare över hela planen och tar också ledningen i slutet av första halvlek efter en ny olycklig spelsekvens. Håkan Johansson slår en lös bakåtpassning, en allt för lös passning och Robert Hagelin i målet är inte riktigt med på bakåtpassningen. En Frödingeanfallare hinner emellan och rullar in 2-1 innan halvtidsvilan.H/T gör en första halvlek som är under all kritik. Den är långt ifrån godkänd och det är svårt att hitta några ljusglimtar. En av få som visar kamp- och löpvilja i den första halvleken är Jonas Nilsson.

I den andra halvleken drar sig Frödinge tillbaka och H/T tar över allt spel. Trots massivt spelövertag har dock H/T förtvivlat svårt att skapa några chanser. Närmast är man på en hörna som Ola Johansson nickar i ribban. Frödinge är uppe i några ströanfall och är nära att rinna igenom några gånger när man slår långa chansbollar. H/T har oerhört mycket boll i den andra halvleken och spelar stundtals mycket bra, men trots att man höjer sig i den andra halvleken så skapade man fler chanser i den första halvleken. H/T gör en godkänd andra halvlek, men skapar oroväckande få chanser. Matchen slutar 2-1 till Frödinge och det känns givetvis tungt som bly.
Sammanfattningsvis kan man väl säga att det är en dålig första halvlek och en helt OK andra halvlek. Totalt sett en ganska slätstruken insats där det var inte var någon som höjde sig över mängden. Nu är det seriepremiär nästa helg och då gäller det att inte bjuda på chanser och mål som man gjort idag och i tidigare matcher. Framåt gäller det att börja skapa chanser, då kommer också målen att komma.
/ Hjalle

2009-04-05
Stjärnan - H/T 1 - 0

HT förlorade med 1-0 mot Stjärnan på konstgräset i Oskarshamn.

Mera info kommer

2009-03-28
Tunapokalen
Resultat:
HT - IFK Tuna    1 - 1
målskytt HT: Jonas Nilsson
HT - SK Lojal     0 - 2
HT - Tuna Södra 3 - 2
Målskyttar HT: Mikael Appelqvist, Pontus Petersson, Håkan Johansson
Nyförvärvet Henrik Stenborg var genomgående bäst av HT-spelarna i turneringen.

Se bildspel från pokalen ......klicka här
Jag återkommer med mera info när jag vet mera.

2009-03-14
Storebro - H/T 1 - 1

HT spelade oavgjort 1-1 i bortamatchen mot Storebro, efter stundtals hyfsat spel Målet gjordes av John Nilsson.
Jag återkommer med mera info när jag vet mera.

2009-02-28
IFK Tuna - H/T 2 - 4

Härligt! Nu är kulan i luften igen och HT vann årets första träningsmatch.

Äntligen är fotbollsäsongen igång igen och A-laget har tydligen bevarat formen från i höstas. För i årets första träningsmatch besegrade man IFK Tuna med 2-4 på grusplanen vid Tunhamra. Målen gjordes av ungdomarna Pontus Petersson 2, John Nilsson 1 och David Israel 1. Jag återkommer med mera info när jag vet mera.