Matchreferat A-Laget 2008

Matchreferat Tabeller Poängligan

Div V Nordöstra 2008

 

2008-09-13
Västerviks BoIS - H/T 5 - 4

Se bildspel från från matchen.......klicka härNär Anders Lindh nickade in 2-4 trodde vi att segern var i hamn för HT. Tji, fick vi!!!

Motivation slår klass, är en gammal klyscha som ofta stämmer in. HT hade en tvåmålsledning när det återstod en kvart av bortamatchen mot V-viks BoIS och såg ut att gå mot en säker seger. På åtta minuter förändrades allt. BoIS gjorde tre snabba mål och vann matchen med 5-4. Jubel och klangfest på hemmaläktaren och kul för BoIS som nu fortfarande har chans att hänga kvar i femman. Jag tror inte att våra killar deppade allför mycket över förlusten, eftersom kvalchansen till fyran försvann, när Överum ökade på från 2-1 till 4-1 mot BOIF.
Första halvlek var det V-viks BoIS som började matchen klart bäst och Sebastian som debuterade i A-laget fick det riktigt svettigt. Bl.a. hade BoIS ett ribbskott i 11 min, men det dröjde ända till 24 min innan Endrit Hasani spräckte nollan och gjorde 1-0 till hemmalaget. Det fick äntligen HT-spelarna att vakna till efter en minst sagt sömnig start. Minuten efter BoIS ledningsmål kvitterade Ola till 1-1 på Jontes passning. I 27 min gjorde Ola sitt andra mål, när han från nära håll stötte in Pontus (tror jag det var) fina frispark på volley och gav HT ledningen med 1-2. I slutminuterna hade BoIS ytterligare en boll i ribban, när Sebban gjorde en fantastisk räddning och tippade bollen i densamma.
Andra halvlek hade HT-ledningen gjort en del ändringar i laget, som absolut inte blev till det bättre. Det utnyttjade BoIS och kvitterade i 15 min till 2-2 genom Aiman Hadrous. Kvitteringsmålet gav på nytt HT litet tändvästka , vilket medförde att laget åter satte två snabba mål. Ola nickade in ett inlägg från John och Lindh nickade in Håkans frispark. Med kvarten kvar att spela hade HT ett klart grepp om matchen, man var så säkra på segern att man t.o.m. gav bort ett par givna målchanser. Ola, Micke och John skojade friskt med sina motståndare ett tag. BoIS-arna ville dock annat och hade definitivt inte gett upp. Påhejade av sin fantastiska hemmapublik lyckades man med litet flyt att vända matchen på åtta minuter. 3-4 kom när David Örneks skott ändrade riktning på Gurra och helt ställde Sebban. 4-4 fixade Ferdi Sajhadi i 32 min, när han tråcklade sig igenom ett passivt HT-försvar. Gurra blev otursgurra, när bollen studsade från hans knä och upp på armen i 38 min, med straffspark som följd. Straffen satte Ferdi Sajhadi säkert i mål. 5-4 till hemmapublikens hörbara förtjusning.

I HT var Ola, Håkan och Micke genomgående bäst i laget. Försvaret får godkänt för första halvlek, men ska definitivt inte släppa till fyra mål på en halvlek mot ett lag som BoIS. Sebban gjorde en godkänd A-lags debut och var chanslös på målen.
Västerviks Brassar, som BoIS kallar sig, tog sista chansen att, mot ett underpresterande HT; hänga kvar i femman. Alla i laget gjorde en kämpamatch och gav aldrig upp. Bäst i laget var mittbacken Ajan Sajhadi tillsammans med mittfältarna Ferdi Sajhadi och Ajman Hadrous.
Zarko Kovacevic
dömde åter HT på ett förtjänstfullt sätt, även om han denna gång inte hade så mycket hjälp från sina assistenter.
Kommentaren: Det märktes på våra killar att man egentligen inte hade så mycket att spela för. Chansen till kval var ju minimal och när sedan Överum klart ledde i sin match, så sjönk antagligen motivationen ytterligare. Synd bara att den fina höstsviten sprack. Jag lämnade ändå Bökensved med ett småleende på läpparna, för jag kunde inte låta bli att smittas av hemmasupportrarnas glädje över segern. Sambatrummorna ljöd, om inte alltid i takt så ändå, hela tiden på läktaren. Publiken levde med i varenda spark. Ja det var härligt att skåda. Nå´t sånt har vi inte sett på Hjortheden eller Tollevi, sedan Walle slutade spela " Ålefiskarns vals" och " Hjorte dä ä laget". Det är bara att hoppas att BoIS hänger kvar i serien och tar med sig trummorna även på bortamatcherna, sån´t vill vi se mera av. Förutom musiken så blev vi också bjudna på entrén och kaffe, som värmde gott i kylan.
Conny Holmberg

Div V Nordöstra 2008

Tjust Open
När endast tio sekunder återstod av matchen Tjust-IFK gjorde Tjust 1-0 och vann både den matchen och gruppen.
Vid ett oavgjort resultat hade HT gått vidare till finalspelet.
Men nära skjuter ingen..
.............

IFK Västervik-Hammarsgärde 6-1
Tjust-Hjorted/Totebo 1-0
Hjorted/Totebo-IFK 4-0
Hammarsgärde-Tjust 2-1
Hammarsg.-Hjorted/Totebo 0-0
Tjust-IFK 1-0

Tjust                            3 2 0 1 3-2 6
Hjorted/Totebo           3 1 1 1 4-1 4
Hammarsgärde          3 1 1 1 3-7 4
IFK Västervik            3 1 0 2 6-6 3

2008-09-20
H/T - Överums IK 4 - 3

Se bildspel från från matchen.......klicka här

Innan pausvilan reducerade Jonte äntligen ÖIK-ledningen till 1-2. Emil, som fick sköta flaggan, tog upp en applåd.

HT har gjort en suverän höstsäsong och bara förlorat en enda match. På lördagen avslutade man årets seriespel med att besegra serietvåan Överum på Hjortheden. Matchen var i och för sig betydelselös vad gäller upp-eller nedflyttning, men visst måste det kännas bra att få avsluta med en seger.
Första halvlek hade det endast spelats sex minuter och Överum ledde matchen med 0-2 efter två mål av Joel Gullqvist. HT gjorde ett mycket ointresserat och virrigt intryck i början av matchen och det var först efter 20-25 minuter, som laget, ordentligt pådrivade av Gurra, började vakna till och ta tag i händelserna på planen. Håkan och Martin började vinna de flesta bollduellerna på mitten och passningarna började också hitta rätt. Sista kvarten radade HT upp flera klara målchanser innan Jonas, några minuter före halvtidsvilan, till slut lyckades få in reduceringen till 1-2 på en genomskärare från Håkan.
Andra halvlek var det HT som totalt dominerade spelet, så när som på en liten svacka på tio minuter i mitten av halvleken. Gurra blev helt ren på en hörna i 55 min, men nickade över
det öppna målet. Albin hade ett skott som svedde överliggaren, Viktor ett skott som målvakten mirakelräddade och John hade en lobb som med litet tur hamnat i nätet. Det var bara några av chanserna som hemmalaget radade upp. Fyra mål blev det ändå i andra halvlek, tre för HT och ett för Överum. Jonas kvitterade till 2-2, när han mer eller mindre blev träffad på foten av Pontus perfekta inlägg i 64 min. Överum återtog ledningen i 73 min när Magnus Larsson placerade in 2-3, sedan Robban misslyckats med att boxa bort bollen. Hemmalaget och Jonas Nilsson ville dock annat, för i 80 min kom kvitteringen. John gjorde bort ett par gubbar på högerkanten och serverade ett smörpass in till Jonte, som bara hade att sätta foten till. Hat trick av Jonte och 3-3 i matchen. Som grädde på moset kom också 4-3 till hemmalaget i slutminuterna. Återigen hade John liitet lekstuga på sin kant och avslutade med att pricka stolpen, men på returen höll sig Viktor Hilding framme och satte dit segermålet.
Jonas Nilsson fick priset som matchens lirare i hemmalaget i hård kamp med Håkan Johansson. Jonas tre mål var den avgörande faktorn, tillsammans med en bra arbetsinsats i fortsättningen. Håkan har varit starkt bidragande till att laget gjort en så bra höstsäsong och gjorde på nytt en toppmatch. Jag undrar hur många kilometer han tillryggalägger på en match. Gurra som vanligt helt suverän i försvaret, även om det tog ett tag innan han fick ordning på trupperna i början. Mycket pigg i sina inhopp var Albin Västerlund, som inte ger upp en enda boll.
Överum var väl inte så där jättemotiverade för den här matchen. Många av spelarna verkade ha tankarna på nästa helgs kvalspel och det var väl bara i de första tjugo minuterna, som laget spelade hyfsat. Bäst lyckades målskyttarna Joel Gullqvist och Magnus Larsson.
Huvuddomaren Ekrem Baktic från Oskarshamn hade blivit sjuk och kom därför inte till matchen. Ass.domaren Thomas Melzén, Mönsterås fick ta över pipan och gjorde det med den äran, trots att han fick nöja sig med bara en ass. domare, eftersom det inte lyckades att få tag i en stand-in.
Kommentaren: Efter en mycket tung vår, så har HT spelmässigt blommat ut i höst. Nedflyttningsplatsen efter våromgången byttes ut mot en fin fjärdeplats till slut. Nu är det bara att hoppas att Uffe och killarna kan surfa på höstens segervåg och följa upp det med en fortsättning nästa år. Eller för att citera Gurra efter matchen: "Hoppas nu att alla i det här laget fortsätter nästa år". Det hoppas verkligen jag också . Vi har många unga lovade spelare på gång, men de behöver nog ytterligare någon säsong innan de helt kan ta över ansvaret från våra ärrade veteraner. Ola, Gurra, Jonte och Håkan har, framförallt i höst, gjort en av sina bästa säsonger någonsin och de verkar fortfarande ha mycket kvar att ge. Mixen mellan unga hungriga och äldre rutinerade spelare är ett koncept, som verkar gå hem. Det är både HT och AIS bevis på.
Så tack för i år killar och väl mött nästa år.
Conny Holmberg

2008-09-13
Västerviks BoIS - H/T 5 - 4

Se bildspel från från matchen.......klicka härNär Anders Lindh nickade in 2-4 trodde vi att segern var i hamn för HT. Tji, fick vi!!!

Motivation slår klass, är en gammal klyscha som ofta stämmer in. HT hade en tvåmålsledning när det återstod en kvart av bortamatchen mot V-viks BoIS och såg ut att gå mot en säker seger. På åtta minuter förändrades allt. BoIS gjorde tre snabba mål och vann matchen med 5-4. Jubel och klangfest på hemmaläktaren och kul för BoIS som nu fortfarande har chans att hänga kvar i femman. Jag tror inte att våra killar deppade allför mycket över förlusten, eftersom kvalchansen till fyran försvann, när Överum ökade på från 2-1 till 4-1 mot BOIF.
Första halvlek var det V-viks BoIS som började matchen klart bäst och Sebastian som debuterade i A-laget fick det riktigt svettigt. Bl.a. hade BoIS ett ribbskott i 11 min, men det dröjde ända till 24 min innan Endrit Hasani spräckte nollan och gjorde 1-0 till hemmalaget. Det fick äntligen HT-spelarna att vakna till efter en minst sagt sömnig start. Minuten efter BoIS ledningsmål kvitterade Ola till 1-1 på Jontes passning. I 27 min gjorde Ola sitt andra mål, när han från nära håll stötte in Pontus (tror jag det var) fina frispark på volley och gav HT ledningen med 1-2. I slutminuterna hade BoIS ytterligare en boll i ribban, när Sebban gjorde en fantastisk räddning och tippade bollen i densamma.
Andra halvlek hade HT-ledningen gjort en del ändringar i laget, som absolut inte blev till det bättre. Det utnyttjade BoIS och kvitterade i 15 min till 2-2 genom Aiman Hadrous. Kvitteringsmålet gav på nytt HT litet tändvästka , vilket medförde att laget åter satte två snabba mål. Ola nickade in ett inlägg från John och Lindh nickade in Håkans frispark. Med kvarten kvar att spela hade HT ett klart grepp om matchen, man var så säkra på segern att man t.o.m. gav bort ett par givna målchanser. Ola, Micke och John skojade friskt med sina motståndare ett tag. BoIS-arna ville dock annat och hade definitivt inte gett upp. Påhejade av sin fantastiska hemmapublik lyckades man med litet flyt att vända matchen på åtta minuter. 3-4 kom när David Örneks skott ändrade riktning på Gurra och helt ställde Sebban. 4-4 fixade Ferdi Sajhadi i 32 min, när han tråcklade sig igenom ett passivt HT-försvar. Gurra blev otursgurra, när bollen studsade från hans knä och upp på armen i 38 min, med straffspark som följd. Straffen satte Ferdi Sajhadi säkert i mål. 5-4 till hemmapublikens hörbara förtjusning.

I HT var Ola, Håkan och Micke genomgående bäst i laget. Försvaret får godkänt för första halvlek, men ska definitivt inte släppa till fyra mål på en halvlek mot ett lag som BoIS. Sebban gjorde en godkänd A-lags debut och var chanslös på målen.
Västerviks Brassar, som BoIS kallar sig, tog sista chansen att, mot ett underpresterande HT; hänga kvar i femman. Alla i laget gjorde en kämpamatch och gav aldrig upp. Bäst i laget var mittbacken Ajan Sajhadi tillsammans med mittfältarna Ferdi Sajhadi och Ajman Hadrous.
Zarko Kovacevic
dömde åter HT på ett förtjänstfullt sätt, även om han denna gång inte hade så mycket hjälp från sina assistenter.
Kommentaren: Det märktes på våra killar att man egentligen inte hade så mycket att spela för. Chansen till kval var ju minimal och när sedan Överum klart ledde i sin match, så sjönk antagligen motivationen ytterligare. Synd bara att den fina höstsviten sprack. Jag lämnade ändå Bökensved med ett småleende på läpparna, för jag kunde inte låta bli att smittas av hemmasupportrarnas glädje över segern. Sambatrummorna ljöd, om inte alltid i takt så ändå, hela tiden på läktaren. Publiken levde med i varenda spark. Ja det var härligt att skåda. Nå´t sånt har vi inte sett på Hjortheden eller Tollevi, sedan Walle slutade spela " Ålefiskarns vals" och " Hjorte dä ä laget". Det är bara att hoppas att BoIS hänger kvar i serien och tar med sig trummorna även på bortamatcherna, sån´t vill vi se mera av. Förutom musiken så blev vi också bjudna på entrén och kaffe, som värmde gott i kylan.
Conny Holmberg

2008-09-09
BOIF - H/T 2 - 5
Se bildspel från från matchen.......klicka här


Inte ett benbrott till i år tänkte man när Hjalle låg och vred sig i plågor

Vilken höstsäsong HT har gjort. Läs bara följande tabellrad    7  5   2   0    18-7    17, obesegrade i höst alltså. Det är bara AIS som kan matcha det resultatet. Dessutom har killarna, i och med kvällens seger, säkrat div V-spel även nästa år, vilket känns mycket skönt. Mycket starkt att åka tillbaka till Torvalla och vinna efter det som hände i förra matchen och ännu starkare att åter göra hela fem mål på BOIF.
Första halvlek började HT bäst trots att man fick Hjalle skadad redan efter fem minuter och fick möblera om en del i försvaret. Inte ett benbrott till i år tänkte man när Hjalle låg och vred sig i plågor. Troligtvis rörde det sig om ett skadat ledband i vristen. HT tog i alla fall ledningen med 0-1 i 10 min. Det var Ola, som förvaltade en passning från Jonte på rätt sätt. Efter målet tog BOIF över matchen och pressade tillbaka HT. Så mycket välordnat spel var det dock inte tal om från BOIF:s sida, utan det handlade mest om att de var litet hetare än våra killar och kom etta på de flesta bollar. Ska man vara ärlig så hade inte HT heller så mycket till passningsspel, utan halvleken präglades mest av långbollar upp till forwards. Jag noterade ytterligare två målchanser för vardera lagen innan HT ökade på till 0-2. Ricky Gashi hade ett ypperligt läge när han från nära håll försökte panga in bollen istället för att enkelt lägga in den. Ubbes pöjk, Robin, blev bortglömd vid bortre stolpen, men hans nick strök stolpens utsida. Ola hade två chanser för HT. På den första var han alltför osjälvisk och passade istället för att själv göra mål och på den andra vet han väl inte själv vad han gjorde. I 40 min kom ändå 0-2. Kanske inte helt rättvist i det läget, men inte blev jag ledsen för det. Et snyggt mål var det. Håkan avancerar med bollen på mittplan, Ola och Jonte drar iväg åt varsitt håll och i mitten kommer Micke Appel i djupled. Micke får bollen perfekt i steget och sätter dit tvåan. Mycket vackert!!!! Säkert mycket knäckande för BOIF också, som var på G då och psykologiskt viktigt precis innan halvtidsvilan, som det brukar heta.
Andra halvlek blev vi som sig bör, när BOIF och HT möts, bjudna på ett målkalas. Hela fem mål fick vi se och det var våra killar som gjorde flest. Vi blev litet oroliga när Anders Wilén reducerade till 1-2 i 54 min, men Håkan återställde ordningen när han gjorde 1-3 två minuter senare. Frågar vi Håkan om målet så säjer han säkert att det var på ett kanonskott, men personligen var jag rädd att Magnus i BOIF-målet skulle hinna att krypa ifatt bollen
. Till HT-fansens glädje hann han inte ifatt bollen och hoppet, som tändes i BOIF-arnas ögon vid 1-2 målet, släcktes för resten av kvällen. Inte blev det bättre med BOIF-ögon sett, när HT bytte in sin tidigare skyttekung, Anders Lindh. På fem minuter, efter 60 och 65 min gjorde han två mål och ökade på HT-ledningen till 1-5, på två suveräna passningar från Micke resp. Ola. Segern var i hamn även om BOIF reducerade till 2-5 på en kanonfrispark i 87 min från, nej inte Jesse, utan Ricky Gashi. Frisparken kom till när Robban tog bollen med händerna utanför straffområdet och samtidigt kolliderade med Jesse. Robban fick rött kort. Om det var för att han tog med händerna utanför straffområdet eller för att han tog bort en målchans eller både och vet jag inte, men utvisningen var helt OK. Pontus fick dra på sej målvaktströjan och fick alltså börja med att hämta ut bollen ur nätet, men han var helt chanslös på frisparken. Däremot visade han sig ha fina målvaktstalanger vid ett par ingripanden senare. Efter två minuters tillägg i höstmörkret var matchen slut och fortsatt spel i femman var säkrat för HT.
Hela försvarslinjen med Tom, Tummen, Gurra och Samuel var suveräna och raderade totalt ut Jens Carlsson och Ricky Gashi. Robban har varit säkerheten själv i de senaste matcherna och gjorde en mycket viktig räddning på ett friläge vid ställningen 1-2. Bäst i laget och på planen var mittfältets Håkan Johansson, som var överallt och också försökte att få igång litet spel. Micke Appel var också mycket bra på sin kant. Framåt visade Ola än en gång att han har få övermän bland anfallarna i femman. Kul med Lindh också förresten. Han har inte spelat många minuter i år, men ändå gjort sex mål. Starkt att få in de två i kväll.........det kan inte ha varit lätt på de passningarna.
BOIF då, tja de kämpade väl, men hade inte så mycket till spel. Det var väl ingen som höjde sig så mycket över de andra i laget. Jag hade väntat mig litet mera av Jens Carlsson och Ricky Gashi, men de hade båda en mindre lyckad afton. Jesse spelade inte hela tiden, så det är möjligt att han inte var helt kurant.
Domartrion med Zarko Kovacevic, som huvuddomare, tillsammans med Tobbe Iserstål och Johanna Johansson, var det bästa team jag sett i år. Inte ett misstag värt namnet på hela matchen.
Kommentaren: Så var det alltså klart. Femman nästa år också även om det ett tag såg mörkt ut i våras. Jag var ändå aldrig orolig för att våra killar skulle åka ur. Det är laget för bra för att göra. Femman nästa år förresten..........det kan lika gärna bli fyran. Har ni tänkt på det? Vinner HT sina båda sista matcher med 4-0, samtidigt som Överum förlorar sina båda med samma siffror och Ariel förlorar en av sina två matcher, ja då blir det kvalspel till fyran. Det kanske är en utopi, men "inget är omöjligt på fortet", skulle Gunde ha sagt.
En eloge också till arrangören BOIF, som bjöd alla i publiken på entrén, eftersom förra matchen avbröts. En fin gest, men var de tvungna att bjuda in alla knott och myggor också. Hur som helst, så åker jag gärna till Torvalla även nästa år, så lycka till med avslutningsmatcherna BOIF.
Conny Holmberg

2008-09-05
H/T - Storebro IF 1 - 1
Se bildspel från från matchen.......klicka här


Här är situationen som föregick det bortdömda segermålet i slutminuterna.
Ingen HT-spelare rör Storebrospelaren som ramlar själv när han missar bollen.

HT är fortfarande obesegrade i höst, även om man "bara" fick oavgjort mot Storebro på Tollevi. Bara oavgjort är väl att ta i för det finns inget att invända mot det rättvisa i slutresultatet. Däremot var det nog många i hemmapubliken som tyckte att HT och nyförvärvet Viktor Hilding blev bestulna på segermålet och tre poäng, när domaren först godkände Viktors nickmål och sedan dömde bort det i slutminuterna.
Första halvlek var HT det klart bästa laget de första 20 minuterna. Martin Arvidsson och Håkan Johansson dominerade mittfältet totalt och framåt var nyförvärvet från AIS mycket het. Tyvärr orkade inte HT hålla spelet uppe och Storebro tog över under resten av halvleken utan att skapa några farligheter, utom när Gurra fick nicka bort en hörna som höll på att gå rätt i mål. HT ägnade sig mest åt kontringar och fick till några hörnor. På den sista hörna, precis innan halvtidssignalen, nickade Ola in
1-0 på Martins fina hörna.
Andra halvlek var det Storebro, som var det klart hetaste laget. Visserligen var lagets passningsspel obefintligt, (det var det för HT också) men viljan i Storebro var det sannerligen inget fel på. Inte helt oväntat fick också Storebro, mycket rättvist, in kvitteringen i 74 min. Det var Peter Lundahl som fick drömträff på ett inlägg och bollen satt snyggt i Robbans vänstra kryss. Storebro hade haft ytterligare ett par målchanser innan kvitteringen. Ola hade sedan ett drömläge att avgöra matchen, när han i 80 min kom helt ren med bortamålvakten. Han sköt tyvärr mitt på den utrusande keepern. "Lobba Ola", sa pappa Göran, "En liten bredsida istället", sa jag. I slutminuterna kom sedan situationen som upprörde många i hemmapubliken. På ett inlägg från Fritte blev det litet kaos i Storebroförsvaret. En Storebroförsvarare nickräddade först bollen på mållinjen. Bollen gick rakt upp i luften och när försvararen skulle nicka bort den på nytt ramlade han och missade bollen. Istället höll sig Viktor Hilding framme och nickade in bollen i mål. Domaren signalerade för mål. 2-1 till HT och Viktor blev matchhjälte i debutmatchen trodde alla. Då ändrade sig domaren och blåste indirekt frispark för Storebro istället. Varför undrade alla, ass.domaren höjde inte flaggan, så hon såg inget ojust eller någon offside. Så vad var det då som fick domaren att ändra sitt domslut? Tja, det vet väl bara domaren själv. Annars var Storebro ytterst nära att göra självmål två gånger under halvleken. Tyvärr för HT så var stolpen i vägen vid ena tillfället.
HT hade fyra ordinarie spelare borta. D
essutom var Ola genomförkyld och gjorde bara två korta inhopp, så med tanke på de förutsättningarna ska vi vara nöjda med en poäng. Håkan Johansson gjorde sin klart bästa match för säsongen och fick också priset som bäste hemmaspelare. Nästan lika bra kämpade hans parkamrat Martin Arvidsson. Gurra och Hjalle höll ihop försvaret bra och Viktor Hilding blir säkert en tillgång framåt när han spelat ihop sig mera med killarna.
Målvakten Henrik Karlsson i Storebro gjorde en bra räddning på Olas friläge och räddade därmed en viktig poäng till sitt lag. Bra i övrigt var högerbacken nr 16 (tror inte namnet Jimi Thörn i programmet var rätt) och anfallaren nr 6, som jag tror heter Mikael Nilsson.
Han som försökte döma matchen heter Per Adolfsson, Oskarshamn. De ass.domarna Maria och Eliza, hade betydligt mindre felprocent i sina beslut.
Kommentaren: Surt med det bortdömda målet, men vi ska nog ändå vara nöjda med poängen vi fick med oss. Vid seger hade det varit klart med div V-spel även nästa år, nu är det bara nära. Med två omgångar kvar (HT har tre matcher), så är HT sex poäng och tolv mål bättre än V-viks BoIS på näst sista plats. Om inte killarna faller ihop totalt, så borde det räcka, men osvuret är bäst. Det är nog säkrast att försöka ta en pinne eller gärna tre mot BOIF på tisdag.
Den här matchen då.........ja det var ingen höjdare. Spelmässigt var det den sämsta i höst, med två lag som bara tjongade långpastejer upp på stackars anfallare, som säkert lär få dras med nackspärr i veckan.
Conny Holmberg

2008-08-29
IF Hebe - H/T 2 - 4
Se bildspel från från matchen.......klicka här


John utnyttjade en bjudning från hemmakeepern och satte dit 1-2 i 46 min

HT har ett härligt flyt just nu. På fredagskvällen besegrade man topplaget Hebe på bortaplan trots att man inte spelade speciellt bra. Faktum är att det var Hebe som hade det mesta och bästa av spelet, men det var HT som utnyttjade sina målchanser bäst. Och för att hänvisa till en gammal klyscha så är det ju målen som räknas till slut.
Första halvlek var det Hebe som dominerade matchen totalt. HT hade fullt upp med att försvara sig och när man fick tag i bollen så blev det mest att man slog långbollar upp till Ola och Jonte. Något eget spel såg man knappt skymten av. Inte för att Hebe hade något större passningsspel att skryta med heller, men hemmaspelarana var betydligt hetare än våra killar under halvleken. Bl.a. fick Robban göra två riktigt svettiga räddningar och två gånger fick HT-försvaret slå bort bollen på mållinjen. Hebe kunde mycket väl ha haft en 4-0 ledning efter en halvtimmes spel. Istället var det HT som tog ledningen med 0-1 i 40 min på ett riktigt s.k. skitmål. Håkan slog fram en boll till Ola i djupled, men hemmamålvakten hann före på bollen. Han hade bara att sparka bort den, men passade istället bollen till Ola, som enkelt förpassade bollen i mål. Tack för det! På övertid i halvleken fick sedan Jonte öppet mål men satte bredsidan över målramen. Istället för 0-2 i det läget så kontrade Hebe och Robin Sandelius kvitterade till 1-1 precis innan halvtidssignalen. Rättvist, men mycket snöpligt.
Andra halvlek började med en ny tabbe av hemmamålvakten redan efter en minuts spel.Då gav han bort bollen till John Nilsson, som påpassligt gav HT ledningen med 1-2. Hebe ökade trycket mot HT- målet och radade upp flera hörnor, vilka HT hade det mycket svårt att försvara sig mot. Det var bara turen och Robbans fantastiska spel, som räddade målet från påhälsning. I 58 min höll det inte längre utan Hebe kvitterade till 2-2 efter en ny hörna. Vem som var målskytt kunde jag inte urskilja i röran framför mål och någon speaker på Silvervallen gick inte att höra. Glädjen för hemmasupportrarna blev dock bara en minut för i 59 min ökade Ola på till 2-3. På en suverän passning från John kom Ola fri och satte, enligt vad avstängde Gurra på läktaren sa att jag skulle skriva, distinkt bollen i nät. Så kör för det, distinkt var det! På övertid så satte inhoppande Albin Västerlund sedan spiken i Hebe-kistan, när han tryckte in 2-4.
HT gjorde en ny kämpamatch vilket samtliga i laget ska ha kredit för, men utan Robban suveräna räddningar så hade det inte blivit tre poäng i den här matchen. Visserligen så hade han tvål i händerna ett par gånger, men de fyra helt avgörande räddningar på närskotten gör honom till matchvinnare nummer ett i mitt tycke. Kul också för Albin Västerlund att få sätta dit sitt första mål i div V. Han har mycket spring i benen den pojken och kommer säkert att blomma ut till något riktigt bra framöver. Ändå är det till slut en storstilad laginsats, som är den avgörande faktorn till de tre poängen.
Hebe var egentligen inte ett dugg sämre än HT, men lyckades inte med avsluten. Om nu Hebes spelartrupp stämde i det urusla programbladet, så var nr 8 Christopher Einarsson, även om han blev utvisad på slutet, bäst i försvaret, på mitten dominerade nr 10 Tobias Nilsson och framåt överglänste nr 11 Robin Sandelius klart den mera omtalade Happe Nilsson. Det sistnämnde var helt osynlig i matchen.
Många hade åsikter om domaren Michael Hellqvist, Vetlanda. Visst var han litet väl nitisk, nästan militärisk, när han mellan varven var tvungen att tillrättavisa spelare och ledare, men som helhet tycker jag att han var ok. Litet mer feeling för att känslorna hettar till ibland kan man ha utan att för den skull börja vifta med korten och hota med avvisning. Mycket bra hjälp hade han av sina ass.domare. Kul att se ass.domare som verkligen går in och hjälper till ordentligt.
Kommentaren: Fyra raka segrar nu, som kunde ha varit fem. Ett härligt höstfacit så långt. Det verkar som om oturen från i våras har gått över i tur nu. För det kunde lika gärna ha blivit förlust i den här matchen, med tanke på antalet målchanser. Med segrarna kommer också ett bättre självförtroende, vilket också är en starkt bidragande orsak till segersviten. Nu väntar tre superviktiga matcher framöver. Nästa fredag kommer Storebro till Tollevi, därefter den uppskjutna matchen mot BOIF och sedan V-viks BoIS på bortaplan. HT har 20 poäng nu och normalt brukar det räcka med 23-24 poäng för att hänga kvar i serien. Det tror jag inte att det gör i år, så se till att fixa nio poäng på de kommande tre matcherna killar.
Conny Holmberg

2008-08-22
H/T - Mörlunda GoIF 2 - 0
Se bildspel från från matchen.......klicka här


Ola visade vägen när han på egen hand dribblade bort tre Mörlundaförsvarare och gjorde 1-0.

HT är fortfarande obesegrade i höst efter en ny vinst, nu mot Mörlunda med 2-0 på fredagkvällen i det viktiga bottenmötet på Hjortheden. Annars var det ingen större underhållning det dryga femtiotalet åskådare bjöds på. De flesta gick ändå hem tämligen belåtna efter den rättvisa hemmasegern.
Första halvlek var det ändå bortalaget Mörlunda som var hetast och startade matchen bäst den första kvarten. HT verkade litet tagna på sängen, men genom ett bra försvarspel hindrade man Mörlunda från att skapa några vassare målchanser. Efter en kvart hade Mörlunda sprungit av sig den värsta aggresiviteten och HT tog successivt över mathen. I mitten av halvleken spelade man under tjugo minuter mycket fin fotboll och skapade då också två bra målchanser genom Ola och John. Båda missades tyvärr. Mörlunda noterades för en målchans i 30 min, men Robban gjorde en riktig kanonräddning på skottet.
Andra halvlek var en kopia på den första med den skillnaden att HT gjorde två mål. Mörlunda startade liksom i den första halvleken bäst och hade bl.a.ett skott i ribban. På returen gjorde Robban en ny bra räddning. HT tog över matchen efter den inledande kvarten och Ola gjorde 1-0 i 15 min. Ola snappade upp bollen, efter en lång utspark från Robban, snurrade upp tre Mörlundaspelare och satte bollen i nät. 2-0 kom i den 29 min på straff efter att Ola blivit sparkad inom straffområdet. Straffen satte John säkert i mål. HT skulle också ha haft en straff fem minuter tidigare när Ola blev dragen i armen bakifrån vid ett friläge. Straff och frilägesutvisning tyckte alla utom domarteamet. Huvuddomaren Mats Jonsson var långt från situationen och såg den kanske inte, men ass. domaren borde absolut ha sett det och ingripit. Det blev ändå en utvisning eller snarare en avvisning i matchen. En av ledarna i Mörlunda fick lämna lagledarebåset och sätta sig på läktaren efter att ha protesterat mot i stort sett alla domslut under matchen. På ren svenska så var det i jäkla liv man hörde från det båset, så man förstår att Mats Jonsson tröttnade. Mörlunda försökte pressa på i slutminuterna för att få till en kvittering, men lyckades inte skapa någonting av värde.
Till matchens lirare i hemmalaget valde juryn Robban Hagelin och det kan jag väl skriva under på. Han gjorde två avgörande räddningar vid ställningen 0-0 och svarade för ett säkert målvaktsspel i övrigt. Dessutom svarade han för passningen till Olas mål. Priset kunde i och för sig lika gärna ha gått till Ola Johansson, men han är ju bäst i nästan varje match, så det skulle ju bli litet enformigt. Ola är just nu i en strålande form, faktiskt nästan lika bra som innan han skadade sitt knä i VFF. Försvaret var stabilt och på mitten gjorde Martin och Håkan ett jättejobb.
Mittbacken i Mörlunda, Joakim Ivarsson, var planens bäste jämte Ola i den första halvleken, men fick det tuffare i den andra. Han var ändå klart bäst i Mörlunda. Bra var också Jonnie Sipikari och Zlatko Alkiz.
Domaren Mats Jonsson missade en del, vem gör inte det, men får ändå godkänt. Ett extra plus för avvisningen av Mörlundaledaren. Kommentaren: Det här var väl ingen större match från hemmalaget sida, men vad gör det. Tre poäng blev det och gapet till nedflyttningsstrecket är nu fem poäng. Det kunde ha varit hela åtta poäng om vi hade fått med oss poängen från BOIF-matchen. Nu blir det tyvärr omspel i den matchen.
Nästa fredag väntar topplaget Hebe på bortaplan.

Conny Holmberg

2008-08-18
BOIF - H/T 4 - 5
matchen avbruten efter 55 minuters spel
Se bildspel från från matchen.......klicka här


Fritte i hård kamp med en BOIF-spelare.

Matchen mot BOIF slutade mycket tråkigt med ett benbrott på vänsterbacken i HT, Fredrik Flink. Skadan skedde dryga tio minuter in på den andra halvleken och eftersom ingen hade kunskapen att kunna fixera benbrottet, så blev stackars Fredrik liggande kvar på planen en halvtimme i väntan på ambulansen från Västervik. När ambulansen äntligen kom var det så mörkt att domaren Torbjörn Iserståhl och representanter för lagen tog beslutet att avbryta matchen. Ställningen i matchen var då 4-5. Smålands FF avgör nu vad som händer.
Första halvlek var bland den märkligaste jag har skådat. Hela åtta mål fick vi se och inte vilka mål som helst heller. Det var självmål, frisparksmål och straffmål på löpande band. Det var knappt att jag hann med att notera allt, men jag ska försöka att återge det någorlunda i alla fall. Redan i 4 min tog HT ledningen genom ett självmål av en BOIF-spelare. Fem minuter senare erövrar Jonte bollen genom en perfekt glidtackling på egen planhalva. Domaren har en annan uppfattning om glidtacklingen och dömer frispark. Medan HT-spelarna protesterar mot frisparken, så sätter BOIF snabbt igång spelet och kvitterar genom Ardrian Gashi. Eller var det en HT-spelare som var sist på bollen? Jag tyckte det såg så ut. HT återtar ledningen i 17 min genom Jonte, som kommer fri med mv och bredsidar in bollen. 1-3 gör Hjalle på en tjusig fripark från 33,5 meter. Bollen skruvar sig in i BOIF-målvaktens närmsta kryss. I 28 min blir en HT-försvarare bortknuffad och borde ha fått frispark, men spelet fortsatte och en BOIF-spelare blir fälld strax utanför HT.s straffområde. Frisparken är naturligtvis odiskutabel i det läget, men snälla farbror i grönsvart, förstaläget då? BOIF har en spelare vid namn Jens Carlsson och maken till frisparksskytt, tror jag aldrig att jag sett, åtmistone inte i vårt närområde. På de senaste tre årens möten med HT har han gjort 5-6 frisparksmål. Den här frisparken smällde han upp i Robbans högra kryss. Mycket snyggt! I 30 min fick vi se ett nytt mål i krysset. På passning från Håkan skruvade Ola in 2-4. BOIF kom igen några minuter senare. Jens Carlsson föll snyggt, som vanligt, när han kände Hjalle i ryggen och han fick som vanligt en straff med sig. Domarteamet fick dock ha en liten konferens innan domen föll. Hjalle protesterade inte så vi får väl tro att domslutet var det rätta. Det gula fick ändå Hjalle se. Straffen satte Jens stenhårt i mål. Innan paus kom också kvitteringen till 4-4. Åter var det Jens Carlsson som höll sig framme. På en djupledsboll sprintade han ifrån HT-försvaret och satte bollen säkert i mål bakom Robban. HT-publiken ville ha det till offside, men jag tror att målet var OK.
Andra halvlek hann vi knappt få i oss pauskaffet förrän Ola snyggt lobbnickade in en hörna i målvaktens bortre kryss. Efter dryga tio min hände så det tråkiga att Fredrik Flink råkade ut för ett benbrott i samband med en sammanstötning med en BOIF-spelare. Det var ingen ojusthet i samband med benbrottet utan en ren olyckshändelse. Domaren insåg ganska snabbt det allvarliga i situationen och blåste klokt nog av trots att bollen fortfarande var i spel. Matchen blev som jag skrev ovan avbruten i över en halvtimme pga av skadan. När ambulansen hämtat Fredrik hade redan mörkret fallit över Torvalla och man beslutade att blåsa av matchen.
Kommentaren: Usch, vad tråkigt när sånt här händer. Jag lider verkligen med Fredrik och hoppas att benbrottet läker som det ska och utan att ge några framtida men. Någon spelarkritik känner jag inte för att dela ut, utan konstaterar bara att båda lagen kämpade bra så länge matchen varade.
Vad som nu händer med matchen är upp till Smålands FF att bedöma, men jag kollade litet i SvFF:S spelbestämmelser och där står bl.a.så här i kap 2 § 6.2.4

Uppskjuten eller avbruten match på grund av väder- och/eller planförhållanden ska spelas på första tillgängliga speldag i berörda föreningars
spelprogram, om inte SvFF respektive SDF beslutar annat.

Enligt ovan så det verkar faktiskt som om det tyvärr blir omspel och i sådana fall den 2/9 som är reservspeldag för div V.
Å andra
sidan så läste jag följande på Karlskoga FDK:s Blogg:
"Utan att kunna UEFA:s regelverk utantill så har jag för mig att matcher som avbryts efter den 59:e matchminuten slutar med det resultat som var då matchen bröts. Åtminstone har det blivit så när matcher har blivit avbrutna på grund av regn eller mörker. Nyköping-KB blev ju avbruten vid ställningen 2-2 och då snackades det om att resultatet skulle kvarstå."


Hur mycket hade det gott av matchen? Det blir spännade att se vad SmFF beslutar. Om några dagar vet vi mera.
Nästa match för HT spelas på fredag mot Mörlunda, tyvärr utan Fredrik Flink. Matchen på Hjortheden börjar kl 19.00, vilket jag tycker är en halvtimme för sent.
Conny Holmberg

Rättelse 2008-08-19: Fel av mej. Matchen mot Mörlunda börjar kl 18.45 och inget annat.

2008-08-08
IF Ariel - H/T 0 - 1
Se bildspel från från matchen.......klicka härJonte gör här matchens enda mål i matchen mot IF Ariel.

HT gjorde resultatmässigt en mycket bra prestation och vann höstpremiären borta mot topplaget IF Ariel med uddamålet. Jonas Nilsson gjorde målet i 74 min på Ola Johanssons fina passning. I och med segern så lämnade nu HT äntligen nedflyttningsplatsen. För gott får vi hoppas. Annars var det en tämligen medioker match, som genomfördes i ett mycket lågt tempo. Det märktes att båda lagen hade haft en lång sommarsemester. Även om underhållningsvärdet inte var så stort, så var matchen ändå mycket spännade framförallt på slutet.
Första halvlek började HT bäst de första tio minuterna. Jonas och John hade ett par halvchanser utan att träffa målet. Sedan tog Ariel över spelet och HT-spelarna fick mest ägna sig åt att jaga boll på egen planhalva. Ariels spelövertag var mycket nära att resultera i nätrassel ett par gånger. Närmast var Jacob Carlsson, som lyckades med konststycket att missa öppet mål.
Andra halvlek kom HT ut som ett helt annat lag. Man satte press på Ariel mycket högre upp i plan, vilket visade sig vara rätt medicin. Ariel-försvararna missade mycket i sina uppspel när de tidigt blev stressade av aggressiva HT-spelare. Det mesta av spelet förlades nu till Ariels planhalva och där var det betydligt behagligare att hålla till än att jaga boll på den egna planhalvan. Flera målchanser skapades Micke Appel hade två, men sköt som en kråka, Håkan hade en med ryggen mot målet, men kom inte åt. I 54 min uppstod två situationer som kom att diskuteras bland oss på läktaren. John är på väg att runda Brink i hemmamålet, men fälls av denne.........straff och frilägesutvisning??? Tja, det tyckte inte domaren även om vi HT-supportrar tyckte att set var en solklar straff. Värre var väl det som följde på den händelsen. Bollen rullade utanför straffområdet och hemmamålvakten sprang ut och tog upp bollen med händerna. Frispark för HT, men bara varning till mv. Rätta mej om jag har fel, men är det inte utvisning om mv tar bollen med händerna utanför straffområdet. Skit samma, i 74 min så kom då äntligen det förlösande ledningsmålet för HT. Efter ett fint anfall med flera passningar inom laget, så väggar Ola fram bollen till Jonte, som jag tror faktiskt bredsidade in bollen bakom Ariel-keepern. Ingen utsida från Jonte alltså. Värt att notera och det blev oxå segermålet. Strax efter målet så fick Ola utgå pga kramp och det blev för ett tag litet virrigt i HT innan man fick ordning på sina positioner. Ariel försökte trycka på för att nå än kvittering, men ett säkert HT-försvar redde ut anstormningen.
Hela försvaret med Gurra i spetsen var ryggraden i HT den här matchen. John gjorde sin kanske främsta insats för säsongen och var bäst på mittfältet, trots att uppladdningen inför matchen väl inte var den optimala. "Han är lika bra som pappa Peter" sa morbror Knappen. Nja, än fattas det nog en del, bl.a. kondition för mera än 20 min. Framåt gjorde Ola och framförallt Jonte båda ett stort jobb som vanligt.
Bäst i hemmalaget var mittbacken Jimmie Karlsson (och inte Tony Clemensson som jag först skrev/Tack Ola Molin), som inte lägger några fingrar emellan och dessutom skjuter frisparkar lika hårt som en häst sparkar. Kapningen bakifrån på Ola var däremot inte vacker att se. Framåt var lille 12:an Jacob Carlsson en frisk fläkt. skyttekungen Ola Molin, som jag varnade för, var för kvällen ganska blek. Han ägnade sig mest åt att försöka filma till sig straffsparkar, när han märkte att han var chanslös mot Gurra. Svagt av en så pass duktig spelare.
Svag var oxå kvällens domare, Mikael Bäckström. Dels pga den tidigare omskrivna straffsituationen och den uteblivna varningen när Ola blev kapad bakifrån, men även för flera andra mycket märkliga domslut och icke-domslut.
Kommentaren: ÅÅÅHH, va´ roooooligt, skulle nog Papi Raul ha sagt, för det sa även jag när segern var i hamn. HT äntligen över nedflyttningsstrecket och för gott får vi hoppas. På fredag är det dax för ett nytt topplag. Då kommer IFK Västervik till Tollevi på besök. Seger där, ja då kanske vi kan börja snegla uppåt istället för nedåt i tabellen.
Conny Holmberg

2008-06-27
H/T - Ankarsrums IS 2 - 2
Se bildspel från från matchen.......klicka härJonte har just gett HT ledningen med 1-0

HT gjorde sin bästa match för året när man på fredagkvällen spelade oavgjort, 2-2, mot serieledarna Ankarsrum på Hjortheden. Det var en match med två ansikten. HT dominerade den första halvleken totalt och spelade stundtals ut AIS, medan det i den andra halvleken var AIS, som höll som höll i taktpinnen.
Första halvlek kunde man inte märka ett dugg av att AIS leder serien i suverän stil och dessutom hade spelat in hela 16 poäng mera än HT. Tvärtom så var det HT, som inledde matchen bäst och var det klart bästa laget de första 45 minuterna. HT imponerade med ett säkert passningspel och en stor rörlighet inom laget, som vi inte sett maken till tidigare i år. Det tidigare så säkra AIS-försvaret sviktade betänkligt och t o m Mogge Nyberg fumlade med bollen ett par gånger. Några riktigt heta målchanser lyckades dock inte våra killar att få till. Farligast på den blöta planen var några långskott. Som helhet en halvlek som gick till HT.
Andra halvlek fick HT retroaktivt utdelning på det fina spelet från den första halvleken. Fritte slog, i 47 min, en långboll upp mot Jonte, som var på språng i djupled. Förre HT-spelaren Matte Nilsson, slog en helbom när han försökte bryta bollbanan, och Jonte bredsidade iskallt in 1-0 bakom Mogge i AIS-målet. Glädjen i hemmalaget blev kortvarig, för 4 min senare kvitterade Johannes Berg till 1-1. AIS-ledningen gjorde nu precis som man gjorde när AIS-spelet inte fungerade i vårmötet lagen emellan. Man bytte ut Mattias Bradley och Johan Östman på innermittfältet mot mera spelskicklige Niklas Cederlöv och denna gång "terriern" Petter Karlsson. Med dessa två på planen fick man tag i matchen på ett helt annat sätt. Niklas levererade exakt de bollar som AIS två toppar inte fick i den första halvleken och Petter visade sig vara var en effektiv bollvinnare och spelförstörare. Tog han inte bollen, så träffade han i alla fall benen. I 66 min fick planens bästa spelare, Kristoffer Fröberg, en löpboll och trots att han hade tre HT-spelare omkring sig, så lyckades han att få in bollen till en fristående Robin Brushane, som chippade den i mål. 1-2 och det såg riktigt tungt ut för hemmalaget. Flera av våra kilar såg riktigt tröttkörda ut samtidigt som AIS, peppade av målet, trummade på framåt. Nära 1-3 var det i 76 min när AIS hade en boll i överliggaren. HT hade ändå inte gett upp. Man bytte in några friska krafter mot de som sprungit sig trötta och vips började man få litet press på AIS igen. Det dröjde ända till 87 min innan Ola, på pass från Jonte, vinklade in 2-2 i Mogges vänstra hörn. Det blev några nervösa slutminuter för bägge lagens supportrar, innan slutsignalen ljöd.
Det var nog inte lätt för juryn att utse priset till bäste hemmaspelare, för samtliga killar i HT gjorde en kanonmatch. Nu gick priset till Martin Arvidsson och han var mycket duktig, framförallt i den första halvleken. Han spelar, trots sin ringa ålder, mycket rutinerat och gör ett jättejobb.
Planens bäste spelare återfanns i AIS, nämligen Kristoffer Fröberg. Blixtrande snabb, hyperfarlig hela tiden och jobbar stenhårt för laget. Det måste vara en dröm för Håkan-Peter att han en sådan spelare i laget. Däremot borde han ha fått gult kort för sin filmning i slutminuten och ett gult till för sina protester mot den, i hans tycke, uteblivna straffen. Mycket bra var också Johan Nilsson, som mer eller mindre ensam, höll ihop ett ganska virrigt försvar.
Utmärkt domare, tillsammans med sina assistenter, var Häkan Karlsson, Överum.
Jag hörde aldrig publiksiffran, men nog borde det ha varit dryga hundratalet runt planen.
Kommentaren: För en besökare av matchen, som inte hade vetat något om lagen, så hade det nog varit helt omöjligt att gissa vilket lag som var topplag och vilket som var bottenlag. Så jämn var nämligen matchen. Jag tycker att HT svarade för det bästa och mesta av spelet, medan AIS var litet giftigare framåt. 2-2 får ändå betecknas som ett rättvist slutresultat. En pinne för HT innebär att laget får ligga kvar på nedflyttningsplats under sommaruppehållet, men med det här spelet tror jag att man kommer att avancera upp på fast mark i höst.
Nu tar våra killar och vi i publiken en välbehövlig sommarvila och så hoppas vi att vi tar nya poäng i höstpremiären borta mot Ariel den 8/8.
Conny Holmberg

2008-06-17
Överums IK - H/T 2 - 1

Första halvlek är ganska jämn.Men chansmässigt är det ett övertag för oss. Ola, Jonte samt Lindh har alla bra chanser att ge oss ledningen. Men i stället gör ÖIK 1-0 på en frispark från kanten som de nickar in. Där följer vi inte vår markering. Efter detta får Robban göra ett par riktigt bra räddningar. Vår kvittering kommer efter att Ola blivit fälld i straffområdskrysset. Hjalle stegar fram och sätter frisparken lågt vid främre stolpen. Resten av halvleken radar vi upp hörnor men alla utan utdelning. I halvtid peppar vi upp oss ordenligt och sedan så ställer vi ut skorna på planen.
Andra halvlek var kanske säsongens sämsta hittils i alla fall bland de sämsta. Man kan säga att vårt spel var precis lika dåligt som vad planen var. Följden av detta blev 2-1 till ÖIK och det går inte att säga annat än att det var rättvist sett till 90 minuter.
Följande får godkänt för visad vilja i 90 minuter Appel. Ola, Martin A och Gurra men även de kan bättre.
Uffe Petersson

Bildspel Hjorted/Totebo-Västerviks BoIS  
2008-06-09
H/T - Västerviks BoIS 7 - 3
och
hela fyra mål av Anders Lindh i hans första A-lagsmatch efter skadan
.

Här gör Lindh halvliggande 6-3

Tänk så fel man kan ha. Jag hade, som sa till några runt Tollevi, tippat 6-3 till HT i den hät matchen. Och så blev det hela 7-3. Vems fel var det? Jo, Anders Lindhs, så klart. Nej, skämt åsido. Det var som vanligt, när HT spelar, en match där man slets mellan hopp och förtvivlan. Det som till slut avgjorde var Lindhs näsa för var målet är och hans förmåga att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.
Första halvlek hann knappt börja förrän Jonte gjorde 1-0 efter en nickskarv från Appel. Ola ökade på till 2-0 på en snygg genomskärare från Håkan i 17 min och i 29 min kom 3-0 genom Lindh, som gjorde sitt första mål i matchen. Ola var nära att öka på till 4-0 i 34 min, men skottet tog i stolpen. Ändå var det V-viks BoIS, som hade det mesta av spelet ända fram till 3-0 målet och HT hade svårt att hänga med i svängarna. Det gick snabbt när "V-viks Brassar", som BoIS kallar sig, ställde om. Uffe P. skrek sig hes vid linjen, för att få våra killar att komma rätt i planen. När det äntligen såg ut att bli ordning och reda, så bjöd Robban in BoIS i matchen igen. Vid en enkel bakåtpassning i 37 min, gjorde han en Rami Shaaban, dvs. drullade han för länge med bollen, så att en motståndare hann emellan och sedan blev fälld med straff som följd. Straffen slog Ferdi Sajhadi i stolpen, men David Örnek slog in returen. 3-1 och BoIS repade nytt mod.
Andra halvlek reducerade BoIS till 3-2 genom Endrit Hasani redn efter 2 min och 8 min senare kvitterade Christian Klintorph till 3-3, sedan Tummen klantat till det för sig. Spelet böljade då fram och tillbaka och vilket lag som helst kunde ha gjort nästa mål. Det var HT och Appel, som litet turligt lyckades få in bollen. John vann en närkamp på kortlinjen och lyfte uppbollen till Appel, som nickade i mål i 58 min.Det målet borde ha tagit kamplusten ur BoIS, men de kämpade ändå på. HT och Anders Lindh blev dock för svåra att möta den här kvällen. Mellan 64 och 84 min gjorde Lindh nämligen ett äkta hat-tric. 5-3 där han bara behävde sätta bredsidan till efter en smörpass från Ola. 6-3 där han halvliggande får på ett direktskott, åter på ett pass från Ola. 7-3 på en välplacerad nick efter Pontus förspel. Förutom målen så gjorde BoIS-målvakten, i samma matchminut, två kanonräddningar vid vardera stolproten på Håkan-skott. BoIS saknade inte heller chanser. Robban tog revansch på sig själv genom at göra två bra räddningar när BoIS hade frilägen. BoIS borde kanske också ha fått en straff i 68 min när Samuel fällde en BoIS-are i straffområdet. Kanske inte så lätt för domaren att avgöra, eftersom BoIS-arna gärna föll ofta och väldigt lätt.
Priset till "Matchens Lirare" gick till Anders Lindh och det ska han naturligtvis ha. Gör man fyra mål i en match, så är man helt klart "Matchens Lirare". Bästa spelare i laget var ändå Ola Johansson, som just nu är helt outstanding. Han gör mål, han passar till mål, han gör ett jättejobb i försvarsarbetet, ja han är i stort sett överallt. Gurra var som vanligt försvarsbäst tillsammans med Tummen, även om Tummen dabbade sig vid 3-3 målet. Appel var bäst på mitten. Framåt är Ola och Lindh redan nämnda. Åven Jonte gjorde mål igen och såg pigg ut. Tyvärr sträckte han låret och fick utgå redan efter 25 min.
I V-viks BoIS gjorde mv Ibo Mehdawi, om det stod rätt i programmet, bra ifrån sig. Försvarsbäst var Ian Sajhadi. Framåt såg man mest av Ferdi Sajhadi och Aiman Hadrous. Laget har mycket boll i sig och ska ha en eloge för att man aldrig gav upp trots stora underlägen i matchen.
Bra domare var Richard Nylin från Vetlanda.
Kommentaren: Härligt och grymmmmt bra, skulle Sanna Kallur ha sagt. Första hemmasegern i år och nu har vi häng på lagen över nedflyttningsstrecket. Kul att våra naturliga målskyttar har kommit igång. Anders Lindhs comeback var ju som tagen ur Rekordmagasinet, om nu någon vet vad Rekordmagasinet var för något. Trots segern så var det en hel del som inte var bra i den här matchen, men det struntar vi i och gläder oss åt segern istället.
Annars så var knotten för jäkliga på Tollevi.
Conny Holmberg

2008-06-04
Storebro IF A - HT A 1 - 3

Ola ger HT ledningen med 1-2 i 87min och i 88 min ökar Jonte på till 1-3. Årets första vinst är äntligen ett faktum.

Många målchanser skapades
i den första halvleken och det blev ofta
kaos framför Storebromålet
Tummen hade tungan rätt i munnen

Äntligen kom så årets första och mycket efterlängtade seger. Mycket rättvist vann HT bortamatchen mot Storebro på onsdagskvällen. Trots ett stort spelövertag, framförallt i den första halvleken, satt segern väldigt långt inne. Det var först i matchens sista minuter som de tre poängen bärgades.
Första halvlek spelade HT mer eller mindre ut hemmalaget. Bollen gick stundtals som på ett snöre och man skapade ett antal målchanser. Den vassaste hade Gurra i 20 min när han, stående på mållinjen, lyckades med konststycket att nicka bollen över ribban. I 32 min kom äntligen 0-1. Det var Jonte som, gjorde det han är absolut bäst på, nämligen ryckte ifrån hela Storebroförsvaret på högersidan och passade bollen snett-inåt-bakåt till Ola, som bara hade att sätta bredsidan till. Ett mål taget direkt ur skolboken. Storebro hade två målchanser i halvleken. Johan Karlsson sprang igenom men skottet gick tätt över dessutom hade man en frispark i ribbans överkant. Halvleken dock klart till HT, som borde ha avgjort matchen redan då.
Andra halvlek blev betydligt sämre kvalitetsmässigt, men väldigt spännande. I 47 min hade Ola ett skott i kryset, som Ola Gunnarsson i hemmamålet gjorde en idioträddning på. Efterhand så tappade HT, som så ofta i andra halvlek, spelet och Storebro tilläts att komma fram i flera farliga lägen. I 65 min kom också kvitteringsmålet. Det var Johan Karlsson, vem annars, som först "tunnlade" Tummen och sedan smållde på ett skott från 30 meter som dalade över en något passiv Hagge. Hemmalaget fick en riktig enegikick av målet och kom fram i flera farliga lägen. Det såg riktigt rörigt ut i HT-försvaret ett par gånger. Bl.a. borde kanske Storebro ha fått en straff när en Storebrospelare blev fälld i mitten av halvleken. Å andra sidan, så skulle Storebro ha fått en försvarare frilägesutvisad när Ola blev nedriven strax innan. Nåväl, HT lyckades med att rida ut stormen och i 87 min fick Ola en genomskärare av Martin Arvidsson. Ola fintade kallt bort mv och rullade in 1-2. Ola frispelade minuten efter Jonte, som gjorde sitt första mål för året. 1-3 och årets första trepoängare var ett faktum.
Alla i HT gör naturligtvis en toppeninsats. Det var kul att se att man verkligen ville vinna den här matchen. Bäst i laget var, som vanligt i år, Ola Johansson. Två mål och ett stort arbete på hans konto i matchen. Mycket bra var också Tummen Lang, som spelade mittback i Hjalles frånvaro. Det gjorde han med den äran. Han tillförde också litet mera snabbhet i backlinjen. Enda missen var när han försökte chansbryta och blev tunnlad vid målet. På högerkanten var Fritte och Micke Appel också mycket bra. De kompletterade varandra utmärkt. Att Gurra nästan aldrig gör en dålig match behöver jag knappt nämna. Mycket viktigt att Jontes måltorka nu också är över. Det kan betyda mycket i fortsättningen.
Bäst i Storebro och kanske bäst på plan var mv Ola Gunnarsson. Utan hans storspel hade HT vunnit med betydligt större siffror. I övrigt så handlade det mesta om Johan Karlsson.
Dömde gjorde Mats Jonsson och visst missade han en del, men inte så mycket som vissa av spelarna uttryckte. Man lade på tok för mycket fokus på att protestera mot domslut i andra halvlek, istället för att ägna sig åt att spela fotboll. På det hela taget så skötte sig Mats helt OK.
Kommentaren: Inte sedan 2005 har HT förlorat i Storebro och den goda vanan höll i sig även i kvällens match. Våra killar tog sig i kragen, när det bäst behövdes, och ordnade med sig tre poäng hem. När Storebro kvitterade i andra halvlek inföll sig en osäkerhetskänsla i HT och det kändes som att en ny förlust var på gång. Våra killar visade då att det finns vinnarskalle i laget och tog tag i matchen igen. Det var starkt gjort. Förhoppningsvis var det här början till en vändning. Det både hoppas och tror jag.
Conny Holmberg

2008-05-30
H/T - IF Hebe 0 - 4

En boll fick Pontus och HT in i Hebe-buren, men det målet dömdes bort för offside.
Rätt eller fel? Fel tycker kameran och jag. Vad tycker du? Kunde vi inte ha fått det tröstmålet?

"Det är ingen skam att förlora mot ett bättre lag" är en klyscha man ofta slänger ur sig. I kvällens match stämde det ändå väldigt bra. Hebe var helt enkelt flera klasser bättre än HT. 0-4 slutade matchen på Hjortheden och det var på intet sätt missvisande. Tvärtom så kunde det ha blivit förlust med ännu mera.
Första halvlek började ändå HT bra den första kvarten. Och som. lagledaren Emil sa: "Vad hade hänt om Håkan satt sin målchans i början av matchen"? I 4 min hade Håkan nämligen en väldigt bra chans att ge HT ledningen i matchen, men hans skott träffade mera Hebe-mv mera än att denne räddade skottet. En mindre kalabalik följde på returen, men på nå´t obegripligt sätt så lyckades Hebespelarna fått bort bollen. Istället tog Hebe ledningen i 9 min på ett 25-meters skott av Linus Engborg. Det målet borde nog Hagge ha klarat, det så inte alltför knepigt ut. I 15 min ökade Robin Sandelius på till 0-2. Efter det målet började våra killar hänga litet med huvudena och hebe tog över matchen helt. Ola hade visserligen en bra nick som Hebe-mv Erik Johansson gjorde en kanonräddning på i 26 min, men det var allt som HT fick till i första halvlek. Istället fortsatte Hebe att spela en mycket fin fotboll, man utnyttjade kanterna bra och hade ett betydligt högre tempo i både passningsspelet och löpningarna. Planens bäste spelare Johan "Happe" Nilsson ökade på till 0-3 i 29 min och Happe kunde med litet bättre skärpa ha gjort ett par mål till.
Andra halvlek gjorde Sandelius 0-4 på en hörna redan i 49 min och matchen var naturligtvis körd för hemmalagets del. Ändå ska man ha en eloge för att man inte helt vek ner sig utan fortsatte att kämpa så gott man kunde hela matchen. Hebe slog av på takten något i mitten av andra halvlek och HT fick faktiskt till några halvchanser på slutet. Pontus Peterson hade en boll i mål, men det målet tyckte ass. domaren var offside. Tillåt mej tvivla. Nu spelar det ju ingen större roll för slutresultatet, men för Pontus hade det säkert varit kul att fått göra sitt första seriemål i A-laget. Hebe hade också ett par tre riktigt vassa målchanser, men på dem var Robban riktigt alert bl.a. gjorde han en fantastisk dubbelräddning vid en av chanserna.
Det här var ingen match som går till historien för hemmalagets del. Hebe var helt enkelt en alltför bra motståndare. Våra killar gjorde ändå så gott de kunde. "Tummen" Land fick priset som matchens lirare i hemmalaget och det var han värd. Godkänt får också Ola framåt och Robban i mål, trots missen vid första målet. Även John, som varit ovanligt blek i år, blixtrade till emellanåt. Han har mycket boll i sig, men måste se till att få upp flåset ordentligt. Försöket med att sätta upp Gurra på mittfältet blev ingen hit precis. Han är klart bättre där bak, men tanken var god.
Klart godkänd domare var Kari Lindén, även om det var några överförfriskade herrar i bortaklacken som högljutt tyckte annorlunda.
Publiksiffran på Hjortheden var den sämsta på många år. Enbart ett 50-tal betalande, det vackra vädret till trots eller kanke p.g.a.det.
Kommentaren: Tänk så det svänger i fotbollen. Förra året vann HT med hela 6-0 mot Hebe och nu åker vi på däng med 0-4. Har vi blivit 10 mål sämre eller Hebe 10 mål bättre på ett år. Troligtvis är det inte så, men sanningen ligger någonstans mittemellan. Hebe har fått 3-4 nya spelare från högre divisioner medan HT har tappat några spelare till högre dito. Det är en skillnad. HT är också mitt inne i en föryngringsprocess och det tar några år att spela in de nya unga killarna. Så ger er till tåls kära publik, resultaten kommer så småningom.
För HT väntar nu tre mycket viktiga matcher mot lag från nedre halvan av tabellen. Storebro även om de avancerade ikväll, Västervik BoIS och Överum är lag man måste slå för att klara sig kvar i femman
Conny Holmberg

 

2008-05-24
Mörlunda GIF - H/T 3 - 2

Jonte når högre än Mörlundas Stefan Karlsson och nickar bort bolen vid en hörna.

Det vill sig bara inte för våra killar i år och jag förstår inte riktigt varför. I bortamatchen mot Mörlunda ledde laget i paus och spelade ut Mörlunda i den första halvleken. Förutom de två gjorda målen hade man ytterligare tre solklara målchanser och borde ha avgjort matchen då. Efter den första halvleken kom det tyvärr en andra............................
Första halvlek började hemmalaget bäst de första tio minuterna och gjorde också litet väl billigt 1-0 i 8 min. Det var Jocke Ivarsson som enkelt sprang ifrån vårt försvar och placerade in bollen bakom Robban. Sedan var det bara ett lag på planen i den första halvleken, nämligen HT. I 15 min blev Håkan plötsligt solo på straffpunkten, men bredsidan han fick till var som in viskning.Brorson Melker, snart 5 år, hade nog fått till en bättre träff. Kusin Ola visadedäremot minuten efter hur det skulle gå till och satte 1-1. Vid en hörna i 25 min låg bollen på Mörlundamålvaktens mållinje och rullade i, som man tyckte, en halv evighet utan att nå´n av våra killar fick för sig att trycka dit bolluslingen. För tusan killar, visa litet j------anammat och tryck in både boll, mv och försvarare i det läget. Att även Ola kan målsumpa fick vi se i 26 min, när han fri med mv skjuter mitt på denne. Varför inte en liten retlig bredsida efter marken vid ena stolpen istället Ola? Ola tog dock en snabb revansch på sig själv minuten efter, då han på Jontes pass smällde upp bollen i ena krysset. Jodå, snyggt ska det va´! 1- 2 alltså och HT-pressen fortsatte. 1-3 borde det ha blivit när Micke Appel kom fri i 40 min, men även han lyckades med konststycket att missa.
Som helhet ändå en mycket bra halvlek av våra killar och med bättre skärpa i avslutningarna, så borde man ha avgjort matchen då.
Andra halvlek sitter man bara och undrar vad som har hänt med laget i paus. Är det nå´n som lagt i Valium eller sömnmedel i pausdrickat, eller? För ut kommer ett HT, som uppenbarligen redan tror att matchen är vunnen. Borta är spelet från första halvleken, nästan ingen tar några löpningar och det skiljer oceaner mellan lagdelarna. Jonte hade en nick utanför i 46 min på en Hjalle-frispark. Det var allt vi såg av HT i den halvleken i övrigt var det bara Mörlunda. Hemmaförsvararna låg tätare på Ola och Jonte och täppte till ytorna på kanterna betydligt bättre. Så fort HT tappade bollen, och det gjorde HT fort, så tjongade hemmalaget högt och långt. Tråkigt att se på, men det gav ju resultat eftersom HT i lyckades med att hålla i bollen. Jonnie Sipikari, som jag varnade litet för, kvitterade till 2-2 efter ett snyggt anfall. Det kändes litet bittert då, men man tänkte att våra killar vaknar nog till och tar tag i spelet igen. Men inte, istället så får Mörlunda en billig frisparknästan nere vid ena hörnflaggan i 35 min. Carl Lisedahl skjuter frisparken stenhårt efter marken, Zlatko Alkic sätter bredsidan till och 3-2 är ett faktum. Ridå ner! HT försökte satsa mera framåt och gick ner på trebackslinje de sista tio minuterna men utan resultat.
Hela HT gör en bra första halvlek med Jonte, Ola och Tummen som toppar. Andra halvlek var det bara Gurra som åtminstone visade litet vilja.
Toppar i Mörlunda var Stefan Karlsson, Joakim Ivarsson och Zlatko Alkic.
Domarna, tja, det märks att det är ont om domare, för i år är standarden rekordlåg. Huvuddomaren Joakim Carlsson var väl hyfsad, men de assisterande......hmmmm.
Kommentaren: Det är tungt nu för killarna. Jag hade verkligen unnat laget en seger i den här matchen, men det är som att de inte tror riktigt på sig själva. En vinst skulle säkert vända på allt. Mörlunda var verkligen inget bra lag, men lyckas ändå att vinna på ren vilja och på våra killars oförmåga att göra mål. Å andra sidan är det ju inte bara målskyttet som brister, man släpper in alldeles för enkla mål också.
Vi kan bara hoppas att det vänder mot Hebe på Hjortheden på fredag och gör det inte det så snurrar säkert jorden vidare ändå. Även för Charlotte Perrelli, som var segertippad och kom på 18:e plats.
Conny Holmberg

 

2008-05-17
H/T - BOIF 1 - 4

A-laget har förtvivlat svårt att göra mål i år. Här hjälper det inte att både Ola och Hjalle försöker.
(Fotot från Totebo IF:s hemsida)

Klicka här för att läsa om matchen på BOIF:s hemsida

Eftersom jag inte hade tillfälle att själv se matchen, så har jag lagt in en länk till Urban Karlssons referat på BOIF:s hemsida. Referatet verkar att stämma ganska så bra med vad som skrivits i lokalpressen om matchen, fast betydligt utförligare. Därför tror jag att det kan vara kul att läsa det.
Jag både hoppas och tror att den gode Urban och BOIF inte har något emot att jag länkat till deras sida.
Conny Holmberg


2008-05-09
IFK Västervik - H/T 2 - 2

Som vanligt är det en målvakt i vägen

IFK fick mestadels sparka ifrån sig i början av matchen

HT tog sin första poäng i årets seriespel vid fredagens bortamatch mot IFK Västervik. Jag kan inte minnas när våra killar lyckades med att få med någon poäng från Bökensved senast. Så egentligen borde man väl vara nöjd, men kanske ändå inte ................................?
Första halvlek och då framförallt de första tjugofem minuterna spelade HT en mycket fin fotboll. IFK kom knappt över mittlinjen utan fick ägna sig åt att paniksparka bort bollen. Tummen och Appel etablerade ett fint samarbete på högerkanten och fick till flera farliga inlägg. Tyvärr resulterade de mestadels bara i ett gäng hörnor. Enda gången det osade mål var när Martin Arvidssons tåspark räddades vid stolproten av Wessman i IFK-buren. Tyvärr skadades Martin några minuter senare och fick utgå. Efter den fina inledningen mattades HT och IFK tog över spelet. IFK lyckades också med det som HT har så svårt med i år, nämligen med att göra mål. Det var den alltid hyperfarlige,Pedram Izadian, som i 34 min gjorde 1-0.
Andra halvlek började HT på precis samma sätt som i den första halvleken. Dessutom skapade man nu flera farliga målchanser, bl.a. hade Ola ett par vassa nickar som mv Wessman reflexräddade. I 9 min borde HT ha fått straff, när Fritte var på väg igenom och trycktes ner. Ingen i domarteamet reagerade och faktum var att det gjorde de bara vid felaktiga inkast. Bl.a. borde nog Hjalle åtminstone fått se det gula när kan sparkade ner Pedram Izadian och att ingen av IFK-arna fick lämna planen är en gåta. Stämplingen på Håkan med sträckt ben var inte vacker att se. I 20 min kom äntligen kvitteringen. Det var Appel som tryckte dit 1-1 efter litet Hawaii i IFK-försvaret. Hjalle och Ola stod för förspelet. Minuten efter ökade Ola på till 1-2 på Jontes passning. Efter målet mattades åter våra killar. IFK tog över och kvitterade också rättvist till 2-2 genom Christian Ottosson.
Bäst i HT var Håkan Johansson, som gjorde ett stort jobb på mittfältet. Robban, som visst hade en sämre dag mot Ariel, gjorde också bra ifrån sig och räddade vid ett par frilägen. I IFK var Pedram Izadian bra så länge han var med. Duktiga var också Leo Bäck på mitten och Björn Boman i försvaret.
Domarna var inte namngivna i programmet och lika bra var det. Nog sagt.
Kommentaren: Utan några jämförelser i övrigt, så kom jag faktiskt att tänka på FC Barcelona, när jag såg HT spela mot IFK. HT broderade snyggt ute på planen och spelade runt, runt, runt, men den sista avgörande passningen gick tyvärr alltför sällan fram till rätt adress. Laget mattades efter 25 min i båda halvlekarna vilket jag tror beror på att man blir för långa i försvarsarbetet. Många i laget är på tok för bekväma och tar inte de uppoffrande löpningarna för kompisarna. Bättring på den punkten så tror jag att det ser bättre ut mot BOIF i nästa match.
Conny Holmberg

2008-05-02
H/T - IF Ariel 1 - 4
Bildspel Hjorted/Totebo-Ariel  
länkat från Totebos hemsida

Det går ut på att göra mål. Det fick Hjorted/Totebo bittert erfara i går kväll när det blev förlust mot Ariel med 4-1.
I 75 minuter dominerade hemmalaget händelserna och skapade massor av målchanser, men vad hjälpte det när laget inte kunde ta vara på övertaget. Gästerna var mera effektivt och var klart bättre på att ta vara på lägena som skapades. Spelmässigt svarade Hjorted/Totebo för en bra insats och i hela andra halvlek var det spel mot ett mål, men det blev bara ett mål på alla lägena som skapades. Målet gjorde Ola Johansson och det innebar reducering till 3-1 med tolv minuter kvar. Det tände ett visst hopp om poäng, men när Ariel gjorde 4-1 med fyra minuter kvar så var matchen avgjord.
"Det som fattades var att vi inte kunde göra mål. Det var Ariel bättre än oss på den här gången", konstaterar Hjorted/Totebos tränare Ulf Pettersson.
Hela hemmalaget svarade för en bra insats, men Ola Johansson och Samuel Svensson förtjänar extra beröm.
Saxat från Västerviks-Tidningen/Rikard Nilsson

2008-04-25
Ankarsrum IS - H/T 4 - 0

Mogge Nyberg stod i vägen för allt och räddade segern till AIS i derbyt

Att det är målen som räknas i fotboll är ett understatement, som våra killar blev påminda om i kvällen lokalderby mot Ankarsrum. Jag tror nämligen inte att det var så många i publiken som hade protesterat om H/T hade fått en poäng med sig i den här matchen. 4-0 låter visserligen som rena utklassningen, men spelmässigt var faktiskt H/T inte ett dugg sämre än AIS, snarare tvärtom. Och då tror jag inte att jag är alltför enögd.
Första halvlek var den klart bästa både från H/T:s sida och rent spelmässigt. Tvärtom mot alla förhandstips så var det H/T som tog tag i taktpinnen och dominerade halvleken totalt. H/T radade upp målchanser och det var bara en storspelande Mogge Nyberg, som räddade hemmalaget i det läget.
7 min hade Ola ett bra skott som Mogge räddade
13 min hade Johannes Berg en målchans för AIS. Robban räddade.
15 min gjorde Mogge sin enda miss i matchen, när han pga av den ojämna planen missade en rensning. Å andra sidan reparerade han misstag när han hann tillbaka i målet och räddade Olas skott.
32 min hade Ola ett nytt skott på Jontes fina förspel. Ny räddning av Mogge.
38 min hade Pontus en jättechans men missade.
Efter alla dessa missade målchanser för H/T hände det som brukar hända när ett lag har spelmässigt övertag. I 39 min var Christofer Fröberg vaken, högg till och gjorde 1-0 när H/T-försvaret stod på hälarna. 1-0 till AIS kändes väldigt orättvist i det läget av matchen och inte kändes det bättre när Johannes Berg ökade på till
2-0 på en lobbnick två minuter senare. Jag led med våra killar när de gick in till halvtidsvilan.
Andra halvlek var en trist historia. Visserligen försökte våra killar få till en reducering i början av halvleken och tryckte på ganska bra, Närmare än en ribbträff i 52 min på en nick från Appel kom man tyvärr inte. Istället ökade AIS på till 3-0 i 58 min genom Fröberg efter ett mycket snyggt anfall. Resten av halvleken var ett enda stort sömnpiller nästan helt utan något organiserat spel. litet bättre blev det från AIS sida när man bytte in Putte Jonsson och Nicklas Cederlöf. Cederlöf avslutade målskyttet i matchen när han i den sista matchminuten rullade in 4-0, sedan Robban gjort om Mogges miss från den första halvleken dvs, missat en rensning.
Trots förlusten så tycker jag H/T gjorde en mycket bra match.Stundtals spelade man en mycket trevlig fotboll med många fina kombinationer. Det var bara målen som saknades. Samtliga spelare gjorde mycket bra ifrån sig och jag har svårt att peka ut någon extra mycket.
I AIS fick Mogge Nyberg mycket välförtjänt priset som "Matchens lirare" och det är jag benägen att skriva under på. Christoffer Fröbergs två mål smäller förstås också högt
Domaren, som hade rest ända från Aneby, hette Magnus Andersson och skötte sig väl tämligen hyfsat i den ganska lättdömda matchen. Ändå vann AIS frisparkarna med 22-2 i den första halvleken. Märkligt! I den andra halvleken var det jämnare i den statistiken.
Kommentaren: Kan bara säga så här: Deppa inte för den här förlusten killar. Spelet och intentionerna finns där, mot Ariel kommer säkert målen också
Conny Holmberg

Träningsmatcher 2008

2008-04-20

Hjorted/Totebo vann mot Tjust IF i genrepet

HT hade inte spelat en enda träningsmatch på tre veckor, när laget fick beträda Hjorthedens fina matta i ett härligt vårväder på söndagen. Det var heller ingen lätt motståndare man lyckats få en träningsmatch mot. På andra planhalvan stod nämligen Tjust IF, ett lag som matchat flitigt och gjort väldigt bra ifrån sig i vårens träningsmatcher. Dessutom en av favoriterna till seriesegern i div IV. Så det var med en viss bävan man knallade iväg till Hjortheden och till den sista träningsmatchen innan seriepremiären mot Ankarsrum på fredag. Jag befarande att H/T skulle få det mycket tufft, men tänk så fel man kan ha.
H/T svarade nämligen för en riktig kanonmatch.
Första halvlek hade H/T det klart mesta och bästa av spelet. Man höll bollen bra inom laget och skapade ett flertal målchanser. Ändå tog det till 44 min innan 1-0 kom. Målet var en liten delikatess. Jonte sprang sig fri till höger i straffområdet och kunde troligtvis själv ha gjort mål, men passade istället till helt fristående Ola J, som bara hade att sätta bredsidan till. Tjust hade ett farligt skott på mål, men där var Robban på tårna och räddade. Halvleken klart till H/T.
Andra halvlek fortsatte att spela bra den första kvarten. 2-0 kom i 50 min återigen genom Ola, som på pass från Appel fick på en riktig rökare. I mitten av halvleken började H/T-spelarna krokna något samtidigt som Tjust flyttade fram sina positioner. Tjust kom dock aldrig närmare en reducering än två ribbträffar på frisparkar från en av tvillingarna Fredriksson. Ett litet övertag för Tjust i andra halvlek.
Alla i H/T gjorde en mycket bra match.Robban höll nollan, backlinjen släppte inte till en målchans, mittfältarna sprang mycket och jobbade bra i båda riktningarna och framåt verkade både Ola och Jonte trivas.
Tjust, som alltså ska vara en av favoriterna till att ta hem fyran, var mycket bleka. Så bleka att jag var tvungen att fråga deras tränare Lasse Karlsson om det var det ordinarie laget. Det var bara Jocke Jansson som fattades, sa han. Framförallt tyckte jag att laget saknade div IV-tempo.
Kommentar: Det var första gången jag såg H/T i år och jag blev glatt överraskad. Laget genomgår ju en generationsväxling och det verkar som att de nya killarna har kommit in bra i spelet. Sex tonåringar var med, tre av dem hade ännu inte fyllt sjutton år. Det är ju jättekul.
Vilken match det blir i seriepremiären på fredag förresten. Derby mot Ankarsrum direkt. Kan bli hur intressant som helst: AIS har ju storsatsat, siktar på serieseger och har tagit hem flera av sina flyktade spelare. H/T, som gjorde en bra match idag, har tappat några spelare och satsar på egna produkter. AIS får nog gälla som favoriter, men H/T kan kanske överraska med tanke på dagens insats. Bara nu inte det gamla ordsråket om att "Ett bra genrep ger en dålig premiär" stämmer in.
Conny Holmberg

2008-03-29Hjorted/Totebo vann Tunapokalen

Med fyra veckor till premiären skaffade sig Hjorted/Totebo bättre självförtroende. Efter två segrar och en oavgjord vann laget Tunapokalen.
" Tar vi jobbet så funkar spelet och då kan det bli en sådan här ketchupeffekt", sa lagets tränare Ulf Petersson. Laget började tveksamt i första matchen mot Tuna Södra, men det blev ändå seger med 1-0. Hjorted/Totebo blev bestämdare mot IFK Tuna och fick 1-1. I sista matchen var laget tvunget att vinna med mer än tre mål mot SK Lojal för att vinna turneringen. Då bjöd Hjorted/Totebo på målkalas. Slutresultatet skrevs till 5-0. Därmed klev laget om IFK Tuna som slutade tvåa. Trea blev Tuna Södra och sist SK Lojal
Saxat från VT
Målskyttar för HT :
Mot Tuna Södra: Micke Appel ass Jonte
Mot IFK Tuna: Ola J ass Jonte
Mot Lojal: 1-0 Jonte ass Pontus, 2-0 Jonte ass Appel, 3-0 Ola ass Lang, 4-0 Ola ass Martin Arvidsson, 5-0 Håkan ass Pontus.

2008-03-24
Mörlunda A - H/T A 3 - 3

Hjorted/Totebo spelade 3-3 i måndagens träningsmatch borta mot seriekonkurrenterna från Mörlunda.
Första halvlek så inledde H/T bra de första tio minuterna, men därefter var det inte så mycket som fungerade för laget. Mörlunda tog över helt, gjorde tre ganska billiga mål, och gick upp till en 3-1 innan paus.
Andra halvlek kom H/T ut på planen med en helt annan inställning. Det blev det betydligt bättre fart på spelet och nu var det Mörlunda, som hade svårt att hänga med i svängarna. H/T satte två bollar bakom hemma-keepern i andra halvlek och matchen slutade rättvist 3-3.
Målskyttar för H/T: Tomas Lang, ass. Jonte, Marcus Hjalmarsson, ass. Pontus på hörna och Håkan Johansson, ass. John på tilltrasslad situation efter hörna.
Målskyttar i Mörlunda: Zlatko Alic 2, och Fredrik Erlandsson 1.

2003-03-15
Storebro A - H/T A 0-1 (0-1)

Första halvlek är ganska jämn. Storebro har ett litet övertag på innermittfältet där de vinner en del andrabollar. Vi försöker att spela rätt så småfyndigt men med litet för små marginaler, vilket gör att Storebro ibland lyckas bryta litet för högt upp på vår planhalva. Vi stänger dock till bra i försvaret så det blir bara några hörnor samt ett par halvchanser. Framåt skapar vi även en del halvchanser. Framförallt har vi ett flertal anfall där bollen går, som man säger, på ett snöre. Det är på ett sånt anfall vi gör vårt mål. Där Jonte gör en löpning och drar undan försvaret. John hittar då en helt fristående Håkan i höjd med straffpunkten som följt med upp i anfallet. Håkan avslutar kallt med att lägga bollen i högerhörnet. Då står matchuret på 14 minuter.
Andra halvlek startar vi bra. Jonte har en lobb i stolpen efter 6 minuter, återigen efter riktigt bra spel. Nu har vi bra koll på läget. Martin & Håkan har nu tagit över kommandot på innermittfältet och fördelar bollar med ganska bra precision. Vi har under en period ytterligare 2 bollar som räddas på mållinjen. Även Storebro har ett par bra chanser i andra halvlek, bland annat räddar vi på mållinjen efter en hörna.
Summa summarum: Grabbarna gör en bra match, tycker att vi blir starkare undan för undan under hela matchen. Resultatet kunde väl blivit både 3-2 eller 3-3 sett till chanser. Alla spelare skall ha beröm för sin insats. Men jag plussar denna gång lite extra för Jonte som gör ett kanonjobb både offensivt och defensivt denna match. Även Robban är värd ett extra omnämnande för ett par viktiga räddningar.
Uffe P.

2008-03-08
Gunnebo A - H/T A 3-1 (2-0)

Årets andra match gick av stapeln på en söndersprungen grusplan på Karstorp. Tyvärr fick vi inte någon bra start denna gång då vi gjorde självmål efter 5 minuter. Resten av halvleken får vi träna mycket försvarsspel, och vi gör det mycket bra Gunnebo får till ett par chanser. Men annars håller vi dem borta från mål. Vi har dock endast en halvchans samt ett friläge för Micke Appel på det egna kontot. I slutet av halvleken utökar Gunnebo ledningen till 2-0 då vi blir lite passiva i försvaret. I andra halvlek så öppnar det upp sig lite och vi har en period efter en kvart då vårt lag blir för långt, Och då skapar Gunnebo några chanser men alla sköts dock utanför. Sista kvarten så samlar vi ihop oss igen och lyckas med några bra kombinationer. Gunnebo gör 3-0 , och i slutet av matchen reducerar vi till 3-1.
Kall avslutare var Micke Appel på en fin framspelning av John Nilsson.
Summering.
Beröm till laget för bra försvararbete där alla deltar.
Matchen var ganska tempofattig ( kan delvis bero på den dåliga planen)
Vi skapar inte speciellt mycket chanser denna match.
Slutligen är det bara att gratulera Gunnebo de var bättre en oss denna match.
Uffe P.

2008-03-01
IFK Tuna A - H/T A 3-0 (1-0)

I ett inte allt för trevligt fotbollsväder gjorde A-laget årets första match. Matchen som sådan var ganska jämn.
Första halvlek: Tuna startade bra första 10 minuterna. Efter det så kom vi in mer och mer i matchen, och jag tycker nog att första halvlekens sista 30 minuterna har vi bra koll på läget. Tyvärr bränner vi en hel del chanser. Minnesvärt är bl.a. annat Peters chans 1 meter från mål och får den tyvärr över. Har även alldeles för många offsidelöpningar. Alla offsideavblåsningar håller jag dock inte med domaren om.
Andra halvlek: Är ganska jämn överlag då vi byter lite chanser.När det sedan återstår ca 15 minuter gör vi ett självmål. Efter detta så faller vi ihop lite och blir lite oorganiserade och då lyckas Tuna göra ytterligare ett mål.
Kommentar: Summa summarum med lite bättre skärpa i första halvlek så tror jag att vi hade dödat denna match redan då. Roligt att se var att alla fyra som gjorde A-lagsdebut skötte sig riktigt bra. Det var ingen som föll ur ramen.

Startelvan såg ut enligt följande:

Mv Robert.
Backlinje. Samuel Svensson - Hjalle - Flink - Bjässen
Mittfält : John - Martin Avidsson - Gurra - Nicklas Helgesson
Forward: Peter - Jonte
Avbytare: Martin Degerman - Albin Wästerlund

Uffe P.