Matchreferat A-Laget 2007

Matchreferat Tabeller Poängligan

Div V Nordöstra 2007

22/9 H/T - Storebro IF 2 - 1
Se bildspel från matchen...........klicka här

Kamp om bollen i matchen mot Storebro

A-laget avslutade årets seriespel på samma sätt som man inledde säsongen nämligen med en seger. Efter en småtrevlig match, där alla målen föll i första halvlek, stod H/T som segrare med 2-1.
Första halvlek var den klart bästa både från hemmalagets sida och rent spelmässigt. Hemmaspelarna snurrade friskt med gästerna och redan efter 12 min hade man tagit ledningen med 2-0. 1-0 lyfte John in i krysset på Olas passning och 2-0 nickade Gurra in. Återigen svarade Ola för passningen. H/T fortsatte att skapa målchanser genom Ola, John och Jonas som alla var rejält på hugget i den första halvtimmen. Efter hand mattades hemmalaget något och slog av på takten, vilket Storebro inte var sena att utnyttja. I 34 min reducerade Jimi Thörn till 2-1, på en av bortalagets få chanser.
Andra halvlek blev jämnare och spelmässigt betydligt sämre. Visserligen var det hemmalaget som förde spelet och hade de mesta och bästa målchanserna, men Storebro var inte alls ofarliga. I slutminuterna gjorde Robban en dubbelräddning vid ett friläge och fixade i och med det alla poängen till hemmalaget.
Alla i hemmalaget gjorde en bra match, framförallt i den första halvleken. Gurra fick priset som matchens lirare och det var helt OK, men som sagt ingen i H/T föll ur ramen.
I Storebro var det målskytten Jimi Thörn och rutinerade Roine Blixth som märktes mest.
En ny bekantskap var domaren Ilja Miketa, Ekenässjön. Han får gärna komma tillbaka för han skötte sig utmärkt trots att han inte hade några assisterande med sig. Publiken uppgick till ca 70 personer.
Kommentaren: Så var tråkigt nog den här säsongen över. Litet för tidigt kan man tycka. En fjärdeplats blev det till slut. Det hade varit kul med ett litet kvalspel, men man kan inte få allt här i världen. Jag tycker ändå att killarna får godkänt för den här säsongen. Det har varit mycket upp och ner, men i några matcher har man visat att när spelet stämmer är det inget lag som kan stå emot. Andra halvleken mot BOIF på Hjortheden var väl ett bevis på det.
Jag tycker att det ljust ut inför nästa år. Di gamle håller säkert minst ett år till och ett helt gäng med unga killar är på väg in i laget. Jag hoppas att Uffe och Robert fortsätter på den inslagna vägen, så tar vi femman nästa år istället.
Tack för i år killar!
Conny Holmberg

15/9 IF Hebe - H/T 4 - 2

Eftersom jag inte var på matchen och Uffe P åkt till Bulgarien för att slippa regnet så har jag lånat referatet från
S-Å Lindblad på Västerviks-Tidningen. Det var en skitmatch tyckte iaf Tobbe Coach.
Hjorted/Totebo åkte till Silverdalen med målsättningen att ta tre poäng och ta klivet upp på pallen i division V-fotbollen. Men så blev det inte, Hebe vann med 4-2 efter 2-1.
Hjorted/Totebos lagledare Tobias var mycket besviken, och skrädde inte orden efter matchen:'
- Det var en skitmatch från början till slut, årets plattmatch.
Hjorted/Totebo tog ledningen med 1-0 när Marcus Hjalmarsson slog en hörna direkt i mål. Hebe kvitterade till 1-1 och gjorde 2-1 innan första halvlek var slut.
I början av andra halvlek fick Hjorted/Totebo tillbaka lite hopp när Jonas Nilsson kvitterade till 2-2. Men hoppet försvann när Hebe gjorde 3-2 och 4-2.
Tobias Johansson var bitter:
- Hebe är ett riktigt dåligt lag, synd att vi kanske hjälper dom kvar i femman.
En spelare i Hjorted/Totebo fick beröm av Tobias Johansson, mittbacken och målskytten Marcus Hjalmarsson.
Hjorted/Totebo avslutar seriespelet med hemmamatch mot Storebro på lördag. En seger kan betyda att Ankarsrum blir efter i tabellen. Kanske kan det tända grabbarna från Hjorted och Totebo.

Sven-Åke Lindblad (Referatet saxat från VT)

7/9 H/T - BOIF 3 - 3
Se bildspel från matchen...........klicka här

Lärk kvitterar till 3-3 på tilläggstid i höstskymningen

Det blev en mycket händelserik och spännade match på Hjortheden mellan två lag som mål- och poängmässigt följer varandra i seien. Följaktligen slutade matchen också oavgjort, 3-3, efter det att lagen haft varsin halvlek.
Första halvlek borde H/T ha tagit ledningen i första spelminuten, när man hade två vassa målchanser. Den första missade Håkan när han blev frispelad men sköt mitt på BOIF-målvakten. På den efterföljande hörnan var Gurra nära att få en tå på bollen. Minuten efter fick H/T-försvaret ett totalt hjärnsläpp och släppte bollen till två BOIF-are som plötsligt hade öppet mål. Det blev Christoffer Gustavsson som utan större ansträngning kunde rulla in 0-1. Ett bakslag för hemmalaget naturligtvis som tappade sitt fina spel ifrån inledningsminuten, samtidigt som BOIF fick luft under vingarna. När sedan Tobbe Bertilsson fick sitt nickmål bortdömt för offside i 17 min och Jens Carlsson efter sologenombrott gjorde både 0-2 och 0-3 i 27 min resp 43 min, trodde nog många att matchen var körd. Det trodde inte jag och tydligen inte våra grabbar heller.
Andra halvlek bjöd nämligen H/T på helt andra bullar. Man gjorde ett par förändringar i laget, som man kanske borde ha gjort från början. Man satte bl.a. in den mera defensivt inriktade Fritte som högerback, för att ta hand om Jens Carlsson, en uppgift som Fritte klarade till 100 %. H/T spelade nu upp en fotboll som är härlig att se och BOIF fick knappt låna bollen på hela andra halvlek Ola reducerade till 1-3 på pass från Peter i 60 min och nu började jakten. H/T gick ner på trebackslinje och satsade på tre anfallare. Man radade upp målchanser och det var bara den storspelande målvakten Micke Karlsson och stolparna, som räddade BOIF-målet från påhälsning. Det höll till den 80 min, då Ola reducerade till 2-3 efter ett fint förarbete av John. På tilläggstid kom så helt rättvist 3-3. Peter Nilsson vände bort en försvarare, som blev så lurad att han fällde Peter med straffspark som påföljd. Straffen satte Lärken säkert i mål. H/T hade sedan ytterligare ett par chanser under tilläggstiden men 3-3 stod sig tiden ut.
Priset som matchens lirare i hemmalaget gick till Ola Johansson och han är verkligen i kanonslag just nu. Så här bra har han inte varit innan han fick sin knäskada när han spelade i VFF. Lika bra var Robert Lärk. Han gör ett jättearbete över hela planen, är stentuff i närkamperna och kung i luften. Målskytt i nästan varje match dessutom. Peter och Fritte kom in i andra halvlek och gör båda en kanoninsats.
I BOIF är Jens Carlsson den klart största stjärnan. Han är helt enkelt för bra för att spela i femman, åtminstone om man ska bedöma honom efter den första halvleken. I den andra var han mera mänsklig. Mycket bra var också Micke Karlsson i målet och mittbacken Peter Jakobsson. Peter nickade ihop med Lärk när det var 20 min kvar av matchen och tvingades utgå. Frågan är om H/T hade lyckats kvittera om Peter hade varit kvar på planen trots det enorma spelövertaget. När reslige Peter utgick så blev det totalt kaos i BOIF-försvaret.
En ny bekantskap på Hjortheden var domaren Mikael Bäckström, Mönsterås och nog tycker jag att finns det bättre domare på närmare håll. Han silade mygg och svalde kameler. Snygg frisyr hade han i alla fall. Påminde om min faktiskt.
Kommentaren: Vilken kul match det blev, trots debaclet i första halvlek. Jag tycker ändå att oavgjort var ganska rättvist och att vi ska vara nöjda med det, även om H/T hade det bästa och mesta av spelet. Ligger man under med tre mål och kvitterar på tilläggstid måste man bara vara nöjd. Annars var väl oavgjort en förlust för bägge lagen, för i och med det så är chansen att nå andraplatsen och kvalspel till fyran helt borta. Nu återstår bara två matcher innan det roliga är slut för i år. Det är bara att hoppas att killarna har motivation kvar för att vinna dem och försöka nå tredjeplatsen. Jag hörde nå´t obekräftat rykte om att även trean i serien kan få kvala

Conny Holmberg

1/9 IF Ariel - H/T 2 - 5

Eftersom Webmaster var på semester när matchen mpt Ariel spelades så får ni hålla till godo med Västerviks Tidningens referat från matchen.
Hjorted/Totebo spelade i lördags i Kristdala i div. V-fotbollen och vann med 5-2, i halvtid var ställnignen 3-2.
Hjorted/Totebo gjorde en ganska bra match. Speciellt andra halvlek var helt okej, medan man fuskade lite i defensiven under de första 45 minuterna.
Ariel tog ledningen med 1-0 redan efter 39 sekunder. Markus Hjalmarsson slog en hörna som gick in via en Arielspelare fram till 1-1. Ola Johansson gjorde 2-1 till Hjorted/Totebo och Robert Lärk 3-1. Innan paus reducerade Ariel till 3-2.
I andra halvlek såg Peter Nilsson till att det blev 4-2 och Robert Lärk fastställde slutresultatet till 5-2 för Hjorted/Totebo.
De bästa insatserna i Hjorted/Totebo gjordes av tvåmålsskytten Robert Lärk samt Ola Johansson.
Referatet är saxat ur Västerviks-Tidningen

24/8 H/T - Rumskulla GoIF 2 - 7

H/T blev frånsprungna i seriefinalen mot Rumskulla

H/T-Rumskulla 2-7 i seriefinalen. Jodå, ni läste faktiskt rätt. H/T blev totalt överkörda mot ett Rumskulla som spelade spelade en fantasirik, snabb och även ganska tuff fotboll. Det är bara att göra pudel och erkänna att H/T förlorade mot ett klart bättre lag. Ändå är det bara ett år sedan H/T slog Rumskulla på Tollevi med 7-2.
Första halvlek var det annars H/T som startade klart bäst de första tio minuterna. Killarna verkade heltända, var först på varenda boll, vann närkamperna och skapade ett par målchanser. När vi alla väntade på det första hemmamålet gick rullgardinen ner. Mellan tionde och elfte minuten gjorde Rumskulla två mål. Vid 0-1 målet fick Johan Hermansson på en riktig pangträff från 30 meter och bollen kilades faktiskt fast i nättaket vid Eeros vänstra kryss. 0-2 gjorde Robin Rinaldo från nära håll. Efter målen hängde huvudet på våra killar ett tag, vilket var förståeligt, men man repade ändå mod och kom igen. 1-2 dundrade Lärk bestämt in från nära håll i 18 min, sedan Jonte på nå´t konstigt sätt fått fram bollen till honom. Nytt hopp tändes både hos hemmaspelarna och hemmapubliken, men det hoppet släcktes på nytt när nr 5 (vet ej namnet) i Rumskulla gjorde 1-3 ensam mot Eero. Som helhet var det ändå en mycket bra genomförd halvlek av bägge lagen.
Andra halvlek tändes ett nytt hemmahopp i 52 min när Peter Nilsson, helt frispelad av Ola, reducerade till 2-3. Man hade då en liten känsla av att H/T skulle kunna vända på matchen. Då hade man glömt bort att Rumskulla har en spelare som heter Tobias Rinaldo. I 57 min gjorde han 2-4, i 61 min frispelade han nr 12 (vet ej namnet), som gjorde 2-5
och i 75 min blev han fälld bakifrån av Gurra, med straffspark och utvisning av Gurra som påföljd. Gurra blev samtidigt skadad vid situationen. Straffen satte Johan Hermansson säkert i mål, 2-6. Slutresultatet 2-7 kom i 77 min, målskytt en mycket glad Morgan Rinaldo.
Klart bäst i H/T just nu och nästan lika bra som i fornstora dar är Ola Johansson. Han fick också priset som bäste hemmaspelare. Robert Lärk får också klart godkänt, framförallt då för hans första halvlek.
Rumskulla förfogar över många bra spelare. Bäst på Tollevi den här kvällen var Tobias Rinaldo. Han låg bakom det mesta av Rumskullas anfallsspel. Bra var också tuffe Johan Hermansson och de två mittbackarna. Jag tror den ene heter Mattias Karlsson-Åström. Vad den andre heter har jag inte en aning om eftersom det inte framgick av programmet.
Domaren Ingemar Eriksson var väl någorlunda OK, men hade litet svårt att hänga med i tempot. Han befann sig ofta 30-40 meter från situationerna. På läktaren var många tveksamma till om fällningen vid straffen verkligen var innanför straffområdet. Domaren var 40 meter från situationen och ass. domaren var 20 meter från att vara i linje. Gurra blev själv skadad när han fällde Rinaldo och Gurra låg kvar utanför straffområdet. Nu spelar det ju ingen roll eftersom matchen ändå var körd och frilägesutvisningen var ju helt OK.
Kommentaren: Det har varit en tuff vecka med tre toppmatcher för våra killar och det märktes att det tog emot när baklängesmålen började rulla in i andra halvlek. 2-7 till trots, så tycker jag ändå att man gjorde en betydligt bättre match i kväll än mot AIS senast. Med litet flyt i form av ett mål när man spelade bra i början av matchen, så kanske slutresultatet hade sett annorlunda ut. Det kan man å andra sidan bara spekulera i, nu förlorade man mot seriens absolut bästa lag.
Rumskulla var helt enkelt värdiga vinnare och står troligtvis som seriesegrare i höst.

Ett hundtatal tittade på och många med mej var nog besvikna på att Rumskullaspelarnas tröjnummer inte fanns med i programmet.
Conny Holmberg

20/8 Ankarsrum IS - H/T 2 - 0


En av mycket få chanser för H/T i derbyt mot AIS

Ankarsrum kom till den här matchen med fyra raka förluster i bagaget medan H/T däremot hade sex raka segrar. Så visst trodde man att våra killar skulle fixa till ytterligare en seger, framförallt efter lagets fina insats i fredags-matchen mot IFK V-vik. Ack, vad man bedrog sig! Istället var det Ankarsrums rutinerade rävar, Tobbe Ring och Putte Jonsson, som avgjorde derbyt i andra halvlek mot ett för kvällen mycket tamt H/T.
Första halvlek var ett enda långt sömnpiller. Det hände inte ett dugg, som är värt att kommentera.
Andra halvlek var precis lika tråkig. Visserligen gjorde Tobbe Ring 1-0 på nick efter en hörna i 58 min och Putte Jonsson avgjorde matchen genom att göra 2-0 i 88 min, men i övrigt hände nästan ingenting.
Gurra och Ola var de enda som gick att känna igen i H/T, övriga var väldigt bleka. Tobbe Ring var planens bästa aktör och han fick också välförtjänt priset som hemmalagets bäste spelare
. Bra hjälp i mittförsvaret hade han av Christoffer Lindqvist.
Domaren Muhidin Bahtanovic flaggade flitigt med det gula kortet i den mycket snälla matchen. Jag tror att alla varningarna var för protest mot domslut. Undrar just varför spelarna protesterade som mycket mot hans domslut??????
Kommentaren: Det här var nog det segaste lokalderby som någonsin har spelats mellan lagen. Även om det sällan är något skönspel i derbymatcher, så brukar det i alla fall vara litet kamp och j-----annammat på planen. Av det såg vi nada. Egentligen var det en s.k. typisk 0-0 match, men två mindre bra ingripanden från vår sista utpost, tillsammans med två AIS-are, som visste att ta chansen när den dök upp, avgjorde matchen.
Nu kan vi bara hoppas på att våra killar får tillbaka gnistan och spelet till på fredag när serieledarna kommer till Tollevi.
Conny Holmberg

17/8 H/T - IFK Västervik 2 - 0
Se bildspel från matchen...........klicka här


1-0 till H/T kom genom ett självmål av Oskar Nilsson, hårt trängd av Ola Johansson. IFK-keepern Viktor Wessman deppar.

H/T tog en mycket rättvis seger när man vann den viktiga matchen i toppstriden mot IFK V-vik med klara 2-0. Vi fick ikväll se ett H/T som var betydligt mer taggat än vid förra veckans match mot Södra Vi. H/T dominerade matchen totalt och det var egentligen inget snack om vart segern skulle gå, även om det var mållöst i 70 minuter.
Första halvlek präglades av mycket spel på mittplan. H/T höll bollen inom laget och försökte hitta luckor i försvaret hos ett IFK, som backade hem med nästan hela laget för att sedan försöka kontra snabbt. Det var ju en taktik som IFK lyckades väldigt bra med vid förra mötet lagen emellan. H/T-försvaret hade dock läst på sin läxa och var på sin vakt mot det spelet. Dessutom lyckades H/T skapa tre mycket vassa chanser. Ola hade två och Håkan en, närmast nätkänning var Olas nick i stolpen. En hyfsad halvlek från hemmalagets sida kanske kunde man ha tryckt på litet mera framåt, för IFK-försvaret sviktade betydligt under press.
Andra halvlek verkade det som om tränarna upptäckt detsamma, för H/T satte press betydligt högre upp under halvlekens inledande minuter. Man skapade också några hörnor och målchanser tämligen omgående. Efter 20 min avtog pressen och IFK fick betydligt mera att säga till om utan att skapa några direkta farligheter. Just då när man trodde att IFK var på väg att ta över matchen kom 1-0 till H/T i 70 min. På en boll slagen i djupled av Jonas, startade Ola en löpduell mot IFK:s mittback Oskar Nilsson. Hårt pressad av Ola sparkade Oskar in bollen i eget mål. Det är min bedömning. Speakern på Hjortheden, Tomas Kronstål, utnämnde Ola till målskytt och det är möjligt att det var så. Ola får gärna höra av sig, så vi får veta vad som är rätt. Vem målskytten var vid 2-0, fem minuter senare, råder det däremot inget tvivel om. Micke Räka fick på en perfekt lobb över IFK-målvakten från 30 meter. Ett vackert mål ur den högre skolan och matchen var avgjord. IFK försökte under matchen sista tio minuter få till en reducering och nära var det vid ett par hörnor. Både Håkan och Hjalle nickräddade på mållinjen. 2-0 stod sig ändå matchtiden ut.
Hela hemmalaget gjorde en mycket bra match. Jonas Nilsson fick priset som bästa hemmapelare, mycket tack vare hans uppoffrande djupledslöpningar i andra halvlek. När Jonas sätter upp den speeden framåt är det inte många som hänger med. Anfallskollegan Ola var precis lika bra som Jonas och han är också mycket duktig på att hålla i bollen. Tobbe och Håkan gjorde en otrolig arbetsinsats som innermittfältare och det märktes knappt att Lärk inte var med (avstängd). Försvaret med Gurra som härförare verkar just nu bombsäkert och man har inte släppt in ett mål på fyra timmar och tjugosju minuter.
Tillbaka i målet efter sin skada var Robban. Kul att han fick hålla nollan i sin come-back.
Jag tyckte inte att IFK var bra trots att de vann med 3-0 mot H/T i våras och jag tycker inte ett dugg annorlunda nu. Visserligen saknade man ett par tongivande spelare i laget, men det gjorde ju H/T också. Det är en gåta att laget ligger tvåa i serien. Bäst i laget nu var oldtimern Tony Jansson och kämpen Max Bäck.
Domaren Richard Idemark får godkänt, men inte mera. Ett hundratal tittade på och de flesta gick mycket nöjda hem.
Kommentaren: Vilken härlig seger! Jag tror faktiskt att det är första gången H/T har slagit IFK i en tävlingsmatch. (Rätta mej om jag har fel.) Och vad jämnt och spännade det har blivit i tabellen! Två poäng skiljer mellan de fyra första lagen, så vi går en spännade höst till mötes. Spännade blir det även på måndag. Då möter H/T Ankarsrum på bortaplan. Det får man inte missa.
Conny Holmberg

10/8 Södra Vi - H/T 0 - 2

 Här var det i alla fall full fart

Höstpremiär borta mot Södra Vi, seger med 0-2 och H/T är fortsatt med i toppen av femman. Det var det bästa med den här matchen, som annars var ett riktigt sömnpiller för oss som tittade på.
Första halvlek började annars lovande sett med mina H/T-ögon. H/T höll bollen inom laget och skapade genom Ola tre vassa chanser. Olas tajming vid avslutningarna var inte den bästa, så målen uteblev. Efter en halvtimmes spel började Södra Vi spotta upp sig. Man hade ju bara att vänta in tills H/T, som passade bollen till varandra i snigelfart, gjorde ett felpass, för att sedan starta en kontring. Nära var det också med ett ledningsmål för hemmalaget då Mattias Karlsson prickade stolpen efter en snabb kontring. Därför kändes det extra skönt att Robert Lärk nickade in 0-1 på Håkans hörna i 33 min.
Andra halvlek trodde man väl att killarna hade fått sig en avhyvling i pausen och skulle sätta full fart. Men icke. Om den första halvleken var seg så var den andra bedrövlig. Faktum var att Södra Vi dominerade halvleken långa stunder och Eero fick göra en riktigt kvalificerad reflexräddning i 30 min. Dessförinnan hade H/T haft en boll på mållinjen, efter det att S Vi-keepern räddat, och var på väg att slå in returen, när ass.domaren Roos felaktigt vinkade av anfallet för offside. 0-2 i det läget och matchen hade varit avgjord. Nu fick vi våndas i ytterligare några minuter innan Tobbe Bertilsson gjorde 0-2 efter ett sologenombrott.


Tobbe Bertilsson har just gjort 0-2 mot Södra Vi och matchen är avgjord.

H/T gjorde nog en av sina sämre matcher för året men vann ändå, vilket tyder på en viss styrka, säger en gammal klyscha.
Eero, Räka, Gurra, Lärk och Ola får godkänt, övriga kan otroligt mycket bättre.
Bäst i ett hårt kämpande Södra Vi var målvakten Arvid Alvin, backarna Niklas Johansson och Benny Karlsson samt Andreas Zeilon på topp.
Domaren Thomas Pettersson var, om man ska vara snäll, precis lika bra som matchen. Tolka det som ni vill.
Kommentaren: Jag skrev i min kommentar
inför matchen: "Det skulle vara kul om killarna har lyckats behålla den fina form och det fina spel som man presterade innan sommaruppehållet". Jag var också litet orolig att sommaruppehållet kanske varit alltför långt. Visserligen vann H/T matchen ikväll, men nog visade det sig att mina farhågor var befogade. Kvällens långsamma och omständiga H/T påminde litet om hur laget agerade när man förlorade fyra matcher på raken i våras. Skönt då att det "bara" var bottenlaget Södra Vi man mötte. Nu gäller det att få fart på boll och fötter till nästa fredag. Då kommer IFK Västervik på besök till Hjortheden. Vinst där och vi är med och slåss om seriesegern. Förlust och det är bye-bye till fyran.
Conny Holmberg


 Åsså fick tydligen Lindh tag i kameran när jag var och köpte korv i pausen

29/6 Hjorted/Totebo . IFK Tuna 4 - 1

Håkan prickskjuter in 3-1från nära håll mot IFK Tuna

 Några klickbara bilder från derbyt. Tyvärr var inte kameran i bästa form  

H/T vann derbyt mot IFK Tuna tämligen komfortabelt med 4-1. Ett resultat som IFK Tuna ska vara mycket nöjda med. H/T radade nämligen upp mängder med målchanser, framförallt i första halvlek, utan att få in bollen i mål.
Första halvlek startade mycket händelserikt. Redan i min 2 nickade Ola i ribban och nickade sedan returen i famnen på Tuna-målvakten. Minuten senare tog IFK Tuna ledningen med 0-1. Tobias Ekström fick på en riktig flaxträff från långt håll och bollen seglade in över Eero i hemmamålet. IFK-glädjen blev inte långvarig för en dryg kvart senare hade H/T avgjort matchen med tre snabba mål. 1-1 gjorde Jonas på pass från Ola. Vid 2-1 bjöd Jonas tillbaka när han passade bollen till Ola, som inte gjorde något misstag. 3-1 prickade Håkan in från nära håll på Olas passning. Under hela första halvlek spelade sedan H/T precis så bra som laget kan göra i sina bästa stunder och de stunderna har varit många de senaste fyra matcherna. Jag trodde att det skulle rinna iväg ordentligt, för Tuna fick inte låna bollen mera än de gånger hemmakillarna missade en passning. Och när Tuna väl hade bollen slog man bara bort den igen. Ola och Jonas snurrade upp Tuna-försvaret gång på gång och det var en gåta att det inte blev flera hemmamål. Efter 3-1 gjorde Tuna-tränaren, Kjell Fagerström, den förändring som krävdes för att få litet stabilitet i försvaret. Han drog ner lagets ende klasspelare, Daniel Tunek, som mittback. Daniel, som jag tycker är en av seriens bästa mittbackar, startade märkligt nog på mittfältet.
Andra halvlek var det fina hemmaspelet som bortblåst. Vete tusan vad killarna dricker i halvtidspausen, för istället för att fortsätta med sitt fina passningsspel så började man att tjonga högt och långt. Tuna hade i alla fall fått något annat i sina muggar för plötsligt började de att hålla i bollen litet bättre och skapade några målchanser. Nära reducering var det i 22 min, då Tobias Ekström nickade i stolpkrysset. Närmare mål än så kom inte Tuna och efter 25 min tog H/T över matchen igen. Ola nickade i ribban för andra gången i 73 min och i 79 min pangade Lärken in 4-1.Passningen kom återigen från Ola. På slutet hade Hjalle en frispark som svedde stolpens utsida och Ola knallade på tätt över vid ett friläge.
H/T gjorde återigen en bra match, så när som på andra halvlekens första 25 min. Ola och Jonas var helt suveräna på topp i den första halvleken. Några gånger fick vi se exempel på "one-touch-football" när den är som bäst. Tobbe Bertilsson var bäst på mitten och Hjalle får bästa betyget i försvaret. Och inte är man speciellt orolig med att ha Eero som sista utpost, utom när han var litet väl kall vid ett par tillfällen ikväll.
Tuna kämpade på så gott de kunde men räckte inte till. H/T är i nuvarande form minst en division bättre. Klart bäst i laget var, som jag skrev ovan, Daniel Tunek, 34 år, men still going strong. Bra var också Tobias Ekström, som alltid jobbar kopiöst under matcherna. Tyvärr är han litet väl tänd ibland. Conny Håård i målet gjorde vad han skulle och gamle Totebo-bekantingen, Fredrik Holmberg, får godkänt för sin andra halvlek.
Huvuddomaren Håkan Karlsson, Överum, blandade och gav och blundade för en del. Man kan i alla fall inte påstå att han gynnade hemmalaget precis, tänker då mest på den uteblivna givna straffen i första halvlek. Godkänt betyg får Håkan ändå.
Publiken uppgick väl till dryga hundratalet. Ett trettiotal av dem kom från Tuna och hejade på bortalaget. Det gjorde även några Totebobor. Litet märkligt kan man tycka
Kommentaren: Nu är det tyvärr serieuppehåll i hela sex veckor. Tyvärr för att våra killar, efter en trög inledning av serien, äntligen plockat fram storspelet. De senaste fyra matcherna har det lossnat ordentligt och det har varit riktigt kul att titta på. Laget har nu också avancerat till den tredje platsen i serien.
Det är bara att hoppas att våra killar kan behålla den här fina formen över sommaren, för mellan 17-24/8 avgörs det om H/T ska vara med i toppstriden eller inte. På åtta dagar möter man då IFK Västervik, Ankarsrum och Rumskulla.
Ikväll ska killarna ha en avslutningsfest inför sommaruppehållet. Hoppas de får kul för det är de värda.
Conny Holmberg

20/6 Storebro IF - Hjorted/Totebo 1 - 3

Olas nick till 1-3 är på väg in i mål. Det blev "Spiken i Storebrokistan."

Lärk kvitterar till 1-1
och han nickar också in 1-2
och Ola nickar in 1-3

När jag var på väg till min bil efter matchen, vevade Uffe Peterssons far, Erland, ner bilrutan och sa: "När vann vi en match borta mot Storebro senast"? "Det tror jag aldrig att vi har gjort", svarade jag. " Det brukar nästan alltid sluta 1-1".
Ikväll var det ändå inget snack om vilket lag som var bäst. H/T visade upp ett härligt spel och gjorde en mycket bra match. Det var en fröjd för en fotbollsälskare att sitta och titta på, som Thomas Nordahl brukar säga, i den härliga
sommarkvällen.
Första halvlek tog H/T kommandot direkt och hemmalaget fick knappt röra bollen. Jonte hade ett friläge i 6 min, som han missade och på kontringen direkt efter så gjorde Storebro 1-0. H/T:s mittförsvar glömde helt bort Fredrik Arvidsson, som ensam vid straffpunkten, enkelt bredsidade bollen i mål. H/T lät sig inte nedslås utan fortsatte att mala på. Storebro fick mest ägna sig åt att slå ifrån sig. I 8:e min kom kvitteringen till 1-1. På en hörna, slagen av Hjalle, fick Lärken på en halvträff på bollen, som touchade en hemmaspelare och rullade i mål. Ett skitmål, kan man tycka, men alla mål räknas. H/T fortsatte med sitt fina spel och hemmaspelarna jagade och jagade utan att få tag i bollen. Ändå dröjde det ända till den 36:e min innan 1-2 målet kom. Återigen var det Firma Hjalle-Lärk, som fixade målet. Denna gång nickade Lärken in en frispark från Hjalle.Det resultatet stod sig halvleken ut, trots att H/T radade upp målchanser.
Andra halvlek spottade hemmalaget upp sig betydligt och hade några vassa målchanser. Bl.a. fick man ett mål korrekt bortdömt för offside och hade två bollar på väg in i H/T-målet, som man själva hindrade från att rulla över linjen. Eero, som åter stod i H/T-målet, fick skälla ordentligt för att få våra killar att vakna till. Det hjälpte, för i 62 min startade man ett snyggt anfall, som avslutades med att Ola nickade in 1-3 på Räkas inlägg. Det var nog spiken i kistan för hemmalaget, för efter det målet falnade kämpaglöden hos Storebrospelarna, samtidigt som H/T fick flyt i spelet igen. Sista 25 min gick helt till våra killar.
Samtliga i laget gör återigen en bra insats. Lärken, Tobbe B. och Håkan dominerade mittfältet totalt och var de, som låg bakom segern och det fina spelet. Ytterbackarna Räka och Flinken får också överbetyg. Framåt handlade det mesta om Ola.
Klart bäst i Storebro var Fredrik Arvidsson, men han var alldeles för ensam. Bra också mv Fredrik Ströberg. Domarteamet med huvuddomaren Ingemar Eriksson, Figeholm, skötte det mesta utan anmärkning. Ett sjuttiotal tittade på, hälften kom från Hjorted och Totebo.
Kommentaren: Nu är det kul att kolla på H/T igen, för nu verkar det som om killarna verkligen har kommit igång efter svackan med fyra raka förluster. Det är synd, när det nu rullar på så bra, att det bara är en match kvar innan sommar- uppehållet. Nästa fredag är det åter dax för ett lokalderby. Då väntar returmöte mot IFK Tuna på Tollevi.
Missa inte tillfället att se våra killar då, för nu spelar de som sagt mycket bra.
Conny Holmberg

12/6 Hjorted/Totebo - IF Hebe 6 - 0
Se bildspel från matchen...........klicka här

John Nilsson, vald till "Matchens lirare", gör här 6-0.

Hejåhå, nu rullar det på. H/T körde över Hebe med hela 6-0 och det var ett siffror som kunde ha varit de dubbla. Så överlägsna var H/T den här härliga sommarkvällen.
Första halvlek var bara 30 sek gammal, när Jonte blev helt frispelad och var mycket nära att ge hemmalaget ledningen. Minuten efter så gjorde Eero Mykkänen, som stod i H/T-målet ikväll, en mycket bra reflexräddning på ett kanonskott (det fick jag inte skriva sa mågen Lindh). Sedan började målen att rulla in......................
  5 min 1-0 Ola Johansson på passning från Jonas Nilsson
10
min 2-0 Ola Johansson på passning från Tobias Bertilsson
13 min 3-0 Jonas Nilsson på djupledspassning från Robert Lärk
14 min 4-0 Ola Johansson på djupledspassning från John Nilsson
43 min 5-0 Robert Lärk kanonskott på snett-inåt-bakåtpassning från Micke Räka
Lägg till detta ett mål bortdömt för offside och 4-5 missade frilägen, så förstår ni hur överlägsna H/T var i den första halvleken. Dessutom visade laget upp ett spel, som det var en fröjd att få sitta i solvärmen och njuta av.
Andra halvlek blev inte lika målrik, trots att H/T fortfarande hade greppet om spelet på plan. Hebe fick i alla fall låna bollen litet mera än i den första halvleken. Några farligheter lyckades Hebe ändå inte skapa. Halvlekens enda mål, 6-0, föll i 65 min och det var John Nilsson, som snodde bollen för en Hebeförsvarare och "på Kurre Hamrin-vis i VM -58" satte bollen i nät vid första stolpen.
Alla i hemmalaget gjorde en kanonmatch. John Nilsson fick priset som "Matchens lirare" och han var mycket duktig, framförallt i den andra halvleken. Jag gillar när han utmanar sina motståndare. Visserligen misslyckas dribblingarna ibland, men det är dessto roligare när han lyckas med dem. Däremot bör han nog bättra på kondisen. Jag tyckte att han andades bra tungt ibland. Ola är tillbaka i laget och då kommer också segrarna. Tre mål och ett i övrigt bra spel, det säger allt. Tobbe är tilllbaka på sin rätta plats som innermittfältare. Det är där han ska vara, på kanten lyckades han inte alls. Nu gjorde han tillsammans med Lärk en kanonmatch. Till sist då, även om inte Lindh gillar det, Eero i målet, på god väg mot femti bast. Han hoppar in och spikar igen, det är starkt. Tusan vet hur det hade gått om han inte gjort den där räddningen i början.
I Hebe var det ingen som höjde sig över mängden. Det är en gåta hur det laget kunde besegra IFK Västervik. Bra domare i en lättdömd match var Mats Jonsson, men han missade att blåsa straff, eller lyssnade för mycket på ass.domaren, när Ola fälldes bakifrån i andra halvlek. Å andra sidan, hade inte Ola förstärkt fällningen, så hade det nog blivit straff. Mål kan han göra Ola, men någon filmroll lär han inte få.
Kommentaren: En härlig kväll, en skön seger, bra spel och många mål. Fortsätt så killar, så får vi se över hundra personer på läktarna igen. Ikväll var det litet glest med folk, men de som inte var där får skylla sig själva.
Conny Holmberg

8/6 BOIF - Hjorted/Totebo 1 - 4

Härligt!!! Äntligen en seger igen efter fyra raka förluster! Det var inte vilken seger som helst heller. Vinna mot BOIF på bortaplan, och med hela 1-4, det är ta mej tusan inte illa. Vem hade kunnat tro det efter de senaste matcherna.
Första halvlek tog H/T sin vana trogen direkt tag i taktpinnen. Det har man gjort i början av alla matcherna hittills i år. Skillnaden var att man nu höll övertaget hela den första halvleken. 0-1 kom redan i 4:e min när Hjalle fick på en fullträff efter en hörna. Den glädjen varade bara en minut. Då fick BOIF som vanligt en frispark strax utanför H/T:s straffområde och som vanligt klev Jens Carlsson fram och klippte dit 1-1. I 15:e min återtog H/T ledningen när Jonte fick en boll i djupled av Lärk. På sådana djupbollar är det ingen som hänger med Jonte och han avlutade med en tjusig yttersida. 1-2 alltså och det stod sig halvleken ut. "Första halvlek var Hjorted/Totebos helt och hållet. Vi ska vara nöjda att det bara stod 1-2 i paus", sa BOIF:s tränare Tomas Östervall till Västerviks-Tidningen.
Andra halvlek jämnade BOIF ut spelet utan att skapa några direkta farligheter. Istället ökade H/T på sin ledning. 1-3 kom i 76 min genom Håkan, som höll sig framme vid en tilltrasslad situation efter en hörna.
Innan gårdagens match hade Hjorted/Totebo förlorat fyra raka matcher. Segern var helt i sin ordning i och med att gästerna var det bättre laget sett över 90 minuter. John Nilsson avslutade målskyttet i 82 min, när han direktskarvade ett inkast från Tobbe i mål. BOIF hade en chans att snygga till siffrorna i slutminuterna när man fick en straff, men Hagge räddade återigen en straff. Den andra i år.
Hos BOIF var det ingen som höjde sig över mängden. Klart bäst hos H/T som svarade för en laginsats var Robert Lärk.
Kommentaren: Eftersom jag inte såg matchen har jag inga andra kommentarer att göra än att bara utbrista:
                                                    GRATTIS TILL SEGERN KILLAR!!!!
Emil Johansson/Conny Holmberg

1/6 Hjorted/Totebo - IF Ariel 1 - 3


Så här såg det ofta ut. Åtta Arielspelare i försvaret + målvakten. Det är inte så lätt att göra mål då.

A-laget har det tungt just nu, mycket tungt vill jag påstå. Ikväll inkasserade laget en ny förlust när jumbolaget Ariel från Kristdala kom på besök. Ariel med endast en poäng och fem gjorda mål på fem spelade matcher trodde nog många skulle bli en lätt match för våra killar, men ack vad man bedrog sig.
Första halvlek tog H/T direkt tag i kommandot de första minuterna. Killarna verkade heltända och ville verkligen visa att man tänkte vinna matchen. I sex minuter höll det, sedan kom kallduschen. Ariel tog ledningen med 0-1 genom Jonas Olofsson som slog in bollen på en, för att vara snäll, målvaktsretur. I övrigt hände det inte så mycket i den första halvleken. Båda lagen hade några halvchanser utan att få in bollen i nätmaskorna. H/T hade bollen minst 70% av tiden men skapade ingenting utom vid några fasta situationer.
Andra halvlek var H/T om möjligt ännu mera överlägsna spelmässigt, men i sista tredjedelen hände ingenting. I 54 min kom ändå kvitteringen till 1-1. Typiskt nog var det backen, Tomas "Tummen" Lang, som gjorde målet på en soloprestation. Han drev upp bollen 20 meter, dribblade förbi en Arielspelare och klappade från 25 meter in bollen i målvaktens vänstra kryss. Snyggt, och jag tror att det var Tummens första mål i A-laget.
H/T fortsatte att pressa på, men det var svårt att hitta spelvägar genom Ariels försvarsmur som stundtals bestod av åtta man. Ofta slutade det med en höjdboll in i mitten, som Arielförsvararna lätt nickade bort. Mellan 66 och 84 min hade H/T ändå tre chanser som borde resulterat. John hade ett skott som gick tätt utanför, Jonte frispelade Håkan som inte fick ordning på avslutet och som lök på laxen hade man en boll som träffade i ribbans underkant och studsade ner på mållinjen. Dessutom blev Håkan nertryckt bakifrån vid ett friläge innanför straffområdet utan åtgärd från domaren. Ute på planen blåste han däremot frispark för samma förseelser flera gånger. H/T kunde ha avgjort matchen vid dessa chanser. Ariel, å sin sida, kontrade farligt flera gånger och i 85 min fick man utdelning. Det var lagets notoriske målskytt, Ola Molin, som obevakad nickade in 1-2, medan hans bevakare "tittade boll". Spiken i kistan kom på stopptid. Ariel fick en straff, som Ola Molin dundrade in i krysset. 1-3 slutade alltså matchen.
Bäst i H/T och även vald till "Matchens lirare" var Tummen Lang. Robert Lärk var den som kämpade bäst på mitten. Framåt var det bara när Peter Nilsson kom in på planen, som man lyckades hålla i bollen och skapa något.
Bästa spelare på planen var mittfältaren nr 15 Patrik Nilsson i Ariel. Bra i Ariel var också målvakten Tobias Brink, stabile mittbacken Jimmie Karlsson som nickade bort allt och framåt handlade det mesta om tvåmålsskytten Ola Molin.
Domartrion med Per Adolfsson som huvuddomare skötte sig OK, men nog borde det ha varit straff ändå.
Kommentaren: Det hördes mycket gnäll från hemmapubliken. Kommentarer som: "Det var det sämsta jag sett", "Å, så dåliga dom är" och "Det blir sexan nästa år", duggade lika tätt som regnet. Jag håller inte med om dom kommentarerna, möjligen den sista om man fortsätter förlora. Det tror jag ändå inte att det är någon risk för.
H/T har, i de matcher jag har sett laget utom mot Rumskulla, haft spelövertag och försökt att hålla bollen inom laget. Däremot har man haft väldigt svårt att skapa målchanser, vilket troligtvis beror på en kombination av för lågt bolltempo och för dålig rörelse i laget. Alltför många rör sig för litet i spelet utan boll. Lägg därtill att Anders Lindh, Ola Johansson och Mattias Klasén tillsammans gjorde 54 mål i fjol. Ingen av dom fanns på planen ikväll.
Vi får hoppas att det blir bättre i nästa match borta mot BOIF på fredag. Den matchen missar jag, eftersom jag fyller år och säkert får, snäll som jag är, en massa presenter. Den bästa födelsedagspresenten vore ändå en H/T-seger. Samtidigt som Sverige vinner över Danmark i morgon och mot Island på Råsunda om onsdag. Där finns jag på läktaren.
Conny Holmberg

25/5 Rumskulla GoIF - Hjorted/Totebo 2 - 1


En av H/T-chanserna första kvarten


Jonas Nilsson gjorde målet

I en kvart spelade H/T mycket bra fotboll i bortamatchen mot Rumskulla, sedan tog hemmalaget över totalt och vann också matchen mycket rättvist. 2-1 till Rumskulla slutade tillställningen och att det blev så jämna siffror kan H/T framförallt tacka Robban i målet och målställningen för.
Första halvlek startade H/T klart bäst och redan efter 30 sek var Lärk fri med hemmamålvakten Eric Johansson. Tyvärr blev skottet alldeles för tamt och mv räddade enkelt. H/T fortsatte att trumma på och hade ytterligare någon chans att ta ledningen. Efter en dryg kvart tog hemmalaget över initiativet. I 17 min snodde nr 5 Axel Svensson bollen från Hjalle och prickade stolpen. I 22 min kom Robban helt fel i en utrusning och fällde en Rumskullaspelare med straff som följd. Robban tog dock revansch på sig själv och räddade Emil Fjälllgårds hyfsat slagna straff nere vid sin högra stolpe. I 25 min missade Peter en dribbling och blev av med bollen till Emil Fjällgård som sedan prickade ribban. Rumskulla spelade nu mycket bra, med stor rörlighet i laget och ett snabbt passningsspel. De smällde på rejält, på gränsen till fult i närkamperna och våra killar hade svårt att hänga med. Litet förvånande var det därför när Jonas Nilsson i 35 min fick ett smörpass av Lärk och med en yttersida satte bollen i mål till 0-1. Målet repade naturligtvis nytt mod i våra killar, samtidigt som hemmalagets offensiv trappade av en aning.
Andra halvlek tog Ola Bertilsson, i mitt tycke planens gigant, ordentligt tag i mittfältet. Tillsammans med Fredrik Isaksson och Tobias Rinaldo satte han ett ordentligt tryck mot H/T-försvaret. Visserligen hade Robert Lärk en nick i ribban efter en hörna i 50 min, men det var också i stort sett det enda H/T skapade i andra halvlek. Rumskulla skapade dessto mera. Robban räddade ett friläge i 62 min. 1-1 gjorde Tobias Rinaldo i 70 min. 2-1 kom i 79 min genom Christoffer Lätt, sedan Tobias Rinaldo rundat Gurra och passat snett-inåt-bakåt. H/T försökte ändå på slutet att skapa litet tryck framåt för att få till en kvittering. Man fick väl till någon halvchans, men inget som gav Rumskullafansen skrämselhicka precis.
Många var bra i hemmalaget förutom de jag nämnde ovan var hela försvaret bra. I första halvlek var också den lille kvicke vänsterbreddaren Oscar Pettersson bra. Priset till bäste hemmaspelare gick till Fredrik Isaksson
H/T gjorde en kämpainsats mot ett mycket bättre spelande hemmalag och ska ha en eloge för att man inte vek ner sig. Bäst i laget var Robban i mål och Gurra, som fick priset som bäste man i H/T. Huvuddomaren Mattias Hugosson får godkänt, men inte mera.
Kommentaren: För H/T går det inte alls bra just nu. Två raka förluster innan kvällens match späddes nu på med ytterligare en och det sätter naturligtvis sina spår. Självförtroendet sviktar och av fjolårets stundtals mycket fina spel ser vi ingenting, men det är bara att fortsätta kämpa på för till slut vänder det. I nästa omgång är det hemmamatch på Tollevi mot jumbon IF Ariel. Då tror jag att det vänder. Vi får se fram emot nästa fredag.
Conny Holmberg

18/5 Hjorted/Totebo - Ankarsrum IS 1 - 3

H/T lyckades inte i avslutningarna mot AIS (Foto: Anna Johansson)

Jag var bortrest när matchen spelades, så därför får ni hålla till godo med VT:s referat från matchen.
Ankarsrums IS vann fredagskvällens div. V-derby mot Hjorted/Totebo på Hjortheden med 3-1, i halvtid var ställningen 1-0 till Hjorted/Totebo. Tre av matchens fyra mål kom på straffar.
Robert Lärk gav Hjorted/Totebo ledningen i den 27:e minuten på straff sedan Anders Lind blivit fälld. 13 minuter in på andra halvlek kvitterade Ankarsrum till 1-1. Christoffer Fröberg fälldes och Mattias Carlsson satte straffen i nät.
När 14 minuter återstod av matchen tog Ankarsrum ledningen med 2-1. Christoffer Fröberg slog ett inlägg och Robin Brushane gjorde mål. Slutresultatet 3-1 fastställde Jonas Östman på straff två minuter före full tid efter hands på en hemmaspelare.
Spelmässigt var det en ganska jämn match, men Hjorted/Totebo skapade en hel del chanser trots förlusten. Hemmalaget hade fem-sex frilägen, Ankarsrums målvakt Morgan Nyberg storspelade dock och räddade samtliga.
Förutom Morgan Nyberg i målet vill Ankarsrumstränaren Håkan Sundström framhålla Christoffer Fröberg, Robin Brushane, Martin Tapper och Nicklas Cederlöv.
Tyvärr fick Ankarsrum Christoffer Lindqvist skadad efter bara ett par minuters spel.
- Hans knäskål gick ur led och han tvingades åka ambulans till sjukhuset, säger Håkan Sundström.
Ulf Pettersson i Hjorted/Totebo ger extra plus i sitt lag till anfallaren Ola Johansson.
- Ola gjorde allt rätt utom mål, konstaterar Ulf.


11/5 IFK Västervik - Hjorted/Totebo 3 - 0


Det hettade till mot slutet framför IFK-målet

Ett uddlöst H/T gick på en riktig mina i bortamatchen mot betydligt mycket vassare IFK V-vik på fredagkvällen. 3-0 slutade matchen och det var ett resultat som inte alls speglade matchbilden. Bollinnehavet var nämligen ganska jämt fördelat mellan lagen, men medan H/T envisades med att spela bakåt och i sidled, gick IFK istället tilll angrepp vilket naturligtvis resulterade i målchanser.
Första halvlek hände det inte speciellt mycket. Jag noterade två IFK-chanser och en H/T-chans. H/T-chansen hade Jonas när han kom fri i 36 min, men skottet gick strax utanför stolpen. Annars så försökte bägge lagen att vårda bollen inom laget och stundtals såg det riktigt prydligt ut, men som sagt ganska händelsefattigt.
Andra halvlek drog planens bäste spelare, lille 7:an i IFK, Pedram Izadian igång sin show. I 3:e min dribblade han bort H/T:s högerförsvar och passade till Henrik Stenborg, som smällde in en riktig pärla i krysset. 1-0 var ett faktum. Tony Jansson ökade på till 2-0 i 10 min, sedan Robban släppt till en retur på ett långskott. Pedram Izadian avslutade sedan målskyttet när han gjorde 3-0 i 29 min. Målet var en riktig delikatess. Han dribblade sig, på bästa Kurre Hamrin-manér i VM 1958, elegant förbi flera H/T-försvarare efter kortlinjen innan han flippade in bollen i nätet. Matchen var i och med det målet körd, men det var bara att applådera prestationen även om det gjorde ont. Efter målet gick H/T ner på en trebackslinje och pressade tillbaka IFK, samtidigt som IFK naturligtvis drog sig tillbaka för att bevaka sin ledning. Två heta målchanser skapade ändå H/T. John var helt solo i 38 min, men placerade bollen tätt utanför och i 43 min sköt Peter eller om det var Gurra över från två meters håll efter en hörna. Det var bara en så´n kväll.
Två man får godkänt i H/T. Robert Lärk för sin enorma arbetsinsats på mittfältet och Robban i målet för några svettiga räddningar, även om han var ute och flaxade ett par gånger. Övriga kan mycket bättre.
IFK hade planens bäste spelare i den lille teknikern och blixtrande snabbe Pedram Izadian. En härlig lirare, som säkert skulle göra sig i högre serier. Mycket bra var också målvakten Viktor Wessman.
Domarteamet med Lars Högstedt i spetsen får godkänt.
Kommentaren: Första förlusten i år alltså och jag hade det litet på känn. För som jag skrev i kommentaren inför matchen, så kan jag inte minnas när H/T vann en tävlingsmatch mot IFK senast. Det är ganska märkligt för att IFK är egentligen inte ett dugg bättre som lag betraktat än H/T, men de är betydligt effektivare framför mål.
Jag gillar att H/T försöker att vårda bollen inom laget, bara man inte vårdar ihjäl den. Nu blev det mest bara spel i sidled på egen planhalva och med på tok för dåligt passningstempo. IFK läste enkelt det spelet,
avvaktade bara och högg till när man fick chansen. Jag tycker ändå att H/T ska fortsätta med att hålla bollen inom laget, men variera mera med långa och korta bollar. Sedan undrar jag vad Tobbe Bertilsson gjort för illa. Han fick ju knappt inte en enda passning på sin högerkant och frös väl nästan lika mycket som vi som tittade på.
Huva, så kallt det var! Hela trettio grader kallare än det Turkiet jag lämnade i onsdags.
Nästa fredag tar vi Ankarsrum, eller hur?
Conny Holmberg

5/5 A-laget toppar femman efter ny seger
Hjorted/Totebo - Södra Vi 3 - 0

Jag var på semester när matchen spelades, så därför får ni hålla till godo med VT:s referat från matchen.
Hjorted/Totebo spelade i går kväll på Tollevi mot Södra Vi i div. V-fotbollen. Hemmalaget svarade för en riktigt bra insats och vann med klara 3-0, alla målen kom i andra halvlek.
Trots att det inte blev några mål gjorde Hjorted/Totebo en fullt okej första halvlek. Efter paus spelade laget riktigt bra och kunde ta en säker seger.
1-0 kom i den 50:e minuten och det var Ola Johansson som nätade. Åtta minuter senare blev det 2-0, den här gången var spelande tränaren Robert Lärk siste man på bollen. Slutresultatet 3-0 fastställde Ola Johansson i den 73:e minuten.
- Det här var en riktig lagseger och jag vill inte framhålla någon speciell spelare. Jag är nöjd med vår insats och det känns skönt att vara obesegrade så här långt, säger Hjorted/Totebos lagledare Tobias Johansson


27/4 IFK Tuna - Hjorted/Totebo 0 - 2

Här avgörs matchen när Lärk sätter 0-2 på straff. Bollen i ena hörnet och mv i det andra.


Nick tätt utanför av Lärk


Nära mål efter en hörna

H/T fick en bra start på årets seriespel när man vann premiärmatchen borta mot IFK Tuna med 0-2. Matchen spelades på Tunhamra inför ca hundratalet åskådare. H/T vann tämligen säkert utan att för den skull imponera mot ett taggat, men ganska tandlöst hemmalag.
Första halvlek var inte mer än några minuter gammal
när H/T gjorde matchens första mål. På en hörna, slagen av Håkan, letade sig bollen fram till Gurra, som tryckte dit årets första seriemål. Efter målet tog H/T rejält tag i spelet och tryckte tillbaka hemmalaget den första halvtimmen utan att trots spelövertaget skapa några direkta farligheter. Det var bara vid ett par fasta situationer, som det hettade till hos duktige hemma-keepern Andreas Persson. Tuna kämpade sig så småningom in i matchen och jämnade efter en halvtimme ut spelet. Bl.a noterade jag en stenhård frispark från 35 meter som strök strax utanför Robbans ena stolpe. Totalt sett var halvleken präglad av mera kamp än av spel, vilket var väntat när det var derby och seriepremiär.
Andra halvlek försökte H/T att hålla bollen mera inom laget och inte bara tjonga iväg den, vilket också gjorde att det skapades flera målchanser än i den första halvleken. Lätt var det inte för Kjelle Fagerström hade tydligen matat hemmakillarna med råbiff inför matchen. De kämpade om varje boll och smällde på rejält i varje närkamp, nästan litet väl tufft ibland. Bästa chanserna att öka på ledningen för H/T hade John, när han kom fri i 52 min, men skottet tog i stolpen. Håkans rökare i 70 min var också värd ett bättre öde, men där gjorde Andreas Persson en kanonräddning. Avgörandet i matchen kom i den 75 min, när den ass domaren, Olle Nieminen, såg det huvuddomaren inte såg och vinkade för straff. Starkt gjort och precis som en ass domare ska agera. Straffen satte Robert Lärk säkert i mål. 0-2 ridån ner för Tuna och segern var i hamn för H/T. På slutet var det en, utan att nämna något namn, av hemmaspelarna som tände till och ville, på ishockeymanér, göra upp med nävarna. Bråket lade ner sig och kloka Tunaledare bytte ut spelaren.
I H/T var det väl ingen som utmärkte sig speciellt utan det var en seger för kollektivet. Kanske en liten guldstjärna till Robban som höll nollan och till Flinken som inte släppte fram något på sin kant. Alla får naturligtvis godkänt för segern.
Priset till matchens hemmalirare gick till målvakten Andreas Persson, som var riktigt duktig, men enligt mitt tycke har Tuna en spelare som är helt outstanding, nämligen mittbacken Daniel Tunek.
Domartrion med huvuddomaren Richard Idemark i spetsen skötte sin uppgift fullt godkänt.
Kommentaren: Premiären avklarad och visst satt det skönt med en seger. Det är inte så lätt att åka till Tuna och bara hämta tre poäng mot ett hemmalag som inget hellre vill än att besegra H/T. Spelmässigt var det annars ingen höjdare. Mycket lång-bollande och många felpass varvat med luftpastejer är nog inte det spel som passar H/T så bra precis. I nästa match hemma mot Södra Vi vill vi gärna se litet mera lir. Den matchen missar jag tyvärr, för då är jag på semester, så ni får vänta med referatet en vecka.
Grattis till segern, killar!

Conny Holmberg

Träningsmatcher 2007

21/4 Hjorted/Totebo - Ankarsrums IS 1-6

Actionbild från träningsmatchen mot AIS (Foto: Anders Lindh)

Jag såg A-laget för första gången i år, när laget mötte Ankarsrum på Hjortheden, i genrepet inför seriestarten på fredag. För att inte låta alltför negativ, så kan jag bara påstå att jag är säker på att allt kommer att se betydligt bättre ut på fredag. Hela H/T:s lag var nämligen totalt under isen i den här matchen och blev rejält satta på pottkanten mot ett piggt och kvickt AIS.
Första halvlek såg ändå ganska hyfsad ut för HT. Man hade det mesta av bollinnehavet och AIS fick mest ägna sig åt att slå ifrån sig. Nu var det inte så kämpigt för AIS-försvaret att hålla rent, eftersom H/T envisades med att slå mycket långbollar på måfå upp till Peter och Ola på topp. Ändå var det AIS som kunde gå till pausvila med uddamålsledning. I 35 min passade Tobbe Ring på att göra 0-1 när H/T-försvaret hade knoppat in. Då vände matchen.
Andra halvlek fanns det bara ett lag på planen, nämligen AIS, och Robban i hemmamålet fick vittja nätet
ytterligare fem gånger. På pigga ben rev de kvicka AIS-arna stor hål i ett stabbigt hemmaförsvar. Det såg ut som om sprinters mötte maratonlöpare. Men som sagt, det kan bara bli bättre. Den här matchen är bara att glömma för H/T har ju spelat bra hela våren tidigare.
Dessutom brukar man ju säga att "Ett dåligt genrep ger en bra premiär". Låt oss hoppas på det fredag kl 19 på Tunhamra.

                                                     Målen föll så här: 0-1 Tobias Ring
                                                                                0-2 Jens Persson
                                                                                0-3 Tobias Ring
                                                                                0-4 Victor Hilding  
                                                                                0-5 Tobias Ring
                                                                                1-5 Ola Johansson (Pass Lärk)
                                                                                1-6 Victor Hilding  
Bäst på planen var mitbacken i AIS, Jonas Östman, men hela AIS får överbetyg. Det får ingen i hemmalaget.

Conny Holmberg

Träningsläger i Gualöv 9-11/4
ett bildspel från lägret kommer inom kort
Killarna bestämmer sovplatser
Dä kändes som om nå´t sprack när Flinken dunkte på, sa Lang
Tre dagars hårdkörning blev det
men även tid för vila och snack

6/4 A-laget besegrade Södra Vi med hela 6-2

A-laget pumpar på. Efter förlust i de två inledande träningsmatcherna är laget nu obesegrat i sex raka matcher och har den imponerande målskillnaden 20-5 på dessa matcher. På långfredagen mötte man seriekonkurrenten Södra Vi och vann med hela 6-2 efter att ha legat under med 0-2. Imponerande att vända matchen efter ett sådant underläge. Jag har inte fått in någon rapport från Uffe ännu, men jag tror att målen gjordes av Jonte 3, Håkan, Robert och Peter varsitt. Återkommer med mera info när jag fått in rapporten från Uffe.
Conny Holmberg

Här följer Uffes referat från matchen:

Södra Vi IF – Hjorted/Totebo 2-6 ( 2-0)

Första 25 minuterna spelar vi mycket bra. Skapar fyra riktigt heta chanser som vi tyvärr missar alla. Under denna period har vi även ett flertal halvchanser. Södra Vi lyckas inte att skapa något eget spel under denna period. Men efter 25 minuter slutar vi att spela boll, vi slutar att jobba. Vi blir riktigt dåliga, och detta är inte Södra Vi sena att utnyttja utan gör i 29 minuten 1-0 och i den 31 minuten 2-0. Båda chanserna skapade genom ett passivt HT.
I halvtidspausen tar vi oss samman och beslutar att vända på detta. Redan i första anfallet gör vi 2-1 efter att Lärk gett Jonte en boll i djupled där Jonte ensam med målvakten rullar in den. Sedan fortsätter vi att sätta bra tryck på mot Södra Vi, som sjunker längre och längre ner. I den 28 minuten kommer kvitteringen där Lärk krigar sig ígenom straffområdet och trycker in 2-2. 2-3 kommer i den 28 minuten på en frispark som Anders nickskarvar och där Jonte gör sitt andra mål. Tyvärr blir Anders skadad i denna situation och blir tvungen att bryta.. Efter detta så känns det som att Södra Vi tappar all gnista och bollarna börjar rulla in ganska lätt. 2-4 kommer efter en djupledsboll där Peter rullar in den efter en målvaktsretur. 2-5 skjuter Håkan in på halvvolley efter ett mycket bra inlägg från Peter. 2-6 kommer återigen till efter en djupledsboll från Lärk där Jonte fullbordar sitt Hat Tric. Totalt sett var detta en bra insats bortsett från 1:a halvleks sista 20. Men att vända matchen och vinna med 6-2 är mycket bra.
Uffe Pettersson

31/3 Pokalseger för Hjorted/Totebo i Tuna
Hjorted/Totebo vann i lördags Tunapokalen på grus i Tuna. H/T tog hem segern tack vare bättre målskillnad än IFK Tuna.
Nedan följer Uffes rapport från matcherna:

HT – SK Lojal 1-0

HT mål gjordes av Gurra på en hörnvariant i den 3:e minuten, assist Matte Nilsson. Rent resultatmässigt kunde detta blivit hur mycket som helst. Under 35 minuter skapade vi säkert tio riktigt klara målchanser men skärpan var inte där, och studsarna gick inte vår väg. Lojal skapade en chans under matchen på en frispark. I övrigt var Lojal mycket oorganiserade samt ointresserade. Tyvärr fick Peter utgå under denna match pga av skada

Laguppställning
Mv: Robert
Backlinje: Räka, Gurra, Flink, Matte
Mittfält: John, Håkan, Lärk, Ola
Forwards: Peter, Jonte
Reserver: Bjässen, Samuel

Tuna Södra – HT 0-3

Målen föll enligt följande: I minut nummer 1 gjorde Gurra mål återigen på en hörna, assist Lärk. I 8 minuten Ola på en djupledsboll slagen av Jonte. I den 10 minuten Christian ”Bjässen Hjalmarsson på ett långskott eller var det ett hårt inlägg ??. Här gjorde vi processen kort med Södra. Utan att överdriva var detta spel mot ett mål. Återigen kunde målfabrikationen blivit ännu större men 3 mål får ändå anses OK. Södra lyckades faktiskt inte skapa en enda chans på 35 minuter. Södra skall dock ha cred för att de i alla fall jobbade hårt i motsats till Lojal i första matchen. Även denna match fick vi en skada denna gång var det Ola som fick slänga in handduken.

Laguppställning
Mv: Eero
Backlinje: Bjässen, Gurra, Flink, Matte
Mittfält: John, Håkan, Lärk,Räka
Forwards: Ola, Jonte
Reserver: Robert, Samuel

IFK Tuna – HT 1-1

Målet gjordes av Jonte i den 21:a minuten på ett eget genombrott. Jag ger Flinken en assist på det målet. Detta var då finalen, Tyvärr gör vi här inte en 100% insats. Det blev ganska mycket krig på mittplan och vi fick inte riktigt tag i bollen. Tuna var ganska så tända och de hade ju kravet på sig att de var tvungna att vinna matchen. Medan det räckte med oavgjort för oss för att ta hem pokalen. Efter Jontes mål kändes det som att vi skulle vinna matchen för Tuna hade en del boll med lyckades inte skapa några chanser. Men i slutet av matchen gör de 1-1. Enligt min mening och flera med mig var dock detta ett felaktigt mål då Robert redan hade bollen i sina händer som Tunaspelaren nickade in i mål.

Laguppställning
Mv: Robert
Backlinje: Bjässen, Gurra, Flink, Matte
Mittfält: Samuel, Håkan, Lärk, Räka
Forwards: John, Jonte
Reserver: Uffe

Uffe Pettersson

24//3 Ny storseger för A-laget

A-laget gjorde efter vad jag hört en kanonmatch mot div IV-laget Fårbo på lördagskvällen. Hela 4-1 blev slutresultatet och målen gjordes av Robert Lärk 2, Ola Johansson och Jonas Nilsson. Matchen spelades på konstgräsplanen i Oskarshamn.
Återkommer med mera info när jag fått in rapporten från Uffe.

Conny Holmberg

Här följer Uffes referat från matchen:
                                                             Fårbo FF – Hjorted/Totebo 1-4 ( 1-2)
A-laget gjorde under lördagen på konstgräset i Oskarshamn en riktigt bra match mot Fårbo. Ett mycket inspirerat Hjorted/Totebo tog tag i taktpinnen från första minuten. I den 8 minuten gav det utdelning efter ett mönsteranfall på högerkanten där Fritte hittade Ola i straffområdet med en bra inlägg, och Ola gjorde inget misstag utan tryckte in bollen vid bortre stolpen. HT fortsätter att spela bra och får i 11 minuten ett hörnmål bortdömt, varför vet ingen. Vi tror att det var för att målvakten ramlade. Men i den 16 minuten återigen efter bra spel så får Lärk drömträff 10 meter utanför straffområdet, och bollen går spikrakt upp i högra krysset. Assisten där går till Håkan. Ht fortsätter att spela bra tills det är 5 minuter kvar av halvleken då vi står på hälarna. Detta är inte Fårbo sena att utnyttja och reducerar till 1-2 efter ett inspel i straffområdet. Andra halvlek börjar riktigt bra för HT del 1-3 kommer redan efter 2 minuter efter ett långt inkast av Tobbe som Lindh plockar ner och lägger in till Lärk som slänger sig fram och petar in bollen. Sedan dröjer det till den 14 minuten innan 1-4 målet kommer. Återigen ett bra anfall. En bra vändning från mitten till Ola som gör ett inspel till Jonte i höjd med straffområdeslinjen. Jonte rullar in bollen kallt i målvaktens vänstra hörn. HT fortsätter sedan att spela bra fotboll tills det är en kvart kvar av matchen då vi mattas lite och Fårbo trycker då på ganska bra. Vi lyckas dock att hålla Fårbo ifrån de riktigt heta områdena så att de inte lyckas med mer än ett par halvchanser. Totalt sett var detta en bra fotbollsmatch Fårbo är ett lag som nästan jämt försöker att spela boll. Denna gång mötte de dock ett lag som var hetare.
Uffe Pettersson

18/3 Storseger mot IFK Tuna

I årets tredje träningsmatch kom så äntligen den första segern och även de första målen. H/T mötte på lördagen seriekollegan IFK Tuna och vann med hela 5-1.
Första halvlek gjorde H/T en dålig inledning under de första 20 minuterna och Tuna skapade några halvchanser innan H/T tog över matchen. Första målet kom slumpmässigt. Vid ett lobbförsök av Mattias lyckades Jonte få en tå på bollen och 1-0 var ett faktum. Efter detta så började H/T att rulla boll så gott det gick under de förutsättningar som fanns. 2-0 målet kom på en hörna där Peter träffade Hjalle perfekt vid första stolpen och Hjalle knoppade in bollen i nättaket.
Andra halvlek fortsatte H/T att dominera matchbilden med undantag för ca 10 minuter då man gick ner i tempo. 3-0 målet kom efter det att Anders Lindh fått ett drömpass av en Tunaspelare, en riktig s.k. indianare. Anders avslutade klockrent vid ena stolpen. 4-0 målet kom på straff. Återigen var det Anders som kallt la in den i hörnet. Vid 5-0 målet var det på nytt Anders som fick en bra träff 10 meter utanför straffområdet. Ett äkta hat-trick av Anders alltså. I andra halvlek hade H/T en del riktig bra kombinationer och fick med mycket folk i anfallen. Försvarsmässigt såg det bra ut hela matchen förutom första 20 då hela laget var för passivt.
Uffe Pettersson


10/3 IFK Västervik - H/T 1 - 0

A-laget spelade sin andra träningsmatch för säsongen och även denna gång blev det förlust. För motståndet stod seriekollegan IFK Västervik, som förra året ramlade ur div IV.
IFK vann med 1-0 och målet gjordes i 23 min av veteranen Tony Jansson, som fick fullträff efter en hörna.
H/T gjorde en betydligt sämre insats i än i förra träningsmatchen mot Gunnebo och matchen präglades av många felpass från bägge lagens sida. Ingen i H/T höjde sig över mängden utan alla kan betydligt bättre.
Emil Johansson/Conny Holmberg


3/3 Förlust i årets första träningsmatch.

Ett härligt vårtecken är att träningsmatcherna i fotboll börjar komma igång. H/T spelade på lördagen sin första träningsmatch för året. Det blev förlust med 0-3 och för motståndet svarade div IV-laget Gunnebo IF.
Gunnebo var det bättre laget och vann rättvist även om segern var något mål för stor. H/T gjorde nämligen en mycket bra insats och stod upp mycket bra även om det var Gunnebo som hade det mesta av spelet.
Det dröjde ända till 40 min innan Björn Karlsson, en av många nya VFF:are i Gunnebo, gjorde 0-1.  I andra halvleken ökade Björn på till 0-2  och Andreas Lindahl avlutade målskyttet genom att göra 0-3. Båda målen i andra halvlek var riktiga bjudningar från H/T:s sida. H/T hade genom Anders Lindh en utmärkt chans att snygga till siffrorna, men ensam med mv så missade tyvärr fjolårets skyttekung Anders.
Första träningsmatchen är alltså avklarad och det mesta såg trots förlusten ganska bra ut. H/T ska i år försöka spela med ett annat system i försvarsspelet och det tar naturligtvis ett tag innan alla bitar faller på plats. Vi delar inte ut några enskilda betyg till spelarna utan konstaterar bara att alla gjorde en godkänd insats.
Nästa träningsmatch blir på lördag mot div V-kollegan IFK Västervik.
Emil Johansson/Conny Holmberg