Matchreferat A-Laget 2006

Matchreferat Tabeller Poängligan

Gurra fick välförtjänt priset som
"Årets spelare 2006 ".
Grattis Gurra!

23/9 - 06
IFK Tuna - H/T 3 - 2
Se bildspel från matchen .....Klicka här

Så här såg det oftast ut i matchen. Tunaspelarna sprang och H/T-killarna tittade på.

Vilja slår ofta klass och så var även fallet när H/T mötte IFK Tuna på lördagseftermiddagen. Bottenlaget Tuna besegrade ganska enkelt och mycket rättvist topplaget H/T.
Två lag som hade mycket att spela om och borde ha varit jättemotiverade möttes i lokalderbyt på Tunhamra. Alla förutsättningar för en spännade och bra match fanns. Bra väder och hyfsat med publik. För H/T:s del hägrade vid seger en kvalplats till fyran medan IFK Tuna vid seger säkrade fortsatt spel i femman. Nu blev matchen tyvärr ett riktigt sömnpiller för det var bara Tuna som ville något. H/T-spelarna verkade mera gå omkring och tänka på kvällens avslutningsmiddag på Mikonos.
Första halvlek tog Tuna direkt tag i taktpinnen. Med en hög intensiv press, mycket vilja och tuffhet i närkamperna pressade man tillbaka H/T, som aldrig fick en chans till att starta något ordnat spel. Längst fram sprang Tobias Ekström på allt och skapade stor oreda i H/T-försvaret. På egen hand skapade han ett par målchanser under den första kvarten. H/T-försvaret tvingades till att, pga av den intensiva pressen från Tuna, slå långbollar upp till våra för dagen stillastående anfallare. När sedan ingen på mittfältet visade att man ville ha bollen, ja då var det Tuna för hela slanten. I 39 min kom så 1-0 till IFK Tuna. Det var come-backande Andreas Andersson som fick på en kanonträff från ca 35 meter. Bollen gick spikrakt in i Bergwalls högra hörn. Något av årets mål på Tunahamra kanske?
Andra halvlek trodde man att H/T skulle komma ut som ett nytt lag, men istället var det Tuna som ökade på sin ledning till 2-0. I 50 min dundrade David Hjelm in en frispark från 25 meter(nästan lika snyggt som 1-0 målet). Bollen gick förbi muren och in i "Bergwalls" hörn. Kanske Johan stod något felplacerad men bollen var så hård och perfekt slagen så den var i det närmaste otagbar ändå. Efter målet började H/T äntligen förstå att nu måste man börja kämpa för att få någon poäng med, så något bättre såg det ut. Efterhand mattades också Tunaspelarna i sin press, så ganska logiskt reducerade H/T också till 2-1. Tuna-keepern missbedömde ett högerinlägg från Tobbe Bertilsson och Ola Johansson nickade in bollen i öppet mål. Nu gick H/T ner på trebackslinje och pressade på ordentligt mot Tuna-målet. Man satt bara och väntade på kvitteringen. Tuna satsade på kontringar och mitt under H/T-pressen sprang nr 8 Danny Larsen ifrån bortaförsvaret och lobbade in 3-1 i 42 min. Tuna hade sedan ytterligare ett par frilägen med Johan Bergwall, men Johan värjde målet med både tur och skicklighet. 3-2 kom ändå i 44 min när Anders Lindh gjorde sitt obligatoriska mål. På en frispark petade Peter bollen till Anders, som via en försvarare satte bollen i nät. Något mera hände inte på den sista minuten.
Detta var nog den sämsta insatsen för i år av H/T. Två man får med tvekan godkänt Johan Bergwall i mål, som räddade flera frilägen och Gurra, som alltid gör sitt och framförallt visade att han ville vinna matchen. Övriga kan mycket, mycket bättre.
IFK Tuna, däremot, gjorde säkert sin bästa match för året och vann som sagt mycket rättvist. Alla spelarna var heltända och hade en härlig vilja. Jag tyckte alla i laget gjorde en kanoninsats. Bäst var ändå anfallaren Tobias Ekström, som jag förresten försökte värva från Hultsfred till H/T för några år sedan och Daniel Tunek, som fanns överallt på planen.
Domaren Lars Högstedt gjorde en hyfsad match och var inte alls så dålig som vissa av spelarna, men framförallt folket vid Tunabåset högljutt framförde. Jag hörde ingen publiksiffra men skulle tippa på ett knappt hundratal.
Kommentaren: För H/T:s del slutade alltså årets säsong med en förlust, men jag tycker ändå vi ska tacka killarna för en bra säsong. En tredjeplats med ett delvis nytt lag är helt OK. Det är inte alltid så lätt att komma tillbaka efter det att man åkt ur en serie. Se bara på hur det har gått i år för Storebro och Ankarsrum, som också åkte ur fyran i fjol. Spännade har det också varit ända till sista sparken och många mål har vi fått sett. Hela 131 mål, 84 framåt och 45 bakåt, gör nästan sex mål per match i snitt, så det vore inte farligt att lämna målgaranti på H/T:s matcher. Många unga killar har i år fått sitt genombrott och blir säkert ännu bättre till nästa år. Då kanske de också kan vara mogna att spela i div IV år 2008. Nästa år hade kanske varit ett år för tidigt.
Det ska också bli kul att komma tillbaka till Tunhamra nästa år. Jag har inte varit där sedan jag själv var aktiv på 70-talet och mötte bröderna Lindblad, Gustafsson och Pettersson m.fl. Publiken var stenhårt engagerad och det var ett fasligt liv kring planen. Då var det Kalle i Bröttle, Arne Karlsson och framförallt Ernst Lindblad som anförde tonen på läktarna. Alla domslut som gick emot Tuna var det fel på och det var ganska komiskt att höra att det lät likadant nu också. Visserligen var det betydligt mindre med publik nu än på den tiden , men hördes det gjorde dom nu också. Kul med en publik som vädrar sina känslor både på gott och ont.
Så grattis IFK Tuna till segern, den var ni väl värda. Det ska bli roligt med derbymatcherna nästa år också. Conny Holmberg

17/9 - 06
H/T - Ankarsrum 2 - 2
Se bildspel från matchen ...Klicka här

Matchens lirare i H/T, Tobias Bertilsson, i kamp med två AIS-are

Närmare 300 personer (156 betalande) hade letat sig till Hjortheden på valdagen för att se lokalderbyt mellan Ankarsrum och H/T, vilket är en jättebra siffra för div V fotboll. Alla väntade sig en minst lika spännade och oviss kamp, som förstå-sig-påare påstod att riksdagsvalet skulle bli. Hur det blev i riksdagsvalet vet jag i skrivande stund inte, men spänningen i derbyt på Hjortheden gjorde nog ingen besviken.
Första halvlek såg man direkt att det var H/T, som hade mest att spela för. En seger var ju i det närmaste ett måste för att man ska nå en eventuell kvalplats till fyran. Det tog en knapp kvart, sedan radade man upp hörnor och målchanser.
14 min var Mogge Nyberg ytterst nära att tappa in ett skott fråm Klasén.
20 min hade Lindh en vass frispark sedan Klasén mycket fult blivit nersparkad utan vidare påföljd från domaren.
22 min var Ola igenom men valde fel avslutningsalternativ.
30 min kom Mattias Nilsson helt fri på vänsterkanten men blev alltför stressad i avlutningsögonblicket.
Däremellan hade H/T även en uppsjö av hörnor.
Även AIS hade ett par chanser. Den bästa hade Viktor Hilding i 25 min. H/T-backen Jerry Johansson rensade också bort en missad nick av Jonte på mållinjen.
Som helhet en ganska trevlig första halvlek i ett tämligen högt tempo, med H/T som det mest tongivande laget.
En otäck händelse inträffade efter en halvtimme när Gurra och Lang skallade ihop och blev liggande på plan. Gurra kom tillbaka efter ett tag, men Tomas Lang fick avbryta matchen.
Andra halvlek var det istället AIS som startade bäst. Utdelning fick de också redan i 3 min. Johan Rosenqvist blev krediterad för målet, men egentligen var det Gurra som oturligt styrde bollen i eget mål. Stärkta av målet så gjorde nu AIS sin bästa period i matchen utan att skapa några direkta farligheter. Det höll i en kvart sedan tog H/T över igen. I 17 min kvitterade Jonas Nilsson med ett ballongskott på Tobbe Bertilssons skarvpass. Nu väntade vi bara på att H/T skulle ta tag i det hela och avgöra matchen, men AIS-försvaret med Tobbe Ring i spetsen spelade säkert och avstyrde tämligen enkelt målförsöken från H/T. Istället var det AIS som tog ledningen efter en riktig bjudning från Robban i H/T-målet. Mattias "Knappen" sköt ett tämligen enkelt skott som Robban tappade och på returen var Viktor Hilding framme och satte dit
1-2 i 29 min. Målet blev en ytterligare väckarklocka för hemmalaget, som nu satte full fart framåt.
30 min missade Lindh ett friläge
31 min slarvade Klasse bort ett mycket bra frisparksläge sedan han själv återigen blivit fult nersparkad. Tobbe Ring, som redan hade ett gult kort, ska nog vara riktigt tacksam för att det inte var en tuffing som ex. Pier Luigi Colina, som dömde matchen. Då hade Tobbe fått ta en tidigare dusch.
32 min blev Lindh nerdragen med straff som följd. Och kan ni tänka er, Anders Lindh satte säkert straffen. Jag som trodde att jag skulle få ta den efter alla straffmissar tidigare. 2-2 och hela 13 min kvar.
35 min hade Klasse en nick som Mogge gjorde en riktig klassräddning på.
Ja, så mycket mera hände inte utan matchen slutade 2-2.
Jag hade den stora äran att utse "Matchens lirare" i hemmalaget. Jag valde mellan två spelare. Jerry Johansson gjorde en kanonmatch som högerback och Tobbe Bertilsson, som spelade på mittfältet. Jag valde den senare. Tobbe gör ett enormt jobb, är nog den som springer mest i laget, är trots sin unga ålder totalt orädd i närkamperna och när han dessutom släpper bollen i tid, ja då är han bara bäst. Mycket bra var också Klasse, men ingen i laget föll ur ramen.
I AIS var det de gamla kända märkena som dominerade. Mogge Nyberg suverän i mål, Tobbe Ring en klippa i försvaret och Johan Rosenqvist kan än. AIS har också precis som H/T en handfull lovande ungdomar, så visst finns det hopp om framtiden i båda klubbarna.
Bra och snäll domare var Thomas Pettersson. Bra hjälp hade han av sina assisterande domare Göran Roos och Göran Pettersson.
Kommentaren: En omgång återstår och troligtvis missade H/T chansen till kvalspel i och med poängförlusten mot AIS. Rumskulla ligger två poäng före H/T och har Överum kvar att möta på bortaplan. Den matchen vinner Rumskulla. Visserligen överraskade Överum för ett tag sedan med att vinna över BOIF med hela 5-0, så osvuret är väl bäst. Då hade Överum nå´t att kämpa för, men nu är det klart att man åker ur femman, så det kan nog vara litet si och så med motivationen.
H/T möter däremot ett mycket mera motiverat IFK Tuna på bortaplan. IFK Tuna ligger precis över nedflyttningsstrecket med en poäng till godo på Gamleby, så där saknas det nog inte motivation. Upplagt för en rysare alltså. Svaret på hur det går har vi kl 16.45 på lördag och inte behöver vi invänta några poströster.
Conny Holmberg

11/9 - 06
H/T - Kickers 8 - 0
Se bildspel från matchen .....Klicka här

Jonas jublar över sitt 3-0 mål

H/T gjorde sin plikt och besegrade jumbolaget Kickers med 8-0. Kickers kom till spel med enbart 10 man och slutförde matchen med bara 9 man, sedan en spelare blivit skadad tidigt i andra halvleken. Ändå tog det 47 min innan H/T lyckades få hål på dem.
Första halvlek slutade alltså mållös, trots att bollen var på Kickers planhalva i 43 min av halvlekens 45 min. Ett smart spelande Kickers i kombination med omständligt och inne-i-mitten-hopträngt H/T var orsak till att de förväntade H/T-målen uteblev. Kickers backade hem med i stort sett hela laget och när sedan samtliga H/T-spelare, befann sig inne i mitten, målsugna naturligtvis, fanns det inga ytor kvar att spela in bollen på. Det låga matchtempot passade också Kickers som handsken. H/T:s enda riktiga målchans kom när Jacke träffade stolpen i den 35 min.
Andra halvlek blev betydligt bättre från H/T:s sida. Uffe-Peter hade nog haft ett ordentligt snack med killarna i pausen, samtidigt som man vaskade om litet i laget. Man gick ner på trebackslinje och plockade in Jacke (som visserligen kom in efter 30min) och Matte Nilsson. Dessa båda ligger ju på gränsen till startelvan och vill naturligtvis visa att de borde ha en plats där, så de tog de löpningar som saknades i första halvlek. Och vips, så kom också målen.
47 min 1-0 Anders Lindh på nick. Pass Ola Johansson.
59 min 2-0 Ola Johansson en tå från nära håll. Pass Anders Lindh.
60 min 3-0 Jonas Nilsson. Pass Mattias Nilsson.
69 min 4-0 Jakob Johansson i kamp med mv. Pass Anders Lindh.
76 min 5-0 John Nilsson skott från 25 meter. Bollen kom från en Kickersspelare.
77 min 6-0 Ola Johansson på nick. Pass Mattias Gustafsson.
79 min 7-0 Jonas Nilsson på pass från Anders Lindh.
80 min 8-0 Anders Lindh som kämpade in bollen. För passningen stod Jonas Nilsson.
Priset till "Matchens lirare" i hemmalaget gick till Jakob "Jacke" Johansson, trots att han bara spelade i 60 min. Han kom in som en frisk fläkt och satte litet fart på tillställningen med sina löpningar. Bra var också Anders "Allbäck" Lindh. Han var inblandad i det mesta. Spelade fram till tre mål och gjorde själv två, men borde nog ha gjort närmare tio på alla sina chanser. Därav tillnamnet Allbäck.(För er som inte vet vad jag menar, så syftar jag på Allbäcks alla målmissar i EM-kvalet mot Liechtenstein).
Kickers lag fanns inte med i matchprogrammet, troligtvis för att man inte visste vilka spelare som var tillgängliga. Därför kan jag inte ge er namnen på de jag tyckte var bäst. Bäst i laget och på planen var deras
nr 6, kalla honom för Bävern, sa Torbjörn Allvin. Bra var också målvakten och så chefen själv, Torbjörn Allvin, förstås. Torbjörn är förresten son till förre Totebobacken Rudolf "Rulle" Allvin, som jag själv hade äran att spela tillsammans med, när jag som trettonåring kom med i seniorlaget i början av 60-talet.
Domartrion, med gamle bekantingen Börje Svensson som huvuddomare, svarade för en prickfri insats.
Ca 70 personer tittade på i den till en början ljumma brittsommarkvällen.
Kommentaren: Det gick vägen för H/T till slut, men så övertygande var det inte. Samtidigt är det förståeligt att det är svårt att hitta den riktiga skärpan när man möter ett jumbolag, som bara tagit en poäng och dessutom kommer till spel med bara tio man. Kickers ska ha en eloge för en bra genomförd första halvlek och att man under hela matchen försökte spela fotboll. Att orken sedan tröt i andra halvlek har jag full förståelse för.
Kampen om kvalplatsen går vidare. BOIF besegrade Ankarsrum i kväll och är fortfarande en poäng före H/T. I morgon kan Rumskulla genom att besegra Södra Vi och då ligga på samma poäng som H/T. På söndag är det dax för ett nytt lokalderby på Hjortheden då Ankarsrum kommer på besök.
Spännande, eller hur?
Conny Holmberg

4/9 - 06
BOIF - H/T 5 - 0


Nej det ville sig inte här


Och inte här heller

Jag tar det positiva först. Andra halvlek slutade 0-0, vilket var en klar förbättring mot den första. Den vann nämligen BOIF med hela 5-0. Mellan den fjortonde och trettiofemte minuten gjorde BOIF fem mål, medan H/T bara tittade på. Hemmapubliken njöt och tjöt, medan alla vi många tillresta H/T-supportrar önskade att vi hade varit någon annanstans.
Första halvlek märktes det direkt att BOIF ville bevisa att man kan mycket bättre än vad man visade i den nesliga 5-0 förlusten mot Överum senast. Det sa pang i duellerna och BOIF-arna var först på varenda boll.
I 14 min kom följdriktigt 1-0 genom Jens Carlsson, vem annars.Han vände enkelt bort en H/T-spelare och skottplacerade in bollen i bortre nätgaveln. BOIF-tränarna hade smart placerat Jens till höger i anfallet. Där kunde han vika in i planen och få direkt skottläge med sin vassa vänsterfot.
Efter målet vaknade H/T till, började sätta press på BOIF och försökte spela bollen efter marken med ett tillslag. Det vägvinnande spel som man brukar få till så bra. Då såg det ett tag ganska bra ut, man skapade några halvchanser utan att få så där riktigt målkänning.
BOIF försvarade sig mycket bra, rensade rejält när det behövdes och var lagom tuffa i närkamperna. När vi som mest väntade en kvittering kontrade BOIF. Jens Carlsson, vem annars, frispelade Dan Karlsson i 25 min och 2-0 var ett faktum. 3-0 kom i 30 min genom Jens Carlsson, vem annars, som återigen vände bort H/T-försvaret och smällde in bollen. Tre minuter senare kom 4-0 på en hörna. Jens Carlsson, vem annars, slog hörnan. Speakern påstod att Jens slog hörnan direkt i mål, men jag tror att mittbacken Peter Jakobsson fick kalufsen på bollen. Två minuter efter 4-0 kom 5-0. Det var Robin Karlsson som utnyttjade ett missförstånd mellan Robban och Gurra och tåade in bollen. Frågan är om inte Jens Carlsson, vem annars, spelade fram till det målet också. 5-0, på dryga 20 min alltså och så var den matchen död.
Andra halvlek gjorde H/T en del förändringar i laget, som visade sig bli till det bättre. Man tätade till betydligt bättre bakåt och försökte återigen spela bollen efter marken. Samtidigt var BOIF naturligtvis inte alltför angelägna till att anfalla. 5-0 räckte ju gott. Båda lagen hade ett par målchanser, men halvtidsresultatet stod sig matchen ut. Jag tror att samtliga både på och bredvid planen bara hoppades på att matchen skulle ta slut.
Ingen i H/T, varken spelare eller ledare, kan få godkänt för den här matchen. Jag tycker faktiskt att alla underpresterade.Konstigt i en match som gäller så mycket.
BOIF däremot gjorde en kanonmatch, både spelmässigt och taktiskt. Jens Carlsson ägde matchen och som han spelade ikväll så har han ingen överman i kommunen. Det är synd och skam att han inte vill spela på en högre nivå och då menar jag inte i VFF, utan betydligt högre upp. Nästan lika bra betyg som till Jens, ger jag till backlinjen i BOIF. Daniel Ringdahl, Peter Jakobsson, Andres Cannas och Oskar Bjäremo spelade suveränt bra. Rolf Landin, som är tränare i BOIF, har verkligen fått till försvarsspelet på ett bra sätt. Det är en gåta hur man kunde släppa in fem mål mot Överum senast.
Domaren kom från Oskarshamn och hette Kari Lindén. Han silade mygg och svalde elefanter, men var inte sämre än någon annan domare på den här nivån.
Kommentaren: Det har varit på gång en tid och ikväll kom den. H/T har egentligen inte spelat riktigt bra på hela hösten, men ändå bara förlorat en match och då med uddamålet. Ikväll tog turen slut och man gick på en riktig mina mot ett heltänt BOIF, som vann helt rättvist.
Chansen till kvalspel är ändå inte borta, men det kommer troligtvis inte att avgöras förrän i sista omgången och då stå mellan fyra lag. Rumskulla och Storebro spelar senare i veckan och lär väl båda vinna sina matcher. Då kommer det bara att skilja två poäng mellan de fyra lagen med tre omgångar kvar att spela. Jag tycker ändå att H/T verkar att ha det lättaste programmet av de fyra lagen. Så kval kan det trots förlusten ändå bli om nu killarna vill förstås.
Spela fotboll får våra killar hur som helst göra i nästa match. Det får inte Zlatan, Chippen och Mellberg göra. De skickades hem från landslagets samling i Göteborg. Det var en större skräll än H/T-förlusten.
Conny Holmberg
Fotnot: Enligt VT var det Dan Karlsson som nickade in 4-0. Fel av både mej och speakern alltså.

28/8 - 06
H/T - Hebe 4 - 4
Se bildspel från matchen HT-Hebe.....Klicka här

Tät situation framför Hebe-målet i andra halvlek

Det var på gång mot Överum i fredags, men nu kom det. Vadå? Jo, årets första riktiga bottennapp.
"Bara" oavgjort mot bottenlaget Hebe. Det får bara inte hända, men det var just vad det gjorde.
Jag missade första timmen av den här matchen, så därför kan jag tyvärr inte återge mera av den än de matchfakta jag har fått mej berättat.
Första halvlek började riktigt bra för H/T, för redan efter 50 sekunder gjorde Ola 1-0 på pass från Lindh. Hebe kvitterade till 1-1 i 6 min på straff genom Johan "Happe" Nilsson. Happe gjorde ganska omgående sitt och Hebes andra mål, 1-2 alltså. Lindh kvitterade till 2-2 i 18 min på pass från Ola, som alltså tackade för senast. I 35 min körde Anders och Ola en repris på 2-2 målet. 3-2, målskytt Anders på pass från Ola.
Enligt Tränar-Uffe så spelade H/T i långa stunder ganska bra i första halvlek. Framförallt när bollen spelades efter marken och man hade rörelse i laget.
Andra halvlek blev spelmässigt sämre än den första. H/T övergav sitt vägvinnade passningsspel och började tjonga långbollar igen på samma sätt som mot Överum. Det var bara för Hebe-försvaret att tacka, bocka och nicka bort. I 47 min kom 3-3 genom Tobias Sandelius. H/T återtog ledningen i 51 min när Jacke gjorde sitt första mål för året. För passningen stod återigen Ola. 4-3 och nu trodde väl de flesta i den fåtaliga publiken att H/T skulle rycka ifrån. Tji, fick dom. Visserligen hade H/T en boll i målramen och ett ypperligt två-mot-ett-läge när Lindh och Ola kom igenom mot en ensam Hebe-försvarare. Tyvärr slarvade man bort den avgörande passningen. Istället så kvitterade Hebe till 4-4 i den sista matchminuten. Målskytten Fredrik Isaksson skruvade in bollen i Johan Bergvalls (som vaktade HT-målet) bortre hörn. Ridå ner!
Gurra fick priset som bäste man i hemmalaget och det var säkert välförtjänt, åtminstone vad det gäller det lilla jag såg av matchen. Gurra är i år bättre än på många år och gör nästan aldrig en dålig match. Utan att ha sett så mycket av matchen så bör väl Ola och Anders också ha plusbetyg.
Bäst i Hebe var Johan "Happe" Nilsson.
Endast 49 personer betalade entré. I särklass sämsta publiksiffran i år.
Kommentaren: Jag trodde i min kommentar inför matchen på en tuff tillställning mot Hebe, vilket det också blev. Ändå måste jag nog påstå att om man gör fyra mål på ett bottenlag, så borde man kunna vinna matchen. Fyra mål i baken är rent ut sagt dåligt, men har säkert sin förklaring.
H/T spelade ikväll sin tredje match på sju dagar, vilket naturligtvis sliter på killarna. Det gör ju att alla inte orkar ta de löpningar man måste ta för att vinna en sådan här match. Följden blir då att man slår långbollar, när inga passningsalternativ finns. För korta långbollar, om ni förstår vad jag menar, som H/T slog ikväll, där försvararna inte behöver vända utan bara kan nicka bort är bara gynnsamma för det försvarande laget. Sånt spel tjänar naturligtvis bara det spelmässigt sämre laget på.
Sedan tror jag också att killarna hade en känsla av att det här det fixar vi utan att behöva ge det där lilla extra.
Nu ska vi inte deppa alltför mycket över det här. Solen går säkert upp i morgon ändå.
Laget får nu en hel veckas vila, vilket jag tror kan behövas, innan den viktiga matchen mot BOIF nästa måndag. Då får vi hoppas att alla också är tillbaka friska och krya. Ikväll saknades fem ordinarie spelare av olika skäl.
Conny Holmberg

25/8 - 06
Överum - H/T 0 - 1
Se bildspel från matchen Överum - HT.....Klicka här

Tobbe, Uffe och Micke konstaterar att kvaliteten på fotbollsdojorna är usel i år.
De spricker. Här har Jontes vänstra 48:a gjort sitt.

Gäsp! Den här matchen kommer det inte att ta lång tid att skriva om, för den var ett riktigt sömnpiller. H/T vann bortamatchen mot bottenlaget Överum med 0-1, men jag tror att spelarna och hemmapubliken var ganska besvikna på att man inte fick med åtminstone en poäng. Därmed är vål egentligen det mesta sagt.
Första halvlek började i alla fall med en bra chans för hemmalaget efter en minut, men chansen missades. Den chansen fick ett mycket lojt H/T att vakna tillför i alla fall 20 min. Dessa 20 min av första halvlek var de enda minuter H/T skapade något som liknade någonting av spel. Då hade H/T flera målchanser och borde då hade dödat matchen totalt. Resten av matchen blev bara ett enda långbolltjongande. Skittråkigt att se på!!! Hur som helst i 2:a min prickade Lindh stolpen, i 8:e kom Jonte solo och försökte tunnla hemmamålvakten och missade. I 10 min var det hemmamålvaktens tur att sjabbla, vilket skulle visa sig bli matchavgörande. Han hade tvål i nyporna när han skulle plocka ner ett enkelt inlägg från Tobbe och fick inte grepp om bollen. Ola var på hugget och nickade in bollen. 0-1. Efter målet har jag faktiskt inte skrivit en enda notering i mitt block. Så det hände tydligen inte ett dugg.
Andra halvlek blev som en lång dags färd mot natt. Lindh hade ytterligare en träff i målramen, men fick gå mållös av planen den här matchen. I övrigt hände det inte ett dugg, mera än att det var ett fruktansvärt gnäll och tjat från hemmaspelarnas sida mot domaren i matchen. Troligtvis blev de uppeldade av några personer i hemmapubliken, som konsekvent protesterade mot alla domslut, som gick emot hemmalaget. Annars var Överum inte ett dugg sämre än H/T i andra halvlek. Dom tjongade precis lika bra. Några vassa målchanser skapade de inte, men med lite flax kunde de nog ha fått in en kvitteringsboll.
Gurra var som vanligt dominant i H/T. Tobbe var duktig på mitten, gör ett kanonjobb på men slarvar tyvärr ofta med passningarna och Robban höll för fjärde gången nollan igen. Övriga kan oändligt mycket bättre.
I Överum fanns matchens lirare, nämligen mittbacken Emil Blomberg. Han var orsaken till att matchen bara slutade 0-1. Nu gjorde ju H/T visserligen honom bra, genom att bara slå upp långbollar i mitten.
Många tyckte att domaren i matchen, vars namn inte fanns i matchprogrammet, var dålig. Jag tyckte inte att han var ett dugg sämre än de andra aktörerna på planen. Visst missade han en del, men säg den som är ofelbar.
Kommentaren: Jag varnade litet för den här matchen, vilket visade sig vara befogat. Jag förstår att H/T hade svårt med motivationen efter urladdningen mot Rumskulla i måndags. Överum ligger ju i botten, så det är väldigt lätt att tänka tanken att det här fixar sig utan man behöver ta i allför mycket. Sånt kan och kunde ha straffat sig. Nu hade H/T flytet på sin sida, vilket ett topplag ofta har när man möter ett bottenlag.
Bäst i kväll: De tre poängen och Bullens korv i kiosken.
Sämst i kväll: Myggen och gnällspikarna på berget.
Conny Holmberg

21/8 - 06
H/T - Rumskulla 7 - 2
Se bildspel från matchen H/T - Rumskulla.....Klicka här

Hett framför Rumskullamålet

H/T tog en härlig och mycket viktig seger mot Rumskulla på måndagskvällen. Hela 7-2 slutade matchen och det var mycket, mycket bättre än vad man hade vågat att hoppas på.
Det blev en mycket märklig match med ett Rumskulla, som, framförallt då i första halvlek, hade det mesta bollinnehavet och med ett H/T, som var supereffektiva i avslutningarna och därför vann matchen.
Första halvlek började mycket händelserikt. Redan i 2 min hade Tobias Rinaldo i Rumskulla en stolpträff och i 8 min nickade Anders Lindh in 1-0 på John Nilssons frispark. Ändå var det Rumskulla som hade det mesta och bästa av spelet. H/T var väldigt låga i försvarspelet och backlinjen trampade nästan Robban på tårna. Däremot var H/T sylvassa i kontringarna och det var på en sådan som 2-0 kom till 17 min. På Håkans inlägg från högerkanten, som egentligen var för långt, gjorde Rumskullakeepern en dundermiss när han skulle plocka ner bollen. Fram sprang John och nickade bollen enkelt över den passive målvakten.På nästa kontring i 24 min nickade Mattuas Nilsson i ribban. Två minuter senare fick H/T en frispark, som Lindh via en Rumskullaspelare slog i stolpen. Medan alla andra spelare stod och kollade efter bollen sprang Tobias Bertilsson på en eventuell retur. Det fick han belöning för när han hann före målvakten och slog in returen till 3-0. Rumskulla fick en välförtjänt belöning för sitt fina spel då Emil Fjällgård reducerade till 3-1 i 29 min. Man var också mycket nära ytterligare ett mål på en av sina hörnor i slutet av halvleken, men Robban gjorde en bra räddning.
Andra halvlek blev spelmässigt sämre än den första men mera målrik. Rumskulla hade fortfarande bollen mera än H/T, men spelet jämnade ut sig efter hand som H/T ökade på sin målskörd. Så här föll målen:
55 min 4-1 Ola Johansson på målvaktsretur efter skott från Jonas Nilsson
63 min 5-1 Peter Nilsson som skruvade in en frispark från 30 meter
76 min 6-1 Jonas Nilsson som sprang ifrån försvaret på ett 60-meterspass från Gurra
83 min 6-2 Mikael Rinaldo slog in bollen i öppet mål när Robban låg skadad på marken (Där borde H/T ha fått frispark. Robban blev tacklad i luften inne i målområdet, vilket väl inte är tillåtet. Rätta mej om jag har fel.)
90 min 7-2 John Nilsson igen. Sprang sig fri på en härlig genomskärare från Tobbe.
Hela H/T får naturligtvis överbetyg för en väl genomförd match. Mycket starkt att göra hela sju mål i en match som gäller så mycket. Ska jag nämna några spelare framför andra så är det Tomas Lang, som gjorde en felfri insats på sin vänsterback, Ola Johansson och Jonas Nilsson för sitt enorma slit samt John Nilsson, som var mycket duktig framåt när han var inne. Annars gick priset "Matchens lirare" till Anders Lindh.
Rumskulla spelade fin fotboll ute på planen, men framför mål hände det inte mycket. Inför matchen varnade jag för Ola Bertilsson och Tobias Rinaldo. Ola blev skadad i första halvlek och var sig inte lik sedan och Tobias Rinaldo var nästan helt osynlig. Nej, nästan alla i Rumskulla underpresterade. Godkänt får endast Hans Larsson och Christoffer Lätt.
Godkänt får också domartrion med Muhidin Bahtanovic i spetsen. Knappt hundra tittade på.
Kommentaren: Den här segern var jätteviktig för i och med den ligger H/T kvar på andraplatsen och en kvalplats till fyran. Efter att ha mött topplagen Djursdala, Storebro och Rumskulla följer nu två matcher mot lag på den nedre halvan av tabellen för H/T.
Nästa match är redan på fredag borta mot Överum. Då gäller det att inte slappna av för H/T brukar ha väldigt svårt i Överum. Överum kämpar för fortsatt existens i femman och såna lag är alltid svåra att möta.
Conny Holmberg

15/8 - 06
Storebro IF - H/T 1 - 1


Ajdå, Håkans (vid pilen) straff smet strax utanför stolpen.

Jag skrev i min kommentar inför matchen att det alltid brukar sluta oavgjort i Storebro och det var just precis vad det också blev. I ett bedrövligt regnväder, som gjorde planen svårspelad, slutade matchen 1-1. Ett resultat som jag tror att alla tyckte vara rättvist. Båda lagen hade flera chanser att öka på målskörden, bl.a. missade H/T en straff och både lagen hade dessutom bollar i målställningen. Storebro fick också ett mål helt riktigt bortdömt i slutminuten
Första halvlek började med att Storebros Patrik Simonsson nickade en hörna i ribban redan efter 5 min och att Klasén nickade en boll i Storebrostolpen i 11 min. Ytterligare en stolpträff i 25 min av Storebros Fredrik Arvidsson. På detta låter det kanske som att det var en kanonmatch, men sanningen att säga var det en bedrövlig match fram till dess. Bara sparka högt och långt var det som gällde och frågan är om inte de stackars innermittfältarna i båda lagen fick nackspärr av att kolla på alla luftpastejer. Efter 25 min tyckte jag att jag hörde Tränar-Uffe ryta i att " Det är inte farligt att spela bollen till varandra", eller nå´t i den stilen. Och se, helt plötsligt började killarna trilla boll efter marken och då hängde inte Storebro med i svängarna. I 40 min fick H/T också utdelning. Då kom nämligen 0-1. Klasén drev förbi några försvarare på sin högerkant och spelade sedan ut den till Jonas som i sin tur serverade ett snett-inåt-bakåt pass till Lindh, som bara hade att sätta bredsidan till. Ett mycket vackert mål och ett skolexempel på hur ett anfall ska gå till-
Andra halvlek var, för att ändå vara snäll i kommentaren, rent ut sagt bedrövlig. Visserligen öste regnet ner under hela matchen, men så här dåligt ska inte H/T behöva spela. Hela halvleken var det ett evigt tjongande och det var definitivt Storebro, som tjänade mest på det. Deras storväxta mittförsvar hade inga som helst problem att nicka eller sparka bort långbollarna. De få gånger H/T istället försökte spela sig fram efter marken fick Storebroförsvaret dessto mera problem. Vid ett sådant tillfälle fälldes Lindh bakifrån, med straffspark som följd. Fram kliver Håkan, som ju säkert satte straffen senast, fintar bort målvakten likadant nu som då, men lägger bollen utanför stolpen. Aj,aj, aj, skulle Anders Gernandt ha sagt, 0-2 där och segern kanske hade varit i hamn. Nu blev det, som det ju brukar bli, 1-1 och vem tror ni gjorde målet. Jo, naturligtvis killen som jag varnade för inför matchen, nämligen Johan Karlsson. Får han en meter, och det fick han för första gången i matchen, så blir det mål. På ett skottinlägg från vänsterkanten lyckades han få en tå på bollen, förbi en chanslös Robban. I matchens absolut sista sekunder fick Storebro en frispark. Per Bäckman slår den, Robban räddar och håller bollen, en Storebrospelare sparkar både på bollen och i Robbans ansikte, bollen går i mål, Storebrospelarna jublar men domaren har helt riktigt blåst för frispark. 1-1 slutar matchen.
H/T gjorde ingen bra match i det usla vädret, men samtliga killar ska ha en eloge för goda kämpatakter. En spelare överglänste kollektivet, nämligen Gurra.
Storebro kämpade också bra. Två spelare tycker jag utmärkte sig mest, Patrik Simonsson i försvaret och Johan Karlsson i anfallet.
Bäste aktören på planen hade gul tröja på sig. Han heter Bekim Berisha, kommer från Vetlanda och var domare i matchen. Det var jättekul att äntligen få se en domare med känsla för spelet. Där har många andra domare mycket att lära. Bekim Berisha får vi säkert se döma i betydligt större sammanhang än div V. God hjälp hade han av sina medhjälpare.
Kommentaren: I och med det oavgjorda resultatet hårdnar det till ytterligare i kampen om andraplatsen och kvalplatsen till div IV. Åt Djursdalas serieseger finns det nog inte mycket att göra, men sedan är det tufft med fyra lag inom tre poäng. Se tabellen. En fingervisning om hur det kan gå får vi på måndag 21/8, när Rumskulla kommer till Tollevi på besök. Låt mej få ta straffen då!!!!!
Conny Holmberg

7/8 - 06
H/T - Djursdala SK 3 - 4
Se bildspel från matchen .....Klicka här

Här kunde det ha blivit 3-3, men Håkans skott smet strax utanför stolpen

Avgjordes seriefinalen mellan H/T och DSK redan under matchens första nio minuter? Ja, jag och de ca 250 åskådarna (fantastiskt bra publiksiffra) runt planen vill nog påstå det. För när nio minuter var spelade hade Djursdalas skyttekung Peter Karlsson gjort två mål på ett mycket virrigt H/T.
Första halvlek var bara 3 min gammal, när DSK tog ledningen med 0-1. Det var Peter Karlsson, vem annars, som nickade bollen i mål. Sex minuter senare gjorde samma Peter Karlsson 0-2. H/T-försvaret misslyckades med att ställa Peter offside och fri med Robban gjorde inte Peter något misstag. DSK fortsatte att trycka på och H/T kom knappt över mittlinjen under de första tjugo minuterna av matchen. Och kom man över så var det genom en långa höjdbollar, hopplösa för våra anfallare att ta emot, men mumma för DSK-försvaret som enkelt nickade bort bollen. Detta insåg naturligtvis våra tränare att det inte gick att hålla på med utan sa till våra spelare att man skulle börja spela upp bollen istället. Vips, så började H/T att ta för sig betydligt bättre och man skapade några halvchanser. Mitt i H/T-pressen kontrade DSK och fick med sig en ganska billig straff när Gurra och en DSK-spelare slog ihop på samma boll. DSK-spelaren föll och straffen var ett faktum. Robban var mycket nära att ta Peter Karlssons 11-metare, men bollen smet in videna stolpen. 0-3 i 26 min. Tungt för H/T, som ändå fortsatte att trycka på och DSK kontrade. Vid en sådan kom Peter Karlsson fri ytterligare en gång, men då kanonräddade Robban. I 32 min fick H/T straff vid en tilltrasslad situation. På ett inlägg gjorde H/T först mål. Ass. domaren vinkade för offside, men domaren hade sett att bollen träffade handen på en DSK-spelare. Straff alltså och den satte Håkan Johansson säkert i mål. 1-3 och hoppet tändes för hemmalaget. 2-3 lät inte vänta på sig mera än till den 40 min. På en lång utspark från Robban sprang sig Jonte fri på högerkanten och passade perfekt in bollen till Anders Lindh, som bara hadeatt sätta foten till. Två minuter senare borde Håkan ha kvitterat, men hans bredsida träffade burgaveln från fel håll.
Andra halvlek kom ett betydligt mera alert H/T ut på planen. Ändå var det DSK, som gjorde nästa mål. På en hörna i 54 min nickade Mattias Sandh stenhårt bollen i mål. Uppförsbacke för H/T igen alltså, men man kämpade på. Och chanser skapades. Lindh hade en men missade och Hjalle hade ett kanonläge på en frispark men missade. Jonte hade ändå de två vassaste. I 65 min kom han ur misstänkt offsideläge helt fri och borde ha gjort mål. Tyvärr valde en utsida mot bortre stolpen istället för en bredsida mot den främre och Gunnarsson i DSK-målet räddade. Jonte hade också en farlig lobbnick i 87 min, som Gunnarsson verkligen fick veckla ut sina 200 cm för att klara. 3-4 kom ändå i 88 min genom Ola Johansson. DSK lyckades hålla undan de sista två minuterna och tog genom vinsten ett stort steg mot seriesegern, även om många matcher återstår.
H/T gjorde väl ingen kanonmatch, men får ändå godkänt genom att man visade goda kämpatakter. Efter en mycket svag inledning spelade laget upp sig betydligt och kunde mycket väl ha fått med sig en poäng. Den som drog igång uppryckningen för H/T var Jonas Nilsson, som också blev vald till matchens lirare. Hans uppoffrande djupledslöpningar rev stora hål i DSK-försvaret. Robban var duktig i mål, Gurra som vanligt bäst i försvaret och Ola Johansson gjorde mycket nytta när han kom in.
DSK är ett mycket tungt lag att möta. Laget innehåller många fysiskt starka spelare och man spelar också därefter. Man lägger inga fingrar emellan i närkamperna utan att därför spela ojust. Bäst i laget och på planen var, förre ÅFF-spelaren, Mattias Sandh. Tremålsskytten, Peter Karlsson, var naturligtvis också mycket bra liksom mv Patrick Gunnarsson, mittbacken Torbjörn Gunnarsson och högerbacken Fredrik Milton.
Domaren, Florent Asllani från Vimmerby, lade ribban högt och delade bara ut ett enda gult kort och då för protest, trots att det smällde ganska bra emellanåt. Jag tycker ändå att han skötte sig bra och han hade också bra hjälp av bröderna Roos som var ass.domare.
Kommentaren: Nej, trots en stor publik och kanonväder lyckades det inte för H/T att besegra DSK nu heller även om man var närmare nu än i våras. Det är inte mycket som skiljer lagen åt, men DSK:s större tyngd är avgörande.Vi får ändå erkänna att DSK är värdiga serieledare. Bara en förlust så här långt och vinst i bägge matcherna mot H/T talar sitt tydliga språk. Mycket talar för att DSK spelar i fyran nästa år, men det kan H/T också göra. Man är fortfarande kvar på andraplatsen vilket innebär kvalspel till fyran.
Conny Holmberg

1/8 - 06
Södra Vi IF - H/T 2 - 4
Se bildspel från matchen .....Klicka här

Kamp om bollen i matchen mot Södra Vi

H/T startade höstsäsongen på ett mycket bra sätt, när man på bortaplan besegrade Södra Vi med 2-4. I en stundtals välspelad och småtrevlig match visade sig H/T vara det klart bästa laget och att matchen bara slutade med en tvåmålsseger för H/T var nog killarna i S Vi mest nöjda med.
Första halvlek var det annars hemmalaget som startade matchen bäst. S Vi förfogar över ett flertal unga kvicka spelare, som med ett bra passningspel orsakade en del besvär för H/T den första kvarten. H/T hade ju inte heller spelat någon match under sommaruppehållet, så det tog 20 min innan våra killar fick upp tempot. Vändningen i matchen kom när Anders Lindh gjorde 0-1 i 21 min. S Vi-målvakten Arvid Alvin gjorde en riktig dundertavla när han istället för att slå bollen till inkast, slog den rakt på en framrusande Lindh, som sedan enkelt rullade in bollen i mål. Fyra min senare kom H/T fram i ett mycket snyggt anfall som avslutades med att Tobias Bertilsson spelade bollen snett-inåt-bakåt till en fristående Mattias Klasén och 0-2 var ett faktum. Efter det målet gick luften ur hemmaspelarna fullständigt och H/T radade upp målchanserna. Det dröjde ändå till slutminuten av halvleken innan H/T fick in 0-3. Återigen var det Anders Lindh som nätade. På en djupledsboll sprintade han sig fri med mv och bredsidade, precis som man ska göra när man är solo med mv, in bollen i mål.
Andra halvlek fortsatte H/T på den inslagna vägen, åtminstone till en början. I 53 min lobbnickade John Nilsson in 0-4 efter ett snyggt anfall där Lindh och Jonte stod för framspelningen till målet.H/T fortsatte att trycka på. Jonte hade bl a ett par målchanser utan få dit bollen. När en kvart återstod av matchen drog ett riktigt oväder med regn och åska in över Ulveskog, vilket tydligen tände hemmalaget och tog gnistan ur H/T. För under de sista 15 min lyckades S Vi få in två mål. 1-4 gjorde Niklas Stridh i 76 min, när han sprang ifrån HT-försvaret och sköt lågt vid Robbans högra stolpe. 2-4 kom på straff i 90 min. Där var annars duktige domaren Mattias Nälgård mycket snäll mot hemmalaget, när han gav S Vi två chanser att göra mål. Först lät han fördelsregeln gälla och gav den frie S Vi-spelaren chansen att skjuta. När Robban sedan räddade skottet blåste han straff. Något märkligt faktiskt. Straffen slog S Vi- målvakten Arvid Alvin säkert i mål. Innan straffen hade Tobbe en dubbelchans att göra mål. Första skottet räddade Alvin och det andra tog i målramen.
Hela H/T ska ha en eloge för en väl genomförd match. Särskilt kul är det att se våra tonåringar, Robban, Robban, John, Tobbe och Matte ta för sig så bra. Bäst i H/T och på planen var ändå Gurra, som nästan aldrig gör en dålig match. Bra i försvaret var också Fredrik Flink. Anders Lindh blev ju något av en matchvinnare med sina två mål, men var också mycket bra för övrigt. Jonas Nilsson gick mållös av planen, men gjorde ändå en av sina bättre matcher i år. Han var mycket duktig som bollmottagare och hyperfarlig när han fick bollen i djupled. Ett minus dock för skärpan i avsluten. Klasén blixtrade till emellanåt, gjorde ingen kanonmatch men blev målskytt ändå. Luckan efter honom blir svår att fylla när han flyttar till Halmstad i höst.
Södra Vi har ett lag som försöker spela boll. Laget har sina bästa spelare i de främre leden och jag blev mycket förtjust i de unga kantspringarna Dodkanlou och Lind. Bäst i laget var dock Benny Karlsson. Bakåt såg det sämre ut. Patrik Svensson försökte hålla ihop det så gott han kunde.
Domaren Mattias Nälgård, Vimmerby var en ny bekantskap för mej. Han tillät en hel del och var bussig mot hemmalaget vid straffen, men skötte sig i övrigt mycket bra. Ca 80 pers tittade på, hälften höll på H/T.
Kommentaren: H/T befäste i och med segern sin andraplats. På måndag, 7/8, kommer serieledande Djursdala till Hjortheden på besök. Vinner H/T den matchen så är man i serieledning. Så gå man ur huse och heja fram vårt lag då.
Conny Holmberg

6/7 - 06
H/T - Gamleby IF 3 - 0
Se bildspel från matchen H/T-Gamleby nu med musik.....Klicka här


1-0 Ola nick på hörna

2-0 Peppe med en Henke-nick

3-0 Klasse förstås

H/T höll på nytt nollan bakåt och gjorde tre mål framåt. 3-0 och seger igen alltså, men den vinsten ska vi främst tacka Robban Hagelin i hemmamålet för. Hans fyra kanonräddningar på en kvart i början av andra halvlek räddade nog matchen för H/T.
Första halvlek var det annars H/T som hade det mesta bollinnehavet. Man broderade snyggt ute på planen med one-touch fotboll och skapade många hörnor när GIF fick slå ifrån sig. Däremot skapade man inte så många målchanser. Jag hittade bara tre stycken i mitt anteckningsblock.Två bollar i ribban, en på nick från Ola och en på skott av Lindh (tror jag). Dessutom hade Mattias Nilsson ett friläge, men skottet gick utanför.
Noterbart från första halvlek var också att GIF-spelarna ville ha en straff i 25 min, när Gurra stötte ihop med en GIF-forward. Det såg misstänkt ut, men jag ska ju inte ge mig in på bedömningssituationer, enligt ett inlägg i vår Gästbok. I den heta sommarkvällen lade domaren f örståndigt också in en dryckespaus efter 25 min.
Andra halvlek var 5 min gammal när Robban startade sin show. Då räddade han först en frispark i krysset, i 60 min räddning på ett friläge, 63 min en närräddning vid ena stolpen på en nick (den var riktigt svettig) samt i 66 min ytterligare en avgörande räddning. Efter det repade sig aldrig GIF och i publiken hördes röster om att får bara H/T hål på dem, så kommer det flera H/T-mål. GIF-arna började nämligen att se ganska så tröttkörda ut i värmen och de hade också fått springa betydligt mera än hemmaspelarna, som fortfarande var överlägsna i bollinehav.
I 70 min ville H/T ha straff när bollen träffade handen, som en GIF-försvarare hade över huvudet, och på så sätt räddade målet från påhälsning. Enligt publikens bedömning från sidan (som jag ju inte ska ge mig in på) såg det ut som en klar straff, men domaren friade.
I 73 min fick vi då äntligen anledning till att jubla, när Ola Johansson nickade in 1-0 på hörna. Nu trodde vi proppen var ur, men GIF-arna fortsatte att kämpa på. Inte förrän i slutminuterna lyckades H/T döda matchen. Då gjorde först Peter Nilsson 2-0 på en språngnick i bästa Henke Larsson-stil. 3-0 rullade Mattias Klasén in innan domaren blåste av matchen.
Priset till bästa hemmaspelare gick till Robban för hans avgörande räddningar naturligtvis. Mycket bra var också Tobias Bertilsson på mittfältet. Vilken arbetskapacitet han har, man blir slut bara av att kolla på honom. Mattias Gustafsson var också som vanligt, dvs. mycket bra. Alla får dock godkänt för segern.
Bra i Gamleby, om nu laguppställningen i matchprogrammet var OK, var mv Björn Söderström, mittbacken Dennis Nilsson och unge ytterbacken Linus Johansson. Framåt handlade det mesta om Conny (snyggt namn) Nilsson och i viss mån Daniel Farray. Det sistnämnde lägger tyvärr för mycket energi på att gnälla på det mesta.
Som helhet gjorde också domaren Torbjörn Iserstål en bra match, framförallt det att han inte blåser sönder matchen utan använder sig mycket av fördelsregeln. Knappt 100 personer tittade på i den härliga sommarkvällen.
Kommentaren: Serien gör nu sommaruppehåll och H/T ligger på andra plats inför höstomgången Det ser alltså bra ut. Koppla nu av och ha en skön sommar killar.
Conny Holmberg

29/6-06
H/T - IFK Tuna 6 - 0
Se bildspel från matchen H/T-IFK Tuna.....Klicka här


IFK Tuna kämpade på bra inledningsvis, men H/T gjorde målen. Tre mål på sex minuter och matchen var över.

H/T vann.ett nytt lokalderby på torsdagskvällen. Denna gång var det IFK Tuna som fick åka hem poänglösa från ett soligt Tollevi. Hela 6-0 slutade matchen och hemmapubliken gick och åkte säkert mycket nöjda hem i den härliga sommarkvällen. De många tillresta Tunasupportrarna var säkert inte lika glada, men vädret kunde de inte vara missnöjda med.
Första halvlek var det annars IFK Tuna som startade bäst. Snabbe Tobias Ekström var mycket nära att måla ett par gånger och H/T hade fullt upp med att freda sig. Ändå gick det som det ofta gör när ett på papperet sämre lag ligger på för hårt framåt. Det bättre och kanske mera rutinerade laget gör några snabba kontringsmål och sedan är det över. Det var precis vad som hände i matchen.
Så här gick det till:
                       10 min 1-0 Anders Lindh stolpe in på pass från Mattias Klasén
                       11 min 2-0 Jonas Nilsson solo med mv och frispelad av Anders Lindh
                       16 min 3-0 Anders Lindh igen denna gång på pass från Ola Johansson
Jag kom faktiskt på mej själv med att tänka på VM-matchen mellan Brasilien och Ghana. Där var det Ghana som till en början förde matchen och Brasilien gjorde målen. Inga jämförelser i övrigt.
Förutom målen så hade Ola en ribbträff och Mattias Klasén gjorde en "Henke Larsson" dvs. sköt en straff skyhögt över. (Var det ingen spelare som kollade in hur en straff ska slås, när jag satte mina på Bergwall).
Andra halvlek var det kattens lek med råttan. H/T spelade mycket bra, ofta med bara ett tillslag på bollen. Några av Tunaförsvararna gick på knäna av trötthet och i publiken började man prata om att det kan bli tvåsiffrigt. Nu blev det inte det. Tre mål ytterligare gjorde H/T, men man kunde säkert ha gjort det dubbla om man hade velat.
Så här föll målen:
                       53 min 4-0 John Nilsson skott från kanten efter sologenombrott
                       56 min 5-0 Anders Lindh, hans tredje i matchen, återigen på pass från Mattias Klasén
                       74 min 6-0 Ola Johansson på pass från Jonas Nilsson efter matchens vackraste anfall
Det måste ha varit väldigt svårt att ta ut "Matchens lirare" i hemmalaget för alla var bra i den här matchen. Priset gick till Tobias Bertilsson och han var verkligen värd det. Tobbe gör ett jättejobb i varenda match både bakåt och framåt. Han börjar dessutom hitta rätt med passningarna nu också. Om ett par år spelar han säkert högre upp i seriesystemet, men det gör väl å andra sidan H/T också, eller hur. Anders Lindh ska också ha en extra blomma för sina tre mål. Han är riktigt het nu och ligger väl bra till för att få slå nästa straff också. (om inte jag ska ta den förstås). Robban i mål höll nollan igen och gjorde sin bästa match hittills. Ett par riktigt svettiga räddningar har jag på hans konto. Men som sagt, hela laget gör en kanoninsats.
IFK Tuna då? Ja, hänger kvar det gör man säkert men då måste man förbättra defensiven. Det var alltför lätt för H/T att såga sig igenom ett försvar som spelade på linje. Klart bäst i laget var Tobias Ekström och Axel Svensson, som båda har rutin från spel högre upp i systemet. Daniel Tunek kämpade bra i försvaret.
Domaren Lars Lindström blandade och gav inför en riktigt stor derbypublik.
Kommentaren: H/T tränade visst försvarspel i veckan och det gav tydligen effekt direkt. Inga mål bakåt den här gången är ju perfekt. När man sedan gör hela sex framåt kan man ju inte vara annat än nöjd. Fortsätt så killar. Härligt med en ny seger och nästa torsdag, 6/7, får vi hoppas på en ny. Då är det åter match på Tollevi och gäster är Gamleby IF. Det är sista matchen innan sommaruppehållet. Väl mött då.
Conny Holmberg

21/6-06
Ankarsrums IS - H/T 4 - 5
Se bildspel från matchen AIS-H/T.....Klicka här


Anders Lindh gör high-five med Mattias Klasén som just nickat in 1-2 på pass från John längst till höger.

H/T vann.lokalderbyt mot AIS på onsdagskvällen, men det var en seger som satt väldigt långt inne. När en kvart återstod av matchen ledde nämligen ett hårt kämpande AIS med 4-3.
Första halvlek hann knappt att börja förrän det stod 1-1. Jonas Nilsson gav H/T ledningen med 0-1 redan i den 3:e minuten och i anfallet efter kvitterade AIS till 1-1 genom Kristoffer Lindqvist. Efter kvitteringen visade H/T vilket lag som ligger i topp och tog tag i matchen. Man skapade mängder av målchanser och spelade ut AIS totalt i en dryg halvtimme. Två mål blev det också 1-2 genom Klasén på pass från John och 1-3 genom Lindh efter Jonas fina förarbete. Efter 1-3 målet kände troligtvis sig våra killar bergsäkra på att segern var i hamn. Man blev aningen noncharlanta och slog av på takten för det hade ju dittills gått så lätt. Sådana tankegångar straffar sig alltid och så även denna gång. I 42 min såg ass.domaren Göran eller om det var Gösta Roos, helt riktigt, en hands på en H/T-spelare som inte domaren såg och vinkade för straff. Mattias "Knappen" Karlsson satte säkert straffen i nät. 2-3 och nu var det match igen. Ännu mera match blev det när comebackande Fredrik "Munken" Johansson oattackerad skottnickade in en hörna i 44 min. En kalldusch för H/T och ett jättelyft för AIS innan pausvilan.
Andra halvlek kom AIS-arna, stärkta av målen, heltända ut på planen. AIS satte hög press på H/T, som hade all möda i världen att freda sig. Något ordnat spel från H/T kunde man inte skönja. Dessto bättre från AIS sida. Robban i H/T-målet fick göra ett par svettiga räddningar på några frilägen. Även stolpen räddade H/T-målet från påhälsning vid ett tillfälle när Robban var ute på utflykt och Munken fick friläge. I 28 min höll det inte längre när Knappen, i misstänkt offsideläge, gjorde 4-3 till hemmalaget. Målet blev tydligen en väckarklocka för H/T som äntligen tog tag i spelet igen. 4-4 gjorde Ola Johansson på en hörna i 30 min och slutresultatet 4-5 placerade Klasén in i 35 min.
Bra i H/T: Anfallsspelet med målskyttarna Jonas Nilsson, Anders Lindh, Mattias Klasén och Ola Johansson.
Tobbe Bertilsson kämpade också bra, men måste skärpa sig i passningsspelet.
Bra i AIS: Tobias Johansson i försvaret och snabba ungdomarna Victor Hilding och Robin Brushane framåt. Munkens comeback i laget betyder naturligtvis också en hel del. Med sin rutin och tyngd kan han säkert stötta de nya unga killarna en hel del. Målskytt dessutom.
Domaren Mats Jonsson klarade sin uppgift klart gokänt. Han fick oförtjänt ta emot en hel skit från spelarna, men stod upp bra mot tjatet. Smart var han också när han istället för att blåsa straff för fällningen av Anders Lindh mot slutet istället dömde indirekt frispark för bakåtspel.
Ett hundratal tittade på, många kom från Hjorted och Totebo.
Kommentaren: Härligt med en ny seger, fem mål framåt, tre friska poäng och fortsatt toppkänning i serien. H/T är det klart målfarligaste laget i serien, så där finns det inte mycket att klaga på. Försvarsspelet kan man klaga dessto mera på. Jag vet inte vad det beror på men det är för dåligt att släppa in fyra baljor bakåt mot ett bottenlag. Där har Uffe-Peter & Co. nå´t att jobba med.
Conny Holmberg

14/6-06
Kickers - H/T 0 - 10
Det mest dramatiska i matchen var Håkans huvudskada. Han var riktigt groggy ett tag,
men efter att blivit behandlad av brorsonen Melker, kände han sig bättre.


Var é bollen?

Det är bara att erkänna. När H/T tog sin kanske största seger i div V genom tiderna, hade jag glömt att ladda batterierna till digitalkameran. Tur var kanske det för annars hade jag fått redigera målbilder hela natten.
H/T gjorde nämligen hela TIO mål på Kickers. Smaka på den! TIO-NOLL till H/T och med litet bättre skärpa kunde det ha varit 5-6 stycken till.
Första halvlek hängde Kickers med ganska bra så länge orken varade. Dvs ungefär fem minuter. Sedan var det H/T för hela slanten och målen rullade in med jämna mellanrum. 0-5 slutade halvleken och målen föll så här:
12 min 0-1 Mattias Klasén
16 min 0-2 Mattias Klasén
29 min 0-3 Anders Lindh
30 min 0-4 Ola Johansson på nick
39 min 0-5 Tobias Bertilsson
I pausen hann man smälla i sig en "Bullens" och trots att den var iskall så smakade den ändå som en korv ska smaka.
Andra halvlek var den andra lik även om våra killar slöade till mellan målen och fick peppas på av ledarna.Det mest dramatiska som hände var att Håkan fick sig en riktig smäll i huvudet och blev liggande en bra stund på planen. Han var riktigt groggy och tog snedsteg när han hjälptes av planen. Klokt nog spelade han inte mera i matchen.
Så här föll målen i andra halvlek:
47 min 0-6 Ola Johansson på nick
73 min 0-7 Anders Lindh som klackade bollen i mål (tur att kameran var ur funktion)
74 min 0-8 Ola Johansson
81 min 0-9 Anders Lindh
90 min 0-10 Ola Johansson
Alla i H/T gjorde en bra match. Mest kul att Robban fick hålla nollan. Roine Blixt var väl den ende i Kickers, som möjligen skulle kunna ta en plats i H/T.
Kommentaren: Ett par citat ur Västerviks-Tidningen:
"Det var en dag på jobbet", sade lagledaren Emil Johansson efter matchen.
Kickers skapade inte en målchans vilket kommenterades så här av Ola Johansson i Västerviks-Tidningen:
"Det var nog vi själva som ställde till det vid några tillfällen i eget straffområde".
Jag hörde också en kul kommentar från en av Kickers-lirarna: "Med en annan domare hade vi bergis vunnit", sa han. Skön inställning även om Kickers inte verkade ha så kul på planen som förr.
Nästa match är det derby mot Ankarsrum på Bruksliden onsdagen 21/6. Väl mött då.
Conny Holmberg

10/6-06
H/T - BOIF 4 - 4
En besvikelsens dag.
Se bildspel från matchen .....Klicka här

Domaren Börje Svensson i huvudrollen på Hjortheden.
Tre felbedömningar i slutminuterna fixade slutresultatet.

Lindh grattas till 2-1 målet
Dubbelnick i stolpen av Lindh
innan Mattias Nilsson gör 4-2

Först "bara" oavgjort mot BOIF och sedan ännu mera bara 0-0 mot Trinidad/Tobago, men i den matchen var domaren utan skuld. Med 2 min kvar att spela i hemmamatchen mot BOIF ledde H/T med 4-2. Då klev domaren Börje Svensson in i handlingen. Med två feldömda frisparkar för BOIF, med mål som följd, och en bortdömd straff för H/T slutade matchen oavgjort, 4-4. Ett resultat som kanske ändå får betraktas som rättvist, men visst hade det varit bättre om spelarna själva fått avgjort den saken.
Första halvlek gäller det att vara på plats i tid när H/T spelar. Den här gången tog det bara 2 min innan Jonas Nilsson gjorde 1-0. H/T spelade bra i början och skapade framförallt många hörnor med målchanser som följd. Vi väntade bara på att 2-0 skulle komma. Istället fick BOIF en hörna i 20 min, som "Ubbes pöjk" Robin Karlsson snyggt satte skallen på och 1-1 var ett faktum. Efter målet jämnade BOIF ut spelet, även om H/T fortfarande förde matchen. Tämligen rättvist kom så 2-1 till hemmalaget i 39 min. Det var Anders Lindh, som från långt håll, sate bollen i nät bakom en passiv BOIF-målvakt.
Andra halvlek var bara 7 min gammal, när en av planens bästa spelare, Daniel Ringdahl, kvitterade till 2-2 i misstänkt offsideläge. Minuten efter återställde H/T ordningen när Anders Lindh frispelade Jonas som kallt gjorde 3-2. Spelet böljade sedan fram och tillbaka. Båda lagen skapade målchanser. Närmast att göra mål var ändå BOIF med två närskott, som Robban Hagelin gjorde ett par riktigt svettiga räddningar på.
I 27 min hade sedan Anders Lindh, med ett par sekunders mellanrum, två nickar i stolparna, innan Mattias Nilsson ökade på till 4-2 i 28 min. Matchklockan har nu tickat fram till 43 min och alla vi ca 100 som tittade på trodde att hemmasegern var i hamn. Då kliver domaren Börje Svensson, som under hela matchen konsekvent missgynnat hemmalaget, in i handlingen. BOIF-spelarna tar smart till sitt sista vapen, nämligen Jens Carlssons styrka när det gäller frisparkar. Genom att, med bara någon minuts mellanrum, springa in i stillastående H/T-försvarare som inte har en chans att hinna undan, lyckas BOIF, med domarens hjälp, vaska fram två frisparkar strax utanför straffområdeslinjen. Två frisparkar som Jens Carlsson förvaltar på bästa sätt.
Mycket snyggt och helt otagbart för Robban sätter han båda i mål och 4-4 är ett faktum. H/T gör avspark och lyckas skapa ytterligare en målchans, men när Jonas ska sätta bollen i mål, blir han neddragen bakifrån innanför straffområdet utan åtgärd från domaren till hemmapublikens stora missnöje. Istället blåser han av matchen som alltså slutar 4-4.
Bäst i H/T var Robban Hagelin i mål, Mattias Gustafsson i försvaret och Jonas Nilsson framåt. BOIF hade sina bästa i mittbacken Johan Karlsson och mittfältarna Robim Karlsson och Daniel Ringdahl.
Domaren Börje Svensson hade väl, om jag ska vara snäll, inte sin bästa dag. OK att man kan bli lurad att blåsa frispark en gång, men två gånger för samma sak inom en minut är för billigt. Att han sedan blundar för straffen i slutsekunderna är närmast att betrakta som ett rån av två poäng för hemmalaget.
Kommenataren: H/T missade, genom det oavgjorda resultatet, att ta steget upp till andraplatsen. Man ligger nu trea i serien på samma poäng som Rumskulla och BOIF.
Spelmässigt börjar det nu stundtals att se ganska bra ut. Framåt snittar man med fyra mål per match, vilket är näst bäst i serien. Bäst om man räknar bort Rumskullas 15-1 på Kickers. Bakåt är det däremot inte så bra. 18 baklängesmål på 8 matcher i femman är för dåligt. Det är bara de fem bottenlagen som släppt in flera. Men, OK, hellre att en match slutar 4-4 än 0-0.
Nästa match är på onsdag 14/6 borta mot Kickers. Den ska vi väl försöka att se mellan VM-matcherna.
Conny Holmberg

6/6-06
Hebe - H/T 1 - 5
Se bildspel från matchen .....Klicka här
(Har lyckats deleta mitt referat från matchen, därför får ni hålla tillgodo med
Västerviks-Tidningens
referat och ett bildspel från matchen.)

Hjorted/Totebo spelade mot Hebe i Silverdalen i div. V-fotbollen, det blev seger med 5-1, efter 2-0 i halvtid.
Hjorted/Totebo gjorde en bra match, frånsett en period i första halvlek. Hebe lyckades inte skapa någonting under de första 45 minuterna.
Andra halvlek började jämnt, men sedan tog Hjorted/Totebo över spelet och hade inga större problem att vinna. Segern innebar att Hjorted/Totebo gick upp på tredje plats i tabellen, en poäng från kvalplats.
Efter 2-0 i halvtid ökade Hjorted/Totebo på till 3-0 efter paus. Hebe reducerade till 3-1 och därefter brände Hjorted/Totebo en straff, men kunde trots det gå fram till 5-1.
Innermittfältarna Håkan Johansson och Tobias Bertilsson gjorde en kanonmatch den här gången och var bäst i Hjorted/Totebo-laget. Målen kom genom John Nilsson, Markus Hjalmarsson, Mattias Klasén, Ola Johansson och Mattias Gustavsson.
Conny Holmberg

27/5-06
H/T - Överum 7 - 1
Se bildspel från matchen......Klicka här

Två vinnare på Hjortheden.
Mattias Klasén, vald till Matchens lirare, får pris av Conny Holmberg, som i sin tur vann straffsparkstävlingen.

Mattias gör mål
Ola gör mål
Klasén gör mål

"Upp som en sol, ner som en pannkaka" skrev jag i förra referatet. Vid lördagens match på Hjortheden var det sol igen och i dubbel bemärkelse. Solen lyste över Hjortheden och H/T utklassade Överum med hela
7-1. H/T var, så när som på 20 min i första halvlek, lika överlägsna som siffrorna säger och det kunde ha slutat med tvåsiffrigt.
Första halvlek var bara 4 min när Klasén tryckte dit 1-0. Efter målet spelade ÖIK bra ute på planen men i sista tredjedelen av planen var laget tama. H/T skapade med medvindens hjälp flera vassa målchanser trots att man hade bollen betydligt mindre inom laget de första 20 min. Lindh och Jonas missade varsitt friläge innan Lindh fick på en riktig racka-rökare i 26 min och 2-0 var ett faktum. Håkan ville inte vara sämre utan smällde in 3-0 i 30 min, även det på ett kanonhårt skott. H/T hade ytterligare en boll i mål genom Jonas, men målet blev tveksamt bortdömt för offside enligt min mening. Erkki Karhumaa höll inte med mej, men det gjorde han inte när jag spelade och han dömde heller. Mycket möjligt att han hade rätt den här gången iaf.
Andra halvlek var det kattens lek med råttan. H/T spelade riktigt bra och ÖIK fick knappt låna bollen. Det var chans på mål i stort sett i varje anfall. Fyra mål till gjorde H/T, men det kunde som sagt ha varit ytterligare en handfull.
Så här föll målen:
10 min 4-0 Mattias Nilsson (kul att unge Mattias fick näta)
16 min 4-1 Emil Blomberg
20 min 5-1 Ola Johansson (kul att Ola är tillbaka på planen igen)
30 min 6-1 Mattias Klasén (på straff sedan han själv blivit fälld)
40 min 7-1 Mattias Klasén igen (efter stort slarv i ÖIK-försvaret)
Alla i H/T gjorde en kanonmatch. Priset till matchens lirare gick till Mattias Klasén, vilket var helt rätt. Han är just nu helt outstanding i laget. Tre mål i matchen och nio totalt i serien på sex matcher det tyder på klass. Dessutom ett stort spel i övrigt även om han slöar till emellanåt. Personligen hade jag inte heller protesterat om Mikael Appelqvist fått priset. Där kan vi ha en kanonback i framtiden. I första halvlek var han lysande. Robban Hagelin vaktade åter målet och börjar nu komma in i rollen. Han ställdes inte på några större prov men agerade lugnt och säkert i det han gjorde. Enda missen kom vid baklängesmålet då han inte fick bort bollen. Ytterligare en ung kille förtjänar litet extra beröm, nämligen Tobias Bertilsson. Han gjorde ett stort jobb på mittfältet och verkar outröttlig. När han sedan lärt sig att släppa bollen i tid kommer han att bli ännu bättre. Härligt var det att se Ola Johansson på planen igen. Varken han själv eller någon annan trodde väl att han skulle komma tillbaka igen pga av det skadade knäet. Men där var han och på ett härligt spelhumör, det syntes att han tyckte det här var kul. Målskytt blev han också och en jätteinjektion för laget naturligtvis.
Klart bäst i ÖIK var mittbacken Emil Blomberg. Joel Gullkvist och Filip Westerholm är två unga killar som säkert kommer att bli bra.
Bra domare var Börje Svensson och bra hjälp hade han av de assisterande domarna, där Johanna Johansson från Ankarsrum faktiskt är Sveriges yngsta kvinnliga domare.
Kommentaren: Så här ska det se ut. Nu kände jag igen killarna igen. En helt annan inställning än senast mot Rumskulla och då är laget så här pass bra. Hoppas nu att det håller i sig till nästa match borta mot Hebe.
Conny Holmberg


Johanna Johansson, Sveriges yngsta kvinnliga domare.

1/5-06
Rumskulla - H/T 4 - 1

Klasén i kamp om bollen mot Rumskulla.

"Upp som en sol, ner som en pannkaka" är ett ordspråk som stämmer in på H/T i år. Varannan match vinner man och gör fyra mål och nästa förlorar man och släpper in fyra.
Första halvlek sprang Klasén igenom och var nära att göra mål redan i 2 min, men hans skott träffade i ribbkrysset bakom förre Hjortedsspelaren Filip Stenberg, som vaktar målet i Rumskulla. Tio min. senare var Klasén åter på väg igenom, men blir fult nedsparkad av Rumskullas Morgan Rinaldo. Domaren visar gult kort, men det borde ha varit rött eftersom Klasén hade blivit helt ren med mv. Kanske ett par match-avgörande händelser. Ändå var det Rumskulla som hade det mesta av spelet i matchinledningen och Peter Nilsson, som vaktade målet i första halvlek (Johan var skadad) fick göra ett par kvalificerade räddningar. I 22 min var det ändå dax för 1-0. Det var Christoffer Lätt, som efter en tilltrasslad situation, lyckades få bollen i mål via stolpen. Efter målet tog H/T över spelet resten av halvleken. 1-1 kom i 25 min genom Klasén som fick träff på en frispark från Hjalle.
Andra halvlek blev spelmässigt betydligt sämre än den första framförallt från H/T:s sida. Rumskulla däremot spelade, eller snarare tilläts spela, riktigt trevlig fotboll vilket också resulterade i tre välförtjänta mål. 2-1 i 11 min genom Tobias Rinaldo, 3-1 i 25 min Ola Bertilsson, 4-1 i 40 min åter genom Tobias Rinaldo och mer kunde det ha blivit. H/T-försvararna räddade nämligen på mållinjen ett par gånger.
Tre spelare får godkänt i H/T: Mattias Gustafsson, Mattias Klasén och Tomas Lang försökte åtminstone.
Rumskulla hade planens dominant i mittfältaren Ola Bertilsson. Han är på tok för bra för div V. Bra var också tvåmålskytten Tobias Rinaldo och lille tunne, men tufft på gränsen till fult spelande, Morgan Rinaldo i försvaret.
Domaren Lasse Lindström, Gamleby, blandade och gav och har säkert haft bättre dagar.
Kommentaren:Det här var riktigt uselt. H/T åker till Rumskulla med, vad jag hoppas och tror, förhoppning om att ta tre poäng och fortsatt topplacering i tabellen, men vad händer? Jo, ut på planen kommer ett totalt geistlöst H/T, som tydligen tror att man, bara för att man spelade i fyran förra året, kan ta hem div V utan att förta sig. Nej, skärpning killar så här får det verkligen inte gå till.
På lördag kommer Överum till Hjortheden på besök. Då får vi hoppas på vinst om inte för annat än att Håkans Cinna kommer från Överum.
Conny Holmberg

13/5-06
H/T - Storebro 4 - 2

Målskyttarna mot Storebro.
Anders Lindh 1, Peter Nilsson 1 och Mattias Klasén 2.

Avgörande 4-2 på Tollevi
Jonas Nilsson igenom, Storebro-keepern räddar,
men på returen trixar Peter Nilsson bollen i mål
på Ronaldhino-vis.

Så var ordningen återställd. Efter förlusten i bortamatchen mot Djursdala skärpte H/T till sig och vann hemmamatchen på Tollevi mot Storebro med 4-2. Det var ett helt annat spel H/T visade upp än i förra matchen och segern var helt odiskutabel.
Första halvlek hann knappt börja förrän det stod 1-1. 0-1 för Storebro gjorde Jens Larsson och Anders Lindh kvitterade till 1-1 (volleyskott på hörna) några minuter senare. Då hade jag inte ens hunnit att bänka mej. H/T tog sedan tag i spelet och radade upp chanser. Vi behövde inte vänta allför länge på 2-1 målet. Efter en kommunikationsmiss i Storebroförsvaret gick bollen ut till Mattias Klasén så fick på en praktträff. Bollen satt som en strut i nätet. Då hade det gått 23 min. Resultatet stod sig sedan halvleken ut.
Andra halvlek blev betydligt jämnare sedan Johan gjort en Salo (även den bäste kan missa ibland) och Niklas Gustafsson kvitterat till 2-2. Det var ändå H/T som hade det mesta av spelet och känslan bland oss som tittade på var nog att H/T skulle fixa det till slut ändå. Vilket också skedde. 3-2 gjorde Klasén på ett fint pass från Peter Nilsson och 4-2 jonglerade Peter själv på en målvaktsretur in i den 28 min. Detta sedan Fredrik Ströberg i Storebromålet först räddat ett friläge av Jonas Nilsson.
Bäst i H/T och bäst på planen var tvåmålsskytten Mattias Klasén, men samtliga i laget får naturligtvis överbetyg för en så´n här seger.
Bäst i Storebro var mittbacken Daniel Jacobsson.
Domaren Håkan Karlsson däremot var ett riktigt svagt kort. Nu lyckades han som tur var inte orsaka någon större skada i en annars ganska lättdömd match.
Kommentaren: H/T är tilllbaka på en kvalplats till fyran efter den här segern vilket känns skönt. För det är väl där vi vill att laget som sämst ska vara. Serieseger måste ju naturligtvis vara målsättningen och det kan man nog kanske lyckas med. Just nu spelar man ändå inte som en kandidat till seriesegern även om det såg betydligt bättre ut nu än senast. Stundtals spelar man mycket bra i någon kvart för att kvarten senare falla ner i en spelmässig svacka. Men varför klaga, tvåa i serien efter tre vinster där man gjort hela fyra mål i varje match och bara en förlust. En bra början tycker jag.
Conny Holmberg

8/5-06
Djursdala - H/T 4 - 1

Så här långt såg det bra ut. Tobias Bertilsson har precis gjort 1- 0 mot Djursdala.


Matchbilder från matchen Djursdala - H/T

Så har då H/T förlorat sin första match i årets seriespel. Inte helt oväntat, med tanke på hur vårsäsongen har sett ut för de bägge lagen, så var det Djursdala som spräckte förlustnollan för H/T.
Första halvlek startade DSK matchen, precis som de favoriter till seriesegern som de är, mycket intensivt den första tjugo minuterna. H/T försvarade sig dock mycket bra och några vassare chanser lyckades DSK inte att skapa. När den första anstormningen bedarrat var det snarare H/T som tog tag i spelet och var det lag som avslutade halvleken bäst. 0-0 stod sig halvleken ut.
Andra halvlek fortsatte H/T att föra matchen och 0-1 lät inte vänta mer än 3 min. Det var Tobias Bertilsson som med en tursam lobb fick bollen i mål. H/T forstatte att pressa på och Jonas Nilsson var mycket nära att göra 0-2 i 10min. Jonas skott smet tyvärr någon decimeter utanför stolpen. Istället gjorde förre Åtvidabergs-spelaren Mattias Sandh 1-1 strax efter och det vände matchen tillbaka i hemmafavör. På fem ödestigra minuter mellan 20 och 25 min gjorde DSK tre mål och matchen var över. 2-1 nickade James Mattsson in. Där borde H/T fått en frispark i momentet innan. 3-1 nickade Tobbe Gunnarsson in på hörna och 4-1 "klackade" Peter Karlsson in. Vilket flyt hemmalaget hade under några minuter alltså och man hade bud på ytterligare ett par mål. Oskärpa i avslutningarna och ett par svettiga räddningar av Johan Aronsson satte stopp för det. H/T jagade naturligtvis en reducering. In kom Peter Nilsson istället för sonen Johm och det gav, inte bara i ordets bemärkelse, mera tyngd i laget. Peter var också mycket nära, efter ett fint förarbete av Mattias Nilsson, att sätta dit 4-2. Han gjorde tyvärr en "Henke" och satte bollen mitt på målvakten och H/T hade ingen Ronaldhino som kunde trycka in returen.
Bra i H/T: Johan Aronsson, Mathias Gustafsson och MathiasKlasén.
Bra i DSK: Morgan Gustafsson, Tobbe Gunnarsson och Peter Karlsson. Däremot hade jag vänta mig betydligt mera av Mattias Sandh.
Kommentaren: H/T är just nu ett skadedrabbat lag vilket naturligtvis märks ute på planen. Våra ungdomar i laget är ju mycket lovande, men mot lag som spelar så fysiskt som DSK gör, räcker dom ännu inte riktigt till. Men övning ger färdighet så fortsätt att satsa på dom.
DSK lever mycket på att laget är storvuxet och på så sätt vinner de flesta närkamper och luftdueller. Alla i laget satsar 100% och litet till i alla närkamper och det verkar att löna sig. Det ser inte alltid så vackert ut men ack så effektivt. Spelmässigt imponerade de däremot inte tycker jag utan i höst tar vi dom.
Ny toppmatch i helgen då Storebro kommer till Tollevi på besök.
Conny Holmberg

1/5-06
H/T - Södra Vi 4 - 0

Hjorted/Totebo dominerade stort mot Södra Vi i hemmapremiären på Hjortheden, men i första halvlek ville det ändå inte bli några mål. Trots nio hemmahörnor var ställningen 0-0. Det gick bättre efter pausvilan. Mattias Klasén gjorde både 1-0 och 2-0, och Jonas Nilsson ville inte vara sämre. Han blev också tvåmålsskytt, och Hjorted/Totebo vann alltså med 4-0. Hjorted/Totebo börjar få ordning på spelet, och den här gången var det många som var bra. Mattias Klasén och Jonas Nilsson spelade på topp i andra halvlek och det gjorde dom riktigt bra. Tobias Bertilsson gjorde ett gott jobb på mittfältet, och backlinjen gjorde också bra ifrån sig. Marcus Hjalmarsson och Mathias Gustavsson står för rutinen, Fredrik Flink, Tomas Lang och Mikael Appelqvist för ung kämpaglöd. Efter två raka segrar ser det bra ut för Hjorted/Totebo. Men nu väntar en svår bortamatch mot Djursdala, och dessutom talar tyvärr mycket för att Ola Johansson måste lägga skorna på hyllan. Det onda knäet vill inte läka.
Referattet saxat ur Västerviks-Tidningen

26/4-06
Gamleby IF - H/T 2 - 4

Första halvlek var det Gamleby som startade bäst och tog ett ordentligt grepp om matchen. H/T verkade inte riktigt vakna men gjorde ändå 0-1 genom Jonas Nilsson efter ca 10 min. Gamleby kvitterade till 1-1, men sedan tog H/T över matchen och Anders Lindh satte dit 1-2. Det resultatet stod sig halvleken ut.
Andra halvlek var det H/T som bestämde var skåpet skulle stå och visade vilka det var som hade spelat i en högre serie året innan. Visserligen kvitterade Gamleby till 2-2, men det var mera ett olycksfall i arbetet. Klasén gjorde 2-3 och Lindh hade en dubbelchans där han träffade båda stolparna. H/T hade ytterligare ett par frilägen innan Jonte definitivt avgjorde matchen i 38 min genom att göra 2-4. Litet nervöst var det ändå innan målet kom.
Bäst i H/T: Gurra i försvaret, Håkan på mitten och Jonte framåt.
Kommentar: Skönt med en seger i premiärmatchen. Det ger råg i ryggen inför fortsättningen. Nästa match är hemma mot Södra Vi den 1 maj. Gå och titta efter att Ni varit ute och demonstrerat. Själv åker jag på semester en vecka. Håll ställningarna.
Conny Holmberg

Träningsmatcher 2006

21/4-06
IFK Västervik - H/T 0 - 2

Matchbild från träningsmatchen mot IFK Västervik på Örbäcken

Det blev ytterligare en träningsmatch för H/T en seriepremiären borta mot Gamleby på onsdag, 26/4.
Och bra var nog det för killarnas självförtroende. H/T tog nämligen en fin skalp på fredagskvällen, när man på Örbäckens gräsplan besegrade div IV-laget IFK V-vik med 2-0. Segern var helt odiskutabel för H/T var bättre än IFK på det mesta och vann fullt rättvist.
Första halvlek, som jag missade, bjöd tydligen på en hel del chanser för bägge lagen och hyfsat spel. Några mål blev det däremot inte, men bägge lagen hade varsin boll i ribban.
Andra halvlek lyckades H/T litet bättre med målskyttet. Två bollar satte man bakom en duktig IFK-keeper och hade bud på ytterligare ett par mål. 0-1 gjorde Mathias Klasén på retur efter en stolpträff av John Nilsson. 0-2 snitsade Mikael Appelqvist in efter fint förarbete av Klasén. IFK V-vik var däremot mycket bleka och skapade inte en enda farlighet värd namnet. De kommer att få det mycket svårt att klara nytt kontrakt i fyran, men det trodde jag å andra sidan även förra året och då hade jag fel.
H/T då? Ja, en seger mot ett div IV-lag, även om det var ett svagt sådant, sitter alltid gott i ryggen och är bra att ha med sig i kommande match. Alla killarna i laget gjorde bra ifrån sig. Extraplus vill jag ge till Mikael Appelqvist, Mattias Klasén och Anders Lindh. Kul också att se de nya unga killarna agera så moget redan. Visst fattas det fortfarande en hel del, framförallt i spelet utan boll. Ledartrojkan på sidan och de äldre spelarna i laget hjälper och stöttar dom ändå på ett mycket bra sätt tycker jag.
Seriepremiär borta mot Gamleby på onsdag alltså, och det ska nog gå bra. Kan man bara skruva upp tempot ytterligare ett par snäpp så ska det inte behöva vara några problem.
Conny Holmberg

17/4-06
Fårbo - H/T 6 - 2

H/T förlorade sista träningsmatchen innan seriestarten. Det var div IV-laget Fårbo som tvålade till de våra med hela 6-2. Man säger ju att ett dåligt genrep gör en bra premiär, så det får vi väl hoppas på.
Det hade bara gått 2 min av första halvlek när Fårbo gjorde 1-0. En snedträff på ett inlägg från en Fårbospelare ställde helt Johan Aronsson i H/T-målet. Fårbo hade sedan ett klart spelövertag hela den första halvleken. Visserligen kvitterade Mattias Klasén till 1-1 i 11 min på pass från Mikael Appelqvist, men sedan var det bara Fårbo på planen. Både 2-1 och 3-1 gjorde Fårbo på nick efter hörnsparkar. Där var H/T inte alls med i markeringen. Innan paus hann Fårbo även att göra 4-1.
I andra halvlek hade H/T vaknat till litet bättre. Man spelade stundtal riktigt bra och höll uppe spelet betydligt bättre. Ändå ökade Fårbo på med 5-1 och strax därefter även 6-1, som kom på straff, innan H/T reducerade till 6-2. Det var återigen Mattias Klasén som gjorde målet. Denna gång frispelad av Anders Lindh.
Detta var egentligen sista matchen för H/T innan premiären borta mot Gamleby den 26 april, men lagledningen känner att det nog behövs ytterligare någon träningsmatch innan dess. H/T har ännu inte spelat med ordinarie lag i någon träningsmatch. Även denna gång saknades ett par viktiga kuggar och laget håller också på att spela in 4-5 juniorer, vilket tar sin tid.
Bäst i H/T denna gång lyckades Johan Aronsson, Mattias Gustafsson, Mikael Appelqvist och Mattias Klasén.
Conny Holmberg

11/4-06
IFK Tuna - H/T 0 - 7

H/T gav tydligen igen för den nesliga förlusten mot Djursdala i matchen mot IFK Tuna på tisdagskvällen. Hela 7-0 vann H/T med. Jag återkommer med mera info när jag fått litet mera rapporter från matchen.
Conny Holmberg

8/4-06
Djursdala - H/T 4 - 0

H/T åkte på duktigt med smisk mot favoriten till seriesegern i femman, Djursdala, på lördagsförmiddagen. Hela 4-0 slutade matchen och det var ett resultat som klart speglade matchbilden. Djursdala, anförda av f.d. Gullringenspelarna Mattias Sandh och Peter Karlsson var nämligen överlägsna H/T i det mesta. Djursdala, som nu spelade sin femte träningsmatch, är fortfarande obesegrade i år och har har den förkrossande målskillnaden 29-0 på dessa fem matcher. Så gissa om det laget blir svårbesegrat i årets div V.
H/T då? Ja, laget spelade bara sin andra fullängdsmatch för året och ska vi bedöma laget efter den så får man det tufft i år. Nu är det ju några veckor kvar till seriepremiären och mycket hinner att hända. Under några korta perioder i matchen kunde man ändå skönja något av det spel laget kan prestera. Några av lagets dominerande spelare saknades också i denna matchen. Av spelarna på planen var det ingen som höjde sig över mängden den här gången.
Conny Holmberg

25/3 -06

Gruscup i Tuna

H/T var på lördagen med i en cupturnering på grus i Tuna. Deltagande lag i övrigt var div VI-lagen IK Tuna Södra och SK Lojal samt värdföreningen IFK Tuna, som liksom H/T spelar i femman.
H/T gick obesegrade genom alla matcherna, men kom ändå bara tvåa i turneringen efter SK Lojal . Nu var det så att SK Lojal faktiskt var det enda lag H/T besegrade. H/T:s övriga matcher slutade oavgjorda.

IFK Tuna - H/T 0 - 0

H/T mötte i första matchen hemmalaget IFK Tuna. Matchen slutade 0-0 och det får nog IFK Tuna vara mycket nöjda med. H/T hade nämligen ett stort spelövertag hela matchen och stundtals var det spel mot ett mål. Tyvärr verkar det som om fjolårets oförmåga att göra mål finns kvar även i år. En boll i Tuna-målet fick ändå H/T in, men det dömdes helt riktigt bort.

H/T - SK Lojal 2 - 1

Även i denna matchen var det H/T som förde spelet och nu lyckades laget också få in bollen i mål. 1-0 gjorde Tobias Bertilsson litet turligt. Vid ett hopslag med en Lojal-spelare gick bollen i en båge över en chanslös Lojal-keeper. 2-0 målet var däremot desto snyggare. Jonas Nilsson sprang ner till kortlinjen och passade bollen snett-inåt-bakåt där Håkan Johansson mötte upp och behärskat placerade in bollen. Lojal reducerade sedan till 2-1, men lyckades aldrig riktigt hota H/T-segern.

H/T - IK Tuna Södra 0 - 0

Här skulle H/T "bara" gå ut och vinna matchen, så var cupsegern klar. Så lätt går det dock inte att besegra en grannklubb. Man måste ju göra mål också och det är ju det som är dilemmat, än så länge i alla fall. Det ordnar sig säkert till seriespelet kommer igång. Nu kom man inte närmare ett segermål än en frispark i ribban av Anders Lindh.
Genomgående bäst i H/T under turneringen var Håkan Johansson. Tobias Bertilsson har också visat på god försäsongsform.
Conny Holmberg

18/3 -06
Frödinge - H/T 0 - 2

Efter två inställda matcher har så H/T äntligen spelat sin första träningsmatch för året. Matchen spelades på en hyfsad grusplan i Tuna och för motståndet svarade div VI-laget Frödinge. H/T ramlade ju ur div IV förra året och gör en nystart i femman i år.
En division skiljer alltså lagen vilket också märktes ute på planen. Det var H/T som dominerade tillställningen och som också vann matchen med 2-0. Bägge målen gjordes av fjolårets mittback Anders Lindh, som för dagen spelade på topp. Det har ju Anders gjort tidigare med varierad framgång. En överraskning i laguppställningen var att fjolårets toppforward Jonas Nilsson spelade mittback. Om det blir någon fortsättning på platsbytet mellan Anders och Jonas blir spännande att följa.
Bäst i H/T var Tobias Bertilsson och Håkan Johansson.
Conny Holmberg