Matchreferat A-Laget år 2004

Matchreferat

16/6-2004
H/T-Stjärnan 2-3

Rampeltin sänkte Hjorted/Totebo.

Det fanns en spelare som var bättre än alla andra på Hjortheden i Hjorted igår kväll. Han heter Torbjörn Rampeltin, har släkt i Västervik men är just nu toppforward i Stjärnan från Påskallavik. Det var han som såg till att Hjorted/Totebo fick stryk med 3-2, han gjorde nämligen alla tre målen för Stjärnan.
Stjärnan, som är nykomlingar i division IV är med i den absoluta toppen. Det är Torbjörn Rampeltins förtjänst. 34 år gammal är han, men målsinnet finns kvar, tre igår kväll, fyra förra matchen och elva totalt så här långt.
Det Stjärnan har saknar Hjorted/Totebo för tillfället, en riktigt pålitlig målskytt. Jonas Nilsson och Ola Johansson skyfflade in en hel del mål i fjol, men den här säsongen går det trögt för båda. Nu är det nästan bara Mattias Klasén som hittar rätt.
Stjärnan tillhör toppen, men för den skull ska inte Hjorted/Totebo behöva ta stryk av det motståndet på hemmaplan. Tränaren Bosse Sandqvist hade bråttom av planen, jag kan förstå om han var besviken. Det var inte bara framåt som det klickade, och nu krävs skärpning eftersom laget igår kväll halkade ner på nedflyttningsplats.
Torbjörn Rampeltin gjorde 0-1 efter 23 minuter. Bara sekunder senare kvitterade Mattias Klasén till 1-1 på ett markskott. I halvlekens allra sista minut gjorde Torbjörn Rampeltin sitt och Stjärnans andra mål fram till 1-2.
När andra halvleken startade stod solen rakt i ansiktet på Stjärnans målvakt, men det kunde inte Hjorted/Totebo utnyttja. Marcus Hjalmarsson hade ett par skapliga frisparkar, Jonas Nilsson och Ola Jakobsson var igenom, och Mattias Klasén skulle nog haft en straff.
I stället för hemmamål drogs rullgardinen mer eller mindre ner när Torbjörn Rampeltin rullade in 1-3 en kvart före full tid.
Men slutminuterna blev dramatiska. Marcus Hjalmarsson missade en straff i 87:e minuten och Mattias Klasén nickade in 2-3 i den 88:e. Mer än så blev det inte.
En svag insats av Hjorted/Totebo. Ola Johansson gjorde en stark andra halvlek, målvakten Johan Aronsson var duktig hela tiden och Mattias Klasén var bäst av alla hemmaspelare.
Torbjörn Rampeltin, liberon Mirza Mehmmedovic och målvakten Joakim Svensson var bäst i Stjärnan.
Björn Gustavsson från Rockneby dömde inför 100-talet åskådare.
SVEN-ÅKE LINDBLAD
Referatet saxat ur VT

10/6-2004
Klar cupseger för VFF

Vann mot Hjorted/Totebo med 5-1 på Hjortheden.


Daniel Djerf sätter 4­1 på straff bakom Johan Aronsson.
Foto: MARCUS ERIKSSON VT

Västerviks FF är klart för sjätte omgången i Smålandscupen sedan det i går kväll blivit seger mot Hjorted/Totebo med 5-1 efter en mållös första halvlek på Hjortheden.
Det var dock inte helt utan problem som VFF vann. I en dryg halvlek kunde Hjorted/Totebo bjuda på motstånd.
Första halvlek är bara att glömma så fort som möjligt, för den bjöd inte på någon högre spelkvalité.
Dessutom var det nästan kliniskt rent på målchanser. Bästa läget hade hemmalagets Jonas Elb, men han sköt utanför i bra läge.
- Tanken innan matchen var att vi skulle hålla ett högre bolltempo, men vi kom in i deras tempo och därmed blev det lätt för dem att försvara sig, säger VFF:s tränare Thomas Carlsson.
Efter en dryg minut i andra halvlek gjorde Anders Lind 1-0 för Hjorted/Totebo och då trodde många i hemmapubliken på en cupskräll.
Gästerna satte dock högsta fart och därmed fick hemmalaget svårt att hänga med i tempot.
Med tre mål inom loppet av 15 minuter avgjorde VFF matchen.
1-1 gjorde Hadi Kaawar på frispark efter 50 minuter. Ferdi Sajhadi lyfte in 2-1 från 20 meters håll bakom Johan Aronsson i Hjorted/Totebos mål efter 57 minuter. I tom bur kunde Jimmy Gullqvist trycka in 3-1 i 65:e minuten sedan Jesper Wennerberg först skjutit i stolpen.
Daniel Djerf gjorde 4-1 på straff i 34:e minuten sedan Hjorted/Totebos Mattias Gustafsson dragit i Stefan Johanssons tröja. Två minuter senare lyfte Ferdi Sajhadi in 5-1 från kortsidan.
Inför andra halvlek gjorde VFF ett byte och det var Hadi Kaawar som ersatte en ryggskadad Ricky Gashi, då blev det bättre fart på anfallsspelet.
Tyvärr tvingades Hadi utgå efter 30 minuters spel sedan han slagit upp sin gamla skada.
- Vår andra halvlek är bra då fick vi bättre fart på passningsspelet. Därmed tog orken slut hos Hjorted/Totebo, säger Thomas.
VFF:s backlinje uppträdde stabilt hela matchen. Hemmalagets farliga målchanser var fåtaliga.
På mittfältet var Ferdi Sajhadi och Jesper Wennerberg piggast. Framåt jobbade Jimmy Gullqvist och Hadi Kaawar, så länge han kunde spela, bra.
- Tyvärr tog orken slut hos oss samtidigt som deras tyngd avgjorde efter pausen. Vi gjorde några ändringar inför andra halvlek, men de föll inte ut som vi hade tänkt, säger Hjorted/Totebos tränare Bosse Sandqvist.
Hemmalagets bästa spelare var Marcus Hjalmarsson, Mattias Gustafsson och Ola Johansson.Domaren Magnus Atley, Ingelstad, som gjorde en godkänd insats delade ut sju varningar.
RIKARD NILSSON
Referatet saxat ur VT

8/6-2004
IF Eksjö Fotboll - H/T 4-1

Varför är H/T så svaga på bortaplan i år? På fem bortamatcher har laget bara tagit en poäng, medan man på hemmaplan tagit åtta poäng på fyra matcher. Det är en gåta? Denna gången var det just nu serieledande Eksjö, som tvålade till H/T rejält med hela 4-1. Det var inte kul, på min födelsedag och allt.
Men jag vill skriva om det det positiva i matchen först, och det killarna ska ta med sej till nästa match. Nämligen det att H/T dominerade matchen i andra halvlek, som resultatmässigt slutade 1-1. Då kände jag igen litet av det H/T, som charmade oss med ett härligt spel förra säsongen. Eksjö fick stundtals inte låna bollen och tvingades att fult göra ner H/T-spelarna vid ett par tillfällen. Synd bara att det fina spelet inte renderade i mera än ett mål. Första halvlek däremot tycker jag att vi glömmer. Då var det inte många i H/T som var vakna. Så här gick det till:
Första halvlek hann jag inte ens betala entrépengen förrän Eksjö gjorde 1-0. 37 sekunder tog det nämligen innan matchens lirare, Fadil Sadiku, utnyttjade en miss av en H/T-försvarare och satte bollen i mål. Eksjö trummade på och skapade massor av målchanser mot ett trögt och geistlöst H/T. Som jag förvarnade om i referatet från Stensjönmatchen, så öser i stort sett alla lag i serien, och framförallt Eksjö, på med långbollar upp till ett par pilsnabba forwards. Nämnde Sadiku och hans anfallskompis Claes Göransson rev stora sår i H/T-försvaret genom sin rörlighet och snabbhet. 2-0 av Sadiku i 25 min och 3-0 av Göransson i 30 min, var däremot frukter av dålig markering i H/T-försvaret. 2-0 kom efter skarvnick på hörna och 3-0 på nick efter inkast. Man får faktiskt ha kroppskontakt i fotboll, killar! Ola Jonny hade H/T:s enda riktiga målchans i 40 min efter ett inlägg från Klasén.
Andra halvlek började lika illa. Vi hann inte äta upp varmkorven förrän Jim Ellingsworth gjorde 4-0. Nu såg det riktigt dystert ut ett tag. Våra killar hängde med huvudet, vilket väl är förståeligt när man har fyra mål upp och 44 min kvar att spela. Vi på läktaren befarade ett riktigt ras, men då gjorde lagledningen några ändringar i laget, som föll väldigt bra ut. Klasse och Håkan blev mittfältare, Lindh och Bjässen backar och Ola Jonny anfallare. Hux Flux spelade H/T som ett nytt lag, man fick en helt annan stabilitet i laget, vilket märktes på spelet. Nu höll man i bollen och Eksjö fick agera statister. Tyvärr blev det bara ett mål genom Ola Jonny i
10 min, men det värmde oss supportrar på läktaren att se att H/T kan spela boll.
Till matchens lirare i H/T valde juryn Jonas Nilsson, och det var väl OK för Jonas gör alltid ett stort jobb, men personligen tyckte jag att Ola Johansson var klart bäst i H/T. Han kunde hålla i bollen, svarade för flera smarta framspelningar. Tyvärr blir det inte så många mål när vår gamle skyttekung spelar på mittfältet. Håkan gör en bra halvlek när han kommer upp på mittfältet och Frittes backspel i andra halvlek var också bra. Övriga i laget kan så mycket mera, det vet jag.
Bäst på planen var Eksjös tvåmålskytt Fadil Sadiku. Eksjös försvar hade släppt in hela 17 mål innan den här matchen. Tydligen hade man pratat om det för i den här matchen agerade dom nästan felfritt. Pang iväg med bollen bara! Tråkigt men effektivt.
Kommentaren: Två matcher + cupmatch mot VFF på torsdag, kvar till sommaruppehållet, båda på hemmaplan och dom måste bara vinnas, för nu börjar det bli kris. Det nedre strecket kommer allt närmre, framförallt kan H/T var på kvalplastsen när nionde omgången är färdigspelad. Så illa får vi inte hoppas att det går. Låt mej påminna om att vi hade 16 poäng vid sommaruppehållet förra året. I år ska vi ha 15 poäng, eller hur killar?
Conny Holmberg