Matchreferat A-Laget år 2003
Sidan är under konstruktion.....flera bilder kommer

Matchreferat Tabeller Poängligan

Bosse Sandqvist ny tränare i Hjorted/Totebo

Hjorted/Totebo har gjort klart med en ny tränare inför säsongen 2003. Hjorted/Totebo hade för avsikt att fortsätta det framgångsrika samarbetet med Håkan "HC" Karlsson ytterligare en säsong, men efter det att "HC" förra helgen gav besked att han, pga personliga skäl, inte kunde förnya kontraktet, fick ansvariga inom Hjorted/Totebo agera mycket snabbt. Eftersom Hjorted/Totebo de senaste åren spelat en mycket attraktiv och publikvänlig fotboll, sökte man en tränare som ville bygga vidare på detta, och som prioriterade liret. Valet föll på Bosse Sandqvist, som i många år varit en av kommunens bästa lirare med meriter från bl.a. VFF och Gunnebo. Kontakt togs i veckan med Bosse och på lördagen var man överens. Bosse, som den senaste säsongen varit spelare och andretränare i Gunnebo, har förutom sin rutin som spelare genomgått utbildning som tränare och kommer att gå ytterligare utbildning under året. För Bosses del blir det naturligtvis en härlig utmaning att som tränare på egen hand ta hand om ett lovande div IV-lag. Hur det blir med Bosses deltagande som spelare i Hjorted/Totebo är ännu oklart. Bosse är inte helt säker på att det går att förena rollen som både spelare och tränare. God hjälp får han dock av Mattias Gustafsson, som tar över som andretränare efter Mikael "Räka" Johansson. Inom Hjorted/Totebo hoppas man naturligtvis på att man kan få nytta av Bosses kvaliteter även på planen. Bosse tillhör ju också Gunnebo IF, och klubbarna har ännu inte varit i kontakt med varandra i det ärendet. Bosse genomförde på söndagen sin första träning med den nya klubben. Med på träningen var flera nya spelare som Hjorted/Totebo hoppas kunna knyta till sej. Dessutom var några lovande 16-åringar från Hjorted med på seniorträningen för första gången. Nästa år spelar de i ett 16-årslag med spelare från Ankarsrum, Gunnebo och Hjorted, men får även delta i Hjorted/Totebos seniorlag.

Ola Jakobsson ny spelare i Hjorted/Totebo

Ola Jakobsson, 17-årig talang från BOIF, skrev på söndagen på för Hjorted/Totebo. Ola, som går på fotbollsgymnasiet i Västervik, har under året spelet för BOIF i div VI. Dessutom har han deltagit i Åtvidaberg FF:s utvecklingslag, som under året spelat i den allsvenska reservlagsserien. Ola är en mycket kvick och löpvillig anfallare men kan säkert också användas som mittfältare. Inom Hjorted/Totebo är man mycket glada att knyta en så och lovande spelare till sej, framförallt när de rutinerade rävarna Peter Nilsson och Mikael "Räka" Johansson, aviserat att de tänker varva ner. Det har vi å andra sidan hört förr. Tobbe Gustafsson är också tveksam i nuläget.


Klicka för större bild
Hjorted/Totebos nye tränare Bosse Sandqvist och nyförvärvet från BOIF Ola Jakobsson,
flankeras av 16-åringarna David Nilsson t.v. och Robin Arvidsson och Kim Karlsson t.h.
Längst fram Bosses son, Kristoffer.

Jimmi Gustafsson har skrivit på för Gullringen

Mitt i all glädjen över nyförvärven måste vi också meddela en tråkig nyhet. Jimmi Gustafsson har skrivit på för div III-laget Gullringens GoIF. En första kontakt mellan klubbarna är tagen, men inget är ännu klart. Det kommer säkert att lösa sej och vi önskar naturligtvis Jimmi lycka till i Gullringen, även om jag personligen hade önskat att Jimmi stannat ett år till i H/T eller åtminstone gått till en klubb något högreupp i seriesystemet.
Conny Holmberg

Vad händer mera på fotbollsfronten

Vi har sedan slutsignalen gick för den sista seriematchen i höstas jobbat stenhårt på att bredda och förbättra vår spelartrupp. Det är fortfarande långt ifrån avslutat. I nuläget har tre nya spelare skrivit på övergångs-papper för oss och två spelare lämnar, vad vi nu vet, vår spelartrupp.
De nya spelarna är, som vi tidigare meddelat, tränaren Bosse Sandqvist och Ola Jakobsson. Förhandlingar med moderklubbarna pågår och är i Olas fall nästan klart. För Bosses del ser det betydligt mörkare ut. Gunnebo har nämligen tagit till ordentligt när det gäller övergångssumman för Bosse. I nuläget skiljer det en ocean mellan våra bud. Dessutom har i dagarna ytterligare en spelare skrivit på för oss, men eftersom vi ännu ej talat med moderklubben, väntar vi med att meddela namnet.
Vi förhandlar dessutom med tre-fyra nya spelare som tränar med oss, men ännu är inget klart. Det vi ännu inte har löst är att fylla luckan efter målvakterna Erik Gustafsson och Anders Svensson. Vi hoppas kunna ordna det inom de närmaste veckorna.
Klart är att Jimmi Gustafsson förvinner till Gullringen, bara små detaljer återstår i förhandlingarna. Klart är också att Anders Svensson spelar för Rimforsa, där han numera bor.
Truppen i övrigt då. Ja, Peter och Räka har meddelat att dom tänker trappa ner, men jag undrar jag. Räka var på träningen i torsdags och Peter ligger i som en galärslav på innebandyn med Brandkåren. Det skulle inte förvåna ett dugg om båda är med och lirar när planerna är gröna. Osäkert är det också med Tobbe G.,som eventuellt flyttar till Fjollträsk och Jerry och Erik som båda bor i Linköping.
Brottningsträning är en ny grej som Bosse infört på träningen, för att stärka musklerna och öka smidigheten, allt för att minska skador. En dag i veckan kommer en kille från Västerviks Brottningsklubb och kör stenhårt med killarna, så nu ska tusan till att våga komma med någon kritik i matchreferaten i fortsätnningen.

21/1 Henrik Ålstam målvaktstränare i Hjorted/Totebo

Vi har nu gjort klart med en målvaktstränare inför den kommande fotbollssäsongen, något som våra målvakter länge haft önskemål om. Det är Henrik Ålstam, som liksom Bosse Sandqvist, också kommer från Gunnebo IF. Henrik har svarat för målvaktsträningen i Gunnebo och lyckats mycket bra, så vi hyser stora förhoppningar att våra målvakter kommer att utvecklas ytterligare under Henriks ledning.
Välkommen till Hjorted/Totebo, Henrik!

27/1 Henrik Ålstam är det tredje nyförvärvet

Nu kan vi tala om vem det tredje nyförvärvet är, eftersom vi nu informerat klubben. Det är, som kanske många gissat Henrik Ålstam som skrivit på övergångspapper, eftersom han ju också är målvaktstränare hos oss. Henrik gjorde enligt Gunnebo IF 4-5 matcher i A-laget i fjol, och är enligt Gunneboledningen minst lika bra målvakt som den ordinarie keepern. Hos oss kommer dock Henrik att fungera som tränare, i vilken utsträckning han tänker spela har vi ännu inte diskuterat.

27/1 Bosse och Ola då?

Ja, i Olas fall har vi fått ett färdigt kontraktsförslag, som vi kommer att acceptera, så där är det inga problem. I Bosses fall har både Gunnebo och vi kommit med nya bud. Bollen ligger just nu hos Gunnebo.

27/1 Jimmi Gustafsson klar för Gullringen

Vi har en tid, under lugna och trevliga former, haft förhandlingar med Gullringens GoIF om Jimmi Gustafssons övergång och i kväll blev klubbarna överens. Jimmi blir spelklar för Gullringen lagom till träningsmatcherna börjar. Lycka till, Jimmi!

29/1 Ola Jakobsson klar för Hjorted/Totebo

I kväll blev Odensvi IF och Hjorted GoIF som vi tidigare meddelat helt överens om Ola Jakobsson övergång och det har inte varit några som helst problem i förhandlingarna. Mycket trevligt att förhandla med klubbar som ser till spelarnas bästa. Välkommen i gänget, Ola!

Hjorted/Totebo vann inomhusturnering i Blankaholm.

Bilder från finalmatchen mot BOIF

Trots förlust i öppningsmatchen mot arrangerande BBK lyckades H/T äntligen ro hem segern i en inomhus-turnering. För efter förlustmatchen tog sej killarna samman,spikade igen hemåt och öste in mål framåt. I finalmatchen besegrades BOIF med hela 4-0. I turneringen deltog dessutom Gunnebo, som av någon outgrundlig anledning förolämpade publik och motståndarlag, genom att inte ställa upp med en enda
A-lagsspelare. Svagt!

Matcherna:
H/T - BBK 1-3
Mål H/T: Anders Lind
Mål BBK: Farco, Nils Elb, Fredrik Adolfsson
BOIF - Gunnebo 1-0
Mål BOIF : Jens Karlsson
H/T - Gunnebo 3-0
Mål H/T: Ola Johansson 2, Leo Sandholm
BOIF - BBK 4-3
Mål BOIF : Ragnar Studeny 2, Jens Karlsson, Martin Malminger
Mål BBK: Nils Elb 2, Fredrik Adolfsson

BBK - Gunnebo 3-2
Mål BBK: Farco, Fredrik Adolfsson, Jonas Elb
Mål Gunnebo: Leo Bäck,
Johnny Hultman
H/T - Gunnebo 3-0
Mål H/T: Anders Lind, Ola Jakobsson, Ola Johansson, Marcus Hjalmarsson

Tabellen:

H/T 3 2 0 1
8-3
BBK 3 2 0 1
9-7
BOIF 3 2 0 1
5-7
Gunnebo 3 0 0 3
2-7

26/2 Bosse Sandqvist & Henrik Ålstam klara för Hjorted/Totebo

I kväll kom vi äntligen, efter långdragna förhandlingar, överens med GunneboIF angående Bosse och Henriks övergångar till oss. Båda blir spelklara med kort karens och får alltså deltaga i träningsmatcherna. Henrik har väl egentligen inte tänkt att spela några matcher utan enbart syssla med att träna målvakterna, men han är en otrolig tillgång att ha i laget om det skulle krisa till sej. Bosse räknar vi däremot ska fungera som spelmotor och pappa i laget, vilket säkert behövs när nu både pappa Peter och pappa Räka trappar ner. Om Bosse spelar i helgens match mot Ankarsrum är däremot tveksamt. Bosse nämnde att han hellre ville se de andra killarna i laget in action.
Välkomna i gänget, Bosse och Henke.!

28/2 Mattias Bradley klar för H/T

Ytterligare ett nyförv är klart för H/T. Det är Mattias Bradley från Blankaholm och tidigare Ankarsrum, som skrivit på övergångspapperen och klubbarna är överens. Mattias är en ung, mycket lovande spelare, som med rätt inställning och träning har talang att bli mycket bra. Vi hoppas mycket på Mattias.
Välkommen till oss Mattias!


Träningsmatcher 2003

H/T förlorade stort mot Ankarsrum i första träningsmatchen

CH når inte straffen från Oskar Kallin i matchen mot AIS

Efter en lång vinter började så äntligen kulan att rulla igen, men visst hade man hoppats på att första tränings-matchen hade slutat på ett bättre sätt. H/T blev nämligen ordentligt utskåpade av storebror från Ankarsrum. Hela 1-7 slutade matchen och jag kan inte minnas att H/T någonsin förlorat så stort. Nu ska vi inte dra alltför stora växlar av den här förlusten. Dels var det årets första matchen för H/T, medan AIS premiärspelade redan förra helgen och hade ett helt annat tempo i benen, och dessutom saknade H/T bl.a. Håkan och Bosse. Det var bara i matchens första 10 min som H/T spelade någorlunda bra, därefter gjorde AIS tre mål som såg väldigt billiga ut, och efter det verkade matchen körd för många av våra killar. Noll kämpaglöd och noll vilja, men det finns en tröst. Det kan bara bli bättre, förmodligen redan mot Storebro nästa helg. Spelarkritik delar jag inte ut denna gång. Alla kan bättre. I AIS var målsskyttarna Jimmy Gullqvist och Oskar Kallin bra.
Fredrik Munken Johansson spelade en halvlek, som lovande mycket, efter sitt långa uppehåll för skada.
Mål AIS: Jimmy Gullqvist 4, Oskar Kallin 2, Alexander Jevtic
Mål H/T: Mattias Klasén

Conny Holmberg

H/T besegrade Storebro med 3-1

Jonte, Bosse & Ola gjorde målen mot Storebro

I andra träningsmatchen för året såg det betydligt bättre ut för H/T än i premiärmatchen mot AIS förra helgen. H/T saknade fyra man ur A-lagstruppen, men besegrade ändå på ett ganska övertygande sätt, nykomligen i div IV, Storebro IF, på bortaplan med 3-1. Med på planen var däremot de tre nyförvärven, Bosse Sandqvist, Ola Jakobsson och Mattias Bradley, vilka samtliga svarade för matchavgörande insatser. Det var nämligen så att efter det att Storebro gjort 1-0 på ett kontringsmål i matchinledningen, kvitterade Bosse Sandqvist, innan halvtidsvilan till 1-1 på en målvaktsretur, efter det att Mattias Bradley nickat på en hörna.
I andra halvlek forecheckade Ola Jakobsson in 1-2, på ett ihopslag med en Storebroback. Jonas Nilsson fastställde sedan slutresultatet till 1-3 genom att kallt bredsida in en djupledsboll från Anders Lind.
Alla i H/T gjorde en godkänd match, men ett extra plus ska Ola Jakobsson ha för sin löpvillighet.
Conny Holmberg/Emil Johansson

Ny storförlust för H/T mot Gullringen

H/T åkte på en ny storförlust mot ett kombinerat Gullringen A/B-lag i Gullringen på fredagskvällen. Hela 7-1 till Gullringen slutade matchen, men det var siffror som inte alls speglade matchen enligt lagledar-Emil, och det är uttalande som vi får lita på. Emil brukar vara betydligt mera objektiv än undertecknad. Enligt Emil så var det snarare H/T som dominerade spelet ute på planen, medan Gullringen stod för målen. Många av Gullringens mål var också mera slumpartade än ett resultat av ett genomtänkt spel. Efter 2-0 i halvtid reducerade H/T till 2-1 genom Jonas Nilsson, och då var H/T på gång. Gullringen blev då på ett mycket billigt sätt tilldömda en straff, som omsattes i mål och H/T var ett besegrat lag. Att baklängesmålen sedan rullade in är väl trots allt någorlunda förståeligt. Gullringens sista mål gjordes av förre H/T-spelaren Jimmi Gustafsson, som spelade hela matchen för sitt nya lag. Bäst för kvällen i H/T var Anders Lind.
Conny Holmberg/Emil Johansson

H/T spelade 0-0 borta mot Gamleby

Jodå, Bosse höll vad han lovade i sin kommentar efter storförlusten mot Gullringen, nämligen att H/T inte skulle släppa in några mål på fasta situationer. I lördagens träningsmatch borta mot Gamleby höll laget tätt bakåt, tyvärr blev inga mål framåt heller, så matchen slutade 0-0. Nu var det inte så att det var en tillknäppt fotboll som spelades och att det saknades målchanser. Nej, både H/T och GIF var två lag som försökte spela fotboll, så det var en trevlig match att titta på även om det inte blev några mål. Bästa fotbollen spelade utan tvekan H/T och det var också H/T som hade de flesta och bästa målchanserna. Närmast att göra mål var Ola Johansson på ett friläge, men Marcus Rosander i GIF, som säkert är kommunens bäste målvakt, räddade. Att GIF klarade 0-0 kan man tacka Marcus för tillsammans med mittbacken Falk. Även CH i H/T höll nollan denna gången och visade betydligt mera skärpa än i tidigare matcher, så han är säkert på gång. Bäst i H/T var annars Bosse Sandqvist och Mattias Klasén på mittfältet.
Conny Holmberg/Emil Johansson

27/3 Johan Aronsson klar för H/T

Johan Aronsson

Ytterligare ett nyförv har skrivit på övergångspapper och är klar för H/T. Och denna gång är det vad vi har längtat och många frågat efter, nämligen ytterligare en målvakt. Johan Aronsson heter han och kommer från Storebro IF, men bor och jobbar i Totebo, så det kändes väl förhoppningsvis ganska naturligt för Johan att spela för oss. Johan kommer att göra debut i A-laget i helgens träningsmatch mot Frödinge. Vi hälsar Johan välkommen i gänget och ett stort lycka till på lördag och under året.

H/T tog ett lätt seger mot Frödinge

Bosse Sandqvist med bollen

H/T mötte på lördagen nykomlingen i div V, Frödinge, och tog en mycket övertygande seger, om än siffrorna stannade vid 3-1. Men med bättre skärpa i avslutningarna och ett mera lättspelat underlag hade det blivit tvåsiffrigt. Det var nämligen mycket svårt att kontrollera bollen som studsade mycket högt på det ganska mjuka underlaget. Hjalle knorrade in 0-1 på en frispark sedan Klasén blivit fälld. Alexander Dahlström sprang emellan backarna i H/T och kvitterade till 1-1 innan paus. Däremellan hade H/T en 5-6 frilägen utan att hitta rätt. I andra halvlek var det fortsatt spel mot ett mål, men pressen resulterade bar i två H/T-mål. Leo och Jonas var målskyttar. I H/T var Bosse Sandqvist kung på mitten, bra assisterad av Ola Jakobsson. Fritte och Hjalle bra i försvaret. Leo och Jonas gjorde bäst ifrån sej framåt, allt enligt Tobbe Coach. Nye målvakten Johan Aronsson hade inte speciellt mycket att göra, men han utstrålade ett stort lugn och mycket pondus. Han blir säkert ett mycket bra komplement till CH. FBSK kommer att få det mycket svårt i femman. Laget har tappat hela sex spelare från fjolårstruppen, så frågan är om inte vårt B-lag hade varit ett lämpligare motstånd. Klubbarnas B-lag möts förresten i morgon. Nästa träningsmatch för A-laget blir desto intressantare. Då möter man nämligen seriekonkurrenten Fårbo, troligtvis i Oskarshamn.


Leo, Jonas & Hjalle gjorde målen mot FBSK och Johan debuterade i H/T-målet

Conny Holmberg

H/T besegrade seriekollegan Fårbo med 4 - 2


Målskyttar mot Fårbo: Ola 2, Leo 1 och Mattias 1

H/T gjorde sin första match på gräs för året då man på lördagen mötte seriekollegorna från Fårbo på en mjuk och tungsprungen plan i Misterhult. Att gräs ändå är det rätta underlaget för fotboll och för H/T visade sej direkt. Nu visade laget upp ett helt annat spel än i de tidigare gräsmatcherna och att så bra spelare som Anders Lind, Jonas Nilsson och Ola Johansson saknades i laget märktes inte alls.
Det var framförallt i första halvlek som H/T visade upp det bästa spelet och Fårbo hade mycket svårt att hänga med i svängarna. Trots att H/T missade flera frilägen gjorde man ändå två mål. Bägge målen elegant tillverkade av nye Ola Jakobsson, som bara blir bättre och bättre. 1-0 gjorde Ola på en elegant lobb och vid 2-0 bredsidade han kallt in en skarvnick från Leo Sandholm vid Fårbo-målvaktens ena stolpe.
Andra halvlek var bara 5 min gammal när Mattias Klasén ökade på till 3-0 efter ett sologenombrott. Efter det trodde nog H/T att matchen var vunnen, för nu tog Fårbo över och skapade några bra chanser. Christian Högström gjorde tre mycket högklassiga räddningar, samtliga i sitt vänstra kryss, innan han tvingades kapitulera på en retur efter en Fårbo-hörna. Mattias Salomonsson gjorde målet. På en straff några minuter senare reducerade Christian Johansson till 3-2. H/T saknade inte heller chanser i andra halvlek, närmast målkänning var Mattias Bradley,som dribblade av alla inklusive målvakten, men missade målet. I slutminuterna avgjorde Leo Sandholm matchen genom att göra 4-2 på straffspark efter att själv blivit fälld.
H/T gjorde på det hela taget ett mycket bra match och många bitar i lagbygget börjar nu falla på plats. Alla spelare får mer än godkänt för insatsen i den här matchen. Att de båda nyförvärven Ola Jakobsson och Bosse Sandqvist kommer att betyda mycket för laget såg man klara bevis på i dagens match. Ola firade med sin snabbhet och arbetskapacitet stora triumfer på sin högerkant och gjorde dessutom två mycket snygga mål. Bosse är klokheten själv, har en otrolig stor aktionsradie, missade inte en passning och styr laget från sin mittfältsposition. Ett extra plus går även till Christian Högström i målet, som verkar ta konkurrensen med nye Johan Aronsson på rätt sätt. Att sedan Mikael "Räka" Johansson med eftertryck visade att han är tillbaka i A-laget igen är bara en bonus. I Fårbo, som fick Martin Olsson utvisad för fult spel, men ändå fick fortsätta med fullt lag, visade tränaren Lingesjö de bästa takterna. Duktig var också 15-årige Mattias Salomonsson.
Nästa helg åker H/T med ett trettiotal spelare och ledare till Gualöv i Skåne på träningsläger. Då ska man finslipa det sista inför seriepremiären mot just Fårbo.
Conny Holmberg

Ola söker Leo med passning
Leo sätter 4-2 på straff
Visst har Gurra & Hjalle i backlinjen koll på sina motståndare

H/T förlorade mot div III-laget Västerviks FF med 3 -1.

Mattias Bradley i kamp med VFF:s Johan Petersén t.v kommer Todde Johansson

I en extrainsatt träningsmatch mötte H/T på tisdagskvällen, förra årets topplag i div III, Västerviks FF. Matchen, som gick på en bra gräsplan i Västervik, blev en bra genomkörare för H/T. Visst var VFF det bättre laget, men inte kunde man tro att det skiljer två divisioner mellan lagen.
De första 20 min av matchen var det snarare H/T som förde spelet och skapade det mesta på planen. Efter en halvtimma tröttnade H/T-killarna något i det för dem ganska höga speltempot och VFF tog över och kunde göra två mål innan paus, båda från nära håll, sedan H/T missat något i markering. 1-0 gjorde Ajan Sajhidi och 2-0 Johan Carlsson. Det sistnämnda hade en stark doft av offside.
I andra halvlek hade H/T det litet tuffare. Visserligen försökte man hela tiden spela bollen genom laget, men VFF-försvaret avvärjde tämligen enkelt anfallsförsöken från H/T. Förutom målet hade H/T bara två målchanser i andra halvlek. Den första hade Ola Jakobsson och på den andra blev Jonas Nilsson felaktigt avblåst för offside i friläge. VFF hade desto flera chanser och hade inte CH storspelat i målet såhade säkert VFF-segern varit ett par mål större. CH räddade åtminstone tre frilägen. Enda VFF-målet i andra halvlek gjordes nu av notoriske målskytten Johan Carlsson. På slutet snyggade Jonas Nilsson till siffrorna när han reducerade till 3-1.
H/T har nu gjort flera bra matcher i följd och ska man döma av den här matchen så kommer man att klara sej bra i årets seriespel. Bäst i laget denna gång tyckte jag att centrallinjen var med CH i mål, Gurra längst bak, Bosse och Klasén på mitten och Jonte längst fram. Ola Jakobsson gör aldrig en dålig match och Håkan Johansson är på gång igen.
VFF kommer att få det svårt i trean om inte laget höjer sej ett par snäpp. Bara två av spelarna visade sej vara bättre än div IV-spelarna i H/T. Det var Daniel Djerf och Arsim Gashi. Övriga hoppas jag kan bättre, annars är risken stor att VFF får möta H/T i Elit-Fyran nästa år.
Till helgen åker H/T som jag tidigare meddelat på träningsläger i Skåne. Där ska de sista detaljerna inför serien nötas in. Det mesta ser redan mycket bra ut, men nå´t ska man väl få gnälla om. Det jag tycker att man behöver förbättra är att ibland komma snabbare till avslut. Jag tillhör ju dem som propagerar mycket för att man med ett snabbt kortpassningsspel håller bollen inom laget och spelar sej fram till målchanserna, men ibland är det också effektivt med en lång boll på djupet bakom motståndarförsvaret, framförallt när man förfogar över så snabba spelare som Jonte, Leo, Ola och Ola. Sådana bollar har jag inte sett så mycket av hittills. Å andra sidan såg vi för många misslyckade sådana i fjol, så tusan vet.
Conny Holmberg

H/T på träningsläger i skånska Gualöv

En H/T-hörna i matchen mot Gualöv

H/T har i helgen varit och trimmat formen på ett tre dagar långt träningsläger i skånska Gualöv. På en bra anläggning med utmärkta gräsplaner har 27 spelare och 5 ledare stortrivts. Man har genomfört tre träningar och en match. På nedresan stannade truppen till i Kalmar, där Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand tog emot och pratade fotboll med killarna.
I träningsmatchen mötte H/T just Gualöv på lördagseftermiddagen och vann med 3-2. Men det var Gualöv som startade matchen bäst, och tog ledningen med 2-0. H/T hade genomfört en tuff förmiddagsträning och var något stela i musklerna när matchen började, men innan halvleken var slut hade H/T tagit över matchen och kvitterat till 2-2. Målen gjordes av Mikael "Räka" Johansson och Ola Johansson.
I andra halvleken dominerade H/T matchen totalt, men trots att man hade mängder av målchanser lyckades man bara göra ett mål. Det var återigen Ola Johansson som fastställde slutresultatet till 3-2.
Bästa insatserna i H/T gjordes av Jonas Nilsson, Mikael "Räka" Johansson, Ola Johansson och Marcus Fridell.
På hemresan stannade man åter till i Kalmar för att se premiären i Superettan mellan Kalmar och Åtvidaberg.
För H/T återstår nu bara en träningsmatch, mot Målilla nästa helg, innan seriepremiären mot Fårbo den 25 april på Tollevi.
Conny Holmberg

H/T förlorade i genrepet inför seriepremiären

Klasén i nickduell mot Målila

H/T spelade på fredagen sin sista träningsmatch innan seriepremiären mot Fårbo på Tollevi nästa fredag. Och ska man gå på resultatet av den här matchen så kommer H/T att vinna premiärmatchen, för man säjer ju att ett dåligt genrep ger en bra premiär. H/T gjorde nämligen en bedrövlig insats i träningsmatchen mot Målilla och förlorade med hela 4-1. Målilla, som förra året åkte ur div IV, visade upp en mycket bättre inställning och betydligt hetare vilja i matchen än killarna i H/T. Vad den dåliga inställningen i H/T berodde på är svårt att veta, men kanske smög det sej in litet underskattning. Spelmässigt sett var det en dålig, men jämn match. Det var framför mål som Målillakillarna visade mera offervilja än H/T, som var alldeles för omständiga och småplottriga.
Målilla tog ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av första halvlek, men innan halvleken var slut hade Jonas Nilsson reducerat till 2-1 genom att utnyttja ett misstag av Målilla-keepern. Då trodde man att H/T var på gång och skulle ta över matchen i andra halvlek. Så blev inte fallet utan H/T visade precis samma loja inställning som i den första halvleken. I stället var det Målilla som fortsatte med sitt pigga uppoffrande spel och gjorde ytterligare två mål. Matchen slutade således 4-1 till Målilla.
Någon spelarkritik i H/T delar vi inte ut denna gången, för samtliga spelare kan mycket bättre. Det hoppas vi att dom visar nästa fredag.

Seriematcher 2003

H/T övertygade stort i seriepremiären.

Inte ens i halvmörker kan man lura Hjalle

Så var då årets premiärmatch avklarad för H/T, och den blev precis så lyckad, om inte bättre, som jag både hoppades och trodde på i min kommentar inför matchen. Hela 3-0 mot Fårbo!!!! Det kan man inte kalla för annat än en riktig pangstart för vår nye tränare Bosse Sandqvist och hans mannar. Slutresultatet 3-0 var dessutom klart i underkant. H/T var närmare att göra ytterligare ett par mål än vad Fårbo var att göra något.
Första halvlek startade H/T i ett oerhört tempo och Fårbo fick bara slå ifrån sej. Gång på gång rullade H/T upp sina motståndare och skapade mängder med chanser och halvchanser. Framförallt var det Ola "Jonny" Jakobsson och Micke "Räka" som kom fram bra på sina kanter. På topp skapade Ola Johansson och "Jonte" stor oreda i Fårbo-försvaret genom sin snabbhet och rörlighet. Efter 10 min borde H/T ha fått en straff, när Ola helt fri omfamnades bakifrån av en Fårbo-försvarare, men både domaren och ass.domaren blundade. I 15 min ryckte Jonte starkt sej fri från tre försvarare, men avslutningen mitt på duktige Fårbo-målvakten var sämre. I 28 min hade Anders Lind ett skott tätt utanför och två minuter senare räddade en Fårbo-försvarare ett skott från Ola "Jonny". Efter en halvtimma tröttnade H/T något och Fårbo fick tillfälle att komma över mittlinjen ett par gånger, dock utan att skapa någonting. Först i halvlekens sista minut kom det förlösande 1-0 målet. Det var Anders Lind, som blev årets premiärskytt. I kalabaliken vid Fårbo-målet efter en H/T-hörna, där H/T hade två skott mot mål innan Anders tryckte in bollen på det tredje försöket. 1-0 i paus var mycket rättvist. Som helhet en mycket bra halvlek av H/T.
Andra halvlek blev betydligt sämre, åtminstone den första halvtimmen. Vet inte vad det berodde på, men framförallt var det i passningsspelet som H/T slarvade. Chanser fortsatte H/T ändå att skapa, framförallt var det Håkan Johansson som hade tre bra chanser. I 2 min hade han en bra nick, i 25 min ett skott tätt utanför och i den 35 min gjorde målvakten en bra räddning på ett skott från Håkan. Ola Johansson hade också ett bra skott i 6 min. Fårbo hade betydligt mera av spelet i andra halvlek och var nära att skapa några chanser på kontringar, men framförallt var det vid ett par hörnor det osade hett kring CH i H/T-målet. Två byten i H/T efter en halvtimme i andra halvlek fick fart på laget igen. In kom Klasén och Leo med friska ben och rev upp stora hål i Fårbo-försvaret. På pass från Klasén avancerade Ola "Jonny" in straffområdet och blev fälld med straff som följd. Hjalle satte säkert straffen.2-0 och matchen var klar. Mattias Klasén fastställde sedan slutresultatet till 3-0 genom att sätta en stolpretur från sin egen nick i mål.
Alla i H/T gjorde en mycket bra match, men som matchens lirare valdes helt riktigt Ola "Jonny" Jakobsson. Hans snabbhet och dribblingar kommer H/T att få mycket nytta av den här säsongen. Både Ola och Jonte var mycket bra framåt. De tog emot bollen bra och rörde sej över stora ytor.Det var bara målen som saknades. Bakåt, där Anders Lind var den store dominanten, gjorde även Fritte en bra match som högerback.
Fårbo då? Ja, jag tror att dom får det mycket tufft att klara nytt kontrakt i år. Laget har tappat några av sina bättre spelare och ersättarna räcker inte till. Utan mycket duktige målvakten från Tuna Södra, Peter Jansson, så hade förlusten blivit mycket större i kväll och framåt är Christian Bengtsson allför ensam.
Domaren Tommy Rosqvist, Kalmar, får vi väl, trots straffmissen i första halvlek, ge godkänt. En del i publiken tyckte också att det var straff när bollen träffade armen på Bosse Sandqvist i andra halvlek. Så vi låter väl udda vara jämnt. Publiken uppgick till ca 100 genomfrusna, men glada åskådare.
Kommentaren: En härlig premiärmatch, som sagt, och skulle H/T kunna orka att spela en hel match på det sätt som man spelade i matchens första 30 min, då skulle det bli Elitfyran nästa år. Det var nämligen en fröjd för ett gammalt fotbollshjärta att se laget spela då. Nu orkar ju inget lag, på den här nivån, att hålla ett så högt tempo i en hel match, men en halvtimme är bra det. Personligen tror jag också (precis som förra året) att man skulle tjäna på att utnyttja möjligheten med att använda sej av flygande byten mera. Jag utbytte förresten ett par ord i pausen med förre H/T-tränaren "HC", och han tyckte att det såg mycket stabilt ut och att H/T med säkerhet skulle vinna matchen. På den punkten fick han rätt med råge. Nästa match spelar H/T borta mot Sävsjö nästa fredag. Det går buss dit, så följ med Ni som kan. Själv ligger jag i solen på Kreta då, så Ni får vänta med referat från den matchen i en vecka.
Conny Holmberg

Hörnan som föregick 1-0
Jubel efter Anders Lindhs 1-0 mot Fårbo i premiärmatchen
En av många H/T-chanser

H/T förlorade mot Sävsjö.

Anders Lindh sätter sitt andra mål på straff. (Foto Anna J)


Hjorted/Totebo lyckades inte visa upp samma fina spel från premiären i div. IV-fotbollen i går kväll. Det var en anledningarna varför det blev förlust borta mot Sävsjö FF med 2-3 efter 1-2 i halvtid.
- Det här var en besvikelse, tyvärr var inställningen inte den bästa hos flera spelare från början, säger Hjorted/Totebos lagledare Emil Johansson.
Matchen fick en rivstart med flera bra lägen för båda lagen. Efter nio minuter kunde Anders Lind göra 1-0 för Hjorted/Totebo på en frispark. Fem minuter senare hade hemmalaget vänt underläget till ledning med 2-1.
Resten av halvleken var spelmässigt jämn, men Sävsjö var lite hungrigare.
Sista halvtimmen av andra halvlek lyfte Hjorted/Totebo upp spelet och fick bättre fart på bollen. Laget skapade flera bra chanser att redcuera på, men det var först i slutminuten som Anders Lind kunde göra 2-3 på en straff. Med en kvart av matchen blev Markus Hjalmarsson i Hjorted/Totebo utvisad sedan han fått två gula kort inom loppet av ett par minuter.
Bästa insatserna hos Hjorted/Totebo gjorde mittbacken Anders Lind och mittfältaren Mattias Klasén.
Referatet saxat från Västerviks-Tidningen


Ny förlust. Gunnebo vann kommunderbyt med 1-0 inför 200 åskådare på Hjortheden.


CH matchens lirare grattas av Peter the Boss

Det här var inte bra. Torsk mot lokalkonkurrenten Gunnebo i en riktigt usel match inför en stor publik på Hjortheden. Hela 200 åskådare hade säkert hoppats att få se en betydligt bättre fotbollsmatch. Nu var det mottot sparka och spring som gällde, men det är ju ofta så i derbymatcher. Spännade var ändå matchen och tufft, i överkant, var spelet ute på planen. Två utvisningar, en för vardera laget, utdömde domaren Per Adolfsson från Oskarshamn. I Gunnebo var det Erik Karlsson, vars huvuduppgift tydligen var att sparka ner Bosse Sandqvist, som efter två mycket välbefogade gula kort fick lämna planen. I H/T var det Anders Lind som fick rött kort direkt, för en förseelse som domaren bedömde som frilägesutvisning. Det friläget var han nog ensam om att se.
Första halvlek startade H/T som vanligt bäst, men det var ändå Gunnebos John Iserståhl som fick första målchansen. Han utnyttjade ett felpass i H/T-försvaret och kom helt fri med CH, som dock räddade snyggt. Nästan lika fri blev Ola Jakobsson några minuter senare, men hans skott gick över Gunnebomålet. Ola Johansson hade också en mycket bra chans utan att kunna överlista Stefan Hermansson i Gunnebomålet. Den sista chansen i halvleken som det sedan riktigt luktade mål om hade Gunnebos Mattias Jansson efter 33 min. Han fick på en riktig pärla, men CH var på hugget och räddade. I övrigt hände inte speciellt mycket. H/T försökte spela fotboll och var nära att vägga sej igenom ett par gånger. Gunnebo tror jag inte hade mer än en á två passningar i följd inom laget i första halvlek.
Andra halvlek bjöd om möjligt på ännu sämre spel. H/T hade åtminstone ett par pass inom laget och på ett sådant anfall fick Jonas Nilsson chansen, men Hermansson räddade. I 24 minuten kom så avgörandet till Gunnebos fördel trots att H/T då var en man mera på planen. Anders Lindh gjorde en riktig dundermiss och John Iserståhl utnyttjade kallt misstaget och satte bollen distinkt bakom en chanslös CH. H/T gick då helt riktigt ner på trebackslinje och satsade allt framåt. Man skapade några halvchanser och ett par bra frisparkslägen, men något mål ville det inte bli. Gunnebo var däremot mycket nära att öka på till 2-0 då Daniel Johansson prickade stolpen i slutminuterna.
Priset till matchens lirare i H/T gick helt riktigt till CH i målet. Jag håller för en gångs skull fullständigt med juryn om det beslutet. Jag tycker CH har vuxit att par klasser som målvakt i år och han verkar dessutom ha coolat ner sej ett snäpp i humöret. Hyfsade var också båda mittbackarna Lindh och Gurra, trots Anders miss vid målet och att Gurra slog ett par riktiga rundpallar ett par gånger. Bosse var som vanligt säkerheten själv på mitten, där även Ola "Jonny" glimtade till med sina snabba rusher och fina finter. Skulle dock önska att Ola "Jonny" utmanade ännu mer, framförallt när han är inne i straffområdet. Framåt var det väl ingen av anfallarna, som lyckades helt. Båda är duktiga bollmottagare, men går för litet på djupet.
Gunnebos bästa fanns i försvaret med målvakten Stefan Hermansson och mittbackarna Tobias Fermergård och Tomas Andersson som toppar. Framåt är alltid John Iserståhl hyperfarlig när han får chansen.
Jag håller inte alls med Åke Hilding på VT om att domaren Per Adolfsson var hemmabetonad. Utvisningen av Anders Lindh var helt felaktig och Erik Karlsson borde ha fått lämna planen betydligt tidigare. Han borde dessutom ha fått sällskap av Mattias Jansson, som spelade precis lika opolerat. Att det var Bosse Sandqvist som skulle märkas rådde det inget tvivel om.


Mycket närmare än så här kom inte H/T.
Tuff duell mellan Klasse och Erik Karlsson (Foto.Anders Steiner VT)

Kommentaren: Det här förlusten kändes naturligtvis mycket tung. Dels för att det var lokalderby, men framförallt för att det var H/T, som var det bästa laget och det lag som åtminstone försökte spela fotboll. Nu är det ju tyvärr så att i fotboll är det målen som räknas, några skönhetspoäng delas inte ut. Risken är nu stor att paniken sprider sej i H/T-ledningen efter två förluster på raken och att man börjar vaska om i laget. Jag tycker ändå, även om jag själv har en annan åsikt om vilket spelsystem H/T bör spela efter, att laget bör få ett par chanser till innan man gör något drastiskt. Vändningen kanske kommer redan i nästa match.
Conny Holmberg

12/5 Tobias Gustafsson till Nåjdens FK

Tobbe Gustafsson, som p.g.a. arbete lämnade vår lugna sköna miljö och flyttade till Fjollträsk (Sthlm), har skrivit på övergångspapper för div V-klubben Nåjdens FK i Stockholmsförorten Farsta. Klubben ligger tvåa i sin serie efter fyra omgångar och är obesegrade. I klubben, som tydligen har blivit en koloni för utvandrade Västerviksbor, spelar bl.a. tre bröder Wiberg från Västervik. Klubbarna är naturligtvis överens och Tobbe är kanske inte spelklar till fredagens match mot Salem, men förhoppningsvis mot Eriksberg på onsdag.
Hjorteds GoIF önskar naturligtvis Tobbe lycka till i sin nya klubb och tackar för alla åren han har glatt oss fotbollsälskare på Hjortheden.

12/5 Så här går det för övriga Hjortedskillar i förskingringen

Jimmi Gustafsson ligger trea med Gullringen i div III NÖ Götaland
Jonas Johansson ligger elva med Hultsfred i samma serie.
Erik Gustafsson ligger sjua med Gammalkil i div V Västra Östergötland
Mikael Hugosson ligger femma med Hälsö i div V Göteborg B
Hoppas att jag inte glömt någon.

Årets bästa match för H/T. Bortaslog Stensjön med hela 4-0.


Ola sätter 2-0 på pass från Ola "Jonny"

Jag åkte med i spelarbussen (första gången för mej) till bortamatchen mot Stensjön, och redan i bussen kände man att det var nå´t på gång. Efter två uddamålsförluster verkade killarna vara helt inställda på att man var tvungna att vinna den här viktiga matchen. Förlust och nedflyttningsplatserna var nära, vinst och man skulle få häng på topplagen igen. Så jämn och tät verkar årets serie vara. Vinst blev det och vinst på ett mycket övertygande sätt. Hela 4-0 och det kunde faktiskt ha varit det dubbla, så överlägsna var H/T.
Första halvlek dominerade H/T matchen totalt. Två mål gjorde man, men borde ha gjort det dubbla för det saknades inte chanser. Gång på gång rullades Stensjönförsvaret, som inte alls hängde med i svängarna, upp men H/T hade mycket svårt att få bollen i mål. 1-0 satte Hjalle på straff efter det att Ola Johansson blivit fälld i 13 min. 2-0 gjorde Ola Johansson själv på en bra passning från Ola "Jonny". Däremellan hade Jonte en ribbträff i 15 min, Klasse ett skott som hemmamålvakten kanonräddade, Jonte hade sedan ytterligare två frilägen i 20 och 27 min.
Andra halvlek startade med att Stensjön satsade allt framåt. Man satte upp tre man på topp och var mycket mera aggressiva än i första. H/T verkade bli helt tagna på sängen av detta för nu stämde helt plötsligt ingenting av det som var så bra i den första halvleken. Istället för att hålla i bollen och spela upp den började man att slå långa panikbollar utan någon som helst tanke bakom. Bollen kom lika snabbt tillbaka och både mittfältare och försvarare var för långt frän sina motspelare för att kunna sätta press på dem. Trots det så lyckades inte Stensjön få till ett enda skott på mål, men nära var det ett par gånger och tusan vet vad som hade hänt om de fått in en boll i det läget av matchen. Nu blev det som tur var inte så utan när H/T äntligen vaknade ur förlamningen och Klasén gjorde 3-0 på pass från Jonte i 25 min, ja då var matchen över. Minuten efter målet var Klasse återigen mycket nära att göra mål, men målvakten räddade. Istället blev det Jonte som i 28 min definitivt satte spiken i kistan, när han först lurade bort sin bevakare och snyggt skruvade upp bollen i krysset. Det var matchens prestation. Ytterligare ett par chanser hade H/T att öka på målskörden, bl.a. var Leo helt fri i den 31 min. Jag noterade bara en riktig målchans för Stensjön och den kom 2 min före slutsignalen.
H/T gjorde nog sin bästa hela match för året i den här matchen, det var bara 20 min i andra halvlek som spelet inte klaffade så bra. Alla spelarna i H/T förtjänar högsta betyg för samtliga gjorde mycket bra ifrån sej. Ett extra plus vill jag ändå ge till Jonte, som nästan alltid är spelbar och genom sin rörlighet skapar ytor för sina lagkamrater. Skönt också att han fick sätta sitt första seriemål för året efter sina misade chanser i första halvlek. Och vilket snyggt mål det var dessutom.
Stensjöns klart bäste spelare var målvakten Björn Lundberg, som räddade sitt lag från en ännu större förlust. Laget i övrigt var mycket mediokert och visade ingenting av det spel som förde dem till kvalspel förra året. Det blir säkert kvalspel i år också, men då för att undvika nedflyttning.
Bra domare var B-O. Lindwall från Växjö.
Kommentaren: Va´ skönt!!! Det här behövde på killarna i laget och vi som följer dom i vått och torrt. Seger igen efter två mycket försmädliga uddamålsförluster. Det var viktigt och resultatet 4-0 gör säkert att kammen växer ordentligt på killarna inför toppmatchen mot HIS/MAIS på Tollevi nästa fredag. Hur värderar man då den här segern? Ja tittar man i tabellen så är det väl inte så högt eftersom Stensjön ligger näst sist på en poäng, men då ska man beakta att laget har mött två av de fyra lag som hittills är obesegrade i serien och bara förlorat med uddamålet i dom mötena. Så jag tycker att den här segern smäller mycket högt. Nästa fredag gäller det alltså serietvåan HIS/MAIS och då får vi en ordentlig värdemätare på var H/T står.
Conny Holmberg

Jonte hade många chanser att göra mål i första halvlek, men när han så gjorde ett kanomål i den andra halvleken fick Lindh med kameran bara med måljublet.

H/T förlorade mot topplaget HIS/MAIS med 2-4.

Jonte sliter sej loss och kvitterar till 1-1
Ola ökar till 2-1, sedan var det stopp.

Två fotbollslag som båda egentligen är fyra föreningar möttes på Tollevi på fredagkvällen. På ena sidan hemmalaget Hjorted/Totebo och på den andra bortalaget Hjältevad/Mariannelund. Båda lagen visade hur bra det kan bli när två föreningar går ihop om ett lag. HIS/MAIS är ett helt annat lag än förra året och var också obesegrade inför kvällens match och är det alltså fortfarande. HIS/MAIS vann kvällens match, trots att det var H/T som hade det mesta bollinnehavet och skapade de flesta chanserna. Individuella misstag av hemmaförsvaret och bättre skärpa framför mål av HIS/MAIS fällde avgörandet. Dessutom var HIS/MAIS ett mycket bra fotbollslag.
Första halvlek var mycket händelserik och jag noterade hela 13 målchanser, där H/T hade hela 9 stycken. Det var ändå HIS/MAIS som startade matchen bäst med ett högt tempo och H/T fick i stort sätt bara slå ifrån sej den första kvarten. Ändå skapade inte bortalaget några direkta målchanser för H/T-försvaret spelade mycket säkert i början av matchen. Istället var det Ola "Jonny", som var nära att måla i 5 min då han på ett inlägg/lobb prickade ribban. Håkan hade en kanonchans i 13 min då han helt fristående nickade bollen över. När så H/T efter första kvarten började ta över matchen och man började andas ut kom kallduschen. I 19 min funkade inte kommunikationen mellan CH och Gurra (tror jag det var) och Niklas Tälth kunde enkelt ta bollen och slå in den i öppet mål, 0-1. H/T lät sej då inte nedslås av detta utan tog nu helt över matchen. Massor av chanser skapades, Ola Johansson hade två chanser och Jonte, Klasse och Håkan varsin. I 27 min slet sej Jonte loss från sin bevakning och kvitterade till 1-1. Tio minuter senare kom gick han loss igen och slog in bollen framför mål, där Ola Johansson var på plats och gjorde 2-1 till hemmalaget. Nu såg det mycket bar ut, H/T spelade en fin fotboll och man väntade bara på att 3-1 skulle komma. Då bjöd hemmalaget på ett nytt baklängesmål. HIS/MAIS Adam Rosenqvist fick hålla på och dutta med bollen som han ville inne i H/T:s straffområde och till slut vände han upp och klämde in 2-2 medan H/T-försvararna passivt tittade på. HIS/MAIS hade dessutom en boll i ribban innan halvtidssignalen ljöd.
Andra halvlek blev betydligt sämre från båda håll. Inledningsvis var det återigen HIS/MAIS, som dominerade och i 10 min fick Niklas Tälth helt fri göra 2-3, på den enda chans som noterades den första halvtimmen i andra halvleken. Spiken kom förmodligen sedan i 30 min, då Johan Stigbäck satte 2-4 efter det att Håkan missat i markering och CH täckt utanför sitt mål. Sista kvarten satsade H/T allt framåt, men varför man tog ut Ola "Jonny" istället för en försvarare fattade jag inte.Man chansade ändå med tre anfallare och var mycket nära att lyckas, bl.a. hade Klasse två bra skott, varav ett skott i stolpen. Leo hade också två skott strax utanför, men det ville inte lyckas den här kvällen.
Jag tycker att H/T gjorde en bra match den här kvällen, tyvärr gör laget några misstag som blir helt avgörande. Priset till bästa hemmaspelare gick till Gurra, och visst var han mycket bra, men när ett försvar släpper in fyra baklängesmål tycker inte jag att det är godkänt. Nej, klart bäst i H/T tycker jag att Bosse Sandqvist var, även om han hade lite för bråttom med ett par frisparkar. Jonte är alltid duktig längst fram och i andra halvlek kom Klasse igång.
Planens bäste spelare återfanns ändå i bortalaget. Anfallaren Niklas Tälth var planens gigant. Både lirare och slitvarg, tvåmålsskytt dessutom, det var Niklas som var skillnaden mellan lagen ikväll. Bra var också Ola Bertilsson och Martin Rosenqvist. Godkänd domare var Patrik Andersson och 90 betalande räknades in.
Kommentaren: Det här var ju naturligtvis inte kul, men jag tycker ändå inte att H/T ska deppa, för laget gör i mitt tycke en mycket bra match om man bortser från tabbarna vid baklängesmålen. HIS/MAIS var som sagt ett mycket bra fotbollslag, med stora och fysiskt starka spelare som dessutom var mycket rörliga. Dom kommer säkert att slåss i toppen i år. Det borde H/T också göra tycker jag, för man spelar stundtals en mycket bra offensiv fotboll och skapar massor av chanser. Framförallt är det rolig fotboll att titta på och det tror jag övriga publiken också tycker. Närmaste veckan väntar nu två svåra bortamatcher, Högsby på onsdag och Bodafors på lördag.Så dä ä bare te å komme igen.
Conny Holmberg

Håkan missar sin andra nick för kvällen
Och här är det Ola som missar

H/T förlorade mot serieledarna med 1-0.

Ola nära 1-1 i andra halvlek.

Jag såg en mycket bra fotbollsmatch i kväll, mellan två lag som var bra i varsin halvlek. När första halvlek var spelad, så var vi nog många i publiken som trodde att serieledarna Högsby, skulle köra över H/T totalt. För så utspelade som H/T var i första halvlek så var det ett under att hemmalaget bara ledde med 1-0. Så här gick det till.
Första halvlek startade Högsby i ett rasande tempo och det dröjde bara ett par minuter innan CH fick göra sin första räddning. Högsby matade hela tiden långa bollar på djupet bakom H/T-försvaret, där snabbfotade anfallare ställde till stora bekymmer för Gurra & Co, som redan efter en kvart var helt slutkörda. Märkligt nog lyckades H/T-försvaret hålla tätt ända till den 27 min, då Tobias Nordahl fick chansen efter en snabb spelvändning och distinkt slog in bollen utan chans för CH. Det var i stort sett den enda målchansen i första halvlek. H/T kom ingenstans. Bollarna slogs upp från försvaret utan adress troligtvis beroende på att våra försvarare hela tiden utsattes för press. Det kändes nästan skönt när signalen för halvtidsvilan ljöd.
Andra halvlek kom både H/T och Högsby ut som två helt andra lag: Nu var det helt plötsligt H/T som bestämde skeendet på planen och av Högsbys fina spel från första halvlek syntes ingenting. Våra killar tog det mycket lugnare och vågade hålla i bollen istället för att bara paniktjonga. Klasse, som nu kommit in på mitten, och Bosse tog tag i mittfältet och våra anfallare pressade högre upp så att inte Högsby fick tillfälle att slå sina långa precisa bollar. I 5 min kom så första målchansen för H/T. Det var Ola som blev helt fri framför mål, men bara fick på en halvträff. Undrar om inte Ola skulle kastat sej och nickat i det läget. H/T fortsatte att pressa på och Högsby fick inte låna bollen, men några riktigt bra målchanser lyckades H/T inte skapa. Istället var det Högsby som på en kontring var nära att öka på sin ledning till 2-0 i 18 min. Tre-fyra chanser hade man nog att sätta bollen i mål när det var kalabalik framför H/T-målet. I 31 min kom så H/T:s nästa stora chans. Det var Jonte, som med en nick träffade ribban och även nickade returen rätt på en försvarare som täckte på mållinjen. Några minuter senare var Klasse nära att nå Jontes inlägg mot bortre stolpen. Klasse hade också två skott utanför målramen från bra lägen, men det ville sej inteden här kvällen.
Bra i H/T var CH i mål, Gurra outstanding i försvaret, Bosse och Klasse på mitten samt Jonte, som gör ett otroligt jobb på topp. Högsby hade också en mycket bra målvakt i Niclas Ohlsson. Längst bak i försvaret var lagkaptenen Patrik Jonsson en rese. Framåt två mycket bra anfallare i Zlatko Alkic och vindsnabbe målskytten Tobias Nordahl. Hyfsad domare var Gert Hjelmer, Växjö, men han blundade för många knuffar i ryggen från hemmalagets sida.
Kommentaren: Ja, vad skriver man. Jag skulle kunna kopiera kommentaren från förra matchen, för Högsby var också ett mycket bra lag. Det är väl därför dom är obesegrade och i första halvlek såg dom helt suveräna ut, men troligtvis berodde det på att H/T gjorde dom bra. H/T är också ett bra lag när spelet klaffar, men i den här matchen hade laget svårt att skapa några målchanser och när man får dom har man svårt att trycka dit bollen. Det här var den tredje matchen man förlorar med uddamålet och det känns naturligtvis tungt, men laget får ta med sej det positiva spelet från andra halvlek till nästa match mot Bodafors på lördag. Då tar vi dom istället.
Conny Holmberg

Har det gått troll i bollen? Ny uddamålsförlust mot Bodafors borta!!!!

Två frisparkar var det enda H/T hade i andra halvlek.

Om speltiden per halvlek bara vore 25 min, då skulle nog H/T vara obesegrade i år. För det verkar som om laget inte har ork för mera. Hur ska man annars förklara att man match efter match släpper in baklängesmål efter ca 25 spelade minuter och nu har förlorat fyra matcher med uddamålet. Visserligen har man nu mött tre topplag på raken och mycket bra ifrån sej i alla tre matcherna och har definitivt inte varit ett dugg sämre än topplagen man mött. Men varför vinner man då inte matcherna? Ja, jag har naturligtvis en teori om den sedan är rätt eller fel får Ni läsare gärna kommentera i Gästboken.
Första halvlek fortsatte H/T med sitt fina spel från andra halvleken mot Högsby. De första 25 min gick bollen som på ett snöre mellan våra spelare och Bodafors såg definitivt inte ut som ett topplag. Bodafors-försvaret kom helt på efterkälken och tvingades att ta till ojusta metoder för att stoppa våra killar. Tre gula kort delade domaren ut till Bodaforsspelare i första halvlek. 0-1 till H/T satte Jonte elegant i 10 min efter en fin upprullning på högerkanten. Jonte hade ytterligare två mycket bra chanser ett par minuter efter målet utan att få dit bollen. Efter denna fina inledning av H/T var man helt säker på att nu äntligen skulle förlustraden brytas. Så kom vi så fram till 25 min och då fick Bodafors sin första chans efter hörna. Efter det tog Bodafors helt över matchen. Nära mål var det i 29 min då Bodafors hade ett skott som strök ribban hos CH. HT:s fina spel var som bortblåst. Ingen orkade eller vågade hålla i bollen, de långa uppspelen blev alltför korta, vilket gjorde att man i stort sätt bara gav bort bollen till kontringschanser för Bodafors.
Andra halvlek var inte alls bra. Det var inte mycket till spel som presterades. Det verkade ändå som att Bodafors var det lag som ville mest i värmen och det fällde avgörandet. Jonte hade i och för sej en bra chans efter en kvart, men det var det enda H/T hade förutom två frisparkar. Bodafors var dessto vassare. H/T höll ändå tätt fram till den ödesdigra 25 min. Då stänkte Jonny Björk in 1-1 och på ett fint anfall nickade Jens Karlsson in 2-1 tio minuter senare. Efter det drog sej Bodafors bakåt, tog väldigt lång tid på sej vid alla avblåsningar och satsade på kontringar som var nära att resultera. H/T fick då litet spelövertag men kom aldrig närmare mål än på ett par hyfsade frisparkar.
I första halvlekens 25 första minuter var alla i H/T bra. Samtliga spelare såg ut att spela två divisioner över sina motståndare. När matchen var slut kan jag bara ge två spelare överbetyg. Gurra i försvaret som just nu är i en klass för sej och Bosse på mittfältet. Övriga var absolut inte dåliga, men man saknade det där lilla extra. Bodafors hade två långa och stabila mittbackar i Hampus Ljunggren och Fredrik Ahlstedt som var mycket bra i huvudspelet. På topp var lika reslige Nicklas Malmborg duktig. Enbart ett femtontal H/T-supportrar var med och stöttade laget. det hade säkert behövts flera i värmen.
Kommentaren: Egentligen behövs det inte några kommentarer. Referaten och resultaten säjer väl det mesta. Tre matcher mot tre topplag = tre förluster och det var kanske inte så mycket annat att vänta, men ändå så känns det försmädligt och onödigt när matcherna förloras så knappt. H/T har dessutom varit precis lika bra som de tre topplagen. Det är lättare at smälta en förlust mot en övelägsen motståndare. Jo, jag hade ju en teori om hur man ska kunna vinna så här jämna matcher istället för att förlora dom. Min åsikt är att man borde spela efter spelsystemet 3-5-2 istället, för att kunna pressa motståndarna högre, kunna hålla i bollen längre och bättre på motståndarnas planhalva samtidigt som man får fram mera folk i avslutningarna. Som det är nu spelar laget bra så länge som mittfält och anfall orkar hålla i bollen. Med en man till på mitten, som säkrar bakåt, skulle man orka längre. Nu möter man visserligare litet enklare motstånd, åtminstone på papperet, men varför inte testa. På tisdag är det dax igen. Då kommer Storebro till Hjortheden och då måste det bara bli vinst.
Conny Holmberg

Efter tre retfulla förluster blev det äntligen seger igen, 3-2 mot Storebro.

Var är bollen?
Var är bollen?
Bra täckning bakåt skulle Ola i Fotbollskväll sagt
Ola "Jonny" rundar tre
man och sätter 3-1.

H/T vann hemmamatchen på Hjortheden mot Storebro med 3-2. Segern var egentligen solklar eftersom H/T var det klart bättre laget, men matchen blev ändå onödigt spännande på slutet eftersom Storebro reducerade till 3-2 fem minuter innan slutsignalen ljöd.
Första halvlek började med att H/T direkt tog tag i matchen, hade ett mycket större bollinnehav än gästerna, men skapade inte några direkta farligheter. Storebro däremot satsade enbart på kontringar med långa bollar på djupet bakom vår backlinje, som ställde till det ett par gånger för H/T-försvaret. Mycket nära ett baklängesmål var det efter en kvart när Anton Palmér helt enkelt tog bollen framför tvekande HT-spelare. Anton missade dock det öppna målet. I 20 min tog Anton Palmér revansch, när han helt ostörd mycket snyggt och otagbart nickade in ett inlägg från Michael Nilsson, 0-1. H/T gav snabbt svar på tal tre minuter senare, på en något märklig situation. Klasse skjuter ett skott som tar på armen på en Storebroförsvarare och Klasse signalerar naturligtvis för straff. När han står där och viftar med armarna kommer bollen tillbaka och Klasse får på en tåfjutt som rullar i mål till 1-1. H/T tar nu totalt över matchen och i 29 min smäller Bosse in sitt första seriemål på en halvvolleykanon. Räka har sedan ett kanonläge i 33 min när han med en bredsida försöker placera in bollen, som räddas på mållinjen av en försvarare.
Andra halvlek är det Storebro som börjar bäst. H/T faller tillbaka något och tappar enkelt bollen när man erövrat den. H/T-försvaret spelar trots allt mycket stabilt och släpper inte till några målchanser. HT:s coacher ändrar nu om litet i laget och helt plötsligt i den 25 min (hoppsan) får Ola "Jonny" , som nu är anfallare, tag i bollen på egen planhalva, rundar tre man och sätter bollen i mål. En kanonprestation och Jonnys första seriemål i H/T. Nu trodde vi alla att segern var i hamn, för nu dominerade H/T matchen igen. Ändå släpper man fram Storebros Michael Nilsson i ett friläge som var när att resultera Skottet tog i ribban. H/T fortsatte trots det att spela bra och hade ytterligare två bra chanser att öka på ledningen. Klasse avslutade ett mycket vackert anfall i 33 min och Jonny hade ett bra skott i den 35 min. På en hörna reducerade Storebro till 3-2 genom Per Bäckman i den 40 min och nu blev det en mycket gastkramande avslutning på matchen. Storebro satsade naturligtvis allt framåt, men H/T höll undan till en rättvis seger.


Klasse "Man of the match" grattas av Peppe

Priset till bäste spelare i hemmalaget gick välförtjänt till Mattias Klasén, men Bosse Sandqvist var precis lika bra. Båda gjorde också mål. I ett bra försvar, om än något passiva vid baklängesmålen, tycker jag att Hjalle var den bäste för kvällen. Framåt drar Jonte ett stort lass. Storebro hade sina bästa i Michael Nilsson, Roine Blixth och Anton Palmér. Omtalade Johan Carlsson visade mest dåligt humör. Godkänd domare var Måns Carlsson, Kalmar, som dock hade olika toleransnivåer i första och andra halvlek. I första halvlek delade han inte ut ett enda gult kort trots vi såg ett par riktiga kapningar, i andra visade han kortet för några betydligt mindre förseelser. 109 betalade entré för att se matchen, alltså såg över 150 åskådare matchen. Mycket bra!
Kommentaren: Härligt med en seger även om inte matchen kommer att gå till historien som någon höjdare. Vi får hoppas att det vänder nu i och med den här segern, för vi har faktiskt förlorat mest matcher i hela seerien. En uddamålsseger var det dessutom. Och ändå anammade man inte min idé om att ändra spelsystem och dessutom gjorde man mål efter 25 min istället för att släppa in mål då. Så jag hade väl helt fel och skönt är det. Jag tycker ändå att laget blir litet väl långt ibland och att topparna stundtals är väldigt ensamma där framme.
Coacherna ändrade om litet i laget under matchen och Ola "Jonny", som inte märkts så mycket i ett par matcher, sattes upp på topp i andra halvlek och skapade en hel del genom sin snabbhet och genom att han tar den rakaste vägen in i straffområdet. Kanske är det så att Jonte och Ola är för lika där framme, i och med att båda vill möta bollen, och att det skulle passa bättre med en bollmottagare tillsammans med en som går på djupet istället. Så rockaden mellan Ola och Jonny kanske inte är så dum. Nu blir det lugnt i en vecka, men på tisdag väntar Mönsterås borta. Då kommer andra bortasegern får vi hoppas.
Conny Holmberg

Bortaseger mot Mönsterås

Var är bollen och var är huvudet?

H/T gjorde sin plikt och bortaslog seriejumbon Mönsterås med 2-0, och det var väl det enda som var bra med den matchen. I övrigt var matchen som ett enda stort sömnpiller, både för oss som såg på och tydligen även för aktörerna på planen.
Första halvlek startade H/T trots allt ganska optimistiskt och killarna verkade då tända inför matchen. Redan i 12 min kom 0-1 och det var ett snyggt mål. Det var Klasse som kastade sej fram och nickade in en frispark. Några minuter efter målet hade Jonte i friläge med målvakten som han kanske borde ha satt. Jonte tog revansch för missen i 40 min, då han gjorde 0-2 på ett liknande friläge. Mönsterås hade en halvchans vid ett missförstånd i H/T-försvaret. I övrigt hände det inte ett dugg, det verkade mest som H/T var nöjda.


Jonte sätter 2-0 på Mönsterås

Andra halvlek var om möjligt ännu mera händelsefattig. I 25 min hade H/T första skottet på mål i 29 min hade Jonte en chans och Mönsterås Jonas Karlsson sköt över i 32 min. I övrigt var det en lång dags färd mot natt.
Det var två spelare i H/T, som förstod att man även mot så här dåligt motstånd var tvungen att springa litet också. Det var Håkan Johansson, som var klart bäst i laget och Bosse Sandqvist. Jonte försökte och glimtade också till stundtals. Målskytt igen dessutom.
Mönsterås, som har ett lag med en snittålder under 20 år, räcker inte alls till i den här serien och kommer att få börja om i femman nästa år. Tänk att det kan gå så för en klubb, som inte för allt för många år sedan spelade i nästa högsta serien, dåvarande div II. Får klubben behålla sina juniorer kanske det väntar en ny storhetstid. Laget försökte trots allt spela fotbol, men fysiken räckte inte till. Om matchprogrammet stämde så var rödhårige mittbacken Johan Persson den som var klart bäst i laget och på planen. Utan honom hade säkert H/T gjort tvåsiffrigt. En hetsig tränare har laget dessutom i Zuhrija Rasidovic. Han fick avsluta matchen på läktaren efter ideliga protester mot domsluten.
Kommentaren: Det här var nog den sämsta match jag sett H/T gjort i år. En riktigt usel fotbollsplan och en trolig underskattning av motståndarna bidrog säket mycket till det. Ändå vinner man och det kanske ändå är litet plåster på såren för förlusterna i de matcher man spelat bra mot topplagen men ändå förlorat med uddamålet. Försvarsmässigt är det ju bra, man höll nollan för tredje matchen i år, men jag kan inte förstå ( om det nu inte var ett taktiskt drag) att man låter ett så dåligt lag som Mönsterås få föra matchen långa stunder. Nu dröjer det en dryg vecka innan nästa match. Då kommer topplaget Ekenässjön till Tollevi på besök och då får vi alla gånger se ett mera taggat H/T. Grattis till segern!!!
Conny Holmberg

Tredje raka segern efter 5-3 på serietrean

Hjalle kvitterar på straff till 1-1
I motljuset nickar Leo in 2-1 i anfallet efter

Vi ca 100 personer som letat oss till Tollevi denna underbart sköna junikväll, fick mycket valuta för entrépengen. Vi bjöds nämligen på en mycket trevlig fotbollsmatch och hela åtta mål av två av seriens målsnålaste lag. Bäst var hemmalaget, både spelmässigt och målmässigt, så segern med hela 5-3 var mycket rättvis.
Första halvlek startade bortalaget bäst och redan i 5 min sprang sej Mikael Stark fri i luckan mittemellan våra, på linje stående, mittbackar för första gången av många den här kvällen. Johan Aronsson, som nu stod i A-laget för första gången, halvräddade och på mållinjen kunde Hjalle slå bort bollen. Efter den chansen spelade H/T upp sej och tog över matchen helt och radade upp massor av chanser. Därför kändes det både förvånande och onödigt när Mikael Stark återigen fick springa emellan och göra 0-1 i 18 min. Mikaels skott ändrade riktning på Gurra och ställde Johan helt. Det målet blev upprinnelsen till ett riktigt målfyrverkeri med hela sju mål på 25 minuter. Bara minuten efter 0-1, och skönt var det, blev Räka fälld med straff som följd. Hjalle är ju säkerheten själv på straffar och satte 1-1. 2-1 nickade Leo in en minut senare. I 25 min gjorde Bosse ett mycket vackert mål, han avancerade förbi två man, tittade upp och skruvade upp bollen i krysset. 3-2 kom i 32 min på en kontring efter en H/T-hörna. Återigen var det Mikael Stark som sprang ifrån våra killar och kallt placerade in bollen utan chans för Johan. Jonte gör sedan både 4-2 och 5-2 från nära håll i 38 resp.43 min. Båda målen görs efter nickpass från Bosse vid 4-2 och Klasse vid 5-2. En makalös halvlek var sedan till ända.
Andra halvlek nådde inte alls upp till samma klass som den första. Den var inte alls dålig för bägge lagen hade flera chanser till att göra mål och stundtals bjöds det också på bra spel. Däremot fick vi bara se ett enda mål och det gjordes av Ekenässjön i 17 min. Återigen på samma sätt, fast denna gången var det Tobias Sjögren som sprang emellan Gurra och Hjalle och reducerade till 5-3.
H/T gjorde nog sin bästa match för året den här kvällen och många i laget var bra. Bäst var Bosse Sandqvist, som också fick priset som Matchens Lirare. Mycket bra var också Håkan Johansson, Mattias Klasén och Jonas Nilsson. Ett bra inhopp gjorde även Jakob Johansson, men som sagt, hela laget ska ha en eloge.
I Ekenässjön, som uppträdde mycket panikartat i försvarsspelet i första halvlek, var det en spelare som överglänste alla andra och det var blixtrande snabbe Mikael Stark, tvåmålsskytt dessutom. Ett omnämnande kan jag väl även kosta på att ge Niklas Hultgren. I övrigt var det väldigt tunnt, kanske satt tre matcher på fem dagar i benen. Hyfsad domare, om än något petig, var killen med ett namn som förpliktigar i Midsommartid, Kari Koskenkorva. Skål på Dej, domar´n!
Kommentaren: Visst är fotboll världens bästa underhållning, framförallt när vädret är kanon, laget i ens hjärta spelar bra och dessutom vinner. Då spelar nivån på fotbollen ingen som helst roll. Det känns lika härligt om det är svenska landslaget, Blåvitt eller H/T som är på planen. Ändå är jag nog mest engagerad när H/T spelar. Tänk så rätt jag hade i kommentaren efter Mönsteråsmatchen att vi skulle få se ett betydligt mera taggat H/T i den här matchen och tänk så fel jag hade när jag påstod i min kommentar inför matchen att det skulle räcka med att göra tre mål på (målsnåla) Ekenässjön. Men visst är det roligare när en match slutar 5-3 än när det blir 1-0. Det här var kul och nu tar vi oss en extra immig till sillen och laddar inför sista matchen innan sommaruppehållet mot Österbymo nästa torsdag.
Glad midsommar!!!
Conny Holmberg

Segersviten bruten, men en pinne blev det mot Österbymo.


CH blev Matchens Lirare

Efter den fantastiska matchen H/T gjorde mot Ekenässjön senast hade ett femtiotal supportrar från Hjorted och ett tiotal från Totebo letat sej till Österbymo, för att se om det fina spelet och rörligheten i laget höll i sej. Av det såg vi inte mycket, istället bjöds vi på en mycket konstig match, som jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva. Stundtals spelade lagen mycket bra och stundtals såg vi bara tjongfotboll. Chansrikt och spännande var det i alla fall.
Första halvlek var det Österbymo som de första tio minuterna startade bäst. Dom skapade ett par halvchanser framför CH. Därefter var det H/T som bestämde resten av halvleken och skapade halvdussinet frilägen utan att få in bollen. Jonte hade två lägen, Räka två, Ola ett, Leo ett och vid ett tillfälle hade man en trippelchans där bollen räddades på mållinjen tre gånger. I stället var det Hjalle, som i 21 min gjorde en David Beckham, dvs. skruvade in en frispark till 0-1. Österbymo hade en rejäl målchans då Oskar Svensson kom fri med CH som halvräddade och Gurra rensade bort bollen på mållinjen. 0-1 var rättvist i paus, men borde varit mera.
Andra halvlek var Jonte nära att nicka in 0-2 efter 1 min. Efter det slutade H/T spela, rörligheten i laget var lika med noll och man lyckades inte alls med att hålla kvar bollen på motståndarnas planhalva. Istället kom man in i Österbymos långbollande och fick bara jaga. Det verkade nästan som om man medvetet drog sej tillbaka för att bevaka ledningen. Så var det naturligtvis inte men faktum var att Österbymo skapade mängder med chanser och det var bara tack vare CH, som storspelade i målet, som gjorde att H/T fortfarande behöll ledningen. CH gjorde nämligen fyra riktiga kanonräddningar på mycket svåra skott. I 28 min kunde han inte stå emot längre och fick egentligen ingen chans. Två Österbymospelare stängde nämligen effektivt vägen för CH vid en hörna. Hörnan nickades in av David Ekman, som obevakad fick gå upp vid första stolpen och göra 1-1. Målet fungerade tydligen som tändvätska för H/T, för nu satte laget plötsligt fart framåt igen. Sista kvarten hade man återigen fem kvalificerade målchanser, som toppades av en nick i stolpen av Jonte, men det ville sej inte.
Jag fick äran att utse matchens lirare i H/T och jag valde CH, mycket tack vare de avgörande räddningarna han gjorde, för utan dom hade H/T förlorat matchen, trots att man hade mest chanser och var det bättre laget. Innan CH gjorde sina räddningar stod jag i valet och kvalet om jag skulle välja antingen Håkan eller Fritte, som matchens lirare. Både gjorde nämligen mycket bra insatser på sina ytterbacksplatser. Jonte gör alltid bra matcher och verkar kunna springa hur mycket som helst.
Matchens lirare i Österbymo blev Fredrik Vestgöte: Bra var också Samuel Andersson och Arvid Svensson.
Domare på gott och ont var en något hemmabetonad Glenn Carlsson, Jönköping.
Kommentaren: Så var då vårsäsongen avklarad och jag tycker att killarna får klart godkänt för den. Laget ligger sexa, precis i mitten av tabellen, med nio poäng från serieledning och åtta poäng från nedflyttning, så det ser bra ut inför hösten. Det som är kul är att laget verkligen försöker spela fotboll och lyckas också med det i långa stunder. Jag har ännu inte sett något lag som spelat eller varit bättre än H/T. Fem förluster har det blivit, men i dom matcherna har man varit med i matcherna och kunde lika gärna vunnit med ett mål, som att man förlorade med uddamålet. Det som inte varit lika bra är skärpan vid målchanserna. Mängder med chanser har man skapat och hade man bara satt 25% av dom så hade man toppat serien nu, så där finns det litet att träna på. Nu vet jag ju som gammal forward att det inte alltid är så lätt att göra mål, som det ser ut från sidan. Är det halt som i kvällens match, om planen är ojämn, passningar som inte kommer exakt rätt och inte minst motståndare i vägen så är det inte alltid så enkelt att få in bollen. Så om en anfallare sätter 25% av sina chanser så är det bra även om jag satte 100% på min tid.
Ha nu alla en skön sommar, åk och kolla på pokalerna i Hjorted, Totebo och Frödinge, så kommer vi igen till hösten och tar hem serien.
Conny Holmberg


H/T hade ett tiotal målchanser som dom här utan att göra mål.

Ankarsrum vann Hjorteds Handelsträdgård Cup

Ankarsrums vinnande lag
Ankarsrums Tobbe Ring får bucklan av Trädgårdsdirektör´n

I ett regnigt och dystert väder avgjordes Hjorted Handelsträdgårds Cup på Hjortheden i Hjorted i lördags.
På grund av det dåliga vädret var publiken inte så stor. Planen däremot höll förvånansvärt bra trots regnet.
Cupen vanns av Ankarsrum som i finalen besegrade Blankaholm med hela 12-2.
Cupens arrangörer hittade till slut en ersättare för Hultsfred som hade hoppat av. Peter Nilsson plockade ihop ett lag som kallades H/T:s utvecklingslag. Förutom Peter fanns bland andra Johan Bergvall och Robert Ring med. Dessutom ett flertal ungdomar från Hjorted/Totebo.
I första matchen möttes Hjorted/Totebo och Blankaholm. Det slutade 1-1 och sedan vann Blankaholm efter straffar. Blankaholm hade två bonusstraffar och gjorde mål på den ena genom Peter Adolfsson. Mikael Johansson kvitterade till 1-1 för Hjorted/Totebo. Hjorted/Totebo brände sina två första straffar. I övrigt föll straffmålen så här: 1-2 Tony Adolfsson, 1-3 Leo Bäck, 1-4 Jonas Elb, 2-4 Markus Fridell, 2-5 Tony Gustavsson. Matchens lirare var Jonas Nilsson, Hjorted/Totebo.


H/T föll på straffar

I andra matchen spelade Ankarsrum mot H/T:s utvecklingslag som fick tre bonusstraffar. Laget satte två genom Kim Karlsson och Robert Ring. Ankarsrum vann till slut med 3-2 sedan Johan Rosenqvist och Nicklas Cederlöf två gånger om gjort AIS-målen. Matchens lirare blev målvakten Johan Bergvall i
H/T:s utvecklingslag som visade att de gamla takterna fanns kvar.
I finalen ställdes Ankarsrum mot Blankaholm och det blev kattens lek med råttan. Ankarsrum vann med hela 12-2. Blankaholm gjorde mål på en av sina tre bonusstraffar genom Leo Bäck, sedan kom målen så här:
1-1 Nicklas Cederlöf, 2-1 Mattias Carlsson, 3-1 Ricky Gashi, 4-1 Oskar Bjäremo, 5-1 Oskar Bjäremo, 6-1 Ricky Gashi, 7-1 Oskar Bjäremo, 8-1 Oskar Bjäremo, 9-1 Jimmy Gullqvist, 10-1 Kristoffer Holgersson, 11-1 Christian Petersén, 11-2 Leo Bäck, 12-2 Kalle Samuelsson. Matchens lirare blev Nicklas Cederlöf, Ankarsrum.
Börje Svensson, Torbjörn Iserstål och Lars-Ove Ohlsson dömde en match vardera och skötte sig till full belåtenhet.
Referatet saxat fån Västerviks-Tidningen

Återigen föll H/T på straffsparkar

Djursdala satte sina straffar
medan H/T missade sina

Pokalturneringen Eskils Minne i Frödinge blev nästan en repris på Hjorteds Handelsträdgård Cup förra helgen. Återigen förlorade H/T på staffar och återigen regnade det under pokalen. Skillnaden var dock att denna gång förlorade H/T i finalen och regnet var inte lika intensivt som senast.
I den första matchen besegrade Djursdala värdarna Frödinge.

H/T - Vimmerby 4-1

Hjalle krutar på mot Vimmerby
Leo gör 2-1

I den andra matchen möttes H/T och Vimmerby. H/T gjorde framförallt en mycket stark andra halvlek och vann konfortabelt med 4-1. Hela laget gjorde en bra match. Målen för H/T gjordes av Hjalle 1-0, Leo 2-1, Jonas 3-1 och Ola Jonny 4-1.

Final H/T - Djursdala 6-5 efter staffar (2-2 vid full tid)

Även i finalen var H/T det klart bästa laget. Tyvärr missade man alltför många målchanser. H/T ledde ändå matchen till slutminuterna med 2-1, efter mål av Jonte och Desa. Djursdala utnyttjade då sin bonusstaff och kvitterade till 2-2, ett resultat som stod sej matchen ut. Straffar fick då avgöra och först efter 12 straffar avgjorde Djursdala. Till turneringens bäste spelare valdes Gurra.
Bäst i H/T var annars Bosse Sandqvist och Mattias Klasén på mittfältet.
Conny Holmberg/Emil Johansson
Foto: Kjell Hugosson

Blankaholms BK vann Aldors Cup

BBK:s vinnande lag

En av få H/T-chanser mot BBK
Det krävdes en hårt dömd straff för att få hål på BBK

Fredrik Adolfsson hade enmansshow när Blankaholms BK i lördags eftermiddag vann Aldors Cup på Tollevi i Totebo. Först gjorde han fyra mål när BBK utklassade Frödinge med 5-1 i semifinalen, och därefter ytterligare två när BBK sensationellt vann finalen över Hjorted/Totebo med 3-1.
Fredrik borde spela i en högre serie än sexan, tyckte finaldomaren Ingemar Bertholdsson, som till vardags är fotbollsansvarig i VFF.
Första semifinalen vann alltså BBK över Frödinge med 5-1. Fredrik Adolfsson angav tonen, gjorde 1-0 efter 40 sekunder och 2-0 efter två minuter. Johan Holmberg gjorde 3-0 innan Fredrik fyllde på med både 4-0 och 5-0. Frödinges tröstmål gjorde Henrik Blomberg åtta minuter före full tid.
Matchens dummaste prestation stod BBK:s Fahradin Kurtovic för. Han började på bänken men kom in efter en kvart. Fem minuter senare drog han på sig två gula kort, blev utvisad och återvände till bänken för gott.
I semifinal två mötte Hjorted/Totebo ett reservbetonat IFK Tuna. Det blev kattens lek med råttan och hemmaseger med 4-1. Ola Johansson svarade för tre av målen, det fjärde (som var det första) gjorde Marcus Fridell. Målskytt för Tuna var Joakim Karlsson som lobbade in 4-1 när det återstod två minuter av matchen.Lite tidigare hade Tunas David Hjelm skjutit en straff i ribban.
Finalen mellan Hjorted/Totebo och Blankaholm fick inte den utvecklingen alla hemmafans trodde på. Nej, det var BBK-arna som ville mest och som redan under första kvarten skapade massor av heta målchanser.
Därför var det helt rättvist att BBK fick göra första målet. Finalen var 23 minuter gammal när Johan Holmberg nickade in 1-0. Sex minuter senare blev det 2-0. Christian Högström i hemmamålet gjorde en rikig tavla och Fredrik Adolfsson kunde slå bollen i tom bur.
I andra halvlek var det samme Fredrik som såg till att Blankaholm kunde öka till 3-0. På övertid fick Hjorted/Totebo sitt tröstmål 3-1 när Anders Lind slog in en straff.
Även i finalen fick Blankaholm en spelare utvisad, men det kunde alltså inte hemmalaget utnyttja.
Blankaholms BK vann helt rättvist, och fick alltså sin första inteckning i Aldors Cup. Bäst i laget, och i hela turneringen, var Fredrik Adolfsson. Målvakten Fredrik Nilsson, mittbacken Micke Pettersson, och mittfältaren Jonas Elb var också mycket bra.
Hjorted/Totebos insats i finalen var inte bra. Marcus Hjalmarsson och Ola Johansson skrapade ihop godkänt betyg.
Tobias Karlberg, Sten Lander och Ingemar Bertholdsson skipade rättvisa. Ett 100-tal tittade på i både sol och regn.
Referatet saxat fån Västerviks-Tidningen

Kommentaren: Det är bara att ta upp en applåd för BBK, som besegrat H/T tre gånger denna säsongen. En gång inomhus och två gånger utomhus. Där ser man vad vilja och hjärta betyder i fotboll. I seriespel skulle säkert H/T slå BBK tio gånger av tio, men är inte inställningen den rätta så går det så här. Nu vill jag inte på något sätt förringa BBK:s insats för laget var klart bättre än H/T i finalmatchen, även om H/T tryckte på bra på slutet. BBK har ett lag som innehåller många bra spelare och med mera träning skulle de säkert vara ett topplag i div. V, men då kanske litet av spelglädjen försvann. Halva BBK:s lag skulle säkert kunna konkurrera om en plats i H/T och då tänker jag på de rutinerade rävarna bröderna Adolfsson och Micke P, men de som jag helst skulle vilja se i H/T är de yngre killarna Johan Holmberg, Jonas Elb och kanske även Fredrik Nilsson med tanke på framtiden.
Conny Holmberg

Storstryk i träningsmatch mot IFK Västervik

0-4 mot IFK Västervik!!!!!!!!!! Hur gick det till, undrar säker killarna.

Kan det bero på att killarna hade klubbmästerskapet i Fotbollsgolf i benen, eller vad är nu detta? 1-3 i lördags mot div VI-laget Blankaholm och så ikväll, 0-4 mot div. V-laget IFK Västervik. Det är så uselt, så jag orkar inte ens skriva om det utan kan bara konstatera att IFK vann mycket rättvist, helt enkelt för att dom ville vinna. Visserligen var det bara en träningsmatch, men jag kan inte förstå varför man inte går ut på planen med inställningen att vinna även en träningsmatch. Vill man inte det då är det ju totalt meningslöst att över huvud taget spela träningsmatcherna, då är det bättre att köra en stenhård träning istället.
Om en vecka börjar seriespelet i div IV och H/T har just nu ett speltempo, som knappt skulle räcka i div VI. Får jag komma med ett råd (och det finns ju ingen som kan hindra mej) så skulle jag önska att H/T mötte ett lag med ett betydligt högre speltempo, ex.vis Ankarsrum eller VFF, i en extra träningsmatch i helgen så att man får upp tempot inför matchen mot Österbymo.
Conny Holmberg

Åter oavgjort och 1-1 mot Österbymo

Anders Lindh valdes till "Matchens lirare" när han äntligen var tillbaka på sin rätta plats. Borgmästar´n grattar.

En tät situation framför Öbymos mv
Räka hade ett kanonläge
Till slut kom ändå kvitteringen

Jag skrev både på hemsidan och i matchprogrammet att H/T måste vinna matcherna mot lag från nedre halvan av tabellen och det vidhåller jag fortfarande. H/T var inte bra i matchen på Hjortheden mot Österbymo, men borde ändå i kraft av ett stort spelövertag ha vunnit matchen. Tyvärr slarvade H/T grovt i passningsspelet, massor av bollar gick till fel adress och man höll ett alltför lågt bolltempo. Därför hann ett defensivt och ganska smart spelande Österbymo backa hem med i stort sätt hela laget på rätt sida om bollen och det blev nästan helt omöjligt för H/T att komma igenom spelarmuren framför mål. När H/T missat avgörande passningen ställde Österbymo blixtsnabbt om och hade ett par mycket farliga kontringar som var nära att resultera.
Första halvlek var det Österbymo som startade bäst, precis som vid lagens möte i Österbymo. H/T verkade litet tagna på sängen och hängde inte alls med i tempot de första tio minuterna. Den första målchansen hade ändå H/T och det var Jonte som var nära att näta i den 12 min och då hade H/T börjat att ta tag i spelet. Mycket förvånande för hemmapubliken tog då Österbymo ledningen i matchen med 0-1 på ett kontringsmål gjort av en klart offsidestående Oskar Svensson. Efter målet backade Österbymo hem och satsade enbart på kontringar resten av matchen. Om det medvetet eller om H/T tvingade dom till det ska vara osagt. Enda målchansen i övrigt under första halvlek hade Ola Johansson i 35 min, men han fick inget lyft på sin lobb.
Andra halvlek ökade H/T trycket ännu mer, men det var omöjligt att komma igenom Österbymos kompakta försvarsmur. Några chanser skapade man ändå. Jonte hade en nick i 13 min, Räka ett friläge i 20 min, men närmast mål var ändå Leo, som i 32 min pangade bollen så hårt i stolpkrysset att tio pensionärer på Sundsgården väcktes av träffklangen. Något mål ville det ändå inte bli just då. Tre minuter senare var det då äntligen dax. Ola vann en nickduell och bollen gick över målvakten. På mållinjen dök Jonte upp och forcerade in bollen i mål till 1-1. Nu vädrade vi seger i publiken, men några hetare chanser lyckades inte H/T gräva fram. Leo hade ett lobbförsök i 40 min, det var i stort sätt allt. Istället var Österbymo mycket nära att avgöra matchen två minuter före slutet, men resultatet stod sej tiden ut.
I Gurras frånvaro fick nu Anders Lindh chansen som mittback igen och den utmaningen tog han så bra att han blev vald till Matchens lirare. Det var Anders, som ju haft en mellansäsong pga sitt jobb, väl värd. Nu fick han ju också spela på sin rätta plats. Precis lika bra tyckte jag att vår andre mittback Hjalle var. Plus i övrigt får Ola Johansson för sin andra halvlek. Övriga kan mycket bättre.
Österbymo, som var mycket piggare och kvickare än i vårmatchen, hade sina bästa i Fredrik Vestgöte, Andreas Andersson och Oskar Svensson.Laget har pippi på att spela oavgjort. Detta var den sjätte oavgjorda matchen av tolv spelade.
Domaren Kari Koskenkorva får godkänt, trots att han var lika petig som när han dömde på Tollevi i våras. Bollen behöver väl inte ligga exakt på centimetern rätt vid frisparkar, sån´t tar ju bara tid. Sex varningar i denna justa match var också litet tufft. Ass.domaren Lalla Ohlsson får däremot inte godkänt. Tre meter offside får man bara inte missa. Svagt!!!!
Kommentaren: Trots att det bara blev en pinne så avancerade H/T en placering och ligger nu femma, vilket är mycket bra. Naturligtvis har jag förhoppningar om en ännu högre placering, men jag är ju som alltid mera optimist än realist. Hur var då matchen? Jorå, jämför man med sommarmatcherna H/T har spelat så var den ett fall framåt, men jag tycker fortfarande att det saknas tempo och framförallt mera tryck framåt. Som det är nu tycker jag att anfallarna blir för ensamma vid avslutningarna. Det är sällan att mittfältet hinner upp och kan vinna andrabollarna, så laget kan komma i en andra anfallsvåg. Jag vidhåller fortfarande att spelmodellen
3-5-2 vore lösningen på det problemet, men det systemet kan naturligtvis ha sina nackdelar i försvarsspelet eftersom laget är inkört på att spela 4-4-2. Men håll med om att vi har tre fullgoda mittbackar i Gurra, Lindh och Hjalle, att Fritte och Håkan skulle vara lika bra 30 meter högre upp på mittfältet, att Bosse är en utmärkt balansspelare osv. Kom gärna in med åsikter i Gästboken i ämnet, för visst är det kul att diskutera fotboll, eller hur?
Conny Holmberg

 

Bortaförlust mot Ekenäsjön med 5-3
(och inte ens varmkorven var bra)

Jonte har just gjort 0-1
Ola liggnade vid vänstra stolpen kvitterade till 3-3

Det var en härligt varm augustikväll, som gjord för att njuta av fotboll, men så väl slutade den tyvärr inte. Ska vi börja med det positiva först, efter allt negativt killarna fått ta emot på sista tiden. De första 37 min av första halvlek och ca 20 min av andra halvlek spelade H/T riktigt bra. Litet omständigt och litet fegt, men ändå riktigt bra. Vad som händer däremellan är en gåta kanske man kan tycka, men det tycker inte jag. Så här skrev jag nämligen i min kommentar på hemsidan inför matchen: "Pass upp med de långa genomskärarna fram till snabbe och målfarlige Mikael Stark. Han höll på att sänka H/T senast." Och vad händer? Jo, en halvskadad Mikael Stark börjar som avbytare, men kommer in och spelar sista kvarten i varje halvlek, springer åter ifrån vårt försvar och avgör matchen genom att göra tre mål. Vid mötet på Tollevi gjorde han två mål med mersmak, så våra killar borde ha varit förvarnade.
Första halvlek startade H/T matchen mycket bra, med bra rörlighet i laget, högt bolltempo och bra bollar på djupet. Två halvchanser vaskade man också fram de första 10 min genom Jonte och Klasse. Efter det blev man något för omständiga, visserligen höll man bollen inom laget genom båkåt- och sidledespass, men det hände ingenting framåt. Inte förrän Jonte litet turligt men påpassligt gjorde 0-1 i 26 min, sedan hemmaförsvaret missat en rensning. Klasse hade sedan en riktig kanon i 32 min, som inte målvakten lyckades hålla. Tyvärr fanns ingen H/T-spelare med på returen. I 37 min var det ändå dax för 0-2. Ola "Jonny" blev helt frispelad och gjorde inget misstag. Nu var matchen över trodde tydligen H/T-spelarna och började tänka på halvtidsfikat. Det får man absolut inte göra när man möter en spelare av Mikael Starks kaliber, för direkt på avspark sprang han ifrån H/T-försvaret och reducerade till 1-2. 7 min senare var det dax för kvittering då Mats Josefsson från nära håll nickade in 2-2. Ola Johansson var ändå nära att ge H/T ledningen i slutsekunderna, men hans skott räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare.
Andra halvlek började hemmalaget stärkta av sin upphämtning bäst och H/T-spelarna verkade mycket virriga och hittade inte alls sina positioner. Mycket följdriktigt tog hemmalaget också ledningen med 3-2 genom Tobias Sjögren, som ensam framför mål rullade in bollen mellan benen på CH. Hemmalaget hade så långt haft flera chanser att öka på ledningen. Nu blev det ändå så att H/T tog över spelet: Troligtvis tack vare att man gick ner på trebackslinje vaskade man fram hela fyra bra chanser på en tiominutersperiod. Ola Johansson hade en nick som räddades på mållinjen i 19 min, Peter Nilsson (välkommen i A-laget igen) gjorde mål i 20 min, men målet dömdes tveksamt bort för offside. Klasse hade åter ett bra skott i 27 min innan Ola Johansson vann en höjdduell med målvakten och kvitterade till 3-3 i 28 min. Tyvärr så skadade Ola sej i samband med målet. Hur illa vet jag inte, men han kom inte in mera på planen i matchen. Efter kvitteringsmålet gick man tillbaka till fyrbackslinje och förlorade åter initiativet i matchen. Då kom också ovannämnde Mikael Stark in på planen, sprang åter ifrån vårt försvar, gjorde två mål i 43 och 44 min och fastställde slutresultatet till 5-3. Det var samma siffror som vid mötet på Tollevi, skillnaden var bara den att då var det H/T som vann. Bäst i H/T var Andreas "Desa" Johansson, som spelade vänsterback i Frittes frånvaro, Jonte blixtrade till ibland och en comebackande Peter Nilsson, spelade bara en kvart i varje halvlek men kan bli en tillgång något bättre tränad. I Ekenässjön har jag redan berömt endast 17-årige jättetalangen Mikael Stark. Bra var också långe Tony Sollin, som jag tror nickade fram bollen vid samtliga hemmamål. Niklas Levin och mv Jens Hildorsson var också bra. Domaren Glenn Carlsson, Jönköping, tillät tufft spel, men var konsekvent i sin bedömning. Mycket folk var det och tittade på matchen.
Kommentaren: En onödig förlust skrev jag på startsidan och det vidhåller jag. Jag tycker nämligen att det var taktiska misstag som fällde avgörandet i den här matchen. Att man inte får ge Mikael Stark några ytor visste man väl om, att Tony Sollin under hela matchen fick nicktoucha varenda långboll fram till framstormande anfallare borde ha åtgärdats och att man vid underläge 3-2 sätter in en försvarare istället för en anfallare är för mej helt obegripligt. Inget ont om Fredrik Flink, för han gjorde mycket bra ifrån sej när han kom in och var väl värd chansen, men så många mål framåt har inte gode Fredrik gjort. På lördag blir det att ta nya tag mot topplaget Bodafors på Tollevi. Förhoppningsvis kommer höstens första trepoängaren då.
Conny Holmberg

Vilket fotbollslag vi ändå har! 3-0!!!!!! Hela 3-0 på Bodafors
(det är så att man får nypa sej i armen)


Matchens lirare Johan Aronsson grattas av fotbollsbasen Roy Lundgren

Ola nickar in 1-0 på en frispark från Ola
Klasse gör 2-0 på ett sologenombrott

Härligt! Härligt! Härligt! 3-0 mot serieledande Bodafors efter en kanonmatch av hela laget! Ja, efter en sådan urladdning känns det skönt att sitta och referera matchen. Jag skrev inför matchen så här: "Äntligen litet rejält motstånd, då kanske killarna tänder till ordentligt efter två matcher där man onödigt förlorat fem poäng". Och hur dom tände till sedan, det var en fröjd att se laget spela och äntligen visade killarna hur bra laget egentligen är. Man hade gjort vissa taktiska ändringar, framförallt en som man efterlyst länge, nämligen att spela med libero. Om man sedan är tre eller fyra längst bak kanske inte spelar så stor roll.
Första halvlek hade knappt börjat när Johan Aronsson, som stod i mål, gjorde en kanske matchavgörande räddning på ett närskott. 0-1 i det läget så vet man inte hur matchen hade slutat. Efter det var det H/T för hela entrépengen, som kanske borde höjas om killarna fortsätter att underhålla oss så här. 1-0 nickade Ola J. in på en frispark från Ola Jonny. Klasse ökade på till 2-0 efter en kvart på ett sologenombrott. H/T hade dessutom flera chanser att öka på ledningen. Bodafors hade ytterligare en målchans i den 18 min, när Tommy Eriksson cykelsparkade direkt på ett inlägg, men Johan reflexräddade även den gången. Sista kvarten av halvleken var det Bodafors som förde spelet, men H/T spelade mycket bra defensivt så några målchanser fick aldrig Bodafors.
Andra halvlek var spelmässigt mera jämn, kanske att Bodafors hade bollen mera, men det var H/T som skapade målchanserna, genom snabba kontingar. Två-tre passningar i djupled och sedan avslut, snabbt och effektivt, det var modellen. Bästa målchanserna hade Jonte, ensam i 5 min, Räka skott tätt utanför i 10 min, Hjalle ett bra skott i 12 min som räddades och Ola J. sköt returen tätt över. Klasse hade ett bra skott efter en snabb kontring i 25 min, Jonte hade en vass nick i 27 min och blev dessutom helt fri på ett inlägg från Ola Jonny i 32 min. Tyvärr studsade bollen snett så Jonte fick inte träff. Så Ni förstår att det kunde ha varit betydligt flera H/T-mål med litet tur. I 34 min gjorde försvaret enda misstaget i matchen, men återigen stod Johan Aronsson där som en räddande ängel. Det var Niklas Malmborg som kom helt fri, men Johan rusade ut och täckte skottet. Det var kanske ännu mera matchavgörande än räddningen i början av matchen, för Bodafors hade börjat chansa med mycket folk framåt. 1-2 i det läget H/T hade fått det mycket tufft de sista tio minuterna. Nu gick luften istället ur Bodafors en aning och Jonte fick två chanser de sista fem minuterna. På den andra satte han 3-0, och det var han väl värd efter allt slit han gjort i matchen.
Alla var bra i H/T den här matchen, så det var säkert inte lätt att ta ut en Matchens Lirare. Priset gick mycket välförtjänt till Johan Aronsson för utan hans avgörande räddningar så hade matchen kanske inte slutat så lyckligt. Ingen hade nog protesterat om han fått dela priset med Jonte, som i mitt tycke var matchens gigant. Vilket jobb han gjorde ensam på topp. Eller varför inte med Klasse, som var stålande framförallt i första halvlek. Ola Johansson kunde också ha fått det. Han gjorde sin klart bästa match för året. Gurra, som inte stod att känna igen mot Ekenässjön, var nu suverän libero och en kandidat. Eller varför inte Håkan, Desa åter felfri som back, Hjalle, Ola Jonny, Bosse, Räka, Peter N., Flink eller Leo, trots han inte fick spela. Ja, alla borde kanske ha fått dela på priset om det varit möjligt.
Bodafors, som trots förlusten fortfarande serieledare, hade inte mycket att säga till om in den här matchen. Bra insatser gjorde ändå förre Åtvidabergsspelaren Fredrik Ahlstedt i försvaret och Niklas Malmborg i anfallet. Ingen av dom hade dock platsat i lördagens H/T. Godkänd domare var Björn Pettersson från Linköping, numera Vimmerby. Drygt 100 tittade på, bland dom gamle landslagsspelaren från Gamleby, Åtvidaberg och Bayern München, Conny Torstensson, som var och specialstuderade Mattias Klasén och Ola Jakobsson. Han var säkert mycket nöjd med det han fick se.
Kommentaren: Det kändes härligt att en fin lördagkväll kunna fira H/T:s seger tillsammans med några vänner. Hoppas att Ni läsare också gjorde det. En mycket viktig seger, både för placeringen i den mycket jämna tabellen, men framförallt för självförtroendet för killarna i laget. I all sport är det viktigt att ha ett stort självförtroende så att man verkligen vågar att göra de saker man vet att man kan göra. Nu får vi hoppas att killarna tar med sej det till nästa match och använder det på rätt sätt. På torsdag möter man bottenlaget Mönsterås på Hjortheden och det är säkert lätt att bli något övermodig efter att ha slagit serieledarna. Mot Mönsterås kommer det att bli en helt annan match. Då kommer H/T att få föra spelet, och Mönsterås kommer att försöka kontra, så det gäller att alla är lika tända som i lördags. Då blir det ytterligare tre poäng.
Conny Holmberg

H/T gjorde sin plikt och vann med 3-0 mot Mönsterås

Hjalle blev vald till "Man of the match" och grattas av Micke och Peter

Var e´ bollen?
Fräsande skott av Klasse
Skjut, Anders!!!


Skönt med en ny seger och återigen med siffrorna 3-0. Den här gången behövde man inte nypa sej i armen för att förstå att man inte drömde, möjligen för att hålla sej vaken. Det var nämligen ingen större fotbolls-underhållning de drygt 100 åskådarna bjöds på, för precis som i bortamötet mot Mönsterås var matchen ett riktigt sömnpiller. Men vinst blev det och det var det viktigaste.
Första halvlek startade H/T med ett spel som var lika bra som i förra matchen mot Bodafors. H/T tog också ledningen med 1-0 genom Jonas Nilsson redan efter 3 min. Jonte placerade en yttersida i målvaktens bortre hörn. H/T forsatte att pressa på och Klasén hade två fräsande skott i 12 0ch 20 min, som målvakten klarade, men det kändes nog i händerna. I 25 min kom Jonte fri. Denna gång fick han inte till yttersidan riktigt, så bollen strök utsidan på stolpen. Anders Lindh hade ett bra nicktillfälle i 31 min, men en Mönseråsförsvarare hängde i Anders tröja, så Anders fick ingen ren träff med pannan. Istället fick Anders chans att göra mål på straff i 40 min. Duktige målvakten Joakim Rosenqvist chansade åt rätt håll och räddade snyggt den annars ganska välplacerade straffen. Mönsterås hade inte ett skott på mål i första halvlek och paussiffrorna 1-0 var klart i underkant och smickrande för Mönsterås.
Andra halvlek vet i tusan var våra killar hade sina tankar. Inte var det på matchen i alla fall, för så slöa var det länge sedan jag såg dem. Troligtvis trodde man att matchen var vunnen, för i första halvlek hade man ju knappt något motstånd. Då blev det annorlunda i den andra halvleken. Mönsteråskillarna hade tydligen käkat taggtråd i paus, för ut kom ett helt annat lag med spelare som satsade 150% i varje duell. Våra killar fick säkert varm O´boy med vispgrädde och var tvåa på varenda boll. Katastrofen var nära efter en kvart då en frispelad Mariwan Eliassi sköt över från mycket nära håll. Mål där och H/T hade fått det tufft. Istället vände Leo bort hela Mönsterås vänsterförsvar och serverade Jonte ett inlägg mitt på pannan. 2-0 var ett faktum och matchen var över, framförallt när Rikard Nilsson i M-ås blev utvisad 5 min senare. Jonte hade en bra chans att göra sitt tredje mål för kvällen på ett bra inlägg från Ola Jonny, men fick ingen fart på nicken. 3-0 gjorde Hjalle på straff i 42 min och M-ås fick ytterligare en spelare utvisad. Denna gång var det Kawa Eliassi.
H/T gjorde definitivt ingen bra match, men det är ändå starkt att vinna med hela 3-0. Hela försvaret med CH längst bak gjorde åter en felfri match. Hjalle fick priset som matchens lirare och Desa imponerar mer och mer som vänsterback. Håkan och Gurra gör nästan aldrig en dålig match. På mitten var Klasén en gigant i första halvlek, men försvann totalt i den andra. Anders Lindh inledde matchen med ett par riktiga snedsparkar och missade en straff, men han var ändå mittfältets bäste räknat på hela matchen. Ola J. och Räka har gjort betydligt bättre matcher och Ola Jonny fick knappt en enda passning trots att han var helt fri på sin kant hela första halvlek. Jonte gjorde en bra första halvlek, men försvann liksom övriga laget i den andra, men det är ändå han som skapar målchanser och gör målen.
Mönsterås är seriens klart sämsta fotbollslag och kommer att ramla ur fyran. Dom flesta killarna i laget är under 20 år och har mycket fotboll i sej, så dom kommer säkert igen. I laget fanns fem killar med efternamnet Eliassi. Jag vet inte om dom är bröder, men bra är dom och bättre kommer dom att bli. Bäst av utespelarna i Mönsterås var anfallaren nr 9 Mariwan Eliassi, tillsammans med Kawa och Jamal Eliassi, men klart bäst i laget var målvakten Joakim Rosenqvist. Godkänd, men något petig (i första halvlek) domare var Anders Holm, Trekanten.
Kommentaren: Jag skrev i min kommentar inför matchen att H/T brukar ha svårt att spela mot lag från nedre halvan av tabellen och det fick vi verkligen bevis för i kväll. Skönt ändå att man ändå tog sej samman så pass mycket att man kunde vinna matchen. Det var mycket viktigt. Nu är avståndet ner till Gunnebo på kvalplats hela 8 poäng och till nedflyttningsplats är det hela 13 poäng. Sju matcher och 21 poäng återstår det att spela om, så mycket kan hända ännu. Jag träffade Einar Hjalmarsson på matchen och han sa att nästa match mot Storebro på måndag är ännu viktigare. Vinst där och han trodde att kontraktet var klart och att även han kunde göra som jag, nämligen snegla uppåt i tabellen. Så dä ä bare å gå ut å vinne pöjke´.
Conny Holmberg

 

H/T kvitterade mot Storebro

Jonte signalerar för mål, men inte domaren.
H/T jublar efter Hjalles kvitteringsmål på frispark.

H/T gjorde en stark andra halvlek borta mot Storebro och fick tack vare den med sej en poäng hem. Resultatet får betecknas som rättvist eftersom lagen tydligen hade var sin halvlek. Eftersom jag blev begåvad med ytterligare ett barnbarn på måndagen som jag först ville besöka(Emil & Jessicas fick en kille), så såg jag bara andra halvlek. I den var H/T klart bäst.
Första halvlek har jag alltså bara fått refererad för mej. Där var det Storebro som hade hand om taktpinnen totalt. 1-0 kom i den 25 min genom Tobias Jacobsson, som satte en retur i nät efter det att Johan Carlsson först prickat stolpen. Storebro hade dessutom ytterligare 3 bollar i målramen, så H/T kan vara glada att det bara stod 1-0 i paus.
Andra halvlek var det ett helt annat H/T som tog planen i besittning. Killarna tog för sej betydligt mera i närkamperna och vann på så sätt många bollar. 1-1 lät inte vänta på sej allt för länge. I 10 min fick H/T en frispark på högersidan 40 meter från målet. Hjalle slår en inåtskruvad boll mot bortre stolpen för någon att nicka på, men bollen skruvar snyggt in sej i krysset. Annars duktige Morgan Carlsson i Storebromålet får nog ta på sej det målet. H/T har också duktiga målvakter. Denna matchen är det Johan som vaktar buren och i 15 min gör han en kanonräddning då en Storebrospelare får friläge. Hjalle blir varnad för en tröjdragning i
20 min, Ola Johansson träffar ribbkrysset i 23 min. Både Klasse och Ola "Jonny" hade i stort sett öppet mål efter 25 min, men bådas skott gick utanför. Det var då man hörde den här dräpande kommentaren från vår läktare: "Vad är det för lärare dom har på Fotbollsgymnasiet egentligen, får dom inte lära sej nå´t?". Jag som, på min tid, aldrig missade målchans vet hur svårt det ibland kan var med snedstudsar m.m., medan han som fällde kommentaren väl aldrig hann komma så högt upp i planen innan anfallet var slut, så han vet väl inte hur svårt det kan vara. Nej, skämt åsido, det kan låta ganska kul på sidan av planen och det mesta säjs med glimten i ögat. H/T hade ytterligare en boll, om inte i mål så var det mycket nära. Vid en kalabalik framför Storebromålet var en hemmaförsvarare nära att göra självmål. Morgan Carlsson lyckades få tag i bollen exakt på mållinjen enligt den ass. domaren.
Bäst i H/T i andra halvlek (som jag såg) var Håkan och Gurra i backlinjen, Klasse och Bosse på mitten och Jonte, som vanligt längst fram. I Storebro är det Johan Carlsson som är den store spelaren. Bra var också unge Anton Palmér och mv Morgan Carlsson. Domaren Per Adolfsson, Oskarshamn, får med tvekan godkänt. Han släppte allt för många tröjdragningar och attacker bakifrån från framförallt hemmalagets sida.
Publiken uppgick till knappt 100 och hälften var säkert från Hjorted och Totebo.
Kommentaren: H/T avancerade i och med denna poängen från sjätte till fjärde plats i serien, vilket är alldeles utmärkt. Fårbo kan visserligen passera H/T i tabellen om laget vinner hängmatchen mot Gunnebo på torsdag, men ändå. Det som också var bra med resultaten i den här omgången var att inget av lagen från nedre halvan i tabellen, förutom avsågade Mönsterås, lyckades att ta in något på H/T. På söndag kommer serietvåan Högsby till Tollevi. Då hoppas vi på revansch för den försmädliga och orättvisa 1-0 förlusten i Högsby.
Conny Holmberg (nu även morfar)

H/T är just nu seriens bästa lag
Besegrade serietrean Högsby med hela 6-2

Matchens lirare, Bosse Sandqvist med Mini-Bosse i famnen, grattas av Roy "The Boss" Lundgren.

Jontes utsida går på utsidan..................

En vanlig syn på Tollevi.
Högsbykeepern vittjar nätet.

och Olas insida bordeha
gått på insidan

Ola ökar till 2-0 med en tunnel på mv.

Härligt! Härligt! Härligt! Det är bara att upprepa det jag skrev efter förra matchen på Tolllevi då H/T besegrade serieledarna Bodafors med 3-0. Nu var det serietrean Högsby, som fick vända hem med ett sargat självförtroende. Förra året gjorde H/T sina bästa matcher på Hjortheden, i år är det Tollevi som gäller, framförallt när man möter lag från övre halvan av tabellen.
Första halvlek startade Högsby, precis som i vårmötet, matchen i ett otroligt högt tempo, med bara ett tillslag på bollen i passningarna, och H/T hade mycket svårt att hänga med i svängarna. Ett hårt jobbande försvar och en kanonräddning av CH i 8 min räddade troligtvis hela matchen för H/T. För efter det att Jonte missat ett friläge i 10 min, gjorde Räka 1-0 efter en kvart. Ola Jonny slog ett inlägg, Jonte gick upp för att nicka, missade bollen, men skrämde Högsbymålvakten så pass mycket att även denne missade utboxningen och bolllen hamnade hos in fristående Räka som inte gjorde något misstag. Två minuter senare var det dax för 2-0. Ola Johansson får en genomskärare av Klasén och ensam med mv slår Ola bollen mellan benen på densamme. H/T har nu tagit över matchen och Ola är mycket nära att göra 3-0 i 20 min, men skottet missar krysset med någon decimeter. I 40 min gör Ola ändå 3-0, efter det att mv åter missat. Högsby får ändå en chans att komma tillbaka i matchen, när Patrik Jonsson reducerar till 3-1 på straff, sedan CH fällt en motståndare.
Andra halvlek hade Högsby ändrat taktik för att försöka komma ifatt målmässigt. Man har satt in långe Jimmy Berg på topp för att nickförlänga långa, höga uppspel till framrusande anfallskompisar. Det var till en början nära att lyckas, för i 4 min fick inte CH helt bort bollen vid en utrusning. Som tur var fanns Gurra på plats och kunde nicka bort bollen. CH tog revansch för den missen när han i 18 min gjorde en matchavgörande dubbelräddning. Först tippade han ett skott i ribban och på returen gjorde han en fantastisk närräddning. 3-2 i det läget så kunde matchen ha slutat hur som helst. Nu ökade istället Jonte på till 4-1 efter att ha bredsidat in en retur från ett Ola Jonny-skott. Nu trodde man att det var avgjort, men Högsby ville annorlunda. I 24 min gjorde Zlatko Alkic 4-2, i solklar offsideläge, och det var siffermässigt match igen, men man kände sej ändå inte direkt orolig. Det var dagens H/T allför bra för. När sedan Klasén solokörde genom Högsbyförsvaret i 32 min (det gör han alltför sällan) och elegant gjorde 5-2 och dessutom Räka ökade på till 6-2 på en tjusigt skruvad pärla i krysset, ja då var matchen över.
Alla i H/T gjorde återigen en kanonmatch. Bosse Sandqvist,klart bäst på planen, gjorde sin bästa match i H/T-tröjan och fick mycket välförtjänt priset som Matchens lirare. Hela försvaret, med Fritte, Gurra, Håkan och Desa och CH i mål, förtjänar också överbetyg, men framförallt var den här segern en laginsats.
Högsby hade sin bäste spelare i nr 8 Patrik Jonsson även nr 11 Zlatko Alkic glimtade till ibland. I övrigt hade jag väntat mej betydligt mera av laget. Godkänd domare var Niklas Mattson.
Kommentaren: Just nu tycker jag att H/T är seriens bästa lag, för tänk vilka höstmatcher killarna har gjort hittills och vilka skalper dom har tagit. Så min sedvanliga tips inför seriestarten i våras att H/T skulle vinna serien, var kanske inte så fel ändå. Nu är det tyvärr försent, men tänk om man inte förlorat några viktiga poäng i matcherna mot Ö-bymo och den onödiga förlusten borta mot Ekenässjön. Då hade H/T haft 34 poäng och legat tvåa i serien. Å andra sidan har väl laget haft litet flyt i några matcher också, så varför gråta över spilld mjölk. Nej, istället ska vi glädja oss åt det som är positivt och positivt är det mesta med laget just nu. Bosse Sandqvist har fått in en bra stabilitet i laget, med en säker defensiv och en vass offensiv. H/T spelar, när alla i laget är tända på uppgiften, en mycket attraktiv fotboll som är mycket trevlig att titta på. Laget är också det som har gjort mest mål framåt av alla lag i serien. Fem omgångar återstår, alltså 15 poäng att spela om. H/T är just nu 9 poäng före Sävsjö på den nedre kvalplatsen, så det borde vara klart med nytt kontrakt, så jag tycker vi sneglar uppåt istället. Bodafors lär nog vinna serien och just nu ligger HIS/MAIS på andra plats, vilken innebär kval till Elitfyran. H/T är 6 poäng efter HIS/MAIS och lagen möts nu på söndag. Vinner H/T så skiljer det bara 3 poäng. Det kan bli en mycket spännade höst. Fortsättning följer..................
Conny Holmberg

"Bara" oavgjort borta mot serietvåan och kvalchansen försvann
Var det de assisterande domarna som vinkade bort oss????

Dubbel-Ola
Ola Jakobsson gjorde målet och Ola Johansson blev utsedd till bästa H/T-spelare

Jag brukar inte klaga domaren och det ska jag inte göra nu heller, för domaren Glenn Karlsson var bra. De två assisterande domarna däremot var en ren katastrof, åtminstone för H/T, som blev felaktigt avvinkade för offside vid fyra mycket avgörande lägen. Vid HIS/MAIS ledningsmål blev Jonte felaktigt avvinkad när han kom helt fri. På den efterföljande frisparken hann inte H/T ställa om och 1-0 var ett faktum. I den andra halvleken blev H/T avvinkade i frilägen tre gånger. Det verkade som om de ass.domarna, framförallt den ene, inte hade lärt sej regeln om att spelare inte är offside om de inte påverkar spelet eller inte finns i bollriktningen. Det var bedrövligt och fyrdubbelt tråkigt i och med att H/T förmodligen tappade segern där.
Annars får nog resultatet betecknas som rättvist. HIS/MAIS ägde bollen mest, framförallt i första halvlek och H/T hade de klart vassaste målchanserna.
Första halvlek inledde hemmalaget mycket starkt. Med en hög press mot våra bolhållare satte man vårt försvar under ett stort tryck till en början. Så mycket till spel var det inte, mest sparka och spring faktiskt, men HIS/MAIS är ett mycket fysiskt lag och tjänar naturligtvis på den typen av fotboll. Trots sin höga press lyckades ändå inte hemmalaget skapa några direkta farligheter. Det blev mest skott från långt håll. Nej, de enda chanser som skapades i första halvlek, förutom målet förstås, var det H/T som svarade för. I 10 min kom Jonte helt fri och borde faktiskt ha gjort mål. Ola Johansson hade halvlekens andra chans då han vände bort tre man inom HIS/MAIS straffområde. Tyvärr gick skottet precis över ribban. 1 35 min kom så det ovan nämnda ledningsmålet för hemmalaget. På den snabbt slagna offsidefrisparken hann inte H/T få ordning på försvarpositionerna och nr 8 Andreas Stejdahl kunde slå in en retur från nära håll sedan Johan i H/T-målet räddat första skottet. Men hur hade matchen gått om inte Jonte blivit felaktigt avvinkad för offside i läget innan? Jonte missar sällan två frilägen på rad.
Andra halvlek märktes det att H/T i pausen pratat om att börja spela bollen genom laget igen och försöka undvika att komma in i HIS/MAIS tjongfotboll. Och det gick bra till en början. Visserligen gjorde Johan en kanonräddning efter 2 min, men sedan tog H/T över matchen. Ola Jonny firade med sin snabbhet stora triumfer på sin högerkant och Ola Johansson vände ut och in på motståndarna gång på gång. I 4 min varOla Jonny igenom, i den 6 min var Jonte nära, i 8 min sköt Ola tätt över och i den 11 min kom så kvitteringen. det var Ola Jonny, som på en fin genomskärare sprang ifrån hemmaförsvaret och ur liten vinkel satte bollen i nät vid bortre stolpen. I 15 min var jag beredd att plita ner 1-2 i mitt block, men Jonas bredsida gick utanför. Resten av matchen blev det mest ställningskrig, där hemmalaget fortsatte att dunka upp långbollar till sina långa anfallare utan resultat och H/T blev avvinkade så fort man fick något friläge. Så några fler målchanser fick vi inte se. Priset, som bäste spelare i H/T, gick mycket välförtjänt till Ola Johansson, som gjorde sin klart bästa match för året. Det var länge sedan jag såg Ola så alert i en hel match. Mycket duktig var även vår andre Ola, med efternamnet Jakobsson. Den här matchen gjorde han precis som han borde göra mycket mera. Nämligen utnyttja sin snabbhet och gå rätt in i straffområdet. Väl där inne kan allt hända, det såg vi vid kvitteringsmålet. Bosse var bäst på mittfältet och hela försvaret gjorde åter en bra match, med ett extra plus till Håkan. Johan i mål var felfri.
Mariannelund hade sin klart bästa spelare i nr 16 Martin Rosenqvist. Däremot hade jag väntat mej betydligt mer av sjuan Niklas Tälth. Domarnas insats har jag redan kommenterat. Nog sagt om det.
Kommentaren: Normalt skulle man väl vara mycket nöjd med en poäng på bortaplan mot serietvån och visst är det bra. Men efter H/T:s insatser på sistone har våra förväntningar på laget naturligtvis ökat. Det här var ingen bra match och inte någon speciellt bra insats av H/T heller. Orsaken till det var naturligtvis en mycket svårspelad motståndare. HIS/MAIS är enligt min åsikt, även om dom spelar en skitfotboll, seriens bästa lag. Deras fysiska styrka och löpvilja gör att laget är mycket tunga att möta. Jag tyckte ändå att H/T stod upp mycket bra och var väl värda poängen man fick med sej hem. Tyvärr försvann nog kvalchansen med de förlorade två poängen. På fredag kommer Stensjön till Hjortheden på besök och då tror jag att H/T greppar sista chansen till kvalplats och vinner.
Conny Holmberg

Hemmakeepern boxar bort bollen.
Tänk om Jontes bredsida gått innaför stolpen.
Ola Jakobsson jublar efter sitt
1-0 mål

 

Ett H/T utan gnista förlorade mot Stensjön
(Och vi kan inte ens skylla på domarna)

Desa "Man of the Match"tillsammans med Micke Åberg
Jonte når högst
Skjuta är aldrig fel, men här borde
Ola ha spelat in bollen till Jonte


Tänk att en match som börjar så bra kan sluta så illa. H/T visade upp ett bländande spel och spelade ut gästande Stensjön inför dryga hundratalet begeistrade åskådare på Hjortheden. I en kvart ska tilläggas, sedan prickade Hjalle huvudet på Gurra, och efter det verkade som hela laget blivit träffade av en hård boll i skallen. Låter jag snurrig, jag också. Kanske, men så här gick det till.
Första halvlek inledde H/T som skrivet mycket starkt. 1-0 kom redan efter en minut och det var Ola Johansson som satte bredsidan till på ett fint pass från Klasén. Hemmalaget fortsatte att spela en helt underbar fotboll, med ett tillslag på bollen och med en härlig rörelse i laget. Stensjön hängde inte alls med, när framförallt Ola, Ola och Klasse satte fart. Vi i publiken bara satt och njöt och väntade på nästa hemmamål. I 17 min blev det så mål, men det var Stensjön som gjorde målet. Och ett mycket märkligt mål var det. Hjalle skulle rensa bort bollen i H/T:s straffområde, men träffar istället Gurra i huvudet. Bollen går ut till fristående Åke Gunnarsson, som förvånad slår bollen i öppet mål. 1-1. Efter det tappar hemmalaget allt, både spelet och huvudet. Visserligen kommer Ola igenom på vänsterkanten i 20 min och skjuter ett skott som tar i burgaveln. Där borde han ha spelat in bollen till en helt fristående Jonte istället. (se bilden ovan) I övrigt hände det inte speciellt mycket, förutom att Johan Aronsson gjorde en bar räddning på ett friläge och att domaren delade ut två billiga gula kort. Ett till vardera laget.
Andra halvlek hade H/T ändrat taktik. Istället för att fortsätta med två man på topp, gick man över till den
4-5-1- uppställning, som varit så lyckosam i de senaste seriematcherna. Troligtvis för att försöka vinna mera bollar på mittfältet, där man kom något till korta i sista delen av första halvlek. Men si, den taktiken gick inte alls utan snarare tvärtom. Det var istället Stensjön som vann dom flesta bollarna på mittfältet. Chanser skapade laget också. I 5 min sprang nr 8 Emil Erixon igenom på vänsterkanten, men skottet tog i burgaveln. Tre min senare missar Gurra ett uppspel och Bosse tvingas fälla en motståndare med frispark som följd. Dominik Abram skjuter frisparken, via stolpen till 1-2, förbi en troligtvis fel uppställd mur eller om muren flyttade sej. I 20 min är det nära kvittering, då en för kvällen mycket osynlig Jonte snor bollen för motståndarna och får iväg ett bra skott som målvakten tvingas boxa ut.Returen skjuter H/T över. I 30 min kommer så spiken.På en kontring lobbar Pierre Engdahl bollen via ribban i mål till 1-3. Visst försökte H/T på slutet, men den där riktiga gnistan saknades den här kvällen.
Experterna på berget fick äran att utse bäste hemmaspelare denna gång. Dom valde Andreas Johansson. Det var kul för Desa har varit duktig i samtliga matcher sedan han kom in i laget. Duktig i övrigt var Mattias Klasén, framförallt i första halvlek. Han mattades något i andra och byttes också mycket märkligt ut på slutet. Märkligt, för även om han var trött, så är han en av få spelare i laget som kan skapa något på egen hand. Bra var också Ola Johansson, som de senaste matcherna fått tillbaka litet av det som gjorde honom till en av kommunens bästa spelare innan knäskadan för några år sedan.
Stensjön, som bara förlorat en match i höst, hade sina bästa spelare i lagkaptenen nr 14 Dominik Abram, nr 8 Emil Erixon och nr 11 Oklay Cimen.
Domaren Ronny Johansson, Jönköping, får med tvekan godkänt. Inte för att han gjorde några stora misstag, men han hade en tendens att blåsa litet väl mycket, kanske beroende på att domarbasen Johan Dagnäs satt på läktaren.
Kommentaren: Så kom så reaktionen efter alla bra matcher H/T har gjort på sistone. Eller kan det vara Hjortheden, som inte faller laget på läppen i år. Förra året gjorde man sina bästa matcher där, i år är det Tollevi som gäller. Eller har jag och andra prisat laget för mycket på sistone. Det gör jag inte denna gången, förutom första kvarten förstås. I kväll gjorde laget, på ren svenska, en riktig skitmatch. Med noll vilja, noll gnista och en dålig taktik vinner man inga matcher, så är det bara. Och varför satsar man inte med mera folk framåt, när man med en kvart kvar att spela ligger under med två mål. Men skit samma, kvalchansen till Elitfyran försvann definitivt, men H/T har ändå gjort en bättre säsong än i fjol. Då tog laget 27 poäng, i år har man hittills tagit 28. Tyvärr vann Sävsjö i kväll, så H/T måste ta två poäng till innan kontarktet är säkrat. Dom tar man i Gunnebo på lördag.
Conny Holmberg

H/T förlorade åter mot Gunnebo
(men div IV blir det även nästa år)

Gunnebo vann lördagens derby i div. IV-fotbollen på Gunnebo IP mot H/T med 3-1. I halvtid ledde hemmalaget med 1-0. I och med segern tog Gunnebo ett stort steg mot nytt kontrakt. När två omgångar återstår är laget fyra poäng före Sävsjö på den nedre kvalplatsen. Till Österbymo på ned-flyttningsplats är avståndet fem poäng. H/T ligger mitt i tabellen och har kontraktet säkrat.

Chans på

Chans på
Lördagens match var ganska bra spelmässigt med div. IV-mått. Hemmasegern var inte alls orättvis, Gunnebo spelade disciplinerat större delen av matchen med bra försvarsarbete. H/T fick inte i gång sitt vägvinnande spel. Det var bara när laget satsade allt framåt efter 3-1-reduceringen i andra halvlek som det blev lite tryck mot Gunnebomålet. Då hade H/T flera fina möjligheter att göra ytterligare mål, men Gunnebo kunde hålla undan.
1-0 till Gunnebo kom i 27:e minuten. Helt plötsligt fick John Iserstål ett fint läge, han sköt ett bra markskott och bollen gick i mål. 2-0 blev det direkt efter avspark i andra halvlek då en Gunnebospelare fick en knuff innanför straffområdet. Lagkaptenen Tomas Andersson gjorde inget misstag och satte straffen i nät.

Chans på

Chans på
I 64:e minuten gjorde Gunnebo 3-0. Laget fick en frispark långt utifrån kanten, Tom Josefsson sköt och bollen studsade förbi Christian Högström i H/T:s bur. Christian var själv upphov till frisparken då han spar-kade ner John Iserstål och dessutom fick en varning.
Hjorted/Totebos reducering till 3-1 kom 17 minuter före slutet, målgörare var Mattias Klasén. Efter det målet gick Hjorted/Totebo ner på en trebacks-linje och satsade för full framåt, men utan resultat.

Chans


och till slut ett mål av Klasse
I Gunnebo gjorde målvakten Stefan Hermansson en fin insats. Hela fyrbackslinjen med Pascal Ström, Johan Svensson, Tomas Andersson och Tom Josefsson var duktig. På mittfältet sätter vi extra plus för Erik Karlsson och framåt skötte sig John Iserstål bra. H/T hade sina bästa spelare i mittbacken Mattias Gustavsson, Mattias Klasén på mittfältet och Ola Johansson framåt.
Hans Eng, Delaryd, gjorde en bra domarinsats.
Referat saxat från Västerviks-Tidningens reportage av Åke Hilding. Foto:Robban Hagelin
Kommentaren: Ett lag som har något att kämpa för vinner oftast över ett lag som inte är så tända på uppgiften. Troligtvis var det därför som Gunnebo vann kommunderbyt mot H/T med 3-1. Tyvärr såg jag inte matchen, men enligt de rapporter jag fått, vann Gunnebo åter mot H/T på sitt spelförstörande och ojusta sätt att spela fotboll. Fem varningar fick visst laget inkassera denna gången, men det gav ju tyvärr också resultat i form av tre viktiga poäng. Gunnebo är det enda lag i serien som H/T inte tagit poäng av och tydligen det lag som passar H/T allra sämst.
Trots att H/T förlorade blev laget ändå klart för div IV-spel även nästa år, tack vare att Sävsjö, som ligger på kvalplatsen, förlorade sin match och är 7 poäng efter H/T med två matcher kvar att spela. De två återstående matcherna gäller således inte ett dugg för H/T mera än äran. Ändå skulle det vara kul om H/T kunde vinna matcherna och kunna ta en fjärdeplats i serien. Med en sådan tabellplacering är det säkert betydligt enklare att locka nya spelare till klubben än om laget kommer åtta-nia till slut.
Conny Holmberg

4-4 i svängig match på Tollevi

Ola reducerar till 2-3
Räka, tidernas meste TIF-are, gjorde sin sista match på Tollevi.
Lindhs nick var nära att avgöra matchen på slutet

Fotbollen har många klyschor och en är att motivation alltid slår klass. Förutsättningarna var ju sådana inför matchen att Sävsjö, som är i farozonen för att åka ur fyran, var piskade att vinna matchen, medan H/T inte hade något mera än äran att spela för. Efter att ha genomlidit första halvlek i H/T:s hemmamatch mot Sävsjö, var jag beredd att ha den klyschan som rubrik på den här matchrapporten. Nu blev det inte så för efter att ha legat under med 1-3 i paus, tog sej H/T samman i andra halvlek och ordnade till ett oavgjort resultat.
Första halvlek
hann knappt att börja förrän det stod 1-1, så varken VT:s reporter eller jag själv kom i tid för att se dom målen. Sävsjö tog ledningen redan efter någon minut med 0-1 genom Jonas Johansson, som fick se sitt lobbskott skruva sej in via en hemmaförsvarare i bortre krysset. H/T kvitterade nästan omgående till 1-1 genom Ola Johansson, som nickade in ett inlägg från Räka. Efter det så blev det svängdörrar i hemmaförsvaret och det var rena turen att inte Sävsjö gjorde mera än två mål, så virrigt var det stundtals. Då menar jag inte bara att det var försvarspelarna i H/T som felade utan hela laget. 1-2 gjorde nr 7 Mats Söderqvist i 25 min och 1-3 nr 16 Joakim Bjerhag i 32 min. Sävsjö hade ytterligare en boll i mål men det målet dömdes bort pga av ojust spel mot en H/T-försvarare. H/T hade väl inte en målchans värd namnet.
Andra halvlek
var det ett helt annat H/T vi fick se. Troligtvis hade Bosse pratat allvar med killarna i pausen. Nu fick vi se ett H/T som ville något igen. 2-3 gjorde Ola Johansson redan efter fem minuter och sedan radade man upp målchanserna. Det dröjde ändå till den 25 min innan Jonte kämpade till sej bollen nere vid kortlinjen inom Sävsjös straffområde och serverade Räka ett smörpass. Räka gjorde inget misstag i sin sista match på Tollevi utan kvitterade elegant till 3-3. H/T tog ledningen tre min senare och det var Jonte som med en elegant lobb gjorde 4-3. H/T hade ytterligare ett par chanser, bl.a. hade Ola Jonny ett par genombrott som var nära att resultera och Jacke ett skott strax utanför från nära håll, så visst kändes det som om H/T hade segern i hamn. Då vände matchen igen. Sävsjö kvitteradetill 4-4 i 36 min genom nr 8 Christoffer Karlsson och det resultatet stod sej tiden ut.
Ola Johansson, som varit mycket duktig i höst, fick välförtjänt priset som matchens lirare. Han var klart bäst i laget tillsammans med Håkan Johansson, som aldrig gör en dålig match. Jonte har väl inte varit helt på topp de senaste matcherna, men måste ändå få en eloge för sitt slit och uppoffrande spel. Ett mål och ett målpass väger också tungt.
Sävsjö hade sina bästa i nr 12 Jonas Johansson och nr 15 Christian Ahlstrand. Godkänd domare var Gert Hjelmer, Växjö inför ca 100 åskådare i det vackra höstvädret.
Kommentaren: Det märks att säsongen lider mot sitt slut och att H/T inte har så mycket att kämpa för längre, för laget har saknat den där riktiga gnistan i de senaste matcherna. Det är ändå starkt att laget har så pass mycket moral att man kan resa sej från ett 1-3 underläge och vända till 4-3 överläge. Att man sedan slappnar av och låter Sävsjö kvittera mot slutet är kanske inte så mycket att säja om. I en halvtimma visade ändå H/T vad laget kan prestera om man vill. Genom att ta en poäng gav man ju också lokalkonkurrenten Gunnebo en hjälpande hand i bottenstriden, vilket väl kan vara kul med tanke på ev. derbymatcher nästa år. En match återstår nu och det är bortaderbyt mot Fårbo på söndag. Det kan väl ingen missa även om matchen är betydelselös för båda lagen.
Conny Holmberg

H/T vann över Fårbo och kom sexa i tabellen

En tät situation framför Fårbos mål, når H/T åter utklassade Fårbo.

Räka har just gjort 0-1
Ska verkligen gamle Räka (det är han med krokig rygg men utan käpp) lägga av?
Han har ju öst in mål på slutet!!!
Ola "Jonny" satte 0-2

Så var då fotbollsssäsongen 2003 över för H/T:s del, så när som på inomhusturneringen Tjust Open senare i höst. Det har som helhet varit en härlig säsong och killarna har glatt oss som tittat på med att bjuda på fin fotboll, åtminstone för det mesta. Man började säsongen med att tvåla till Fårbo på Tollevi med 3-0 och avslutade med att vinna med 5-2 mot samma lag.
Första halvlek började H/T på ett härligt sätt. Det märktes att killarna bestämt sej för att gå ut och ha roligt på planen i årets sista match, som inte gällde något mera än äran. Räka, som hittat storformen på slutet, öppnade målskyttet med att göra 0-1 efter 12 min och Ola Jonny ökade på till 0-2 fem minuter senare. H/T fortsatte att trycka på i ytterligare en kvart, sedan vete tusan vad som hände med laget. Helt plötsligt satt alla i knäet på Johan i målet. Det som ut som när ett lag försvarar sej i handboll. Om det var meningen eller inte har jag ingen aning om, men att H/T:s målövertag skulle hålla sej till paus var det ingen av oss i publiken som trodde på. Inte för att vi är stolta över det men rätt fick vi i våra föraningar. I 40 min var det dax för 1-2, genom Daniel Hällblad, som klackade in målet. Innan dess hade också Mikael Bengtsson prickat ribban.
Andra halvlek kom H/T ut och ville lira boll igen. Det gav omgående resultat. Lindh lobbade snyggt in 1-3 och Ola ökade på till 1-4 i 7 resp. 8 min. Sedan böljade spelet fram och tillbaka med chanser för bägge lagen. Fårbo reducerade till 2-4 genom Andreas Olbers, som utnyttjade ett missförstånd i H/T-försvaret. I 40 min fastställde Räka slutresultatet när han lobbnickade in 2-5.
Många var bra i H/T den här matchen. Räka gjorde i sin sista match, påstår han i alla fall, sin bästa match för året och fick kröna den med två mål. Det var kul! Håkan var bäst på mittfältet och Ola Johansson har radat upp kanonmatcher i höst. Gurra var som vanligt mycket bra och fick priset som matchens lirare. Johan uppträdde med stor pondus och var mycket pålitlig i målet. Vi får verkligen hoppas att han fortsätter nästa år också, även om han pratat om att sluta. Roligt var det också att se de unga killarna på bänken Jacke, Flink och Bjässen komma in och ta för sej på ett bra sätt.
Eftersom vi inte fick något programblad har jag svårt att kunna nämna några spelare i Fårbo. Till matchens lirare i laget valdes Daniel Hällblad. Bra var också Mikael Bengtsson, Andreas Olbers och målvakten, vad nu han heter.
Domarens namn fick vi heller inte veta, men han får godkänt. Han missade visserligen en straff för Fårbo, men det har jag inte svårt att förlåta honom. Ass. domarna däremot var som vanligt dvs. mycket dåliga. Visst kan det vara svårt att se offside-situationer många gånger, men överlag tycker jag de är påfallande dåliga.
Kommentaren: Det blev en mycket hedrande sjätteplats i tabellen och det är det bästa H/T har åstadkommit genom tiderna. Så ett stort GRATTIS till Bosse för en bra debutsäsong som tränare och GRATTIS till killarna för en bra genomförd säsong. Noterbart är att H/T tagit hela 16 poäng av 30 möjliga mot de fem lagen som ligger före i tabellen, men bara 16 poäng av 36 möjliga mot de sex bottenlagen.
Nästa år är det väl tusan om jag inte ska få rätt i mitt tips. Jag tippar H/T som seriesegrare redan nu.
TACK FÖR I ÅR!!!!!
.
Conny Holmberg

22/11 Sillcupen i Blankaholm


Eyes Wide Open

Däng mot BBK igen

Kom igen, Flinken!

Ännu en trafikfara

Inomhusturneringen Sillcupen har gått av stapeln i Blankaholm. H/T spelade 4 matcher, vann tre och förlorade en. H/T kom tvåa och vann turneringen gjorde Blankaholm för andra året i rad.
H/T.s samtliga motståndare hade två bonusstraffar.
HT:s matcher
Västrum-Hjorted/Totebo 2-3
Ola Johansson 1 mål
Klasén 1 mål
Bradley 1 mål

Hjorted/Totebo-Krokstorp 3-2
Bradley 2 mål
Ola Johansson 1 mål

Hammarsgärde-Hjorted/Totebo 1-6
Ola Johansson 1 mål
Ola Jacobsson 2 mål
Bradley 2 mål
Klasén 1 mål

Hjorted/Totebo-Blankaholm 1-3
Bradley 1 mål

Tycker att vi gör en klart godkänd turnering. Tyvärr satte Blankaholm både sina bonusstraffar innan matchstart. Sedan backade dom hem och låg i stort sett med hela laget i knät på egen målvakt. Vi gör 2-1 men tyvärr gör vi ett individuellt misstag i ett uppspel som Blankaholm utnyttjar och gör 3-1 och då orkar vi inte komma tillbaks in i matchen. Sammanfattningsvis ska vi vara nöjda. Är inte lätt att få bonusstraffar emot sig och lyckas vända matchen när lagen backar hem och inte bjuder upp till spel.
Spelare från H/T som spelade:
CH, Bjässen, Anders, Flink, Desa, Håkan, Jacob, Klasén, Ola Johnny, Ola Johansson och Bradley.

Text & Bild: Bosse Sandqvist

28/11 Endast en poäng i Tjust Open

En bild som symboliserar kvällen, ett skott skyhögt över.

H/T glänste sannerligen inte i Tjust Open som avgjordes på fredagskvällen. På fyra matcher lyckades bara laget ta en enda poäng, i och för sej mot blivande finallaget BOIF, men ändå var det en svag afton av H/T. Till lagets försvar ska sägas att man hade totalt åtta bonusstraffar mot sej och hela sju gick i mål, så H/T fick starta samtliga matcher i underläge.
Det enda riktigt positiva med kvällen var att Domarklubben i Västervik hade utsett Emil Johansson till
Årets Fotbollsledare 2003.GrattisEmil


Så här gick det i H/T:s matcher:
H/T - Överum 1-4
Frans Karlsson (släkten är värst) satte Överums bägge bonusstraffar till 0-2. H/T hadeett stort övertag i matchen och Klasén reducerade till 1-2. Sedan ville Desa vara med i målprotokollet, tyvärr målade han i fel bur, självmål med andra ord och 1-3. Osis, men snyggt var det och CH var både chanslös och överraskad. På en kontring ökade sedan Magnus Karlsson på till 1-4.
H/T - BOIF 2-2
Årets skyttekung i kommunen, Jens Karlsson, gjorde inget misstag på bonusstraffarna och H/T var åter i underläge med 0-2 när matchen startade. Återigen etablerade H/T ett stort tryck mot motståndarmålet och denna match blev det bättre utdelning, men längre än till 2-2 kom aldrig H/T.
Målen gjordes av Desa, i rätt bur den här gången, och av Bradley.
H/T - Västrum 1-2
Matchen mot Västrum gällde vinna eller försvinna för H/T. Västrum hade tre bonusstraffar mot H/T. Laget gjorde mål på två, en räddade Anders Lindh, som hoppade in i målet på straffarna. Matchbilden var precis densamma som i H/T:s tidigare matcher. H/T pressade tillbaka Västrum ordentligt, men lyckades bara näta en gång. Klasén gjorde målet. H/T förlorade matchen och chansen att gå till finalspel.
H/T - IFK Västervik 2-3
Matchen mot IFK var helt betydelselös, men var ändå H/T:s bästa match för kvällen. IFK gjorde 0-1 på sin bonusstraff. Lindh kvitterade till 1-1. IFK ökade på till 1-2 innan Klasén gjorde kvällens kanonmål, en rökare i ribbkrysset från långt håll och det var åter kvitterat. IFK drog ändå det längsta strået.
Tomas Pettersson avgjorde matchen med sitt 2-3 mål, strax efter midnatt. Go´natt H/T.

Conny Holmberg