Matchreferat A-Laget år 2002

Matchreferat Tabeller Poängligan

6/3 Träningsmatch IFK Tuna - Hjorted/Totebo 0 - 3

Hjorted/Totebo, som är nykomlingar i div. IV kommande säsong, tog en rättvis seger. laget spelade stundtals fin fotboll. Även IFK Tuna ska vara nöjda med matchen. Målskyttar: Jonas Nilsson 2 och Anders Lind 1. I IFK Tuna får alla spelareplus för en bra insats. Extra beröm till målvakterna Conny Håård och Johan Astbrant, försvaret samt Staffan Gustafsson och Jens Haskett. Bäst betyg i Hjorted/Totebo går till Jonas Nilsson, Mikael Johansson, Anders Lind, Mattias Gustafsson och Mattias Klasén.
Referatet hämtat från Vimmerby Tidning

 

9/3 Träningsmatch Storebro - Hjorted/Totebo 3 - 2

Nya div. IV-laget Hjorted/Totebo förlorade på lördagen träningsmatchen borta mot Storebro. En match, som p.g.a. av den starka vinden, blev mycket chansartad. Sedan Storebro chockstartat med att göra 1-0 redan i matchens andra minut, efter ett missförstånd i H/T-försvaret, tog H/T helt över halvleken. H/T försökte, i den svåra blåsten, spela det spel som var så framgångsrikt förra säsongen, nämligen att hålla bollen efter marken inom laget och på så sätt spela sej fram till chanserna. Detta spelet resulterade också i två mål. 1-1 genom Jonas Nilsson och 1-2 genom Håkan Johansson. H/T hade dessutom bud på flera mål medan Storebro mest fick ägna sej åt att jaga boll. I andra halvlek blev det ett helt annat spel, eller för att säga, inget spel alls. Sparka och spring, är ett bra uttryck för det som presterades på planen. På detta var Storebro klart bäst och kunde i slutminuterna både kvittera och avgöra matchen genom att göra 3-2. H/T får godkänt för första halvlek då samtliga spelare, med ett extra plus till Peter Nilsson, gjorde bra ifrån sej. Andra halvlek är redan glömd.
Conny Holmberg

16/3 Träningsmatch Södra Vi - Hjorted/Totebo 0-3

H/T mötte på lördagen, i sin tredje träningsmatch för året, Södra Vi, på en utmärkt grusplan i Frödinge. Trots att H/T saknade både Jimmi Gustafsson och Håkan Johansson i laget, var det ingen diskussion om vilket lag som var det starkaste. H/T inledde matchen mycket bra i ett högt tempo, med bra passningsspel och flera vassa avslutningar förutom målen..1-0 till H/T kom redan i 5 min. genom Ola Johansson, som nu gjorde sitt första mål i H/T, efter återkomsten från VFF. 2-0 gjorde blott 16-årige Mattias Klasén i 18 min. Efter 2-0 börjar H/T, som alltid när man leder en match, slappna av och Södra Vi tar över spelet den sista kvarten av halvleken. Erik Gustafsson i målet får rädda ett par frilägen efter det att H/T-försvaret snurrat till det. I andra halvlek var det bara ett lag på planen. H/T spelade mycket bra, och spelade ut Södra Vi totalt, trots att man stuvade om ganska mycket i laget. Södra Vi kan nog tacka sin målvakt för att det bara blev ett mål till i baken, men det var inte vilket mål som helst. Mikael "Räka" Johansson gjorde målet på ett kanonskott i andra halvlekens 30 min. Som helhet gjorde H/T sin bästa match för året med Anders Lind och Tobias Gustafsson, som toppar i ett mycket bra H/T.
Emil Johansson/Conny Holmberg

23/3 Träningsmatch Mariannelund - Hjorted/Totebo 0-4


Ola på väg att nicka in 4-0. Klicka för större bild

H/T mötte på lördagen Mariannelund i en träningsmatch på bortaplan. H/T verkar bara bli bättre och bättre för varje träningsmatch man spelar, vilket väl också är meningen. Denna gång testade man med att spela med tre anfallsspelare, ett test som föll mycket väl ut, i och med att samtliga anfallare gjorde mål och hela H/T gjorde en gedigen laginsats. Första halvlek hängde dock Mariannelund med bra i matchen och det var först i 34 min. som H/T tog ledningen med 1-0. Det var Jimmi Gustafsson, som nickade in en frispark från Peter Nilsson. I andra halvlek, var det som förra lördagen mot Södra Vi, H/T som totalt dominerade matchen. Jonas Nilsson klappade in 2-0 på volley, ribba in, efter att ha blivit frispelad av Mattias Klasén. 3-0 gjorde Jimmi Gustafsson på en retur efter att Mattias Klasén prickat MAIS-keepern. 4-0 kom på nick efter hörna genom Ola Johansson.Som helhet, en mycket bra laginsats av H/T, där alla spelare ska ha beröm. .
Emil Johansson/Conny Holmberg

29/3 Träningsmatch Hjältevad - Hjorted/Totebo 0-3


H/T nära att göra mål.. Klicka för större bild

H/T gjorde på långfredagen ånyo en mycket bra träningsmatch. Denna gång var det div. IV-kollegan Hjältevad, som på en bra gräsplan i Bruzaholm, fick bita i det årsgamla gräset. H/T vann nämligen matchen med hela 0-3 och har nu på fem träningsmatcher gjort hela 15 mål och bara släppt in 3. Dessutom spelar laget just nu en härligt offensiv fotboll med tre toppforwards, som hela tiden pressar motståndarna högt upp och tvingar dem till att slå långa bollar, vilka H/T-försvaret lätt tar hand om. Passningsspelet inom laget är också mycket bra. Det är sällan man slår bort några bollar. H/T tog ledningen i första halvlek med 0-1 genom Jonas Nilsson och ökade sedan på till 0-2 genom Jimmi Gustafsson på nick efter hörna. För passningarna till bägge målen svarade Marcus Hjalmarsson. I andra halvlek hade Hjältevad sin enda målchans i matchen, som för övrigt räddades av en H/T-försvarare på mållinjen, innan Mikael Appelqvist, i H/T, punkterade matchen genom att göra 0-3 på retur, efter det att Mattias Klasén skjutit ett skott som träffade en hemmaback. I H/T, som denna gång trots segern saknade hela fem man ur A-truppen, tog en ny ung kille chansen när han fick den. Det var Mikael Appelqvist, som nu gjorde sin första hela match i H/T, och var mycket duktig på mittfältet. Mikael gjorde dessutom mål. Mycket roligt. I övrigt gjorde hela laget en bra match, där framförallt försvaret spelar mycket stabilt. Framåt går Jonas och Jimmi nästan aldrig mållösa av planen och snart lossnar det säkert ordentligt även för Ola Johansson. Det är bara synd att inte serien är i gång nu. Nästa helg åker H/T med en trupp på 30 man på ett fyra dagars träningsläger i Danmark och kommer där att möta ett norskt div. IV-lag. Då ska vi ta revansch för OS i Salt Lake City
Emil Johansson/Conny Holmberg .

4/4 - 7/4 Träningläger Danmark


Hela gänget på träningslägret...Klicka

H/T har varit på ett fyra dagar långt träningsläger på en utmärkt sportanläggning i Lökken, Danmark. Det var en komplett anläggning med övernattningsrum och cafeteria, utmärkta gräsplaner och sim- och sporthall Med på lägret där man genomförde fyra tuffa träningar och en match var 25 spelare och 5 ledare.
Flera bilder från lägret ser Du om du klickar in Dej på Bilder.

6/4 Träningsmatch Hjorted/Totebo - Vansjö/Svindal, Norge 3-3


H/T i matchen mot norska Vansjö/Svindal....Klicka

På lördagen mötte H/T ett mycket bra div. IV-lag från Norge, som heter Vansjö/Svindal, och det visade sej att norrmän inte bara kan åka skidor, utan också spela fotboll. H/T fick nämligen, för ovanlighetens skull, inrikta sej på att jaga boll i första halvlek, vilket säkert också är nyttigt inför seriestarten. V/S hade nämligen ett mycket bra passningsspel och stort övertag i bollinnehav i början av matchen. Försvaret i H/T håller dock mycket hög klass, så de flesta anfallen från V/S strandade i backlinjen hos H/T. Målchanserna var ändå mycket jämnt fördelade. Det utmärkta försvarsspelet till trots så sjabblade H/T ändå till det direkt i matchstarten och V/S kunde billigt göra 0-1. Målvakten i V/S bjöd tillbaka genom att ge bort bollen till Ola Johansson, som gjorde 1-1. Innan paus höll sej Jimmi Gustafsson framme och gjorde 2-1. I andra halvlek kunde Marcus Hjalmarsson avgjort matchen direkt på en straffspark, men målvakten i V/S räddade. Istället gjorde V/S både 2-2 och 2-3, innan Jimmi Gustafsson kvitterade till 3-3 på ett pass från Christian Högström, med 5 min. kvar av matchen. Ett resultat som får betecknas som rättvist. I H/T, som i stort sett använde sej av alla spelare i truppen, går bästa betyget till backlinjen.
Emil Johansson/Conny Holmberg

11/4 Träningsmatch Målilla - Hjorted/Totebo 2-3

H/T mötte på torsdagskvällen seriekollegan Målilla GoIF på en utmärkt gräsplan i Målilla och lyckades vinna matchen med uddamålet, trots att H/T gjorde en tämligen dålig match. Starkt ändå att vinna, även när man spelar dåligt och trots avsaknad av fyra ordinarie spelare. Ett oavgjort resultat hade nog varit mera rättvist, men H/T har ju Jimmi Gustafsson och han var den stora skillnaden, vad gäller målfabrikationen. Jimmi gjorde nämligen alla tre H/T-målen. H/T dominerade matchen deförsta 25 min.och gjorde då också 0-1 genom Jimmi på ett härligt långpass av Peter Nilsson.Jerry Johansson var också nära att göra 0-2. Mellan 25min och 35min gjorde Målilla två mål och hade då tagit över matchen helt. Trots det kvitterade H/T till 2-2. Det var återigen Jimmi Gustafsson, som nu elegant vände bort sin bevakning och iskallt lobbade bollen över Målilla-keepern. Andra halvlek startade med ett nytt mål av Jimmi, som på ett långpass av Marcus Hjalmarsson pressade sej mellan två Målillaförsvarare och petade bollen i mål. Sedan var det Målilla för hela gratisentrén och Anders Svensson i H/T-målet fick visa sej på styva linan och göra många vassa matchavgörande räddningar. Vid några utrusningar var han dock ute och seglade, men det gick ju bra denna matchen. Sista 10 min tog H/T tillbaka initiativet, bl.a. hade Peter Nilsson en rökare i ribban. I H/T, som förmodligen var något slitna efter träningslägret i Danmark, var det ingen som kom upp i normal klass. Jimmi Gustafsson ska ändå ha beröm för sina tre mål och Anders Svensson för räddningarna.
Emil Johansson/Conny Holmberg

19/4 Träningsmatch Ariel - Hjorted/Totebo 1-4

Ja, så var då vårens sista och åttonde träningsmatch avklarad. Även den slutade med H/T-seger. H/T har på dessa åtta träningsmatcher bara förlorat en match, och har imponerande 25-9 i målskillnad. Har laget samma facit när serien är slutspelad, så blir det Elitfyran 2003. Nu är det tyvärr så att träningsmatcher och seriematcher är två skilda saker, men visst ser det lovande ut. H/T har dessutom inte haft ordinarie manskap i någon match ännu. Matchen mot Ariel då. Jorå, efter en mycket trevande inledning på matchen blev "Räka" fälld i 12 min. Straffen satte Peter Nilsson säkert i nät, 0-1. Målet blev till en vitaminkick för H/T, för efter det blev spelet betydligt bättre och killarna började visa att de ville ha bollen. Målchanserna var dock få. Det var först i slutet av halvleken som, först Mikael Appelqvist kom fri med Arielmålvakten, som räddade, anfallet efter räddade han ett skott från "Räka" och på returen kom Tobbe helt ren vid straffpunkten, men kom med träbenet (högern) först till bollen och då kan det bara gå på ett sätt. Skottet går över målet. I andra halvlek spottade Ariel upp sej i början och hade ett par halvchanser, bl.a. ett stolpskott. I 12 min.(igen) kommer "Räka" igenom på ett långpass från Peter N., satsar på en kanon, men får på en fjutt, som orkar över mållinjen, 0-2. 0-3 kommer några minuter senare och föregås av en mycket fin upprullning av Arielförsvaret. Ola nickar in målet på ett inlägg från "Räka". Ariel reducerar till 1-3, när H/T-försvaret, har sussat in och glömt att markera. Tobbe avslutar målandet i matchen genom att nicka in ett pass från Anders Lind. 1-4 och ett mycket vackert mål. Bäst i H/T var Håkan Johansson och Peter Nilsson. Duktiga inhoppare var CH, Flinken och Desa. Däremot fick gästbokens tuffing Karl Ludwig inte visa upp sej länge. Han blev nämligen skadad efter 5 min. Han får väl låna ett par Ipren av Fritte. Nej skämt åtsidan, som gamen sa, vi får hoppas att det inte är så allvarligt.
Emil Johansson/Conny Holmberg

Seriematcher våren 2002

Hjorted/Totebo - IFK Österbymo 4 - 2


Matchens lirare Jimmi Gustafsson gratuleras av en nöjd Tomas Kronståhl

Ja, så var då den historiska seriepremiären i div. IV, inför över 200 åskådare, avklarad för våra grabbar. Den händelserika matchen slutade också på det sätt den stora publiken hoppats och trott på, nämligen med en härlig hemmaseger och hela fyra gjorda mål. Precis vad laget behövde inför fortsättningen av serien.
Första halvlek startade H/T, trots att många av killarna helt förståeligt såg något nervösa ut, ändå bäst och redan i matchens 7 min nickade Jimmi in 1-0, på en frispark från Hjalle. Bollen ändrade riktning på en Österbymoback och ställde mv helt. I 14 min var det nära 1-1, då Erik i målet kommer tvåa på bollen vid ett inkast och Oskar Svensson i Ö-bymo får friläge, men missar det öppna målet. 15 min springer Jimmi påpassligt emellan, när målvakten och en försvarare tvekar, men missar skottet. Österbymo tar nu över spelet mer och mer och H/T får ägna sej åt att jaga boll. Ett ribbskott, där bollen studsar på mållinjen och Erik räddar på returen, i 26 min är dock det enda Ö-bymo får ut av spelövertaget. Där var det nära 1-1. I stället går det som det brukar när ett lag har spelövertag. H/T kontrar och på ett långpass från Jonas kommer Ola helt fri och gör inget misstag utan bredsidar säkert in 2-0. Ö-bymo ville ha målet till offside, och de var nog inte helt fel ute, enligt expertisen på berget. I glädjen över det gjorda målet somnar hela H/T-laget in och står och tittar på när Eugen Stegaru, direkt efter avspark, helt omarkerad får bredsida in ett inlägg från högerkanten. I 44 min har Ö-bymo ytterligare ett friläge, men Håkan räddar på mållinjen.
Andra halvlek fortsätter med Ö-bymodominans och laget gör också 2-2, i 12 min, genom Oskar Svensson, efter det att Gurra gått bort sej i sitt brytningsförsök och Erik agerat mycket passiv på det tama "skottet". Nu ser det mycket mörkt ut för H/T och hemmapubliken börjar låta lika gnälliga som hemmapubliken på Idrottsparken i Norrköping. Då har man inte räknat med Jimmi, som skapar en målchans nästan varje gång han får bollen. I 16 min snurrar han upp Ö-bymoförsvaret, som tvingas fälla honom. Den efterföljande straffen leker Peter in i mål till 3-2. Nu följer en mycket bra H/T-period, där man med snabba spelvändningar skapar många chanser. I 26 min är jag beredd att skriva 4-2 i mitt block, när Jonas spelar bollen snett-inåt-bakåt till en helt fristående Ola. Precis när Ola ska sätta till bredsidan studsar bolluslingen upp på en tuva och Ola missar.Vi ska ta ett snack med Vaktmästare-Sör´n. Jonas har ett kanonskott som mv räddar i 30 min. I 40 min får Ola på nytt chansen på ett snett-inåt-bakåtpass, denna gång från Jimmi. Ola missar aldrig två chanser i rad, även om planen är ojämn, utan sätter spiken i Ö-bymokistan, och bredsidar in 4-2. Ö-bymo har bara en ordentlig målchans sista halvtimman och det är Wiktor Gustavsson , som helt fri vid ställningen 3-2, petar bollen utanför. Gurra fick en varning i 32 min, varför vet jag inte, det var nämligen Anders Lind som fällde en spelare precis utanför straffområdet. Förmodligen sa väl Gurra nå´t.
Priset till bästa hemmaspelare gick till Jimmi Gustafsson, men även hans båda anfallskompisar Jonas och Ola ska ha beröm. Ola för sina två mål och Jonas, som alltid är spelbar, för ett enormt slit hela matchen. Peter Nilsson visade vilja i första halvlek och Tobbe Gustafsson i andra. Förvaret höll hyfsat även om det verkade mer än lovligt virrigt några gånger. Matchens lirare i Österbymo blev enmansanfallaren Oskar Svensson, som hela tiden oroade hemmaförsvaret. Bra var också Patrik Blixt och Målvakten Andreas Gustavsson.
Kommentaren: 4-2 i premiären sitter naturligtvis mycket bra och visst imponerar det med fyra mål framåt, men spelmässigt var matchen ingen höjdare från hemmalagets sida. Ö-bymo hade bollen betydligt mera och verkade också starkare och snabbare än hemmalaget, så nog tycker jag att vi ska vara mycket glada över den här segern. Personligen är jag mera förtjust i när bollen spelas via mittfältet istället för att se de ideliga långbollarna upp till anfallet, som H/T ägnade sej åt idag. Jag led med våra tre lirare på mittfältet, som sprang och sprang och sprang och sprang, men utan boll. Ändå kan jag köpa de argument som HC ger efter matchen, nämligen: "Man vinner inga matcher genom att slå 16 passningar på mittfältet" och "I dagens fotboll gäller det att komma snabbt på mål när chansen ges" och "Vi har tre mycket målfarliga anfallare" och "Ojämna vårplaner inbjuder inte till skönspel" och "Varför klaga när vi vinner och gör fyra mål framåt?" Ja, vad gör jag det för? En klok karl, den där HC. Grattis till en härlig seger, grabbar.
Conny Holmberg

2-0 genom Ola rullar in
En av många farliga H/T-hörnor
Över 200 personer såg premiären
 
Klicka så ser Du en större bild
 

Eksjö Fotboll - Hjorted/Totebo 3 -0

Hjorted/Totebo svarade för en bra insats i går kväll, men det hjälpte inte eftersom det blev förlust borta i div. IV-fotbollen mot IF Eksjö med 0­3 efter 0­1 i paus.Siffrorna speglar inte riktigt slutresultat.
Första halvlek var spelmässigt jämn och efter pausen förde Hjorted/Totebo spelet i jakten på att spräcka nollan.Eksjö gjorde 1­0 efter 30 minuter och tio minuter in i andra halvlek ökade laget på ledningen till 2­0.
Efter det satsade gästerna allt på ett kort och flyttade fram positionerna för att kunna reducera. Chanser att göra mål fanns, men den lilla extra turen fattades.Matchens sista mål, 3­0, kom när två minuter återstod. Eksjö grundlade segern med sitt framgångsrika försvarsspel.
Spelmässigt gjorde vi en bra insats och alla spelarna ska en eloge för att de aldrig gav upp, säger Hjorted/Totebos lagledare Egon Ringström.Bäst var Jimmi Gustavsson. Tyvärr saknades skadade Peter Nilsson. Han testade på uppvärmningen, men fick kasta in handduken.
Referatet saxat från Västerviks-Tidningen.

Hjorted/Totebo - Sävsjö FF 3 -1


Jimmi Gustafsson signalerar för 2-0
Foto: Anders Liljegren VT

Det skrevs fotbollshistoria på Tollevi i Totebo igår eftermiddag. Det spelades div-IV-fotboll för första gången i Totebo IF:s 80-åriga historia, och Hjorted/Totebo vann dessutom över Sävsjö FF med 3-1 (1-0).
Det var en kristallklar seger. Med minsta lilla tur kunde det ha stått 5-0 redan i halvtid, så överlägsna var nämligen hemmmagrabbarna. Tollevis gräsmatta var härligt grön, solen sken från en molnfri himmel, och publiken fick se en fotbollsmatch som måste vara den bästa som spelats sedan Hjorted och Totebo blev ett lag.
Under första halvlek fick gästerna från Sävsjö knappt låna bollen. Hemmalaget var totalt överlägset, och bjöd på en underhållning som står sig mycket gott i div. IV. Anfallstrion Jonas Nilsson, Ola Johansson och Jimmi Gustavsson skapade chanser på löpande band, och målvakten Erik Gustavsson var helt arbetslös. 1-0 gjorde Ola Johansson efter förarbete av både Håkan Johansson och Jonas Nilsson. Sävsjö hade sitt första skott på mål i 40:e minuten, och innan halvleken var slut skapade laget två riktigt vassa chanser.
I andra halvlek hade Sävsjö en kanon i ribban innan hemmalaget ökade till 2-0. Jimmi Gustavsson utnyttjade en målvaktsmiss och fick bollen i nät. Strax därefter punkterade Anders Lind matchen när han helt omarkerad slog in 3-0. Lika "ren" var Roger Johansson när han fastställde slutresultatet till 3-1.
Spelar Hjorted/Totebo så här bra även i fortsättningen blir det många div. IV-poäng innan säsongen är slut. Alla var riktigt bra, men allra bäst var Jonas Nilsson, Jimmi Gustavsson, Marcus Hjalmarsson, Håkan Johansson och Ola Johansson.
Sävsjös målvakt Pierre Karlsson var duktig. Det kan man inte säga om utespelarna, med undantag för den lille mittfältaren Joakim Eskilsson.
Per Adoolfsson från Oskarshamn dömde. Han var nästan lika bra som hemmalaget. 149 hade betalat entré. Det kommer flera nästa gång
Referatet saxat från Västerviks-Tidningen.

Målilla GoIF - Hjorted/Totebo 3 - 6

Rena målfyrverkeriet bjöd Hjorted/Totebo på i går kväll när det blev seger borta Målilla GoIF med 6-3, efter 1-1 i paus, när lagen möttes i div. IV-fotbollen.
Det är bara att konstatera att det här var ingen bra match. Det var många långbollar från båda lagen, säger Hjorted/Totebos lagledare Emil Johansson. Flera av målen var bjudmål från båda lagen.
Hemmalaget gjorde 1-0 redan efter två minuter. Ola Johansson gjorde 1-1 efter 21 minuter. Första halvlek var inte bra från Hjorted/Totebos sida, utan det var ett lojt uppträdande.
Målilla fick även en bra start på andra halvlek eftersom 2-1 kom i den 47:e minuten. Bara några minuter senare slog Peter Nilsson in 2-2. Efter 12 minuter i andra halvlek gjorde Ola Johansson 3-2 för gästerna.
Hemmalaget kvitterade till 3-3 innan Hjorted/Totebo kunde avgöra med tre raka mål. 4-3 gjorde Peter Nilsson på en frispark via ribban in i målet. Ola Johansson svarade för 5-3 och Jonas Nilsson avslutade med att göra 6-3.
Det var aldrig säkert, utan det var nervöst ända i slutminuterna, berättar Emil Johansson. Bästa insatserna hos Hjorted/Totebo svarade tre-målsskytten Ola Johansson för tillsammans med Peter Nilsson, Håkan Johansson och Mattias Gustavsson.
Referatet saxat från Västerviks-Tidningen.
Kommentaren: Visst är det härligt med många mål, framförallt när H/T gör dom, och mål det kan verkligen våra killar fixa. Hela sex stycken denna gång, trots att Jimmi för en gångs skull blev mållös. Det tyder på styrka, åtminstone framåt. Och tur är väl det, för bakåt har det trillat in nästan lika många, och det är mindre bra, framförallt när man ska möta lagen, som kommer att parkera på övre halvan i tabellen. Nu, liksom i matchen mot Eksjö, så berodde tydligen de många insläppta målen mera på individuella misstag av enskilda spelare, än att försvarsspelet klickade. Så grattis till segern killar.
Conny Holmberg

Hjorted/Totebo - Ekenässjöns IF 5 - 3


Peter Nilsson mycket nära att göra 6-3 i matchen mot Ekenässjön

Härligt, underbart, skulle nog Tommy Söderberg ha uttryckt det, men nu får jag göra det istället. H/T tog en ny seger efter en ny målorgie, denna gång 5-3 mot Ekenässjön inför hela 200 åskådare på Hjortheden. Första halvleken spelade H/T en underbar, sprakande gladfotboll de första 25 min. Anfall avlöste anfall och H/T radade upp chanserna och gjorde också 3 mål på dessa. I 7 min. drev Ola upp bollen och serverade Jimmi ett riktigt smörpass. Enkelt rullade Jimmi in 1-0. Vid 2-0 målet i 10 min fick Jonas bollen vid mittlinjen och sprang rakt igenom motståndarförsvaret och avslutade kallt. 3-0 var ett drömmål av Tobbe, som på ett pass 10 meter utanför straffområdet fick kanonträff med vänstern. Bollen klockrent in i målvaktens högra kryss.H/T hade under denna halvtimman ytterligare några chanser till nätkänning även Ekenässjön hade ett par halvchanser. Så hände då det som ofta händer när ett lag har en komfortabel ledning. Man slappnar av och tror att segern är fixad. Precis det är vad jag tror hände med våra killar och det kan man absolut inte göra mot ett så bra lag som Ekenässjön. Ekenässjön går över till man-man- markering på våra anfallare, ändrar från fyra till fem man på mittfältet och tar över slutet på halvleken. 3-1 gör Daniel Johansson helt omarkerad på straffpunkten sedan vårt försvar sussat in. I 35 min är det nära ytterligare ett baklängesmål, men tobias Sjögrens nick går tätt utanför. 3-2 blir det istället minuten efter då Fredrik Johansson enkelt får sätta en frispark.Hur H/T hade placerat muren på den frisparken vete tusan, för bollen gick spikrakt i mål.
Andra halvleken kom H/T ut och visade att man ville vinna matchen igen. Tydligen hade HC gett killarna en uppsträckning under pausvilan. EIF-keepern gör en kanonräddning på ett skott från Peter efter 2 min. Hjalle har en frispark i 4 min som slickar ribban. H/T-pressen till trots kommer EIF upp och kvitterar till
3-3 genom Daniel Johansson. H/T ger ändå inte upp utan fortsätter att pressa på och det ger resultat. 4-3 fixar Ola i 10 min och 5-3 nickar Jimmi in i 13 min. Spelet böljar nu fram och tillbaka och jag skriver ner
2-2 i bra målchanser den sista halvtimman av matchen. Närmast mål kommer Peter med ett skott i stolpkrysset.
Priset som matchens lirare i hemmalaget gick till Tobbe Gustafsson, som gjorde sin bästa match för året. Han hade bra hjälp av Peter Nilsson på mittfältet. Våra tre anfallare, Jimmi, Jonas och Ola måste vara bland det värsta motstånd ett försvar kan få möta, åtminstone på den här nivån. Långa, snabba, tekniska och dessutom 18 mål på fem matcher, det är klass. Bakåt då? Ja, säj så här, där finns det litet att jobba med.. Jag vill inte alls påstå att killarna är dåliga i försvaret, för var och en av dom håller individuellt mycket hög klass, men med 12 insläppta mål är man sämst i serien. Matchens lirare Ekenässjön gick till Tony Sollin, men det håller jag inte med juryn om. Jag tyckte att lille snabbe högerbreddaren nr.15 Andreas "Hulken" Lundgren var planens främste aktör. Mycket bra var också lagets målvakt. Bra var också domarteamet med Bengt Andersson, som huvuddomare. Och tur var väl det, när vi får betala reskostnad ända från Kalmar. Finns det inte domare på närmre håll?
Kommentaren: I och med segern är nu H/T uppe på andra plats, vilket är lika med kvalplats och jag både hoppas och tror att laget kan stanna kvar i toppen av serien. Det är ju ofta så att en bra start på seriespelet genererar i en lika bra fortsättning, tack vare att man fått den där lilla extra självkänslan man får när man vinner mycket. Publikintresset är på topp, över 200 åskådare igen. Hoppas nu att många följer med laget i bussen till bortamatchen mot Torpa på tisdag. Grattis till segern killar.
Conny Holmberg


Klicka för större bild


Klicka för större bild

Jimmi nära 4-0 i första halvlek
Borgmästar´n med matchens lirare Tobbe Gustafsson

Torpa AIS - Hjorted/Totebo 3 - 2


Jimmi gör 0-1. Så långt allt väl.

Borta är inte bra för hemma är bäst. Så har det varit för H/T i några år nu och så var det även i kväll i bortamötet mot Torpa. Ett oavgjort resultat hade nog bättre speglat händelserna på planen. Lagen hade varsin halvlek och målchanserna var också jämnt fördelade, ändå var det Torpa som avgick med segern. Första halvleken spelade H/T som vanligt en härlig fotboll. Personligen tycker jag laget spelade ännu bättre än mot Ekenässjön i första halvlek. H/T skapade mängder med chanser, men matchens lirare i hemmalaget mv Johan Fång avvärjde det mesta, med tur och skicklighet. Det dröjde ända till den 27 min. innan Jimmi, med hjälp av Torpaförsvararen Mikael Johansson, pressade in 0-1. Ett mycket snyggt anfall föregick målet. Mycket nära att göra mål var också Anders Lind, skott på hörna en gång och nick på hörna en gång. Jonas sköt över när bollen studsade upp i ett bra läge, men den absolut bästa chansen hade Tobbe, helt frispelad vid straffpunkten, i 39 min, men den gode Tobbe lyckades att missa målet. Förmodligen kom han för nära målet, han brukar lyckas bättre från 20 meter. 0-2 i det läget och matchen hade varit körd.Så händer då det som inte får hända när ett lag är helt överlägset. Hjalle sjabblar till en hörna i 44 min och på hörnan får hemmalagets Fredrik Bäck på en riktig flaxträff, som via ribbkrysset går i mål utan chans för CH i målet.
Andra halvleken är det en helt annan match. Nu är det Torpa, som dominerar totalt, laget hittar spelytor, man inte hittade i första halvlek och pressar våra killar till misstag högt upp i planen. Ändå är det H/T, som i 10 min, genom Jimmi skapar halvlekens första chans, men Johan Fång, fångade Jimmis skott. I 12 min, får Torpa mål på flaxskott nr. 2. Det är Tonie Andersson, som på måfå ballongparkar bollen mot mål, bollen seglar in i CH:s bortre kryss och 2-1 är ett faktum. Ett mycket vackert mål, även om det inte var menat som ett skott. En som kan skjuta är däremot Tobbe, som tar revansch för missen i första halvlek, när han i 25 min krutar in 2-2. Matchen står nu och väger och båda lagen har målchanser. CH gör en kanonräddning i 31 min då han räddar ett givet mål på närskott. Minuten efter gör han en dundertabbe, när han blir överlobbad, efter att ha gjort en mindre lyckad utrusning. Lobbar in 3-2 för Torpa gör Mikael Krafth. H/T trycker nu på för att försöka kvittera, man går över till trebackslinje och Anders Lind skickas fram. Man skapar också några halvchanser och ett antal hörnor, men någon kvittering får man inte till. Farligaste målchansen har faktiskt Torpa i 41 min, men CH gör ytterligare en kvalificerad räddning. Till matchens lirare i H/T valdes Jimmi Gustafsson, men han hade nog inte protesterat om Anders Lind fått priset. I första halvlek var också Micke "Räka" och Håkan J. bra. Däremot var Håkans felpass, som föregick 3-2, av sämre kaliber.I Torpa var förutom mv Johan Fång (vilket bra namn på en mv förresten) mittbacken Fredric Pettersson bra och framåt var snabbe Mikael Krafth svårfångad. På domaren Torbjörn Iserstål, Gunnebo, tror jag ingen har någon anledning att klaga.
Kommentaren:
Ja, tänk vad ett mål kan vara avgörande. Torpas 1-1 precis innan halvtidsvilan, blev tydligen vändpunkten i matchen. Ett i första halvlek totalt utspelat Torpa kommer in på planen och spelar ut H/T i den andra halvleken. H/T hade ändrat spelsystem till 4-4-2, i och med att inte Ola och Peter kunde medverka. Med det spelsystemet tycker jag att både passningsspelet och försvarssspelet fungerade bättre än tidigare, dvs., i första halvlek då, ska tilläggas. Ändå blir det förlust och återigen 3 mål i baken. Denna gång berodde ändå inte målen på några brister i försvarspelet, utan det var egentligen tre rediga sketmål. Nu glömmer vi förlusten och tar nya tag på Tollevi mot Stensjön nästa tisdag. Då blir det nog tre anfallare.
Conny Holmberg

Nära, nära i första halvlek
2-2-bollen från Tobbe hämtas
H/T jagar kvittering
Mv Fång fångade alla skott

Hjorted/Totebo - Stensjöns IF 0 - 4


Men vad hade hänt om Jonas fått straff här???

Det positiva med kvällen först. Varmkorven (trots att det inte var Bullens) och vädret. Det var en underbar junikväll. Synd bara att våra killar inte ville(kunde) låta oss få fortsätta tycka det när vi åkte hem från Tollevi. Det negativa: Killarna i H/T, med undantag för Jimmi, gjorde ett mycket blekt och geistlöst intryck. Mycket märkligt att uppträda så totalt utan gnista i en toppmatch.
Första halvlek: Gästerna från Stensjön visade direkt att de var mera tända och intresserade av att vinna än H/T-grabbarna. Gästerna var först på varenda boll i inledningen utan att för den skull skapa några målchanser. Lite slumpmässigt tog Stensjön ändå ledningen med 0-1 i 8 min. sedan Andreas Larsson sprungit ifrån vårat mittförsvar och tåat bollen förbi CH i målet. Efter det målet vaknade H/T till, framförallt då Jimmi, som var oerhört duktig och genom sin framfusighet skapade en handfull målchanser, både för egen del, men även för sina lagkamrater. Vassaste chansen hade Jonas i 12 min, då han blev fångad i en bensax bakifrån, när han bara skulle slå in bollen i mål, tre meter från mållinjen(se bild på startsidan). Straff, trodde alla på Tollevi, utom han som bestämde, domaren Per Adolfsson. Svagt! Straff där och 1-1, och det hade blivit en helt annan match. Jonas hade ytterligare en jättechans i 37 min, men valde i friläge att ta ner bollen istället för att nypa till direkt och då hann försvaret att täcka upp. På hörnan efter nickade Jimmi tätt, tätt över. Direkt på insparken efter hörnan kontrar Stensjön och på inlägget från höger kommer Emil Eriksson före Håkan på bollen och gör 0-2.
Andra halvlek: Jaha, tänker man, nu peppar HC på killarna i pausen och se´n kommer dom ut och vänder matchen. Men icke. Stensjön ökar till 0-3 redan efter 5 min genom Askin Cimen. Ridån ner, några i publiken började gå hemåt, "För att slippa köerna", sa dom, men det tror jag inte på. De såg nämligen rätt uppgivna ut. Mitt hopp om en vändning på matchen ökade ändå i 18 min när Andreas Larsson blev utvisad, men det hoppet försvann tämligen snabbt. Stensjön spelade smart och snabbt, hade ett helt annat tempo än våra killar och rörde sej också betydligt mera utan boll. Spelarna hade därför många olika passningsalternativ. Spiken i H/T-kistan kom i 34 min då Pierre Engdahl med tur gjorde 0-4. Go´natt! HT-chanserna i andra halvlek var lätträknade.
Till matchens lirare i hemmalaget valdes Jimmi Gustafsson och där kunde inte juryn haft svårt att välja. Han var nämligen den ende som var i närheten av sin normala kapacitet och också den ende, som skulle ha platsat i Stensjöns lag. Stensjön var nämligen ett mycket bra lag, med många bra spelare.
Till matchens lirare i Stensjön, och i mitt tycke bäst på plan, valdes Emil Eriksson,en härlig lirare.Bra var även reslige mittbacken Anders Askling, Mattias Ragnegård i mål och Andreas Larsson innan han blev utvisad.
Kommentaren: Ja, jag ska väl inte vara för hård i mina omdömen, för fotboll är ju trots allt bara en lek, men här fick våra killar sej en riktig lektion i hur fotboll ska spelas. Å andra sidan är det ju väldigt lätt att spela fotboll när ingen motståndare stör. I första halvlek försökte H/T ändå, och hade man fått mål på några av alla chanserna, hade matchen säkert sett annorlunda ut. Nu var det en så´n kväll när inget lyckades och oturen grinade H/T i ansiktet. Sedan kan man ju också fundera över om det är rätt att spela med tre toppforwards i matcher mot så här pass bra lag. Gör man det måste våra anfallare sätta betydligt större press på motståndarna när bollen spelas upp än vad som nu var fallet annars får våra tre mittfältare en omöjlig uppgift. På lördag är det en ny mycket viktig hemmamatch på Hjortheden mot Fårbo, vinst där och man kan vara kvar i toppen, förlust och man får börja snegla bakåt. Så tätt är det i serien.
Conny Holmberg

Anders Lind nära på nick
Deppigt, grått och suddigt! Vad hände?
Jimmi Gustafsson nära på nick

Hjorted/Totebo - Fårbo FF 2 - 3


Borgmästar´n med matchens lirare Anders Lind

En härligt solig junilördag, ca. 200 åskådare runt Hjortheden, två bra fotbollslag som möts i en mycket bra match. Vad mer kan jag önska mej på min födelsedag? Jo, H/T-seger förstås, men den presenten blev jag blåst på i matchens 80 min, då Christian Bengtsson kallt rullade in 2-3 för Fårbo.Men innan dess hände det en hel del.
Första halvlek startade H/T med en helt annan inställning än i matchen mot Stensjön. Man radade upp målchans på målchans och hade säkert ett tiotal hörnor innan paus. Tobbe hade två fräsande skott, ett i 15 min och ett i 30 min och Peter dundrade på efter en retur på ett av skotten. Ola hade ett frilägen i 37 min men bollen studsade upp i skottögonblicket. Jimmis inlägg i 43 min touchade stolpen. I 40 min blev Räka nedsparkad bakifrån inom straffområdet utan åtgärd från domaren. Straff fick H/T i 33 min, kanske något hårt dömd, när en Fårboförsvarare drar i Jonas tröja. Kanske därför inte Räka fick straff. På straffen, som H/T däremot fick, gjorde Fårbomålvakten Fredrik Backskär en kanonräddning på Peters välplacerade men kanske något för lösa bredsida. Fårbo hade en bra chans när Mikael Bengtsson kom ren i 36 min, i övrigt var det H/T för hela pengen. Ändå var ställningen 0-0 i halvtid.
Andra halvlek var otroligt händelserik. Jag skrev följande i mitt block: 5 min Jonas frispelad av Jimmi, åter kanonräddning av Backskär. 12 min har Fårbos Jim Andersson ett skott strax utanför. 16 min Tobbe skott på hörna igen. 17 min Fårbos Fredrik Hällblad nickar och signalerar för hands på en H/T-försvarare, men det gick domaren inte på, så Hällblad fick sin obligatoriska varning för snack. 20 min gör Ola 1-0 för H/T. 21 min kvitterar nämnde Hällblad på nick. 26 min 1-2 till Fårbo, åter på nick, denna gång genom Johan Williams, efter en bra frispark av Jim Andersson. 29 min får Anders Lind sin obligatoriska varning för snack. 30 min gör Jimmi 2-2 efter ett bra pass från Ola. 32 min är Jimmi nära att öka till 3-2, men istället gör då måltjuven Christian Bengtsson 2-3. H/T flyttar nu fram folk och pressar på de sista tio minuterna, men närmare ett skott tätt över av Fritte och en ditonick av Jimmi kommer inte H/T denna gång. Till matchens lirare i H/T valdes Anders Lind. Mycket bra i H/T var också Jimmi och Peter, men jag tycker att hela laget ska ha en eloge för matchen. Matchens lirare i Fårbo blev målvakten Fredrik Backskär, som verkligen räddade sitt lag denna gång. Bra var som vanligt också Mikael och Christian Bengtsson framåt, medan Jim Andersson var bäst bakåt.
Kommentaren: H/T gick nu över till ett spelsystem, som mycket påminner om den brasilianska diamanten, och spelmässigt såg, det i mitt tycke, mycket bra ut. Man vårdade bollen mycket bättre än tidigare och Fårbo fick jaga boll mycket framförallt i första halvlek. I andra halvlek var matchen spelmässigt mera jämn. Ska man anmärka på något så tycker jag att man borde använda byta spelarna oftare under matcherna. Jag menar att det måste väl var bättre att ta in en fräsch avbytare i 10-15 min, än att spela med en tröttkörd spelare från startelvan hela matchen. Det är väl det som är meningen med flygande byten. Slutligen tycker jag att H/T var värda minst oavgjort i denna matchen. Tyvärr så grinar oturen en i ansiktet ibland. tilläggas kan att jag inte fick någon Porsche i födelsedagspresent heller.
Conny Holmberg

Här börjar tröjdragningen på Jonas som leder till straffspark
Men vad hade hänt om Peter satt straffen????
Fårboförsvaret borta men skottet utanför

Hjältevads IS - Hjorted/Totebo 0 - 2

Säj så här: Härligt, ljuvligt, Wow!


Alla var nöjda och glada. Tränare HC var heltänd och jublade när jag mötte honom efter matchen. H/T-spelarna såg svettiga och lyckliga ut, även om Räka muttrade nå´t om att det inte blir bra fotboll när man spelar på resultatet. Vi supportrar tyckte tvärtom att det var en bra match med många chanser och var naturligtvis jättenöjda med resultatet. Men mest nöjda av alla på Hjältemon den här kvällen var nog alla knotten. Jag har aldrig sett eller blivit drabbad av så mycket knott. Ett tag trodde man att matchen gick på någon myr i Norrland. Tur att man är flint, då har knotten trots allt inget att sätta sej i.
Första halvlek blev mycket händelserik med mängder av målchanser åt bägge håll. Ändå var ställningen 0-0 i halvtid, mycket beroende på oskärpa i avslutningarna och två bra målvakter. En ribbträff för vardera laget noterades. I 12 min var det Tobbe som avslutade ett mycket vackert anfall med att pricka ribban. I 30 min hade Niklas Tälth i hemmalaget en nick som via Anders händer träffade ribban. På den efterföljande hörnan nickade Tälth på nytt, men Anders räddade snyggt i krysset. Detta var de vassaste chanserna. Peter hade dessutom ett skott i 17 min, som räddades på mållinjen. H/T hade dessutom ytterligare fem bra chanser i halvleken, samtliga skott gick utanför. Hjältevad hade ett bra skott som Anders räddade vid stolproten, men framförallt var laget hyperfarligt på hörnorna. H/T hade väldigt svårt att få bort boll och motståndare där.
Andra halvlek
var ganska lik den första, men innehöll inte lika många målchanser. H/T förde spelet och hade säkert bollen dubbelt så mycket som Hjältevad. Hjältevad var dock mycket nära att ta ledningen direkt på en hörna i 1 min. Anfallet efter borde Jonas nickat in 0-1, men kom lite fel till bollen. 0-1 kom istället i 10 min. Det var Ola som var sist på bollen, efter det att H/T passat bollen till varandra 4 ggr på en liten yta i straffområdet. Det såg ut som Powerplay-spel i ishockey. Hjältevadspelarna började nu se ganska tröttkörda ut och hade inget eget spel, men var fortfarnde farliga på fasta situationer. 0-2 till H/T kom logiskt i 30 min genom Jimmi efter att han fått en genialisk passning från Peter. H/T hade sedan ytterligare några halvchanser till att öka på sin ledning, men satsade egentligen smart nog mera på att bevaka ledningen, vilket lyckades.
Hela laget inkl. avbytarna och ledare ska ha en eloge för en bra genomförd match, som kanske inte nådde samma höjder som Fårbomatchen, men denna slutade med seger, vilket var det viktigaste efter tre raka och något onödiga förluster. Bäst, bland alla bra i H/T, var Anders i mål, Lind i backlinjen och Peter och Räka på mitten. Hjältevads bästa var mittbackarna Claes Sixtensson och Jonas Paulsson samt Matteus Hedin framåt.
Kommentaren:
H/T överraskade med att börja med Jonas på bänken och spela enligt 4-4-2-modellen. Det visade sej sedan att Jonas, Jimmi och Ola vilade ca 15 min var i första halvlek. Taktiken med det var troligtvis att springa musten ur motståndarförsvaret, samtidigt som man med fyra man på mitten tätade bakåt och det lyckades man ju alldeles utmärkt med. I andra halvlek använde man sej mest av de flygande bytena, jag har efetrlyst, på mittfältet, vilket jag tror är ändå bättre. Nu satte man stundtals en ordentlig press på bollhållarna i Hjältevad, vilket resulterade i massor av vunna bollar för H/T. En härlig seger för våra killar, som nu vände en begynnade förlusttrend. Nu tar vi Bodafors på tisdag av bara farten.Hoppas nu bara Sverige vinner i morgon.
Conny Holmberg

Ajdå. Ribbträff av Tobbe.
Ajdå igen. Jimmi, Fritte och Jonte tittar långt efter bolluslingen.

Bodafors SK - Hjorted/Totebo 2 - 2

H/T gjorde på nytt en alldeles utmärkt insats på bortaplan. Denna gång 2-2 mot serietrean Bodafors SK. Eftersom jag inte själv var med och såg matchen kan jag bara lite kort redogöra om händelseförloppet.
Första halvlek startade med två snabba Bodaforsmål. Redan i 8 min ledde hemmalaget med 2-0, efter mål på dels en mycket snygg frisparksvariant och ett utnyttjande av ett misslyckat bakåtspel av H/T. En chocköppning för H/T minst sagt, det var som att komma tio meter efter i starten på ett 100-meterslopp. Men skam den som ger sej. Efter spelade 30 min var ställningen 2-2, när Peter nickade en hörna från Räka. Dessförinnan hade Hjalle skruvat in en frispark på bästa Anders Svensson-vis i 18 min. Alla målen tillkom alltså i första halvlek. Vad som hände i den andra halvleken, hann jag aldrig att få besked om av lagledar-Emil
men Emil berömde framförallt backlinjen, dvs. Håkan, Lind, Gurra och Hjalle för en prickfri insats.
Conny Holmberg

Gunnebo IF - Hjorted/Totebo 4- 4

Kvitteringen till 4-4 på väg in. Hjalle-frispark till Jimmi-nick till Ola-pass till Peter. Klapp-klapp-klapp-mål.

Det är bara att erkänna, jag tippade fel i min kommentar inför matchen. Jag tippade nämligen H/T-seger med 5-3. Målrikt med åtta mål och ännu flera varningar blev det i alla fall i ett ganska tufft och händelserikt kommunderby. Spelet var, som i de flesta derbymatcher, inte mycket att hurra för utan matchen präglades mest av kampvilja och det hade båda lagen gott om.
Första halvlek började litet trevande från båda håll, men efter det att John Iserståhl gjort 1-0 till Gunnebo på retur på sitt eget skott (var fanns H/T-försvaret) i 8 min, tog matchen fart. Det var framförallt H/T, som under 15 min. totalt spelade ut hemmalaget och spelade det spel jag vet att laget kan prestera. Då gjorde man också två mål, 1-1 genom Jonas i 15 min., som på en genialisk passning från Ola, med en tåfjutt han före målvakten. I 20 min. utnyttjade Jimmi en försvarsmiss i Gunnebo och gjorde 1-2. Gunnebo kvitterade i anfallet efter genom Mikael Johansson på ett riktigt slumpmål. Ett inlägg från Mikael J.touchar en H/T-spelare och ställer helt Anders i målet. H/T tappar nu helt det fina spelet laget hade fram till 2-2 och Gunnebo tillåts komma fram till ett par avslut. Anders får göra ett par riktigt svettiga räddningar, mest minns man Erik Karlssons kanon i 34 min. H/T har också en bra målchans genom Ola i 32 min. På ytterligare ett turmål får Gunnebo 3-2 i 40 min. Förre Hjortedsspelaren Fredrik Adolfssons missriktade skott, träffar Håkan i H/T-försvaret och går i mål. Notabelt från första halvlek är också både Daniel Johansson och John Iserståhl i Gunnebo fick hämtas av ambulans. Båda troligtvis fotskadade, men förhoppningsvis är inga ben brutna.
Andra halvlek blev något försenad i och med att ambulansen kört in på planen, men när spelet väl kom igång fick Anders göra en kanonräddning direkt. I 5 min. snurrar Ola upp hela Gunneboförsvaret inkl. målvakten och promenerar in med bollen, 3-3. 4-3 till hemmalaget kommer på ett långskott från 35 meter genom Erik Karlsson i 7 min. och här gör nog Anders i målet sin enda miss för kvällen. Visserligen är skottet både hårt och välplacerat, men från 35 meter borde Anders ha hunnit dit. Nu blir det fart på H/T igen. Gång på gång är det kalabalik i ett alltmer tröttkört hemmaförsvar. Ola och Jonas har de vassate H/T-chanserna, men bådas lobbar går över målet. Rättvisa i matchen skipas i 28 min. då Peter Nilsson gör 4-4. En frispark från Hjalle nickas ner av Jimmi till Ola, som spelar Peter och sedan mål. Klapp-klapp-klapp. Matchen står sedan och väger, men slutar 4-4. Gunnebo hade fyra hörnor efter varandra i sista minuten, som var nåra att resultera.
Till matchens lirare i hemmalaget valdes Jonas Elb, men jag tyckte Erik Karlsson var klart bäst i laget. I övrigt var det ingen som glänste. Klart bäst i H/T var Ola Johansson som, men tanke på knäskadan, började lite försiktigt, men efter sitt snygga mål blommade ut ordentligt. Jimmi var mycket vass i början av matchen, men föll tillbaka något sedan. Ändå gör han ett mål och spelar fram till två. Bäst på mitten, utan att glänsa, var Peter, framförallt när bollen spelas upp. Bakåt är Anders i mål den som märks mest, framförallt genom ett par spektakulära räddningar. Försvaret i övrigt tycker jag, även om det åter blir många mål i baken, gör en bra match. Vid första målet står man och sover, men i övrigt är ju två av målen är ju riktiga slumpmåloch ett får Anders ta på sej.
Kommentaren: Vad har hänt? Tredje bortamatchen på raken utan förlust, när hände det senast? Ett derby borta mot Gunnebo, brukar vara detsamma som förlust. Nu blev det oavgjort och jag måste väl erkänna, trots mina starkt färgade H/T-ögon, att det var ganska rättvist med tanke på hur matchen gestaltade sej. Ändå tycker jag att H/T, med litet av Gunnebos tur, borde vunnit matchen. H/T var det något bättre och vassare laget och samtliga H/T-mål var frukter av ett bra spel, medan två av Gunnebomålen var turmål. Domaren, som jag missade namnet på, hade tydligen rest ända ifrån Norrköping och ville väl därför göra skäl för arvodet och reseersättningen. Han var i alla fall en baddare på att vifta med gula kortet. Ändå missade han massor av tröjdragningar från Gunnebos sida. Mest på fotbolls-VM hade tydligen herrarna Svensson, Karlsson och Elb sett. Samtliga fick en varning, men borde haft två. I ärlighetens namn så var väl någon H/T-spelare också nära två varningar, eller vad säjer du Hjalle?
Dåligt i Gunnebo1: Parkeringsmöjligheterna, varför inte öppna till landbanan.
Dåligt i Gunnebo2: Inget pris till matchens lirare i bortalaget.
Dåligt i Gunnebo3: För få matchprogram.
Bra i Gunnebo1: Den stora publiken.
Bra i Gunnebo2: En klar och tydlig speaker.
Conny Holmberg

Ola nära, men kolla in var linjeman är. Han har betalt för att var i linjemed bollen.
Det blev en lång paus
Följa Ola-leken

H/T vann Hjorted Handelsträdgård Cup


Killarna i H/T som vann Hjorteds Handelsträdgårds Cup


Matcherna
Hultsfreds FK - Blankaholms BK 5 - 2

Matchens lirare: Peter Adolfsson BBK

Matchen började med att Tony Adolfsson satte 2 av 3 bonusstraffar bakom Hjortedsfostrade Mikael Hugosson i HFK-målet. Ställningen alltså 2-0 till BBK när matchen började. Innan halvtidsvilan hade dock HFK kvitterat till 2-2 genom mål av Erik Haak och Emir Brnicanin. BBK höll ändå spelet förvånansvärt bra uppe och hade flera halvchanser till att näta. Efter paus ökade HFK tempot och gjorde bara vad som behövdes. Tre mål ytterligare blev det genom Emir Brnicanin, Imir Ajdini och Magnus Pihl. BBK hade en kvitteringsboll inne vid ställningen 3-2, men målet dömdes bort, vilket vållade så stora protester hos BBK-ledningen att både lagledaren och tränaren blev utvisade. BBK-arna trodde att målet dömdes bort för offside, vilket hade varit felaktigt, nu dömde domaren för obstruktion på HFK-målvakten, vilket kanske var OK. Men hade BBK fått 3-3 där, kanske det blivit en helt annan match. Vald till matchens lirare blev Peter Adolfsson, BBK i hård konkurrens med Morgan Pihl, HFK. Bra var också Erik Haak och Emir Brnicanin i HFK medan Tony Adolfsson, Anders Elmosson och Oskar Kallin tillsammans med Peter var duktiga i BBK.
Conny Holmberg


Hjorted/Totebo - Ankarsrums IS 4 - 0

Matchens lirare: Jimmi Gustafsson H/T

Anders Lind inledde matchen med att säkert sätta bonusstraffen för H/T. Kort därefter fick Anders utgå pga en ögonbrynsskada han fick i en nickduell med Tomas "Skrotis"(vem annars, eller vad säjer du Kludden?). Även Hjalle fick utgå efter att ha fått knotige Knappen i sidan. Nu till matchen, som till en början var ganska jämn, men efter det att Jimmi gjort 2-0 till H/T, var det bara ett lag på planen. Visserligen saknade AIS några ordinarie spelare, men det gjorde H/T också, så det förklarar inte utskåpningen. Matchen slutade nämligen med hela 4-0 till H/T, efter det att Jimmi gjort ytterligare två mål och alltså gjorde hat-trick. Jag kan inte minnas att AIS nå´nsin fått så mycket däng av H/T, inte ens på min tid. Hela H/T gjorde naturligtvis en kanonmatch. Toppar i laget var Peter Nilsson och Jimmi Gustafsson, som också blev vald till matchens bäste. I AIS kämpade Christoffer Holgersson, Mattias Karlsson och Johan Rosenqvist bra. Övriga kan bättre.
Conny Holmberg

Och dimmigare blev han framåt natten
Jimmi sätter 2-0 mot AIS
Bilden vi inte fick ta
Djurgår´n och Gnaget tillsammans

Finalen
Hjorted/Totebo - Hultsfreds FK 4 - 3

Gurra-Cafu kysser bucklan

Så blev det då den finalmatch som vi alla hoppades på, nämligen mellan H/T och HFK. Och vilken finalmatch det blev se´n. Det var pokalens absolut bästa match. Högt tempo, tuffa närkamper och bra spel med många målchanser. Första halvlek hade HFK ett litet spelövertag, men det var H/T som gjorde målen. I andra halvlek var H/T det klart bättre laget fram till HFK:s reducering till 4-3 när 4 min återstod. Då pressade HFK ordentligt, men det duktiga H/T -försvaret stod emot bra.
Målen föll så här; 1:a halvlek: 1-0, Anders Lind, som trots sin ögonbrynskada, eller kanske tack vare, säkert satte bonusstraffen. Därefter vilade Anders, vilket nog var klokt. 2-0 Ola Johansson, efter en miss av Daniel Gustafsson i HFK-målet, 2-1 Magnus Pihl, 2-2 Magnus Pihl och 3-2 genom Andreas Johansson strax före paus. Ett mål som HFK ville ha till offside, men bilden nedan visar att Desavar onside när bollen spelades.
2:a halvlek: 4-2 Ola Johansson och 4-3 Per Sahlin.
Bra i H/T: Hela laget med plus för Mattias Gustafsson(matchens lirare), Peter Nilsson och Ola Johansson. En extra eloge ska också Fredrik Flink ha. Han ersatte skadade Anders på ett utmärkt sätt.
Bra i HFK: Morgan Pihl, Emir Brnicanin och Per Sahlin.
Conny Holmberg

Ola nickar in 2-0 i finalen
Desa längst till vänster sätter 3-2

H/T förlorade finalen i Eskils Minne

Matcherna
Frödinge/Br. SK - Vimmerby IF 2 - 1

FBSK satte två av sina tre bonusstraffar och lyckades hålla undan, trots ett enormt VIF-övertag.

Hjorted/Totebo - Djursdala SK 4 - 2


Ostkaka till varje spelare. Här är det H/T och DSK som får. Tack Frödinge.

H/T var helt överlägsna i matchen, trots (eller tack vare) att man spelade med ett tiotal B-lagsspelare i laget, så visst är skillnaden stor mellan ett topplag i fyran och ett dito i femman. Målen gjordes i tur och ordning av Jimmi, Peter på straff, Desa på nick och Jonte, som satte spiken i kistan på sina forna lagkamrater i DSK. DSK satte sin bonusstraff och gjorde med mycket flax ett riktigt snyggt lobbmål genom Johannes Karlsson. H/T hade sina bästa i centrallinjen, CH, Hjalle, Peter och Jimmi.

Finalen
FBSK - Hjorted/Totebo 2 - 1


Så här såg finalen ut. H/T pressade på hela matchen.

Det blev alltså hemmalaget FBSK, som till hemmapublikens förnöjelse tog hem årets Eskils Minne. Återigen utnyttjade laget sina två bonusstraffar och höll undan på att lika bra sätt, som mot Vimmerby. Egentligen är det fantastiskt att man kan vinna en pokalturnering utan att av egen kraft producera ett enda mål, men nu är reglerna sådana och FBSK ska ha all heder av sin insats i pokalen. Laget spelade efter sina resurser och gjorde två riktiga kämpamatcher. Laget innhåller också några riktigt lovande unga killar. H/T-killarna kämpade väl inte riktigt livet ur sej, för gör man det då ska man slå ett div VI-lag, även om man spelar med tio reserver, och tom gamle Royan (fotbollsordföranden) fick hoppa in i finalen, efter en skada på Fregge Flink. Ändå tycker jag att laget gör en godkänd insats, framförallt i matchen mot Djursdala. Bäst i finalen var Jerry, Peter och Hjalle.
Conny Holmberg

Hjorted/Totebo vann Aldors Cup

Gurra har fått rutin på att segerposera. Här tillsammans med Micke Åberg.

Matcherna
Blankaholm - IFK Tuna 3 - 1

I första semifinalen spelade IFK Tuna mot Blankaholm. Blankaholm vann med 3-1, efter samma siffror i halvtid. Målen: 0-1 Tony Adolfsson, 0-2 Oskar Kallin, 1-2 Axel Svensson, 1-3 Ulf Pettersson.
I Blankaholm gjorde hela laget en bra insats. I Tuna går de bästa betygen till Axel Svensson och målvakten Christoffer Franzén.

Hjorted/Totebo - Frödinge/Br. SK 9 - 1

I andra semifinalen ställdes Hjorted/Totebo mot Frödinge. Hemmalaget dominerade totalt och vann med hela 9-1, efter 6-0 i halvtid. Målen föll så här: 1-0 Ola Johansson, 2-0 Markus Fridell, 3-0 Markus Fridell, 4-0 Peter Nilsson, 5-0 Jimmi Gustavsson, 6-0 Jonas Nilsson, 6-1 Christoffer Lind, 7-1 Mikael Johansson, 8-1 Jimmi Gustavsson, 9-1 Anders Lind. I Hjorted/Totebo var Markus Fridell och Mikael Johansson de bästa. Erik Pettersson och Mattias Arvidsson märktes mest i Frödinge.

Finalen
Hjorted/Totebo - Blankaholm BK 6 - 2


Killarna som vann Aldors Cup

I finalen ställdes alltså Hjorted/Totebo mot Blankaholm. Ett Blankaholm som tvingades låna målvakten Eero Mykkänen och Ulf Pettersson från Hjorted/Totebo i den här turneringen.
I första halvlek hängde Blankaholm med riktigt bra och höll 1-1. Sedan drog Hjorted/Totebo ifrån och vann till slut med 6-2. Målen: 0-1 Tony Adolfsson, 1-1 Mattias Klassén, 2-1 Jimmi Gustavsson, 2-2 Oskar Kallin, 3-2 Jimmi Gustavsson, 4-2 Ola Johansson, 5-2 Jimmi Gustavsson, 6-2 Jimmi Gustavsson.Fyramålsskytten Jimmi Gustavsson och målvakten Erik Gustavsson ska ha extra plus i Hjorted/Totebo. I Blankaholm var det ingen som höjde sig över mängden.
Referatet saxat från Västerviks-Tidningen.

Träningsmatch Hjorted/Totebo - Ankarsrums IS 1 - 2


Fritte reducerar till 1-2 på straff

Denna gång blev det AIS som drog det längsta strået och samtidigt tog revansch för förlusten i pokalmatchen när man besegrade H/T i en tämligen tråkig träningsmatch på onsdagkvällen. På lagledarbänkarna var man tydligen ganska nöjda med matchen, men publiken tyckte inte att det var lika bra.
Annars var det hemmalaget som startade matchen bäst. Framförallt var det Jimmi och Ola som satte AIS-försvaret i arbete. Jimmi borde ha satt 1-0, när han blev helt ren med Morgan Nyberg i AIS-målet, men Nyberg väntande kallt ut Jimmi och klarade. H/T-killarna tröttnade som vanligt efter 25 min spel, mittfältet hamnade i knät på försvararna och man orkade inte sätta press på motståndarna. AIS tog nu över matchen helt och som en naturlig följd av detta gjorde Putte Jonsson 0-1 i 39 min. , på ett skott som studsade på ett märkligt sätt och helt ställde Anders i målet.
I andra halvlek fortsatte AIS att dominera. De gånger H/T fick låna bollen slog man iväg en långboll till Ingenmansland. I 20 min fick Johan Rosenqvist helt ostörd placera in en retur till 0-2. AIS fortsatte att pressa men H/T-försvaret höll rent med tur och skicklighet. I 30 min fick så H/T en straff sedan Skrotis tvingades rädda med händerna på mållinjen. Skrotis blev utvisad och Fritte satte elegant straffen. 1-2. Nu tog H/T åter över matchen och den sista kvarten var det bud på kvittering, men AIS lyckades hålla undan.
Bäst i H/T var Anders Svensson i målet, övriga var inte helt på topp, men är det säkert i derbyt mot Gunnebo på lördag. AIS har jag bara sett i två matcher i år och bägge gångerna var försvaret mycket osäkert. Nu hade man satt ner Skrotis i mittförsvaret och det gav laget en helt annan stabilitet. Han var klart bäst på plan. God hjälp hade han av Christoffer Holgersson, Johan Rosenqvist och Daniel Johansson. Däremot hade jag väntat mej mera av Putte Jonsson, som numera lägger mesta kraften till att gnälla på domarna.Domarna med Zarko Kovacevic som huvuddomare var för övrigt mycket bra.
På lördag är det alltså dax för ett nytt derby mot Gunnebo och då är säkerligen våra killar betydligt mera laddade. I Gunnebo slutade matchen 4-4 efter det att Gunnebo fått ett par riktiga turmål. På lördag får vi hoppas att våra killar kan ha samma tur.
Lagom till matchen blev också den nya serveringsaltanen färdig, efter ett mycket intensivt byggnadsarbete av Göran Johansson och Evert Eriksson. Göran har också gjort ritningarna till byggnationen. Den 17 augusti invigs altanen med kräftskiva och dans m.m. Evert och Göran har naturligtvis också fått sina givna platser för all framtid på Hjortheden, t.o.m. egen namngiven stol och bord i VIP-hörnan. Under AIS-matchen fjäskade också Ordförande-Roggan runt bordet och serverade öl och kaffe m.m. till de bägge. Det var på gränsen vad man kan stå ut med tyckte nog jag.
Conny Holmberg

Evert & Göran får välförtjänt uppskattning i VIP-hörnan
Signerade stolar har de också fått

Seriematcher hösten 2002

Hjorted/Totebo - Gunnebo IF 2 - 3


Nära gäller inte på fortet och inte i fotboll

Ibland är livet, och framförallt då fotbollslivet, både grymt och orättvist. För visst är det grymt när H/T förlorar på ett sketmål, insparkat i absolut sista minuten, efter det att man stundtals spelat ut Gunnebo med en man mindre på planen, efter att ha drabbats av en utvisning redan efter 15 min. Det orättvisa består i att H/T på två matcher mot Gunnebo, gjort hela fyra självmål. Sån´t händer bara inte, men nu har det gjort det.
En annan sak hände i matchen, som jag aldrig sett eller hört talas om, var att H/T blev tvungna att använda sej av tre målvakter i matchen.
Första halvlek startade Gunnebo klart bäst. Gunnebospelarna verkade betydligt mer taggade än hemmalaget och pressade på mot H/T-målet. Efter en kvart blev så Anders i målet utvisad, sedan han tvingats fälla en Gunnebospelare, som helt enkelt snodde bollen av en inte alltför alert Anders. In i målet kom nu CH, om fick börja med att plocka bollen av en helt fri John Iserstål. H/T tog också, trots decimerat manskap, över matchen. 1-0 gjorde Jonte i 25 min efter ett snyggt anfall, där Peter och Räka stod för framspelningen. H/T hade också en nick i ribban i 27 min. Jonte borde ha satt 2-0 när han kom fri i 30 min, men Gunnebo hade i mv Stefan Hermansson sin bäste man för dagen. Istället kvitterade Gunnebo på ett självmål. Det var Marcus Edström, som från långt håll skickade in bollen framför H/T-målet. Bollen styrde på en H/T-spelare och ställde CH helt. 1-1 i halvtid.
Andra halvlek var bara 5 min när Marcus Edström gjorde om bedriften. Nytt skott, som ändrade riktning och mål som följd. 1-2, snacka om röta. Minuten efter hade Gunnebo ett skott i ribban, 1-1 i ribbträffar alltså. Jonte gjorde sitt andra mål för dagen och kvitterade till 2-2 i 12 min. H/T hade nu sin bästa period i matchen, man spelade fantastiskt bra och pressade tillbaka Gunnebo, trots att man var en man mindre. H/T radade upp chanser, men var inte tillräckligt kalla framför mål. Bästa chansen hade Ola i 30 min på en retur efter ett knallhårt Tobbe-skott, men Ola lyfte bollen över. Så blev då reservmålvakten CH skadad och mittbacken Gurra fick ställa sej i mål. Peter Nilsson gick ner som mittback och H/T-mittfältet rasade ihop. Gunnebo tog över igen och John Iserstål pillade in bollen ur liten vinkel i slutminuten. Ridån ner för H/T och för hemmapubliken. Mest synd tycker man om killarna som verkligen var värda minst en poäng.
Bäst i H/T och bäst på planen var Peter Nilsson, som jag tycker gjorde sin bästa match för året. Gunnebo hade satt upp meriterade Bosse Sandqvist på mittfältet för att ta hand om Peter. Det lyckades inte alls och inte ens när Bosse fick assistans av Magnus "Greven" klarade dom av Peter. Bra i H/T var också tvåmålsskytten Jonte och Håkan på högerbacken. Gunnebos bäste var som sagt Stefan Hermansson i mål, Johan Svensson i försvaret och John Iserstål framåt. Mycket bra var domarteamet med Sukri Josefsson i spetsen.
Kommentaren: "Var nu inte för hård i dina kommentarer", sa HC till mej, och det har jag ingen anledning att vara. Killarna gjorde, som HC sa, "en heroisk insats". Dom fick ingenting gratis i den här matchen. Dom kämpade med en man mindre i hela 75 min. Dom fick två självmål emot sej och ändå är dom nära att ta en pinne. Det är imponerande. Det som inte imponerar just nu är målskyttet, man missar på tok för många målchanser. Jag skulle också vilja se litet mera jäklar-anamma i laget. Serien är ju igång killar.
Conny Holmberg

Ola nära, nära men över, över
Ännu en missad chans

Hjorted/Totebo - Bodafors SK 1 - 2


Borgmästar´n med matchens lirare Micke Räka Johansson

De nära 200 personer som sökt sej till Hjortheden på fredagkvällen fick se en, i mitt tycke, mycket högklassig div IV-match mellan två bra lag. Gästande Bodafors, som innan serien startade var favoriter till seriesegern, visade sej vara det bästa lag jag hittills sett i serien och H/T var nästan lika bra.
Första halvlek började H/T matchen bäst och Tobbe hade en nick tätt över redan efter 5 min. H/T fortsatte att trycka på, men utan att direkt skaka det mycket bra BSK-försvaret. En straffsituation hade H/T då en BSK-spelare blev träffad på armen, men domaren friade. Efter en kvart tog Bodafors över matchen mer och mer. Några farligheter skapade man vid H/T-målet, framförallt på hörnor och inlägg då BSK förfogar över många farliga huvudspelare. CH, i HT-målet, stod dock upp mycket bra och klarade ut det mesta, även om han blev hårt åtgången några gånger. I 40 min kom så det obligatoriska sketmålet bakåt. Vid en kommunikationsmiss i H/T-försvaret nickade Gurra onödigt bollen till hörna. Var är snacket grabbar? På hörnan får sedan planens bäste spelare, Fredrik Ahlstedt göra 0-1, helt oattackerad.
Andra halvlek var bara 3 min när bollen åter träffade armen på en BSK-försvarare. Denna gång betydligt mera synligt än i första halvlek. Återigen friade domaren. Vår VM-domare Anders Frisk hade absolut blåst straff, eller vad tror du, Djurgårdare Lagerman? Spelet böljade nu fram och tillbaka, men närmre mål än till några halvchanser kom inget av lagen. Därtill var bägge lagens försvarspel alltför bra. BSK hade mest bollinnehav, med många passningar inom laget, medan H/T mera satsade på kontringar och långbollar. Efter ca 25 min kom Peter Nilsson in i stället för en tröttkörd Fritte, som säkert sprungit en mil i matchen. Med Peter, som skadade sej på uppvärmningen, på planen får H/T mera tyngd (ca 50 kg) och pondus i laget. H/T tar nu över matchen igen och killarna tänder till på nytt. Jimmi tänder till lite för mycket, när han i 32 min går in alltför tufft mot BSK-målvakten, men den värsta smällen får ändå Jimmi, som blir liggande, skadad. David Aspegren i BSK får spelet när han ilsknar till på Jimmis tuffa spel mot målvakten och tar struptag på den liggande Jimmi. Vid efterspelet blir Jimmi helt riktigt varnad medan Aspegren klarade sej helt????? Minuten efter känns det som spiken i kistan när Tommy "Malmbäck" Eriksson oattackerad får placeringsnicka in 0-2. H/T ger ändå inte upp. Jonte, som har kommit riktigt i måltagen, reducerar till 1-2. I ett sista desperat försök att kvittera plockar HC upp Anders Lind i anfallet de sista minuterna av matchen. Det är nära att det lyckas. Anders får nämligen en chans på övertid men kommer inte närmre än nära.
Till matchens lirare i hemmalaget valdes helt riktigt Mikael "Räka". Han gjorde sin absolut bästa match för året. Mycket bra i H/T var också CH i mål och hela försvaret med Håkan och Anders som toppar. Anders agerade dock mycket passivt vid bägge målen. Våra tre anfallare hade ingen lyckad dag, därtill var BSK-försvaret alltför bra. Bodafors hade, som sagt, ett bra försvar och en bra målvakt i Ola Josefsson, men det var framåt som laget hade sina bästa killar. Den långe, f.d. Myresjöspelaren, Fredrik Ahlstedt och ännu längre Niklas Malmborg var hela tiden hyperfarliga och nästan omöjliga att komma åt, framförallt i luften men även på marken eftersom båda också var mycket snabba. Domaren Michael Axelsson var också bra, även om han skulle ha använt sej av fördelsregeln när han blåste av två H/T-frilägen. Han kunde också ha blåst för åtminstone en straff när BSK spelade handboll.
Kommentaren: H/T har oflyt just nu. Två uddamålsförluster på raken och dessutom på hemmaplan. Det är inte bra, men jag tycker inte man ska misströsta. Förlusten mot Gunnebo var ren otur med både utvisning och självmål emot. Jag efterlyste litet mera jäklar-anamma av killarna efter Gunnebomatchen och det visade man verkligen att man hade i kväll. Att man sedan förlorade, efter en bra match, mot det lag som jag tror tar hem serien, är inget att skämmas över. H/T är ju nykomlingar i fyran och i vissa situationer märker man det litet mera. Det som i kväll skiljde mest mellan lagen var att våra killar är litet för snälla och ärliga i närkamperna. Vi hade trots allt tur med resultaten i de övriga matcherna, för nu får vi börja snegla neråt istället för uppåt i tabellen. Det var bara Gunnebo som passerade oss. Vinst mot Fårbo borta på tisdag. Då är vi på plats.
Conny Holmberg


Jonte gör 1-2 när skymningen börjar lägga sej över Hjortheden. Närmare kom inte H/T.

Fårbo FF - Hjorted/Totebo 4 - 2


Räka (utanför bilden) reducerar till 3-1 en kvart före slutet. Sedan blev det spännande.

Återigen fick man åka hem besviken efter en match mot Fårbo, dels på våra killar, men även på den assisterande domaren, som vinkade bort ett regelrätt mål av Jonte för offside(se det suddiga fotot).Jag vet inte varför, men det verkar att ha gått troll i att kunna besegra Fårbo. För inte är Fårbo ett bättre lag än H/T, men dom är betydligt bättre på att utnyttja de målchanser, som dom blir bjudna på av ett givmilt H/T, än vad H/T är just nu och då vinner man också så här jämna matcher.
Första halvlek såg det i de första fem minuterna ut som om H/T hade bestämt sej för att vinna den här matchen. Man trillade boll och var aggresiva i närkamperna. Sedan kom en ödestiger minut. Mellan 7 och 8 min gjorde nämligen Fårbo både 1-0 genom Peter Hällblad och 2-0 genom Rikard Hjalmarsson efter sedvanligt sjabbel och markeringsmissar av vårt försvar. Så var det återigen dax att spela i uppförsbacke. Visserligen broderade H/T vackert ute på planen och visst hade man bollen mera än Fårbo, men oj vad tandlöst det är i sista tredjedelen av planen nu. Jag noterade endast två halvchanser för H/T i första halvlek. Ola blev frispelad på en fin löpboll i 28 min, men blev på ett generande enkelt sätt ifattsprungen och fråntagen bollen. Anders Lindh var nära att komma rätt på en frispark i 32 min men missade. I övrigt hände inte ett dugg. Jo, Gurra fick en varning i 33 min.
Andra halvlek blev mera händelserik. HC hade säkert gett killarna en uppsträckning i paus, för laget verkade betydligt mera på hugget. Peter var t.o.m. för tuff, för han åkte på en varning redan efter 3 min. H/T hade de första 20 min ännu mera bollinnehav än i första halvlek, men hade väldigt svårt att utnyttja det till att skapa några vassa målchanser. Jonte var dock helt fri i 12 min, men missade. Sådana chanser får bara inte missas. Efter 20 min tar Fårbo över igen och CH i målet håller H/T kvar i matchen, när han gör två kanonräddningar i 22 min och 25 min. I 30 min kan han inte hålla emot längre, när Martin Olsson omarkerad får två försök att få in bollen. CH klarar första chansen, men inte den andra. H/T sätter nu allt på ett kort och det är väldigt nära att det lyckas. Anders Lindh plockas upp som center och på hans passning bredsidar Räka in 3-1 i 32 min. H/T trycker på och skapar mängder med chanser. I 37 min nickar Jonte in 3-2, men ass.domaren vinkar felaktigt bort målet för offside. Helt horribelt!!!! 3-2 nickar istället Håkan in på hörna i 40 min. Fårbospelarna börjar nu simulera skador och krampsymptom för att få tiden att gå och få H/T ur rytmen och domaren låter dom hållas medan mörkret lägger sej över planen. Det är knappt man kan se från ena målet till det andra. Visserligen stoppar han klockan, men H/T:s press kommer av sej och i halvmörkret tappar så Peter bollen i eget straffområde i 42 min och John Williams gör 4-2 och matchen är avgjord. Till matchens lirare i H/T valdes återigen Micke Räka och han gjorde väl inte bort sej, men i mitt tycke var CH klart bäst i H/T. Han har varit mycket bra de senaste matcherna, med denna matchen som topp. Bra var också Jonte, som blommat ut ordentligt i höst, men han måste sätta chanserna. Laget som helhet verkar dock, som sommarblomstren, ha blommat över. Till matchens lirare i Fårbo valdes Nehat Jashari och i det valet instämmer jag fullständigt. Han var klart bäst på planen, snabb, placerings-och markeringssäker och totalt kompromisslös i närkamperna. Bra var också Rikard Hjalmarsson och peter Hällblad. Mycket bra var också domaren Martin Gustavsson från Växjö, tyvärr kan man inte säja detsamma om kollegorna på linjen.
Kommentaren: Ja, vad säjer man om det här, för att inte strö alltför mycket salt i såren. Killarna i laget är säkert ännu mera besvikna än vad vi som står bredvid är. Dom tycker säkert att det var onödigt att släppa in två baklängesmål så tidigt i matchen och dom kan förbanna sin otur och linjedomaren, som dömer bort Jontes mål och mycket mera. Men ska vi vara ärliga så är det inte mycket som stämmer just nu, varken bakåt eller framåt. Framåt var Jimmi inte med pga en knäskada och Ola är ju inte helt ok i sitt knä, men ändå skapade vi inte så många målchanser. Det gjorde däremot Fårbo, men det kan man göra när man inte har någon markering på sej. Vårt försvarsspel är inte bra och har egentligen inte varit det på hela säsongen. Det tycker jag att 37 baklängesmål är ett bevis på. Vad det beror på har förstå-sig-påarna på sidan av planen många olika teorier om, men det är jag säker på att HC och killarna själva fixar till. På lördag kommer Hjältevad på till Tollevi. Då kommer höstens första seger. Sedan lossnar det får vi hoppas.
Conny Holmberg

Fårbomålvakten räddar en frispark från Peter
Bildbeviset om än suddigt. Två spelare nedanför Jonte, alltså ingen offside.

Hjorted/Totebo - Hjältevads IS 1 - 2


Peters frispark är nära att resultera.


Ola gör 1-2 på Lindhs nickpass i 43 min. Närmare kommer inte H/T.

Tänk om H/T vore lika bra just nu som vädret är vackert, men så är det tråkigt nog inte. I lördags inkasserades nämligen den fjärde raka höstförlusten, den tredje på hemmaplan och den här gången fick vi också se inte riktigt dålig, för att inte säja usel match. "Det ser ut som en ordinär div 6-match", som någon i publiken uttryckte det, och det uttalandet var inte alls smickrande för div 6-lagen.
Första halvlek var bara 6 min när Hjältevads hårdskjutande Benno Sundgren tillåts att göra 0-1 på ett skruvat skott från 35 meter. Återigen ett baklängesmål tidigt i matchen, så att H/T får kämpa ur underläge, precis som mot Fårbo. Ola är ändå nära att kvittera på ett friläge i 13 min, men skottet går stolpe ut, vilket är signifikativt för den här hösten. Å andra sidan har Hjältevad en nick i stolpen i 31 min. Så mycket mer händer inte i en tråkig första halvlek.
Andra halvlek blev inte mycket bättre. Jimmi är ju skadad och nu får även Jonte, i mitt tycke, vår bäste och målfarligaste anfallare i höst, märkligt nog nöta bänken. H/T ville nog försöka att trilla boll, men kunde inte och Hjältevad försökte inte ens utan där gällde sparka-högt-långt och spring. Det visade sej vara en utmärkt taktik mot dagens bleka H/T. I 14 min får Benno Sundgren ånyo avancera oattackerad och från 35 min stenhårt prickskjuta in 0-2. Konstigt att ingen H/T-spelare går fram och stör Sundgren. Han har ju bevisligen ett bra skott och skjuter varje gång han kommer över mittlinjen, ändå backar våra killar och ger honom tid att ladda bössan. H/T flyttar fram Lindh och går över till trebackslinje i hopp om att kunna reducera, men det dröjer ända till den 43 min innan man lyckas. Det är Ola, som på ett nickpass från Lindh reducerar. Peter är också nära att sätta en frispark tidigare i halvleken. Bra i H/T, om nu nå´n var det och även vald till matchens lirare blev Flinken. Flinken blev förresten knäskadad och tvingades utgå. Bra om än lite osäker ibland var även CH i målet. Jonte ska ha godkänt för den halvlek han fick spela. Hjältevad hade sin bästa spelare i tvåmålsskytten Benno Sundgren.
Kommentaren: Bara 60 personer ville betala för att se H/T spela fotboll den här gången och med det spel som H/T nu presterar, kan jag både förstå och inte förstå dom som stannar hemma. Förstår dom gör jag för att man för 40 kronor kan ha betydligt mera roligt än att genomlida en så´n här match. Förstår dom inte gör jag för att det är nu som H/T verkligen behöver stöd av sin hemmapublik istället för att bli sviken av dom. Fotbollen fyller ju en mycket viktig funktion i de båda samhällena, så visst vill väl alla att det ska gå så bra som möjligt för våra hjältar. Att fotbollen engagerar de flesta det får man ett bevis på när man hör allt snacket kring planen och när man ser hur många som besöker vår hemsida varje dag. Nästa match går borta mot serietvåan Stensjön på fredag, då är jag säker på att H/T gör en betydligt bättre match. Killarna hoppas säkert på ett stort stöd.
Conny Holmberg

Stensjöns IF - Hjorted/Totebo 3 - 2


Ola nickar in 2-1 på Räkas frispark i 23min

Jag lider med HC och killarna, som inte har den minsta tur just nu. Här går laget ut och gör en kanonmatch, man tar upp ett underläge med 0-2 och spelar stundtals ut tabelltrean Stensjön och så förlorar man på ett slumpmål, som dessutom luktade offside i slutminuterna. Samtliga fem matcher i höst, utom den mot Fårbo, har dessutom förlorats med uddamålet, vilket är typiskt när man har motflyt.
Första halvlek började Stensjön bäst. H/T hade gjort ett par omplaceringar i laget och det tog ett tag innan killarna hittade sina positioner. 1-0 till Stensjön kom i 12 min genom Pierre Engdahl, som enkelt fick springa igenom, sedan Peter tappat bollen vid ett uppspel. Men även om Peter missade så var täckningen bakom Peter dålig. I 13 min borde Ola ha gjort mål på Jontes fina passning snett-inåt-bakåt, men Ola fick bollen något fel i steget och missade eller ska vi säja att målvakten räddade. I 16 min gjorde hyperfarlige Pierre Engdahl sitt och Stensjöns andra mål när han nickade in en hörna till 2-0. H/T gav ändå inte tappt utan tog över matchen ivrigt påhejade av HC och sina supporters. Framförallt var det Lindh, som nu började hitta rätt i sin nya roll på mittfältet, och Peter som tag i spelet. Ola nickade in 2-1 på en frispark från Räka i 23 min. Ola hade ytterligare två nickar i 25 och 27 min som var nära att resultera. H/T fortsatte att pressa på halvleken ut, men Stensjöns kontringar med fyra !!!! man på linje var hela tiden farliga.

Första halvlekens
vassaste H/T-chanser
Ola nära i 12 min
Ola nickar in 1-2 i 23 min
Ola nära i 25 min
Ola nära i 27 min

Andra halvlek fortsatte H/T att sätta press på ett virrigt Stensjön-försvar. Man utnyttjade, det som jag har efterlyst, möjligheten att göra s.k. bandybyten. På så sätt fick man hela tiden in utvilade spelare, men det tog ända till den 27 min innan Peter gjorde 2-2 på en retur på ett skott från Jonte. H/T hade sedan bud på flera mål, innan Stensjön mycket oförtjänt gjorde segermålet i den 44 min. Vem tror Ni gjorde målet? Jo, Pierre Engdahl förstås, men frågan är om han inte är offside när han får bollen.
Många var bra i H/T denna kväll, men bäst i laget tycker jag att Gurra var, han tog för sdej rejält. Även Tobbe var bra som ytterback. Lindh gjorde efter en trevande inledning en kanonmatch på mittfältet. Bäst på mitten, när han äntligen fick komma in, var Klasén, som trots sin ungdom har en otrolig mognad i sitt spel. Han borde dock ha bytts ut de sista fem minuterna, för då var han helt slut efter flera långa ruscher över hela planen. Peter, med sitt spelsinne och sin styrka, (Ni skulle bara se mina brillor)gör aldrig en dålig match, inte heller i kväll, men första baklängesmålet får han ta på sej. Å andra sidan gjorde han ju ett också. Ola är inte riktigt hundra i sitt knä vilket man ser hämmar honom framförallt i löpningen, men när det luktar mål är han på plats, vilket framgår av bilderna ovan. Han gör ett mål i kväll också och det är godkänt. Bäst i Stensjön var naturligtvis matchvinnaren Pierre Engdahl med sina tre mål. Bra hjälp framåt hade han av Andreas Larsson. Bakåt räddade målvakten Björn Lundberg hemmalaget från en förlust.
Kommentaren: Som sagt, oturen grinar just nu våra killar i ansiktet och det måste kännas väldigt knäckande att åka dit med uddamålet match efter match. Jag tycker ändå att den här matchen tände en förhoppning om att det snart kan vända, för H/T gjorde, efter den bedrövliga första kvarten, en mycket bra match. Laget försökte nu spela fotboll igen, efter några mindre bra framträdanden på sistone. Det lovar gott inför tisdagens, och kanske årets viktigaste, match mot Torpa på Hjortheden. Torpa vann nämligen mot Gunnebo och är nu bara två poäng efter H/T i tabellen. I händelse av förlust mot Torpa är H/T nere på kvalplats, och vem hade trott på en sådan utveckling, efter den fina vårsäsongen.
Conny Holmberg

Hjorted/Totebo - Torpa AIS 6 - 1


Ola, the Man of the Match, grattas av Borgmästar´n

"Härligt! Underbart! Ljuvligt! Ända in i kaklet!", som en annan fotbollsälskare brukar uttrycka det. Vilken härlig urladdning av våra killar precis när det mest behövdes. 6-1, känn på den! 6-1 i årets kanske viktigaste match, iför drygt 100 åskådare, det tyder på styrka och moral. Dessutom första segern sedan bortamatchen mot Hjältevad den 11 juni. Jag gläds med killarna i laget, men framförallt med en pressad HC, som inte hade långt till tårarna, så lättad var han efter matchen.
Första halvlek visade H/T direkt var skåpet skulle stå. Killarna var heltända från start, det syntes i varenda närkamp. Utdelning fick man också direkt,för redan i 4 min nickade Ola snyggt in 1-0 på passning från Jimmi, som var tillbaka på planen efter sin skada. H/T spelade mycket bra och rullade upp Torpas försvar gång på gång, dock utan att skapa den där riktigt vassa chansen. Istället var det Torpas Tonie Andersson, som trots H/T:s spelövertag, hade två halvchanser. CH räddade enkelt bägge gångerna. Efter en halvtimma gav så H/T:s stora spelövertag utdelning. Det började med ett överaskande skott från Lindh i 30 min, som målvakten klarade. Ola frispelade sedan Jimmi i 32 min och 2-0 var ett faktum.Minuten efter nickade Lindh mycket snyggt in 3-0, återigen var det Ola som passade.
Andra halvlek blev en ren uppvisning av H/T. Man radade upp chanser och var egentligen närmare att göra tio mål, än Torpa var att göra det enda, som laget ändå gjorde. 4-0 nickade Ola in på passning från Räka. Det var det tredje mycket vackra nickmålet i matchen, samtliga på passningar snett-inåt-bakåt. Vi på sidan om bara njöt av showen. 5-0 gör Ola helt frispelad av Jonte i 21 min. Ola fick oavsiktligt med sej bollen med armen vilket Torpaspelarna vilt protesterar emot, vilket renderar i två varningar för Fredric Pettersson och Anders Daxberg. Minuten senare fäller Daxberg en H/T-spelare får sin andra varning och blir utvisad. I 27 min tackar Ola för passningen till 5-0 målet och frispelar Jonte som sätter dit 6-0. Torpa får sedan sitt tröstmål på en frispark från Fredric Pettersson, som ändrar riktning på en H/T-spelare och helt ställer CH. Några minuter därefter får målskytten Pettersson sin andra varning och får göra Daxberg sällskap i duschen. H/T, som nu är två man mera på planen, ökar nu trycket ytterligare men lyckas inte få bollen i mål flera gånger. Närmast är Leo och Desa, som båda har frilägen på slutet. Matchen slutar 6-1.
Alla i H/T, inklusive ledartrojkan, var bra den här kvällen. Att man pratat igenom matchen och tänt till ordentligt innan man gick ut på Hjortheden råder det inget som helst tvivel om. Det kändes direkt när matchen började att i kväll blir det seger. Bäst av alla, och vald till matchens lirare blev Ola Johansson, som det lossnade för ordentligt i den här matchen. Delaktig i samtliga mål, tre egna och tre målpass är tungt. Mycket bra var också Lindh, som gjorde ett stort jobb mitt mitten. Att Jimmi sedan var tillbaka på planen betydde naturligtvis jättemycket, men han har säkert ont i sitt knä i natt. I andra halvlek, när matchen var avgjord, fick han förståndigt nog vila på bänken. Mycket bra var också coachningen av laget. HC har stuvat om en del och går också runt på samtliga spelare, vilket jag tror är mycket bra.
Torpa försökte nog, men kunde inte. H/T var helt enkelt för bra. Bra insatser gjordes ändå av Johan Fång i målet, Fredric Pettersson i försvaret och Tonie Andersson framåt.
Mycket bra var också domarteamet med Per Adolfsson, Oskarshamn, som huvuddomare.
Kommentaren: Var detta vändningen? Jag både tror och hoppas det. Framförallt får säkert killarna i laget tillbaka litet av det självförtoende man troligtvis tappat pga alla uddamålsförluster. Själv har jag aldrig tvivlat på laget, även om jag kan vara kritisk i mina kommentarer ibland, men det är ju mest för att jag vill att det ska gå bättre nästa gång. Egentligen har laget bara gjort en riktigt dålig match i år, den mot Hjältevad, så det har egentligen aldrig funnits någon anledning för spelarna att misströsta. Det finns så många duktiga fotbollsspelare i dagens H/T, så laget hör definitivt hemma i fyran. Nu får man litet arbetsro och kan börja snegla litet uppåt i tabellen igen. Tack för den här kvällen killar.
Conny Holmberg

Jimmi gör 2-0 i 32 min
Anders Lindh nickar in 3-0 i 33min

Ekenässjöns IF - Hjorted/Totebo 0 - 3


Jimmi har just satt spiken. 0-3 bollen ligger i buren. Målvakten deppar.

Tänk vad en seger, som den mot Torpa senast, betyder mycket för självförtroendet. Mot Ekenässjön går ut ut och spelar en underbar fotboll, t.o.m. hemmapubliken var imponerade och kunde inte annat än att applådera det fina spel H/T visade upp. Att HC var mycket nöjd med killarna var inte att ta miste på, framförallt som laget spelade med tio man i en halvtimma, sedan CH blivit utvisad.
Första halvlek spelade H/T ut EIF totalt under den första halvtimmen, ändå skapade H/T bara en riktigt vass målchans. Det var Ola, som i 13 min hade farlig nick som mv räddade. 0-1 kom först efter 31min när spelet började jämnas ut. Peter satte distinkt målet på ett snett-inåt-bakåt pass från Jimmi. Ett skolexempel på hur mål ska göras. Efter målet slappnade H/T av en aning och det räckte för att hemmalaget, skulle skapa tre vassa målchanser sista kvarten. CH gjorde mycket bra räddningar på två av dem, den tredje strök förbi CH:s stolpe. Peter hade också en bra chans på Räkas inlägg i 38 min, men nicken gick tätt utanför. Dessutom hade Jimmi en boll precis utanför i slutsekunderna.
Andra halvlek försökte EIF komma med litet i matchen, man pressade litet högre upp i planen, men skapade inte några direkta chanser. Försvarspelet i H/T var alldeles för bra för det. I 13 min fick man ändå litet hjälp på traven, dels av domaren och dels av CH, som båda såg till att H/T blev en man mindre på planen. Så här gick det till. När CH har fångat bollen kommer EIF:s "Hulken" Lundgren farande med dobbarna före mot CH. CH ilsknar till och "knuffar" till EIF-spelaren. Kontentan av det hela; CH blir utvisad medan EIF-spelaren bara blir varnad. CH ut alltså och in i målet kommer Eero Mykkänen. H/T började nu spela, i mitt tycke alltför extremt defensivt, för så bra var inte EIF och H/T brukar ju inte hålla italiensk klass i förvarsspelet precis. Jag hade fel i mina farhågar för det visade sej vara ett taktiskt genidrag av HC. EIF flyttade fram folk, H/T backade hem, tog bollen vid eget straffområde och kontrade blixtsnabbt. Det resulterade i två kontringsmål, 0-2 genom Jonte i 26 min och 0-3 genom Jimmi i 29 min. Dessutom hade Lindh en nick i 32 min och Jimmi ett skott tätt utanför i 37 min. Det lilla EIF skapade tog Eero lätt hand om. Hela laget gör en kanonmatch den här gången och jag vill inte nämna någon före de andra i laget, men Eero, som kommer in och spikar igen målet är värd en extra blomma. Det var väl förresten första gången H/T höll nollan i årets seriespel. Bra i EIF var Peter Holm, "Hulken" Lundgren och Tony Sollin. Domarteamet, som ej var namngivna i matchprogrammet, var bra i första halvlek. Hur dom var i andra halvlek vill jag inte skriva.
Kommentaren: Tänk vilken härlig fotboll H/T kan spela. Första halvtimman var nog det bästa jag sett laget spela i år. Då åker man med glädje 25 mil för att se laget. I och för sej så är vi många som följer laget hur dom än spelar, men visst är hemresan betydligt trevligare, när man fått se en så´n här match. Nu tycker jag att vi kan börja snegla litet uppåt i tabellen igen, även om nedflyttningshotet inte är helt borta. En fjärdeplats är inte helt omöjlig att nå. Tack för en härlig fotbollskväll killar.
Conny Holmberg

Jimmi till Peter, Pang, 0-1 i 31 min
H/T radade upp chanser, här är det nära vid en hörna

Hjorted/Totebo - Målilla GoIF 4 - 2


Det började (kanske alltför) bra på Tollevi. 1-0 mot Målilla genom Ola efter 2 min.

H/T tog en mycket viktig seger hemma på Tollevi mot Målilla på fredagskvällen, men det var en seger som satt mycket långt inne. Inte förrän i andra halvlekens 42 min säkrades hemmasegern när Leo Sandholm gjorde 4-2 till H/T. Då hade Rolf Andersson, som stod bredvid mej i andra halvlek, och undertecknad käkat upp både naglar och sparkat stora hål i löparbanan av nervositet. Det var säkert en känsla vi delade med både laget och de ca hundra i hemmapubliken.
Första halvlek spelade H/T återigen mycket bra den första halvtimmen, för att sedan helt tappa spelet sista kvarten. Redan efter 2 min låg 1-0 till hemmalaget i Målillaburen. Efter ett mycket vackert anfall kom Jimmi fram på högerkanten och spelade in bollen till Ola, som inte gjorde något misstag. En Målillaback hann upp bollen på mållinjen, men kunde inte styra ut den. H/T fortsatte att spela i ett tempo, som Målilla inte mäktade med. H/T radade upp målchanser, främst var det Jimmi ,Ola och Jonas som hade ett par frilägen. Vid ett tillfälle räddade en Målillaförsvarare klart och tydligt bollen med armen, utan åtgärd (straffspark) från varken domare eller framförallt den assisterande domaren, som borde ha sett händelsen lika tydligt som vi i publiken. Vid ett tillfälle blev Jimmi upphakad bakifrån innanför straffområdet precis i skottögonblicket. Ingen straff då heller. Däremot varnades (borde varit frilägesutvisning) Målillamålvakten, när han fällde en helt fri Jimmi utanför straffområdet i 27 min. Som ni förstår så kunde och borde kanske H/T, med tanke på spelövertag och chanser, redan ha avgjort matchen.Istället händer det som ofta händer ett lag när man fått en tidig ledning och känner att man är spelmässigt överlägsen. Man slappnar av, motståndarna får ta över och plötsligt står det 1-1. Målillamålet kommer i 40 min genom Jonny Siipiikaari.
Andra halvlek tänker man att nu blir det säkert bättre, för HC har säkert gett killarna en skrapa i pausen. Men, ack, vad man bedrog sej. Halvleken startar precis på samma sätt som den första slutade. Redan efter
4 min gör Målilla 1-2. Det är ensamme toppforwarden Samuel Pettersson, som får två chanser innan han gör mål. Först gör Anders i hemmamålet en bra räddning på hans nick men returen via stolpen, slår han i mål. H/T har nu kommit in i Målillas sparka-spring-fotboll. Istället för att rulla boll på det sätt vi vet att laget kan, stressar man och slår felaktiga långbollar, trots att Peter skriker att man ska ta det lugnt. Målilla utnyttjar naturligtvis H/T:s felpass och mycket nära 1-3 är det i 10 min då en Målillaspelare sätter en frisparksretur i ribban. Efter en kvart kommer vändningen i matchen. Jimmi visar vilja när han gör 2-2. Första nicken räddas av Målilla-keepern, men returen forcerar Jimmi in med huvudet. H/T tar nu, dock utan att spela bra, över matchen igen. Några riktigt vassa chanser skapar man ändå inte. Det är först i 39 min, som Jimmi bryter igenom och på hans passningsskott är Ola framme och styr bollen i mål. Målilla flyttar nu fram för att försöka få in en kvitteringsboll. Det innebär att man blottar sej bakåt och på en kontring kommer Leo igenom och avgör kallt matchen. 4-2, och alla drar en suck av lättnad.
Priset till matchens lirare i ett jämnt hemmalag gick till Peter Nilsson. Jimmi och Ola tyckte jag också märktes mer än övriga. Till matchens lirare i Målilla valdes målvakten Andreas Thyselius och han var klart bäst i sitt lag. Att Målilla tillsammans med Hjätevad kommer att åka ur serien hyser jag inga som helst tvivel om. De är nämligen seriens klart sämsta lag. Att Målilla ändå var nära att besegra H/T på Tollevi och Hjältevad gjorde det är helt obegripligt.
Kommentaren: Seger, vad skönt, men ännu är inte div IV-platsen klar, även om segern var ett stort steg på vägen. Efter två mycket bra matcher av H/T kom nu en reaktion. För den här matchen var inte bra, utom den första halvtimmen. Jag vet inte vad det beror på, men H/T gör sina klart bästa matcher mot bra lag, medan det verkar som om man har svårt att kunna föra matcherna och knyta till säcken mot sämre lag. Skit samma, det viktigaste var trots allt att man vann. Tack för det killar.
Conny Holmberg

Ola nära 2-0 i 6 min.
Straffsituation??? Sekunden senare blir Jimmi hakad.
En av många H/T-chanser.

Sävsjö FF - Hjorted/Totebo 2 - 0


Mattias Klasén hade en av H/T:s chanser i första halvlek.

H/T har svårt att få hål på Sävsjös starka försvar. Det såg vi i de båda kvalmatcherna i fjol och det upprepades på nytt vid lördagens möte i Sävsjö. Det var bara vid vårmatchen på Tollevi, som man lyckats göra mål på dom. Hemmalaget Sävsjö gjorde två mål på lika många minuter och hade dessutom en boll i stolpen direkt i andra halvlek, medan H/T tydligen fortfarande höll på att svälja ner halvtidsfikat. Dessa två minuter tillsammans med H/T:s målmissar i första halvlek avgjorde den här matchen.
Första halvlek var ändå H/T det klart bästa laget. Man spelade en bra fotboll ute på planen och Sävsjö fick knappt låna bollen. Det sista avgörande sista passet missades tyvärr de allra flesta gånger, så jag noterade bara tre vassa målchanser för H/T i första halvlek. I 25 min var Ola helt solo, men planens i mitt tycke bäste aktör målvakten Pierre Karlsson avvärjde. Tobbe hade ett skott i nätkrysset i 30 min och Klasén en chans i 32 min. Sävsjös Joachim Eskilsson hade öppet mål i första halvlekens sista sekunder, men skottet gick utanför. Första halvleken klart till H/T alltså, som med litet bättre skärpa borde ha avgjort matchen då.
Andra halvlekens första sex minuter verkade det som att H/T inte var med på planen. Sävsjö fick nämligen göra precis vad dom ville, och det ville dom. 2 min var Eskilsson åter fri, men siktet var fortfarande felriktat, utanför igen. I 4 min kom 1-0 genom en helt fri Putte Andersson. I 5 min får en omarkerad Kristoffer Nilsson lobbnicka in 2-0. I 6 min prickar en omarkerad Putte Andersson stolpen. Samtliga chanser uppstod på samma sätt. Sävsjö spelade snabbt upp långa bollar på högerkanten med snabba inlägg som följd. Två mål blev resultatet och matchen var i stort sett avgjord. Visserligen hade Ola bra chans i 25 min och Räka en boll i stolpen i 37 min, men det kändes ändå tämligen kört efter de snabba baklängesmålen. Annars var det en spelmässigt jämn andra halvlek, så inte speglar slutresultatet matchbilden precis.
Till matchens lirare i H/T valdes Jimmi Gustafsson och det var väl ok. Jag tyckte också att Ola gjorde en hyfsad match, även om ingen av dem gjorde det de helst ska göra, nämligen mål. Vår fjärdemålvakt Eero Mykkänen vaktade, i övriga målvakters frånvaro, buren på ett bra sätt. Kanske något felplacerad vid andra målet bara. Gurra höll ihop försvaret bra tillsammans med Anders hela matchen utom i andra halvlekens första ödesdigra minuter. Dessutom tyckte jag att Leo gjorde ett mycket bra inhopp de endast femton minuter han fick spela i första halvlek. Han var riktigt på hugget och skapade ett par målchanser genom sin framfusighet och löpvilja.
Till matchens lirare i Sävsjö valdes mittfältaren Leon Pavlovic och visst har han klass och rutin, det såg jag redan vid fjolårets kvalmatcher. Sävsjös bästa lagdel är ändå försvaret med mittbackarna Tim Johansson och Andreas Hansson. I målet har laget seriens bäste keeper, fjolårets Myresjömålvakt Pierre Karlsson. Han var i mitt tycke bäst på plan, kanske inte genom en massa spektakulära räddningar, men med en stor auktoritet, som skapar stabilitet i hela försvarsspelet. Det är kanske därför släppt in så få mål.
Kommentaren: Ja, va´ skriver man? Det här var väl ingen höjdare precis. Ett riktigt höstrusk och en usel varmkorv gjorde inte den här utflykten roligare. Däremot smakade Gerds bullar bra. H/T gjorde en spel-mässigt godkänd första halvlek och kunde då, som sagt, ha avgjort matchen. I andra halvlek var mittfältspelet inte bra, man tappade på tok för många bollar i uppspelsfasen. Därför är det för mej en gåta varför man inte, vid underläge med 2-0, inte chansade på tre anfallare och längre bollar under sista halvan av andra halvlek. Visserligen hade Leo varit sjuk i veckan och kanske inte orkade, men hans inhopp i första halvlek var bra. Tyvärr fick vi inte med oss den enda poäng vi behövde, för att ha div IV-kontraktet klart. En poäng var H/T värda, för inte var Sävsjö ett bättre lag. Nu får vi vänta och se om Torpa förlorar i morgon, för då är det klart. Om inte, så tror jag H/T vinner över Eksjö på Hjortheden i nästa match.
Conny Holmberg

Ola med matchens bästa HT-chans

HT-fansen blev både blöta och frusna
men ställer alltid upp

Jimmi hårt tagen vid en hörna

Hjorted/Totebo - IF Eksjö Fotboll 1 - 3


Eksjös duktige målvakt hinner före anstormande H/T-spelare.

H/T förlorade på lördagen hemma mot seriesegrande Eksjö med, de till synes klara siffrorna 1-3, men matchen var spelmässigt jämnare än så. Det här var nämligen en mycket märklig match och tränare HC sa så här till mej efter matchen: " Kunde du se någon skillnad på lagen, att Eksjö är seriesegrare och H/T bara är tia?" Och ska vi gå efter bollinnehavet, som säkert var 60-40 till H/T:s fördel eller andra halvlek, då H/T bestämde allt på planen, så kunde jag inte det, men tyvärr så var det ju även en första halvlek och då såg åtminstone jag skillnaden. För när H/T snyggt passade runt bollen utan att skapa ett dugg, så var Eksjö med tre passningar blixtsnabbt framme vid avslut, så fort man erövrat bollen. Där var den stora skillnaden.
Första halvlek började H/T matchen på ett mycket lovande sätt. Bollen gick runt som på ett snöre och man tänkte: "Hur kan Eksjö leda serien"? Tills man förstod att Eksjös spelstil bygger på att laget går hem med många spelare och avvaktade till H/T gjorde ett felpass. När man väl hade bollen ställde laget om och kontrade mycket snabbt vilket skapade stora problem för H/T-försvaret. På en sådan kontring kom 0-1. I 10 min blev Jonas av med bollen på Eksjös planhalva, Eksjö spelade upp en långboll som Gurra missbedömde och vips varChristian Thorsell fri och gjorde 0-1. Tre minuter senare ökade Adam Nilsson på till 0-2 efter en ny kontring, där Mål-Anders agerade aningen passivt. I 15 min fick Eksjö en straff, men Anders i H/T-målet räddade lätt den ganska dåligt slagna straffen av Thorsell. Glädjen över Anders straffräddning blev inte långvarig för Adam Nilsson ökade på till 0-3 efter en retur på en hörna. Eksjö hade dessutom en boll i ribban. H/T skapade inte en enda målchans värd namnet i första halvlek, trots ett större bollinnehav.
Andra halvleken fortsatte H/T att trilla boll, men nu hade man också betydligt mera spets framåt. Redan efter 5 min sköt Jonas tätt över. I 7 min kom Jimmi igenom, dribblade målvakten men kom ur skottvinkeln och missade. Efter 20 min kom äntligen reduceringen. Det är Jimmi som kom igenom på vänsterkanten och spelade snett-inåt-bakåt till Jonas, som i sin tur skottpassade till Ola och 1-3 är ett faktum. H/T fortsatte att spela bra, men närmre en ytterligare reducering än ett skott tätt utanför av Micke Appelqvist kom man inte. Dessutom fick man Hjalle frilägesutvisad i 40 min och fick således slutföra matchen med 10 man. Eksjö skapade inte en enda målchans i andra halvlek och jag vet inte om det berodde på att laget bara bevakade sin ledning eller om H/T var för bra. Jag föredrar att tro på att det beroddepå det sistnämnda.
Många var trots förlusten bra i H/T. Gurra var, förutom missen vid 0-1, den store resen i försvaret, Peter gjorde ett stort jobb på mittfältet och Jimmi försökte mest och bäst framåt. Men allra bäst, och vald till matchens lirare, var den yngste på planen, Mattias Klasén, som har en klokhet i sitt spel, som gör att man tror att killen är dubbelt så gammal, som de blott sjutton år han är. Vad månde bliva av en sådan talang?
Eksjö bygger hela sitt spel på ett bra försvarsspel, där centrallinjen med målvakten Henrik Gustafsson, mittbacken Timmy Lundell och lille mittfältsliberon, Vranjeskopian, Adam Nilsson är de mest framträdande. laget förfogar dessutom över en av seriens bästa anfallare, den handskbeklädde och lagom småfule Adam Nilsson. Dömde matchen, på ett godkänt sätt inför ca 150 åskådare, gjorde Anders Madesten, Växjö.
Kommentaren: Visst var det en bra match att titta på även om det kändes litet hopplöst när Eksjö gjorde
0-3 i första halvlek och H/T inte skapade någonting trots att man spelade bra. För med det spel som H/T visade upp i andra halvlek, förstår man mycket väl varför det är så många som följer lagets matcher både borta och hemma. HC sa efter matchen att han var stolt över killarna, som har sådan tåga att de kan gå ut i andra halvlek, trots ett 0-3 underläge, och totalt spela ut seriesegrarna. Jag kan inte annat än att hålla med.
Conny Holmberg

Ola reducerar till 1-3
Borgmästar´n med Matchens lirare Mattias Klasén
Hjalle i pappas fotspår
H/T grattar Eksjö med blommor

IFK Österbymo - Hjorted/Totebo 2 -2


Österbymos duktige målvakt höll nollan i första halvlek. Här en frispark från Tobbe.

H/T och Österbymo delade på poängen vid årets sista seriematch på en urusel "fotbollsplan" i Österbymo. Det är nästan snudd på skandal att ett lag i div. IV inte kan erbjuda en bättre fotbollsplan. Planen var nämligen både stenhård och ojämn, vilket gjorde att spelarna inte fick fäste med dobbarna pga den hårda ytan och att bollen studsade som den ville på ojämnheterna. Då är det inte lätt att spela fotboll, vilket väl mest gynnade hemmalaget. H/T, som ju för det mesta är ett spelande lag, försökte ändå trilla boll och stundtals såg det riktigt bra ut, men i dom avgörande lägena studsade bollen fel. Hemmalaget ägnade sej mest åt sparka-å-springfotboll.
Första halvlek började H/T matchen på sedvanligt sätt med att försöka få igång passningsspelet, vilket också lyckades hyfsat. H/T skapade några halvchanser och man väntade bara på ett tidigt ledningsmål. Då får plötsligt Österbymo en hörna i 7 min. Hörnan slår sedan Andreas Andersson med mycket tur och naturligtvis också skicklighet direkt i mål, 1-0. H/T fortsätter ändå trots kallduschen vid baklängesmålet att försöka spela fotboll. Ändå tycker jag att man kan se att det är något som saknas i laget. Den där riktiga gnistan i laget finns av förståeliga skäl inte i den här matchen, som ju inte gäller någonting. Gurra och Räka manar på killarna, som naturligtvis gör så gott dom kan. Men inte händer det mycket i matchen. Det enda jag noterar är en frispark av Tobbe i 16 min och en farlig nick av Österbymos Eugen Stegaru efter en halvtimme.
Andra halvleken fortsatte på ungefär samma sätt. H/T hade mest bollinnehav och skapade nu också litet mera chanser. Ola kvitterade till 1-1 på en målvaktsretur i 19 min och Jimmi ökade på till 2-1 i 25 min. Den glädjen blev dock kortvarig för i 26 min nickade Fredrik Wästgöte in 2-2. Vid målet nickade Wästgöte ihop med Tomas Lang, som gjorde debut i A-laget. Båda blev liggande kvar på planen en stund. Tomas kunde fortsätta matchen medan Wästgöte utgick. Sista kvarten verkade båda lagen nöjda med resultatet, så inget mer hände.
Till matchens lirare i H/T valde juryn Jimmi Gustafsson och han gör ju sällan en dålig match, men jag tyckte att Gurra och Tobbe var dom klart bästa i laget. Priset till matchens lirare i Österbymo gick till Fredrik Wästgöte, antagligen som plåster på såren för skadan vid kvitteringsmålet, för inte var han bättre än någon annan i hemmalaget. Domaren Roger Jonsson, Vetlanda, missade i mitt tycke en straff för H/T, men gjorde i övrigt inte bort sej.
Kommentaren: Det här var ingen bra match, det tror jag att alla är överens om, men fotboll har alltid ett visst underhållningsvärde framförallt när H/T spelar. Det är väl därför som vi är så många som följer laget, både vid hemma- och bortamatcher. Som spelare och ledare i H/T måste det väl också kännas stimulerande att se att publiken vid lagets matcher oftast består av flera H/T-anhängare än motståndarditon. Nu är fotbollen slut för i år, så när som på en inomhusturnering, och en lång tråkig vinter utan H/T-fotboll väntar. Tusan vet vad man ska göra då. Jo, längta efter våren och nya matcher på Hjortheden och Tollevi, förstås.
Tack för en bra insats i år killar och naturligtvis får vi se Er alla nästa år när vi vinner serien, eller hur?
Conny Holmberg

Jimmi skjuter över
Jimmi vald till Man of the Match
Ola gör som Jimmi, skjuter över

Inomhusturneringar 2002

Hjorted/Totebo gjorde bara 1 mål i Sill-Cupen. Blankaholm vann.

En av många missade chanser i Sill-Cupen

Ola Jacobsson, ev. i H/T nästa år, är nära i
matchen mot Almvik/VAIS

H/T gjorde en slätstruken insats i inomhusturneringen Sill-Cupen på lördagen. Trots stort spelövertag i de fyra matcherna lyckades man bara göra ett enda mål. Målet gjorde Mattias Klasén, eller rättare sagt, Mattias träffades i ryggen av bollen, som sedan studsade i mål. H/T testade några ev. nyförv. Vi återkommer med namnen på flera än Ola Jacobsson när vi vet mera.

H/T:s matcher:
H/T - Västrum 1-0
H/T - Krokstorp 0-0
H/T - Almvik/VAIS 0-1
H/T - Blankaholm 0-2


BBK:s lagkapten Tony Adolfsson lyfter bucklan.

Hjorted/Totebo ur Tjust Open redan i gruppspelet.


Jonte på språng mot BOIF i Tjust Open

Lindh i duell med Micke Jansson, Loftahammar
Jacob nära att måla mot Loftahammar


Ett uddlöst H/T gjorde ett mycket blekt intryck vid sina framträdande i Tjust Open på fredagskvällen och fick respass ur turneringen efter gruppspelet. Med endast ett gjort mål och en enda ynka poäng gjorde laget sin sämsta insats någonsin i turneringen. Nu var inte bara H/T av de fyra seedade lagen, som åkte ur. När jag lämnade Sporthallen, så verkade H/T nämligen få sällskap av de övriga tre bästa lagen i kommunen nämligen VFF, Ankarsrum och Gunnebo. Så där ser man vilken skillnad det kan vara mellan inomhus-och utomhusfotboll, framförallt när man använder sej av bonusstraffar. Nu var det inte p.g.a. av dessa som H/T åkte ur, för CH i målet räddade nämligen fyra av fem bonusstraffar. Nej, det är snarare H/T:s oförmåga att göra mål i kombination med att Hjorted och Totebo samhällen saknar en ordentlig egen sporthall att träna i. De lag som på sin hemort har en egen hall att träna i lyckades betydligt bättre. Ankarsrum 2, Blankaholm och Överum har egna hallar och är tillsammans med VFF2 de lag som i skrivande stund ligger bäst till för att gå vidare ur gruppspelet. Jag tror att de fixar det och att VFF2 till slut vinner Tjust Open. VFF2 var, tillsammans med Överum, det lag som i mitt tycke spelade den trevligaste och rörligaste fotbollen. Jag längtar redan till utomhusfotbollen i vår, för då ska vi ta mej tusan ta hem fyran.
Conny Holmberg

H/T:s matcher:
H/T - BOIF 0-0
CH räddade två straffar
H/T - VFF2 0-3
CH räddade en av två straffar
H/T - Loftahammar 1-3
CH räddade bonusstraffen
Håkan gjorde målet och vann därmed överlägset skytteligan i H/T

2/12 Det blev som jag trodde VFF 2 vann finalen mot Ankarsrum 2