Simskolan 2012
Bildspel


Susanne Israel

Tomas Kronståhl var årets Promotor
Årets magistar och kandidater
Många hade samlats till avslutningen
De minsta lekte lekar på avslutningen

I fredags var det simskoleavslutning i Hjorted. Där fick barnen bl.a. visa upp sina färdigheter inför stolta anhöriga. Lekar, tävlingar, promotion och fika stod på programmet. Kommunstyrelsens 2:e vice ordf., Tomas Kronståhl, var årets promotor och blev i traditionell anda, efter utförd promotion, ikastad i vattnet och bada med kläderna på.
Årets simskola i Hjorted har pågått under veckorna 26-27 i Hjorted GoIFs regi. Ansvarig för undervisningen har Susanne Israel varit tillsammans med sina medhjälpare Anna Karlsson och Morgan Israel. Hela 54 barn har deltagit vilket är nytt rekord och mängder av simmärken har tagits. Bl.a sex magistermärken i alla fyra valörena, med en guldmagister som topp. Fyra kanditatmärken har också erövrats.
När simskolan började vecka 26 var det bara 17 grader i vattnet, vilket är smärtgränsen för att låta barnen gå i vattnet. Dessutom regnade det och blåste kallt i stort sett hela den första veckan. Så det var otroligt starkt gjort av barnen att överhuvudtaget våga sig i vattnet, än mindre att simma i det. Andra veckan däremot log vädrets makter mot dem.
Susanne Israel, som har hållit i simundervisningen i hela tio år, aviserade att hon efter detta året tänker lägga baddräkten på hyllan. Hur det blir med den saken återstår att se, övertalningsförsök har redan påbörjats. Susanne ska ha ett jättestort tack för de här tio åren. Hon har gjort en stor samhällsinsats och lärt hundratals barn att simma.
Tack Susanne!